Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ενεργοποιείται ξανά το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.



Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους».

Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε η υπουργός το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, “θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος”.

Όπως προβλέπεται για το έτος 2012-2013 πρόκειται να διατεθούν 81.200 ατομικά δελτία σε αντίστοιχους δικαιούχους, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ, στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων που διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Η διάθεση των δελτίων θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ). Συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα των «εξαήμερων διακοπών» μπορούν να συμμετέχουν με εισοδηματικά κριτήρια υπάλληλοι και συνταξιούχοι με τα προστατευόμενα μέλη τους, που δεν ήταν δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Oργανισμού Eργατικής Eστίας ή του Oργανισμού Aγροτικής Eστίας.

Επίσης, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως εισοδήματος, πολύτεκνοι κ.α. Το όριο του ατομικού εισοδήματος για μεμονωμένους δικαιούχους είναι το ποσό των 18.000 €, για τους δικαιούχους με οικογενειακό εισόδημα το ποσό των 31.000 € και για τους τρίτεκνους το οικογενειακό εισόδημα των 40.000 €. Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 €.

Οι κάτοχοι των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια. Τα δελτία θα διατίθενται από τα ΚΕΠ όλης της χώρας καθημερινά εκτός αργιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 76.200 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα. Επίσης, μέσω των ΚΕΠ θα διανεμηθούν και τα δελτία του προγράμματος «τρίτης ηλικίας», τα οποία θα ανέλθουν συνολικά σε 5.000.

 

Θα τη στεναχωρήσω την κυρία υπουργό, μέρα που ’ναι, (γιορτάζει σήμερα), αλλά με ξέρετε, είμαι επιρρεπής στη γκρίνια.

Τι του λείπει λοιπόν του ψωριάρη; Οι διακοπές!
Αυτό πρέπει να είχε στο μυαλό της η νυν υπουργός Τουρισμού (κόρη του γνωστού και μη εξαιρετέου), αφού κατόπιν ...δικής της απόφασης (χαχαχα!) ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ.

Είχα μείνει με την εντύπωση ότι το εν λόγω πρόγραμμα είχε «παγώσει» λόγω έλλειψης κονδυλίων, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης που περνάμε τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται πως η κρίση τερματίστηκε και δεν το πήρα χαμπάρι.
(Μα να μη βρεθεί και κάποιος να με ενημερώσει!)

Η κυρία υπουργός λοιπόν διαθέτει κονδύλια στο Υπουργείο της, τα οποία μπορεί να διαχειριστεί κατόπιν …δικών της αποφάσεων. Αυτή δεν ρωτάει ούτε Στουρνάρα, ούτε Σαμαρά, τον δε Σόιμπλε τον έχει για θελήματα!

Έτσι λοιπόν, (κρατήστε την αναπνοή σας, θα λαϊκίσω) μπορούμε να πετσοκόβουμε περαιτέρω μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αναλώσιμα στα νοσοκομεία, φάρμακα στους άρρωστους, φαγητό στα ΑΕΙ, βιβλία στα σχολεία κλπ κλπ, αλλά μπορούμε και να διαθέσουμε 5,5 εκατομμυριάκια για μπάνια κι εκδρομές.
Άμα είναι large ο άνθρωπος…!

Γιατί η κυρία υπουργός, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι κόβεται” για τις διακοπές των οικονομικά ασθενέστερων, δεν μας λέει ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την τόνωση της κίνησης στους τουριστικούς προορισμούς;  Το γεγονός ότι ο τόπος καταγωγής της (και εκλογικής πελατείας) είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για την εγχώρια - και όχι μόνο - αγορά, μάλλον δεν έπαιξε κανένα ρόλο.

Γιατί η κυρία υπουργός δεν φροντίζει να εξασφαλίσει πως αυτά τα χρήματα θα καταλήξουν και σε τσέπες εργαζομένων που θα κληθούν να δουλέψουν (με ασφάλιση, εισφορές και ένσημα) και όχι σε τσέπες αετονύχηδων που θα προσλάβουν αλλοδαπούς με αισχρά μεροκάματα;
Άσε που από μεθαύριο θα μας ξαναπιάσει στο στόμα της εκείνη η πατσαβουροφυλλάδα η Bild και θα μας λέει πως "τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων πάνε σε ξαπλώστρες και παϊδάκια"!

Κάτι λοιπόν δεν με πείθει καθόλου στις προθέσεις της κας Υπουργού. 
Μπορεί να φταίει η «μόνιμη μιζέρια» που με διακατέχει.
Μπορεί να φταίει το ότι εγώ βάζω άλλες προτεραιότητες. Όταν το καράβι βουλιάζει κοιτάς να σώσεις τα γυναικόπαιδα, όχι το laptop.
Μπορεί να φταίει το ότι τόσα χρόνια τους έχω πια βαρεθεί να πορεύονται με την ίδια τακτικίστικη πολιτική και δεν προσπαθούν να με πείσουν ότι άλλαξαν.


Υ.Γ1: Για να μην είμαι άδικος, στην επίσημη ιστοσελίδα του koinonikostourismos.gr αναφέρεται ότι “η σχετική απόφαση υπογράφηκε και αποσκοπεί στην αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς…”. Τα κάθε λογής παπαγαλάκια απομόνωσαν τον «κοινωνικό» χαρακτήρα της είδησης. Και τώρα που ψάχνεις με το τηλεσκόπιο να ανακαλύψεις αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, κάθε είδηση πρέπει να την ψάχνεις από χίλιες μεριές.

Υ.Γ2 (άσχετο): Ένα από τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους είναι και το ποσό των 40.000€ για τους τρίτεκνους. Εγώ ως τρίτεκνος που μετά από 25 χρόνια δουλειάς δεν παίρνω ούτε τα μισά και δεν έχω πάει ΠΟΤΕ διακοπές με χρήματα του ελληνικού λαού, μπορώ να ανταλλάξω τα εισιτήρια που δικαιούμαι με τα δύο χαράτσια της ΔΕΗ που δεν έχω ακόμα πληρώσει και ετοιμάζονται να μου κατάσχουν μισθούς ή το σπίτι;
Πάλι λαϊκίζω ο αλήτης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου