Σελίδες

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Ντομινίκ μας τέλειωσε!

 
 
Η είδηση είναι ότι συνελήφθη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο επικεφαλής του ΔΝΤ και υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Ντομινίκ Στρος-Καν, για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρίας 32χρονης καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ του Μανχάταν, όπου διέμενε.

Η άποψη που έχω για τις ΗΠΑ είναι η χείριστη.
Και τούτο γιατί αποτελεί τον αυτόκλητο παγκόσμιο νταβατζή ολάκερης της ανθρωπότητας, τη χώρα που ..μπιπ.. και δέρνει όποιον βρεθεί στο δρόμο της και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν, που λεηλατεί το παγκόσμιο πετρέλαιο τυπώνοντας ανεξέλεγκτα νόμισμα, που μπουκώνει με δισεκατομμύρια δολάρια ολόκληρες κυβερνήσεις για να τις καθοδηγεί, που χειραγωγεί τα παγκόσμια ΜΜΕ ώστε να παρουσιάζουν τις εισβολές σε ξένα εδάφη ως πράξεις εκδημοκρατισμού και απελευθέρωσης των όπου γης καταπιεσμένων λαών και τους ανελέητους βομβαρδισμούς περίπου σαν …θέλημα Θεού.

Αλλά σε ορισμένα πράγματα πρέπει να τους αναγνωρίζουμε τη δύναμη να πράττουν …το αυτονόητο. Να συλλαμβάνουν δηλαδή και να οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον κάθε κοπρίτη που εκμεταλλευόμενος το όνομα και την δύναμη που απορρέει από την εξουσία του, συμπεριφέρεται σαν κοινός εγκληματίας, νομίζοντας ότι επειδή βρίσκεται «ψηλά» δεν θα του αποδοθεί η οποιαδήποτε ευθύνη.

Κανένας, εκτός του ίδιου και της καμαριέρας, δεν γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικά. Θεωρώ πως πιθανότερο είναι ότι αληθεύουν, αν αναλογιστούμε το παρελθόν του ανθρώπου. Ίσως πάλι να είναι αποκυήματα της φαντασίας, ή, όπως υποστηρίζει η πλευρά του Γάλλου πολιτικού, προσπάθεια κατασυκοφάντησης και εξόντωσης του. Στέκομαι όμως στην πρακτική που ακολούθησαν οι Αμερικανικές Αρχές, που τον οδήγησαν στη δικαιοσύνη δεμένο πισθάγκωνα και μπροστά από τις κάμερες, σαν να επρόκειτο για τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο.

Αν αυτό το περιστατικό συνέβαινε στην Ελλάδα, πολύ φοβούμαι ότι θα είχαν συλλάβει την καμαριέρα ως κακοποιό στοιχείο, θα είχε κλείσει το ξενοδοχείο, ο Στρος-Καν θα είχε πάρει το δρόμο της επιστροφής με την έγγραφη συγγνώμη της ελληνικής πολιτείας στις αποσκευές του για την ταλαιπωρία που υπέστη, ενώ για μια ακόμη φορά ο κόσμος θα γέλαγε μαζί μας. Επειδή όμως το περιστατικό και η σύλληψη συνέβησαν στις ΗΠΑ, το θέμα προσλαμβάνει άλλη διάσταση και κύρος.

Ερώτηση:
Με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους κατά συρροή βιασμούς που έχει δεχτεί αυτός ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός από τα πολιτικά τομάρια που το κυβέρνησαν, μήπως θα άξιζε και σ’ αυτούς η διαπόμπευση;
Τα λεφτά ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν. Όποιος εξακολουθεί να το πιστεύει καλύτερα να πάει μετανάστης σε ευνομούμενο κράτος. Μια δημόσια ξεφτίλα όμως;
 
Μη ξεχνάμε ότι τα θύματα είναι περισσότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου