Σελίδες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Max Keiser: Στην Ελλάδα έρχεται οικονομικό ολοκαύτωμαΟ γνωστός και αγαπητός στους Έλληνες οικονομικός αναλυτής Max Keiser εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today, όπου απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.
"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε την κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".

"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.

"Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.

Κατά τη γνώμη του Max Keiser:

"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλιά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.

Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:

"Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".
Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".
"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.
"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".

Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:

"Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:

"Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι.
Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι έχουν αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν.
Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".

19/5/2012Κε Keiser, λες αρλούμπες!!!
Όταν ο ένας μου λέει πως μαζί του τα έφαγα, και οι υπόλοιποι 299 με δείχνουν με το δάχτυλο γιατί ΕΓΩ κατέστρεψα τη χώρα μου, πάνω που είχα αρχίσει να συμβιβάζομαι με την ιδέα, έρχεσαι εσύ και μου τα ανατρέπεις όλα; Εσένα να πιστέψω ή τους αφεντάδες μου;

Όχι κε Keiser, δεν θα με παραμυθιάσεις άλλο!
Και για να μη σου ξαναπεράσει από το μυαλό να κατηγορήσεις άλλη φορά πολιτικούς, τραπεζίτες, αγορές, τζογαδόρους και λοιπούς οικονομικούς δολοφόνους για τα κατά συρροή εγκλήματα που συμβαίνουν στη χώρα μου, δηλώνω υπεύθυνα πως αναλαμβάνω την ευθύνη

όταν μου γαμ@νε τη ζωή και τη ζωή των παιδιών μου και τα στέλνουν να συνταξιοδοτηθούν μετά θάνατο,
όταν κανένας τους δεν αυτοκτόνησε από ντροπή για τις αυτοκτονίες τόσων ανθρώπων,
όταν κανένας ένας έχει συλληφθεί για τις μίζες των δισεκατομμυρίων, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαφθορά και διαπλοκή, και οι υπόλοιποι κόβουν ακόμη και σήμερα βόλτες στη Βουλή και συνταξιοδοτούνται μετά από 8 χρόνια …“δουλειάς”,
όταν η Μίζενς ξεπλένει τα 2 δισεκατομμύρια μαύρα με μια συγγνώμη και 200 εκατομμύρια – τα μισά εκ των οποίων είναι …επενδύσεις, άρα θα τα πάρει πίσω με το άλλο χέρι,
όταν ακόμη παίζουμε το α μπε μπα μπλομ για το αν υπάρχουν μεγαλοκαταθέτες στην Ελβετία, ποιοι είναι, πού τα βρήκαν, αν είναι νόμιμα ή προϊόν εγκλήματος,
όταν καταγγελίες και επίσημα έγγραφα από πολίτη για εμπλοκή 3 υπουργών σε μαφιόζικη εταιρεία που έκλεψε 10 δισ. θάβονται από ΣΔΟΕ, Δικαιοσύνη, Πρόεδρο Βουλής, υπουργούς, πρωθυπουργούς και κόμματα,
όταν η Μέρκελ βάζει το κυβερνητικό τσίρκο μεντράνο να με απειλεί με φτώχεια αν βγούμε από το ευρώ,
όταν οι εκλογές χρειάζονται για να μας υπενθυμίζουν τον διαχρονικό μας αυνανισμό και πως παραγγείλαμε να φάμε τα ίδια ξαναζεσταμένα σκ@τά,
όταν ο φασισμός βρήκε ανοιχτά από παντού και μπήκε,
όταν αυτοί που συμμετέχουν στη πορεία είναι λιγότεροι από αυτούς που κάθονται στις γύρω καφετέριες,
όταν έχουμε σκύψει κεφάλι και κ^λο και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το κάθε επόμενο γαμ#σι, φοβούμενοι μη χάσουμε τα 200 ευρώ μισθό,
όταν δουλεύουμε μόνο για να πληρώνουμε φόρους,
όταν μια ζωή συνήθισες να ζεις με τα λίγα και τώρα συνήθισες με το τίποτα
όταν η δημοκρατία γίνεται το λάστιχο στη σφεντόνα τους,
όταν οι γέροι αυτοκτονούν από ντροπή,
όταν οι νέοι αντί να κοιτάνε τον ουρανό κοιτάνε το χώμα,

για όλα αυτά και τα επόμενα που θα’ρθουν φταίω αποκλειστικά εγώ.
Τι με κοιτάτε ρε μαλάκες; Σκοτώστε με!

ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΓΙΑ ΟΛΑ !!!
ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ  ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΙ !!!

2 σχόλια:

 1. "Φαίω εγώ, φταις και συ/ φταίει κι ο Χατζηπετρής/ ψάξε ψάξε να τον βρεις...", αυτό το "παιχνίδι" μας παίζουν, και φταίμε μόνο εγώ και συ και ο "Χατζηπετρής" άφαντος... Το μεγαλολαμόγιο ο Καρούζος, ο κουμπάρος του "αθώου"(!!!) Μεϊμαράκη, καταδικασμένος εδώ και δυο χρόνια χωρίς αναστολή κυκλοφορούσε ελεύθερο πουλάκι, και μόλις την περασμένη Τρίτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, μα το "πουλάκι" καθώς φαίνεται πέταξε γι άλλες πολιτείες, όπως κι ο Χριστοφοράκος παλιότερα!... Δεν παίζονται σου λέω, θα "παίζουν εν ου παικτοις" όσο εμείς θα συνεχίσουμε να "φραπεδιάζουμε" και να "αμπελοφιλοσοφούμε"...
  -Σε ό, τι αφορά την (αν)αποτελεσματικότητα των μνημονίων δε χρειάζεται ο Keiser, αλλά αρκούν οι πρόσφατες δηλώσεις, όχι από κάναν «τυχαίο» αλλά από δυο θεσμικά πολιτικά πρόσωπα της Γερμανίας:
  -Πέτερ Μπόφινγκερ, σύμβουλος Μέρκελ: «Βαϊμάρη θυμίζει το πρόγραμμα λιτότητας»…
  Εσφαλμένη χαρακτηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ την «θεραπεία» που έχει επιλέξει η Τρόικα για την Ελλάδα. Για τις ολέθριες συνέπειες ενδεχόμενης χρεοκοπίας προειδοποιούν οι Πράσινοι.
  Μιλώντας στην εφημερίδα Weser-Kurier, το μέλος του συμβουλίου των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθούν οι χώρες της ευρωζώνης, συγκρίνοντάς την μάλιστα με την ολέθρια πολιτική που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.
  «Η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, είναι η πολιτική του καγκελαρίου Μπρούνινγκ», τονίζει ο επιφανής γερμανός οικονομολόγος, παραπέμποντας στην στρατηγική των περικοπών στο κοινωνικό κράτος, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του '30 οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού.
  Τέτοιου είδους περικοπές δεν έχουν κανένα νόημα σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, επισήμανε ο κ. Μπόφινγκερ, διευκρινίζοντας: «Η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται μεταξύ άλλων στην „οικονομική θεραπεία σοκ“ που ακολουθείται». Σύμφωνα με το μέλος του «συμβουλίου των σοφών» της γερμανικής οικονομίας, «υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος, Πορτογαλία, Ιταλία και Ισπανία να έχουν την τύχη της Ελλάδας».

  -Oλέθρια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας
  Για τις ολέθριες συνέπειες μιας ελληνικής χρεοκοπίας προειδοποιεί ο επικεφαλής της ΚΟ των Πρασίνων (Grüne) Γιούργκεν Τριτίν. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Tagesspiegel, ο πράσινος πολιτικός υπογράμμισε: «Κατ' αρχήν θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση της Τρόικα, αλλά ήδη σήμερα γνωρίζουμε ότι η πολιτική της λιτότητας έχει επηρεάσει περισσότερο από ό,τι προβλεπόταν την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα». Ο Γιούργκεν Τριτίν πρόσθεσε ότι είναι απαγορευτική για τη Γερμανία ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω αν εδώ που φτάσαμε σώζεται τίποτα.
   Το μόνο σίγουρο είναι πως αποκλείεται να σώζεται με αυτό το πολιτικό προσωπικό της διαρκούς οσφυοκαμψίας και της μόνιμης αφασίας.
   Κατάφεραν οι αγύρτες να κάνουν ένα μοναδικό πείραμα, που αμφιβάλλω αν έχει ποτέ εφαρμοσθεί ξανά: ο λαός πεινάει, πεθαίνει, μεταναστεύει, οι δε δανειστές παίρνουν στο έπακρο τα δανεικά. Υπάρχει πτώχευση μόνο για το εσωτερικό της χώρας. Το ξεπούλημα πρέπει να υλοποιηθεί πάραυτα χωρίς περιθώριο αντίδρασης (υπό την απειλή να φύγει η τρόικα και να μη ξανάρθει - στα τέτοια μας), το δηλητήριο πρέπει ο ετοιμοθάνατος να το πιεί όλο, μη διακινδυνεύσουμε να ζήσει λεπτό παραπάνω.
   Αν είχαμε βαρέσει κανόνι πριν από 2 χρόνια θα ’χαμε πάει στο διάολο (εκεί ήμαστε ήδη) και οι δανειστές θα είχαν χάσει μερικές εκατοντάδες δις. Τότε να ’βλεπες αναθεωρήσεις των δικών τους προϋπολογισμών και μέτρα λιτότητας παντού.
   Η απόλυτη ξεφτίλα του συστήματος ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες εκλογές που έγιναν χωρίς σταυρό. Βρήκε το κάθε κόμμα μερικές εκατοντάδες λαμόγια πρόθυμα να ψηφίσουν τα πάντα κι ύστερα τους ενέταξαν στις λίστες τους.
   Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η δημοκρατία, καταφέραμε ακόμη κι αυτή να τη φτιάξουμε στα μέτρα μας, με ένα διαρκές “κόψε-ράψε”.
   Με μια έμφαση στο “κόψε”…

   Διαγραφή