Σελίδες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Και μια μαλακία παραπάνω




Πολύ μπλα μπλα δεν χρειάζεται. Ούτε αμπελοφιλοσοφίες στην ουρά του ΙΚΑ, ούτε διαδικτυακές αντεγκλήσεις, ούτε κουβέντες καφενείου με τον άγνωστο δίπλα σου, ούτε λόγια χαζοχαρούμενα με τον παραγωγό στη Λαϊκή. Σε τέτοιου είδους συζητήσεις πολλές φορές θα ακούσεις και θα πεις πράγματα που δεν τα πιστεύει κανείς. Που λέγονται σε στιγμές φόρτισης, απλά για ειπωθεί κάτι. Σε στιγμές εκνευρισμού για το άδικο και το χυδαίο. Στη προσπάθεια να φανείς πιο μάγκας (να ‘ταν έτσι οι μάγκες!) θα πεις και μια μαλακία παραπάνω, ενίοτε και περισσότερες.

Όλοι αυτοί σου είναι άγνωστοι και το πιθανότερο είναι να μη τους ξαναδείς ποτέ. Άρα τσάμπα ο κόπος, στο βρόντο πάνε τα λόγια σου και τα δικά του, σας μένει μόνο η “ικανοποίηση” ότι …τα είπατε!

Και αν τα πολλά λόγια παρήγαγαν αποτέλεσμα μάλλον θα ήμασταν ο ευτυχέστερος των λαών. Επειδή αυτό δεν ισχύει, προφανώς γι’ αυτό και είμαστε (ή προσπαθούμε να γίνουμε) το ακριβώς αντίθετο.

Λέγαμε λοιπόν για τους ανέξοδους τσακωμούς στις συζητήσεις με αγνώστους. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε μακριά. Συζητώντας με ανθρώπους του δικού μας κύκλου θα διαπιστώσουμε ότι σε ελάχιστα μπορούμε να συμφωνήσουμε. Γιατί; Επειδή όλοι έχουμε δίκιο.

Κουβεντιάζεις με φίλο (του οποίου τη γνώμη σέβεσαι) και τον ρωτάς να σου πει πως κρίνει τo κλείσιμο της ΕΡΤ. Και ακούς τα απίστευτα: “Καλά τους κάνανε. Βολεμένοι όλοι που ποτέ τους δεν δούλεψαν. Εμένα το αφεντικό μου με απολύει όποτε γουστάρει, αυτός τι παραπάνω έχει από εμένα”;

Κουβεντιάζεις (για το ίδιο θέμα) με τον πατέρα σου και μαθαίνεις ότι: “παιδάκι μου, εμένα μου κόβουνε συνέχεια τη σύνταξη. Είμαι ‘γω τώρα για να σκέφτομαι τους άλλους”;

Κουβεντιάζεις με το παιδί σου και καταλαβαίνεις ότι δεν γνωρίζει καθόλου το θέμα, αλλά κάτι φίλοι του είπαν πως “έπρεπε να γίνει γιατί δεν πήγαινε άλλο”, ενώ άλλοι του είπαν ότι “έπρεπε να γίνει για να πέσει ο Σαμαράς”.

Τουρλουμπούκι!

Η δική μου γνώμη είναι εκπεφρασμένη και ξεκάθαρη. Κάποιος εύλογα θα αναρωτηθεί “Και γιατί η δική σου να είναι η σωστή”; Δεν λέω ότι είναι η σωστή, αλλά μπορώ σε αυτή να διαγνώσω τα λιγότερα λάθη.

Πρώτα πρώτα θεωρώ ανθρωπιστικό μου καθήκον να μην είμαι κανίβαλος. Γι’ αυτό και ο ανθρωποφάγος μπορεί να κλείσει αυτή τη στιγμή αυτό που διαβάζει και να πάει αλλού που μοιράζουν κρέας.

Δεύτερον είμαι κατά των αδιαφανών προσλήψεων, που, στην ΕΡΤ τουλάχιστον, έγιναν κατά κόρον. Ποιοι το ισχυρίζονται; Αυτοί που τις έκαναν!!! 
Μη το ψάξεις, το έψαξα εγώ για σένα, σχιζοφρένεια λέγεται.
Επειδή όμως μισώ την ανθρωποφαγία κάνω και δεύτερες σκέψεις. Ίσως να μη σου αρέσουν ως …καθαρές, τις θεωρώ όμως πιο ψύχραιμες. Αυτός (ναι, ο γλύφτης) που διορίστηκε με το μέσο, έχει μια οικογένεια που τη ζει από αυτή τη δουλειά. Τώρα πρέπει να τους πετάξουμε όλους οικογενειακώς στο γκρεμό, όχι επειδή αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο του διορισμού του, ούτε επειδή το επιβάλλει κάποια απόφαση δικαστηρίου, αλλά επειδή το ζητάει η τρόικα τής οποίας έχουμε ορκιστεί να μη της χαλάσουμε ποτέ χατίρι.
Η φάση μπάζει από παντού. Αλλά τι σε νοιάζει εσένα; Εσύ απολύθηκες και δε σε ρώτησαν. Άρα; Δε γαμιέται που θα τους λυπηθείς…!

Τρίτον η ζωή είναι πουτάνα. Πηδιέται ασύστολα μ’ όποιον θέλει και όποτε γουστάρει. Δεν έχει μπέσα. Ξεγλιστράει σα φίδι βουτηγμένο στο λάδι. Εκεί που πας να την πιάσεις και νομίζεις πως την έχεις του χεριού σου, έρχεται η στραβή και καταλαβαίνεις ότι είσαι μεγάλος μάπας.
Εσύ και οι ιδέες σου οι έξυπνες.
Θα ‘ρθει που λες εκείνη η γαμημένη ώρα που θα βρεθείς εσύ με πρόβλημα και δεν θα υπάρχει κανένας για βοήθεια. Γιατί όταν ο γείτονας σού ζήταγε νερό να σβήσει τη φωτιά του, εσύ κουβάλαγες βενζίνη.
Και τώρα μαλάκα μου κάτσε και κοίτα το σπίτι σου που όμορφα καίγεται.
Γιατί πίστεψες πως θα καεί γύρω ολόκληρο δάσος και θα μείνει το δικό σου δέντρο να καμαρώνει τις φλόγες των άλλων.


Ο σωστός άνθρωπος στα δύσκολα φαίνεται και ο βλάκας επίσης. Η κρίση στάθηκε αφορμή να βγουν στην επιφάνεια πράγματα που έκρυβε ο καθένας μας βαθιά του. Στάθηκε αφορμή κάποιοι να βγάλουν από μέσα τους το μεγαλείο της ψυχής τους. Άνθρωποι που συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν με όποιο μέσο διαθέτουν στο συνάνθρωπο – ακόμη και αυτόν που μέχρι χθες δεν γνώριζαν – χωρίς κανάλια, ταρατατζούμ και ζήτω. Δεν έγιναν καλύτεροι, πάντα ήσαν.

Το ίδιο συνέβη και στην αντίπερα όχθη. Η ανεργία, η φτώχεια, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο εξευτελισμός της προσωπικότητας, η χυδαιότητα του φασισμού που μπήκε στην Ελληνική Βουλή από την μπροστινή πόρτα, έκαναν μια μερίδα του λαού να βγάλει από μέσα του τα ζωώδη ένστικτα που έκρυβε καλά. Αυτοί δεν έγιναν χειρότεροι από τους άλλους, πάντα ήσαν.

Δεν μπορώ να διανοηθώ πως η έλλειψη χρημάτων σε κάνει μαλάκα. Δεν γίνεται να είσαι λιγότερο ή περισσότερο ηλίθιος ανάλογα με τα λεφτά στη τσέπη. Ούτε πιστεύω πως αν αύριο εσύ ο μαλάκας πιάσεις το τζόκερ θα γίνεις καλύτερος. Το αντίθετο θα γίνεις! Ακόμη περισσότερο μαλάκας!

Δεν είμαι για συμβουλές, ούτε κάνω τον έξυπνο. Προσπαθώ με τη λογική να ερμηνεύσω τη χαώδη κατάσταση μέσα στην οποία ζω. Ομολογώ πως δεν τα καταφέρνω σχεδόν ποτέ. Με παρηγορεί το γεγονός πως αυτές τις απόψεις τις έχουν και άλλοι.
Και αν κάποια στιγμή ψοφήσω μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό, θα μείνω με την ικανοποίηση πως τουλάχιστον δεν βρώμισα.


ΥΓ: Είχα προαναγγείλει ότι το θέμα ΕΡΤ εδώ μέσα θα έχει πολλές συνέχειες. Και δεν θα σταματήσω μέχρι να αποφασίσουμε τι είδους πολίτευμα υπάρχει σήμερα στη χώρα.


30 σχόλια:

  1. Τα ίδια σκεφτόμουν κι εγώ από χθες να γράψω, ώσπου συνέβη το μαφιόζικο περιστατικό και μου τράβηξε τη σκέψη.

    Ξέρεις, προχθές το βράδυ βρέθηκα με 5-6 ανθρώπους, με τους οποίους αρχίσαμε να μιλάμε για τα πολιτικά.
    Πραγματικά, κάποια στιγμή άρχισα και γρύλλιζα.
    Όχι επειδή διαφωνούσαμε.
    Τη διαφωνία την ανέχομαι και την επιδιώκω.
    Γρύλλιζα επειδή έβλεπα ανθρώπους της διπλανής πόρτας να στάζουν μίσος για τον συνάνθρωπο.
    Πρέπει να με άκουσε όλη η περιοχή.

    Καλά να μη συμφωνούμε. Αυτό είναι ανθρώπινο.
    Αλλά όχι και τόσο μίσος ρε πούστη μου!

    Συχνά, όταν μιλώ με κόσμο, νιώθω πολύ μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να πέφτω πάνω στη βλακεία αγνώστων με ενοχλεί λιγότερο. Δεν αντέχω όμως να ακούω ανθρώπους που (νόμιζα πως) γνωρίζω να έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Αν ποτέ την είχαν.
      Λυπάμαι και που το σκέφτομαι, αποδείχθηκε ότι πολλούς φίλους, συγγενείς και γνωστούς δεν τους γνωρίζαμε καν. Υπέβοσκε μέσα τους ένας πολύ καλά κρυμμένος φασισμός και τώρα που τους «δόθηκε η ευκαιρία» βγήκαν από το καβούκι τους.
      Ίσως ποτέ δεν έλεγαν λόγια που πίστευαν, απλά δεν ήθελαν να …ξεχωρίζουν.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο.
      Το αναγνωρίζω κι εγώ σε μεγάλο βαθμό.

      Διαγραφή
  2. Και μένα με παρηγορεί το γεγονός πως υπάρχουν υγιείς & έντιμες φωνές. Ακόμα και σήμερα. Και μου δίνει ελπίδα και πίστη.
    Προχτές άκουσα από συνάδερφο το επικό "Δε γαμ...αι η ΕΡΤ, το κακό είναι ότι δεν θα βλέπουμε αγώνες Φόρμουλας 1!..."
    Περί μαλακίας, που πολύ σωστά μίλησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ανθρώπους που γνωρίζω έχω πει «Λες πράγματα που μέχρι χθες καταδίκαζες. Πρόσεχε γιατί θα το μετανιώσεις εσύ ο ίδιος και θα φτύνεις τον καθρέφτη».
      Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι δεν έχει χαθεί η ελπίδα.
      Μαρία, πολύς κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν ξέρει ποιον και τι να πιστέψει γιατί το ψέμα μεταδίδεται αστραπιαία και δρα άμεσα. Πολλοί άνθρωποι αν τους μιλήσεις νηφάλια και με επιχειρήματα μπορείς να τους φέρεις κοντά σου. Βρισκόμαστε σε μια εντελώς ρευστή κατάσταση και πρέπει να έχουμε αυτιά και μάτια ανοιχτά.
      Δεν πετάω στα σύννεφα, νομίζω όμως πως όσοι δεν έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιους να την ξαναβρούν.

      Διαγραφή
  3. Επειδή δεν είμαι ανθρωποφάγος κάθισα και σε διάβασα προσεκτικά.
    Αν κάτι απεχθάνομαι μετά την αχαριστία και το ψέμα είναι το μίσος, η ζηλοφθονία η χαιρεκακία. Αυτά ευθύνονται για όλες τις μαλακίες που λέγονται και θα ειπωθούν στην πορεία!
    Αντί να κοιτάζουν το σπίτι τους στο οποίο καταφτάνει η φωτιά, πηγαίνουν και χαίρονται με τα αποκαΐδια του γείτονα! Το έχουμε δει το σήριαλ πολλές φορές. Το κάστινγκ αλλάζει κι η τοποθεσία! Το σενάριο είναι πάντα το ίδιο!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΥΓ: Αύριο σε περιμένει πάλι δουλειά με τις φωτό μου! Πριν λίγο τελείωσα το ράβε-ξήλωνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο και είναι το θέμα του παρόντος σημειώματος, είναι πως θεωρώ απίστευτο που υπήρχαν τόσο πολλά και τόσο καλά κρυμμένα μυστικά: φασισμός, κανιβαλισμός, μίσος, χαιρεκακία, εγκεφαλική βλάβη.
      Όπως σχολίασα και στη Μαρία, πιστεύω ότι όσοι από εμάς διαθέτουν μια στοιχειώδη εγκεφαλική λειτουργία οφείλουν να βοηθήσουν, τουλάχιστον όσους νομίζουν πως μπορούν να τους ακούσουν.
      Το θεωρώ χρέος και τιμή.

      ΥΓ: Αν προλάβω μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα συνεχίσουμε την πλάκα. Το απογευματάκι φεύγω για παραλίες Κυλλήνης και θα λείψω μια εβδομάδα.
      Μην ανησυχήσεις. Κάπου εκεί κοντά θα είμαι και θα πλατσουρίζω…!
      :))

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα! Εύχομαι να προλάβεις αλλιώς καλά να περάσεις :)))
      Τυχερούλη! :)))

      Διαγραφή
    3. Καλά θα περάσω, είναι βέβαιο.
      Το μόνο που θα μου λείψει αυτές τις ημέρες είναι η ανταλλαγή σκέψεων με διαδικτυακούς φίλους.
      Να περνάς καλά κοπέλα μου και ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ!!!

      I’ll be back… που λένε και στο χωριό μου :D

      Διαγραφή
    4. Μέχρι να επιστρέψεις δεν βγάζω άλλο γέλιο ναι;
      Δε λέει χωρίς εσένα ;-)
      αχαχαχαχα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
    5. Α, ναι! Μιλάμε για συνεργασία κορυφής. :))
      Προτείνω να δίνουν όλοι από μια λεζάντα σε κάθε φωτογραφία και να ψηφίζεται η καλύτερη. Θα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον και θα τους βάζεις όλους να σκέφτονται.
      Τσάγια…

      Διαγραφή
  4. Με τι ωραίο τραγούδι ολοκλήρωσες την ανάρτησή σου!

    'Εχουμε δει κι έχουμε ακούσει τόσα και τόσα. Για να δούμε το από δω και πέρα, το λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι τώρα που άρχισε το (πολύ) μαύρο πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά για να μη καταντήσει συνήθεια. Αυτό που έγινε με την ΕΡΤ για μένα αποτελεί προπομπός φασιστικών καταστάσεων. Αν τελικά περάσει (μέχρι αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται!!!) υπεύθυνος δεν θα είναι μόνο ο Σαμαράς.

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάντως χαίρομαι που η κρίση μου έβγαλε πολύ καλά συναισθήματα. Με έκανε να αγαπήσω πιο πολύ τους ανθρώπους μου, να γίνω πιο φιλεύσπλαχνη με τους ξένους, να καταλάβω ποια πράγματα έχουν πραγματικά αξία και ποιοι από τον περίγυρό μου ήσαν και θα είναι κακοί άνθρωποι.
    Δεν με νοιάζει αν με λένε ονειροπόλα έως ηλίθια, δεν θέλω το κακό κανενός, ακόμα και αυτού που διορίστηκε με μέσον, ούτε καν αυτού που έκανε κακό σε μένα.
    Εδώ πληρώνονται όλα. Ότι σπέρνεις θα θερίσεις. Και τώρα όλοι μας θερίζουμε. Άλλοι θερίζουν μιζέρια και μίσος, εγώ θερίζω αγάπη και συντροφικότητα. Και ας μην έχω λεφτά.

    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι να απαντήσω;
      Μαρία σε ευχαριστώ για το σχόλιο και (συγχώρα μου το κοπλιμέντο) σε ευχαριστώ που υπάρχεις. Αποδεικνύεις τις σκέψεις χιλιάδων ανθρώπων και δικές μου.
      Όσο για τις κρίσεις των άλλων θα σου πω ότι με ενδιαφέρει η άποψη που έχουν για μένα οι καλύτεροί μου. Η άποψη που έχουν για μένα οι πιο ηλίθιοι από εμένα ποτέ δεν με ενδιέφερε. Αυτό θα ‘λειπε!!!!

      Καλό τριήμερο.

      Διαγραφή
    2. Τα χαρακτηριστικά που λες (φασισμός κλπ) βγήκαν τώρα στην επιφάνεια, γιατί τώρα μπήκε η πολιτική στις καθημερινές μας συζητήσεις. Προ κρίσης, η πολιτική συζήτηση σε επίπεδο παρέας, φίλων, συναδέλφων ήταν σχεδόν ανύπαρκτη ή εξαντλούνταν στο ποιος έχει πολιτικό μέσο και τι μπορεί να κάνει μ' αυτό. Για την αριστερά ούτε λόγος! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν καν τι πρεσβεύει. Δεν απορώ λοιπόν που τρώνε τόσο εύκολα την ακροδεξιά προπαγάνδα.
      Το τι έχουν ακούσει τ' αυτάκια μου τα τελευταία χρόνια, δεν περιγράφεται! Με αγνώστους δεν πιάνω κουβέντα, δεν αξίζει τον κόπο. Με γνωστούς άλλες φορές μαλώνω ανοιχτά, άλλες απλώς ρίχνω έμμεσα βέλη ορθολογισμού και σπόρους αμφισβήτησης. Άλλοτε πιάνουν άλλοτε όχι.
      Προσωπικά, μπορώ να πω πως η κρίση μ' έχει κάνει καλύτερη. Τη βίωσα σε μεγάλο βαθμό ως προσωπική κρίση, αναθεώρησα τις αξίες και τις προτεραιότητές μου και αποφάσισα με ποιους θέλω να είμαι και να συμπορευτώ. Και προσπαθώ ακόμα καθημερινά.

      Καλά να περάσεις κι εκεί που θα 'σαι σκέψου ότι τσουγκρίζουμε νοερά τα ποτηράκια μας, εσύ απ' την Κυλλήνη εγώ από τη Χαλκιδική. Άντε γεια μας!

      Σοφία

      ΥΓ. Πως τα πήγε το παιδί; Έμαθα ότι βγήκαν οι βαθμολογίες.

      Διαγραφή
    3. Αυτοί που δεν γνωρίζουν τι πρεσβεύει η ελληνική Αριστερά νομίζω ότι είναι αυτό που λέμε ‘βολεμένοι’. Δεν ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν ιδεολογίες γιατί έμαθαν να κάνουν τις «δουλειές» τους αλλιώς. Νομίζω ότι είναι καμένα χαρτιά, χωρίς άποψη, άγονται και φέρονται από όποιον τους χαϊδέψει καλύτερα τα αυτιά.

      Η κρίση μάλλον έχει βοηθήσει κι εμένα. Όχι βέβαια πως γι’ αυτό υπάρχει η κρίση, για να μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι («η κρίση είναι ευλογία για τον τόπο», που έλεγε το παχύδερμο), αλλά ιεράρχησα εκ νέου κάποια πράγματα και αποφάσισα να αναθεωρήσω, να διαχωρίσω και να τακτοποιήσω καλύτερα σκέψεις, θέσεις, ενδιαφέροντα και ανάγκες.

      Το παιδί δεν τα πήγε καλά. Πάμε για του χρόνου πάλι.
      Φιλιά στην πανέμορφη Χαλκιδική που έχω επισκεφθεί 6 φορές (αλλά που θα περάσουν χρόνια να ξαναδώ)!

      Διαγραφή
  6. Ακυβέρνητε,νομίζω τζάμπα χτυπιέσαι.
    Δεν είναι σημερινό φαινόμενο να μην μπορούν να συνεννοηθούν και να ακούσουν ο ένας τον άλλον οι άνθρωποι.
    Μπορεί οι απόψεις πολλών να ξενίζουν,αλλά είναι η ίδιες που είχαν και πρίν, απλώς η κρίση μας έχει κάνει να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα των συνομιλητών μας.
    Κάθε βλακεία ειπωμένη από συνομιλητή μας την παίρνουμε τις μετρητοίς ,την αναλύουμε μέχρις εσχάτων και την ξεσκονίζουμε.
    Οι φίλοι μας,οι γνωστοί μας δεν άλλαξαν.
    Εμείς δεν έχουμε την ίδια υπομονή και καρτερικότητα να ακούσουμε την κάθε μ…..α που ξεστομίζουν,ενώ εκείνοι τις ίδιες μ……ς μας σέρβιραν και προ κρίσης χωρίς να μας ενοχλεί καθόλου.
    Θέλει υπομονή αυτή η εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε γενικές γραμμές ίσως έχεις δίκιο, θα μου επιτρέψεις όμως να εκφράσω κάποιες διαφωνίες μου.
      Φίλος που μέχρι πριν 3 χρόνια είχε τις ίδιες απόψεις με μένα, σήμερα βρίσκεται να είναι πολέμιος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και ένθερμος υποστηρικτής των νεοναζί, τους οποίους και ψήφισε 2 φορές έως τώρα!
      Προ κρίσης ένθερμος υποστηρικτής αστικού κόμματος (μιλάμε για τρελό έρωτα!) και σήμερα υβριστής του, ένας εκ των φανατικότερων.

      Την ώρα που εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και παρατηρούμε από κάποια απόσταση τα δρώμενα, υπάρχουν αυτοί που κινούν μανιωδώς τα πιόνια στη σκακιέρα.
      Έρχονται πάρα πάρα πολλές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα. Έχω την εντύπωση ότι τα κόμματα με τη σημερινή τους μορφή θα πάψουν να υπάρχουν. Διαμορφώνονται ανίερες συμμαχίες και σε λίγο θα δεις πολλούς να γλύφουν εκεί που έφτυναν.

      Νομίζω xristin ότι είτε το πιστεύουμε είτε όχι, είτε το θέλουμε είτε όχι, πρέπει ο καθένας μας να διαλέξει με ποιους θα είναι.
      Και δεν αναφέρομαι σε πρόσωπα και κόμματα, το ξεκαθαρίζω!
      Αν δεν είσαι με τους «από δω» θα είσαι με τους «από κει».
      Ουδετερότητες δεν έχουν θέση.
      Είτε θα παλέψουμε κι εμείς για τη δημοκρατία και το ξεσκαρτάρισμα της από τους παρείσακτους, είτε θα πάμε με τους παρείσακτους.
      Είναι εποχή αποφάσεων.

      Διαγραφή
  7. Η xristin με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Πάντα χάος επικρατούσε, αλλά τότε έρεε το χρήμα κι όλα τα κουκούλωνε. Όμως τώρα πια πιστεύω πως είμαστε όλοι στα κάγκελα κι έτσι βγαίνουν στη φόρα τα εσώψυχα μας.

    "Πρόσφυγα της Κυλλήνης" καλά να περάσεις και προσοχή στους ωκεανούς.... Φιλάκια! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αν ξαναρχίσει η ροή του χρήματος θα ξαναφουντώσει το χάος (που ποτέ δεν έφυγε).
      Τούτες τις ώρες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτούς που είχαμε γύρω μας, αλλά κυριότερα γι’ αυτόν που ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  8. http://akivernitos.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html

    Αυτή την ανάρτηση πρέπει να την ξαναφρεσκάρεις νομίζω...!
    Τώρα είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι’ αυτό ακριβώς κάνω συλλογή αρλούμπας, από τα λόγια των πολιτικών της καρδιάς μου. Θα είχε πλάκα να μας σχολίαζαν οι ίδιοι τις μαλακίες που έλεγαν κάποτε, σε αντιδιαστολή με αυτές που λένε σήμερα.

      Διαγραφή
  9. Σε τούτη την κωλοχώρα πάντα περίσευαν οι μαλάκες, εξ ου και οι διαχρονικές "μαλακίες"!... Αν τούτος ο λαός δεν αποκτήσει παιδεία και πολιτισμό (κυρίως της καθημερινότητας) κανένα πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να μας σώσει... Πολύ δύσκολο μα αναγκαίο, γι αυτό προσωπικά απαιτώ από την Αριστερά στο πρόγραμμά της να προτάσσει την παιδεία και τον πολιτισμό... Αν δε γίνουμε πρώται ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πώς το διάολο να πάει μπροστά τούτη η χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδεία – Πολιτισμός.
      Τι μεγάλα ζητήματα βάζεις βρε Γιάννη!
      Που να βρουν καιρό να ασχοληθούν με αυτές τις λεπτομέρειες; Έχουν να κοιτάξουν πρώτα κάτι αγωγούς, μετά κάτι δημοσκοπήσεις ‘τι πήρα-τι έχασα’, μετά κάτι απολύσεις τσουβαληδόν, μετά κάτι κλεισίματα νοσοκομείων και δημοσίων οργανισμών, μετά κάτι μπιρ-παρά ξεπουλήματα φιλέτων, μετά σκούπες και απελάσεις μεταναστών…
      Είναι γεμάτη η ατζέντα.
      Μόλις όλα αυτά τακτοποιηθούν θα βάλουν τον Βορίδη στο Παιδείας και θα επαναφέρουν τον Ζαχόπουλο στο Πολιτισμού. Απλά πράγματα.

      Διαγραφή
  10. Κύριε Πέτρο μας, άμα σε λένε Πέτρο στα αλήθεια, σου εύχομαι Χρόνια Πολλά Και Καλά μέσα από την καρδιά μου και κοίτα να γυρίσεις καμιά φορά, γιατί εμείς εδώ έχουμε τις φούριες μας κι έχουμε και σένα.....να λείπεις! Σε φιλώ ρε Ακυβέρνητο άτομο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, βασικά Γερτρούδη με λένε αλλά προτιμώ το Πέτρος γιατί μοιάζω του Άγιου.
      (μου το είπε ένας αγιογράφος τυφλός)
      Τώρα, τι εννοείς με αυτό το «φούριες» δεν κατάλαβα, θα περάσω σε λίγο από το σπιτικό σου να πάρω κλίμα.
      Μάκια!

      Διαγραφή
    2. IL MIGLIORI AUGURI APO MISKO...KRONIA POLLAAA

      Διαγραφή
    3. Φίλε Πέτρο! Τι κι αν έλειπες;
      Το όνομά σου συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση!
      Δεν κοίταξες καλά! Δεν ξεχνώ ποτέ τους φίλους ! ♥
      (Το καλύτερο θα ήταν να είχες κληρωθεί! Τι έκπληξη θα ήταν!)
      Φιλιά!

      ΥΓ: Μην παίξεις λόττο!

      Διαγραφή
    4. Μα το είδα το όνομά μου.
      Άλλωστε διάβασα όλες τις αναρτήσεις σου που είχα χάσει.

      Καταγγέλλω όμως τις κληρώσεις που γίνονται κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες, ερήμην του ελληνικού λαού και εις βάρος του γιατί ποτέ η αστικοδημοκρατία σας δεν θα είναι άξια να αφουγκραστεί τον παλμό της καρδιάς του λαϊκού μας κινήματος.
      Βεντσερέμος και πάω να ρίξω παγάκια στο κεφάλι!


      ΥΓ: La ringrazio molto! E mi piacciono gli spaghetti!

      Διαγραφή