Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ερωτήσεις προς Σαμαρά



Κύριε - ελπίζω όχι για πολύ ακόμα – πρωθυπουργέ.
Θα σου κάνω μερικές ερωτήσεις για να μάθω τι έχεις καταλάβει από τη λειτουργία της ΕΡΤ. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να τις διαβάσεις, ελπίζω να τις διαβάσει κανένα από τα τσιράκια σου και να τολμήσει να απαντήσει.

* Αν αναφερθείς σε τηλεοπτικά σκουπίδια το μυαλό όλων που θα πάει; Στη δημόσια τηλεόραση ή την ιδιωτική; Πόσες γελοιότητες έχουν προβάλλει ο ΑΝΤ1, ο ΑΛΦΑ ή το ΣΤΑΡ; Πες μου έστω και μια φορά που τιμωρήθηκε η κρατική τηλεόραση (άρα πλήρωσε από την τσέπη του ο ελληνικός λαός) από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, είτε λόγω προβολής ακατάλληλου προγράμματος, είτε λόγω προγράμματος χαμηλού επιπέδου, είτε λόγω χυδαίων συμπεριφορών.

* Λες πως στοιχίζει πανάκριβα το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για τα πολύ μικρά ποσοστά τηλεθέασης που φέρνει, σε σχέση με τα αντίστοιχα ιδιωτικά που έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά. Είστε δηλαδή διατεθειμένοι να δώσετε τα πάνω από 2,2 εκατομμύρια το χρόνο που στοιχίζουν τα συμβόλαια των  5 μεγαλο“δημοσιογράφων” του Mega για να τους πάρετε; Γιατί; Για την …αντικειμενική ενημέρωση που θα φέρουν η Τρέμη, ο Καψής και ο Ντερμπεντέρης; 

* Για το ότι η Δημόσια Τηλεόραση δεν έφερνε τα οικονομικά αποτελέσματα που περιμένατε ευθύνεται το πρόγραμμα της, ή η υποκουλτούρα που επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες πασάρεται από τα ιδιωτικά κανάλια και ο απαίδευτος ελληνικός λαός καταπίνει αμάσητη;
  Γιατί όλοι σας έχετε φροντίσει συστηματικά από τότε την υποβάθμιση της Παιδείας, τον ευτελισμό των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, το ξαναγράψιμο της Ιστορίας…
  Ζήτησε κανένας Έλληνας φορολογούμενος να προβάλλει η ΕΡΤ εκπομπές τύπου Πάνια, Μπιγκ Μπράδερ, σο γιου θινκ γιου καν ντανς τον κώλο σου, ή όποια άλλη βραζιλιάνικη, μεξικάνικη ή τούρκικη παπάρα έφεραν οι άλλοι, οι …επιτυχημένοι του ιδιωτικού;;;

* Έχει τύχει να ακούσεις το μπάτζετ μιας επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς από αυτές που πρόβαλλε η ιδιωτική τηλεόραση και συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης; Έχει τύχει να ακούσεις τα ποσά που έπαιρναν ανά επεισόδιο οι ηθοποιοί και πόσο κόστισε η παραγωγή; Μήπως νομίζεις πως αν αυτά τα επιτυχημένα από πλευράς τηλεθέασης σήριαλ τα είχε αγοράσει η ΕΡΤ, δεν θα είχαν την ίδια απήχηση στο κοινό;
  Γιατί;
  Θα ήταν άλλο το σενάριο ή θα έπαιζαν χειρότερα οι ηθοποιοί;

* Μας είπες πως δεν θα πληρώσει άλλο ο ελληνικός λαός τις …αμαρτίες της ΕΡΤ. Παραβλέπω το γεγονός ότι αναφερόμενος στις αμαρτίες της, είπες πως ευθύνεται ο πολιτικός κόσμος γι’ αυτές, άρα (υποτίθεται) έκανες αυτοκριτική. Αυτοκριτική χωρίς παραίτηση είναι των οπισθίων. Το τελευταίο 48ωρο εκατοντάδες λαού βρίσκονται καθημερινά έξω από την ΕΡΤ και χιλιάδες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Μήπως είναι και αυτοί τίποτα αργόμισθοι που θέλουν να συνεχιστεί η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και η διαιώνιση της αναξιοκρατίας;;;
  Μήπως όλοι αυτοί συμφωνούν με τις αδιαφανέστατες προσλήψεις στα ξαδελφομπατζανάκια σας που χώσατε στο Ραδιομέγαρο;

* Μιλάς για απαράδεκτα υψηλούς μισθούς. Μήπως να θυμηθούμε τα ποσά που έπαιρναν μέχρι πριν 3 χρόνια δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ; Για ρίξε μια ματιά στη λίστα της ντροπής (σας) και της πολιτικής χυδαιότητας!

* Δεν θα σε ρωτήσω πόσους αδιαφανέστατους διορισμούς κομματόσκυλων του δικού σου κόμματος έκανε ο Καραμανλής ο ανιψιός, γιατί θα προσποιηθείς ότι δεν άκουσες, δεν είδες. Να σε ρωτήσω όμως πόσους ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ψηφοφόρους διόρισες εσύ προσωπικά στο Μουσείο της Ακρόπολης, υπουργός Πολιτισμού (μη χ^σω) τότε; Οι 9 στους 10 υπαλλήλους είναι από την Καλαμάτα. Μήπως σου λέει τίποτα αυτό;

* Λένε πως στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι πλειοψηφίες. Όταν διαθέτεις (διέθετες πέρσι) το 30% των ψηφισάντων και υποχρεώθηκες να συγκυβερνήσεις με άλλα δύο κόμματα – τα οποία λένε πως αγνόησες στο συγκεκριμένο θέμα (;) – μπορείς να μας πεις που στο διάολο είδες την πλειοψηφία;

Σου ‘χω πολλά ακόμα. Άλλη φορά.
Δεν χανόμαστε (αν και το ελπίζω)!

 ................................................

ΥΓ: Ο πρώτος πολιτειακός καραγκιόζης, μάς είπε πως δεν μπορεί να παρέμβει στο θέμα της ΕΡΤ, επειδή οι δυνατότητες παρέμβασης του είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Για να συμπληρώσει πως πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση.

Τρίχες εφηβαίου Κάρολε!

Αν ο ρόλος σου είναι αντίστοιχος της γλάστρας σήκω και παραιτήσου. Γιατί αν η υπογραφή που απαιτείται από τον ΠτΔ για να κυρωθούν οι Παπαριές Νομοθετικού Περιεχομένου είναι απλά διακοσμητική, τότε βγαλ’ την σε σφραγίδα και μη μας τα κάνεις καρούμπαλα με …διαπιστώσεις!




9 σχόλια:

  1. Και μόνο για την προσφώνηση και το υστερόγραφο, σου σφίγγω νοερά το χέρι! Το κείμενο αυτό μπορεί να μην αναγνωσθεί απ' τον φυσικό αποδέκτη του, αλλά έχει τη δύναμη και την ορμή της αλήθειας.
    Κράτα δυνατά Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Μαρία μου θέλω να σφίξω μερικούς λαιμούς!
      Καλή δύναμη σε όλους γιατί η ανηφόρα μόλις άρχισε.

      Διαγραφή
  2. Άμα τους ένοιαζε η κερδοφορία διά της τηλεθέασης στην ΕΡΤ, δε θα έκοβαν την εκπομπή του Αρβανίτη ακι της Κατσίμη που έφερνε 20άρια και 30άρια, δε θα έκοβαν την εκπομπή του Βαξεβάνη,ε επιδή τσακωνόταν με τον Βενιζέλο, δε θα κυνηγούσαν τη Μηχανή του Χρόνου του Βασιλόπουλου, όποτε δεν τους άρεσε η θεματολογία.Αλλά ουδέποτε τους ένοιαξε αυτό.
    Η ΝΔ επιβάλλει τους χρυσοπληρωμένους Κοττάκηδες, Παναγιωταρέες, Σαλαγκούδηδες ή πρωτύτερα (επί Κωστάκη) τους Λυριτζήδες, Τσαπανίδες κλπ.
    Η ΝΔ προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να χρεωκοπήσει την -ευτυχώς εξυγιαμένη- ΕΡΤ αλλά δεν της κάθεται με τίποτα.
    Βιαζόταν και έπρεπε να κάνει τη "δουλειά".

    Τι να τον ρωτήσεις και τι να σου απαντήσει αυτός ο γελοίος;
    Σιχαίνομαι και που τον βλέπω.
    Δεν το χω ζήσει με άλλον πρωθυπουργο αυτό.
    Μου ρχεται εμετός κάθε που τον βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι που δεν θυμάσαι πως έχει κυβερνήσει κι ο Μητσοτάκης (είπαμε ότι είμαστε λαός που ξεχνάει εύκολα αλλά..ξεχνιέται κι αυτός;) και "τις δουλειές" μια χαρά τις έκαναν οι δυο τους... Πάντα έχει το δικαίωμα επιλογής αυτός ο λαός (αλλά και την ικανότητα) για ακόμα πιο εμετικούς πρωθυπουργούς.

      ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Μαζεστίξ
      Και άμα τους ένοιαζε η εξυγίανση θα έδιναν στη δημοσιότητα τις λίστες με τα κομματόσκυλα ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ διόρισαν και όχι να πετάνε λάσπη σε όλους.
      Τα κομματόσκυλα τα διόρισαν για να ψαρέψουν τις ψήφους τους. Τώρα που ζέσταναν την καρέκλα, τους είναι άχρηστοι!!!
      Όξω ζώα!!!
      Ο εν λόγω πρωθυπουργός αποδεικνύεται μακράν ο χειρότερος όλων. Αποδεικνύεται ο πλέον ξεδιάντροπος και φασίστας που γράφει Σύνταγμα και Κοινοβούλιο στα αχαμνά του.

      Joan Petra
      Ο Μαζεστίξ, να είσαι σίγουρη, θυμάται πολύ καλά τον ακατανόμαστο. Τέτοια ξεφτίλα όμως δεν έχει ματαδεί κανένας μας. Ίσως οι πατεράδες μας, αλλά αυτοί ήξεραν πως η χούντα έχει κλείσει τη Βουλή και πουλάει τρέλα. Αυτός ο απίστευτος αποφάσισε μόνος του να καταργήσει τα πάντα και μάλιστα με τη Βουλή ανοιχτή (μισάνοιχτη).
      Είναι πολύ λίγος για να του περάσει.
      Και αν του περάσει θα είμαστε πολύ λίγοι εμείς!

      Ακούω πως κάτι κινείται. Για να δούμε…

      Διαγραφή
  3. Γεια σου, Πέτρο... Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν και τα γεγονότα κόλαφος για την τρικομματική συγκυβέρνηση... Ο Σαμαράς απομονώνεται παίρνοντας μαζί του τη σκληρή Δεξιά και την ακροδεξιά... Η τρικομματική βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο!... Κατά τη γνώμη μου ή θα πάνε σε νέα (οικουμενική τάχα μου) κυβέρνηση ή σε εκλογές... Κάτι ακούγεται για τις 14 Ιουλίου... Οι Σαμαροκουβέληδες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ρίξουν το Σαμαρά... Αν υποκύψουν κι αυτή τη φορά στην ακροδεξιά του Σαμαρά θα γίνουν πια καταγέλαστοι και θα εξαφανιστούν πολιτικά, γι αυτό θα επιχειρήσουν ίσως μια "ηρωική έξοδο" για να περισώσουν τουλάχιστον τα προσχήματα... Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω. Το επόμενο σενάριο όμως; Θα συγκυβερνήσουν οι ίδιοι τρεις (αν μπουν στη Βουλή) και με ποια ατζέντα; Θα βγει Σαμαράς-Μιχαλολιάκος να δούμε πως το ΔΝΤ είναι μπροστά τους σχολική εκδρομή; Θα κάνουν οικουμενική με Καραμανλή που τον ανασύρουν ολοένα και περισσότερο; Θα κάνει νέο κόμμα ο Σαμαράς μαζεύοντας από ακροδεξιά μέχρι «αριστερά» ότι σκουπίδι ξέμεινε;
      Ο Σαμαράς είναι άθλιος, όχι ηλίθιος. Κι ας αφήνει να φαίνεται το δεύτερο. Ασφαλώς και μπορούσε να προβλέψει τις αντιδράσεις που θα συναντούσε η πραξικοπηματική του απόφαση. Ίσως ετοιμάζεται κι αυτός για «ηρωική» έξοδο, όπως ο Καραμανλής και ο ΓΑΠ, επειδή το success story του δεν τραβάει και μας έχουν ετοιμάσει (αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές) την έξοδο από την ευρωζώνη.
      Εν αναμονή εξελίξεων.

      Διαγραφή