Σελίδες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προς ΝΑΙνέκους επιστολή


Βγήκε το Συμβούλιο της Ευρώπης και ανακοίνωσε πως το μεθαυριανό δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι άκυρο, διότι “…δεν πληρούνται οι διεθνείς προδιαγραφές”. Μη γελάτε, αυτό είπε!
Ούτε λίγο ούτε πολύ οι φίλοι ΣΑΣ (δικοί μου όχι) ευρωπέη, συνεδρίασαν για να κρίνουν αν τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος είναι ορθά, της αρεσκείας τους, ή μπάζουν.

Έχω την εντύπωση ότι μέχρι τώρα δεν είχαν εξετάσει ούτε το συγκεκριμένο άρθρο, ούτε κάποιο άλλο, προκειμένου να επιβάλλουν τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης.
Έχω επίσης την εντύπωση ότι την ημέρα έναρξης λειτουργίας της ευρωζώνης, ομοίως δεν εξέτασαν κανένα άρθρο, κανενός Συντάγματος, καμιάς χώρας που υιοθετούσε το κοινό νόμισμα, για να δουν αν συμφωνεί με τις …διεθνείς προδιαγραφές.
Έχω δε την βεβαιότητα ότι Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μετά το πενταετές μνημόνιο που εφαρμόστηκε εδώ, έχει γράψει εντελώς στα @@@ του την καταπάτηση θεμελιωδών αρχών και άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έβαλε τις φωνές για τα συμβόλαια θανάτου που μας επιβλήθηκαν.

Δεν έχει νόημα να απαριθμήσουμε πότε και σε ποιες περιπτώσεις καταστρατηγήθηκε το ελληνικό Σύνταγμα. Εμείς το ζήσαμε στο πετσί μας και αυτούς δεν τους νοιάζει. Άλλωστε θα μας απαντήσουν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για την καταστρατήγηση του Συντάγματος, αλλά οι δικές μας κυβερνήσεις.
Το γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν επενέβη, το καταλαβαίνουν και τα παιδιά στο προνήπιο.

Σημ: Η "ανακοίνωση" που την πήραν τα εγχώρια μνημονιακά παπαγαλάκια και την αναπαρήγαγαν παντού, δεν προέρχεται ακριβώς από το ίδιο το Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα τηλεφώνημα του γενικού του γραμματέα προς ειδησεογραφικό πρακτορείο. Αρκεί όμως για να αναπαραχθεί ως είδηση …βόμβα! 

Η πίεση για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα φυσικά δεν σταματάει εδώ. Δύο έλληνες πολίτες (από τους πλέον ηλίθιους) κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος στο ΣτΕ.
Χθες Πέμπτη την κατέθεσαν, σήμερα Παρασκευή θα συζητηθεί και θα παρθεί απόφαση. Μπράβο στο ΣτΕ για την ταχύτατη αντίδραση. Το ίδιο δικαστικό όργανο έκανε 3 ολόκληρα χρόνια για να αποφασίσει για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών που έγιναν το 2012 στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα. Πρόοδος!!

Μαζί με τους δύο επιστρατεύτηκε και η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Δηλαδή αυτός:


O μακράν πιο κουρασμένος άνθρωπος στη χώρα, μαζί με το υπόλοιπο κονκλάβιο, ζήτησαν να ακυρωθεί το δημοψήφισμα επειδή το ερώτημά του είναι ψευδεπίγραφο και διχαστικό. (Το Δελτίο Τύπου εδώ).
Μα, κύριε Παναγόπουλε και λοιποί κουρασμένοι, στο δημοψήφισμα καλούμαστε να απαντήσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Δεν καλούμαστε να απαντήσουμε αν εκεί μέσα μαζευτήκατε πολλοί μαλάκες ή πολύ μαλάκες. Μη μπερδεύεστε.

Πάμε τώρα να δούμε σε ποιο γήπεδο παίζεται το παιχνίδι.

Γερούν Ντάισελμπλουμ 2/7/2015: Η Ελλάδα πιθανόν να μην έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη αν ψηφίσει "όχι". 
Μάρτιν Σουλτς 2/7/2015: Ελπίζω να μπει τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης του «ναι».

Αδειάζουμε την εμετοσακούλα και πάμε να την ξαναγεμίσουμε.

Παρακολουθώ αυτή την όμορφη παρέα του #Μένουμε Ευρώπη# και του #ΝΑΙ#, που εδώ και κανα δυο βδομάδες σηκώθηκε από τους καναπέδες του σπιτιού της, τις καφετέριες του Κολωνακίου, το Μέγαρο, τα μπουζουκομάγαζα και τις ξαπλώστρες της Μυκόνου και ανακάλυψε τη διαδήλωση. Μέχρι προχτές γι’ αυτήν την όμορφη παρέα η λέξη ‘διαδήλωση’ ήταν βρώμικη, πίκριζε στο στόμα, πέρναγε δύσκολα από τον οισοφάγο και έπεφτε βαριά στο στομάχι. Εδώ και λίγες μέρες αυτή η όμορφη παρέα ανταλλάσει μηνύματα σε κινητά και φέισμπουκ και στο άψε σβήσε μαζεύονται όλοι τους στις πλατείες να διαδηλώσουν πόσο ευρωπαίοι είναι.

Τα δε βοθροκάναλα κάνουν ότι μπορούν.

Παρένθεση: Εκείνο το 46:83 είναι φυσικά λάθος. Το ορθό είναι 47:33 έναντι 8:33. Στις συγκεντρώσεις του ΝΑΙ αφιέρωσαν συνολικά τα κανάλια 39 λεπτά περισσότερα. Επίσης θέλω να καταγγείλω την κατευθυνόμενη ΕΡΤ1 που αφιέρωσε 11 δευτερόλεπτα λιγότερα στην συγκέντρωση του ΝΑΙ. ΑΙΣΧΟΣ!!!
Κλείνει η παρένθεση.
 
Αυτοί είναι ευρωπαίοι, ενώ δεν είσαι εσύ. Εσύ που δεν πήγες να διαδηλώσεις μαζί τους είσαι κατά της ενωμένης Ευρώπης και της κοινής πορείας των λαών. Μάλιστα!

Κάτσε τώρα να δούμε πως εννοούν την Ευρώπη:
Αν πάρεις έναν έναν τους οπαδούς του Σαμαρά που μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα και τους ρωτήσεις αν είναι υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, θα φας βρισίδι και θα σου φορέσουν το πανό κολάρο!
Το “Ουστ οι βρωμιάρηδες ταλιμπάνοι που ήρθαν να λερώσουν την Ελλάδα μας!” το έχεις στο τσεπάκι. Όπως δηλαδή συμπεριφέρονται στους μετανάστες όλοι οι λαοί της Ευρώπης στους οποίους εμείς θέλουμε να ανήκουμε.
Αν τους ρωτήσεις αν συμφωνούν να δημιουργηθεί λατρευτικός χώρος για τους μουσουλμάνους στο κέντρο της Αθήνας, θα φύγουν αμέσως αφού πρώτα φτύσουν στα πόδια σου. Όπως δηλαδή συμπεριφέρονται στους αλλόθρησκους όλοι οι λαοί της Ευρώπης στους οποίους εμείς θέλουμε να ανήκουμε.
Αν τους ρωτήσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων θα εισπράξεις το σήκωμα του ενός βλέφαρου και το “πούστης είσαι;”. Όπως δηλαδή συμπεριφέρονται στους ομοφυλόφιλους όλοι οι λαοί της Ευρώπης στους οποίους εμείς θέλουμε να ανήκουμε.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβεις ότι όταν λένε Ευρώπη εννοούν αποκλειστικά το νόμισμα. Διότι κατά τα λοιπά θα συνεχίσουν να είναι τα ίδια ζώα, όπως τα γέννησε η μάνα τους.
Θα συνεχίσουν να παρκάρουν σε πεζοδρόμια και θέσεις αναπήρων,
θα συνεχίσουν να αδειάζουν τα αποφάγια τους στους κάδους ανακύκλωσης, 
θα συνεχίσουν να αφήνουν το αποτύπωμά τους σε παραλίες και δάση,
θα συνεχίσουν να καπνίζουν σε κινηματογράφους και καφετέριες,
θα συνεχίσουν να φτύνουν και να πετάνε το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου,
θα συνεχίσουν να ανοίγουν τη μουσική στο τέρμα οποιαδήποτε ώρα,
θα συνεχίσουν να δίνουν το φακελάκι στο γιατρό…  
ότι δηλαδή κάνουν και όλοι οι λαοί της Ευρώπης στους οποίους εμείς θέλουμε να ανήκουμε.

Είχα γράψει πρόσφατα ότι στα δύσκολα είναι που ξεχωρίζουν οι καπεταναίοι από τα ποντίκια και ότι στις κρίσιμες ώρες ο καθένας επιλέγει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Αυτές τις ημέρες παρελαύνουν από τα κανάλια διάφοροι "επώνυμοι", δημαρχαίοι, πανεπιστημιακοί, ειδικοί και μη για να εκφράσουν τον πανικό τους στο ενδεχόμενο ΟΧΙ και να απευθύνουν έκκληση για πανστρατιά στο ΝΑΙ.
Να πω ότι θέλουν να διατρανώσουν την αγάπη τους στην Ευρώπη των Σόιμπλε;
Να υποθέσω ότι ελπίζουν σε ταχεία πτώση της κυβέρνησης και …πιάνουν πόρτα για το χειμώνα;
Σπάω πλάκα που (με το συγκεκαλυμμένο πούστικο υφάκι τους, αυτό που ζέχνει βόλεμα) λένε πως τους τρομάζουν οι "ακραίες" θέσεις της άλλης πλευράς. Ότι δηλαδή αυτοί είναι ψύχραιμοι, νηφάλιοι, εγγυητές της σταθερότητας.

Για τραβάτε ομαδικά για ένα κρύο μπάνιο. Έχετε καταλάβει τον πανικό που σπέρνετε οι ίδιοι; Ή νομίζετε πως είμαστε όλοι χάπατα; Άντε να μου χαθείτε λέρες που βρήκατε φως και μπήκατε για να σπείρετε τρόμο.
Τώρα είναι που σας έπιασε ο πόνος για τον συνταξιούχο που ταλαιπωρείται στις ουρές των ΑΤΜ; Σας είδα και τα προηγούμενα χρόνια πόσο ανησυχήσατε, πόσες φορές βγήκατε στα κανάλια να επιτεθείτε στο Σαμαρά και το χοντρό φίλο του που τους πήδηξε (κανένας δεν θυμάται πόσες φορές) τη σύνταξη!

Όχι, δεν βλέπω τηλεόραση, το έχω πει πολλές φορές. Την έχω κλειστή εδώ και μήνες και τις τελευταίες μέρες την έχω βγάλει και από την πρίζα. Βιντεάκια στο διαδίκτυο βλέπω. Και βλέπω να γυροφέρνουν κάτι ηθοποιάκια της πεντάρας και κάτι ξεπεσμένοι "ειδικοί" οικονομολόγοι που το μόνο που ψελλίζουν είναι ευρώ και πάλι ευρώ και ούτε σκέψη χωρίς ευρώ και να υπογράψουμε τώρα όποια κι αν είναι τα μέτρα. Εμ βέβαια, αφού δεν θα σε αγγίζουν γιατί όχι;

Άκου φιλομνημονιακό παπαγαλάκι. Οι τράπεζες για τις οποίες κόπτεσαι (ο συνταξιούχος είναι προπέτασμα καπνού), μέσα σε 5 χρόνια και με τις ευλογίες των ξεπουλημένων πρωθυπουργών φόρτωσαν στις πλάτες του ελληνικού λαού 211,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Από το Greki

Με τις ευλογίες και το κατάλληλο σπρώξιμο (λέγε με μουμουέ) των μαριονεττών της τρόικα (ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ), μέσα σε 5 χρόνια ο κάθε έλληνας χρεώθηκε πάνω από 21 χιλιάρικα μόνο από τις τράπεζες!

Δώσε τώρα βάση φιλομνημονιακό παπαγαλάκι. Αν μπεις στο forologoumenos.gr θα δεις πόσο είναι το χρέος της χώρας, το χρέος ανά νοικοκυριό  και ανά πολίτη. Χτες που το κοίταξα ήταν τόσο:


Έχουμε και λέμε φιλομνημονιακό παπαγαλάκι. Με βάση την τελευταία απογραφή του πληθυσμού (Μάιος 2011) ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας είναι 10.815.197 άνθρωποι. Υποθέτουμε ότι παρά τις μεταναστεύσεις και τους θανάτους (από γεννήσεις πάμε κατά διαόλου), ο πληθυσμός παραμένει και σήμερα ο ίδιος. Διαίρεσε τον πληθυσμό αυτό με τα 211,5 δισ. φέσι των τραπεζών και θα βρεις ότι από τα 28.887€ που χρωστάει ο καθένας μας, τα 19.556€, δηλαδή περίπου το 70% προέρχεται μόνο από χρέος των τραπεζών και μόνο από μια πενταετία!

Το άκουσες μαλάκα; Το υπόλοιπο 30% ψάξε να το βρεις σε μίζες για εξοπλιστικά, σε οφσόρ πωλητικών καθαρμάτων, σε θυρίδες των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Και τα ρέστα ψάξε τα σε κοινοτικές επιδοτήσεις που έγιναν τζιπ, πισίνες και σπα, σε πακέτα Ντελόρ, Μ.Ο.Π. και Ε.Σ.Π.Α. που τα ξεκοκάλισαν ημέτεροι.

Ενημέρωσε και τα υπόλοιπα φιλομνημονιακά σούργελα που μεθαύριο θα μαζευτούν στα εκλογικά τμήματα να αυνανιστούν πίσω από το παραβάν.
Πες τους ότι οι τράπεζες τούς ξέσκισαν τις σάρκες, όχι ο Σύ.Ρι.Ζα και οι Αν.Ελλ σε 5 μήνες. Πες τους ότι οι τράπεζες κατέστρεψαν το μέλλον των παιδιών τους. Πες τους ότι οι τράπεζες τους άφησαν υποαπασχολούμενους, ανασφάλιστους, άνεργους. Πες τους ότι οι τράπεζες εξαφάνισαν τις συντάξεις των πατεράδων τους. Πες τους ότι κάτι Σαμαράδες, Καραμανλήδες, Βενιζέλοι (ο Ηλίθιος προς το παρόν χάθηκε) που έχουν το θράσος να κάνουν διαγγέλματα από τηλεοράσεως για να προπαγανδίζουν το ΝΑΙ, είναι αυτοί που μπούκωσαν με δισεκατομμύρια τις τράπεζες και έστειλαν σ’ εμάς το λογαριασμό.

Σε αντίθεση με το παράδειγμα της Ισλανδίας (που δεν θα το ακούσεις ποτέ να "παίζει" στο κουτί) όπου οι τράπεζες φούνταραν και δεν πλήρωσε ο λαός τα λάθη τους.

Όλαφουρ Γκρίμσον, Ισλανδός Πρόεδρος, σε συνέντευξη στην Deutsche Welle το 2013: «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό».

Το ακούσατε οι ΝΑΙνέκοι;
Βουλώστε τώρα τα αυτιά σας, φορέστε τις παρωπίδες που μοιράζουν ο Αντώνης, ο Κωστάκης, ο Σταύρος και η Φώφη και πηγαίνετε όλοι μαζί με βήμα να στηρίξετε τις τράπεζες.
Είστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι που σας έχουν ανάγκη…


ΥΓ: Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών λέει ΟΧΙ στην τρομοκρατία των αγορών, OΧΙ στην αποσταθεροποίηση, ΟΧΙ στα τελεσίγραφα. [εδώ]
Τα γεροντάκια ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ μας έβαλαν τα γυαλιά. Αγωνίστηκαν στα νιάτα τους και συνεχίζουν. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς!



18 σχόλια:

  1. Προσυπογραφή και αναδημοσίευση, τίποτα άλλο!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Πέτρο.
    Πιο πολλή αποκάλυψη φτάνει στο κόκαλο, αλλά εκείνοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και τους θέλουν πίσω να μην τους χάσουν.
    Τα διάβαζα τις προηγούμενες μέρες και αισθανόμουν σαν το θηρίο στο κλουβί. Φαίνονται ξεκάθαρα ποιοι χειρίζονται την κρεατομηχανή πια.
    Είναι όλοι εκείνοι που καρπώνονται και υπερεκμεταλλεύονται τη δημοκρατία για εντελώς ιδιοτελείς και βρώμικους σκοπούς, μια δημοκρατία που στέρησαν σε μεγάλο βαθμό στον τόπο τους όταν ήταν στην εξουσία. Θα έπρεπε να είναι ήδη υπόλογοι για όσα έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο υπόλογοι.

    Τα γεροντάκια που θα μείνουν πάντα νέοι, ενώ άλλοι γέρασαν λίγα χρόνια μετά τη γέννησή τους... Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για ό,τι έκαναν, για να "γουρουνιάζουμε" εμείς... Τι να πω.
    Θα προτείνω το κείμενό σου και στη δική μου ανάρτηση. Να βλέπουν μαζεμένες τις καφρίλες κι άλλοι (και φίλοι μου).

    (Συγνώμη που γεμίζω σκουπιδάκια με τις διορθώσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ προσωπικά Γλαύκη δεν κάνω απολύτως τίποτα. Υπάρχουν (ευτυχώς για την Ελλάδα) πάρα πολλά ειδησεογραφικά sites που γράφουν καθημερινά αλήθειες και φέρνουν στο φως της δημοσιότητας (για όποιον ενδιαφέρεται να μην τρώει σανό) την πραγματική κατάσταση με αριθμούς και αποδείξεις.
      Αναρωτιέμαι αν αυτά και χιλιάδες άλλα που αποτελούν τις αληθινές ειδήσεις και όχι τις κατασκευασμένες στα στρογγυλά τραπέζια λίγο πριν ξεκινήσουν τα δελτία αποπληροφόρησης, τα παρουσιάζαν τα κανάλια της υποταγής-διαπλοκής που θα βρισκόταν σήμερα η κατάσταση, προς τα που θα έγερνε η πλάστιγγα του αυριανού δημοψηφίσματος.
      Δεν μπορώ να κακίσω τα γεροντάκια που είτε δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ -συνεπώς αρκούνται στις σαχλαμάρες των καναλιών- είτε είναι πολύ αργά για να αλλάξουν γνώμη.
      Αδυνατώ όμως να καταλάβω τι είναι αυτό που εισπράττει ο νέος και η νέα που βρίσκονται όλη μέρα στο διαδίκτυο. Του φτάνουν τα ...βενζινάδικα και οι τραμπουκισμοί αδ-ΟΝΕΙΔΟΣ;
      Όπως ακριβώς το είπες. Γέρασαν λίγα χρόνια μετά τη γέννησή τους.
      Καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  3. Αδειάζουμε την εμετοσακούλα. Στοπ.
    Σταματάμε να τους ακούμε/βλέπουμε/διαβάζουμε!
    και χαμογελάμε!☺

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό και γλίτωσα τα ψυχοφάρμακα.
      Καλή ημέρα να έχεις και καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  4. Οι περισσότεροι θα κάνουν αυτά ακριβώς που είπες...και εννοώ φυσικά όλους αυτούς που "ντύνονται" Ευρωπαίοι στις πλατείες...
    Καίγονται να διώξουν τον Σύριζα...δηλαδή θέλουν πάλι εκείνους που μας "έσωζαν"....αυτό και μόνο τα λέει όλα πιστεύω!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαίνω λίγο στο "μυαλό τους: Αν το δίλημμα (όπως αυτοί το παρουσιάζουν επειδή έχουν καταλάβει ότι υπάρχει πολύς μαλάκας κόσμος) είναι "Ευρώ ή Δραχμή", τότε για να παίξω το παιχνιδάκι τους πάω την κουβέντα παραπέρα: Το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Σαμαράς;;;
      Και ρωτάω, πραγματικά αυτό το θεωρούν δίλημμα που περιμένει απάντηση;;;
      Καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
    2. Μα το λένε ξεκάθαρα δεν είναι ανάγκη να μπεις στο μυαλό τους...δε λένε πως ο Τσίπρας στάθηκε λίγος και μόνο οι άλλοι (Σαμαρά και Θεοδωράκη λένε οι περισσότεροι), θα μας οδηγήσουν σωστά?
      Πολλοί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση με κάθε κόστος!...γύρευε γιατί, ή μάλλον ξέρουμε όλοι γιατί!

      Διαγραφή
    3. Λίγοι είναι. Και στο μυαλό και αριθμητικά. Έχουν τις αβάντες καναλαρχών και εφημεριδάδων αλλά έχουν έναν ολόκληρο λαό απέναντί τους. Που έστω και αργά άρχισε να ξυπνάει.

      Διαγραφή
  5. Ημερολογιακά, έχουμε ήδη μπει σε μια ιστορική ημερομηνία... Μόνο αν ο λαός δεν υποδουλωθεί κι άλλο, μόνο αν ο λαός, έστω και την ύστατη στιγμή, βγάλει το κεφάλι μέσα από το βυθό και διεκδικήσει οξυγόνο.. Το ΟΧΙ πρέπει να τρίξει συθέμελα σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην παίρνεις τοις μετρητοίς τις δηλώσεις των δανειστών, για΄τι... θα τρελαθείς!
    Δευτ-Τετ-Παρ λένε "αν ψηφίσετε όχι, θα βγείτε απ' το ευρώ" και Τρ-Πεμ-Σαβ λένε "ό,τι και να γίνει, από Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται"
    Τις Κυριακές κάνουν διάλειμμα και ασχολούνται και λίγο με τη χώρα τους...

    Όσο για τους πρώην πρωθυπουργούς, απορώ πώς δεν ανέστησαν Πλαστήρα και Παπάγο, για να πάρουν θέση...
    Το σίγουρο είναι ότι τα 211 δισ. πήραν θέση υπέρ του ΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γράφω μήπως κατά λάθος περάσει από δω μέσα κανας ηλίθιος και διαβάσει να δει με ποιους συστρατεύεται.
      Για μένα όσο είναι αδιανόητο ένας Τσίπρας να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού που ποτέ δεν συνδιαμόρφωσε και δεν υπέγραψε, άλλο τόσο είναι αδιανόητο να πηγαίνει ο απλός πολίτης που δεν έχει ούτε καταθέσεις, ούτε δουλειά, ούτε σπίτι να ψηφίζει ΝΑΙ.
      Και είναι απίστευτη μαλακία το να πιστεύει ότι ο Σόιμπλε και ο Ντράγκι ενδιαφέρονται γι' αυτόν, άρα πρέπει να τους ακολουθήσει σε ό,τι πουν.

      Διαγραφή
  7. Γεια σου, Πέτρο!.... Θα χοροπηδώ απ' τη χαρά μου αν και με 0,5% υπερτεράσει το ΝΑΙ με τον "πυρηνικό" πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτόν τον καιρό!
    Ψηφίστε ΟΧΙ.. Και κυρίως μην φοβάστε! «Στο φόβο μας ποντάρουν»! Μην επηρεαστεί κανείς από την τρομοκρατία των εξωνυμένων ΜΜΕ και των πωλητικών της διαπλοκής… Με καθαρό μυαλό ψηφίζουμε ΟΧΙ!
    "Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά"…
    Κάποιος Ρήγας Φεραίος το είπε την εποχή που δεν υπήρχε το δελτίο των 8 μμ, η Όλγα, ο Νίκος και τα άλλα παιδιά για να τον «κόψουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος, αν το 1940 υπήρχαν μουμουέ όλη μέρα θα έπαιζαν το "οι γερμανοί ήρθαν σαν φίλοι, τους αγαπάμε", θα προπαγάνδιζαν τον ναζισμό και θα ζητούσαν από το λαό να μην αντισταθεί.

      Διαγραφή
  8. Τα πρώτα αποτελέσματα (ανεπίσημα) είναι ενθαρρυντικά.
    Απ' τη χαρά μου ξέχασα το σχόλιο.
    Αν σκεφτείς πως και νεκρούς ξεθάψανε για να σπείρουν το φόβο, η νίκη του ΟΧΙ έχει ιδιαίτερη αξία και θα γράψει ιστορία.
    Άντε να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα που απαντώ στο σχόλιο Μαρία, ξέρουμε πως η κατραπακιά που έφαγαν ήταν μεγάλη. Δεν με ενδιαφέρει αν σείστηκε η Ευρώπη, αν το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο, αν είπαμε τέρμα στη λιτότητα και άλλα τέτοια ηχηρά που ακούγονται το τελευταίο 2ήμερο, με ενδιαφέρει ότι κατάλαβαν οι ευρωκαραγκιόζηδες εξωτερικού και οι ευρωλιγούρηδες εσωτερικού πως παρά το χρήμα που έριξαν στα βοθροκάναλα και στις βοθροφυλλάδες, ο τρόμος δεν πέρασε, ο λαός δεν τσίμπησε, ο λαός ξύπνησε και αντιστέκεται.
      Αυτό για μένα είναι το μεγάλο κέρδος του δημοψηφίσματος.

      Ήμουν παιδάκι όταν έγινε το προηγούμενο και φυσικά δεν θυμάμαι τίποτα. Αισθάνομαι ευτυχής που με την προχτεσινή μου συμμετοχή φώναξα και εγώ ΟΧΙ στους δυνάστες της πατρίδας μου.

      Διαγραφή