Σελίδες

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Έτσι κάνουμε τις δουλειές μας εδώ



Ο Ούλι Χένες υπήρξε επί 8 χρόνια παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, ενώ έπαιξε και στην Εθνική Γερμανίας. Ένας τραυματισμός στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1975 υπήρξε η αρχή του τέλους για την σχετικά σύντομη αλλά αξιοσημείωτη καριέρα του. “Κρέμασε τα παπούτσια του το 1979 αλλά δεν αποχωρίστηκε από την αγαπημένη του Μπάγερν, αφού ανέλαβε εμπορικός της διευθυντής. 
Τριάντα χρόνια μετά (2009) αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας, όπου εκτός του ότι καταφέρνει να συμμαζέψει τα οικονομικά της, την ισχυροποιεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Μετά την άνοδο ήρθε και η πτώση. Ένας αδήλωτος λογαριασμός του στην Ελβετία, ύψους 27,2 εκατ. ευρώ, τον έφερε αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη. Ο Χένες παραδέχεται την ενοχή του και ελπίζει σε επιείκεια. Το θέμα του συγκλονίζει τους συμπατριώτες του και οδηγεί χιλιάδες φοροφυγάδες να παραδοθούν.
 
Παρότι προσωπικός φίλος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 3,5 ετών για φοροδιαφυγή, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, δεν θα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από οποιονδήποτε άλλο φυλακισμένο στις φυλακές του Λάντσμπεργκ όπου θα οδηγηθεί εντός 15ημέρου. Επίσης ο Χένες δεν θα μπορεί για τους επόμενους 18 μήνες να πάρει άδεια.

Πηγή εδώ και εδώ.


Αφήνουμε τώρα την Γερμανία και πάμε στην Ελλάδα.

Προχθές Δευτέρα 31.3.2014 παραμονή πρωταπριλιάς καταδικάστηκαν (τους έκαναν τα τρία δύο) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Καρράς για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 5 εκατ. ευρώ, τα οποία μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνουν τα 10 εκατομμύρια.
Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια (μη γελάτε λέμε) δικαστικής εκκρεμότητας, οι δύο αυτοί κύριοι κρίθηκαν ένοχοι για χρέη που αφορούν εικονικούς εφοδιασμούς ποντοπόρων πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα, από τους οποίους ζημιώθηκε το Δημόσιο από τη μη καταβολή των διαφυγόντων δασμών και φόρων την περίοδο 1993-1995 μέσω της εταιρείας πετρελαιοειδών "Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε.", στην οποία ήταν πρόεδρος ο Δ. Μελισσανίδης και διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Καρράς.
Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά είχε στο μεταξύ απαλλάξει τους κατηγορούμενους από 2 βαρύτατες κατηγορίες: α) για πλαστογραφία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος και β) για λαθρεμπόριο.
Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για τις 7 από τις 9 καταλογιστικές πράξεις, ζητώντας την απαλλαγή για τις 2 πράξεις, λόγω της απαλλαγής τους από το αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.
Την πρόταση του εισαγγελέα έκανε δεκτή η πρόεδρος του δικαστηρίου επιβάλλοντας ποινή 5 ετών εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως, ενώ έδωσε στην έφεση ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Πηγή εδώ.

(Άσχετο: Η "Πετρέλαια Αιγαίου Α.Ε." εμφανίζεται το 2011 στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Είπαμε, άσχετο, το ξέχασες ήδη!)


Κομπιουτεράκι: 365 Χ 5 Χ 20 = 36.500€
Θα δώσει ο καθένας (φοροφυγάς / απατεώνας / κλέφτης / λαμόγιο / διαπλεκόμενος / επιχειρηματίας του κώλου) από 36,5 χιλιάρικα, ήτοι 73.000 συνολικά και απαλλάσσονται από τα 5 εκατομμύρια που μας έκλεψαν και τα 10 εκατομμύρια που χρωστάνε.

Να στείλουμε τα φιλάκια μας στη δικαιοσύνη και τους πωλητικούς μας.
Των οπισθίων αμφότεροι.
Περιμένω να εκδικαστεί σε καμιά 20αριά χρόνια και η έφεση για να απαλλαγούν και από το 20ρικο.

2011: Σαμαράς, Μελισσανίδης και λοιποί θεοσεβούμενοι φτωχοσυμπέθεροι
κόβουν κορδέλα στην Παναγία Σουμελά

2012 - Μέγαρο Μουσικής: Ο τότε υπουργός Χρήστος Παπουτσής
σε βράβευση επιχειρηματιών για την προσφορά τους στα σώματα ασφαλείας
παραδίδει βραβείο στον Δημήτρη Μελισσανίδη για λογαριασμό της Aegean Oil
  
2013 – ΕΒΕΑ: Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει το πρώτο βραβείο επιχειρηματιών
στον Δημήτρη Μελισσανίδη, για λογαριασμό της Aegean Oil

(Έχω την υποψία ότι η Aegean Oil εμπορεύεται πετρελαιοειδή)

2013: Εδώ χαμογελάει επειδή του χαρίζουμε τον ΟΠΑΠ 


Επίλογος
Συγκρίσεις μεταξύ των δύο υποθέσεων σε Γερμανία και Ελλάδα είναι ανεπίτρεπτες. Θα εκδοθεί και σχετικός νόμος.
Αυτή τη στιγμή ο ακαταμάχητος, αγωνιστής, διαπραγματευτής, σαξεστόρης και ανυποχώρητος παύλα τέλος.το.μνημόνιο πρωθυπουργός μας έχει πάρει στυλό και τον γράφει στο κοτέτσι στο προεδρείο της Βουλής.




22 σχόλια:

  1. Και τώρα εγώ πρέπει να σχολιάσω το χαστούκι που έγραψες.
    Να πανε να &&@&??&@"£$£%#>!+%%$$ οι &@$%#}^$£¥¥^%%$£$%#^£$£@€@#}%^}}%^$£¥¥ να μην τους &@@&€&#%^^££¥$^%#^£'
    Δεν φταίω εγω με προκαλούν και να δεις τι θα ακούσουν στις εκλογές.
    Ελπίζω μόνο να μην είμαι μόνη μου!
    Την καλησπέρα μου Πέτρο και συγνώμη αν παρεκτράπηκα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιότατα!!!
      Πριν πατήσετε το πόδι σας εδώ μέσα ήσασταν όλες τα καλύτερα παιδιά. Σας χάλασα μου φαίνεται...!!! (χεχεχε)
      Βρίσε κοπέλα μου όσο τραβάει η ψυχάρα σου.
      Που γ@μ% τους παλιο&^%$#@(* που να τους %$##@(&^ το ^$^&#@^*%$# της &^^##%*^( τους.
      Αυτά προς το παρόν.

      Διαγραφή
  2. Να είσαι καλά που μου έφτιαξες το κέφι σήμερα Ακυβέρνητο άτομο. Τι έκατσες πάλι και χάλασες φαιά ουσία καλέ μου;. Σε ποιον απευθύνεσαι αλήθεια; Εννοώ σε ποιο αναγνωστικό κοινό, ποιας χώρας; Αν απευθύνεσαι σε καμιά δεκαριά που θα το διαβάσουν και θα βγάλουν σπυριά, εντάξει. Για τους υπόλοιπους, σου θυμίζω πως...ο Απρίλιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή...... Και τι μας έβαλες και τις φωτογραφίες απορώ. Δεν σε καταλαβαίνω καθόλου σήμερα, χρειάζεται να μας δείξεις ποιους θα ψηφίσουμε για τριακοσιοστή πεντηκοστή όγδοη φορά;;)...μα τω Θεώ....μήπως είσαι τρελός;..μήπως τα' χεις χαμένα;;.... Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά πλέω σε πελάγη ρεαλισμού-ελληνικής-(εξω)πραγματικότητας... Ω, μα πόσοοαφ αλήθεια.. :( Κι άμα γουστάρω, θα ξανάρθω Ζήκο! Όχι τίποτα άλλο, να κάνουμε και μπούγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φαιά μου ουσία δεν τελειώνει ποτέ. Αν θες λίγη δανεική και αγύριστη ευχαρίστως.
      Σου ξαναλέω για τριακοσιοστή πεντηκοστή όγδοη φορά πως τα λέω για να τα ακούω εγώ.
      Αν είναι να ξανάρθεις κοίτα να φέρεις και μια φίλη σου μαζί. Να απλωθείτε να φανούμε καμιά σαρανταριά.
      Υπέροχο μπούγιο. μάκια!!

      Διαγραφή
    2. Χρυσό μου, οι καταστάσεις σε κατέστησαν ανεπίκαιρο σήμερα! Σφύριξε ο Μπαλτάκος ο "ανίδεος" ("που να θυμάμαι τι είχα πει πριν από 6 μήνες;".....!!!) κι έληξες. Σήμερα που καίγεται το πελεκούδι, με όλα τα φασισταριά στην πίστα (όπου "πίστα" βλέπε: εξουσία) και μας δουλεύει η κάθε φασιστομισοριξιά, εσύ γράφεις για κάτι ψωροεκατομμύρια;; Μιλάμε για το απόλυτο μπουρδελοχώρι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο σε ολόκληρο τον πλανήτη!

      Διαγραφή
    3. Αυτά με τον Μπαλτάκο τα ’ξερα, αλλά είπα να σας ρίξω στάχτη στα μάτια. Άλλη φορά να πληρώνεις τη συνδρομή για να σε ενημερώνω για τις απόρρητες πληροφορίες μου.

      Η βρώμα τους είναι ανεξάντλητη. Θεωρώ πως το απόσπασμα είναι επιλεκτικό και βγήκαν όσα βολεύουν τα σκατά της χ.α.
      Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πολύ πράμα ακόμα. Ο ένας παρακολουθεί τον άλλον. Αυτή η ακροδεξιά @%^^&&%@ που λέγεται Μπαλτάκος (όταν ακούς . . .άκος να φοβάσαι) θεώρησε ότι μπορεί να χαϊδεύει φίδια και πως αυτά δεν θα γυρίσουν να τον δαγκώσουν.
      Κοροϊδευόμαστε;

      Στο μπουρδέλο που λέγεται Βουλή (=σκέψη) των Ελλήνων (αυτά έχει στο μυαλό του ο Έλληνας;;;) μπαίνει το μαλακισμένο υιός Μπαλτάκου και βαράει όποιον αυτός θέλει. Χ#στηκα βέβαια που βάρεσε τα ακροδεξιά κατακάθια, σιγά μην υπερασπιστώ ανθρώπινα δικαιώματα για αυτά τα ζώα, όμως είναι πράγματι τρομακτικό να μπουκάρει στη Βουλή ο γιός βουλευτή, σα να είναι χωράφι του, να ρίχνει φάπες και στη συνέχεια να αποχωρεί χωρίς να κινητοποιείται ΚΑΝΕΝΑΣ και χωρίς να συλλαμβάνει τον τραμπούκο.
      Αν αύριο γίνει κάτι αντίστοιχο με κάποιο γιό χρυσαυγίτικης κου%άδας που θα μπει και θα χτυπήσει βουλευτή του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ τι θα λέμε; Ότι έγινε και παλιότερα και δεν συνελλήφθη κανένας;
      Βρώμα ρεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      ΥΓ: Θα το πω για πολλοστή φορά. Όποιος δεν σέβεται τη Δημοκρατία ΔΕΝ μπορεί να έχει απαίτηση να τον σεβαστεί και αυτή. Οι χρυσαβγίτες δηλώνουν ανυπακοή στο Σύνταγμα και την Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Με αυτό ως δεδομένο δεν γίνεται να απολαμβάνουν τα όποια καλά της έχουν απομείνει.

      Διαγραφή
  3. Γιατί μου το έκανες αυτό; Πώς θα πάω τώρα για ύπνο;
    Εφιάλτες θα έχω!
    Τα χαΐρια τους δεν τα αντέχω πια! Αλήθεια πότε θα έχεις φωτό μετά σχολιασμού; Μας έλειψε η στήλη :))
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτοανάρτηση είναι έτοιμη. Απλά οι εξελίξεις δεν μας αφήνουν να το ρίχνουμε συνέχεια στην πλάκα. Και η ζωή δεν έχει μόνο πλάκα, παρότι προσπαθούν να την καταντήσουν εντελώς γελοία.

      Διαγραφή
  4. "τους πωλητικούς μας"...
    Νομίζω τα είπες όλα σε μια λέξη.
    Με τον Μπαλτάκο να περνάει δύσκολες ώρες, σε καληνυχτίζω!
    Κακό ξημέρωμα να έχουν όλοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη σκέψη μου στο πρόβλημά του δεν έκλεισα μάτι όλη νύχτα.
      Άστα ρε Μαρία...

      Διαγραφή
  5. Κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι στα αλήθεια αν υπάρχει θεός και πόση πλάκα μας κάνει...βρε λες να τα έχει κάνει πλακάκια με τους θεοσεβούμενους?
    Πάντως επειδή ως γνωστόν είμαι "καλός άνθρωπος", διαφωνώ κάθετα με το θέμα της φυλακής...τα λαμόγια, θα πρέπει να ξεβρακώνονται (όλα τα λαμόγια και οι θεοσεβούμενοι πρωθυπουργοί) , να τους τα παίρνουν όλα (μα όλα) και να τους βγάζουν στην ανεργία....τους φαντάζεσαι όλους αυτούς χωρίς λεφτά?
    Ο καλύτερος θάνατος θα ήταν...ενώ και φυλακή να πάνε, το κομπόδεμα θα το έχουν για μετά...φαύλος κύκλος...
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή το καράβι ταξιδεύει στον τρικυμισμένο ωκεανό και επειδή είναι γεμάτο τρύπες που μπάζουν νερά, έχει πέσει ο καπετάνιος στα τέσσερα και προσεύχεται. Είναι γνωστό άλλωστε πως η πρωθυπουργάρα μας έχει καλές σχέσεις με τα Θεία.
      Η πραγματικότητα είναι πως το μόνο που τον ενδιαφέρει δεν είναι να σωθεί το καράβι αλλά να μη χάσει τη δική του σωσίβια λέμβο.
      Θυμάμαι και τον κουρασμένο προκάτοχό του, που φρόντισε να εγκαταλείψει πρώτος το σκάφος, όπως ακριβώς τα ποντίκια.
      Το άρθρο είχε σκοπό να καταδείξει το ποιόν των ανθρώπων με τους οποίους οι κυβερνώντες κάνουν τα deals.
      Μαράκι, καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  6. Τώρα τι συγκρίνεις;
    Τα κράτη με τα μπουρδέλα;
    Είναι άδικο...

    Εδώ ο Μελισσανίδης πήρε αυτοπροσώπως τηλέφωνο (απ'το γραφείο του-με αναγνώριση κλπ) στο περιοδικό Unfollow, είπε στο δημοσιογράφο "σταμάτα να ασχολείσαι μαζί μου γιατί θα σου κάψω τοσ πίτι, τη γυναίκα και τα παιδιά", το περιοδικό έκανε καταγγελία, αλλά οι εισαγγελείς στα @@ τους.
    Αυτό σημαίνει μπουρδέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε να δεις και το βίντεο μέσα στη Βουλή όπου ο τσεκουράτος ακτιβιστής Βορίδης υπερασπίζεται τον αρχηγό του για το συγκεκριμένο περιστατικό, καλύπτοντας τον δικηγόρο του Μελισσανίδη ο οποίος εντελώς συμπτωματικά είναι ο …Φαήλος!
      Όχι φίλε, αυτό δεν σημαίνει μπουρδέλο. Στο μπουρδέλο οι γκόμενες είναι τουλάχιστον εμφανίσιμες.
      Αυτό σημαίνει σκέτο κωλοχανείο.

      Διαγραφή
  7. Αχ! Βρε Πέτρο, εσύ πολύ καλά κάνεις και τα γράφεις, και συμφωνώ μαζί σου, όμως γνωρίζω ανθρώπους που μέχρι χθες έφτυναν την ΣαμαροΒενιζελοκυβέρνηση και μόλις τους ανακοινώθηκε ότι θα πάρουν το επίδομα "μπουρμπουάρ" τους βαράνε παλαμάκια θαυμασμού! Μιλάμε για τόση ξεφτίλα πια!
    Όλοι εμείς (10 εκ.) δουλεύουμε για τις 500 οικογένειες "τρωκτικά" της Ελλάδας!
    Δυστυχώς! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η στόχευση Κατερίνα μου μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι ένστολοι θα το λάβουν για τους γνωστούς λόγους, οι δε συνταξιούχοι επίσης. Θα σου πω λοιπόν ότι εγώ με 3 παιδιά και τεράστια έξοδα δεν φτάνω με τίποτα τα 1500 μεικτά που είναι το όριο για να το δικαιούνται οι ένστολοι. Και όμως δεν θα το πάρω. Το γιατί το δικαιούται μόνο αυτή η επαγγελματική τάξη επαφίεται στη λογική του καθενός.

      Πάμε στους συνταξιούχους οι οποίοι για να το δικαιούνται πρέπει να έχουν εισόδημα έως 10.000/χρόνο. Κάνοντας μια απλή διαίρεση προκύπτει 833€/μήνα. Ένας δηλαδή συνταξιούχος με τη γυναίκα του (ή χωρίς αυτήν), το πολύ 2 άτομα δηλαδή, δικαιούται το επίδομα. Ένας με 3 παιδιά και 1000/μήνα δεν το δικαιούται. Γιατί; Γιατί απλά δεν θα τους ψηφίσει. Στην οικονομική εξαθλίωση που τον έφεραν ξέρουν πολύ καλά ότι ένα 500ρικο δεν του στραβώνουν τα μάτια.

      Αλλά δεν κακίζω τους ηλικιωμένους. Είναι αργά για να αλλάξουν μυαλά. Όταν όμως βλέπω 18χρονα, 20χρονα, 25χρονα παιδιά να φοράνε σβάστικες, εκεί είναι που χάνω τις ελπίδες μου.

      Καλή δύναμη και σε σένα

      Διαγραφή
  8. Συγχίζομαι τόσο που πολλές φορές δεν θέλω να σχολιάζω!!!
    Κράτος εν κράτει και η ασυδοσία καλά κρατεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ας μην παίξουν άλλο τα νεύρα μου!!!
    Είναι που είναι η μέρα μου σήμερα τρελοκομείο...

    Σε σένα όμως πάντα φιλιά, Πετρή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τη δεύτερη σειρά δεν ξέρω γιατί μου την έβγαλε έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ για προχτές. Το διάβασα σε σχόλιο που το ανέφερες στο περίπου, αλλά δεν το είχα καταλάβει.

      Στο κείμενο υπάρχει δεξιά στοίχιση (μην πάει ο νου σου στη ΝΔ). Άρα αντιλαμβάνεται την τελευταία λέξη, με τα θαυμαστικά, ως μία.

      Και να μη μου συγχύζεσαι. Άντε γιατί τώρα θα συγχυστώ και εγώ. Νταξ;;;

      Διαγραφή
    2. Σ' ευχαριστώ, Πέτρο μου, να είσαι καλά!
      Από το απόγευμα και μετά έστρωσε η σημερινή μέρα και ήταν πιο ήρεμα και ευχάριστα τα πράγματα!
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  10. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα πιο πολύ φαίνεται να εξυπηρετεί παρά να υπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις ρε φίλε που καταντήσαμε, που το ίδιο υποστηρίζει και ο κλασιδιάρης.
      Ζήτω η τρέλα...

      Διαγραφή