Σελίδες

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου πήραν το ασανσέρ



Μόλις προχθές λέγαμε για τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, την Ελλαδάρα μας. Φαιδρότητα η οποία ούτε ξεκινάει, ούτε φυσικά εξαντλείται στις συμπεριφορές των απλών πολιτών της και στις μεταξύ τους σχέσεις. Προφανώς το “καλό” παράδειγμα το δίνει το ίδιο το κράτος με τις παλινωδίες του, τις παρανομίες του, τον ετσιθελισμό του! Ένα κράτος το οποίο γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και λογική και νόμους και αρχές.

Η είδηση γνωστή από χθες. Ο Ηρακλής, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου “ανεβαίνουν” κατηγορία και φέτος θα αγωνιστούν στη Football League (παλιά Β’ Εθνική). 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Π.Ο αναφέρει: “το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ - Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ και ΗΡΑΚΛΗ στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την Προκήρυξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ”.

Η ιστορία (πληροφορίες από Wikipedia)
Ο Ηρακλής το 2011 είχε υποβιβαστεί από την Α’ στη Β’ εθνική κατηγορία, λόγω χρεών (και όχι μόνο). Πιο συγκεκριμένα, είχε καταθέσει πλαστή ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για να κάνει μεταγραφές ποδοσφαιριστών κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου (2011). Η πειθαρχική επιτροπή της Super League αποφάσισε την αφαίρεση βαθμών από τον Ηρακλή, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και συνεπώς να υποβιβαστεί. Μετά την αποκάλυψη της απάτης και τον υποβιβασμό του, ο Ηρακλής ξεκίνησε δικαστικούς αγώνες για να …“δικαιωθεί”. Οι αιτήσεις ακύρωσης αυτής της απόφασης έπεσαν στο κενό, αρχικά από το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο και στη συνέχεια από την Επιτροπή Εφέσεων.
Είδε κι απόειδε ο “Γηραιός”, τελικά το παραμύθι το ’ριξε στα πολιτικά δικαστήρια (εκεί που αθωώνεται και το χειρότερο κάθαρμα δηλαδή). Αυτό όμως έκανε τα πράγματα τρισχειρότερα, διότι σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της Ε.Π.Ο απαγορεύεται μια ομάδα να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια! Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Ηρακλής έπεσε ακόμη μια κατηγορία και βρέθηκε στην Γ’ Εθνική. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υποβίβασε τον Ηρακλή στην Δ’ Εθνική (ή Α’ ερασιτεχνική!), επειδή δεν είχε καταθέσει φάκελο συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
Αναρωτιέμαι: όλες αυτές τις λάθος κινήσεις, οι διοικήσεις του Ηρακλή δεν γνώριζαν τι επιπτώσεις θα έχουν; Ασφαλώς και το γνώριζαν!! Αλλά κάπου απέβλεπαν. Προφανέστατα στο χθεσινό μασκαραλίκι!!!

Να συνοψίσουμε: Η ελληνική πολιτεία έχει θεσπίσει νόμους με προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες τους. Οι διοικήσεις μιας ομάδας πέφτουν από το ένα ατόπημα στο άλλο, μπλέκουν την ομάδα στις απάτες τους, χάνουν τις προσφυγές τους στα καθ’ ύλην αρμόδια δικαστήρια, προσφεύγουν σε δικαστική αρχή που δεν επιτρέπεται από τον Κανονισμό να το κάνουν, για να φτάσουμε στη μεγαλύτερη «πατάτα» απ’ όλες, να ξεχνούν (;) να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Μια ιστορική ομάδα λοιπόν, κατόπιν σωρείας νομικών και οικονομικών παραβάσεων, βρέθηκε μέσα σε λίγους μήνες να πέσει 3 κατηγορίες και από την Α’ Εθνική να βρεθεί στη Δ’. Για να ανέβει μέσα σε μια μέρα ακόμη δύο!!! Με χθεσινή του απόφαση το Δ.Σ. της Β’ Εθνικής καθόρισε ότι θα αγωνίζεται σε αυτήν!
Ποδοσφαιρικό ή πολιτικό ασανσέρ; Θα δούμε.

Τα πράγματα με τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα είναι διαφορετικά. Όχι πολύ, τα παραπτώματα αυτών των δύο ομάδων εντάσσονται στο γενικότερο ξεχαρβάλωμα και την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Μιας σάπιας κατάστασης που διαιωνίζεται. Μιας παρακρατικής και παραποδοσφαιρικής παράγκας που κινεί τα νήματα και αλίμονο σε όποιον της σηκώσει ανάστημα.

Αρχικά οι δύο αυτές ομάδες τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με υποβιβασμό στη Β’ Εθνική με κατηγορίες για δωροδοκία και στοιχηματισμό σε στημένα παιχνίδια. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να τις διατηρήσει αμφότερες στην Super League, επειδή «δεν προέκυψε όφελος για τις ομάδες»…!!!
Το πως γίνεται να μην προκύπτει όφελος για τις ομάδες που παίζουν σε στημένα παιχνίδια, το ξέρει να μας το πει η Επιτροπή (στημένων) Εφέσεων. Φαίνεται πως αυτοί που στήνουν παιχνίδια, είτε για να πάρουν βαθμούς και να μη πέσουν κατηγορία, είτε για να παίξουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είτε για να βγάλουν μπόλικο χρήμα, δεν έχουν όφελος! Το κάνουν για τη ψυχή της μάνας τους. Πάμε όμως παρακάτω.
Λίγες μέρες αργότερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε πως δεν χορηγεί πιστοποιητικά συμμετοχής στις δύο ομάδες, διότι παρά τις φαινομενικές απομακρύνσεις από τις διοικήσεις τους των δύο μεγαλομετόχων (Μπέος και Ψωμιάδης αντίστοιχα), αυτές δεν είχαν ουσιαστικά συμβεί, με αποτέλεσμα οι ίδιοι άνθρωποι να χειρίζονται τις τύχες αυτών των ομάδων. Το σκεπτικό της απόφασης κατέληγε σε αποβολή του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι οποίες και υποβιβάζονταν στην Τέταρτη Εθνική κατηγορία!

Ο Μάκης Ψωμιάδης και ο Αχιλλέας Μπέος είναι προφυλακισμένοι. Ο πρώτος μας είπε ότι θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο. Ο δεύτερος ίσως μας πει ότι τον έχωσαν φυλακή για την ομορφιά του. Ποιος ξέρει!

Οι σημερινές αθλητικές εφημερίδες αναφέρουν πως στην υπόθεση της ανόδου υπάρχει και παρασκήνιο.
Σώωωωωωπα!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων, η απόφαση ανόδου των τριών ομάδων στη Β’ Εθνική πάρθηκε σε σουίτα του "Γ. Καραϊσκάκης" (μη βιάζεσαι ρε, τυχαίο είναι!) μετά τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Λιθουανία. Στη συζήτηση συμμετείχαν άνθρωποι της ΕΠΟ και κυβερνητικά στελέχη.
Άνθρωποι του ποδοσφαίρου και της κυβέρνησης, συμφώνησαν από κοινού να ανέβουν δύο (αριθμός 2) κατηγορίες και οι τρεις αυτές ομάδες, ξέρετε γιατί; «Ο αποκλεισμός τους έγινε από κρατικούς φορείς κάτι που είναι αντίθετο με το καταστατικό της ΕΠΟ». Αμέ!

Δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Ποτέ το ποδόσφαιρο δεν υπήρξε για μένα προτεραιότητα. Τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο είναι, ας μου επιτραπεί ο όρος, …μη προτεραιότητα. Με αφήνει αδιάφορο. Υποστηρίζω την ομάδα μου, χαίρομαι με τις νίκες της, λυπάμαι με τις ήττες της, αλλά έως εκεί. Δεν θα ασχοληθώ με ένα «άθλημα» που διοικείται από μαφιόζους, κομματικοδίαιτους σαλτιμπάγκους και νονούς της νύχτας. Ένα άθλημα του οποίου γνωρίζουμε τον “πρωταθλητή” από την πρώτη αγωνιστική και που οι τίτλοι δεν κερδίζονται στο γήπεδο. Ποιος δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι το ενδιαφέρον είναι στο ποιος θα τερματίσει δεύτερος και ποιος θα υποβιβαστεί; Και κάπως έτσι τα παράτησα εντελώς. Αφήνω να ασχολούνται με το (όπως το κατάντησαν) άθλημα, αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίρνει πρωταθλήματα η ομάδα τους, έστω και πέτσινα. Φτάνει να μην τα παίρνουν οι άλλοι.

Επίλογος
Η κρατικοδίαιτη ΕΠΟ απεφάνθη πως ο αποκλεισμός ομάδων που στήνουν παιχνίδια ή πλαστογραφούν επιταγές ή προσφεύγουν σε αντικαταστατικές  ενέργειες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός, επειδή το αποφάσισαν κρατικοί λειτουργοί. Αυτούς δεν τους έχουμε ανάγκη!
Όταν την αθώωση των παρανομούντων ομάδων και στη συνέχεια τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα την αποφασίζουν κρατικοί λειτουργοί σε σουίτες του “Γ. Καραϊσκάκης”, τότε αυτές γίνονται αποδεκτές. Αυτούς τους θέλουμε!

Καληνύχτα Ελλάδα…

8 σχόλια:

  1. Φέτος δεν εχω δει κανέναν αγώνα.
    Αρνούμαι πλέον.

    Ήλπισα πριν 2 χρόνια ότι έστω και ως μάσκα για τα μέτρα θα έκαναν μια μισοκάθαρση στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον να βλέπουμε καμιά μπαλίτσα να ξεχνιόμαστε.

    Αλλά τελικά τα πράγματα γίνανε χειρότερα κι από πριν.
    Οπότε να πα να χεστούνε και αρνούαι να παρακολουθησω οτιδήποτε.

    Κάναμε υπομονη τόσα χρόνια μέχρι να πέσει το σύστημα του Κόκκαλη και πάνω που είδαμε πως κάτι πάει να μισοφτιάξει, τα πράγματα γίνανε χειρότερα.
    Επομένως τι να ασχολείται κανείς;

    Συγχαρητήρια στον Μπέο, στον Ψωμιάδη και στο αυτοδικοίκητο του ποδοσφαίρου.
    Κι ας μην παραπονιούνται που πλέον σχεδόν κανείς δεν παρακολουθεί ούτε απ' την τηλεόραση ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε αρχηγέ, εδώ υπάρχουν κασέτες που μπλέκουν την καμόρα του γαύρου και δεν έσταξε μύτη. Ακόμη και να βγει ο Μαρινάκης και να παραδεχτεί τα στημένα, το πολύ πολύ την επόμενη μέρα πολιτικοί και εφημερίδες να χασκογελάνε.
      Γι' αυτό, όπως γράφω και παραπάνω, αφήνω τους απελπισμένους στην απελπισία τους και δε με νοιάζει πια. Θα ζήσω και χωρίς μπάλα. Τι να πεις όμως σ' εκείνους που άμα τους πάρεις τόπι και ..."""πρωτάθλημα""" θα πεθάνουν;

      Διαγραφή
  2. Το ίδιο κι εγώ, έχω να πάω γήπεδο 30 χρόνια σχεδόν και στην TV δεν παρακαλουθώ καν αυτό το έκτρωμα που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα, παρά μόνον Τσάμπιονς Ληνγκ....
    Τώρα για τις τρεις ομάδες που΄κατέβηκαν και ανέβηκαν με "ταχυδακτυλουργικό" τρόπο, όπως ξέρει καλά να κάνει η σαπίλα του πολιτικού και αθλητικού συστήματος, τι να πεις... η βρομιά αναπαράγει τη βρομιά.. Το 'χουμε συνηθίσει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αρχή έγινε. Αυτή τη φορά απροκάλυπτα και χωρίς προσχήματα. Τώρα πια δεν θα στήνονται μόνο τα παιχνίδια, αλλά και οι μετέπειτα "δικαστικές" αποφάσεις.
      Λες να μπουν και οι αποφάσεις στο στοίχημα; Όσο να πεις, θα είναι μια πρόοδος.
      Το'χω βάλει στα δεξιά του blog και σε κάθε μου σχεδόν ανάρτηση επιβεβαιώνεται: "Έφυγε ο Σπαθάρης, μείνανε οι καραγκιόζηδες".

      Διαγραφή
  3. Δεν πρόκειται απλά για Καραγκιόζηδες, αλλά για συνειδητούς και καθ΄έξιν εγκληματίες (στην προκειμένη περίπτωση στο ποσόσφαιρο)... Μια "καμόρα" πολιτικών, αθλητικών παραγόντων- λαμόγιων καιοργανωμένων χουλιγκάνων οπαδών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα το πιστέψεις αγαπητέ Γιάννη. Μόλις μπήκα να απαντήσω στο δικό σου σχόλιο κάτω από το σπίτι μου περνούσε ένα ημιφορτηγό και ο οδηγός του με τη ντουντούκα διαφήμιζε παράσταση του καραγκιόζη.
      Θες να μάθεις το όνομα της παράστασης; "Ο Καραγκιόζης και το κόκκινο φάντασμα"!!!
      Τυχαίο;;;;

      Διαγραφή
  4. Ποδόσφαιρο δεν πάω σε γήπεδο να δω εδω και κάπου 20 χρόνια.
    Α ναι θυμήθηκα οτι πήγα να δω ενα φιλικό, Αύγουστο μήνα πριν κάπου 8 χρόνια.
    Με εχουν διώξει οι θαμώνες των κερκίδων, εξυπηρετητές Βγενόπουλων και άλλων παραγόντων, πιθανώς διαπλεκόμενων με εξουσίες και χρήμα μάλλον οχι και τόσο καθαρό. Με εχουν διώξει οι κραυγές και οι βρισιές, οι αλληλοκατάρες και το μίσος ( απλά επειδή ο άλλος αγαπάει άλλη ομάδα ! )
    Το υποτιμημένο προϊόν μοσχοπουλιέται και αγοράζεται απο NOVA που λογικά μπαίνει πολύ μέσα. Διάβασε τα σχόλια.
    Με έχουν διώξει οι τσαμπουκάδες που όλο γαμάνε και δεν κατουράνε και λίγο, τις μανάδες των άλλων και όλοι αυτοί που χειρίζονται τις τύχες του ποδοσφαίρου μέσα σε σουίτες, μεσα σε πηγαδάκια.
    Με εχουν διώξει όλοι αυτοί που δεν θέλουν σωστή διαιτησία, δεν θέλουν να κερδίζει και κανας άλλος άμα το αξίζει, δεν θέλουν να δουν στα γήπεδα οικογένειες με παιδάκια, αλλα στρατούς οπαδών φανατισμένων [που μάλλον ποτέ δεν ειχαν άλλη δουλειά να κάνουν εκτός κι αν τους συντηρούσαν κάποιοι τους στρατούς].
    Η αηδία που νιώθει ο κάθε αγνός, απλός φίλαθλος και αθλητής μπροστά σε αυτο το θέατρον του παρασκηνίου, σε αυτη τη γελοία πολυνομία και κατα το δοκούν ερμηνεία νόμων, σε αυτη την ατιμωρησία τελικά, ειναι τεράστια.
    Το ποδόσφαιρο είναι καταδικασμένο.
    Μόνη ελπίδα η εθνική Ομάδα.

    ΥΓ. Ο Πιλάβιος, πρόεδρος τωρα της ΕΠΟ, φεύγει. Πήρε το μάτι μου κάπου οτι επόμενος πρόεδρος ίσως να ειναι ο πρώην, δηλαδή ο Γκαγκάτσης.
    Καταλαβαίνεις λοιπόν ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πω κάτι που το απεχθάνομαι ως σκέψη, αλλά μάλλον είναι η αλήθεια: Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας αξίζει!

      Να το κάνω λιανά.
      Αν ρωτήσεις 1000 φιλάθλους "θες καθαρό πρωτάθλημα και όποιος το πάρει, ή να το αγοράζει η ομάδα σου για τα επόμενα 50 χρόνια;" φοβάμαι ότι απαντήσεις για καθαρό πρωτάθλημα δεν θα μετρήσεις ούτε 5.
      Όσοι διαθέτουν ελάχιστο μυαλό, δεν είναι χαπακωμένα χουλιγκάνια και δεν κονομάνε από τα στημένα, έχουν παρατήσει τα γήπεδα από χρόνια.

      Προσωπικά, και δώρο να μου έκαναν το εισιτήριο κάθε εβδομάδα, δεν θα πήγαινα. Δεν μπορώ ούτε να βλέπω παίκτες και διαιτητές να πουλάνε φανέλα και σφυρίχτρα για μερικά 100ρικα, ούτε να ακούω "φιλάθλους" να κάνουν υποθετικό σεξ με τις μανάδες τους. Προτιμώ να σερφάρω στο ίντερνετ σε επιλεγμένα φιλικά sites, ή να κάνω τις μακρυνές διαδρομές με το ποδήλατο μου ακούγοντας τη μουσική που επιλέγω, ή να διαβάσω κανα βιβλίο.

      Το ποδόσφαιρο το αφήνω σε Μπέους, Μάκηδες, Κούγιες, Μαρινάκηδες, Γκαγκάτσηδες και λοιπούς νονούς που κονομάνε από αυτό.
      Έτσι που το κατάντησαν, εγώ μόνο να χάσω έχω...

      Διαγραφή