Σελίδες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Οι τρεις που έγιναν δύο ο εξής ένας.

Συνεχίζεται...

Έλειψα λίγες μέρες και γύρισε ο κόσμος τούμπα. 
Ο Κουβέλης πήρε των ομματιών του και την κοπάνησε από την κυβέρνηση. Ναι, αυτός και κάτι άλλοι εκεί στη ΔΗΜΑΡ κάτι καλό κάπνιζαν και φαντασιώνονταν ότι συναποφάσιζαν με τον Βορίδη, τον μπουμπούκο και τα άλλα νεοδημοκρατικά, από την εξουσία, μαστουρωμένα. 

Τις πρώτες ώρες κανένας πάλαι ποτέ αριστερός του αποκόμματος δεν βγήκε να …στεναχωρηθεί για την εξουσία που έχανε. Όσο περνούσαν οι ώρες (και έπεφταν τα αριστεροδεξιά τηλέφωνα) όλο και πύκνωναν οι φωνές αμφισβήτησης. Φτάσαμε στην ώρα της ψηφοφορίας και εκεί καταψήφισαν ο Γρ. Ψαριανός και ο Β. Οικονόμου. Ανατρίχιασα!

Ο πρώτος είναι η ζωντανή απόδειξη τού πόσο μπορεί να μεταλλαχθεί σε δεξιό φερέφωνο ένας (κατ’ όνομα) αριστερός. Ακόμη νομίζει ότι εκείνο το αμάνικο μπουφάν με τις αμέτρητες τσέπες που το φοράει χρόνια τον κατατάσσει στους Αριστερούς! Τον βλέπεις και γελάς.

Ο δεύτερος τείνει να γίνει η πλέον τρανταχτή απόδειξη της σαχλαμάρας. Τόσο τρανταχτή που κοντεύει να πάρει τα σκήπτρα (ποιος το περίμενε;) και από τον ίδιο τον Σαμαρά. Καταψήφισε το Μνημόνιο 1 και διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια ίδρυσε ένα πράμα που το βάφτισε “Ελεύθεροι Πολίτες”, παρακάτω άφησε μούσι για να μην αναγνωρίζεται και προσχώρησε στη ΔΗΜΑΡ - εξαίροντας τον Κουβέλη για «αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν την ενωμένη Κεντροαριστερά» - για να φτάσει σήμερα να τον λοιδορεί που αποχώρησε από το κυβερνητικό μπουρδέλο.
 
Κοίτα να δεις Βασιλάκη, όταν στο κρεβάτι βρίσκονται τα συνεταιράκια κι έχουν στη μέση τον πολίτη, όπου και να γυρίσει ο δόλιος την τσουτσού δεν τη γλιτώνει. Το θέμα Βασιλάκη είναι που τσοντάρατε κι εσείς στο πήδημα. Τώρα μείνετε στην άκρη με το φανάρι, εκτός κι αν αποφασίσεις να κάνεις πέτρα την καρδιά σου και να ξαναγυρίσεις στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε η πρώτη ορντινάτσα είσαι ούτε η τελευταία. Άλλωστε, λεκανατζούδες θα χρειαστούν.

Ο χειρότερος όλων Βενιζέλος έκανε μια αριστοτεχνική για τα κιλά του κωλοτούμπα και απέδειξε στο δύσμοιρο Φώτη ότι με τις ύαινες δεν κάνεις παρέα, ειδικά όταν πεινάνε. Στενοχωρημένος όπως ήταν – μάρτυρες μιλούν και για δάκρυ που κύλησε – λυπήθηκε για την αποχώρηση του Φώτη, τα έβαψε μαύρα και κήρυξε τριήμερο πένθος. Δευτερόλεπτα μετά όμως συνήλθε, καθώς συνειδητοποίησε ότι βρέθηκε στο δρόμο του μια μοναδική ευκαιρία την οποία και δεν έπρεπε να αφήσει ανεκμετάλλευτη.

Μόνος του με τον Αντώνη!

Τι είπες τώρα;

Ναι, μέχρι τότε δεν το είχε σκεφτεί. Δεν φανταζόταν καν ότι η απροσδόκητη αποχώρηση του Φώτη τον καθιστούσε τον ίδιο τόσο δυνατό παίκτη στην εγχώρια και διεθνή σκακιέρα.

Αφού με τη βοήθεια λίγου παγωμένου νερού στα μούτρα ξυπνήσαμε από τις μαλακίες που διαβάσαμε παραπάνω, πάμε να δούμε τι έγινε.

Αρχικά ο ΒΒ συναντιέται με τον Φώτη. Συμφωνούν ότι πρόκειται για απαράδεκτο χειρισμό Σαμαρά, διατρανώνουν ότι αιφνιδιάστηκαν («δεν το είχαμε συζητήσει») και αποφασίζουν να κατεβάσουν κοινή πρόταση νόμου για την ακύρωση της Παπαριάς Νομοθετικού Περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ.
Μέσα στα επόμενα 24ωρα τα πράγματα έρχονται τ’ ανάποδα. Ο Φώτης εμμένει σε όσα συζήτησαν και συμφώνησαν και νομίζει ο καημένος ότι το ίδιο θα κάνει και ο χοντρός τυχοδιώκτης. Από τη μεριά του ο δεύτερος έχει ήδη ενημερώσει τον Σαμαρά για τις κουβέντες με τον Φώτη και έχει πάρει και ΔΩΣΕΙ εντολές για τα παρακάτω. Βγαίνει μετά πιο Κεδίκογλου από τον γνωστό μπούφο και ανακοινώνει πως αδυνατεί να καταλάβει τη στάση Κουβέλη, πως η στήριξη δεν μπορεί να είναι αλά-καρτ, πως λυπάται για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά αυτός νιώθει την ιστορική ευθύνη να συνεχίσει και μπλα μπλα μπλα … μπλιαχ!

Θυμάμαι και την Φώφη –κρίμα το όνομα- Γεννηματά που εξέφρασε «την απόλυτη διαφωνία» του ΠΑΣΟΚ με την επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Τελικά πήρε υφυπουργείο και έκατσε να κλωσήσει.


Και φτάσαμε στο σημείο όχι να μιλάμε για κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά για το «και λίγο είναι». Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας τηλεοπτικός σταθμός που να διαθέτει άδεια λειτουργίας. Μόνο η ΕΡΤ διέθετε και αυτή αποτελεί παρελθόν!
Φτάσαμε στο σημείο όχι να μιλάμε για 12,5 χιλιάδες νέους ανέργους, αλλά για το αν θα γίνουν μέσα στον Ιούλη ή θα …καταφέρει(!) ο γιός γκαντέμη να πάρει παράταση για Σεπτέμβρη.
Φτάσαμε στο σημείο όχι να μιλάμε για προσλήψεις Νοσηλευτριών αλλά για κλείσιμο Νοσοκομείων.

Και φυσικά…

υπάρχουν ακόμη οι χοντρομαλάκες που ζουν σε άλλο πλανήτη και φαντασιώνονται πως με τις απολύσεις και τα κλεισίματα θα γλιτώσουν φόρους.
Νομίζουν πως αν παραμείνουν μόνο ιδιωτικά Νοσοκομεία και Σχολεία θα είναι τσάμπα.
Νομίζουν πως τα ιδιωτικά κανάλια δεν τα πληρώνουν από την τσέπη τους! Άσε που νομίζουν ότι σε αυτά δεν ακούνε την κυβερνητική προπαγάνδα. Μπουαχαχα!!!
Νομίζουν πως αν η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιώτη δεν θα υπάρχει διαφθορά και προσυμφωνημένες τιμές (δες εδώ και θα καταλάβεις).

Ναι, ξέρω. Θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες, χωρίς απεργίες, χωρίς ψευτοτσαμπουκάδες από τα βλαχαδερά του Δημοσίου! Εσύ που αναμασάς καθημερινά την καραμέλα «εδώ είναι Ελλάδα» κάτσε να μου πεις γιατί τότε δεν θα είναι.

Τα όργανα άρχισαν από προχτές. Ο υμνητής του Παπαδόπουλου και αρχηγός της πανελλήνιας μαθητικής οργάνωσης της χούντας μάς είπε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε τη χώρα. Σε αντίθεση με τη χούντα που την θεμελίωσε και τη ΝΔ που την ανοικοδόμησε θα συμπλήρωνα.
Από κοντά και άλλα ακροδεξιά κατακάθια να τσοντάρουν για να μπουν στο κάδρο.

Ρε άντε μου στο διάολο παλιοξεφτίλες.
Το μεγαλύτερο λάθος του Ανδρέα είναι που δεν σας έβαλε όλα εσάς τα ναζιστικά σκατά σε ένα καράβι και να σας στείλει στον αγύριστο.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ούτε για κωλόχαρτο δεν θα σας χρησιμοποιούσε, όχι για να παίρνετε υπουργεία και να περιφέρετε την ασυναρτησία σας!

Βαγγελάκη, εκεί στις ατέρμονες συζητήσεις κατακαλόκαιρο στις επιτροπές και στις κοινοβουλευτικές σας ομάδες για το πώς γίνεται να μαζεύετε τα μισά απ’ όσο η συμμορία με τα μαύρα, κοίτα να απαντήσεις ποια θα είναι η επόμενη κόκκινη γραμμή που θα σβήσεις.

Γιατί πάω στοίχημα, θα στηρίξεις τον Σαμαρά ακόμη κι αν βγάλει το ΠΑΣΟΚ εκτός νόμου…!


ΥΓ: Ευτυχώς που μας τέλειωσε η τρικομματική! Πάει στο διάολο, ένα χρόνο τώρα ο ορθογραφικός έλεγχος του Word το έβγαζε λάθος και μου πρότεινε το ‘δικομματική’. Ούτε και ο Gates δεν είχε χωνέψει αυτό το μασκαραλίκι!  

12 σχόλια:

  1. Άργησες, αλλά άξιζε τον κόπο η αναμονή..
    Κατάλαβες τώρα τι εννοούσα όταν μιλούσα για τις φούριες;; Και πρόσεχε πότε θα ξαναφύγεις, μη μας έβρει και κανά άλλο κακό με αυτούς τους καραγκιόζηδες που μπλέξαμε! Αυτό, που ο Οικονόμου άφησε μούσι για να μπει στη ΔΗΜΑΡ, ήταν σκέτη απόλαυση! Χαχαχα!

    http://pistos-petra.blogspot.gr/2013/06/blog-post_26.html#comment-form

    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έγραψα το mail και περιμένω απάντηση.
      Να σε πληροφορήσω μόνο ότι έχω 7 (ολογράφως: εφτά) και δεν τα ανοίγω σχεδόν ποτέ!
      Όχι γιατί μας τη βγήκες πως δεν έχουμε mail. Να μάθεις…!!!

      Διαγραφή
  2. Τώρα που 'φυγε ο φερετζές με το μουστάκι του, αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι...απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα πια. Το 'πε κι ο Σαμαράς χθες: "Θα κάνουμε όσα δεν τολμούσαμε να κάνουμε τόσο χρόνια". Στη δημοκρατία, βλέπεις, όσο στρεβλή και να 'ναι, κάποια πράγματα δεν τολμάς να τα κάνεις...

    Σοφία

    ΥΓ. Καλώς όρισες και χρόνια πολλά, φίλε Γερτρούδη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή μου Σοφία, 1 χρόνο τώρα σε καμιά στιγμή δεν πίστεψα ότι ο Φωτάκης συνδιαμόρφωνε πολιτικές. Έκανε το μαλάκα με απόλυτη πράγματι επιτυχία. Οι άλλοι δύο ήθελαν απλά να μπαίνει η σφραγίδα του κόμματος του στις αποφάσεις της τρόικας για να καμώνονται ότι (θα ξεράσω) τα μέτρα που μας παίρνουν έχουν τη στήριξη όλης της κοινωνίας!!!

      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
      Γερτρούδη

      Διαγραφή
  3. Έλειψες λίγες μέρες και γύρισε ο κόσμος τούμπα. Ισχύει!
    Θυμάμαι και την Φώφη –κρίμα το όνομα- Γεννηματά (αυτό κι αν ισχύει)!

    Καλώς ήρθες στα πάτρια Πέτρο και μπράβο για το δυναμικό καμ-μπακ (που λένε και στο χωριό μου)!
    Καλό μήνα και μην ξαναφύγεις σύντομα πλιζ.
    Μη μας βρει κανένα χειρότερο κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ξαναφύγω πάραυτα. Μάλλον στα μέσα Ιουλίου και για 2 εβδομάδες. Να δω πως θα περάσει ο καιρός της άδειας χωρίς ίντερνετ και μπλοκινγκ (το μόνο που μου έλειψε).
      Λέω να πηγαίνω σε ένα internet-café στην κοντινή πόλη. Θα δούμε.

      Χειρότερο κακό είναι ο Σαμαράς και ο Μπένι να αλλάξουν θέσεις. Για σκέψου το.
      Μπρρρρρρρ!

      Διαγραφή
  4. Αχ αυτή η ιστορική ευθύνη μας έφαγε!
    Στο όνομα της σφαγιαζόμαστε κι ο ΒΒ ικανοποιεί τα "ανικανοποίητα" του!
    Welcome back φίλε Πέτρο! Άντε να βάλουμε μπροστά και καμιά γελιο-θεραπεία να στανιάρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΒΒ (sorry) αυτοϊκανοποιείται με θεατές (και θύματα) μια ολόκληρη χώρα.
      Το ότι το γαμωχαράτσι αποτελεί δική του πατέντα και η τρόικα το βρήκε καταπληκτικό μέτρο που πρέπει να εξακολουθεί να ισχύει και να επεκταθεί και σε άλλου είδους φόρους, αρκεί να μας κάνει να καταλάβουμε πόσα κιλά πουστιάς κουβαλάει πάνω του.
      Περιμένω γελιοθεραπεία. Ξεκίνα και ακολουθώ.
      Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Απλή μέθοδος των τριών ή μια εξίσωση με μια ανεξάρτητη μεταβλητή και δυο εξαρτημένες;
    Στην εξίσωση, ξέρεις, μπορείς να μεταφερεις τα χ και τα ψ σε όποια πλευρά θέλεις.
    Τρελαντώνης, Φώτης και Μπένι-Βγαίνει συναγωνίζονται σε αηδία.
    Μα εμείς τους ξεπερνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Χ το έχει στα μούτρα ο Φώτης. Τι εννοείς λέγοντας πως υπάρχει και Ψ, υπονοώντας μάλιστα πως είναι του Μπένι; Να πάει ο νους μας στο πονηρό;
      Πιπέρι!

      Διαγραφή
  6. ...Και να σκεφτείς ότι μ' αυτόν τον μπάρμπα Φώτη τον Κουβέλη ήμασταν για πάνω από τριάντα χρόνια στο ίδιο κόμμα και τον σεβόμουνα...Και απεδείχθη φιλοτομαριστής του κερατά!... Έφτιαξε τη ΔΗΜΑΡ για να βολευτεί πρωτίστως ο ίδιος πολιτικά!... Αισχρός!!!!Του αξίζει η τύχη του Καρατζαφέρη... Οι αριστεροί ψηφοφόροι έχουν νουν και κρίση, θα τον εξαφανίσουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι οδεύουν προς ΠΑΣΟΚ, κάποιοι προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, τίποτα.
      Ο Φώτης πληρώνει (εκτός κι αν υπάρχει άλλο, πολύ χειρότερο σενάριο) την εμπιστοσύνη που έδειξε στις λυκοφιλίες των άλλων δύο. Χρόνια στο κουρμπέτι, πρόσωπα και πράγματα γνώριζε και γνωρίζει, καλά να πάθει αυτός και το κόμμα του.
      Στη ζωή Γιάννη ότι δίνεις παίρνεις. Προδόθηκε από δύο σαλτιμπάγκους, ο ίδιος πρόδωσε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους. Στα τσακίδια και να μη ξαναμάθουμε νέα του.

      Διαγραφή