Σελίδες

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο26



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
«Στοπ» στις διαφημίσεις των “Jumbo”.
Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας προχώρησε σε διακοπή της προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, με τη μορφή που αυτά είχαν ως σήμερα, έπειτα από αίτημα της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).
Η Επιτροπή εξέτασε λεπτομερώς τα τρία τηλεοπτικά και το ένα ραδιοφωνικό spot του Jumbo και τελικά έκρινε κατά πλειοψηφία ότι το ραδιοφωνικό spot μπορεί να παραπλανήσει μέρος των καταναλωτών και να λειτουργήσει δυσφημιστικά απέναντι σε κάποιες εμπορικές επιχειρήσεις. Έτσι, ζήτησε την τροποποίησή του εντός 2 ημερών.
Επιπλέον, ο συνδυασμός της φράσης «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται», (που αποτελεί παράφραση της γνωστής φράσης «ξύλο που σας χρειάζεται»), σε συνδυασμό με τον ήχο «ξυλιάς» και το σήμα των Jumbo αποτυπωμένο σε σανίδα στα τρία τηλεοπτικά spots, υπαινίσσεται βίαιη συμπεριφορά και για το λόγο αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 4.3 του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να γίνει η ανάλογη τροποποίηση των διαφημίσεων εντός 4 ημερών.

Ομολογώ πως τόσες πολλές μαλακίες συσσωρευμένες σε μια και μόνο παράγραφο, συναντάς σπάνια.
Οι επιχειρήσεις που θίχτηκαν από τις παραπάνω διαφημίσεις προσπαθούν:
α) να υπερασπιστούν (χα!) τα συμφέροντα των καταναλωτών που μπορεί να παραπλανηθούν,
β) να προστατέψουν το κ*λο τους (που τα θέλει) από το ξυλοφόρτωμα,
γ) να προασπίσουν τους καταναλωτές από τις βίαιες συμπεριφορές που υπαινίσσονται στις διαφημίσεις.
Ούτε το Τζάμπο υπερασπίζομαι, ούτε τους Κινέζους που κατασκευάζουν αυτά που πουλάει. Αλλά, πράγματι, όταν παριστάνετε ότι ενδιαφέρεστε για εμάς, δεν θέλετε τζάμπο, καρπαζιές θέλετε.


Στη θέση Νο9:
Scott Gilbert: "Ο Θεός έπλασε την Εύα από το μόριο του Αδάμ".
Ο καθηγητής Βιολογίας Scott Gilbert του Swarthmore College στην Πενσιλβάνια, προσπαθεί να ανατρέψει ή μάλλον καλύτερα, να διορθώσει τις Γραφές, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει λάθος στη μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης και ότι ο Θεός δεν έπλασε εν τέλει την Εύα από το πλευρό του Αδάμ, αλλά από το μόριο του.
Η αμφιλεγόμενη θεωρία του Scott Gilbert, βασίζεται στο ότι “είναι περίεργο να χρησιμοποιείται ένα οστό χωρίς καμιά συμβολική αξία για τη δημιουργία της γυναίκας και μάλιστα υπό κατάσταση "έκστασης", δηλαδή αναισθησίας”. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χρήση του εν λόγω οστού θα έπαιρνε αξία αν υπήρχε διαφορά στα οστά ανδρών και γυναικών, αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
Θέλοντας να δώσει κύρος στην έρευνα του, ο καθηγητής ζήτησε βοήθεια από τον επιστήμονα Ziony Zevit, ο οποίος εξειδικεύεται στα ζητήματα ερμηνείας της Βίβλου και των σημιτικών γλωσσών στο American Jewish University του Λος Άντζελες. Ο Zevit του εξήγησε ότι η εβραϊκή λέξη που χρησιμοποιείται στη Βίβλο για να περιγράψει την βιβλική εγχείριση σημαίνει πραγματικά το "πλευρό" αλλά μπορεί να πάρει και τη σημασία της λέξης "καδρόνι", ή "κολόνα".
Η βιβλική λέξη έχει και το νόημα ενός εργαλείου κατασκευής, ή υποστήριξης. Αυτή ακριβώς την έννοια έψαχνε και ο Scott Gilbert για να θεμελιώσει τη θεωρία του, έχοντας κατά νου ένα οστό που ο Θεός αφαίρεσε από τον άνδρα και που του λείπει έκτοτε. Τέλος, ο καθηγητής χρησιμοποιεί το εξής επιχείρημα για να τεκμηριώσει τη θεωρία του. Ο ίδιος λέει λοιπόν, πως αν έγινε "επέμβαση" στο πλευρό του Αδάμ, θα έπρεπε να υπάρχει σημάδι στο συγκεκριμένο σημείο.
Παρόλα αυτά, πέραν της οπής του αφαλού, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να τεκμηριώνει τις Βιβλικές γραφές, όπως υποστηρίζει πάντα ο ίδιος. Από την άλλη, υπάρχει μια "ραφή" σε όλο το μήκος του ανδρικού μορίου, η ραφή περινέου, μια γραμμή που διαπερνάει όλο το πάνω μέρος του οργάνου.

Πολύ σωστά!
Ασπάζομαι τη θεωρία σου κύριε Καθηγητά πως η γυναίκα δημιουργήθηκε από το αποτέτοιο του Αδάμ. Όπως είμαι βέβαιος ότι και εσύ δημιουργήθηκες από κουράδα!
Ο μισογυνισμός στη προσπάθεια του να αποκτήσει “““επιστημονική””” θεώρηση.


Στη θέση Νο8:
Υπερασπίστηκε τους υπαλλήλους της Βουλής για τα 1.000€ ο Τ. Κουίκ!
Υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής, που διεκδίκησαν επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Δεν άκουσα ούτε ένα λόγο υπέρ τους” τόνισε, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, ο Τ. Κουίκ, σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δούλεψαν για τις εκλογές.
Κάθε φορά που υπάρχει εκλογική αναμέτρηση, αλλάζουν πράγματα στη Βουλή· άλλαξαν γραφεία, μπήκαν νέα κόμματα”, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επειδή λοιπόν μετέφεραν καρέκλες, γραφεία, πορτατίφ και κρεμάστρες να πάρουν 1.000€ ο καθένας …«εκλογικό» επίδομα!!!
Βρε δεν πας στο διάολο.
Και μάλιστα very quickly…!


Στη θέση Νο7:
Και νέα απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, ύψους 3 εκ. ευρώ.
Μεγάλη υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας, σε βάρος του ΙΚΑ, που αφορά περιστατικά ηλεκτρονικής υποβολής, μέσω του διαδικτύου, ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ως εγκέφαλος της απάτης φέρεται 61χρονος λογιστής, ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου, ενώ επίσης κατηγορούνται ένας 56χρονος κάτοικος Χαλανδρίου και ένας 41χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του ΙΚΑ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες της διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά 47 ηλεκτρονικών ιχνών, είχαν υποβάλει μέσω διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Ειδικότερα, δήλωναν είτε εικονικά είτε πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, εργαζόμενους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, αλλοδαπούς και Έλληνες, καθώς και ημέρες απασχόλησης, που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργαζόμενοι λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα, κλπ), χωρίς όμως να καταβάλλονται ποτέ οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.
Ο λογιστής είχε συλληφθεί και πέρσι για παρόμοια απάτη σε βάρος του ΙΚΑ, ύψους περίπου 5.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς εκτιμάται ότι από την απάτη το Ίδρυμα υπέστη ζημιά πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Δεν θα σταθώ σε αυτή καθαυτή την απάτη, έχω ξαναπεί δεκάδες φορές την άποψη που έχω για όλους αυτούς τους απατεώνες που λυμαίνονται τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Θέλω να ρωτήσω όμως τους …αρμόδιους, με ποιο σκεπτικό άφησαν ελεύθερο αυτόν τον απατεώνα, όταν πριν από έναν χρόνο τον είχαν συλλάβει για παρόμοιο έγκλημα. Τη στιγμή μάλιστα που εκατοντάδες άλλοι έχουν προφυλακιστεί για πολύ μικρότερα ποσά. Υπέθεσαν ότι αυτός που είναι απατεώνας μέχρι τα 60 του θα διορθωθεί στα 61 του;
Τώρα ξέρετε. Για δοκιμάστε και στα 62…!


Στη θέση Νο6:
ΔΕΗ: Λάμβαναν "οικογενειακά" επιδόματα ύψους 3.500 ευρώ!!!
Το εξωφρενικό ποσό των 3.500 ευρώ που ελάμβανε η διοίκηση της ΔΕΗ έκοψε από τα στελέχη της επιχείρησης ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο η διοίκηση της ΔΕΗ (την ώρα που η εταιρία καταρρέει σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor’s) ο πρόεδρος κ. Αρθούρος Ζερβός και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Κώστας  Θέος είχαν «βγάλει» για τους εαυτούς τους (εκτός από τις υψηλοτάτες αποδοχές τους)  και ένα επίδομα που το είχαν ονομάσει …«οικογενειακό», ύψους έως 3.500 ευρώ.  Αντίστοιχο επίδομα από 2.000 έως 2.500 ευρώ ελάμβαναν επιπλέον 250 στελέχη της εταιρίας.

Να ‘ναι καλά τα παλικάρια. Να ‘ναι καλά όλοι αυτοί οι ευυπόληπτοι σπουδαγμένοι γραβατωμένοι πούστηδες, με τα μεταπτυχιακά τους, τα διδακτορικά τους, τα business administrator και όποιο άλλο κωλόχαρτο απόκτησαν μόνο και μόνο για να μας αποτελειώσουν.
Η επιχείρηση βουλιάζει οικονομικά (πως το κατάφερε ενώ ήταν και είναι μονοπώλιο;), η ιδιωτικοποίηση (=ξεπούλημα όσο-όσο) είναι πιο ορατή από ποτέ και αυτοί φρόντισαν να αρπάξουν στα γρήγορα όσα γίνεται περισσότερα.
Και θα το “καταλάβαινα” αν είχαν καταφέρει επί των ημερών τους να σταματήσει η κατρακύλα της επιχείρησης και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Σήμερα, ποια δικαιολογία έχουν;


Στη θέση Νο5:
Μέχρι και το 2008 καταναλώναμε έως και 3 φορές περισσότερο από ότι παράγαμε!
Καταναλώναμε έως και τρεις φορές περισσότερο από ότι παράγαμε μέχρι και το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το γεγονός αυτό περιγράφει τόσο το δημοσιονομικό πρόβλημα όσο και το ζήτημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο, από το 2009 η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται με τις εισαγωγές να έχουν υποχωρήσει, και τις εξαγωγές να έχουν αυξηθεί σε επίπεδα που είναι τα ψηλότερα από το 2004 και μετά.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Σήμερα πληρώνουμε σε τριπλάσια τιμή τη βενζίνη και τα είδη πρώτης ανάγκης.
Σήμερα στέλνουμε στους δανειστές έως και τρεις φορές περισσότερο χρήμα από αυτό που παράγεται.
Σήμερα πληρώνουμε την ασυδοσία των τραπεζών έως και τρεις φορές περισσότερο από αυτό που αντέχουμε.
Σήμερα έχουμε τριπλάσιους πρωθυπουργούς, ενώ (από τους συγκεκριμένους) δεν θέλουμε κανέναν.


Στη θέση Νο4:
Μαζί θα πληρωθούν ρεύμα και χαράτσι φέτος. Καταργείται από το 2013.
Μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ, σε ένα ενιαίο δηλαδή σημείωμα, θα έρθει και το 2012 το ειδικό τέλος ακινήτων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, διευκρίνισε ότι θα δοθούν περισσότερες δόσεις και «η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι' αυτό το χαράτσι του 2012. Αν γίνει ρύθμιση από το κράτος και πρέπει να εξεταστεί ειδική ρύθμιση για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο που θα περάσει το κοινοβούλιο».
Παράλληλα, όμως, διαβεβαίωσε ότι το συγκεκριμένο χαράτσι θα αποτελέσει παρελθόν από την πρώτη ημέρα του νέου έτους. «Όπως είχαμε πει προεκλογικά, από 1/1/2013 καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ. Για το 2012 δυστυχώς υπάρχει αυτή η μεταβατικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά και δεν αποτελεί είδηση, για νεοδημοκρατική μαλακία πρόκειται. Την αναπαράγω για να θυμόμαστε αυτά που λένε κατά καιρούς και να μη πετάμε στα σκουπίδια τις σάπιες ντομάτες. Σας έχω ξαναπεί ότι χρειάζονται.
Στη περίπτωση που θα καταργήσουν το χαράτσι (ο Ράιχενμπαχ το ξέρει;) θα ψάξουν για … να δεις πως το ‘πανε … α, ναι, θα ψάξουν για «ισοδύναμα μέτρα».
Τα οποία, μάντεψε ποιος θα τα πληρώσει.


Στη θέση Νο3:
Ισπανίδα Βουλευτής: «Να πάνε να γ***θούν οι άνεργοι».
Έξαλλη είναι η κοινή γνώμη της Ισπανίας με βουλευτή της Δεξιάς Αντρέα Φάμπρα, η οποία, εντός Βουλής και μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι πως περικόπτονται τα επιδόματα των ανέργων λόγω Μνημονίου, ανέκραξε «Que se Jodan los parados». Στα Ελληνικά η φράση μεταφράζεται ακριβώς και σημαίνει «Να πάνε να γ***θούν οι άνεργοι».
Η Ισπανία σείεται τις τελευταίες ημέρες από τις μαχητικές διαδηλώσεις των εργαζομένων, με αιχμή του δόρατος τις κινητοποιήσεις των ανθρακωρύχων της Αστούρια. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι συγκρούσεις των εργαζομένων με την αστυνομία στους δρόμους της Μαδρίτης είναι εξαιρετικά βίαιες και οι εικόνες των διαδηλωτών με ανοιγμένα τα κεφάλια έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Αυτό το @%^$#*& το ψήφισαν Ισπανοί ψηφοφόροι για να τους εκπροσωπήσει;
Σε μια εποχή που η Ισπανία ζει το δικό της δράμα, υπάρχουν φωνές πολιτικών στο εσωτερικό της χώρας που …αστειεύονται με τον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων; Που θεωρούν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέρχονται σε συλλαλητήρια και γεμίζουν δρόμους και πεζοδρόμια με το αίμα τους επειδή δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν;
Αν προσπαθήσει η εν λόγω μαλάκω να κυκλοφορήσει μόνη της στους δρόμους της Μαδρίτης, είμαι σίγουρος πως θα πιάσουν τόπο τα όσα είπε.
Οι άνεργοι θα πάνε να γ***ηθούν.
Με τον κ*λο της…!


Στη θέση Νο2:
“Πόρτα” στη Χρυσή Αυγή από το “Σωτηρία” για το ...ελληνικό αίμα!
Καιρό τώρα τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσουν Τράπεζα Αίματος μόνο για Έλληνες. Μάλιστα είχαν αρχίσει και τη σχετική οργάνωση αφού με ειδική αφίσα καλούσαν τους πολίτες να δώσουν αίμα αποκλειστικά για Έλληνες στην περιοχή της Λούτσας.
Τα τελευταία 24ωρα όμως μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να δώσουν αίμα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», δηλώνοντας ωστόσο ότι προορίζεται μόνο για Έλληνες ασθενείς. Μπροστά στη φημολογία αυτή ο Διοικητής του Νοσοκομείου του Νοσοκομείου κ. Στεφάνου ενημέρωσε όλες τις υπηρεσίες ότι τέτοιου είδους διακρίσεις δεν μπορούν να γίνουν και δε θα γίνουν στο νοσοκομείο.  
Όπως δηλώνει στο iatropedia.gr ο κ. Στεφάνου: “Δηλώνω κατηγορηματικά πως τηρείται ότι ισχύει για όλους τους αιμοδότες. Όλοι δίνουν αίμα με τους διεθνείς κανόνες και αυτό διατίθεται σε κάθε ασθενή που έχει ανάγκη ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα και κόμμα. Δεν δεχόμαστε καμία παρέμβαση".
Άμεση ήταν και η αντίδραση από την Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) η οποία τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι: “Θεωρώντας δεδομένο ότι δεν μπορεί να είναι αληθινή η είδηση πως δημόσιο νοσοκομείο έκανε δεκτή τέτοια παράλογη, αντιεπιστημονική, παράνομη και ρατσιστική μεθόδευση, περιμένουμε άμεσα επίσημες κατηγορηματικές διαψεύσεις από τα νοσοκομεία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα εξαντλήσουμε κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέτρο για την περιφρούρηση του πανανθρώπινου και, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα, χαρακτήρα της ιερής διαδικασίας της αιμοδοσίας και διάθεσης αίματος και παραγώγων του”.

Ευτυχώς δεν έχουν (ακόμη) ισοπεδωθεί τα πάντα!
Δόξα τω Θεώ μέχρι σήμερα δεν έχει χρειαστεί να πάρω αίμα, αλλά μόνο δίνω, πιστεύοντας ότι βοηθώ έστω και στο ελάχιστο στο να σωθεί μια ανθρώπινη ύπαρξη. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό αν το αίμα μου χρησιμοποιηθεί για Έλληνα ή αλλοδαπό, πλούσιο ή φτωχό, λευκό ή μαύρο, αριστερό ή φασίστα. Αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων να το κρίνουν και δεν διανοήθηκα ποτέ να το θέσω σε …διαπραγμάτευση. Άθελα μου λοιπόν ίσως έχω βοηθήσει στο να σωθεί και κανα μαλακισμένο χρυσαύγουλο, από εκείνα που πιστεύουν στην “καθαρότητα” της (δικής τους) φυλής.
Αλλά και πάλι δεν μετανιώνω.
Ήθελα να ‘ξερα, αυτά τα βλαμμένα (θεωρώ επίσης βλαμμένους και τους ψηφοφόρους τους) έχουν διανοηθεί αν ποτέ στο παρελθόν τούς χορηγήθηκε αίμα αλλοδαπού; Λέτε βρε κόπανοι να έχει “μολυνθεί” η …“φυλή” σας;
Να το μάθει ο Χίτλερ να σας βάζει να βράζετε σε καζάνια…


Στη θέση Νο1:
Σοβαρό τροχαίο με θύμα δύο δίδυμα και τη μητέρα τους.
Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παίδων δυο παιδιά, τα οποία τραυματίστηκαν από ασυνείδητο μοτοσικλετιστή που αρχικά διέφυγε και στη συνεχεία συνελήφθη.
Το τροχαίο συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης στη Πατησίων. Μια γυναίκα μαζί με τα δυο της παιδιά (δίδυμα 7 ετών) επιχείρησε να διασχίσει το δρόμο όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενη μοτοσικλέτα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη καθώς τα τρία θύματα έπεσαν αιμόφυρτα στο δρόμο ενώ ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε! Τα αδέλφια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μεταφέρθηκε και η άτυχη μητέρα. Ο 21χρονος μοτοσικλετιστής (μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού), στιγμές πριν παρασύρει τα τρία θύματά του, είχε παρασύρει και έναν ποδηλάτη στην οδό Κοδριγκτώνος!
Οι αστυνομικοί της Τροχαίας εντόπισαν τον οδηγό από τη μοτοσικλέτα του, την οποία εγκατέλειψε κοντά στο σημείο του συμβάντος και τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια, επικοινώνησαν με τον πατέρα του ο οποίος τον βρήκε και του είπε να πάει αμέσως στην Τροχαία, κάτι το οποίο έκανε.

Τα νεότερα:
Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παίδων», τα δίδυμα ηλικίας επτά ετών. Το κοριτσάκι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, ενώ πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του επτάχρονου αγοριού.
Η μητέρα των παιδιών, που επίσης τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο 21χρονος υπαξιωματικός ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, αφέθηκε την Παρασκευή ελεύθερος μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ ενώ του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών στην έκκληση του Νοσοκομείου Παίδων για προσφορά αίματος. Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, απλοί πολίτες και ένστολοι, έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Νοσοκομείου. Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση ώστε η διοίκηση του νοσοκομείου υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλεί τους εθελοντές αιμοδότες να σταματήσουν να προσέρχονται στο Νοσοκομείο και να επιστρέψουν περί τις αρχές Αυγούστου, καθώς το 7χρονο αγοράκι θα χρειαστεί να κάνει σειρά χειρουργικών επεμβάσεων και θα χρειαστεί αίμα.

Και το επίσης θετικό είναι το γεγονός πως οι συμπολίτες μας αγνόησαν τις αθλιότητες των κλούβιων αυγών της προηγούμενης είδησης και παρότι πρόκειται για οικογένεια αλλοδαπών, προσήλθαν μαζικά στην αιμοδοσία.
Όσο υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα υπάρχει ελπίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου