Σελίδες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Η ενημέρωση της …πατσαβούρας!



Διαβάζοντας την ειδησεογραφία, στάθηκα για λίγο σε ένα νέο δημοσίευμα της γερμανικής Bild. Αυτή λοιπόν η ‘‘εφημερίδα’’ (που πρέπει να αποτελεί κάτι μεταξύ «Α1» και «Αυριανής» της Γερμανίας) μας κάνει την τιμή να ασχολείται και πάλι μαζί μας, φυσικά όχι για καλό.
 
Τι καινούργιο λοιπόν έχει να κομίσει η Bild στην «ενημέρωση» των Γερμανών πολιτών; Διαβάζουμε: ‘‘Χρωστάτε αλλά η πίστα Formula σας μάρανε’’.

Αρχικά το όλο θέμα της κατασυκοφάντησης της χώρας μας από τον γερμανικό Τύπο παρουσιάστηκε περίπου ως αστείο και πολλοί προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν και να το αποδώσουν σε μια γενικευμένη προσπάθεια προσέλκυσης αναγνωστών και τίποτα παραπάνω.  Πρόκειται όμως για πατσαβουροφυλλάδα. Εγώ τουλάχιστον έτσι αποκαλώ κάθε έντυπο που με πηχυαίους τίτλους και αδιασταύρωτες πληροφορίες, συκοφαντεί και διαβάλλει ανθρώπους, πολλώ δε μάλλον μια ολόκληρη χώρα κι έναν ολόκληρο λαό.

Σε αυτό το δημοσίευμα η γερμανική Bild αναφέρεται στην απόφαση για κατασκευή πίστας Formula 1 στην Πάτρα, κόστους 94 εκατομμυρίων ευρώ. Και συνεχίζει: ‘‘η μισή κυβέρνηση παίρνει μέρος σε συσκέψεις για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα μπορέσει να πάρει το δάνειο των 60 εκατομμυρίων ευρώ και η άλλη μισή σε συσκέψεις για την κατασκευή της πίστας’’.

Κατά τη γερμανική νοοτροπία, τουλάχιστον όπως αυτή εκφράζεται από την εν λόγω πατσαβουροφυλλάδα, η Ελλάδα οφείλει να είναι ουραγός της Ευρώπης. Αυτό το ρόλο της έχουν αναθέσει οι εταίροι της κι αν θέλει να επιτύχει την εκταμίευση των υπολοίπων δόσεων του δανείου θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τα μεγαλεπήβολα σχέδια για ανάπτυξη και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή ελαιολάδου, ούζου, φέτας, άντε και γκρηκ μουζάκα.

Πραγματικά θα ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο στοιχείο αν μπορούσε να μετρηθεί το ύψος των δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει τροφοδοτήσει η χώρα μας την γερμανική οικονομία από την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ μέχρι σήμερα. Πόσα δισ. έχουμε εκταμιεύσει για την αγορά των αυτοκινήτων τους, των ηλεκτρικών συσκευών τους, των υποβρυχίων τους, των αρμάτων μάχης, των τηλεφωνικών κέντρων και τηλεφωνικών συσκευών. Αν εξαιρέσουμε τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά, οι αγορές όλων των υπόλοιπων βρωμάνε και ζέχνουν. Λαδιάρηδες, μιζαδόροι και πουλημένα τομάρια που βρήκαν στην πατρίδα μας τους ομοίους τους (πολιτικούς και επιχειρηματίες) στις αρπαχτές, μας καταλήστεψαν και μας πέταξαν στα σκατά. Και τώρα κάνουν σαν να μη γνωρίζουν τίποτα για το κακό. ‘‘Οι Έλληνες φταίνε για το σημείο που έχουν φτάσει’’.

Στη Γερμανία όμως δεν κυκλοφορεί μόνο η Bild, αλλά και η Financial Times Deutschland. Σε άρθρο της 20/5/2011 ο Τόμας Φρικ αναφέρει: «Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμη τίποτα. Αντιθέτως, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της Bild χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».

 Αναλύοντας το «γερμανικό κέρδος», ο Φρικ υπενθυμίζει το αυτονόητο: Ότι
«η Ελλάδα θα πρέπει να εξυπηρετήσει τα δάνεια που έλαβε πληρώνοντας επιτόκιο, καθώς τα κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ περίπου - ή 157 Ευρώ για κάθε αναγνώστη της Bild.»
 
Καταλάβατε κάτι από τα παραπάνω «εργατικοί φίλοι και εταίροι μας» Γερμανοί ,ή περιμένετε από τη Bild να σας πετάξει κι άλλη μπανάνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου