Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ο Γολγοθάς του Πρωτόπαπα



Τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα μέχρι χθες δεν τον γνωρίζαμε. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού επί μια δεκαετία ζούσε και κινείτο στα παρασκήνια της πολιτικής. Άνθρωπος ηπίων τόνων, χωρίς εντάσεις, θεατρινίστικα χτυπήματα στο τραπέζι, κορώνες στη Βουλή και στο μπαλκόνι, μοιάζει περισσότερο με «αρχοντάνθρωπο», μακριά από το σύνολο του πολιτικού κόσμου που κουράζεσαι να ακούς και να βλέπεις. Ίσως, αν είχε εμπλακεί στην πολιτική σε κάποια άλλη συγκυρία, να ξεχώριζε σε πολλά. Τώρα, καλώς ή κακώς, τον έχει πάρει κι αυτόν «η μπάλα». Είναι από τους άτυχους, που μπήκαν τώρα στην πολιτική αλλά πιστώνεται τα λάθη του παρελθόντος. Είναι από αυτούς που δεν συνετέλεσαν στο φαγοπότι και στις αρπαχτές των προηγούμενων, κι όμως πληρώνει τα σπασμένα. Πόσα μα πόσα λαμόγια των προηγούμενων κυβερνήσεων έφαγαν το καταπέτασμα και τώρα αραχτοί στον καναπέ της βίλας που έχτισαν με τον ιδρώτα της …μίζας τους, ξεκαρδίζονται με τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος που μουτζώνουν τη Βουλή. Πολλοί από τους ενόχους δεν είναι πια εκεί μέσα. Θα πει κάποιος: «αυτοί δεν πρόλαβαν να φάνε, αν είχαν την ευκαιρία θα μας ξέσκιζαν». Μπορεί να είναι κι έτσι.

Τι είπε λοιπόν ο Δημήτρης Δρούτσας και τάραξε τα (βαλτωμένα) νερά της πολιτικής; Μίλησε για θεσμοθέτηση δύο θητειών για τους βουλευτές, να υπάρξει ασυμβίβαστο της βουλευτικής έδρας και του υπουργικού θώκου, καθώς και να σταματήσει αν κριθεί απαραίτητο η χορήγηση αυτοκινήτου στους βουλευτές.

Έπεσαν να τον φάνε ! Κυρίως τα «συντρόφια» του κυβερνητικού στρατοπέδου έριξαν τόνους φαρμάκι. «Αυτός δεν είναι εκλεγμένος», «αν θέλει να μιλήσει πρέπει να κατέβει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών», «εμάς μας έχει εκλέξει ο ελληνικός λαός και σ’ αυτόν λογοδοτούμε» και άλλα υπέροχα.

Σιγά ρε μάγκες μη σας φύγει κανένας πόντος. Σιγά μη σας θίξουμε τη “λαϊκή ετυμηγορία”. Έχουν καμία σχέση όλα αυτά που ζούμε σήμερα με αυτά που λέγατε σε καφενεία και μπαλκόνια; Καμία !!! Μπορεί να μην γνωρίζατε το χάλι σε όλη του την έκταση, γιατί πραγματικά, οι μα@@κίες του Καραμανλή και του Αλογοκλέφτη ξεπέρασαν και την πιο αχαλίνωτη φαντασία. Άλλο όμως αυτό και άλλο ότι απολαμβάνετε την εμπιστοσύνη του λαού που σας ψήφισε. Τολμήστε να ξαναπάτε στα χωριά, να ξαναβγείτε στις πλατείες και στις λαϊκές και να συνομιλήσετε με το λαό και θα πάρετε την απάντηση. Μακριά όμως από τους πάγκους με τις ντομάτες και τ’ αγγούρια. Δεν ξέρεις τι γίνεται.

Πάντως το χορό της επίθεσης κατά του υπουργού Εξωτερικών άνοιξε και συντηρεί εκείνος ο απίστευτος Πρωτόπαπας. Ξέρετε, εκείνος ο ανεπάγγελτος, άεργος πρώην συνδικαλοπατέρας. Μεταξύ άλλων ασυνάρτητων (διορισμένος, κηπουρός του Πρωθυπουργού κλπ) δήλωσε: “δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή” και πρόσθεσε “καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές, που αυτή τη στιγμή τραβάνε το δικό τους Γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο…”.

Καθίστε τώρα γιατί αυτό χρειάζεται ανάλυση. Ο Πρωτόπαπας και άλλοι βουλευτές μας, έχουν επαφή με την κοινωνία, ο Δρούτσας είναι που δεν έχει. Αν είναι έτσι ρε απίθανε Πρωτοπαπά@@ τότε να πεις στον Πρωθυπουργό να διώξει τον Δρούτσα. Μη σας χαλάει και τη συνοχή όλων εσάς που αφουγκράζεστε τον παλμό. Ρώτησε όποιον Έλληνα γνωρίζεις αν συμφωνεί με τα λεγόμενα του Δρούτσα, ή παραγγείλετε μια δημοσκόπηση που είναι και της μόδας. Θα εισπράξεις μια κατραπακιά που θα είναι όλη δικιά σου.

Και που ’σαι, μην ανεβαίνεις άλλο Γολγοθά για πάρτη μας.
Όχι τίποτε άλλο, μας έκανες να νιώθουμε τύψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου