Σελίδες

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η Καθολική Εκκλησία δεν θα κηδεύει όσους δεν πληρώνουν εκκλησιαστικό φόρο


Ο Χάρτμουτ Τσαπ είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι το να είναι κανείς μέλος μιας εκκλησίας καθορίζεται από τις προσωπικές πεποιθήσεις του και όχι από την οικονομική σχέση που έχει μαζί της.
Ωστόσο το ομοσπονδιακό διοικητικό δικαστήριο της Λειψίας απέρριψε τον ισχυρισμό του. Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι αν ο Τσαπ είχε δικαιωθεί, θα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί το σύστημα φορολόγησης στη Γερμανία.
Με βάση μια συμφωνία που ανάγεται στο 19ο αιώνα τα 24 εκατομμύρια των Καθολικών της Γερμανίας πληρώνουν φόρο 8-9% του εισοδήματός τους υπέρ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η είσπραξη των φόρων γίνεται από κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι καταγράφουν επίσης και όσους δηλώνουν ότι δεν ανήκουν πλέον στην εκκλησία.
Υπολογίζεται ότι πάνω από τους μισούς Καθολικούς είναι εγγεγραμμένοι και πληρώνουν τον εκκλησιαστικό φόρο.
Τη Δευτέρα η Καθολική Εκκλησία ανακοίνωσε ότι σε όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν τον φόρο αρχικά θα απευθύνει μια προειδοποίηση και κατόπιν θα αρνείται να τους κηδέψει ή να τελέσει άλλα μυστήρια.




Υποθέτω πως η είδηση, όσο κι αν ακούγεται αστεία, είναι αληθινή.
Στην πολιτισμένη (απ’ ότι λένε) Γερμανία, ισχύει νόμος από τον 19ο αιώνα, σύμφωνα με τον οποίο οι Καθολικοί πολίτες της υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο επί των εισοδημάτων τους στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία!
Για να μη πληρώσεις φόρο πρέπει να δηλώσεις πως δεν είσαι Καθολικός. Βέβαια, υπάρχουν και οι …φοροδιαφεύγοντες πιστοί, αλλά αυτοί προβλέπεται να καούν στα καζάνια (εφορίας ή εκκλησίας θα σας γελάσω) και δεν ασχολούμαστε μαζί τους.

Σε αυτούς τους τζαμπατζήδες λοιπόν ανακοινώθηκε πως αν εξακολουθήσουν να εξαπατούν, όντας Καθολικοί και να μη το δηλώνουν, η Καθολική Εκκλησία ούτε θα τους κηδεύει, ούτε θα τους παντρεύει, ούτε θα τους βαφτίζει, ούτε θέλει να’χει άλλα πάρε δώσε μαζί τους. Αφού δεν έχει δώσε, δεν έχει και πάρε!

Θαυμάσια!
Δεν είμαι ειδικός περί των θρησκειών αλλά θα κάνω μια γενική παρατήρηση: Από πότε μια θρησκεία μπορεί να λατρεύεται όταν είσαι μαζί της «οικονομικά εντάξει»; Μέλος σε κάνα κλαμπ είσαι, ή πας σε κάνα πάρτι και πρέπει να συμμετάσχεις στο ρεφενέ;

Θα μπορούσα να καταλάβω κάτι τέτοιο αν επρόκειτο για εκκλησιαστική νομοθεσία που εφαρμόζεται παντού, όπου γης, στους πιστούς της θρησκείας αυτής. Δεν άκουσα όμως να πρόκειται για γενική υποχρέωση των Καθολικών πιστών. Ένα κολπάκι της Γερμανικής Καθολικής Εκκλησίας (και κράτους) είναι, για να τα τσεπώνει.

Για να σου επιτρέπουμε να απολαμβάνεις την πίστη σου, πλήρωνέ μας. Για να σε παντρεύουμε, βαφτίζουμε, κηδεύουμε …φέρ’τα!
Δηλαδή, αν ζητήσεις να τελεστεί κάποιο μυστήριο, θα σου ζητήσουν …φορολογική ενημερότητα;

Είναι μαγκιά των πιστών καθολικών – και δε μου καίγεται καρφί δηλαδή – αν γουστάρουν να πληρώνουν φόρους στην εκκλησία τους. Ακόμη και στη περίπτωση που αυτό τους επιβάλλεται …με νόμο! Αφού συμφωνούν ή έστω δεν αντιδρούν, δικό τους θέμα. Γι’ αυτούς όμως που δεν τα ’χουν, υπάρχει πρόβλεψη; Ή τους διώχνουμε απ’ την εκκλησία και τους στέλνουμε να τα μαζέψουν για να ξαναανοίξουμε την πόρτα;

Εύχομαι οι Γερμανοί Καθολικοί να συνεχίσουν να πληρώνουν τις φορολογ… εκκλησιαστικές τους υποχρεώσεις. Οι οποίες δεν μοιάζουν να είναι διόλου ευκαταφρόνητες, μιας και το ποσό ανέρχεται περί τα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Καλή μπάζα, ε;

Αρνούμαι να δεχτώ την κατάργηση του εν λόγω νόμου.
Σκέψου να υποχρεωθεί ολόκληρη Γερμανία να μεταρρυθμίσει το φορολογικό της σύστημα. Βλέπω να βάζουν όλη την υπόλοιπη Ευρώπη να πληρώνει τα σπασμένα…

2 σχόλια:

  1. Έχει βαθιές ρίζες αυτή η συνήθεια.
    Από την εποχή των συγχωροχαρτιών στο Μεσαίωνα.
    Τότε στον Παράδεισο πήγαιναν όσοι έσταζαν τα μπικικίνια στον Καρδινάλιο.
    Ε, ντάξει, τώρα είναι λίγο πιο εκσυγχρονισμένο το σύστημα!
    Διότι, όπως ξέρουμε από τα ιερατεία, ο άταφος κι αδιάβαστος δεν πάει στον Παράδεισο!
    Αρχαιόθεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα δώσω κάτι παραπάνω μπορώ να δειπνήσω στο Βατικανό;
      Πλάκα θα'χει να με σερβίρουν επίσκοποι!

      Τα συγχωροχάρτια είναι βαθιά εμπορευματοποίηση της πίστης.
      Όπως και σ' εμάς κάποιοι παπάδες δεν θάβουν τους μη χριστιανούς (το κακό ξεκίνησε επί Χριστόδουλου).
      Αφορίζουν τους μη χριστιανούς, αλλά δεν έχω δει να ξύρισαν κανένα παπά που έβαζε χέρι στο παγκάρι. Υποκρισία αβέρτα!

      Διαγραφή