Σελίδες

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Καλός πρόσφυγας είναι ο νεκρός πρόσφυγας. Ε;

Ζωντανό τι να τον κάνεις; Να σου χαλάει την αισθητική; Να σου μολύνει τα ιερά χώματα της πατρίδας σου; Να σου μαγαρίζει την πολιτισμένη σου €πη;  
Αυτή την €πη θέλουμε συνέλληνες; Με τους λάθρο; Τους μαύρους; Τους μουσουλμάνους; Τους ξυπόλητους; Με τις μαντηλοφορούσες κυράτσες  και τα μυξιάρικα που κλαίνε; Ε;;;
Μωρέ καλά κάνουν και μας απειλούν με έξοδο από την συνθήκη Σένγκεν! Αν δεν ήσαν φίλοι – εταίροι - φιλέλληνες θα μας έδιωχναν και από την ήπειρο. Μη σου πω από τον πλανήτη. Ή καλύτερα τον γαλαξία.
(Λες να μας έριχναν σε καμιά σκουληκότρυπα;)

Πάντως αν είναι να μας διώξουν από την ήπειρο, θέλω να μας βάλουν δίπλα στις Μαλδίβες που δεν έχω πάει; Συμφωνείτε; Μαζεύω υπογραφές.

Στα Γιαννιτσά κάποιοι συνέλληνες ανακοίνωσαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης ότι θα κάψουν το πρώην στρατόπεδο "Φιλιππάκου" - το οποίο προοριζόταν για να φιλοξενήσει πρόσφυγες - πράγμα το οποίο και τελικά έγινε το βράδυ του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου. Τυχαία. Ευτυχώς να λέμε που δεν έβρεχε εκείνο το βράδυ γιατί οι συνέλληνες θα αναγκάζονταν να περιμένουν το επόμενο. (για να καεί τυχαία)
Το ότι έξω από το στρατόπεδο την ώρα της φωτιάς είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα, αποδίδεται στο ότι έκανε ψοφόκρυο και πήγαν επειδή εκεί είχε ζέστη.


Την επόμενη ημέρα (Κυριακή 28/2) κάηκε στην ίδια πόλη (επίσης τυχαία) το εντελώς εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο Καψάλη.
Εδώ που τα λέμε συνέλληνες, με τέτοιο όνομα και θα σωζόταν; Να ‘μαστε κι λογικοί! Το προτιμούσαμε όπως ήταν τόσα χρόνια γεμάτο σαύρες και ποντίκια, παρά τώρα που θέλει ο Τσίπρας και η παρέα του να μας κουβαλήσει τους βρωμιάρηδες.
(Πάω καρφί για Νόμπελ. Το ξέρω)

Δύο μέρες μετά (ξημερώματα Τρίτης 1/3) ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη στο Καστελόριζο  όπου φυλάσσονταν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες: ρούχα, παπούτσια, κάλτσες, κουβέρτες κλπ.
Όχι μόνο δεν θα εγκατασταθείτε πουθενά, αλλά θα μείνετε και με τα βρεγμένα!
 

Μετά από ακόμη δύο ημέρες (νύχτα Πέμπτης 3/3) κάποιοι άλλοι συνέλληνες όργωσαν τον αεροδιάδρομο Αξιού στα Άθυρα της Πέλλας για να μη κουβαλήσουν ούτε και εκεί οι κυβερνητικοί αντίχριστοι τους λαθραίους.

 
Στο στρατόπεδο "Δούμτσα Μαργαρίτη" στη Σκύδρα, που επίσης προοριζόταν για χώρος φιλοξενίας προσφύγων, οι συνέλληνες αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι. Πέταξαν γουρουνοκεφαλές στην άσφαλτο - κι αυτό επειδή όταν το έδαφος «μολυνθεί» με αίμα χοίρου οι Μουσουλμάνοι το θεωρούν ακάθαρτο  και δεν πλησιάζουν. Όρεξη και φαντασία να υπάρχει… και από λύσεις όσες θες!

 
Αυτοί οι συνέλληνες αντέγραψαν τους άλλους που πριν μερικές μέρες είχαν κρεμάσει μια γουρουνοκεφαλή στο συρματόπλεγμα του κέντρου φιλοξενίας στο Σχιστό, ενώ τοποθέτησαν ένα σταυρό και ένα χαρτόνι που έγραφαν πολύ σημαντικές ανεκδιήγητες μαλακίες στο πάτερο.


Και τώρα όπου είδατε τη λέξη ‘συνέλληνες’ παρακαλείστε να την αντικαταστήσετε με το ορθότερο ΣΚΑΤΕΛΛΗΝΕΣ.

Απαραίτηση σημείωση: είναι απείρως περισσότερες οι κινήσεις αλληλεγγύης προς πρόσφυγες και μετανάστες από οργανωμένες ομάδες εθελοντών και μεμονωμένους ανθρώπους. Δεν χρειάζεται να αναφερθούν γιατί κανένας τους δεν προσφέρει για να προβάλλεται. Βοηθά σιωπηρά και υπό το φως της ημέρας, σε αντίθεση με τα αποβράσματα (=χέστες) που κυκλοφορούν μόνο τη νύχτα για να βάζουν φωτιές και να πετάνε γουρουνοκέφαλα (από το σόι τους).  

Ο ρατσισμός που ξεχειλίζει από τα αυτιά, τη μύτη, τα μάτια και κάθε διαθέσιμη τρύπα τους, προσπαθεί (μάταια) να πνίξει κάθε προσπάθεια αλτρουισμού και ανθρωπιάς της άλλης Ελλάδας. Φυσικά δεν θα τα καταφέρουν. Οι ηλίθιοι νικούν προσωρινά και στο τέλος την πατάνε. Ακριβώς επειδή είναι ηλίθιοι.
Ετούτος ο λαός τα έχει βάλει με τρισχειρότερους και πάνοπλους εχθρούς, δεν μπορεί να νικήσει μερικές ορδές φασιστών και μαλάκηδων;

Το να προσπαθεί ένα κομμάτι του λαού να διώξει από πάνω του την ευθύνη σε κομβικά σημεία της Ιστορίας, ούτε παράξενο είναι, ούτε πρωτόγνωρο. Ανέκαθεν υπήρχαν τα παλικάρια και οι ξεφτίλες. Ανέκαθεν κάποιοι πολεμούσαν στην πρώτη γραμμή και κάποιοι κρύβονταν σε λαγούμια. Ανέκαθεν κάποιοι έδιναν τη ζωή τους για να μη προδώσουν, την ώρα που άλλοι ευχαρίστως γίνονταν δωσίλογοι και ρουφιάνοι.   

Μια φασιστοομάδα, διάσπαρτη σε όλη τη χώρα, που μαγαρίζει τη λέξη Έλληνας, θυμάται τον ελληνισμό και την Ιστορία αυτού του τόπου όποτε τον βολεύει και σε ότι τον βολεύει.
Είναι χριστιανοί (του κώλου) αλλά ξεχνούν (αν ποτέ διάβασαν) τι λέει το Ευαγγέλιο:
35 πείνασα γάρ, κα δώκατέ μοι φαγεν, δίψησα, κα ποτίσατέ με, ξένος μην, κα συνηγάγετέ με,
36 γυμνός, κα περιεβάλετέ με, σθένησα, κα πεσκέψασθέ με, ν φυλακ μην, κα λθετε πρός με.
37 τότε ποκριθήσονται ατ ο δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εδομεν πεινντα κα θρέψαμεν, διψντα κα ποτίσαμεν;
38 πότε δέ σε εδομεν ξένον κα συνηγάγομεν, γυμνν κα περιεβάλομεν;
39 πότε δέ σε εδομεν σθεν ν φυλακ, κα λθομεν πρός σε;
40 κα ποκριθες βασιλες ρε ατος· μν λέγω μν, φ᾿ σον ποιήσατε ν τούτων τν δελφν μου τν λαχίστων, μο ποιήσατε.
Κατά Ματθαίον κε’ 35-40. [πηγή]
Η επιλεκτική μνήμη που λέγαμε!

Παρένθεση:
Υποθέτουμε ότι το από πάνω απόσπασμα δεν το έχει διαβάσει ούτε ο "άγιος" Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο (14 Φεβρουαρίου) υπό τον τίτλο «Μένουμε Έλληνες & Ορθόδοξοι» διέβλεψε κίνδυνο ισλαμοποίησης και αλλοίωσης του πληθυσμού από την έλευση των προσφύγων στην πόλη "του" λέγοντας ότι “θα είναι έγκλημα αν ανακατευτούν άλλοι λαοί και θρησκεύματα στη Θεσσαλονίκη.”


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος στην ομιλία του επίσης έκανε λόγο για κίνδυνο αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης της Ελλάδας. 
Ασήμαντη λεπτομέρεια: σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Φραγκούλης φέρεται να ιδρύει …πατριωτικό κόμμα (=δεξιότερα της Δεξιάς).
Κλείνει η παρένθεση.

Στην ίδια ομάδα ανήκουν και τα ούγκανα της ναζιστικής συμμορίας που ομνύουν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό (που δεν γνωρίζουν καν) και στο δωδεκάθεο. Αν τους μιλήσεις για τον Ξένιο Δία θα σου πουν ότι είναι ένα ξενοδοχείο που είχαν πάει πενταήμερη.

Φοβούνται ότι η Ελλάδα με τις αθρόες εισροές προσφύγων και μεταναστών θα εξισλαμιστεί. 4 αιώνες είχαμε τουρκιά και μουσουλμάνοι δεν γίναμε. Αν η Βικιπαίδεια δεν λέει ψέματα, το 88,1% των κατοίκων αυτής της χώρας είναι Χριστιανοί, στο Ισλάμ πιστεύει το 5,3% του πληθυσμού, ενώ άθεοι δηλώνουν το 6,1% των πολιτών. Μετά από 400 χρόνια τούρκικης επικυριαρχίας και οι άθεοι είναι περισσότεροι από τους μουσουλμάνους.
Όμως όλοι αυτοί βλέπουν …μακριά! Προφητεύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί άμεσα, σίγουρα όμως θα γίνει μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Αυτοί οι προφήτες του κώλου, ούτε καν ξέρουν αν αύριο (κυριολεκτικά αύριο) θα έχουν οι ίδιοι δουλειά, σπίτι, πατρίδα, προσπαθούν όμως να διαφυλάξουν τα ιερά και τα όσια της φυλής από τους …ισλαμοταλιμπάν.

Αυτοί οι «χριστιανο»μαλάκες, οι μενουμεευρώπηδες, δεν επεξεργάζονται καθόλου στο μυαλό τους (το ποιο;) ότι πρόσφυγες τούς θέλουν οι "φίλοι" και "εταίροι" (και κύρια οι αμερικάνοι). Πρόσφυγες τούς θέλει η Δύση - στην οποία …πασχίζουμε με νύχια και με δόντια για να ανήκουμε.
Το μόνο που μπορούν να σκεφτούν (τι να κάνουν;;;) είναι ότι οι βομβαρδισμοί στη Συρία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού, γίνονται επειδή υπάρχει ένα παγκόσμιο σιωνιστικό σχέδιο για να νοθευτεί το αθάνατο ελληνικό παύλα χριστιανικό γένος.
 
Υποψιάζομαι ότι αν αύριο οι "φίλοι" τους αποφασίσουν να βομβαρδίσουν και εμάς – όχι με οικονομικό πόλεμο, με αληθινές βόμβες αυτή τη φορά – θα πουν στα παιδιά τους: καθίστε εκεί που είστε, δεν θα πάμε στη Γερμανία που είναι Ευαγγελιστές, στη Σουηδία που είναι Λουθηρανοί, στην Αγγλία που είναι προτεστάντες, στην Ιταλία που είναι Καθολικοί κλπ.

Φαντάσου λέει να υποχρεωθούν να ταξιδέψουν βόρεια και αφού καταφέρουν μετά από ημέρες εγκλωβισμού στα σύνορα, εβδομάδες ύπνου σε αντίσκηνα μέσα στη λάσπη και δεκάδες χιλιόμετρα ποδαρόδρομο να τους υποδεχτούν έτσι…


Στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΟΛΩΝ των υπολοίπων χωρών και της Ελλάδας που την έβαλαν απέναντι επειδή δεν βουλιάζει βάρκες και δεν πνίγει κόσμο, τάχθηκε και ο γνωστός σεσημασμένος ηλίθιος.


Απόδειξη ότι ο Δαρβίνος έλεγε μαλακίες! Αν ο πίθηκος εξελίχθηκε σε άνθρωπο, γιατί μερικοί ξεκίνησαν από πίθηκο και εξελίχτηκαν σε χαζό πίθηκο;
Δεν είναι άνθρωποι είπες;

Η Ελλάδα δεν θα αντέξει. Όχι επειδή είναι πάρα πολλοί οι κυνηγημένοι άνθρωποι που καταφθάνουν στη χώρα, αλλά επειδή δεν υπάρχει τρόπος πια ούτε τον εαυτό της να θρέψει. Εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μετανάστευσαν γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Και τι θα γίνει;

Ακούγονται προτάσεις από κάτι ακροδεξιά ιζήματα, πρώην κομμουνιστικών χωρών της €πης (αυτοί αποδείχτηκαν οι χειρότεροι όλων) ότι η Ελλάδα θα γίνει ένα απέραντο "hot spot". Άλλοι λένε ότι στο εξής μπορούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να παραμένουν στην Ελλάδα και θα της στέλνουν λεφτά. Οπότε αύριο, προκειμένου να αυξήσουν την πίεση και να γυρίσουν μια ακόμη βόλτα την μέγγενη, κόβουν και αυτή τη ροή χρημάτων.


Όσοι θέλουν να λέγονται άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να επιλέγουν τις μαζικές δολοφονίες προκειμένου να μην καταφθάνουν στην Ελλάδα οι ξεριζωμένοι και κατατρεγμένοι. Να πάει στο διάολο η €πη τους αν νομίζουν ότι θα καταντήσουμε άγρια αρπακτικά της ζούγκλας! Όποιος είναι κανίβαλος να βγει να το παραδεχτεί δημόσια και όχι να κρύβεται πίσω από ένα τεράστιο, ένα παγκόσμιο πρόβλημα που ξεπερνά τα όρια αντοχής οποιασδήποτε χώρας, ακόμη και της πιο πλούσιας!

Μετά την προχτεσινή 8ωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα το μεταναστευτικό, εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι το προσφυγικό ζήτημα αφορά όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε, ότι η Ελλάδα με πνεύμα ανθρωπισμού θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της και ότι δεσμεύεται να φυλάσσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναλάβει το βάρος της φιλοξενίας των προσφύγων και γίνεται λόγος για τον πλήρη σεβασμό από όλα τα κράτη μέλη των υποχρεώσεών τους.


Την κοινή ανακοίνωση δεν υπέγραψε ο Λεβέντης – η κουδουνίστρα της Βουλής – που από την ώρα που έγινε βουλευτής όπου βρεθεί και όπου σταθεί μιλάει για συναίνεση και οικουμενική κυβέρνηση. Την πρόταση για Οικουμενική την έθεσε και στη συνάντηση. Αυτός ο τέρμα γραφικός τύπος τον όρο συνεννόηση τον ταυτίζει με υπουργείο.
Να τον χαίρονται οι (απελπισμένοι) ψηφοφόροι του.
Ούτε και ο "σύντροφος" αγωνιστής Κουτσούμπας υπέγραψε την ανακοίνωση, αφού αποχώρησε νωρίτερα. Στο μεταναστευτικό ζήτημα (όπως και σε όλα τα υπόλοιπα) για το ΚΚΕ ναι μεν φταίει η απάνθρωπη €παϊκή Ένωση, αλλά πρωτίστως ο Τσίπρας.

Η Ελλάδα και τα Κέντρα καταγραφής και φιλοξενίας κατασκεύασε, και την Frontex δέχτηκε και τις περιπολίες του ΝΑΤΟ αποδέχτηκε με σκυμμένο το κεφάλι. Έκανε όσα της ζητήθηκαν, όσα της επέβαλλαν και παρόλα αυτά το μεταναστευτικό δεν λύθηκε. 
Τι άραγε να φταίει;
Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν ψάχνουμε στους "εταίρους" ενιαία πολιτική γραμμή και κοινή αντιμετώπιση ούτε και στο μεταναστευτικό. Δεν υπάρχει καν εντός των συνόρων, σε άλλους θα την αναζητούμε;

Κάποιοι θα σκοτώνουν τους πρόσφυγες και κάποιοι άλλοι θα τους σώζουν και θα τους περιθάλπουν.
Κάποιοι θα καίνε στρατόπεδα και κάποιοι θα τους φιλοξενούν στα σπίτια τους.
Κάποιοι θα τους κλέβουν, ενώ κάποιοι άλλοι θα τους ντύνουν και θα τους πλένουν τα ρούχα για να τα παραδώσουν καθαρά στους επόμενους.
Κάποιοι θα έχουν ανοιχτή την καρδιά τους για να τους χωρέσει όλους. Κάποιοι άλλοι απλά δεν έχουν καρδιά.
Και τώρα μπορεί ο καθένας μας να διαλέξει στρατόπεδο!

Έτσι ήταν πάντα. Οι δύο Ελλάδες. Απλά η κρίση βοήθησε τα μέγιστα για να αντικρύζουμε πλέον ολόγυμνο μπροστά μας και τον τελευταίο μισάνθρωπο. 
Τον μικρό ή τον μεγάλο φασίστα που ο καθένας έκρυβε μέσα του...



38 σχόλια:

  1. Πέτρο, επειδή τυχαίνει να κατάγομαι από τα Άθυρα Πέλλας και τις μέρες αυτές μίλησα με αρκετούς συγχωριανούς, θα ήθελα να πω δυο λόγια για το ζήτημα που ίσως διαφωτίσουν λίγο την κατάσταση. Τα Άθυρα είναι ένα μικρό κομμάτι γης στριμωγμένο ανάμεσα στο Ν. Θεσ/νίκης και το Ν. Κιλκίς, υπαγόμενο ωστόσο διοικητικά στο Ν. Πέλλας και δη στο Δήμο Γιαννιτσών με 1.600 μόνιμους κάτοικους. Αυτό από μόνο του έχει δημιουργήσει κατά καιρούς διάφορα λειτουργικά προβλήματα και γενικότερα ανέκαθεν την περιοχή την είχανε χε@@@νη, και ιδίως μετά τον Καλλικράτη.
    Μια βδομάδα πριν ο Γιαννιτσιώτης Δήμαρχος διαφώνησε με την εγκατάσταση προσφύγων σε στρατόπεδο στα Γιαννιτσά – όπου τουλάχιστον υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις υποδομές - και παρόλο που εντός του δημοτικού συμβουλίου ακούστηκαν φωνές για πυρκαγιά στο στρατόπεδο, δεν ξέρω τι μέτρα πήρε για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο. Αναρωτιέμαι επίσης τι απέγιναν οι δημοτικές υπηρεσίες που διατεινόταν ότι στεγάζονταν εκεί, μιας και εντέλει, όπως γράφεις κι εσύ, εκδηλώθηκε όλως τυχαίως φωτιά στο στρατόπεδο.
    Την Τετάρτη ο ίδιος και το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία (με τους δημοτικούς σύμβουλους των άλλων δημ. κοινοτήτων) αποφάσισαν τη δημιουργία καταυλισμού σε μια περιοχή που παλιά ήταν αεροδιάδρομος και τώρα πλέον είναι βοσκότοπος και τριγύρω υπάρχουν καλλιεργήσιμοι αγροί στην εσχατιά των ορίων του Δήμου του, προφανώς για να μην τους βλέπει. Η επιλεγείσα περιοχή είναι βαλτώδης, δεν έχει ρεύμα ούτε πόσιμο νερό, έχει όμως αρδευτικά κανάλια και ακριβώς δίπλα βρίσκεται μία στάνη με πρόβατα. Μάλιστα ζήτησαν από τη στάνη να τους δώσει προσωρινά ρεύμα! Ρεύμα για 500 σκηνές των 6 ατόμων, δηλαδή για 3000 άτομα! Πόσα Kw σηκώνει μια στάνη; Ουσιαστικά θέλουν να εγκαταστήσουν 3000 ανθρώπους στα χωράφια, στη μέση του πουθενά, 3χλμ από το χωριό και 1 χλμ από τον Αξιό ποταμό. Πολύ πρακτικό! Θα πίνουν, λένε, εμφιαλωμένο νερό (πόσα μπουκαλάκια χρειάζονται κάθε μέρα τόσοι άνθρωποι και ποιος θα τα φέρνει; μήπως θα περπατάνε οι ίδιοι 3+3 χλμ κάθε μέρα για να τα προμηθεύονται;), θα έχουν χημικές τουαλέτες, όσο για το μπάνιο...μάλλον στον Αξιό ή στα κανάλια! Οι δε αγρότες της περιοχής θα οργώνουν, θα σπέρνουν και θα μαζεύουν αμέριμνοι τη σοδειά τους, που αποτελείται κυρίως από καρπούζια, ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά ακριβώς δίπλα! Ξέρεις ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας περιοχής το καλοκαίρι; Ζέστη, υγρασία, κουνούπια. Πόσο ανθρωπιστικό είναι να εγκαταστήσεις σε ένα τέτοιο μέρος ήδη ταλαιπωρημένους και εξαντλημένους ανθρώπους; Το πρώτο και κυριότερο λοιπόν ζήτημα που θέτουν οι κάτοικοι είναι αυτό της δημόσιας υγείας και το δεύτερο είναι η προστασία της παραγωγής τους, όχι γιατί θεωρούν τους πρόσφυγες συλλήβδην εγκληματίες, αλλά γιατί όταν κάποιος πεινάει θα κόψει το καρπούζι και θα το φάει.
    Δεν ξέρω αν είναι ρατσιστές οι κάτοικοι. Κατάγομαι από εκεί αλλά λείπω χρόνια. Δε νομίζω πάντως να διαφέρουν από τον μέσο Έλληνα, αν και το θεωρώ υπερβολή και δημιουργία αρνητικού κλίματος να χτυπάνε πένθιμα οι καμπάνες! Επειδή ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν προσφυγική καταγωγή από την Ανατολική Θράκη κατά κύριο λόγο, θέλω να πιστεύω πως αν τελικά εγκατασταθούν εκεί οι πρόσφυγες και τους δουν και τους γνωρίσουν, και οι αντιδράσεις θα καταλαγιάσουν και τη βοήθειά τους θα προσφέρουν και θα τους συμπονέσουν. Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία 20 χρόνια στο χωριό κατοικούν, εργάζονται και συμβιώνουν χωρίς πρόβλημα αρκετές οικογένειες Αλβανών, όπως επίσης Σκοπιανοί και Βούλγαροι. Ήδη πάντως αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι θα χρειαστεί να αναλάβουν κι αυτοί κάποιο βάρος από αυτήν την απίστευτη κρίση κι αυτό που ζητάνε είναι να υπάρχει μια ποσόστωση μεταξύ των περιοχών, ώστε να αναλάβουν μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες, για να είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση, και όχι χιλιάδες.
    Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψή σου, καθώς και των άλλων σχολιαστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε κι αυτό το βίντεο, είναι αρκετά κατατοπιστικό και για την περιοχή και για τη στάση των κατοίκων
      https://www.youtube.com/watch?v=09GoB6jb7Pw

      Διαγραφή
    2. Σοφία καταρχήν σε ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες που παρέθεσες και αδυνατούσα να γνωρίζω. Πάμε τώρα στην ουσία.
      Αναφέρεσαι σε βαλτώδη περιοχή. Όπου και αν διάβασα, σε όλα τα σάιτ που μπήκα, γίνεται λόγος για αεροδιάδρομο. Σίγουρα το οργωμένο χωράφι δεν είναι ο αεροδιάδρομος, κάπου εκεί δίπλα όμως θα είναι, επομένως υπάρχει τρόπος αυτή η περιοχή, παρά την μορφολογία του εδάφους, να δεχτεί υποδομές.
      Δεν ξέρω (και δεν θα μάθω ποτέ) αν το ηλεκτρικό ρεύμα που ζητήθηκε να παρέχει η στάνη ήταν για να γίνουν οι πρώτες εργασίες, π.χ. να δουλέψει κάποιο ηλεκτρικό εργαλείο. Σίγουρα όχι η στάνη, ούτε ένα εργοστάσιο δεν μπορεί να καλύψει με τον ηλεκτρικό του πίνακα τις ανάγκες 3000 ανθρώπων.
      Δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες για το τι και πως θα γίνει. Γιατί δεν θα γίνει! Κάποιοι κύριοι φρόντισαν να απομακρύνουν από τον τόπο τους το πρόβλημα.
      Δεν πιστεύω με τίποτα ότι το όργωμα του χωραφιού έγινε με ανθρωπιστικά κίνητρα, αν όποιοι το αποφάσισαν και όσοι συμμετείχαν το έκαναν λόγω των δικών σου προβληματισμών: βαλτώδης περιοχή, χωρίς επαρκές ηλεκτρικό ρεύμα, πρόβλημα με το νερό, τουαλέτες, μπάνια κλπ. Πιθανολογώ ότι τα κίνητρα θα ήσαν άλλα, όχι ανθρωπιστικά δηλαδή. Πιθανότερο είναι να φοβήθηκαν τις σοδειές τους, όπως κι εσύ λες. Διότι αν είχαν αυτούς τους προβληματισμούς θα τους συζητούσαν σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο και δεν θα πήγαιναν νύχτα να οργώνουν χωράφια.
      Πιστεύω ότι αν η περιοχή διέθετε κάποιο πρώην στρατόπεδο, επίσης θα καιγόταν. Επειδή μιλάμε για ένα «βοσκοτόπι», θεωρήθηκε το όργωμα ως απάντηση στις προσπάθειες της πολιτείας για προσωρινά καταλύματα.
      Ξέρεις Σοφία, ο άνθρωπος φαίνεται στα δύσκολα. Στα δύσκολα είναι που τούς ζητά το κράτος να συνδράμουν και αρνούνται.
      Κατανοητό. Το ίδιο κάνουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η ίδια άρνηση υπάρχει σχεδόν παντού.
      Κάτι μου λέει όμως πως αν αυτοί οι άνθρωποι έρχονταν με μερικές χιλιάδες ευρώ στην τσέπη ο καθένας τους, πολλοί είναι αυτοί που θα δέχονταν τις προσωρινές φιλοξενίες – μέχρι να τους αδειάσουν από λεφτά.
      Δεν τα βάζω με τους κατοίκους. Αυτοί κάνουν αυτό που κάνουν πιστεύοντας ότι είναι το καλύτερο για τον τόπο τους. Το νόημα της ανάρτησης είναι ότι θα πρέπει ο καθένας μας να μπει για λίγο στη θέση αυτών των ανθρώπων και να απαντήσει (στον εαυτό του πρωτίστως) αν το να παίρνεις συνεχώς μια σκούπα και να διώχνεις από κοντά σου το πρόβλημα είναι λύση.

      Διαγραφή
    3. Πέτρο, το ΣΚ θα είμαι εκεί. Υπόσχομαι να το ερευνήσω ιδίοις όμμασι και να σε ενημερώσω, αν σ΄ενδιαφέρει, γιατί το θέμα δεν έχει τελειώσει ακόμη.

      Διαγραφή
    4. Ασφαλώς και με ενδιαφέρει! Αν το θελήσεις γράψε την "ανταπόκριση" από την περιοχή σου και ευχαρίστως να αναρτηθεί εδώ.

      Διαγραφή
  2. Υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι δεν υπάρχουν πρόσφυγες από τη Συρία. Το είδες; Για ναμην σου βάλω μακρυνάρι link γκουγκλάρησε πληζ "Λυκούργος για τους πρόσφυγες"
    Θα μείνω στα τελευταία σου λόγια, γιατί αποτελούν μία όαση.
    Κατανοώ τους προβληματισμούς της Σοφίας.
    Δεν είναι χωρίς βάση και λογική. Πραγματικά πρέπει να ληφθούν μέτρα γιατί το καλοκαίρι είναι κοντά.
    Το να καίμε από την άλλη στρατόπεδα, να τους διώχνουμε σαν σκυλιά από την άλλη είναι απάνθρωπο!
    Εγώ πάλι προτιμώ να μοιραστώ το ελάχιστο μου... ο έχω δύο χιτώνες να δίνει τον έναν έχει γράψει βαθιά μέσα μου!

    Καλημέρα Πέτρο!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιγράφω από εδώ:
      Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη δεν είναι οικονομικοί μετανάστες, αλλά άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο από τον πόλεμο, ανέφερε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Βενσάν Κοστέλ. Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να επικρίνει τους ηγέτες της ΕΕ για τη ρητορική τους να παροτρύνουν τους μετανάστες να μην έρχονται στην Ευρώπη.
      «Η άβολη αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να έρχονται στην Ευρώπη, επειδή πόλεμοι είναι ακόμη σε εξέλιξη», σημείωσε ο ίδιος. Οι Σύροι αποτελούν το 48% των αφίξεων στην Ελλάδα, ενώ 26% είναι Αφγανοί και 17% Ιρακινοί. Συνολικά, το 91% είναι πρόσφυγες από τρεις μεγάλες εμπόλεμες συγκρούσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ.


      Για το σίχαμα Μαρκουδή που με έβαλες να ψάξω, θα αναπαράγω αυτό που είπε: Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και αυτό από μόνο του είναι αρκετό.
      Όταν κάποιος επικαλείται απλά το θρήσκευμά του για να "βουλώσει" στόματα, αυτό από μόνο του αποδεικνύει για πόσο τεράστιο μαλάκα μιλάμε.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ μαζί σου Πέτρο, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν δύο Ελλάδες!!!
    Αυτό που θεωρώ σημαντικό να κατανοήσουμε, είναι πως όταν χτυπά την πόρτα σου ένας κατατρεγμένος, του ανοίγεις αυθόρμητα αν είσαι Άνθρωπος. Δε σκέφτεσαι τις επιπτώσεις, ούτε πόσο βάρος θα σου φέρει!
    Εύκολα νομίζω μπορούμε να φανταστούμε, αν πρώτα σκέφτονταν τις δυσκολίες και μετά έσωζαν πρόσφυγες οι νησιώτες, πόσους πνιγμένους θα μετρούσαμε ακόμα!
    Εκεί είναι για μένα η ειδοποιός διαφορά!!!
    Την αλληλεγγύη τη νιώθεις στην ψυχή σου, δε σκέφτεσαι αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να την κάνεις πράξη...
    Καλή Κυριακή, φίλε μου!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν Μαρίνα δεν έπιασε το «επιχείρημα» για τον εξισλαμισμό της Ελλάδας (Προσοχή: όχι και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μόνο της Ελλάδας), επιστρατεύτηκε ότι είναι τζιχαντιστές. Όταν πάλιωσε και αυτό, το νέο αφήγημα ήταν η «υγειονομική βόμβα». Το επόμενο βήμα θα είναι να πουν ότι η κυβέρνηση της Συρίας επιδιώκει με ύπουλο τρόπο να μεγεθύνει τα σύνορά της.
      Επειδή ακριβώς υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα 2 Ελλάδες, δεν έχω καμία μα καμία ελπίδα από τη μια εξ αυτών. Στην άλλη έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου και γι’ αυτήν αξίζει να λέγομαι έλληνας. Για την άλλη απλά ντρέπομαι.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ ντρέπομαι Πέτρο, γι' αυτήν!!! :-(

      Διαγραφή
    3. Δεν θα τους περάσει Μαρίνα.
      Το παλεύουμε!

      Διαγραφή
  4. Βλαστημάμε φωνάζουμε κομπάζουμε
    για την ανωτερότητα του πολιτισμού μας
    κι όταν βρεθούμε προ του προβλήματος
    απομένουμε γυμνοί και ανασφαλείς
    Άνθρωποι μεγαλωμένοι με τα απίστευτα
    "ιδανικά" του δυτικού πολιτισμού
    παραχωρούμε κατά το πλείστον μόνο όταν
    ισχύει το λαμβάνειν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ανωτερότητα του πολιτισμού μας συνήθως φωνάζουν όση δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα γι’ αυτήν. Κάπου - κάπως - κάποτε κάτι άκουσαν και για να μη γίνονται οι καρπαζοεισπράκτορες στις παρέες τους το αναπαράγουν.
      Γκούγκλαρα αυτό που μου ζήτησε η Αριστέα πιο πάνω και έπεσα σε αυτό το άρθρο.
      Αν δεν έχεις στομαχικά προβλήματα μπες να διαβάσεις στα σχόλια την φιλονικία μεταξύ ενός "άθεου" και ενός """"χριστιανού"""". Χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός αγράμματου αλήτη που αυτοπροσδιορίζεται χριστιανός ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν εντελώς τελειωμένο μαλάκα!

      Διαγραφή
  5. Η αλληλεγγύη είναι πράξη αυθόρμητη, κάτι σαν τα αντανακλαστικά που έχουμε σ' ένα χτύπημα στο γόνατο. Αν προσπαθείς να το εκλογικεύσεις ή να δικαιολογήσεις τους λόγους που "θά'θελα μεν, αλλά δεν δύναμαι...", τότε άστο καλύτερα.
    Οι δήμαρχοι Κοζάνης & Τρικάλων έδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς και οργάνωσης σ' όλους μας και μπράβο τους! Σήμερα ήμασταν κοντά στον Άλλο Άνθρωπο στο Μεταξουργείο. Η συγκέντρωση τροφίμων αλλά και η προσφορά εργασίας, προέρχεται από ανθρώπους που είναι και οι ίδιοι θύματα της κρίσης, απ' όλες τις ηλικίες και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Δίχως δεύτερες σκέψεις & πολλές αναλύσεις, αλλά με αυθόρμητες πράξεις που μετατρέπονται σε δράση. Και πίστεψέ με, όταν βρεθείς σ' αυτό το ανθρώπινο μελίσσι που ο καθένας έχει το ρόλο και την ευθύνη του, δεν σε αφορούν τέτοιες ειδήσεις, ούτε αν υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά και τοπικοί ηγέτες που ξερνούν μίσος και μισαλλοδοξία.
    Εύχομαι να κρατηθούμε ψύχραιμοι και νηφάλιοι σ' αυτά που θα'ρθουν. Το χρέος μας δεν είναι να κρατήσουμε μόνο τον Ελληνισμό μας, αλλά κυρίως την ανθρωπιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ανύπαρκτο «μυαλό» δυστυχώς εκατοντάδων χιλιάδων ηλιθίων αυτού του τόπου, έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι φταίει η Ελλάδα γιατί …προσκαλεί τους πρόσφυγες. Επίσης φταίει και οποιοσδήποτε πολίτης αυτής της χώρας τούς συνδράμει και δεν τους τραβάει μια κλωτσιά στον κώλο να πάνε παρακάτω.
      Αυτή είναι η Ελλάδα που μερικοί επιθυμούν και που πάντα θα εναντιώνεται στην άλλη Ελλάδα που κατοικείται από ανθρώπους.
      Το «αστείο» της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι από όσους συνδράμουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ούτε τους περισσεύουν, ούτε πηγαίνουν να βοηθήσουν για να φωτογραφηθούν. Δες ας πούμε το καρακιτσαριό που κατέφθασε στο λιμάνι του Πειραιά με τις κάμερες βεβαίως βεβαίως: Μαρινάκης, Πατούλης, Βαρδινογιάννενα και το σκυλάκι της Ρουβάς. Οι μενουμευρώπηδες που δεν πάνε χωρίς κάμερες ούτε για χ^σιμο!
      Επειδή χωρίς να το θέλουμε και όχι με δική μας ευθύνη έχουν δημιουργηθεί 2 στρατόπεδα, έφτασε η ώρα ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Να ξανακοιταχτούμε μεταξύ μας, να ξανασυστηθούμε και να επιλέξουμε αν θα είμαστε με τους ανθρώπους ή τους κανίβαλους.

      Διαγραφή
  6. Πέτρο διάβασα με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις των φίλων και φυσικά και τη δική σου.
    Δεν έχω να διαφωνήσω με την άποψή σου το διαισθάνεσαι.
    Απλά οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι μέσα σε μια κοινωνία, που η κριση και τα συναφή καλλιέργησαν τον φόβο, ξέρεις πολύ καλά ότι η συνείδηση κάνει άλματα πίσω και ο φασισμός σε όλα τα επίπεδα δηλώνει "παρών".
    Αυτό φυσικά δεν γίνεται σε όλο τον κόσμο.
    Μικροαστοί, βολεμένοι "νοικοκυραίοι", καθυστερημένα θρησκόληπτα στρώματα, είναι ευάλωτα σε τέτοια πισωδρόμηση.
    Στους φασίστες και ξενοφοβικούς υπάρχουν και οι προοδευτικοί ριζοσπάστες άνθρωποι.
    Εδώ πρέπει να πάιξει μεγάλο ρόλο η όποια υπάρχουσα διανοήση και ο κόσμος της τέχνης. Με μαζικές πρωτοβουλίες, παραστάσεις, κινητοποιήσεις, δρώμενα.
    Έχουμε μπροστά μας φίλε δύσκολες αντιπαραθέσεις να το ξέρουμε.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Γιάννη, αυτό που σήμερα προβάλλεται ως ‘διανόηση’ αποτελείται από τύπους σαν τον Κορτώ, τον Τατσό, την Δημουλά, την Σώτη και λοιπά σιχάματα.
      Τους ξέρουμε όλοι!
      Δεν γνωρίζω Γιάννη αν υπάρχει κάπου αλλού κρυμμένη μια άλλου είδους ‘διανόηση’, περισσότερο συνεσταλμένη, που να μιλά λιγότερο και να πράττει το καθήκον της, διότι ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ χρόνια τώρα. Παντελώς απούσα είναι Γιάννη!
      Τελευταία φορά που έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν όταν οι αμερικάνοι βομβάρδιζαν την Γιουγκοσλαβία. Πάμε 2 δεκαετίες πίσω δηλαδή.

      Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου ότι ο φόβος σπέρνεται αλλά καλλιεργείται όπου βρίσκει γόνιμο έδαφος. Την ίδια (παρα)πληροφόρηση έχουν οι έλληνες από νταβατζοκάναλα και τις βοθροφυλλάδες αλλά δεν έγιναν όλοι κανίβαλοι, απάνθρωποι, σκουλίκια.
      Είμαι δε απολύτως βέβαιος ότι σε αυτό δεν φταίει καθόλου η κρίση. Οι περισσότεροι που βοηθούν τους πρόσφυγες/μετανάστες το πράττουν από το υστέρημά τους.
      Οι ηλίθιοι-μισάνθρωποι δεν θα βοηθούσαν ακόμη και αν βρισκόμασταν στα χρόνια προ κρίσης, ακόμα και αν τα ευρά ξεχείλιζαν από τα μπατζάκια τους.

      Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα στρατόπεδα είναι δύο και τα όριά τους ευδιάκριτα. Είμαι σίγουρος ότι από την μια μεριά βρίσκονται αυτοί που όχι μόνο βοηθούν και αισθάνονται καλά με αυτό, αλλά και που αργότερα θα αισθάνονται υπερήφανοι που στα δύσκολα παρέμειναν άνθρωποι.
      Από την άλλη μεριά βρίσκεται ένα ανομοιογενές κομμάτι του πληθυσμού (πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά κλπ). Είμαι επίσης βέβαιος ότι κάποιοι από αυτούς θα έρθει η μέρα που θα φτύνουν τα μούτρα τους για τη σημερινή τους στάση.

      Διαγραφή
    2. Πέτρο, νομίζω πως ο Κορτώ, έχει περισσότερη ευαισθησία από όλους τους άλλους και είναι κρίμα να συνδέεται με νούμερα σαν τη Σώτη (φτου κακά)!
      Δεν το λέω επειδή τον γνώρισα, αλλά επειδή τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα οι απόψεις του είναι ξεκάθαρες...και μπορώ να βεβαιώσω πως σκατόψυχος δεν είναι!

      Διαγραφή
    3. Έχω γενικά μια αποστροφή στο άτομο από διάφορα αποσπάσματα που κατά καιρούς έχει γράψει και κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.
      Είναι από τους τύπους που η χυδαία (κατ' εμέ) γλώσσα που ενίοτε χρησιμοποιεί, δεν τον κατατάσσει στους ανθρώπους του πνεύματος, ανεξάρτητα από την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο θέμα.
      Γνώμη μου.

      Διαγραφή
    4. Πέτρο είσαι σίγουρος πως αναφέρεσαι στον Κορτώ?
      Χυδαία γλώσσα, αποσπάσματα που φέρνουν αποστροφή και πάνω από όλα η σκατοψυχιά φωτογραφίζουν Χειμωνά...

      Διαγραφή
    5. Μαρία ξεκαθαρίζω και πάλι ότι ο συγκεκριμένος απέχει πολύ από τα δικά μου «standards» για να τον θεωρώ άνθρωπο της διανόησης.
      Πιστεύω ότι οι διανοούμενοι δεν φροντίζουν ολημερίς και ολονυχτίς να απασχολούν το αναγνωστικό και όχι μόνο κοινό τους με θέματα ήσσονος σημασίας που δεν έχουν καμία σχέση με το έργο τους.
      Ο συγκεκριμένος φροντίζει να προάγει το όποιο συγγραφικό του έργο μέσω των προσωπικών του επιλογών (μού είναι παντελώς αδιάφορες).
      Ο αναγνώστης μαθαίνει τον λογοτέχνη από το κάθε βιβλίο του και την πορεία του μέσα στον χώρο από προηγούμενες δουλειές του. Όχι από κραξίματα στα σόσιαλ.

      Τις προάλλες μαλλιοτραβήχτηκε με τον (ηλίθιο-δήθεν δημοσιογράφο) Βερύκιο και κατέθεσε μήνυση. Ο ίδιος ο Κορτώ είναι που φρόντισε να γίνει τεράστιος ντόρος γύρω από τις ομοφοβικές ασυναρτησίες του Βερύκιου. Αναρωτιέμαι με ποιο στόχο.
      Άλλη φορά «μαλλιοτραβήχτηκε» με την Δάφνη Χρονοπούλου για το βιβλίο του Κανάκη. (ως μη όφειλε)
      Άλλη φορά «τα έβαλε» με τον Π. Καμμένο.
      Παλιότερα είχε «επιτεθεί» σε τραγουδίστρια [εδώ] γράφοντας στο φβ γελοιότητες. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα μπορείς να βρεις και την χυδαία γλώσσα που λέγαμε.

      Για να μη σε κουράζω. Όπως και οι προαναφερθέντες (Τατσό, Σώτη κλπ) απέχουν εκατομμύρια μίλια από την (διαχρονική) αξία των ελλήνων λογοτεχνών του παρελθόντος, ομοίως -κατά τη γνώμη μου- και ο Κορτώ.
      Κυρίως αυτός, για τον απλούστατο λόγο ότι σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί (και αν δεν του δοθεί θα την δημιουργήσει) θα ξεφυτρώσει για να υπερασπιστεί τις προσωπικές σεξουαλικές του προτιμήσεις, λες και μας ενδιαφέρουν!
      Η γνώμη μου είναι πως ο λογοτέχνης μιλάει μέσα από τα βιβλία του και την εν γένει στάση του ως προσωπικότητα. Κάποιος που ξημεροβραδιάζεται στα σόσιαλ και πέρα από τη λογοτεχνία ασχολείται με κουτσομπολιά και ξεκατινιάσματα, καλά κάνει, αλλά δεν με αφορά. Καθόλου!
      Θα τρίζουν τα κόκκαλα ενός Παλαμά, ενός Καραγάτση, ενός Ελύτη.

      Στα αναφέρω όλα αυτά Μαρία, πάντα με σεβασμό στην άποψή σου.

      Διαγραφή
    6. Πέτρο, άλλο να μη σου αρέσει, ή να μην τον συμπαθείς, κι άλλο να μένουν υπονοούμενα για τη στάση ενός ανθρώπου στο συγκεκριμένο θέμα που είναι και θέμα της ανάρτησης!
      Εκεί που εσύ βλέπεις επιθέσεις, εγώ βλέπω άμυνα κι εκεί που εσύ βλέπεις ότι προάγει το συγγραφικό του έργο με τις προσωπικές του επιλογές, εγώ βλέπω μια φωνή που υπερασπίζεται τα όποια δικαιώματα έχει..
      Επειδή το θέμα μας είναι άλλο, θεώρησα άτοπο το να αναφερθεί το όνομά του στη συγκεκριμένη ανάρτηση.
      Αυτό είναι όλο και τα κόκαλα που τρίζουν, πίστεψέ με τρίζουν με άλλα πολύ χειρότερα!

      Διαγραφή
    7. Θεωρείς τον Κορτώ διανοούμενο, εγώ όχι.
      Απόλυτα σεβαστή η άποψή σου, απλά διαφωνώ.

      Διαγραφή
    8. Νομίζω πως η άποψή μου ήταν και συνεχίζει να είναι, πως ο Κορτώ δεν είναι σκατόψυχος και δεν του άξιζε να είναι δίπλα στη Σώτη (φτου! πάλι με έκανες να γράψω το όνομα)

      Διαγραφή
  7. Να αγιάσει το στόμα σου!
    Καλά κάνεις και τα επισημαίνεις όλα αυτά τα περιστατικά.
    Το ευτύχημα είναι πως η πλειοψηφία των Ελλήνων έχουν δείξει μεγάλη αλληλεγγύη και επισκιάζουν όλους αυτούς τους ακατανόμαστους που στην τελική μπορεί να πάσχουν και στο μυαλό.

    Κι όπως λέει μια φίλοι στα δύσκολα οι κακοί γίνονται χειρότεροι και οι καλοί καλύτεροι.

    Καλή εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και πάσχουν Χριστίνα, αυτό εξυπακούεται.
      Είναι δυνατόν να βλέπει ο κάθε βλάκας το προσφυγόπουλο βρεγμένο (αν όχι πνιγμένο) και να λέει ότι είναι εν δυνάμει τζιχαντιστής και ήρθε εδώ να αλλοιώσει τον πολιτισμό του;
      Ποιον πολιτισμό σου μωρέ σίχαμα που νομίζεις ότι είσαι έλληνας επειδή 2 φορές το χρόνο κρεμάς σημαία στο μπαλκόνι και χριστιανός επειδή πας εκκλησία κάθε Πάσχα.
      ΟΥΣΤ ΓΙΔΙΑ!!!
      ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!
      Βάλτε πλάτη να σώσουμε τους ανθρώπους ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Με λυπουν αυτες οι απανθρωπες συμπεριφορές! Ξεχναμε οτι και μεις θα φτασουμε στη θεση τους, αργα ή γρηγορα!
    Ορισμενα απο τα γεγονοτα δε τα γνωρισα, απο σενα τα διαβασα και ταραχτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες που μερικοί νομίζουν ότι αυτό που έχουν σήμερα θα το έχουν και αύριο; Πριν μερικά χρόνια αυτό νόμιζαν και οι σημερινοί πρόσφυγες.
      Αλλά οι ΑΙΛΙΝΝΑΙΣ ποντάρουν στην …αθάνατη ελληνική φυλή!
      Ναι!
      Όταν ήμασταν μικροί είχαμε πέσει μέσα στη χύτρα…

      Διαγραφή
  9. Είμαστε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος Πέτρο (σημείωσε κάπου την..ιστορική αυτή ημερομηνία!) Όπως ξέρεις, έγραφα κι εγώ εδώ και μέρες κάτι, που μόλις σήμερα κατάφερα να το αναρτήσω. Το θέμα είναι ανεξάντλητο και έχει πολλές παραμέτρους κι ομολογώ ότι ο καθένας μας έχει εντοπίσει διαφορετικές μεν παραμέτρους, που καταλήγουν όμως όλες στο ίδιο συμπέρασμα: είμαστε πολύ σκατόφαρα τελικά.. Καλό βράδυ!

    http://pistos-petra.blogspot.gr/2016/03/blog-post_7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω μαζέψει υλικό για επόμενη ανάρτηση. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αναρτηθεί. Όποιος έχει νιονιό δεν περιμένει εμάς για να δράσει.
      Για το αν είμαστε σκατοφάρα δεν ξέρω, εικόνες όμως όπως αυτές που θα βρεις εδώ με κάνουν να κλαίω από χαρά.

      Διαγραφή
  10. Είχα αρχίσει κι εγώ ένα κείμενο, φυσικά το δικό σου πάλι δε θα το φτάνει, γι΄αυτό κοινοποιώ αμέσως..
    Έχει να κάνει με μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και μέρες στην πόλη μου, αλλά περισσότερο με τις αντιδράσεις των συμπολιτών μου που κάποιες με κάνουν να ντρέπομαι...

    Αυτό που τάχα είναι οργανωμένο σχέδιο για να μας εξισλαμίσουν είναι τουλάχιστον γελοίο...
    Τρομακτικό είναι όμως που κάποιοι είναι σκατόψυχοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "εξισλαμισμός" αναπαράγεται και από (μεγαλο)παπάδες, παραθρησκευτικές οργανώσεις και ψεκασμένους. Έχω γνωρίσει κάποιους που το αναμασάνε και στις εκκλησίες πάνε μόνο σε βαφτίσια/γάμους/κηδείες.

      Διαγραφή
  11. Την αγάπη για το συνάνθρωπο σου που υποφέρει η την έχεις και την κάνεις πράξη η δεν την έχεις και σκαρφίζεσαι οτιδήποτε γιατί μπορεί να μολυνθείς από τους αλλόθρησκους!!!
    Μια περαντζάδα στο λιμάνι και μάλιστα με κρύο θα σε κάνει να μετρήσεις τις αντοχές σου και εσύ αποφασίζεις .
    Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο και ομολογώ ότι κάποια στιγμή που βρέθηκα εκεί στο λιμάνι καταπατηθήκαμε γιατί οι άνθρωποι υποφέρουν και πολλές φορές γίνονται βία;οι για να εξασφαλίσουν λίγο μόνο γάλα . Τα υπόλοιπα τα είπες εσύ Πέτρο
    με στοιχεία που καταγράφηκαν μέσα μας !! Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς Νικόλ! Ο κάθε βλάκας θα προσπαθήσει να στηρίξει τη μισανθρωπιά του με όποια αστειότητα του έρθει πρώτη. Αν στη συνέχεια ακούσει/διαβάσει κάποια περισσότερο πιασάρικη σάχλα, θα αλλάξει βιολί και θα λέει αυτή.
      Ποιος από εμάς δεν θα κάνει το παν για να θρέψει πρωτίστως τα παιδιά του και στη συνέχεια τον εαυτό του; Ξεχάσαμε τι διαδραματιζόταν μπροστά στις καρότσες των φορτηγών που μοίραζαν τρόφιμα; Ή μήπως λίγες φορές έχουμε δει τα «γιουρούσια» όταν τελειώνουν οι λαϊκές;

      Διαγραφή
  12. Πέτρο μου πηγαίνοντας στο Ελληνικό και συμμετέχοντας στη διανομή ρουχισμού , συνάντησα αυτούς τους υπέροχους εθελοντές συνέλληνες και ένοιωσα πολύ "λίγη" για τη μικρή συνεισφορά μου...αναρωτήθηκα όμως, αν αυτοί οι θαυμάσιοι αλτρουιστές μπορούνε να υπερκεράσουνε τους σκατόψυχους και να αντισταθμίσουνε με την προσφορά τους την απουσία των κρατικών υποδομών, την ανοργανωσιά, την τραγική έλλειψη συνεννόησης των πολιτικών φορέων, την άθλια διαχείριση του μεταναστευτικού γενικότερα....που πιστεύω ότι έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αρνητική στάση των τοπικών κοινωνιών που καλούνται να το αντιμετωπίσουν....(πέρα από τη σκοτοψυχία ορισμένων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρότι δεν έχω (πλέον) καμία όρεξη να υπερασπιστώ τους κυβερνώντες, θα σου πω ότι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την διακυβέρνηση ήσαν υποχρεωμένοι να πέσουν με τα μούτρα στα σκ@τά. Βρέθηκαν προ τετελεσμένων και παλεύουν (με χίλια λάθη, ναι, αλλά παλεύουν) να βάλουν τάξη.
      Μήπως παρέλαβαν κάποια υποδομή από τους προηγούμενους; Μήπως βρήκαν έτοιμους χώρους καταγραφής ή στέγασης; Τίποτα!!!! Μηδέν!
      Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Μουζάλας κάνει πολλή δουλειά. Και απ’ όσο θυμάμαι δεν υπήρχε πριν αυτό το χαρτοφυλάκιο. Τα αποτελέσματα θεωρώ ότι είναι πρόωρο να κριθούν. Σκέφτομαι μόνο τι θα γινόταν αν είχαμε για υπουργό κάποιον από τα προηγούμενα κυβερνητικά σούργελα.
      Οι εθελοντές είναι η Ελλάδα της ομορφιάς και της αξιοπρέπειας. Και φυσικά αναφερόμαστε στους χιλιάδες «ανώνυμους» πολίτες που συνδράμουν είτε υλικά είτε προσφέροντας εργασία, όχι στα χαζοχαρούμενα της σόουμπιζ που σουλατσάρουν στους καταυλισμούς μόνο με την παρουσία καμερών και για να βγάζουν σέλφις.
      Επαγγελματίες σκατόψυχοι!

      Διαγραφή
  13. Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω τίποτα στα λεγόμενα σου... έχω καλυφθεί πλήρως !
    Ενα μόνο θέλω να πω ...έρχεται μια στιγμή που ο κάθε λαός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ...είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά του. Νομίζω πως ο λαός μας έχει πολλάκις αποδείξει ότι μπορεί να υποστηρίζει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...ένα κομμάτι του λαού, ακριβέστερα. Όχι όλοι.
      Πάντοτε ήταν και πάντοτε θα είναι έτσι.
      Έχουμε να αντιπαρατεθούμε και με φασίστες - ρατσιστές - ξενοφοβικούς - μισάνθρωπους - σκατόψυχους.
      Αυτοί εκτός από την παρουσία των προσφύγων, ενοχλούνται και με την παρουσία όσων τους συνδράμουν.
      Νόμπελ βλακείας. Εσαεί!

      Διαγραφή