Σελίδες

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο27




Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Αποκάλυψε ότι είναι παιδεραστής και κτηνοβάτης σε συνέντευξη για πρόσληψη!!!
Σίγουρα η συνέντευξη του Cody Slaughter για τη θέση του συνοριοφύλακα δεν πέρασε απαρατήρητη. Ομολόγησε ότι είναι …παιδεραστής και κτηνοβάτης και πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα.
Στη διάρκεια της επαγγελματικής συνέντευξης ομολόγησε ότι όταν ήταν 14 ετών έχει παρενοχλήσει ένα δίχρονο κοριτσάκι, ότι έχει επιδοθεί σε κτηνοβασία με διάφορα ζώα στο διάστημα από το 2004 μέχρι το 2012 και ότι έχει κάνει επανειλημμένα χρήση ναρκωτικών.
"Μας είπε ότι έχει πάει με σκύλους, άλογα και γουρούνια, ενώ, στα 14 του χρόνια, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα κοριτσάκι 2 ετών", ανέφερε ο αξιωματικός που μίλησε μαζί του.
Αρχικά, οι συνοριοφύλακες νόμισαν ότι ο επίδοξος συνάδελφός τους αστειευόταν. Όμως, γρήγορα κατάλαβαν ότι μιλούσε πολύ σοβαρά. Ο νεαρός συνελήφθη και οι αρχές διέταξαν να γίνει έρευνα στο σπίτι του, από την οποία προέκυψαν στοιχεία που ταιριάζουν με την ομολογία του.

Η λέξη slaughter σημαίνει «μακελειό», «σφαγιασμός ζώου», «ανθρωποσφαγή». Προτείνω να βρούμε άλλη λέξη για τους παραπάνω ορισμούς και στο εξής το slaughter να σημαίνει απλά …μαλάκας.


Στη θέση Νο9:
Εφοριακοί καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο με τη STET.
Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από δέκα χρόνια ποινικής διερεύνησης μέχρι να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση για 7 εφοριακούς, που φέρονται να προκάλεσαν ζημιά ύψους 27.879.000 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά το φορολογικό έλεγχο της εταιρείας «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ» (σημερινή Wind).
Το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας (που εκδίκασε την υπόθεση κατόπιν αναίρεσης του Αρείου Πάγου κατά προηγούμενης απαλλακτικής απόφασης), επέβαλε κάθειρξη 10 ετών στον καθένα από τους 7 εφοριακούς, κρίνοντάς τους ένοχους για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
Καταδικασθέντες είναι ο πρώην προϊστάμενος του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΘΕΚ), Σταύρος Γ. Παπαδαυίδ, καθώς και έξι ακόμα ελεγκτές – εφοριακοί, οι οποίοι φέρονται να «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρείας ( της «STET Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ») και κατ' επέκταση των μετόχων αυτής».
Το δικαστήριο ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής των καταδικασθέντων μέχρι τη δευτεροβάθμια δίκη τους, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένουν.
Το σκάνδαλο και τις πράξεις των επτά εφοριακών κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη η  Αλίκη Κυριακάκη, η οποία ήταν η ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος που είχε αναλάβει αρχικά τον έλεγχο και στη συνέχεια είχε καταθέσει  μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Έτσι, άρχισε ένας πολυετής δικαστικός μαραθώνιος, που έφθασε δύο φορές στο ποινικό ακροατήριο και κατέληξε σε ισάριθμες αθωώσεις των εμπλεκομένων.
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε και τις  δύο φορές τις απαλλακτικές κρίσεις του Τριμελούς Εφετείου με πιο πρόσφατη την απόφαση υπ' αριθμ  1285/2011 του Στ'  Ποινικού Τμήματος με την οποία διέταξε να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας». Έτσι, η δίκη που κατέληξε στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης για τους εφοριακούς ήταν η τρίτη κατά σειρά εκδίκαση της υπόθεσης.
Μετά την καταδικαστική κρίση, ο  δικηγόρος της Αλίκης Κυριακάκη, Γιάννης Απατσίδης, δήλωσε: «Το αποτέλεσμα της δίκης δικαιώνει την εντολέα μου, το δικαστικό σώμα, γενικότερα τους θεσμούς στην Ελλάδα. Σε μια χώρα διεφθαρμένη, αλλοτριωμένη, με τον πολίτη να αμφισβητεί τις αρχές και τη Δικαιοσύνη, το σημερινό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό και ίσως έναυσμα για περισσότερη διαφάνεια στους τομείς διοίκησης και Δικαιοσύνης. Πρέπει να σημειώσω, όμως, ότι η σημερινή καταδικαστική απόφαση ήρθε μετά από δύο αθωωτικές αποφάσεις, που προσέβαλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου,  η συνεισφορά της οποίας ήταν η μέγιστη

Προϊστάμενος του Εθνικού Ελεγκτικού Κέντρου…!
Πσσσσσσσ!!!!!
Τι είπες τώρα; Βαρύγδουπος τίτλος βρε παιδί μου.
Βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα θα ‘λεγα εγώ. Στο μεταξύ, οι προηγούμενοι δικαστές μήπως θα έπρεπε να καθίσουν κι αυτοί στο σκαμνί για κακοδικία; 
Λέω εγώ τώρα…


Στη θέση Νο8:
Βαυαρία εναντίον Βερολίνου για το έλλειμμα.
Το Βερολίνο αντιμετωπίζει ένα επιπρόσθετο πρόβλημα, πέραν των οικονομικών ελλειμμάτων του: τη δικαστική προσφυγή της Βαυαρίας που ζητά να μην ενισχύονται τα φτωχά ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας από τα πλούσια!
Η ομόσπονδη κυβέρνηση του Μονάχου ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ζητώντας να τροποποιηθεί το Σύνταγμα, έτσι ώστε να μην υποχρεούνται τα εύπορα ομόσπονδα κρατίδια, όπως αυτό της Βαυαρίας, να ενισχύουν οικονομικά τα φτωχότερα.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα εκδοθεί πιθανότατα το 2014.

Τώρα κατάλαβες πόσο ηλίθιος είσαι εσύ που στηρίζεις τις ελπίδες σου στην ευρωπαϊκή «αλληλεγγύη» των «φίλων» και «συμμάχων» μας. Αυτοί οι βαμμένοι καραπουσταράδες γερμανοί, που για Θεό τους έχουν το χρήμα και μόνο, είναι ικανοί να πατήσουν στα πτώματα των συμπατριωτών τους.
Βάλε με το μυαλό σου τι θα κάνουν με τα δικά μας.


Στη θέση Νο7:
Αυστρία: Η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα!!!
Η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία. Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμα της η αυστριακή λαϊκή εφημερίδα «Χόιτε».
Το δημοσίευμα, που αναπαράχθηκε από άλλα αυστριακά ΜΜΕ - ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης - οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».
Στο δημοσίευμα της «Χόιτε», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.
Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».
Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».
Φιλοξενούνται, τέλος, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Πρώτη παρατήρηση: Ο αυστριακός διεθνοπαπαρολόγος «γνωμοδότησε» πως για να προσαρτήσουν την Ικαρία αρκεί α) να δώσει τη συγκατάθεση του ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας και β) να μας δώσουν περί τα 250 μύρια, τόσο πιάνει στη πιάτσα το νησί. 
Θα τους δίναμε τα αποτέτοια μας, αλλά επειδή μάλλον θα το ευχαριστηθούν και δεν το θέλουμε, προτείνω να μαζέψουμε τα προϊόντα κένωσης ενός μήνα και να τους τα στείλουμε πακέτο.
Δεύτερη παρατήρηση: ποιος μαλάκας της πρεσβείας μας εξέδωσε αυτή την …οργίλη ανακοίνωση; Έπρεπε να τους παραδώσουμε μαθήματα ιστορίας για να καταλάβουν ότι λένε μαλακίες. Δηλαδή αν την επόμενη φορά ζητήσουν τον Παρθενώνα πρέπει να απαντήσουμε ποιος την έχτισε και πότε; Ίσως αν αυτή τη φορά τους λέγαμε «πάρτε τα αρχίδια μας» την επόμενη να το σκέφτονταν καλύτερα.
Να χαρώ εγώ …“εταίρους”!


Στη θέση Νο6:
Spiegel: Πως η Γερμανία μαγείρεψε το Σύμφωνο Σταθερότητας για να μειώσει το έλλειμμά της.
“Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Γερμανία πάσχιζε να παραμείνει πιστή στους όρους της ευρωζώνης που εξασφάλιζαν τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος. Αντί όμως να υιοθετήσει την πολιτική της λιτότητας, ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ απλά ξεκίνησε μία προσπάθεια να αλλάξει τους κανόνες. Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε στην αποδυνάμωση του Συμφώνου Σταθερότητας”, ξεκινά το δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η συμφωνία αρχικά υποχρέωνε τα κράτη – μέλη να διατηρούν το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ τους και το δημόσιο χρέος τους όχι πάνω από το 60% του ΑΕΠ.
Όσοι δεν ακολουθούσαν τους κανόνες θα δέχονταν αρχικά μία προειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έπειτα μπορεί να προέκυπταν οικονομικές κυρώσεις.
Έχει γίνει γνωστό ότι αυτός ο κορσές χαλάρωσε έπειτα από επιμονή της Γερμανίας και της Γαλλίας. Στην πραγματικότητα ωστόσο, η αποδυνάμωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ήταν δουλειά ενός άνδρα: του Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Έγγραφα της Καγκελαρίας, που δημοσιοποιήθηκαν έπειτα από αίτημα του Spiegel, αποκαλύπτουν ότι ο Σρέντερ και η κυβέρνησή του ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την προσπάθεια. Η προσπάθεια της Καγκελαρίας ξεκίνησε μυστικά το καλοκαίρι του 2003.
Τότε η γερμανική οικονομία βρισκόταν σε αποτελμάτωση, με σχεδόν μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η ανεργία και το έλλειμμα διαρκώς αυξάνονταν. Έναν χρόνο νωρίτερα ο τότε υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ είχε μετά βίας διατηρήσει το έλλειμμα σε ανεκτά επίπεδα όμως όλα έδειχναν ότι η κατάσταση δεν επρόκειτο να βελτιωθεί.
Ο Σρέντερ βρήκε τη λύση. Αν δεν ήταν εφικτό να προσαρμοστούν τα γερμανικά δημοσιονομικά στο Σύμφωνο Σταθερότητας, τότε το Σύμφωνο Σταθερότητας απλά θα προσαρμοζόταν στην κατάσταση της γερμανικής οικονομίας.
Ο Σρέντερ προσπάθησε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ και του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. “Η πρωτοβουλία θα ενισχυθεί αν υποστηριχθεί από τη Βρετανία” αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής Καγκελαρίας”, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Αν και αρχικά ο Άιχελ ήθελε η Γερμανία να τηρήσει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, τελικά πείστηκε και μέχρι το 2005 άρχισε να προωθεί τα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης στους Ευρωπαίους ομολόγους του.
“Με το Eurogroup προγραμματισμένο για τις 22 Μαρτίου, ο χρόνος τελείωνε. Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συναντήθηκαν για ακόμη μία φορά. Με επικεφαλής τη Γερμανία τα τρία μεγαλύτερα κράτη της ευρωζώνης συνασπίστηκαν ενάντια σε όλους”, αναφέρεται στο δημοσίευμα και καταλήγει:
“Η Ελλάδα αντιμετώπισε προβλήματα πέντε χρόνια αργότερα και η κρίση του ευρώ ξεκίνησε. Δύο χρόνια αργότερα, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης συμφώνησαν σε μία δημοσιονομική νομοθεσία, η οποία όχι μόνο ανατρέπει τα μέτρα που ελήφθησαν για την αποδυνάμωση του Συμφώνου Σταθερότητας το 2005, αλλά κάνει το σύμφωνο πιο αυστηρό σε σχέση με πριν” καταλήγει το Spiegel.

Γερμανία – Γαλλία … Συμμαχία
Αυτοί μηδένισαν τα (δικά τους) ελλείμματα, σχεδόν εξαφάνισαν την (δική τους) ανεργία, ανέβασαν τις (δικές τους) εξαγωγές, μείωσαν στο ελάχιστο –έως αρνητικό- το επιτόκιο με το οποίο (αυτοί) δανείζονται και βοηθούντος της αλλοπρόσαλλης και εγκεφαλικά ανάπηρης ελληνικής διακυβέρνησης του ντούο χλαπάτσα ακαταλληλότερου-αλογοκλέφτη φτάσαμε να κολυμπάμε στα σκατά.
Ποιος ηλίθιος δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι ο πλήρης εκτροχιασμός της ελληνικής οικονομίας επήλθε από το 2004 και μετά; Ποιος μαλάκας ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ (που ποτέ δεν είδαμε) πήρε σάρκα και οστά επί ακαταλληλότερου όταν διόριζε αβέρτα το κομματικό του σκυλολόι, έκανε κομπινοαναθέσεις με διαπλεκόμενους, βόλευε κουμπάρους και παρατρεχάμενους; Ποιος θα ξεχάσει την απίστευτη ρήση Αλογοκλέφτη όταν κατάργησε το ΣΔΟΕ: «λειτουργεί ως φόβητρο στην αγορά»;
Αυτά τα λαμόγια, μαζί με κάτι λιμά του ΠΑΣΟΚ και κάτι ξεπεσμένους -πάλαι ποτέ- αριστερούς του Φώτη φέραμε να μας κυβερνήσουν. Μη παραπονιόμαστε λοιπόν.


Στη θέση Νο5:
Πάτρα: Γύρισαν πίσω τους συμβασιούχους πυροσβέστες γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα …εκτός έδρας!!!
Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλλει o Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης: “χθες ξεκίνησαν από την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους”.

Επειδή θα παρεκτραπώ άσχημα δεν θα το σχολιάσω καν.


Στη θέση Νο4:
Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων.
Σε οικονομικό αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες έχει οδηγηθεί το Άσυλο Ανιάτων, στην Κυψέλη, λόγω της μη εξόφλησης των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ύψους 3.000.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα υποσιτισμού στους κατάκοιτους ασθενείς, ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Επίσης, οι 170 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτιο και, το τραγικότερο όλων, η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε κτίριο του Ασύλου.
Όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, το πρωί της Πέμπτης η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο του Ασύλου Ανιάτων, όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.
«Οι 235 βαριά ασθενείς που περιθάλπονται στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη είναι πλέον στο 'έλεος' του ΕΟΠΥΥ» είπε η πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Ηλιάδη, η οποία έκανε λόγο για αναλγησία του ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν έχει ακόμα καταβάλει τις οφειλές του προς το Ίδρυμα για τα νοσήλια των ασφαλισμένων του.

Κάτσε να δω αν θυμάμαι καλά:
Θυμάμαι πως υπάρχουν σωρεία δικαστικών αποφάσεων που απαγορεύουν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω μη πληρωμής του Ειδικού Τέλους; Γιατί αυτές τις αποφάσεις τις γράφετε στα σώβρακά σας;
Θυμάμαι πως για πολύ μικρότερα ποσά βρέθηκαν στη φυλακή 100άδες μέχρι σήμερα. Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που χρωστάει 3 εκατ. γιατί είναι απ’ έξω;
Θυμάμαι πως από φέτος είχατε δεσμευτεί (εδώ γελάνε) πως θα αποδεσμευτεί το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ και θα μπει στην εφορία. Αποδείχτηκε άλλη μια δέσμευση του κ*λου!
Θυμάμαι πως η τρόικα εσωτερικού μας έλεγε πως «απαλλάσσονται από το Ειδικό Τέλος όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να το πληρώσουν». Σε αυτούς που αποδεδειγμένα τους χρωστάτε (ΕΟΠΥΥ=3.000.000 ευρώ) γιατί το κόβετε μόλις για 600;
Μόλις τη Δευτέρα που μας πέρασε ο παπαγάλος σας Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον Βήμα 99,5 ανέφερε: «Η ΔΕΗ δε θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει το χαράτσι». Και συνέχισε: «Η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη ήταν ξεκάθαρη. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν γίνεται να αφήσουμε απροστάτευτο ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, όσο μικρό κι αν είναι». Σε ποιους αναφερόταν; Στους εφοπλιστές;
Τελικά, μάλλον καλά θυμάμαι.
Κακώς τα θυμάμαι όμως.


Στη θέση Νο3:
Επτά Ισραηλινοί νεκροί από έκρηξη βόμβας στη Βουλγαρία
Επτά νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες, στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της βουλγαρικής πόλης Μπουργκάς, στην Μαύρη Θάλασσα. Η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο χώρο αποσκευών του λεωφορείου.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 17.25 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιβίβαση των Ισραηλινών, που μόλις είχαν φτάσει στο αεροδρόμιο με πτήση τσάρτερ. Οι έξι έχασαν τη ζωή τους την ώρα της έκρηξης, ενώ ο έβδομος υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο, από βαριά εγκαύματα.
Από τους τραυματίες οι τρεις είναι σε κώμα. Στο λεωφορείο, επέβαιναν 39 τουρίστες, που ήρθαν με πτήση από το Τελ Αβίβ, για να επισκεφθούν καζίνο της Βουλγαρίας.

Τα αποτελέσματα της τυφλής τρομοκρατίας που έχει πάντοτε αθώα θύματα.
Όσο αθώος μπορεί να είναι ένας Ισραηλινός που αποδέχεται και ψηφίζει καθεστώτα που επί δεκαετίες έχουν αιματοκυλήσει τον Παλαιστινιακό λαό.


Στη θέση Νο2:
Μακελειό σε κινηματογράφο.
Δώδεκα νεκροί και πενήντα οκτώ τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε ανύποπτους θεατές που παρακολουθούσαν τη μεταμεσονύκτια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Μπάτμαν, «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή». Το μακελειό συνέβη σε κινηματογραφική αίθουσα εμπορικού κέντρου στην Ορόρα, κοντά στο Ντένβερ του Κολοράντο. Ως ύποπτος για το μακελειό συνελήφθη ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, αριστούχος φοιτητής της Ιατρικής. Ο δράστης εφόρμησε στην κινηματογραφική αίθουσα και, αφού έριξε δακρυγόνο, άνοιξε πυρ εναντίον των αμέριμνων θεατών.
Η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, εκκενώνοντας την περιοχή για λόγους ασφαλείας και ανακάλυψε ότι ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το μακελειό ξέσπασε «πόλεμος» στις ΗΠΑ μεταξύ αυτών που ζητούν να σταματήσει η εκτεταμένη οπλοκατοχή και των υποστηρικτών της. Οι πρώτοι ζητούσαν να σταματήσει η ελεύθερη πώληση όπλων και πυρομαχικών, γιατί έχει ολέθρια αποτελέσματα (ουκ ολίγες φορές κάποιος ψυχανώμαλος έχει εισβάλλει σε σχολείο των ΗΠΑ και έχει ξεπαστρέψει δεκάδες). Οι δεύτεροι (κρατήσου) υποστήριζαν πως αν οπλοφορούσε έστω και ένας μέσα στην αίθουσα, θα τον είχε σκοτώσει και θα είχαν γλιτώσει τη ζωή τους πολλά από τα θύματα!!!
ΗΠΑ: Η χώρα όπου ο καθένας την έχει δει σερίφης στο Φαρ Ουέστ και αποφασίζει ποιους θα αφήσει να ζήσουν και ποιους όχι.


Στη θέση Νο1:
Άνοιξε με εισαγγελική παρέμβαση η Χαλυβουργία.
Στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής άνοιξε με εισαγγελική παραγγελία και την επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ η πύλη της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας πραγματοποιούσαν επί 9 μήνες κινητοποιήσεις, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές απεργών που βρίσκονταν στο εργοστάσιο, στην ομάδα περιφρούρησης.
Εκτός των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή, είχαν συγκεντρωθεί και περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ τα οποία κάποια στιγμή επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό, ωστόσο με παρέμβαση της αστυνομίας αποφεύχθηκε κάτι τέτοιο.
Έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Δεν θα σταθώ ούτε στην ώρα που εισέβαλλαν τα ΜΑΤ (5:30 τα ξημερώματα, σαν τους κλέφτες), ούτε στα τετριμμένα «το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό, αλλά και το δικαίωμα στην εργασία κλπ κλπ), ούτε στο γεγονός ότι η απεργία των εργαζομένων είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική (σώωωωωπα! πρώτη φορά συμβαίνει), ούτε στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών από το κομφούζιο που δημιουργήθηκε.
Θα σταθώ μόνο στη συμπεριφορά των “αγωνιστών” του ΠΑΜΕ που για μια ακόμη φορά πίστεψαν ότι με τσαμπουκά θα πάρουν το κουμάντο. Στα καλόπαιδα του ΚΚΕ που μονίμως κοιτάνε να καπελώσουν όποια εργατική διεκδίκηση (οι απολύσεις στην Τυποεκδοτική μόνο τους ξέφυγαν) και να πατρονάρουν τους εργαζόμενους, γιατί αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τα δίκια της εργατιάς.
Ρε δεν πάτε να κάνετε καμιά δουλεία λέω εγώ. Ένας Θεός ξέρει πως ζείτε αφού δεν δουλεύετε. Ξημεροβραδιάζεστε επί μήνες έξω από τις πύλες εργοστασίων που απολύουν ή κλείνουν. Μου λέτε το γιατί; Θα βρείτε εσείς λεφτά για να μη κλείσουν ή για να επαναπροσλάβουν;
Η θέση μου είναι πάγια και απλή: οι εργαζόμενοι να αφεθούν να επιλέξουν μόνοι τους ποια συνέχεια θα δώσουν στις κινητοποιήσεις τους.
Θέλουν να το κλείσουν; Αν το αποφασίσει η πλειοψηφία ας γίνει έτσι.
Θέλουν να ανοίξει και να μπουν να δουλέψουν; Δικό τους δικαίωμα.
Οι νταβατζήδες έξω…!
Αν θέλετε να παίξετε ξύλο, δώστε ραντεβού με τους Ματατζήδες σε κανά χωράφι και πλακωθείτε να ξεχαρμανιάσετε αμφότεροι. Μακριά από τους χώρους δουλειάς και οι μεν και οι δε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου