Σελίδες

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο24



Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
690.000 ευρώ υπεξαίρεσαν δύο ιερείς στα Φάρσαλα!!!
Δύο ρασοφόρους από τα Φάρσαλα συνέλαβαν αστυνομικοί  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Οι δύο ιερείς συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παρελάμβαναν το συνολικό χρηματικό ποσό 28.864 ευρώ, από το οποίο μόνο 8.864 ευρώ αφορούσε την μισθοδοσία Ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο).

Πρόσθεσαν οι άνθρωποι ένα “2” μπροστά από το ποσό και το κάνατε θέμα;
Το πρόβλημα είναι με αυτούς που προσθέτουν μηδενικά στο τέλος.
Μετανοείτε Χριστιανοί…!


Στη θέση Νο9:
«Μαϊμού» τυφλός πήρε παράνομα 70.794 ευρώ από τον ΟΓΑ!
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 56χρονος, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε τα τελευταία οκτώ χρόνια έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως τυφλός από τον ΟΓΑ. Το ύψος της συνολικής ζημιάς που προκλήθηκε στον ΟΓΑ ανέρχεται στις 70.794 ευρώ.
Ο 56χρονος συνελήφθη το πρωί Τρίτης στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη κατ' εξακολούθηση.
Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι για τον 56χρονο είχε γνωματευθεί από το 2004 ποσοστό αναπηρίας 67% το οποίο στα τέλη του 2007 επεκτάθηκε στο 100%, με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής του Ι.Κ.Α. Άργους, στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι η αναπηρία του 56χρονου ήταν διαρκής και εφ' όρου ζωής και πως έχρηζε συμπαράστασης τρίτου προσώπου.
Ο 56χρονος εντοπίστηκε να πουλά οπωροκηπευτικά προϊόντα σε λαϊκή αγορά του Περιστερίου και να οδηγεί Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ στον έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε άδεια ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στο όνομά του.

Ναι, και κάτι έγινε!!!
Εδώ πέρασαν ένα σωρό καθάρματα, θεόστραβοι και παντελώς άχρηστοι σαλτιμπάγκοι με άδεια ικανότητας πρωθυπουργού και υπουργού και όχι μόνο τα έκαναν σκατά και δεν διώχθηκαν ποτέ, πήραν και παχυλότατη σύνταξη που την ξεκοκαλίζουν εις υγείαν των μαλάκηδων.


Στη θέση Νο8:
Παραιτήθηκε ο Βερνίκος από υφυπουργός Ναυτιλίας.
Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργος Βερνίκος.
Η παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου που τελικά έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποβλήθηκε λόγω παλαιότερης υπόθεσης εμπλοκής του σε off shore εταιρεία για την οποία έθεσε ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γιώργος Βερνίκος μετά από συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την θέση του, ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη προκειμένου να υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Εκείνα τα σαΐνια οι σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και μυστικοσύμβουλοι του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν τη κυβέρνηση και πληρώνονται αδρά, δεν πήραν χαμπάρι τι πήγε να γίνει; Εκείνος ο τιτανοτεράστιος αμετροεπής και εγωπαθής συνταγματολόγος, που τα πλέον αισχρά νομοσχέδια φέρουν την υπογραφή του, δεν ήξερε όταν τον πρότεινε, ή έκανε πως δεν θυμάται;
Από κει να καταλάβεις τι μαλακίες μπορούν να κάνουν όταν διαχειρίζονται θέματα στα οποία είναι παντελώς άσχετοι.


Στη θέση Νο7:
Πολλοί γερμανοί μαθητές δεν διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία!!!
Ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών μαθητών δεν παρατηρεί σημαντικές διαφορές μεταξύ της δικτατορίας της ναζιστικής Γερμανίας και της δημοκρατικής Γερμανίας, σύμφωνα με μελέτη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Από τους 7.500 μαθητές που ρωτήθηκαν, λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν χωρίς αμφιβολία ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δικτατορία. Σε ότι αφορά την κομουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία, είναι λιγότεροι από ένας στους τρεις.
Η δημοκρατία είναι επίσης μια έννοια χωρίς σαφή προσδιορισμό, καθώς λιγότεροι από ένας στους δυο μαθητές κρίνουν ότι η πρώην Δυτική Γερμανία ήταν μια δημοκρατία. Το ποσοστό δεν υπερβαίνει το 60% για την ενοποιημένη Γερμανία μετά το 1990.
«Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες», αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους. Πολλοί μαθητές, προσθέτουν, «δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία».
Περίπου το 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της Ανατολικής, της Δυτικής Γερμανίας και τη ενωμένης πλέον Γερμανίας.
«Αυτή η ομάδα των μαθητών πιστεύει ότι το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες εκπροσωπούνται ισότιμα και στα τέσσερα συστήματα», δηλώνουν με ανησυχία οι ερευνητές.

Ούτε κι εμείς διακρίνουμε καμία διαφορά της ναζιστικής θηριωδίας που βίωσε ολόκληρη η Ευρώπη και ειδικότερα η χώρα μας κατά τον Β’ ΠΠ, από τη εγκληματική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα σε όλη την Ευρώπη, πάλι από εσάς. Η πατρίδα μου έχασε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, της παίρνετε όλο τον πλούτο που παράγει χωρίς να τη ρωτήσετε, συνάπτει δάνεια για να τα καρπώνεστε εσείς, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες τρέφονται από συσσίτια ή κάδους, άλλοι δίνουν τέλος στη ζωή τους αρνούμενοι να σας πετάξουν στα πόδια την αξιοπρέπειά τους.
Ούτε κι εγώ λοιπόν διαπιστώνω διαφορές του ναζισμού σας από τη «δημοκρατία» σας.
Άρα συμφωνούμε!


Στη θέση Νο6:
Εννέα στη φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο.
Στις φυλακές θα οδηγηθούν με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, υπάλληλοι του λογιστηρίου και διοικητικοί υπάλληλοι του Παντείου Πανεπιστημίου (συνολικά 9 άτομα) που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 31 έτη για οικονομικές ατασθαλίες ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 1992-98 στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα της υπεξαίρεσης από το Πάντειο, τα οποία προορίζονταν για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ειδών πολυτελείας, μάρμαρα και εξοχικά, ενώ αγοράστηκε και μία …Ferrari, την οποία το δικαστήριο διέταξε να κατασχεθεί και να δημευτεί.
Οι ποινές ήταν βαριές για τα πρόσωπα που κάθισαν στο εδώλιο για δεύτερη φορά, καθώς δεν κατάφεραν να αντικρούσουν τις κατηγορίες της απάτης, πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, καθώς οι κατηγορούμενοι φέρονται να προκάλεσαν ζημιά στο ίδρυμα ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθμιο Εφετείο καταδίκασε (όπως και το πρωτόδικο) τους τρεις κατηγορούμενους πανεπιστημιακούς καθηγητές σε κάθειρξη 14 ετών, αλλά και τους άλλους έξι διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου σε ποινές από 10 έως 31 χρόνια.
Στην υπόθεση ήταν κατηγορούμενος και ο Αιμίλιος Μεταξόπουλος, ο οποίος απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2010.

Άντε να γεμίζουν οι φυλακές από την Ελλάδα της παρακμής και της σαπίλας, της διαφθοράς και της ρεμούλας, του ωχαδελφισμού και της πουστιάς.
Άντε να ’χει και παρέα ο Άκης.


Στη θέση Νο5:
New York Times: Πωλούν τα όργανά τους λόγω κρίσης.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και όχι μόνο υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν στη μαύρη αγορά τα όργανά τους.
Η εφημερίδα αναφέρεται σε χώρες που βιώνουν την κρίση όπως η Ελλάδα όπου οι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους, τα νεφρά τους, τους πνεύμονες ή τον μυελό των οστών, προκειμένου να επιβιώσουν από τις συνέπειες της κρίσης.
Ο δημοσιογράφος των New York Times ξεκινάει το οδοιπορικό του από τη Σερβία όπου οι αγοραστές πληρώνουν έως και 40.000 δολάρια για έναν νεφρό, ενώ στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία υπάρχουν διαφημίσεις με ανθρώπους να πωλούν τα όργανά τους με την αγορά πνεύμονα μάλιστα να φτάνει τα 250.000 δολάρια.
Σε πολλές περιπτώσεις αναφέρει η εφημερίδα πως θέτουν προς πώληση ακόμα και μαλλιά, το σπέρμα τους ή και το μητρικό γάλα.

Νεφρά και πνευμόνια τα χρειάζομαι.
Αν οι φίλοι δανειστές μας παίρνουν και τρίχες να το ξέρω να τις φυλάξω στο κούρεμα.
Επίσης με όλη μου την καρδιά να τους στείλω και σπέρμα. Συμπληρωματικά να αναφέρω πως γνωρίζω και πολύ κόσμο που θα τους δώριζε και τα όργανα που το παράγουν.


Στη θέση Νο4:
Μέρκελ: Δεν θα υπάρχουν ευρωομόλογα όσο ζω.
Την πλήρη αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγων φέρεται να εξέφρασε για μια ακόμα φορά η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Reuters σε συνάντησή της με στελέχη του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), φέρεται να είπε: «Η Ευρώπη δεν θα έχει αμοιβαιοποίηση του χρέους όσο ζω».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, τόνισε πως δεν θα υπάρξει αμοιβαιοποίηση του χρέους ούτε εντός της Γερμανίας μετά τη συμφωνία για την έκδοση των κοινών ομολόγων "Deutschland bonds" με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων.

Όχι όσο κυβερνάς, αλλά όσο ζεις;;;
Έχεις σκοπό δηλαδή να χαράσσεις την ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική ακόμα κι αν σε αποσύρουν μωρή σακαράκα;   
Πάντως, αν η δική σου η ζωή είναι συνυφασμένη με τα ευρωομόλογα και τη διάσωση από τον οικονομικό θάνατο ολόκληρων κρατών, τότε αυτό διορθώνεται…!!!
Αν θες σου λέω και το πώς…


Στη θέση Νο3:
«Επίθεση» της Χ. Κλίντον στη Συρία.
Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κίνηση της Συρίας να καταρρίψει το τουρκικό F4 που πετούσε πάνω από τα χωρικά της ύδατα, η ΥΠΕΞ των Η.Π.Α., Χίλαρι Κλίντον.
Η κ. Κλίντον μάλιστα υποσχέθηκε πως η Ουάσινγκτον προτίθεται να δώσει μια απάντηση στη Συρία, συνεργαζόμενη με την Άγκυρα. Μάλιστα, έκανε λόγο για ενέργειες ώστε να προωθηθεί πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Στην ανακοίνωσή της, η ίδια τονίζει: «Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι οι συριακές αρχές δεν σέβονται τη διεθνή νομοθεσία, την ανθρώπινη ζωή, την ειρήνη και την ασφάλεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν αυτήν την ιταμή και απαράδεκτη ενέργεια με τον εντονότερο δυνατό τρόπο».
Η κ. Κλίντον κάνει ειδική αναφορά στον Τούρκο ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου, τονίζοντας πως ο ίδιος την ενημέρωσε για το επεισόδιο και της επισήμανε το γεγονός ότι ο συριακός στρατός κατέρριψε το αεροσκάφος χωρίς προειδοποίηση.

Τσαντίστηκε η παπάρω γιατί η Συρία που δεν είναι ένα από τα τσιράκια/νταβατζήδες της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής (όπως π.χ. Ισραήλ και Τουρκία) κατέρριψε πολεμικό αεροσκάφος που εισέβαλλε στον εναέριο χώρο της.
Η είδηση λοιπόν δεν είναι αυτή καθαυτή η κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους, αλλά ο πόλεμος δηλώσεων που ακολούθησαν και συνεχίζονται.  Η σύζυγος Μπίλ χαρακτήρισε προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια την κατάρριψη και έκανε λόγο για σεβασμό στη …διεθνή νομοθεσία, την …ανθρώπινη ζωή, την …ειρήνη και την …ασφάλεια!!!
Ρε για κοίτα ποιος μιλάει! Θυμίστε μου μια φορά που εσείς σεβαστήκατε όλα τα παραπάνω. Στο Αφγανιστάν; Στο Κουβέιτ; Στο Ιράκ; Στη Γιουγκοσλαβία μήπως;;;
Εντωμεταξύ ο Νταβούτογλου θέλει άλλη φορά να υπάρξει …προειδοποίηση!!!
Κύριε αρχιπαπάρα να σε ενημερώσω ότι το συριακό FIR δεν αμφισβητείται, ούτε αποτελεί γκρίζα ζώνη. Τις μαγκιές σας, σας παίρνει να τις κάνετε μόνο στην Ελλάδα. Μέχρι να βρεθεί κανά «κουζουλό» παλικάρι της πολεμικής μας αεροπορίας και να στείλει κανα πιλότο σας να μετρήσει το βάθος του Αιγαίου.


Στη θέση Νο2:
Ειρηνοδικείο Αθηνών: Αντισυνταγματικές οι μνημονιακές μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.
Απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων (είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι θυγατρικής εταιρείας της “Αττικόν Μετρό”) ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα αφού έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν τους δύο μνημονιακούς νόμους 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.
Ουσιαστικά, είναι η πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα επιδόματα και τα δώρα των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.
Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ), είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.
Υπογραμμίζεται στη δικαστική αυτή απόφαση ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Ακόμη, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Άραγε τι έχουν να πουν τώρα εκείνοι οι σπουδαίοι συνταγματολόγοι (βλ. κομματόσκυλα) και των δύο μνημονιακών κομμάτων;
Αλλά, ξέρω, το παν είναι να πάρει η Μέρκελ πίσω τα δανεικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Δε γαμιέται και το Σύνταγμα και οι ευρωπαϊκές και οι διεθνείς συμβάσεις!!!


Στη θέση Νο1:
Ήττα για την Άνγκελα Μέρκελ.
Ήττα για την Ανγκελα Μέρκελ η πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Μετά από μαραθώνιο σκληρών διαπραγματεύσεων και πιέσεων από την πλευρά Ιταλίας και Ισπανίας, με τη στήριξη της Γαλλίας, η Γερμανίδα καγκελάριος αναγκάστηκε να κάνει για πρώτη φορά σημαντικά βήματα πίσω από τις πάγιες θέσεις της. Εκτός από το ότι υποστήριξε το πακέτο για την ανάπτυξη ύψους 120 δισ. ευρώ, δέχθηκε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης, καθώς και την αγορά ομολόγων χωρών που πιέζονται από τις αγορές από τους μηχανισμούς στήριξης. Κατόπιν αυτών, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε …ικανοποιημένη!
«Πήραμε μια καλή απόφαση σήμερα, ιδιαίτερα αναφορικά με την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και επίσης για μελλοντικά μέτρα για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε μακροπρόθεσμα μέτρα. Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε αύριο σ’ ένα καλό συμπέρασμα», δήλωσε η Μέρκελ.

Η δεξιά κυβέρνηση (τραπεζιτών) της Ιταλίας και η ακόμη δεξιότερη της Ισπανίας, με τη στήριξη της νεοεκλεγείσας σοσιαλιστικής της Γαλλίας, κατάφεραν να αποδείξουν ότι η ανοργασμική φακλάνα δεν μπορεί να κάνει κουμάντο μόνη της και για πάντα. Ήρθε η ώρα να μάθει αυτή και ο παπάρας κωλόγερος με το καρότσι πως πίσω από τα νούμερα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των αμαρτωλών τραπεζών τους και τη κονόμα των οικονομικών δολοφόνων αφεντικών τους, βρίσκονται εκατομμύρια λαών που πεινάνε. Αυτών την αξιοπρέπεια έδωσαν μάχη οι πρωθυπουργοί τους και την κέρδισαν.
Οι εγχώριοι ευρωμαλάκες-πουλημένα τομάρια από προχθές κάνουν λόγο για …αχτίδα φωτός, για …νότα αισιοδοξίας, για ..ενθαρρυντικά μηνύματα. Αυτοί ακόμη να καταλάβουν πως όταν μια ομάδα βάζει γκολ δεν κερδίζει και η άλλη που είναι έξω από το γήπεδο…!

ΥΓ: Το ωραίο είναι πως την απόφαση την …“χάρηκε” και η Μέρκελ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου