Σελίδες

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο25



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Ιταλία: Φτηνότερη βενζίνη υπέρ της χρήσης Ι.Χ.
Σε σημαντικές εκπτώσεις στις τιμές της βενζίνης προχωρούν πλέον τα σαββατοκύριακα στην Ιταλία μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες, για να πείσουν τους πολίτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους αυτοκίνητα.
Παρά τον αντι-οικολογικό χαρακτήρα του μέτρου της “φτηνής” βενζίνης, εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση των πολιτών, εν μέσω κρίσης.
Οι εκπτώσεις έφτασαν και τα είκοσι επτά λεπτά του ευρώ ανά λίτρο και στα πρατήρια, σε μεγάλες πόλεις όπως το Μιλάνο και η Ρώμη, αλλά και σε γνωστά θέρετρα δημιουργήθηκαν εντυπωσιακές ουρές.
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που προχώρησε στις “προσφορές του σαββατοκύριακου” έκανε γνωστό ότι οι εισπράξεις της, σε σχέση με την περίοδο προ της έκπτωσης πενταπλασιάστηκαν.

Δηλαδή, τι θέλετε να μας πείτε; Ότι με τις μειώσεις των τιμών επέρχεται αύξηση στην κατανάλωση; Ότι αυτό που είναι συμφέρον για τον πολίτη, αποδεικνύεται ταυτόχρονα και συμφέρον των εταιρειών και κατ’ επέκταση του κράτους που βλέπει μέσω ΦΠΑ να αυξάνονται τα έσοδα από φόρους;
Πλάκα μας κάνετε!
Εμείς εδώ στην Ελλάδα εφαρμόζουμε την ακριβώς αντίθετη πολιτική με καταπληκτικά αποτελέσματα στο τζίρο των Γραφείων Τελετών…


Στη θέση Νο9:
Σύλληψη του διευθυντή τελωνείου της Ορεστιάδας.
Κύκλωμα υψηλόβαθμων στελεχών των τελωνείων εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνες έρευνες ΣΔΟΕ - ΕΛ.ΑΣ.
Με εντολή του εισαγγελέα συνελήφθη ο διευθυντής του Τελωνείου Ορεστιάδος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δικαστικών, "για απιστία προς την υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος". Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες τηρούν απόλυτη μυστικότητα για την πορεία και το περιεχόμενο των ερευνών που διεξάγουν.
"Πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα υψηλόβαθμων στελεχών των Τελωνείων, και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή των ερευνών", επεσήμανε στέλεχος των ελεγκτικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έρευνα αφορά στον εκτελωνισμό εμπορευμάτων που εισάγονταν από την Τουρκία. Το μεγάλο κόλπο σχετίζεται με τη μη απόδοση ΦΠΑ και τελών, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται και μια καινούρια απάτη εις βάρος του δημοσίου, από επίορκους υπαλλήλους που χρησιμοποίησαν τη θέση που κατείχαν ως εφαλτήριο για χοντρό κονόμι.
Μέσα στη ψειρού ρε κερατάδες, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς “ελαφρυντικά”, “πρότερους έντιμους βίους” και λοιπές δικονομικές μαλακίες.


Στη θέση Νο8:
Παραιτήθηκε λόγω σκανδάλων ο πρόεδρος της βρετανικής τράπεζας Barclays.
Ο πρόεδρος του τραπεζικού κολοσσού παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες για χειραγώγηση τόσο του επιτοκίου Libor όσο και του Euribor, με τα οποία δανείζονται εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Η παραίτηση ήταν μονόδρομος για τον Marcus Agious, αφού μετά τις καταγγελίες για χειραγώγηση των επιτοκίων, ήρθε και το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 453 εκατομμυρίων δολαρίων από τις βρετανικές και τις αμερικανικές αρχές.
''Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αποκαλύπτουν απαράδεκτη συμπεριφορά εντός της τράπεζας, επέφεραν ολέθριο πλήγμα στην αξιοπιστία της τράπεζας. Ελπίζω ότι οι ευθύνες θα σταματήσουν σε εμένα και πρέπει να αναγνωρίσω τις ευθύνες μου με την παραίτησή μου'' δήλωσε ο πρόεδρος της Barclays.
Η Barclays είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Έρευνες διεξάγονται και για τις Citigroup, HSBC, UBS και τη Royal Bank of Scotland.

Ο τέως πρόεδρος, σαν γνήσιο τέκνο του παγκόσμιου τραπεζικού τερατουργήματος, αυτό που κατάλαβε από την αποκάλυψη του σκανδάλου και το πρόστιμο ήταν ότι αποκαλύφθηκε απαράδεκτη συμπεριφορά εντός της τράπεζας και ότι επλήγη η “αξιοπιστία” της.
Άλλο πρόβλημα δεν είδε.
Επίσης ευελπιστεί οι ευθύνες (βλ. έρευνες) να σταματήσουν σ’ αυτόν.


Στη θέση Νο7:
Ο Φιλιππίδης εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ;
Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει ο “Ελεύθερος Τύπος”, σχετικά με τα στελέχη που είναι υποψήφια για να καταλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό, ως επιλογές του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άλλοτε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος ανήκει στη σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, προαλείφεται για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Κατά κοινή παραδοχή, ο Φιλιπππίδης, θεωρείται από τους καλύτερους manager - τεχνοκράτες που διαθέτει η ελληνική αγορά.

Μην απορείτε. Ναι, πρόκειται για το ίδιο άτομο που το 2009 ως διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - και για λογαριασμό του - αγόρασε ασφάλιστρο κινδύνου (C.D.S) έναντι πτώχευσης των ελληνικών ομολόγων, αξίας 1,3  δισ. δολαρίων. Αυτή η managerοκουράδα, σε μια εποχή που ούτε οι Αγορές υποψιάζονταν την ελληνική κρίση (μη ξεχνάμε την αλήστου μνήμης δήλωση του ακαταλληλότερου περί “θωράκισης της ελληνικής οικονομίας”) ποντάρισε στην πτώχευση της χώρας μας για να τα κονομήσει το μαγαζί του.
Στείλτε τον λοιπόν εκεί που ανήκει, στο ΔΝΤ. Τα σκατά ανήκουν στους βόθρους.


Στη θέση Νο6:
«Όχι» της Ευρωβουλής στην ACTA.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε οριστικά την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (ACTA), αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα να επικυρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν την αμφιλεγόμενη διεθνή συνθήκη που, όπως υποστηρίζουν οι πολέμιοί της, απειλεί τις ατομικές ελευθερίες, ιδίως των χρηστών του Διαδικτύου. Κατά της συνθήκης ψήφισαν 478 ευρωβουλευτές, 39 την υπερψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 165 αποχές.
Οι επικριτές της ACTA υποστηρίζουν ότι η συνθήκη συντάχθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ, όπως επισημαίνεται, απειλεί τις πολιτικές ελευθερίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ιδιωτικότητα των χρηστών του Διαδικτύου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Ευρωκοινοβούλιο, μόνο ένα μικρό μέρος των ευρωβουλευτών της συντηρητικής παράταξης υπερασπίστηκαν την ACTA.
Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου (Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι) είχαν ταχθεί κατά της συνθήκης, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρότεινε να αναβληθεί η ψηφοφορία, το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Χάρηκα για την απόφαση, αλλά δεν θα σταθώ σ’ αυτήν. Μέσα από την είδηση ξεπήδησε μια …υπο-είδηση. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό (δεν έχω καταλάβει σε τι) Κόμμα, το κόμμα δηλαδή των απανταχού συντηρητικών/κομπλεξικών για μια ακόμη φορά απέδειξε με ποιανού τα συμφέροντα έχει συνταχθεί.
Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, διαφορετικά η συνθήκη θα είχε υπερψηφιστεί.


Στη θέση Νο5:
“Φρένο” στις διεκδικήσεις βουλευτών για αναδρομικά!
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν κατατεθεί περίπου 850 αιτήσεις για αναδρομικά,  οποίες υπογράφονται από 500 περίπου πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές (κάποιοι έχουν καταθέσει δυο αιτήσεις για διαφορετικά χρονικά διαστήματα). Με τις αιτήσεις τους, οι βουλευτές διεκδικούν με το νόμιμο τόκο τις διαφορές των αποδοχών τους που δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών που έγινε το 2006 με αποφάσεις του Μισθοδικείου.
Σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τα μέλη της Ολομέλειας του  Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν με ισχυρή πλειοψηφία (30-5) ότι βουλευτές και ευρωβουλευτές που διεκδικούν με αιτήσεις τους αναδρομικές διαφορές αποδοχών, δεν τις δικαιούνται. Και αυτό διότι, η εφάπαξ παροχή που έλαβαν οι δικαστικοί λειτουργοί το 2003-2007 είχε έκτακτο χαρακτήρα και δεν εντάσσεται στο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών, έτσι ώστε να μπορούν να απαιτήσουν ανάλογη αύξηση και οι βουλευτές.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ως έκτακτη την παροχή προς τους δικαστικούς λειτουργούς κρίνοντας ότι τους δόθηκε λόγω του φόρτου εργασίας που υπήρχε στα δικαστήρια και στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ολυμπιακοί Αγώνες, απελάσεις αλλοδαπών, κ.ά.).
Πρόκειται, επισήμανε η Ολομέλεια, για αναγνώριση επιπλέον απολαβών προς τους δικαστές, όπως αυτές συνδέονται προς τις ειδικότερες συνθήκες άσκησης του επαγγέλματός τους και δεν αφορούν άλλους λειτουργούς των οποίων οι αποδοχές τους εξισώνονται με εκείνες των δικαστών.

Ε, λοιπόν, είστε αχάριστοι!!! Οι πωλητικοί μας φρόντισαν να φέρουν εδώ και τους Ολυμπιακούς και τους αλλοδαπούς, κι εσείς αποφασίζετε να μη τους δώσετε το παραδάκι;
Άντε να δω τώρα πως θα ζήσουνε! Εσείς τους εξωθείτε στη μίζα και τη ρεμούλα, να το ξέρετε!
(Στο ίδιο μήκος κύματος και η επόμενη είδηση)


Στη θέση Νο4:
Μετεκλογικό επίδομα 1.000€ σε κάθε υπάλληλο του Κοινοβουλίου!!!
Μετά τους 16 μισθούς κάθε χρόνο και τα πολλά επιδόματα, έρχεται τώρα μία απόφαση που πραγματικά προκαλεί οργή! Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος όπως έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους στη Βουλή ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής (που ξεπερνούν τους 1.300) θα πάρουν 1.000 ευρώ για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που σημειωτέον κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή.
Ο Βύρων Πολύδωρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους εξήγησε ότι το μετεκλογικό επίδομα για κάθε υπάλληλο της Βουλής είναι 2.000€ (!!!) ανά εργαζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι για δύο εκλογικές αναμετρήσεις έπρεπε κανονικά να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος.
Και μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε πως εκείνος κατάφερε να το μειώσει αυτό το ποσό των 4.000 ευρώ και να το κάνει 1.000 ευρώ.

Δηλαδή μέχρι σήμερα, ο κάθε υπάλληλος της Βουλής έπαιρνε 2 χιλιάρικα όποτε είχαμε εκλογές, βάσει Νόμου!!!
Αρχικά να ευχαριστήσουμε όλοι μαζί το Βύρωνα για την έκπτωση που κατάφερε, καθώς και τους υπαλλήλους της Βουλής που κατάλαβαν τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα και …το αποδέχτηκαν!
Ρε, δεν πάτε στο διάολο!!!
Το συνεχίζετε το πάρτι και εξακολουθείτε να παίζετε με τα νεύρα μας! Ακούς εκεί ακόμη 1.000€ σε κάθε κομματικοδίαιτο κοπρίτη!

Υ.Γ.1: Με απόφαση Σαμαρά, ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης …αναζητεί τρόπους (!) για να αποσυρθεί αυτή η αθλιότητα. Η οποία αθλιότητα ισχύει με νόμο που ψήφισαν οι ίδιοι και ας παριστάνουν σήμερα πως “πέφτουν από τα σύννεφα”.
Υ.Γ.2: Ακούγεται πως οι υπάλληλοι της Βουλής θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να …δικαιωθούν, ενώ ίσως κατέβουν και σε απεργιακές κινητοποιήσεις την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης!


Στη θέση Νο3:
Έκθεση ΟΗΕ: "Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα - Αγώνας για τον έλεγχο της".
Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αποκαλύπτει ότι "βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα “κάθεται” επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ, τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες".
Στην έκθεση αποκαλύπτεται η ύπαρξη χουντίτη (μοναδική παγκοσμίως η ύπαρξη του εν λόγω υλικού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση πυρκαγιών και ως αντιπυρικό υλικό στις οικοδομές), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, νικελίου, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη.

Η είδηση για την ύπαρξη τεράστιου ορυκτού πλούτου στο ελληνικό υπέδαφος είναι σχετικά παλιά.
Απλά αναδημοσιεύεται σε μια εποχή όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τις οκτώ μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, για την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα μας, σε πείσμα των ελλήνων πωλητικών που έσχιζαν τα ρούχα τους ότι δεν υπάρχει!!!
Αυτοί έχουν κάνει τις δικές τους έρευνες…


Στη θέση Νο2:
Κάμερον: Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες.
Έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες, σε περίπτωση που η χώρα μας αναγκαστεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Κάμερον ανέφερε ότι οι υπουργοί έχουν εξετάσει ένα σχέδιο που θα επιτρέπει στην Βρετανία να στερεί από τους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στην Ε.Ε., εάν η κρίση στην ευρωζώνη οδηγήσει σε πιέσεις και εντάσεις.
Ο Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία ετοιμάζεται να πάρει μέτρα για να αποτρέψει μία εισροή Ελλήνων στην χώρα. «Θα είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι η χώρα ασφαλής, για να διατηρήσουμε ισχυρό το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία μας εύρωστη. Ως πρωθυπουργός, σας λέω ότι αυτό είναι το πρωταρχικό σας καθήκον», τόνισε ο Κάμερον.
Σε ερώτηση της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για το αν θα περιορίσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών να ταξιδέψουν στην Βρετανία, ο Κάμερον απάντησε ότι θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο.

Έχω να σου κάνω δυο ερωτήσεις και μια επισήμανση.
Ερώτηση 1η: Όταν λες θα κλείσεις τα σύνορα εννοείς πως θα διώξεις και τους χιλιάδες Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία και σας φέρνουν εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα;
Ερώτηση 2η: Σκέφτεσαι να απελάσεις και τα μάρμαρα του Παρθενώνα που μας έχετε κλέψει, ή θα τα κρατήσεις γιατί κόβουν εισιτήρια;
Και η επισήμανση: Είμαι αιμοδότης τα τελευταία 20 χρόνια και θα σε ενημερώσω για κάτι που μάλλον αγνοείς. Όταν προσέρχεσαι για να δώσεις αίμα σε οποιοδήποτε ελληνικό Νοσοκομείο σου δίνουν και υπογράφεις μια καρτέλα όπου δηλώνεις υπεύθυνα ότι δεν έχεις πάρει πρόσφατα φάρμακα, δεν έχεις πρόσφατα χειρουργηθεί, δεν πάσχεις από μεταδοτικό νόσημα, δεν είσαι χρήστης τοξικών ουσιών, δεν έχεις διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους, δεν έχεις ταξιδέψει πρόσφατα σε αφρικανική χώρα και δεν έχεις ταξιδέψει το τελευταίο 6μηνο στη Βρετανία!!!
Αναρωτιέσαι το γιατί; Εγώ όχι!
Αγαπητέ μας κύριε Κάμερον, μάλλον το ελληνικό κράτος έπρεπε να έχει κλείσει τα σύνορά του προς τη χώρα σου.


Στη θέση Νο1:
Το μποζόνιο του Χιγγς.
Η ύπαρξη ενός νέου υποατομικού σωματιδίου παρατηρήθηκε και από τις δύο ερευνητικές ομάδες που διεξήγαγαν σχετικά πειράματα στον μεγάλο επιταχυντή ανδρονίων που βρίσκεται στο CERN στην Ελβετία.
Το μποζόνιο του Χιγγς ήταν ένας από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» των φυσικών επί πολλά χρόνια, και έχει υπάρξει το αντικείμενο πάμπολλων ερευνών από το 1964, όταν η ύπαρξή του θεμελιώθηκε θεωρητικά από έξι διαφορετικούς φυσικούς, με πρώτο ανάμεσά τους τον βρετανό Πίτερ Χιγγς.
Πρόκειται για ένα στοιχειώδες υποατομικό σωματίδιο, το οποίο θεωρητικά είναι υπαίτιο για το ομώνυμο κβαντικό πεδίο που προσδίδει μάζα σε όλα τα στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα κουάρκ και τα ηλεκτρόνια.
Το αποκαλούμενο και ως «σωματίδιο του Θεού» αποτελεί το κομμάτι που λείπει για την ολοκλήρωση του Καθιερωμένου Μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής, η οποία είναι η επικρατέστερη θεωρία για την εξήγηση του πώς λειτουργεί το σύμπαν.

Η παραπάνω είδηση ίσως αποδειχθεί η κορυφαία του 21ου αιώνα για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην Ελλάδα της μιζέριας εστιάσαμε σε άλλα, επειδή κάποιοι σύγχρονοι “σοφοί” ονόμασαν το νέο υποατομικό σωματίδιο ως “σωματίδιο του Θεού” για να ’χουμε κουβέντα. Όπως πριν από λίγα χρόνια, όταν άρχισε η αποκωδικοποίηση του DNA κάποιοι άλλοι είπαν ότι αποκαλύφθηκε το “μυστικό του Θεού”!  
Όπως συμβαίνει λοιπόν συνήθως, άρχισαν για μια ακόμη φορά οι αντεγκλήσεις μεταξύ επιστημόνων και ταλιμπάν με τα μαύρα. Προεξάρχοντος του Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος ζήτησε από το μποζόνιο να …μιλήσει (!) για να αποδείξει αν είναι …έξυπνο!!!
Η απάντηση ήρθε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ο οποίος σε πρωινή εκπομπή είπε: "Δε νομίζω ότι υπάρχει ανησυχία από μέρους της Εκκλησίας, μάλιστα όταν υπάρχει ένας επιστημονικός διάλογος. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να δαιμονοποιεί τα αποτελέσματα μιας επιστημονικής έρευνας."
Για να προσθέσει: "Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε σε μεσαιωνικές αντιλήψεις και μεθόδους αντιμετώπισης ενός επιστημονικού διαλόγου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η ορθόδοξη θεολογία, μπορεί να συμμετέχει σ’ έναν επιστημονικό διάλογο για το καλό του ανθρώπου και της κοινωνίας".

Ξέρεις τι κατάλαβα σεβασμιώτατε Πειραιώς; 
Κατάλαβα ότι ο παπάς κάνει το ράσο...

2 σχόλια:

  1. Σοβαρά υπήρξε Μητροπολίτης (σ.σ. ο Μεσσηνίας) που μίλησε έτσι;
    Πού τον κρύβουν τον άνθρωπο;

    Καλά, ο Κάμερον λέει τα δικά του ανούσια, καθώς είναι γνωστό ότι τον τελευταίο χρόνο οι πρώτοι σε αγορές ακινητων στην Αγγλία είναι Έλληνες (σ.σ. οι πλούσιοι εξ ημών!)
    Και κρίνοντας από τους Βρετανούς τουρίστες στο Φαληράκι της Ρόδου, στο Λαγανά της Ζακύνθου και στα Μάλια της Κρήτης, καλύτερα να κλείσουμε εμείς τα σύνορα σε αυτούς...

    Θα πάω να βάλω βενζίνη στην Ιταλία.
    Ακόμα και με το εισιτήριο Πάτρα-Ανκόνα, πιο φτηνό θα μου βγει απ το να φουλάρω στο βενζινάδικο της περιοχής μου...
    1,85 ευρώ το λίτρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως παντού και πάντοτε υπάρχουν εξαιρέσεις, έτσι και οι ρασοφόροι δεν είναι όλοι κάφροι.

      Βενζίνη εγώ βάζω με 1,60. Όσο πιο επαρχιακή είναι η πόλη που ζεις, τόσο μεγαλώνει η τιμή (και το κλέψιμο).

      Διαγραφή