Σελίδες

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τα ψέματα των αθλίων



Κάθε γενιά έχει τους δικούς της ήρωες, τα δικά της πρότυπα, τα δικά της σύμβολα.  Φωτεινούς ανθρώπους που καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι στον πολιτισμό και τη δημοκρατία.
Στη δική μου έλαχε να τη γυροφέρνουν άθλιοι και ηλίθιοι, ή και τα δύο ταυτόχρονα.

Η εβδομάδα που έφυγε ήταν των επετείων. Πηγαίνοντας προς τα πίσω:

Σήμερα 16 Ιουνίου συμπληρώνονται 68 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.
Ο Μάνος Χατζηδάκις πέθανε στις 15 Ιουνίου του 1994.
Στις 14 Ιουνίου του 1928 γεννήθηκε ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα.
Στις 13 Ιουνίου 1911 πέθανε ο μεγάλος μας ζωγράφος Νικηφόρος Λύτρας.
Ο Ρήγας Φερραίος στραγγαλίστηκε στις 12 Ιουνίου του 1798.
Ο ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης πέθανε στις 11 Ιουνίου 1835.
Στις 10 Ιουνίου 323 π.χ. πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Αλλά να μην έχουμε παράπονο. Την εβδομάδα αυτή γράφτηκε μια από τις θλιβερότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής - και όχι μόνο – ιστορίας, για να ‘χουμε κάτι να λέμε πως έγινε και στις μέρες μας. Ο αρχιψεύτης - αρχικωλοτούμπας του καρναβαλικού κυβερνητικού μας θιάσου, αποφάσισε να σβήσει ιστορία δεκαετιών και να γράψει τη δική του.
Δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Δεν του καίγεται καρφί για την υστεροφημία του. Τέτοιες λεπτομέρειες αφορούσαν πάντοτε μόνο τους ηγέτες και όχι τα ανδρείκελα.

Σαχλαμαράς: Το όνομά του είναι πια συνώνυμο του ψέματος. Ένας πρωθυπουργός Πινόκιο. Το σύμβολο της αναξιοπιστίας, της παλινωδίας, του λέμε-ξελέμε.
Με λένε Αντώνη και κάνω ότι μου καυλ*νει!
Γιατί όχι;
Ότι και να κάνω, οι ίδιοι και οι ίδιοι θα με χειροκροτήσουν και θα με ξαναψηφίσουν. Και επειδή εκατοντάδες χιλιάδες σκεπτόμενοι σε αυτόν τον τόπο σιχάθηκαν και απέχουν από τις εκλογές, εγώ θα βγαίνω όποια μαλακία κι αν επιβάλλω!

Ας μην ασχοληθούμε με τα χιλιάδες ψέματα του Σαμαρά. Ας πάμε στο πιο πρόσφατο.
Ο πρωθυπουργός – δια στόματος μπλε κυβερνητικού μπούφου - μας είπε ότι:
“Την ΕΡΤ την πληρώνει ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο”.

Στη πρεμούρα του να πει και μια σαχλαμάρα παραπάνω (άλλωστε το ακροατήριο που τον παρακολουθεί δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του), παρέλειψε να αναφέρει τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Αν δηλαδή πληρώνουν και εκεί «χαράτσι» (έτσι δεν το ‘πε;) για την δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Όχι πως δεν γνώριζε τι ισχύει στις άλλες χώρες! Αν δεν υπήρχε και σε αυτές «χαράτσι» θα το ανέφερε πρώτο και γκαρίζοντας. 


Τα στοιχεία από εδώ, ο πίνακας δικός μου.

Στις χώρες που οι πολίτες δεν πληρώνουν «χαράτσι» για τα κρατικά ΜΜΕ (ραδιοφωνία και τηλεόραση) το κόστος λειτουργίας καλύπτεται από τις διαφημίσεις και/ή από κρατική χρηματοδότηση. Δηλαδή, αν δεν πληρώσεις το «χαράτσι» θα το πληρώσει το κράτος, που σημαίνει και πάλι εσύ.
Η λέξη «χαράτσι» μπαίνει μονίμως σε εισαγωγικά γιατί είναι τουλάχιστον ξεφτίλα να θεωρείς χαράτσι ένα 50ευρω το χρόνο, τη στιγμή που κόβεις ανερυθρίαστα (και για πολλοστή φορά) ένα 50ευρω το μήνα από τη σύνταξη των χαμηλοσυνταξιούχων, ή τη στιγμή που πληρώνουμε 500 με 1000 ευρώ το χρόνο νοίκι για το σπίτι μας!!!
(Σημ: Το «χαράτσι» θα το συναντήσουμε και παρακάτω)

Ο κυβερνητικός μπούφος συνέχισε το παραλήρημα κάνοντας λόγο για “καθεστώς αδιαφάνειας, καθεστώς προνομίων για τους εργαζόμενους που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών, τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει η ΕΡΤ σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει με πολύ λιγότερα χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα, τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων, συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, μπλα μπλα …”

Επειδή θυμάμαι πως εδώ και ένα χρόνο εσύ είσαι ο πολιτικός προϊστάμενος αυτής της αδιαφάνειας, της σπατάλης, των προνομίων κλπ, μήπως θα έπρεπε να πας να παραδοθείς μόνος σου στις Αρχές; Γιατί αφού εδώ και έναν (τουλάχιστον) χρόνο τα γνώριζες και τα συντηρούσες, πρέπει να διωχθείς για ένα σωρό αξιόποινες πράξεις: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας, υπόθαλψη εγκληματία. Ρώτα δικηγόρο, θα σου βρει κι άλλα.

“Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ…”
Ποια κυβέρνηση; Το ΦΕΚ-κωλόχαρτο έχει  μόνο τη δική σου υπογραφή και του Στουρνάρα! Ο συν-αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανιτάκης, με εκπεφρασμένη και τη θέση της ΔΗΜΑΡ, δεν θα ψήφιζε αυτό το αίσχος.


Ας σταθούμε λίγο σ’ αυτό το κωλόχαρτο.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό (εσύ δηλαδή) και ο Υπουργός Οικονομικών έχοντας υπόψη τις διατάξεις:
1.α) …
   β) Του Ν1730/1987 «Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΡΤ-Α.Ε.)» (Α’ 145)

Καταργείς εσύ και ο Αντωνάκης τη δημόσια τηλεόραση και το δημόσιο ραδιόφωνο, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας υπόψη τις διατάξεις ...ίδρυσής τους!!! 
Και όλα αυτά επειδή η ΕΡΤ στοιχίζει στον ελληνικό λαό και δεν έχει κέρδη. Γιατί αν είχε, δε νομίζω να την κλείνατε! Και τι θα λέγατε στο κόσμο δηλαδή; Την κλείσαμε επειδή έμπαιναν χρήματα στα ταμεία;

Μάλιστα!

Επειδή μου αρέσει να σκαλίζω τα ΦΕΚ (ψάχνοντας να βρω με βάση ποιες διατάξεις καταργείται η ΕΡΤ-ΑΕ), κοίτα να δεις τι βρήκα στο ιδρυτικό ΦΕΚ της ΕΡΤ-ΑΕ 145Α/18-8-1987, Ν.1730, άρθρο 2.


Το προσέξατε κυβερνητικοί καραγκιόζηδες εκείνο το «Η ΕΡΤ-ΑΕ δεν επιδιώκει την απόκτηση κέρδους»;;;
Παρ’ όλα αυτά όμως, η ΕΡΤ-ΑΕ πηγαίνοντας κόντρα και στο νόμο και στη συνήθη πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, από πρόπερσι έχει κέρδη. Μάλλον γι’ αυτό την κλείσατε, επειδή παρέβη το νόμο!

Λέτε πως ότι δεν πωλείται, κλείνει.
Δεν μπορώ να καταλάβω (αστειεύομαι) γιατί να μη κλείσει η ΔΕΠΑ που δεν την αγοράζει κανένας και κλείνει η ΕΡΤ που παρουσιάζει κέρδη.
Ας δούμε τα στοιχεία-αποδείξεις.

2011: Σύμφωνα με τα στοιχεία η ΕΡΤ κλείνει τη χρήση του 2011 με έσοδα 314  εκατ. ευρώ, πρωτογενές πλεόνασμα 63 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 50,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις ύψους 71 εκατ. ευρώ. Για το 2012 τα έσοδα υπολογίζεται να ανέλθουν σε 311 εκατ. (εδώ)

 
2012: “Θετικό το πρόσημο για την  κρατική ραδιοτηλεόραση στο 9μηνο. Τα στοιχεία που αφορούν  την περίοδο 1.1-30.9.2012 δείχνουν πως η ΕΡΤ, πριν την απόφαση της Τρόικα, υπέρ του ΛΑΓΗΕ, καταγράφει πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα της τάξης των 39.162.736 ευρώ. Τα έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν  στα 214.734.322 ευρώ, εξαιτίας του γεγονότος πως τα νοικοκυριά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της πτώσης της διαφήμισης. Μειώθηκε όμως και άλλο το λειτουργικό κόστος, εξαιτίας των περικοπών των μισθών και της έλλειψης προγράμματος, στα 173.668.499 ευρώ, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επενδύσεις 2.872.073 ευρώ, οι οποίες και προστίθενται στα έξοδα.” (εδώ)

2013: “Έγγραφο της διεύθυνσης της ΕΡΤ προς το υπουργείο Οικονομικών με ημερομηνία 27 Μαΐου 2013 σύμφωνα με το οποίο η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν κερδοφόρα το πρώτο τρίμηνο του έτους αποκαλύπτει στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η γαλλική εφημερίδα L' Humanite. Τα επιχειρήματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ καταρρέουν το ένα μετά το άλλο αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα που επισημαίνει ότι το λουκέτο δεν δικαιολογείται. Το έγγραφο που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα φέρει την υπογραφή του γενικού διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΡΤ, Χρήστου Κουπελίδη και απευθύνεται στο υπουργείο Οικονομικών, τη διεύθυνση ΔΕΚΟ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όπως προκύπτει από το έγγραφο το πρώτο τρίμηνο του έτους η ΕΡΤ κατέγραψε κέρδη της τάξης των 40.967.740 ευρώ.” (εδώ)

Στο άρθρο 5 του ΦΕΚ-κωλόχαρτου εμφανίζεται η ΕΡΤ-ΑΕ να επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Ξέρεις κάτι κε Παπάρογλου; Όσα ψέματα και να πεις η αλήθεια έχει γαϊδουρινή υπομονή. Θα είναι εδώ και θα φωνάζει!
Όποιος δεν έχει ακόμη καταλάβει περί τίνος πρόκειται, έρχεται στο αμέσως επόμενο άρθρο του ΦΕΚ-κωλόχαρτου ο Συμεών Μπούφος που το υπογράφει και τον διαβεβαιώνει:
6. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσης αποφάσεως προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί…

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι νομοθετούν στο όνομα (υποτίθεται) του τερματισμού της σπατάλης και δεν μπορούν να προσδιορίσουν το ύψος της σπατάλης που γεννά αυτή τους η απόφαση, για να πάμε στο ουσιώδες:
Αν η ΕΡΤ-ΑΕ είναι ζημιογόνα, τότε ποια δαπάνη προκαλείται από το κλείσιμό της;;;

Εεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;

Κάποιοι ηλίθιοι ψηφοφόροι σας θα απαντήσουν “...από τις αποζημιώσεις των εργαζομένων”.
Για να τους απαντήσω εγώ πως τα συμβόλαια των εργαζομένων και η κείμενη νομοθεσία προβλέπουν το ύψος της αποζημίωσης ενός απολυμένου. 
Άρα, τι να είναι αυτό που σας κάνει να μην μπορείτε να προσδιορίσετε το κόστος της χασούρας; Μήπως τα κέρδη της επιχείρησης;

Παίρνουμε δυο χάπια για τα νεύρα γιατί έχουμε δουλειά ακόμη.
Στη προσπάθεια να βρούμε που αναφέρεται η κατάργηση της ΕΡΤ-ΑΕ συνεχίζουμε την ανάγνωση. Φτάνουμε στο άρθρο 14: 


Πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω ότι κακώς πλήρωνα τόσα χρόνια το «χαράτσι» της ΕΡΤ, έρχεται αυτό το ιδρυτικό της ΦΕΚ και με βγάζει από την πλάνη. Αυτό που παρουσίασε ο Συμεών Μπούφος στο βίντεο της χούντας ως «χαράτσι», το προβλέπει ο νόμος.
Κοίτα να δεις ρε παιδί μου, αυτοί που κόπτονται για την εφαρμογή των νόμων τι έχουν καταλάβει!

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να βρούμε το άρθρο στο οποίο προβλέπεται η κατάργηση της ΕΡΤ-ΑΕ φτάνουμε στο άρθρο 20: 


Απ’ όσο ξέρω ούτε πόλεμο έχουμε, ούτε γενική επιστράτευση, ούτε το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε και πέρασε στα χέρια του Στουρνάρα η ΕΡΤ-ΑΕ και όχι στα δικά σου (άρθρο 2 §1 του ΦΕΚ-κωλόχαρτου).

Αλλά, για στάσου!

Τελείωσε η ανάγνωση του ιδρυτικού ΦΕΚ της ΕΡΤ-ΑΕ - του οποίου τις διατάξεις επικαλείστε για το κλείσιμό της - και δεν βρήκα πουθενά άρθρο που να προβλέπει σε ποιες περιπτώσεις αναστέλλεται η λειτουργία της.
Άρα;
Επειδή πρόσφατα έκανα τσεκ-απ και με βρήκαν υγιή, μάλλον το εγκεφαλικό το έχετε πάθει εσείς.

Στο άρθρο 2 §2β του ΦΕΚ-κωλόχαρτου μας πληροφορείτε πως οι συχνότητες της ΕΡΤ παραμένουν ανενεργές μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα, οπότε και μεταφέρονται σε αυτόν αυτοδικαίως.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στη Θεσσαλονίκη σκοπιανό κανάλι κατέλαβε τη συχνότητα της ΕΡΤ, ενώ στη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο οι συχνότητες της ΕΡΤ έχουν ήδη καταλειφθεί από τουρκικά κανάλια.

Σας βλέπω να παρακαλάτε τον Γκρούεφσκι  και τον Ερντογάν στα τέσσερα.

Το παραμυθάκι όπως άσχημα ξεκίνησε έτσι και θα τελειώσει:
“…στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος, αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος, οργανισμός ραδιοτηλεόρασης, κατά τα πρότυπα των πιο πετυχημένων δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης…”

Κομματικά ελεγχόμενος θα είναι, αφού θα δημιουργηθεί από το ίδιο σάπιο κατεστημένο.
Φερέφωνα θα έχει, αφού θα διοριστούν όσοι συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις.
Η σαπίλα έχει διαποτίσει μέχρι το μεδούλι όλο το μιντιακό σύστημα, αφού οι ιδιωτικοί σταθμοί είναι μακράν οι καλύτεροι κυβερνητικοί προπαγανδιστές.

Αλλά για πες μου κι αυτό: αφού δεν θα είναι κρατικός τι θα είναι;
Ιδιωτικός;
Και τότε γιατί ρε μπούφο να πληρώνω από την τσέπη μου το ιδιωτικό σας παραμάγαζο;



22 σχόλια:

  1. Μόνο να συμπληρώσω μπορώ στο άρτιο και ψαγμένο άρθρο σου, πως υπάρχουν ακόμα και χρηματοδοτούνται Δημόσιοι Οργανισμοί, Εθνικά Ιδρύματα & Ινστιτούτα, που παρόλο ότι δεν έχουν πλέον αντικείμενο, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται, με διοικητικά στελέχη που απολαμβάνουν, από αξιόλογους έως και παχυλούς μισθούς.
    Δεν ξεγελάνε παρά μόνο αυτούς που επιμένουν να ζουν στο ψέμα.
    Τα σέβη μου Πέτρο και μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς Μαρία και υπάρχουν ακόμη Οργανισμοί-σφραγίδα με ένα σωρό αργόσχολους-κομματόσκυλα. Όπως και κάτι Εθνικά Ιδρύματα με ονόματα πρώην πρωθυπουργών. Όπως και Ινστιτούτα με κάτι τίτλους σιδηρόδρομο και κάτι …‘Φόρουμ Σκέψης’. Θου Κύριε!
      Δεν είμαι της άποψης να κλείσουν και να απολυθούν όλοι σε μία νύχτα. Πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά (λέμε τώρα!) από την Ολομέλεια της Βουλής για το αν χρειάζεται η ύπαρξή τους. Αν δεν χρειάζεται να κλείσουν και οι εργαζόμενοι να μεταταγούν. Όσοι διορίστηκαν με «συνέντευξη» να πάνε σπίτια τους. Δεν χρωστάνε σε κανένα κερατά όσοι πέτυχαν μέσω ΑΣΕΠ να χαρακτηρίζονται και αυτοί γλύφτες.
      Εύχομαι ο κανιβαλισμός τους να μην περάσει.
      Όσο γι’ αυτούς που ζουν μες το ψέμα είναι χαμένη υπόθεση.

      Διαγραφή
  2. Χαρά στο κουράγιο σου Πέτρο!
    Απορώ με την αντοχή σου να βρίσκεις την απόδειξη της μαλακίας μας.
    Μα είναι δυνατόν;
    Μπορούμε να ανεχόμαστε ακόμη αυτήν την αληταρία να μας κυβερνά;

    Είσαι η "ομάδα αλήθειας" των blogs!
    χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, το έχω το βίτσιο να απαντάω με τα δικά τους όπλα.
      Θέλω να ανήκω στην πολυμελή “ομάδα τεκμηρίωσης” των blogs (όξω ψωνάρα!!!)
      Γιατί στην “ομάδα αλήθειας” είμαστε όλοι, όσοι δεν πάσχουμε από κομματικό αστιγματισμό.

      Διαγραφή
  3. Και τα δικά μου σέβη Πέτρο! Για όλο το ψάξιμο και την επιχειρηματολογία!
    Και πού είπες ότι θα στείλεις όλο αυτό το ψάξιμο!
    Γιατί αν μείνει εδώ και το δούμε μεταξύ μας δεν γίνεται δουλειά!

    Καλό απόγευμα! Και να συνεχίσεις το έργο σου! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι γελοίοι διαβάζουν χιλιάδες πιο τεκμηριωμένα πράγματα από αυτά που γράφω και συμβουλεύονται και νομικούς. Ξέρουν ότι κινούνται ΕΝΤΟΣ χουντικών πλαισίων και όχι «στα όρια της δημοκρατίας» που τους αρέσει να τους λένε.
      Δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα αύριο να σταματήσουν την ύδρευση των πόλεων και να το περάσουν σε ΦΕΚ.
      Δουλειά θα γίνει μόνο με εκλογές και ξεκουμπίδια τους.

      Διαγραφή
  4. H πιο πλήρης ανάλυση για τα προβλήματα που προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι κυνηγάνε την ΕΡΤ.
    Δικαιολογίες τους για την πιο αισχρή πράξη που έχει γίνει σε δημοκρατική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σιγουρευτούμε πως εξακολουθεί να είναι χώρα δημοκρατική τότε θα απαντήσουμε αν πρόκειται για αισχρή πράξη ή τη συνήθη πρακτική μιας χούντας.

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλή δουλειά, Πέτρο, όμως όσες αποδείξεις και να φέρεις και τις αυθεντικές πλάκες του Μωυσή να τους δείξεις, οι κολλημένοι, τα κομματόσκυλα και όσοι κερδίζουν από αυτή την ιστορία θα εξακολουθούν να αναμασούν τα ίδια ανόητα και αστήρικτα επιχειρήματα που ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν.
    Τουλάχιστον δίνεις επιχειρήματα και σε μας για να μπορούμε να αντικρούσουμε τη βλακεία που μας περιβάλλει. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι έτσι και του περάσει αυτό του Σαμαρά, μετά δεν θα τον σταματάει τίποτα.

    Σοφία

    ΥΓ. Όχι μόνο πόλεμο δεν έχουμε ούτε επιστράτευση, αλλά και ο Στουρναρας δεν είναι υπουργός Προεδρίας (το Προεδρίας είχε πάει πριν 20 χρόνια στο ενωμένο τότε Εσωτερικών νυν Διοικητικής Μεταρρύθμισης). Η νομιμότητα όμως θα τηρηθεί πάση θυσία! Πνεύμα και ηθική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν απευθύνομαι στις ορδές των κολλημένων ηλιθίων ή των πουλημένων όρνεων.
      Απευθύνομαι στον κοινό νου που ένα χρόνο τώρα του παρουσιάζουν μόνο το μαύρο σαν επιλογή και προσπαθούν να τον πείσουν ότι από τα δεινά που φορτώθηκε θα τον απαλλάξουν οι εγκληματικές πολιτικές δωσίλογων!

      Διαγραφή
  6. Έκανες τόσο καλή δουλειά που με έκανες αυτό που ξέρεις καλύτερα: τσίτα! Πως το καταφέρνεις αυτό μου το λες; Όταν γράφεις σοβαρά γίνομαι τσίτα κι όταν γράφεις αστεία γίνομαι λιώμα (από τα γέλια). Με βλέπω να τον παθαίνω τον νευρικό κλονισμό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο! Σε φιλώ! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζωή δεν έχει μόνο μια όψη. Καταγράφω ότι μου τραβάει την προσοχή και νομίζω πως απόκτησα και παρέα :-)

      Τελευταία μου φαίνεται ότι κόλλησες και συ το μικρόβιο του “πάνω-κάτω”. Ανάμεσα στα αφιερώματα και τις καπελαδούρες, πετάς και πολιτικές αναλύσεις και μας στέλνεις…!

      Κράτα γερά. Έχει να πέσει πολύ νεύρο και πολύ γέλιο ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Χεχε! Χρυσό μου.... Είναι που δεν ξέρεις πως παλιά έγραφα σε ένα blog κυρίως πολιτικές αναλύσεις (λέμε τώρα!) κι από τότε που έκανα δικό μου blog γράφω κι άλλα θέματα, καθώς κάνω μια ανάρτηση την ημέρα κι όσο και να πεις, την θέλει την ποικιλία του (με μπύρα..). Πως σου φάνηκε "η απόφαση";;;;;;; Φταίω εγώ μετά που ρίχνω ολημερίς κι ολονυχτίς....μπινελίκια; Να πεις ότι δεν το "προφήτεψα" κι αυτό; Αν και σιγά το δύσκολο! "Η τσίτα"!

      Διαγραφή
    3. Η απόφαση κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Έβγαζε μάτι. Εκτόνωση – συνεχίζουμε το πή#ημα - ανέξοδος τσαμπουκάς από όλους – τα μπάνια του λαού…
      Μια ωραία σαλάτα!
      Κι εγώ πριν ανοίξω το μαγαζί σχολίαζα σε άλλα και πριν από αυτό, για κανα 2 χρόνια, στο site των ‘ΝΕΩΝ’. Εκεί να δεις πέσιμο από γκρουπούσκουλα!!! Η χαρά του βλάκα. Ακόμη και σήμερα να μπεις να διαβάσεις σχόλια θα φρίξεις από την απελπισία που δέρνει ορισμένους!

      ΥΓ: Περιμένω ανάρτηση-αυτοβιογραφία: “Η Τσίτα στην τσίτα”!

      Διαγραφή
    4. Επιβεβαιώνω! Έγραφε σε άλλο blog κυρίως πολιτικές αναλύσεις κι ήταν μανούλα! Ήταν τότε που έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι ήταν ...άντρας! Μιλάμε για τόση πυγμή! :))
      Μετά έκανε το δικό της μπλογκ και την παρέσυρε λίγο και το life style! αχαχαχα!
      Άντε πάω εγώ! Ως εδώ ήμουν! Έγραψα και τα αυριανά μου ( ούτε στο σχολείο τόσο γράψιμο που λέει κι η μανούλα μου)
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
    5. "Τα μπάνια του λαού" είναι στην κυριολεξία, αλλά καλά μας κάνουνε γιατί είμαστε σωστά χαϊβάνια! Κάτσε εσύ και γράφε αναλύσεις επί αναλύσεων και ποιος χ@στηκε! Τα ανέκδοτα έχουν περισσότερη πέραση, δεν το έχεις καταλάβει; Στο μεταξύ, η ομιλία Τσίπρα πέρασε στα ψιλά, σαν και εκείνον τον ίδιο! Κι αν τον έβλεπες; Μα το Θεό, πριν βγει (στο σπίτι) μάλλον έκανε...πρόβα στον καθρέφτη μιμούμενος τη φωνή του Αντρέα! Μεταφυσική κατάσταση σου λέω, σκιάχτηκα, αλλά επικοινωνιακά τον έριξαν στα τάρταρα! Σκοπός επετεύχθη! Πάνε γι' άλλα!

      Διαγραφή
    6. @ Αριστέα κι εμένα η μάνα μου λέει "αν έκανες έτσι και για το σχολείο"!!! Ίδιες!!!! Αχαχαχα!!! Καληνύχτα! :)

      Διαγραφή
    7. Α! Αριστέα: Κι άμα έκανε η πυγμή τους άντρες, σήμερα οι αποφάσεις τους θα ήταν αλλιώς........ Με σύγχυσες νυχτιάτικο με δαύτους!

      Διαγραφή
    8. @iris
      Γιατί τώρα βάζεις το χέρι στη φωτιά ότι δεν είναι; Την έχεις συναντήσει;
      Ποτέ δεν ξέρεις!
      Κάποιοι μάλιστα λένε πως δεν υπάρχει καν. Λένε πως είναι κάτι άυλο, κάτι άπιαστο, ίσως η φωνή της συνείδησης (με καπέλο)!

      @Joan Petra
      (με την ελπίδα να μη διάβασες το πιο πάνω…)
      Τα ανέκδοτα έχουν μεγαλύτερη πέραση στο απαίδευτο κοινό. Επειδή όμως με διαβάζει και κόσμος της διανόησης πρέπει να αναλύω την καθημερινότητα. Πάνω απ’ όλα το παρόν ιστολόγιο αποτελεί μια όαση πολιτισμού και ως τέτοιο θα μείνει στην ιστορία.
      Μετεξεταστέο.

      ΥΓ: Τους άντρες τους κάνει το γιαπί, το πηλοφόρι, το μυστρί. Άλλη απορία;

      Διαγραφή
    9. Αν δεν ήθελες να το διαβάσω, να μην το έγραφες μάνα μου!
      Κι όμως, ενώ είμαι η φωνή της συνείδησης (σου)....υπάρχω και...τρέεεεεεξε μάγκα να ρωτήσεις να σου πουν ΠΩΣ είμαι εγώωωωωωω! Κλπ κλπ κλπ! :)))

      Διαγραφή
  7. Το ότι μας κυβερνούν αρχιψευταράδες και αρχικωλοτούμπες το γνωρίζουν και τα νήπια πια... Το θέμα είναι πώς αντιδρούμε για να αποτραπούν όλα αυτά που καιο Ελύτης "προφήτευε" πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξή του:
    - “Είναι η βαρβαρότητα!”, όταν ο Ελύτης «προφήτευε»:

    «Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.

    Οπότε αναρωτιέται κανείς: Για τι παλεύουμε νύχτα μέρα κλεισμένοι στα εργαστήριά μας; Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν. Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα. Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος. Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα, οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν, είναι χαρακτηριστικό. Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν. Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα ‘μαστε πια εδώ. Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς. Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας.»

    (Από συνέντευξη στη Σούλα Αλεξανδροπούλου, «Η Καθημερινή», 2/11/1975)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο εκπληκτικό, αγαπητέ Γιάννη, είναι η εποχή που δόθηκε η συνέντευξη. Μόλις είχε πέσει η χούντα και –υποτίθεται- έπνεε άνεμος δημοκρατίας στη χώρα. Κι όμως, διέγνωσε με απίστευτη ακρίβεια τη δική τους ξετσιπωσιά και τη δική μας βλακεία.
      Πονάνε αυτά Γιάννη!

      Διαγραφή