Σελίδες

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Μηνιάτικο #11: Φεβρουάριος 2016



Την 1η Φεβρουαρίου αναρτήθηκε στην Διαύγεια [εδώ] η παρακάτω απόφαση του υπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη:
«Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης και πρόσκληση προμηθευτών για την "Προμήθεια 1.150 ενιαία μεταφερόμενων οικίσκων, τύπου container, επιφανείας εκάστου 25 τ.μ., για την προσωρινή στέγαση προσφύγων-υπηκόων τρίτων χωρών", προϋπολογισμού 14.145.000 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για τη σύναψη σύμβασης/συμβάσεων, με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ανά οικίσκο.»  
Στην προκήρυξη αναφέρεται πως λόγω του εξαιρετικά σύντομου χρόνου που ορίζεται για την προμήθεια και παράδοση των οικίσκων, δεν είναι εφικτή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή με διαπραγμάτευση με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού διαδικασίες.

Ασήμαντη λεπτομέρεια: ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, προβλεπόταν να ξεκινήσει στις 8 το πρωί της 2/2/2016 και να ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 

Επειδή λοιπόν τους τελευταίους μήνες αντί να φτιάξουμε hot spots εμείς το κωλοβαράγαμε, τρεχάτε ποδαράκια μου να δώσουμε τώρα τις απευθείας αναθέσεις. Δοκιμασμένη νουδουπασοκική συνταγή στην Ελλαδάρα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς!


Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι ότι τη δουλειά μοιράστηκαν 4 εταιρείες. Από τους 769 οικίσκους που παραγγέλθηκαν, τους περισσότερους (359) ανέλαβε να μας τους προμηθεύσει η εταιρεία Intrakat του… (Σωστά μαντέψατε! Όταν υπάρχει μπροστά το "Intra…" ξέρουμε ότι είναι του…) Σωκράτη Κόκκαλη!

Και περνάμε στις επόμενες ειδήσεις μας για να κάνουμε στομάχι: Κάθε κοντέινερ αγοράστηκε έναντι €12.300. Αν διαβάσουμε [εδώ] βλέπουμε τον πίνακα με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που ισχύουν για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Τέταρτη από το τέλος (και φτηνότερη από όλες) βρίσκεται η αγαπημένη μας Μύκονος. Με 500 ευρώ/τ.μ την κατώτερη τιμή ζώνης έχουμε: 500€ Χ 25τ.μ = €12.500. Με τα λεφτά που πήρε ο Κόκκαλης και η παρέα του, μέχρι και γκαρσονιέρα στη Μύκονο παίρναμε!
Κοίτα να δεις που αυτά τα κοντέινερ θα έχουν και τζακούζι.

ΥΓ: Μη τα παίρνεις στα σοβαρά, πλάκα κάνω. Αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται.
Όχι;


Στις 2 Φεβρουαρίου ο δικηγόρος και πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου, κατέβαλε το πρόστιμο των 3,3 εκατομμυρίων ευρώ που του είχε επιβληθεί στα πλαίσια των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με τον πρόσφατο έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ ο κ. Παπασταύρου διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετία ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων με συνδικαιούχους τους γονείς του.
Ο κος Παπασταύρου έκανε λόγο για πολιτική στοχοποίησή του. Όπως ο ίδιος έχει ισχυριστεί κατ’ επανάληψη, ο καταθετικός αυτός λογαριασμός δεν του ανήκει, ανήκει στον πελάτη του, ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί.
Η καταβολή του ποσού, όπως ισχυρίζεται ο κ. Παπασταύρου, έγινε μέσω δανεισμού από τον «φίλο» του, επιχειρηματία, Σάμπι Μιονί.

Συμπαριστάμεθα ολόψυχα  στον  ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιονί, ο οποίος για τις καταθέσεις του στην Ελβετία δεν έβρισκε δικηγόρο στο Ισραήλ για να τον κάνει συνδικαιούχο και σκέφτηκε να ψάξει στην γειτονική Ελλάδα.
(Θα μπορούσε να κάνει κι εμένα αλλά δεν έτυχε να συναντηθούμε)
Επίσης τον ευχαριστούμε ειλικρινά που δάνεισε 3,3 εκατομμύρια σε έναν ταλαίπωρο που βάλλεται άδικα, για το γεγονός και μόνο ότι επί 2,5 χρόνια διαπραγματευόταν μαζί με τον κο Σαμαρά τους όρους του μνημονίου.
Ακόμη μεγαλύτερη αξία αποκτά αυτή η κίνηση του κου Μιονί, αν αναλογιστούμε ότι πριν 2,5 περίπου χρόνια είχε δηλώσει:Όλα όσα έχουν γραφτεί για μένα, για τη Μαρία Παντελή, για τον Σταύρο Παπασταύρου, για συνεργάτες μου, για την εταιρεία, είναι άρες μάρες κουκουνάρες”.
Από αυτές ακριβώς τις κουκουνάρες πληρώθηκαν τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Και μετά από αυτό ερχόμαστε να θυμηθούμε τον μέγα αντισυνταγματολόγο Βενιζέλο και τις αλήθειες που μας έλεγε τότε!!!


Προσοχή: κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, κρυμμένος πίσω από μια Φωφώκα και ετοιμάζονται από κοινού να ξανα-μανα-ανα-κατασκευάσουν τον …κεντρώο χώρο με φερμένα υλικά από λεβέντηδες/ποτάμια.

(Υστερόγραφο προς κατοίκους του εγχώριου Μαλακιστάν: ξαναψηφίστε τους και θα φάτε καλά!)


Στις 6 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει αεροπορικώς για Ιράν. Το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους προέβλεπε απογείωση από την Ελευσίνα, στάθμευση στη Ρόδο για ανεφοδιασμό και στη συνέχεια πτήση, μέσω Τουρκίας, Συρίας, με προορισμό το Ιράν. Οι Τούρκοι έκαναν παρέμβαση και διεμήνυσαν ότι το αεροσκάφος του πρωθυπουργού είναι στρατιωτικό, υπάγεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει στρατιωτικούς πιλότους και πλήρωμα, άρα δεν μπορεί να πάει στη Ρόδο, καθ’ ότι την θεωρούν αποστρατικοποιημένη. Τελικά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναχώρησε με νέο σχέδιο πτήσης που δεν συμπεριελάμβανε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Πολύ σημαντική κρίνεται η άποψη των τούρκων ότι το ελληνικό πρωθυπουργικό αεροσκάφος φέρει πολυβόλα ή βόμβες ναπάλμ ή και τα δύο.
Εξίσου σημαντική (αν όχι περισσότερο) κρίνεται η πολύ καλή δουλειά που έγινε στον σχεδιασμό της πτήσης. Σαν να μην ξέρουμε τι εστί τουρκιά, αποφασίσαμε να τους κάνουμε κυρίαρχους στον αέρα και τη γη μας.
Μπράβο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας που επέτρεψε στους τούρκους να απαγορεύσουν την προσγείωση του πρωθυπουργού της χώρας σε ελληνικό έδαφος.
Ας πούμε όλοι μαζί ένα μεγάλο μπράβο στον μαλάκα που έβαλε και την Ρόδο στις …γκρίζες ζώνες!!! Και δεν μάθαμε και ποιος είναι γιατί δεν ξηλώθηκε κανένας.

ΥΓ: Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως μετά το περιστατικό υπεβλήθη εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, στο οποίο τονιζόταν πως οι αμφισβητήσεις αυτές ήταν απαράδεκτες και ανυπόστατες βάσει του διεθνούς δικαίου.
Πράγματι! Μετά το εντονότατο διάβημα προς τους τούρκους, (εντονότατο όμως ε! όχι αστεία!!), κάπου πήρε το μάτι μου τον Νταβούτογλου να του τρέχουν οι μύξες, να κλαίει, να τραβάει από το χέρι τη μαμά του και να της ζητάει συγγνώμη λέγοντας πως δεν θα το ξανακάνει. Τον λυπήθηκα.


Στις 9 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Κουρουπλής, Παρασκευόπουλος, Ξάνθος και ο αναπλ. Υπουργός Πολάκης, κατέθεσαν τροπολογία σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (Δήμους - Περιφέρειες) να επιχορηγούν μέσω κονδυλίων των προϋπολογισμών τους δημόσιους φορείς υγείας που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους. [εδώ]

Επειδή είμαι μπουμπούνας δεν μου το κάνετε λίγο λιανά; Στις υπερχρεωμένες Περιφέρειες και στους υπερχρεωμένους Δήμους (από τους οποίους έχετε μειώσει τις κρατικές ενισχύσεις κατά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια για να τις στέλνετε και αυτές στον Φον Γ@μημένο) δίνετε τη δυνατότητα από το περίσσευμά τους (!) να μεταφέρουν κονδύλια στα χρεοκοπημένα νοσοκομεία, τα αποθεματικά των οποίων κουρεύτηκαν και έμειναν στον άσσο;
Με στόχο ποιον ακριβώς; Για να πείτε αύριο ότι τα νοσοκομεία βούλιαξαν επειδή οι (μπατίρηδες) Δήμοι και Περιφέρειες δεν τα χρηματοδότησαν;
Η πόλη μου έχει 5 νοσοκομεία και η Περιφέρεια πάμπολλα Κέντρα Υγείας. Άντε να δούμε ποιος θα πρωτοπάρει από το …περίσσευμα!


Στις 10 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς κατέθεσαν τροπολογία για την οικονομική βιωσιμότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σύμφωνα με την τροπολογία, κρατικοποιείται (!!!) το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου περνούν:
α) τα 170.000 τ.μ. των κτηριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου Μουσικής, αξίας περίπου 900.000.000 ευρώ, σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις,
β) οι δανειακές υποχρεώσεις του Μεγάρου που με χρονίζοντα χρέη από δάνεια ανέρχονται στο ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ. Το κράτος αναλαμβάνει επίσης και τα χρέη από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των τελευταίων 2 ετών ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. 

Χρεωνόμαστε τα γ@μησιάτικα δηλαδή!
Αλλά, ευτυχώς, παίρνουμε τα 170 χιλιάδες τετραγωνικά αξίας 900 εκατομμυρίων, που, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ, οσονούπω θα περάσουν στο ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια στα χέρια των δανειστών και του φον Πούστη!

Τσίπρας αρχείου: “Όταν κλείνουν νοσοκομεία γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ … την ίδια ώρα χαρίζουμε 100 εκατομμύρια στο Μέγαρο Μουσικής. Και δεν λέω, καλός είναι ο πολιτισμός, αλλά εδώ πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Προέχει να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομικής ολιγαρχίας;…” [βίντεο]
Αυτός λοιπόν ο απίθανος που θα έκλεινε το Μέγαρο Μουσικής (λέμε και καμιά μ.λακία για να περνά η ώρα), την ημέρα που ανακοίνωσε τη διενέργεια εκλογών (20 Αυγούστου 2015) ενέκρινε κονδύλι €600.000 για το νταβατζομέγαρο.
Και σήμερα το "αγοράζει" πακέτο με τα φέσια του, με την ευγενική χορηγία ημών των πεινασμένων.
Τελικά, η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων είναι ένα μνημόνιο δρόμος…


Στις 10 Φεβρουαρίου με 154 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 14 «παρών» σε σύνολο 270 παρόντων βουλευτών ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας για τη δημοπράτηση 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας. Την τροπολογία υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Κ. Καραμανλή.

Μετά από 26 ολόκληρα χρόνια πλήρους ανομίας φαίνεται να μπαίνει, αν όχι τάξη, τουλάχιστον πλαίσιο και κανόνες στην ασυδοσία.
Η διαπλοκή τινάζεται σύγκορμη, όπως το φίδι τινάζει την ουρά του όταν του κόψεις το κεφάλι.
Οι μπαταξήδες, υπερχρεωμένοι, διαπλεκόμενοι, νταβατζήδες της "ενημέρωσης", έχουν εδώ και μήνες ξαμολήσει τα ξεφτιλισμένα παπαγαλάκια τους για “…να σώσουν ο,τιδήποτε αν σώζεται”. Μόνο που το τραγούδι των Κατσιμιχαίων το γνωρίζουν ως εκεί. Τώρα θα μάθουν και τη συνέχεια: “κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου…”.
Και θα τις έχετε!!
Άρχισαν την βρώμικη επίθεση από τις 25 Γενάρη του ‘15, κορύφωσαν παραμονές του δημοψηφίσματος, πάτησαν λίγο φρένο και έκαναν αβάντες στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν το μεγαλειώδες ΟΧΙ μετατράπηκε στο υποτελές ΝΑΙ που τους συνέφερε και τώρα…
Τώρα που το αγγούρι έφτασε στο κατάλληλο σημείο (τους) ανακάλυψαν πολλά.
Ανακάλυψαν ότι οι αγρότες δεν είναι τραμπούκοι, αλλά σκληρά εργαζόμενοι πολίτες και καθημερινά τους έχουν πρώτο τραπέζι πίστα για να λένε τον πόνο τους.
Ανακάλυψαν ότι τα συλλαλητήρια γίνονται επειδή υπάρχουν δίκαια αιτήματα. Ειδικά όταν γίνονται με γραβάτες και λουί βιτόν. Μέχρι χτες στα συλλαλητήρια πήγαιναν μόνο οι άπλυτοι.
Ανακάλυψαν ότι δεν τα διοργανώνουν αλήτες, βολεμένοι, αυτοί που θέλουν να ρίχνουν κυβερνήσεις. Περίεργο. Κι εγώ που νόμιζα…
Ανακάλυψαν ότι (κρατήσου από κάπου) ούτε η χούντα δεν έκλεινε την πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!
Ανακάλυψαν ότι με το κλείσιμο των δρόμων δεν κινδυνεύει (όπως έλεγαν μέχρι χτες) ούτε το εμπόριο, ούτε η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ούτε ο τουρισμός της.
Καλά ξυπνητούρια βρε!

Η ιδιωτική τηλεόραση σε αυτόν τον τόπο κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος ζει (και βασιλεύει) από τα δημόσια έργα (μετάφραση: είναι κρατικοδίαιτη) και από τα θαλασσοδάνεια των χρεωκοπημένων τραπεζών που ανακεφαλαιώνονται φορτώνοντας το λογαριασμό στους έλληνες πολίτες. Συνεπώς για ποιες ιδιωτικές επιχειρήσεις μιλάμε;;;
Όποιος έχει την οικονομική ευρωστία και δεν απομυζεί τον ελληνικό λαό γιατί έτσι τον έμαθαν!! ας πληρώσει τα χρωστούμενα, ας παρουσιάσει επενδυτικά κεφάλαια και θα αποκτήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ νόμιμη άδεια λειτουργίας. Οι υπόλοιποι λουκέτο και σπίτια σας!
Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιοι! Είναι ακριβώς αυτό που ΕΣΕΙΣ θέλετε!!!

Και ένα υστερόγραφο για να γελάμε.
Βασίλης Λεβέντης: «Κάνω μία πρόβλεψη, δεν θα κλείσουν τα ιδιωτικά κανάλια, η ΕΡΤ θα κλείσει…»
Δεν περιγράφω άλλο.


Στις 20 Φεβρουαρίου ψηφίζεται από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου», γνωστό και ως "παράλληλο πρόγραμμα" το οποίο είχε δεσμευτεί ότι θα εκπονήσει και θα καταθέσει η κυβερνητική πλειοψηφία και το οποίο περιλαμβάνει κυρίως διατάξεις που άπτονται στον χώρο της Υγείας, όπως: την δωρεάν υγειονομική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, την διαφανή διαχείριση λίστας χειρουργείου, την σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης τις προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ, την μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους των άπορων, των ΑΜΕΑ, των πολύτεκνων, των τρίτεκνων, των μογονεϊκών οικογενειών και τον μακροχρόνια ανέργων μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κ.α.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ το καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. "Παρών" ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Μπράβο στους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που το ψήφισαν, έστω και κουτσουρεμένο σε σχέση με αυτά που είχαν υποσχεθεί, ένα ακόμη μεγαλύτερο μπράβο σε όλη την αντιπολίτευση που στο μόνο που βρήκε να ομονοήσει είναι το ότι δεν χρειάζονται παροχές και φοροελαφρύνσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Το πρώτο βραβείο απονέμεται στο… να δεις πως το λένε… Α, ναι, στο κόμμα του λαού.


Στις 23 Φεβρουαρίου δίνει συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός οικονομικών της Β. Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ- Μπόργιανς.
“Προσέφερα συνεργασία και σε θέματα φορολογικών ελέγχων ήδη το 2012 στην τότε ελληνική κυβέρνηση (του Αντώνη Σαμαρά), αλλά δεν υπήρξε ενδιαφέρον, σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.”
“Προφανώς δεν υπήρχε από την τότε κυβέρνηση -σε αντίθεση με τη σημερινή- κανένα ενδιαφέρον για συνεργασία, αν και ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ρητά δηλώσει την υποστήριξή του σε μια τέτοια συνεργασία. Είναι όμως υπόθεση της εκάστοτε κυβέρνησης να αποδεχθεί την προσφορά για συνεργασία ή να την αρνηθεί”, δήλωσε ο κ. Μπόργιανς.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μέσα σε λίγες ημέρες κατάφεραν να σχηματίσουν πάνω από 200 δικογραφίες, ενώ καλούν τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα να καταθέσουν ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα). Ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) 24 ελλήνων καταθετών με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ο καθένας, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην "λίστα Μπόργιανς".
Ο φίλος μου ο Σαμαράς, το 2012 όπου και ανέλαβε την πρωθυπουργία, θεώρησε προτιμότερο να πηδήξει για μια ακόμα φορά μισθωτούς και συνταξιούχους, παρά να αποκτήσει αυτή τη λίστα που θα εξέθετε γνωστά και μη εξαιρετέα λαμόγια, όπως μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοδημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, εφοπλιστές και λοιπά φτωχαδάκια της δικής του φάρας.



Σε άλλα νέα, ο σημερινός πρόεδρος Κούλης υπερασπίζεται το κυβερνητικό έργο του προκατόχου του στην ηγεσία της νουδού και πιστεύει ότι για τη σημερινή κατάντια φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που επαναπροσέλαβε τις καθαρίστριες και άνοιξε πάλι την ΕΡΤ.
Αυτά.

ΥΓ: Είμαι σίγουρος ότι ο Κιμ δεν έχει κανένα κουμπί. Αν είχε θα σημάδευε κατά δω και θα το πάταγε συνέχεια…


Στις 25 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανακαλεί την πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία, για διαβουλεύσεις. Είχε προηγηθεί η εχθρική στάση των Αυστριακών οι οποίοι συγκάλεσαν την εξωθεσμική "Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια", με συμμετοχή εννέα βαλκανικών χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, όπου και συμφωνήθηκε η λήψη από κοινού μέτρων για σημαντική μείωση της συνεχιζόμενης προσφυγικής ροής.

Δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν Αυστριακοί, Γερμανοί, Δανοί, Σουηδοί και λοιποί κρυόκωλοι είχαν αυτοί τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, απ’ όπου καταφθάνουν οι προσφυγικές ροές. Μήπως θα σκότωναν τους πρόσφυγες που γλίτωσαν από τις βόμβες; Αυτούς που δεν κατάφεραν να σκοτώσουν μέσα στα σπίτια τους; Αυτούς που παλεύουν με τα κύματα; Αυτούς που έρχονται με τα πόδια;  
Να χαρώ εγώ αλληλεγγύη στην προσφυγιά από χώρες όπως η Κροατία, η Σλοβενία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κόσσοβο, το Μαυροβούνιο, η ΠΓΔΜ που μόλις πριν 20 χρόνια δοκιμάστηκαν από κάτι παρόμοιο.
Η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα, προκειμένου να καταδείξει σε ποιο περιβάλλον ζούμε, σε ποιο περιβάλλον μερικοί αθεράπευτα ηλίθιοι θέλουν να παραμείνουμε. Οι ξεκούμπωτες ρόμπες που κατ’ ευφημισμόν τούς λέμε "εταίρους" έχουν πετάξει και τα σώβρακα και πλέον φαίνεται ο κώλος τους.

Την επόμενη ημέρα 26 Φεβρουαρίου, η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ ζήτησε να επισκεφθεί την Αθήνα προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να συναντηθεί με την αυστριακή υπουργό εάν πρώτα δεν αρθούν τα μέτρα κατά της Ελλάδας.

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Και για να γελάμε: ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, δήλωσε στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση: “Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των συμμετεχόντων, έμεινα έκπληκτος που δεν ήταν ανάμεσά τους η Ελλάδα, κάτι που το επισήμανα.”

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΔΕΣ!!!


Στις 26 Φεβρουαρίου το Ποτάμι πραγματοποίησε το 2ο συνέδριό του. Παρούσα ήταν σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση:  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φέρχοφσταντ, αλλά και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.

Κ. Μητσοτάκης: «Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ίδια πλευρά του τραπεζιού.»
Το ότι κάποιος ψηφίζει Σταύρο και του βγαίνεις εσύ, δεν μας ξενίζει. Από τη διαπλοκή φεύγει και στη διαπλοκή πάει.

Φ. Γεννηματά: «Η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.»
Πολύ σωστά μιλάει η Φωφώκα! Τις τους θέλουμε τους αριστεροακροδεξιούς; Συμφωνείτε να ξαναβάλουμε τον κεντροδεξιό Αντώνη και τον σοσιαλιστή Βαγγέλη για να δούμε προκοπή;
Φώφη μου, βάλε το κεφάλι σου μέσα σε βόθρο και μη το βγάλεις αν δεν σου πω. Για να είμαι σίγουρος θα σε αφήσω εκεί κανα δυο μέρες.

Κ. Σημίτης: «Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ, από την Ελλάδα, μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της Ε.Ε.»
Εμ έμεινε και κανένας σοβαρός άνθρωπος για να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Μόνο ανόητοι περίσσεψαν, όλους τους ευφυείς τους μάζεψες εσύ στο εκσυγχρονιστικό κόμμα σου.
Σε άλλη χώρα θα βρισκόσουν σε ανήλιαγο μπουντρούμι και εδώ κυκλοφοράς ελεύθερος, λες ακόμα μαλακίες και σε χειροκροτούν. Τα ζώα.

Γ. Παπανδρέου: «Πρέπει να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος γύρω από ένα τραπέζι. Τότε, πριν τις εκλογές, μέσα από προκριματικές εκλογές, οι συμμετέχοντες επιλέγουν έναν υποψήφιο πρωθυπουργό που όλοι δεσμεύονται να στηρίξουν.»
Θυμήθηκα τότε στο Γυμνάσιο που θέλαμε εκδρομή και ψηφίζαμε ποιον θα στείλουμε στους καθηγητές.
Ρε παιδιά, είμαστε σίγουροι ότι τούτος τελείωσε πανεπιστήμιο; Πηγαίνετέ τον καμιά εκδρομή να ξελαμπικάρει.

Γ. Φέρχοφσταντ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μέρος του συστήματος και δεν αποτελεί εναλλακτική λύση.» 
Δυστυχώς σκατόμυαλε και για το κόμμα και (πρωτίστως) για εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ πολιτική. Την πολιτική ξεπουλήματος κομμάτι-κομμάτι της πατρίδας μας με συνοπτικές διαδικασίες και με το μικρότερο δυνατό τίμημα.
Αλλά καλά κάνεις και τους τα χώνεις. Τέτοια χαϊβάνια που είναι…



12 σχόλια:

  1. Τι μηνιάτικο κι αυτό
    Στο τέλος, η γελοιογραφία τα λέει όλα.
    Και τα χαζοχαρούμενα γέλια τους επίσης...

    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθε μηνα παντως δεν εχουμε παραπονο δεν πληττουμε... η μ@λ@κι@ παει συννεφο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως να πλήξουμε;
      Ζούμε σε ενδιαφέρουσα χώρα.
      (με όλες τις λέξεις σε εισαγωγικά)

      Διαγραφή
  3. Δεν γέλασα καθόλου με τους 3 εφιάλτες στο τέλος.
    Κατά τα άλλα, οι "ειδήσεις" είναι αντικρουόμενες,
    όπως και τα συναισθήματα άλλωστε.. Καλό μήνα μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αποτυπώνω όπως τα βλέπω.
      Ούτε λιβανίζω ούτε χαρίζομαι σε κανέναν.
      Αν φτάσει η ώρα να διαβάσεις σε αυτή τη στήλη μόνο καλά λόγια, θα είναι η ώρα που η Ελλάδα έγινε παράδεισος.

      Διαγραφή
  4. Άθλος να γράψεις τέτοιο μηνιάτικο με όλους αυτούς τους άθλιους!
    Να σου πω την αλήθεια μου, έγκωσα πια με δαύτους. Με τόση δυστυχία που υπάρχει γύρω μας απ' τα καραβάνια των ξεσπιτωμένων, δεκάρα δε μου καίγεται για κανέναν τους.
    Άντε καλό μας μήνα κι αν έρθει η άνοιξη, πες της την ψάχνω ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί οι άθλιοι δεν θα συνεχίσουν τις @@@ τους είτε σταματήσουμε εμείς να τους βρίζουμε είτε όχι.
      Πάντως δεν θα σταματήσω, αν θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου.
      Και επειδή μας περνάνε για χρυσόψαρα (όχι άδικα) ας συνεχίσουμε την καταγραφή των πεπραγμένων τους. Τα γραπτά μένουν, έτσι δεν λένε;
      Καλή άνοιξη Μαρία και καλό μήνα.

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα Πέτρο ! Με σφιγμένα δόντια μεν, γιατί η αλήθεια πονάει, μα το απόλαυσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να είχα καλύτερα νέα να πω.
      Ας το ευχηθούμε στα προσεχώς.
      Καλό μήνα.

      Διαγραφή
  6. Πωπω τι έκανες πάλι εδώ; να σταθώ και πάλι στο προσφυγικό; Πόσο σκατοχώρες είναι όλες του ρε; Πόσο; Εντάξει έχω βάλλει Χ σχεδόν σε ολόκληρο το χάρτη της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να πατήσω το ποδαράκι μου σε ούτε μία από αυτές τις φασιστοχώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να μη χρειαστεί να πας σε καμία.
      Γιατί αν υποχρεωθείς να πας, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι για τουρισμό.

      Διαγραφή