Σελίδες

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός


Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πριν από λίγο σήκωσε τον 6ο ευρωπαϊκό της τίτλο, νικώντας στον τελικό της Βαρκελώνης την Ισραηλινή Μακάμπι με 78-70.

Ανεξάρτητα οπαδικών προτιμήσεων, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που για μια ακόμη φορά κατάφερε να σταθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να κάνει ολόκληρη την μπασκετική Ευρώπη να τον χειροκροτεί. Σε μια εποχή που η χώρα μας δέχεται τη χλεύη και την απαξίωση από όλο σχεδόν τον κόσμο, η προσπάθεια και οι επιτυχίες αυτής της ομάδας, μας κάνουν έστω και για λίγο να βγαίνουμε από τη μιζέρια και να γινόμαστε είδηση για κάτι άλλο εκτός από τα χρέη μας.

Να αποδεικνύουμε ότι σ’ αυτή τη χώρα δεν γίνονται όλα στο πόδι.

Ότι υπάρχουν και άνθρωποι που με συστηματική συλλογική προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν.

Ότι υπάρχουν και σωστοί καπετάνιοι - όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς - που παραμένουν επί πολλά χρόνια στο τιμόνι και κάνουν σκληρή δουλειά.

Ξέρουν να διαλέγουν το καλύτερο πλήρωμα.

Ξέρουν να στηρίζονται στους έμπειρους αλλά ταυτόχρονα ξέρουν και να δίνουν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη την προβολή και την καθιέρωση.

Ότι υπάρχουν και παίκτες σαν τον Διαμαντίδη που παρότι πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, είναι μακριά από σταριλίκια και το χαμηλό του προφίλ διδάσκει σε όλους μας ήθος.

Σίγουρα αρκετοί στην Ελλάδα σήμερα δεν θα είναι ευχαριστημένοι.

Μικρόψυχοι πάντα θα υπάρχουν. Απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες. Να ευχηθούμε και του χρόνου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου