Σελίδες

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ακόμη ένα ευτελές πεντάευρω



Το άδωνι μας είπε ότι το 5ευρω που έχωσε στο νέο φορέα που φτιάχνει πριν τον φτιάξει, ισχύει με νόμο του Πασόκ. Ότι δηλαδή είχε θεσπιστεί είσοδος 3€ επί Σημίτη που επί ΓΑΠ έγινε 5 για την είσοδο στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.
Με τη χαρά που διακρίνει έναν κακό παλιάνθρωπο με άγνοια κινδύνου για όλα αυτά που κάνει, βγαίνει από κανάλι σε κανάλι για να υποστηρίξει τις παπάρες του, μόνος αυτός χωρίς άλλον δίπλα του. 
Αν αυτό είναι το πουλέν του Σαμαρά φαντάσου τι υπάρχει στον πάγκο!
Α, ξέχασα, ο τσεκουράτος!
Το δε Πασόκ ...αντιδρά (αυτό κι αν είναι ανέκδοτο) εμμένοντας στο ίδιο πολυπαιγμένο έργο του καραγκιόζη, για όποιον λοβοτομημένο αρέσει να χάφτει μύγες, μήπως και περισσέψει κανα κοκαλάκι για τις επερχόμενες εκλογές-Βατερλώ που θα το κάνουν εντελώς ξεφτίλα.

Το ότι οι κάτοικοι των αστικών περιοχών δεν πήγαιναν στα Κέντρα Υγείας δεν το έχει καταλάβει. Το ότι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών δεν πήγαιναν για (απλή) εξέταση στα Νοσοκομεία, δεν του το είπε κανένας. Επειδή λοιπόν οι προηγούμενοι είχαν κακώς θεσμοθετήσει την επί πληρωμή είσοδο στα μπουρδ… στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, νομίζει πως τώρα αυτός νομιμοποιείται να το επιβάλλει παντού.
Αχ ρε Γιώργη Γεννηματά! Που να ’ξερες που θα καταντούσαν το δικό σου όραμα! 

Το τυράκι στη φάκα για τους ανά την επικράτεια ψυχασθενείς που τον πιστεύουν είναι ότι με το 5ευρω (το οποίο χαρακτήρισε ευτελές ποσό!!!) θα καλύπτεται και η είσοδος των ανασφάλιστων στα Ιατρεία του Π.Ε.Δ.Υ (Πούστηδες Ελεεινοί Δολοφόνοι Υγείας).
Ώπα ρε μεγάλε!
Θες να πεις ότι μέχρι σήμερα τους έδιωχνες;;; Θες να πεις ότι όλοι αυτοί που έχασαν τις δουλειές τους από την γαμημένη σας πολιτική και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αν τύχαινε να αρρωστήσουν έβλεπαν τον ΕΟΠΥΥ με το κιάλι;;;
Πες το μου γιατί κάθε φορά που έλεγες για ελεύθερη πρόσβαση στον ΕΟΠΥΥ με έπιανε μια φαγούρα κάτω από τη μέση και δεν ήξερα το γιατί. Τώρα εξηγείται!

Δεν έχει σημασία το ότι πληρώνουμε φόρους. Όταν χρειαστούμε γιατρό θα πληρώνουμε επίσης. Οι φόροι είναι default και πληρώνονται για τον ήλιο, τη θάλασσα και τους μαλάκες που απολαμβάνεις να κόβουν βόλτες από τα μαγαζιά του Αλαφούζου-Μπόμπολα και να μοιράζουν δάκρυα.

Κάτσε τώρα και υπολόγισε πόσοι κάθε μέρα κάνουν εισαγωγή στα Νοσοκομεία και "γλίτωσαν" το 25ευρω (με το 5λεπτο στα τσιγάρα που έγινε 10λεπτο) και πόσοι προσέρχονται καθημερινά στο ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ (σε κανα χρόνο θα ξαναβαφτιστεί). Ανά 5 άτομα τα μαζεύει και πάλι.


Βέβαια έχει υπολογίσει και τη χασούρα. Κάποιοι θα σταματήσουν να πηγαίνουν να χασομεράνε στα ιατρεία του ΠΕΔΥ για να φυλάξουν το 5ευρω (το διεκδικεί και ο στούρνος και γίνεται μάχη). Ε, και; Θα το πάει 10€. Μ’ αυτό σκας; Κι αν λιγοστέψουν κι άλλο οι πελάτες θα το πάει στα 15. Λύσεις υπάρχουν.

Ας υποθέσουμε ότι ένα σιρόπι έχει 8 ευρώ. Πας να σε εξετάσει ο γιατρός και να στο γράψει ηλεκτρονικά. Πληρώνεις:
1€ για το τηλεφωνικό ραντεβού
5€ είσοδο
1€ τη συνταγή στο φαρμακείο
2€ για συμμετοχή (25%)
Σύνολο 9€

Γιατί να πας μου λες; Γιατί πληρώνεις φόρους μου λες; Γιατί τους ψηφίζεις μου λες; Γιατί είσαι τόσο πολύ μαλάκας που νομίζεις ότι το κάνουν για το καλό σου μου λες;

Τότε με το 25ευρω μας είχε πει ότι "ο τζάμπας πέθανε".
Δική μου απορία: Ο μαλάκας αργεί πολύ;;;


29 σχόλια:

  1. Αυτό, που τρυπώνεις στη σκέψη μου πολύ με νευριάζει! Αλλά αυτή τη φορά, όοοοοοχι, δεν θα στενοχωρηθώ που μου πήρες για άλλη μια φορά το θέμα -ντάλα βραδιάτικο!- χωρίς να με ρωτήσεις, γιατί, φραγή στον εγκέφαλο δεν υπάρχει, συνεπώς από που να ζητήσω ευθύνες για..."κλοπή" μελλοντικού θέματος;; Ε;; !!! Εν προκειμένω, θα σε "εκμεταλλευτώ" κανονικότατα, αφού αύριο θα σε κάνω μια ωραιότατη παραπομπή, να σε διαβάζει όποιος μπαίνει σε μένα, αφού έγραψες ΕΣΥ όσα ακριβώς σκεφτόμουν! Να είσαι καλά παλικάρι και μάλιστα πάρα πολύ καλά, γιατί αν χρειαστείς ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ-ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, απλά δεν υπάρχει τίποτα ούτε για δείγμα!

    Υ.Γ Βράζω από τα νεύρα μου με τα αρχιλαμόγια! Δεν ξέρω αν έφτασαν οι ατμοί ως εκεί κάτω! Φιλί! χχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. IN THE MIND OF JOAN PETRA.
      Ψυχανεμίστηκα το δικό σου στόλισμα και είπα να σε προλάβω.
      Αν και είχαμε πει να τα αφήσεις αυτά πίσω σου.
      'Ασε σε μένα τα γαμωσταυρίδια για το ζαβό και κοίτα να χαρείς με ότι σε κάνει να χαίρεσαι.

      Εδώ κάτι στάλες έφτασαν. Να κλείσεις το καπάκι γιατί δεν πήρα μαζί μου ομπρέλα.

      Διαγραφή
    2. Επειδή πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, υπάρχει περίπτωση να αφήσω πίσω μου αυτά που ξεφυτρώνουν μπροστά μου/μας;;; Είναι δυνατόν να είμαστε χαρούμενοι σε μια χώρα δυστυχισμένων; Σε έκανα ήδη παραπομπή. "Ωραία ανάρτηση, φιλάκια" δεν είπα! Καλημέρα και καλή ξεκούραση!

      Διαγραφή
    3. Δεν λέω να είμαστε συνέχεια χαρούμενοι, δεν μπορούμε άλλωστε, εκτός από τους χαζοχαρούμενους και τους ψηφοφόρους τους (οι ίδιοι είναι!).
      Λέω να ασχολείσαι και με κάτι άλλο, σε αυτά που σε κάνουν να χαμογελάς, το παιδί σου, τους φίλους σου, οτιδήποτε.
      Δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από δαύτον, αυτό είναι σίγουρο, μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας.
      Μέχρι τότε, καλό μας ύπνο.

      Και η δική σου ανάρτηση μου άρεσε και ξέχασα να σου πω "Ωραία ανάρτηση, φιλάκια".
      Με συγχωρείς, ε;

      Διαγραφή
  2. Τι να πω πια?
    Μα φυσικά και γι΄αυτόν το 5ευρο είναι ευτελές ποσόν...
    Άλλωστε η γυναίκα του η οποία εγκυμονεί κιόλας, δήλωσε κάπου, όπως μου είπαν, πως είναι αστείο να λέμε πως τα νέα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά λόγω οικονομικών προβλημάτων και πως για όλους είναι δύσκολο (????), αλλά όποιος θέλει μπορεί...
    Άσχετο το παράδειγμα, αλλά ήθελα να δείξω πόσο Μαρίες Αντουανέτες είναι του λόγου τους...
    Κατά τα άλλα τα νεύρα χορεύουν εκείνον το χορό που είχε η Πέτρα στην ανάρτησή της...
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι δύσκολο με τα δικά της εισοδήματα, να πει του άντρα της να κόψει τις πολλές μαλακίες γιατί ο κόσμος υποφέρει.
      Προχθές άκουσα στο ραδιόφωνο ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ το όριο της φτώχειας για μια 4μελή οικογένεια καθορίστηκε στις 17.000 ευρώ. Η δική μου οικογένεια που έχει 5 μέλη και υπολείπεται κατά πολύ των 17.000 τι ακριβώς είναι;;; Θεόφτωχη; Πεθαμένη; Αστα να πάνε στο διάλο; Δεν ξέρω/δεν απαντώ;
      Μας πηδάνε και μας κάνουν πλάκα!

      Διαγραφή
  3. Τι άλλα; Πώς πήγε η εφημερία; Εγώ μες το πόδι χάλια! Χειροτέρεψε η κατάσταση ( ούτε να χορέψω δεν μπόρεσα στο γλέντι μας) , τώρα του βάζω αλοιφή και κάνω εντριβές. Όχι ! Δεν πήγα να μου το γράψουν. Από το φαρμακείο κατευθείαν!
    Και με τους γιατρούς έξω μόνη μου πάω. Αφού είμαστε μ@@@@ καλά να πάθουμε! Αντιδρά κανείς;

    Πονεμένο φιλί!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφημερία κάνω αυτή τη στιγμή. Μη φανταστείς ότι μουρλάθηκα και μένω ξύπνιος τέτοια ώρα για να κάνω βόλτες στο ίντερνετ. Ευτυχώς πολύ πρόσφατα έβαλαν και ίντερνετ στο συγκεκριμένο pc και όταν δεν έχει δουλειά κάθομαι και διαβάζω κάτι.
      Θα σου πρότεινα αντί να κάνεις μόνη σου γιατροσόφια να επισκεφτείς γιατρό. Θα πληρώσεις μεν αλλά ενδεχόμενα να προλάβεις κάτι χειρότερο. Μια ακτινογραφία ίσως να έδειχνε αν υπάρχει πρόβλημα.
      Εύχομαι καλή και γρήγορη ανάρρωση.

      Διαγραφή
  4. κοιτώ τα λόγια του Παπαδιαμάντη στα δεξιά μου, Πέτρο.
    κουνάω το κεφάλι και σκέφτομαι: πόσο δίκιο έχεις σοφέ μου γέρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Βίκυ (ή καλημέρα;)
      Ο Παπαδιαμάντης κορυφαίος και αγαπημένος μου.
      Ας τον δίδασκαν στα σχολεία και ας άφηναν στην άκρη κάτι σαχλοδιηγήματα της πεντάρας που γεμίζουν τα βιβλία των παιδιών μας.

      Διαγραφή
  5. Κικιρίκουυυυυυυ!!!!!!!
    Και το μυαλό σου είναι θολό και το δικό της πιο λειψό. Σας εθολώσαν τα λεφτά, γεια σου Φανφάρα φαφλατά.
    Κικιρικουυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυθόρμητα μου βγαίνει όταν ακούω ή διαβάζω για Αδωνη!!!!!!!
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι κικιρίκου παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας.
      Εμείς που το επιτρέπουμε βρίσκω πως εμείς είμαστε περισσότερο κικιρίκου!!!
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
    2. Μα και ο Κωνσταντίνου στοους άλλους αναφέρεται κυρίως και όχι στον ποιητή!!
      Απο εμάς ξεκινάνε όλα και σε εμάς τελειώνουν Πέτρο αλλά δεν το καταλαβαίνουμε γιατί είναι εύκολο να ρίχνεις ευθυνες στους άλλους!
      Γκουντιβνινγκ!!

      Διαγραφή
    3. Η πλάκα είναι που τα πωλητικά καθάρματα ρίχνουν ευθύνες στο λαό και ένα μεγάλο κομμάτι του τρέχει να τις αναλάβει!!!
      Καλά κάνετε, μαζόχες είστε ή κλέφτες και το αποδέχεστε. Οι υπόλοιποι τι σας φταίνε να τραβάνε τα ίδια με εσάς ζόρια;

      Διαγραφή
  6. "Τότε με το 25ευρω μας είχε πει ότι "ο τζάμπας πέθανε".
    Δική μου απορία: Ο μαλάκας αργεί πολύ;;;"
    Αργεί, αργείειειει...!!!!
    Τα σχόλια είναι περιττά...
    Γλαύκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν (είπε ο βλάκας) δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο. Μέχρι τον Δεκέμβρη βλέπουμε!!!
      Μήπως όλο αυτό σου θυμίζει το 25ευρω για εισαγωγή στα νοσοκομεία που είχε δεσμευτεί τον περασμένο Αύγουστο ότι δεν θα ισχύσει και ένα μήνα μετά το επέβαλε;
      Περιμένω να δω αν αληθεύει αυτό.

      Διαγραφή
    2. Εγώ περιμένω να δω επίσης αν αληθεύει το παρακάτω (και δεν είναι ώρα να μου την πεις, που δεν έμαθα ακόμα την παραπομπή! )

      http://www.iefimerida.gr/news/145598/%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

      Διαγραφή
    3. Αν και οι πληροφορίες μου (από καμένους σε καθεστώς διαθεσιμότητας) μου λένε πως τελικά θα ισχύσει (και ναι, θα απολυθούν, αλλά δεν τρέχει κάστανο, ούτε για αυτό εννοείται...)

      Διαγραφή
    4. Κάπου διάβασα ότι το δίμηνο θα το κάνουν μήνα.
      Αργότερα μπορεί να απολύουν και την ημέρα των εκλογών, δεν έχει σημασία.
      Αν καθίσεις και διαβάσεις το Σύνταγμα της Ελλάδας θα διαπιστώσεις ότι παραΒΙΑΖΕΤΑΙ συνέχεια. Δες αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν χιλιάδες ανθρώπους που απολύονται.
      Ίσως σε αυτό να αποσκοπούν οι αυξήσεις στους μισθούς δικαστικών και ενστόλων.
      Αν και βγήκε το περί ου ο λόγος @@@ και είπε «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε».
      Εμείς με το Σύνταγμα σκουπίζουμε τον κ#λο μας! Αυτό δεν μας είπε; Ύστερα από αυτό τι παραπάνω θέλουμε;

      (Όταν μάθεις την παραπομπή θα τα έχω δει όλα. Μπορώ πια να πεθάνω)

      Διαγραφή
  7. Τώρα τι να σου πω; Σε τούτο το τρελάδικο που ζούμε... Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει στόχο να απολύσει όλους όσους διόρισε ο μπαμπάς και η αδερφή (ή μάνα του, δεν έχω καταλάβει ακόμα...) όλα τα προηγούμενα χρόνια...
    Για Άδωνη δεν μου βρίσκεται κάτι πρόχειρο να γράψω. Στέρεψε η υπομονή. Τα είπατε όλα με την Πέτρα. Διαφωτίστηκα, αλλά και εξαγριώθηκε με το κείμενό σου.
    Καλό κουράγιο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κυριάκουλας ανθίσταται, λέει, στην τρόικα. Δεν αποδέχεται νέες απολύσεις ενώ ζητάει να συμπεριληφθούν -στο νούμερο που ζητάνε οι καριόληδες- όσοι έδιωξε, παρότι είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.
      Δεν κάνω τσαμπουκάδες, δεν λέω ότι αν ήμουν εγώ στη θέση του Κυριάκουλα θα πετύχαινα κάτι καλύτερο. Το θέμα είναι Μαρία ότι οι δικοί μας πωλητικοί υπογράφουν κάθε παπάρα αυτών των κανίβαλων, διαπραγματεύονται για το θεαθήναι, και δεν έχει ρε πούστη μου κανένας τα κάκαλα να τους καταγγείλει δημόσια και να παραιτηθεί.
      Τόσο γλυκιά είναι αυτή η πουτάνα η εξουσία;
      Άλλη δουλειά δεν έμαθαν να κάνουν;

      Διαγραφή
  8. πετρο καλημερα.ασχετο δε σημαντικο μεν,μπορεις πληηζ να μου στειλεις το λινκ για την ταινια της προηγουμενης αναρτξσης;εχω ενα προτζεκτ κατα νου.θαανκς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στείλε μου το μέιλ σου Χριστίνα για να σου στείλω και τους υπότιτλους.

      Διαγραφή
    2. butterflysworld@hotmail.com
      υποτιτλους δε ιελω εκτος αν ειναι αγγλικοι.ευχαριστω!περνα να διαβασεις τη συνεχεια της ιστοριας.καλημερα!

      Διαγραφή
  9. Γεια σου, Πέτρο!... Αυτό το σούργελο, ο φασίστας, είναι εντεταλμένος να διαλύσει τη δημόσια υγεία! Με εντολή Σαμαρά και τρόικας μαζί. Και το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κάνει πώς διαμαρτύρεται... Θα τρίζουν τα κόκαλα του Γιώργη του Γεννηματά!
    Μας κάνουν κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και παντού πληρώνουμε... Τον τελευταίο καιρό που χρειάστηκς να επισκεφτώ κάποιους γιατρούς όλο 20άρια και 30ντάρια πλήρωνα χώρια τα φάρμακα!... Το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι όπως το κατάντησαν είναι ένας ερειπιώνας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός χαίρεται με τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Ηδονίζεται να μετράει θανάτους. Ο χειρότερος στην κατάλληλη θέση.

      Διαγραφή
  10. Καλά και σωστά αυτά που έγραψες αλλά! η τελευταία γραμμή είχε πολύ γέλιο...
    Ά να χαθείς... γελάσαμε πάλι!

    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή