Σελίδες

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Το Ποτάμι καλά ξεκίνησε




Τα ποτάμια στο πέρασμά τους κάνουν και καλό και κακό. Μεταφέρουν γόνιμα υλικά που βοηθούν την ανάπτυξη της χλωρίδας και στη συντήρηση της πανίδας, αλλά επίσης μεταφέρουν και βράχια, ξηλωμένα δέντρα, βρωμόχορτα καθώς και μπάζα.
Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ένα άρθρο του Σταύρου Τσακυράκη, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ‘Ποτάμι’.

Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι πλέον απεχθάνομαι σε αυτό μπλογκ να ασχολούμαι με την πωλητική και τους πωλητικούς. Όποτε ασχολούμαι είναι στον σχολιασμό σε φιλικά μπλογκς, γιατί, χούι είναι, δεν ξεριζώνεται εύκολα. Όμως ο κύριος καθηγητής, όπως και οι λοιποί του συρμ… του Ποταμιού δηλώνουν μη πολιτικοί.

Πάνω που νόμισα ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά μέχρι τις εκλογές, παίρνοντας απλά τα πεντακοσάρικα οι πιο εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι πιο δουλευταράδες (βλ. χρήσιμοι για το σύστημα) δημόσιοι υπάλληλοι, για να προσέλθουν αμφότεροι χαρούμενοι στις κάλπες, πάνω που νόμιζα ότι και αυτές οι εκλογές θα είναι "μία από τα ίδια" όπου όλοι θα παρελάσουν από τα πάνελ του ντερμπεντέρη – όταν αυτός δεν παρουσιάζει βιβλία πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής πωλητικής σκηνής (εμετός!) για να μηρυκάσουν τις ίδιες μασημένες τσίχλες, το μάτι μου έπεσε τυχαία στο σπουδαιότατο άρθρο του κ. Τσακυράκη, ο οποίος, μη το ξεχνάμε, διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο στα παιδιά μας.  
 
Τα παλαιότερα χρόνια οι παλαιολιθικοί αλλά και οι νεότευκτοι κάθε φορά σωτήρες μάς συνήθιζαν να λένε ξεκάθαρα τι σκέφτονται και αφού εκλέγονταν να πράττουν άλλα. Ο καιρός πέρασε, οι εποχές άλλαξαν και σήμερα όλοι οι καταγραφείς - διαπιστωτές των αιτιών της κρίσης ακολουθούν τις τάσεις μιας νέας μόδας. ανακατεύουν γνώριμες καταστάσεις και πασίδηλες αλήθειες με τη σαχλαμάρα που στόχο έχουν να περάσουν.
Κάτι μου λέει ότι παρόμοια άρθρα καταγράφουν αρχικά την πραγματικότητα, κατόπιν προχωρούν σε συμπεράσματα, για να καταλήξουν στην αρχική επιδίωξη του γράφοντα: τις παπάρες του!

Επειδή ως γνωστόν κυκλοφορεί πολλή μπαρούφα στο διαδίκτυο, έκανα τον κόπο να ψάξω λίγο καλύτερα για να επιβεβαιώσω αν το εν λόγω άρθρο ανήκει πραγματικά στον κύριο καθηγητή. Διαπίστωσα πως δυστυχώς είναι δικό του, εκτός και αν του έχουν χακάρει την ιστοσελίδα του εδώ και 3 χρόνια και δεν το έχει πάρει χαμπάρι. Όπως αναφέρεται στο τέλος του άρθρου “Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Protagon στις 15 Απριλίου 2011”.
Το Protagon δεν το διαβάζω λόγω εντερικών διαταραχών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και συγκεκριμένους αρθρογράφους. Έτσι δεν είχα την τύχη να ενημερωθώ νωρίτερα για τις θέσεις του κυρίου καθηγητή. Ποιος ασχολείται άλλωστε με κάποιον που γράφει ό,τι του κατέβει. Όταν αυτός ο κάποιος αποφασίσει να αυτοχριστεί σωτήρας μου, λέω τότε να ασχοληθώ κι εγώ μαζί του.

Αντιγράφω αυτούσια την τελευταία παράγραφο του άρθρου του κ. καθηγητή: 
- Αδελφοποίηση με τους Γερμανούς
 Αν για διαφόρους λόγους είναι αδύνατο να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται υπάρχει μια ριζοσπαστική πρόταση που έχει μεν το φοβερό μειονέκτημα να μην εμπιστεύεται την ικανότητά μας να πράττουμε με αυτονομία, φαίνεται, όμως, αποτελεσματική. Θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας αν κάθε ελληνική οικογένεια προχωρούσε στην αδελφοποίησή της με μια γερμανική και ανέθετε σε αυτήν την πλήρη διαχείριση των οικονομικών της. Κάθε πρωί μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου θα έβγαινε το πρόγραμμα της ημέρας και το βράδυ θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος. Θα εξανεμίζαμε το έλλειμμα πιο γρήγορα από όσο υπόσχεται ο κ. Α. Σαμαράς. Με την υπόδειξη των αδελφών μας θα πληρώναμε όλοι φόρους και θα περιορίζαμε την σπατάλη. Αυτή η καθημερινή επαφή θα είχε ασφαλώς και γενικότερα ευεργετικά αποτελέσματα στην παιδεία μας, στο σεβασμό των συμπολιτών μας και στην επικράτηση του κράτους δικαίου.

Καλό θα ήταν να μας εξηγήσει ο κ. Τσακυράκης αυτό το Συνταγματικό Δίκαιο που διδάσκει ποιανής χώρας είναι. 

Ο κύριος καθηγητής έχει διαπιστώσει ότι όλα τα ελληνικά νοικοκυριά πέσαμε έξω στη διαχείριση των οικονομικών μας. Όλοι ζούσαμε έναν σπάταλο και έκλυτο βίο γι’ αυτό και όλοι οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί χτύπησαν στα βράχια.
Εσύ το ‘ξερες; Γιατί εγώ ομολογώ πως μόλις σήμερα ενημερώθηκα πως τα πήγα σκατά στα οικονομικά της δικής μου οικογένειας. Οφείλω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο καθηγητή που με ξεστράβωσε και μάλιστα αφιλοκερδώς. Εγώ τουλάχιστον δεν του έδωσα φράγκο!

Μετά τις αδιαμφισβήτητες διαπιστώσεις του ο κύριος καθηγητής προχωράει και σε προτάσεις. Όχι τίποτα άλλο, για να μη νομίζετε δηλαδή ότι δεν έχει και τέτοιες: κάθε ελληνική οικογένεια θα πρέπει να υιοθετηθεί από μια αντίστοιχη γερμανική ούτως ώστε η γερμανική να αποφασίζει για τα οικονομικά της ελληνικής. Η θυγατρική ελληνική οικογένεια θα είναι καθημερινά σε ανοιχτή επικοινωνία με τη γερμανική μαμά της, για να παίρνει κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς θα πορεύεται. 

“Καλησπέρα φροϋλάιν, το σκλαβάκι σας είμαι. Το πρωί που σας ρώτησα μού είπατε να ξαναμαγειρέψω τραχανά για 47η συνεχόμενη ημέρα. Ξέρετε … εεε … πώς να σας το πω τώρα που σας σέβομαι … με όλο το θάρρος και … συμπαθάτε με κιόλας, αλλά να … οοο … ο τραχανάς ακρίβυνε από χθες. Τι να κάνω; Πως είπατε; Να μη φάμε τίποτα αύριο; Ααα, σας ευχαριστώ, με βγάλατε από  μια πολύ δύσκολη θέση. Ούτε καν το είχα σκεφτεί!! Να είστε καλά. Τα σέβη μας στον σύζυγο. Που είναι; Δουλεύει υπερωρίες για εμάς; Ντάνγκεσεν, φροϋλάιν, ντάνγκεσεν. Γονατιστοί σας φιλάμε το χέρι”.

Υποθέτω πως ο αρχηγός Σταύρος Θεοδωράκης, που επέλεξε τον κύριο καθηγητή για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό του, θα γνωρίζει αυτές του τις θέσεις. Μη ξεχνάμε ότι το Protagon.gr ανήκει στον αρχηγό Σταύρο.
Ο αρχηγός Σταύρος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι “εμείς δεν έχουμε το manual της πολιτικής με απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες αρχές.”
[…]
“Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε μια κυβέρνηση με 51%. Η χώρα δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση με 25% δεξιά και 25% αριστερά”.


Επειδή υποψιάζομαι ότι στον αρχηγό Σταύρο φουσκώνουν αέρα τα πανιά του και οδεύει πρόσω ολοταχώς σε ποσοστά που ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981 δεν είχε ονειρευτεί, προτείνω άμα τη αναλήψει της εξουσίας να τοποθετήσει τον κύριο καθηγητή στο Υπουργείο Εξωτερικών, αρμόδιο για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Στη Γερμανία ήδη άρχισαν να κλαίνε από τα γέλια…

.......................................... 

Υστερόγραφο άσχετο: Ο Γερμανός πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων κ. Βέμπερ, μόλις προχθές δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στον κ. Σαμαρά, όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα της συνδρομής των Επιμελητηρίων, ο πρωθυπουργός μας του είπε “αν μπορείτε παρακαλέστε την κ. Μέρκελ για να μεσολαβήσει στην Τρόικα για να μου επιτρέψει να αλλάξω την νομοθεσία για τα Επιμελητήρια. Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω την νομοθεσία μόνος μου”.

Αν ο αρχηγός Σταύρος διαγράψει τον κύριο καθηγητή - όπως και τον Δήμου που δεν του ήρθε το Άγιο Φως – συστήνω στον κο καθηγητή να κατέλθει στον πωλητικό στίβο με τον κ. Σαμαρά. Τα ίδια μυαλά κουβαλάνε…

41 σχόλια:

  1. Έχουν γραφεί και πιο άθλιες θέσεις στο protagon. Δεν μου κάνει εντύπωση η επιλογή αυτή. Καλά έκανες και το εντόπισες και μπράβο σου για την έρευνα αυτή. Έχω διαβάσει τόσο σκουπίδι εκεί μέσα, που έχω χάσει τη μπάλα πλέον. Για τις προβλέψεις σου στα (επιθυμητά) ποσοστά του ποταμιού, έχω τις επιφυλάξεις μου πάντως...
    Η συνομιλία σου με την φροϋλάιν, όλα τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου δεν έκανα απολύτως καμία πρόβλεψη! Σιγά μη πιστεύω τις σαχλαμάρες του κυρ Σταύρου που μετά από ένα μήνα με ένα μικρόφωνο στο χέρι και ένα σακίδιο στην πλάτη προβάρει πρωθυπουργικά κουστούμια.
      Αν πραγματικά το πιστεύει το λιγότερο είναι για δέσιμο!!!

      Αυτό που εννοώ είναι το σπρώξιμο - αβάντα που του κάνουν όλοι. Δεν σου κάνει εντύπωση που κανένας δημοσιοψεύτης δεν τον καλεί να αναλύσει τις θέσεις του (τις ποιές;) στην κάμερα, αντί να ρωτάει μόνος του και να απαντάει μόνος του;
      Μόνο ο Χατζηνικολάου τον κάλεσε και αυτός την έκανε γυριστή!
      Μάπα το καρπούζι Μαρία μου. Το πολύ πολύ να κλέψει ψήφους από τη χ.α.
      Και κάτι μου λέει ότι όσο ψάχνουμε τα στελέχη του, τόσο θα ανακαλύπτουμε "μαργαριτάρια" ανάμεσά τους!

      Διαγραφή
  2. Εντερικές διαταραχές θα μας πιάσουν έτσι κι αλλιώς και θα αποτελέσουν μόνιμο πρόβλημα υγείας με τόσα που γίνονται γύρω μας.
    Τι να σου βρε Πέτρο; Όλα θα τα δούμε πια και ποιον να εμπιστευτείς στην τελική!
    Αυτόν σίγουρα όχι!
    Αλλά τσίρκο έχουμε καταλήξει...
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο νέος λογότυπος "βαρβάτος" και με υπογράμμιση!!!

      Διαγραφή
    2. Γλαύκη μου, αυτή τη στιγμή το "Ποτάμι" το σπρώχνουν αβέρτα κουβέρτα τα ΜΜΕ. Έχουν δει ότι την μεγαλύτερη διεισδυτικότητα την έχει στους ψηφοφόρους του Τσίπρα και στα πλαίσια του να φάμε τη σαμαροβενιζελική αηδία μέχρι τέλους επιστρατεύουν τους πάντες.
      Βέβαια, αν θες τη γνώμη μου, όποιος πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για λίγο μέχρι να βρει κάτι άλλο, δεν είναι σοβαρός ψηφοφόρος αλλά πολιτικός τυχοδιώκτης.
      Να διευκρινίσω κάτι. Δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και θέλω να τον ψηφίσω τώρα με την λογική που είχαμε σχεδόν όλοι μας όλα τα τελευταία χρόνια: τη λογική του λιγότερο χειρότερου.
      Διαολίζομαι όμως με το σύστημα και τις τακτικές του. Όσο καιρό ο Συνασπισμός κινούταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ΝΔ - Πασόκ μάζευαν το 85% των ψήφων κανείς δεν ασχολιόταν με αυτόν. Από τότε που διεμβόλισε το σύστημα και διεκδικεί επί ίσοις όροις την εξουσία ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι βλάπτει!
      Και επειδή από τότε έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να τον ρίξουν από τα ποσοστά του φανερώνεται περίτρανα ότι το σύστημα δεν παύει ποτέ να έχει τις εναλλακτικές πούστικες μεθόδους για να το κάνει.

      Το λογότυπο είναι παραγγελιά. Ευγενική χορηγία ενός φίλου που κατέχει από photoshop γιατί εγώ δεν ξέρω την τύφλα μου.

      Διαγραφή
  3. Και είναι καθηγητής αυτός?
    Βρε μπας και τον έχει αδερφοποιήσει κανένας γερμαναράς και του λέει τι να γράψει και τι να πει?
    Ύποπτος....μέχρι βλακείας!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά πράγματι πρέπει να γίνει ξεσκαρτάρισμα και στην εκπαίδευση. Μόνο που οι επιτροπές που θα αξιολογούν τους καθηγητές θα πρέπει να στελεχώνονται και από ψυχιάτρους!
      Καλή εβδομάδα.

      Διαγραφή
  4. τα ποτάμια ξερνάνε στις όχθες τους σκουπίδια. μα... ευτυχώς ήρθε το άλλο το Ποτάμι και τα μαζεύει... ανακύκλωση να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Ποτάμι του αρχηγού Σταύρου φέρνει στην επιφάνεια νέα σαβούρα, αποδεικνύοντας πως το ποτάμι μπορεί τελικά να (μας) γυρίζει πίσω.

      Διαγραφή
  5. Ο κύριος καθηγητής έχει αποβλακωθεί και μέσα από το Δίκαιο που διδάσκει ότι του κατέβει λέει . Σαν τέτοιος λοιπόν να σαβουρωθεί σε καμιά όχθη του Ποταμιού η ας πάει κατευθείαν στη θάλασσα , να τον βρούμε το καλοκαίρι
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι μου λέει ότι ο κύριος καθηγητής έχει και άλλες παρόμοιες πανέξυπνες ιδέες. Το γιατί θέλει να τις εφαρμόσει στον ελληνικό λαό και δεν πάει να τις εφαρμόσει αποκλειστικά στον εαυτό του μάλλον ανάγεται στην ψυχιατρική επιστήμη και στη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί ο αρχηγός Σταύρος όταν επιλέγει τους συνεργάτες του.
      Καλό βράδυ nikol.

      Διαγραφή
  6. Μάθανε πως γα...παρασυρόμαστε, πλακώσανε και τα ποτάμια και μαζί τους ο,τι λάχει, γιατί όχι;; Πάρε τώρα που γυρίζει. Τα γκάλοπ σαφώς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, διαμορφώνουν όμως κλίμα κι εμείς -οι πολίτες- δεν το έχουμε σε τίποτα να πέσουμε και σε παγίδα και σε ποτάμι και σε ο,τι να 'ναι. Παλιά μας τέχνη κόσκινο.

    Η αναφορά στην φροϋλάιν σου μου έφτιαξε το κέφιοαφ! :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γκάλοπ ανέκαθεν διαμόρφωναν κλίμα για τα βλήματα. Όποιος περιμένει τους γκαλοπατζήδες για να διαμορφώσει πολιτική στάση είναι τουλάχιστον χαζοβιόλης. Δηλαδή υπάρχει κάποιος που θα είναι ή νεοδημοκράτης, ή ΚΚΕ ή χρυσαυγό, ανάλογα την ημέρα, το κανάλι που παρακολούθησε σήμερα και την εταιρεία που έκανε την τελευταία δημοσκόπηση; Μιλάμε για σοβαρή προσωπικότητα!
      Δεν πιστεύω στο παραμικρό τα γκάλοπ τους. Αν καθίσω και τα αποθηκεύσω στον υπολογιστή μου και μετά τις εκλογές τα κάνω ανάρτηση για να τα συγκρίνουμε, μιλάμε θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.

      Schöner Artikel. Küsse!!
      Προπονούμαι στα γερμανικά. Έναν κατακτητή τον έχουμε, να μη τον τιμήσουμε δηλαδή;

      Διαγραφή
  7. Εχει πέσει το σπρώξιμο της αρκούδας σε αυτόν τον άνθρωπο και το κακό είναι ότι μάλλον ο κόσμος για άλλη μια φορά θα μασήσει!!
    Ελπίζω αλλά δεν πιστεύω!
    Το protagon έχει καταντήσει το κλουβί με τις τρελές, το έχω βιώσει στο παρελθόν!
    Η φρουλάιν όλα τα λεφτά!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χαζός κόσμος θα μασήσει Έλενα. Και αν δεν ήταν το Ποτάμι θα πήγαινε κάπου αλλού. Δεν μιλάμε για συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους, μιλάμε για περιφερόμενα πρόβατα. Το μόνο που κατορθώνουν είναι να φουσκώνουν τα μυαλά του Θεοδωράκη που φαντασιώνεται καρέκλες και μεγαλεία.
      Ξέρεις τι λέει ο λαός για το τι παθαίνει η μαϊμού όσο πιο ψηλά ανεβαίνει;
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  8. το ποσο συμφωνω μαζι σου δεν λεγεται!
    φυσικα με την ερευνα που εκανες και μας ανεδειξες ολα αυτα με εχεις κανει να αηδιασω ακομη περισσοτερο.
    για να δουμε τι θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ανοίξει το κλουβί και τρέχουν πανικόβλητοι οι πίθηκοι…

      Διαγραφή
  9. Ο Τζήμερος γιατί δεν εχει πάει ακόμη με το Ποτάμι;
    Θα κάνει τρελό δίδυμο ο κύριος "εξοχώτατη κα Μέρκελ" με τον κύριο "να μας υιοθετήσουν οι Γερμανοί"...
    Μένει μόνο να αναλάβει εκπρόσωπος τύπου και υπεύθυνος οικονομικών ο κύριος Μπάμπης του Σκάι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπάμπης στο Ποτάμι; Τι θες δηλαδή να πεις τώρα; Ο σύντροφος Μπάμπης είναι σταθερός στις αρχές του (αυτού που τον πληρώνει).

      Διαγραφή
  10. Πωλητικοί και τηλεπωλητικοί μαζι με τηλεδημοσιοκάφρους διαμορφώνουν γνώμες και απόψεις. Αλλά το "Ποτάμι" πλάκα πλάκα θα τραβήξει κόσμο, δίκαι 'ή άδικα, θα δείξει.
    Περι μπαρούφας που κυκλοφορεί ευρέως, πρώτος διδάξας ο Μπαρουφάκης.
    Φυσικά ο αρχιερέας όλων ειναι ο Μπένι.
    Οταν πιάνεις νομοθεσίες και τις στρεβλώνεις ετσι που να κάνουν αυτο που θες νομότυπα και να τη γλυτώνεις κιόλας εσυ και κάτι άλλοι, ξεκινάς το χορό που λέει οτι όποιος χορεύει δηλώνει οτι γουστάρει και κανείς δε θα καταλαβαίνει πού ειναι οι αλήθειες, πού ειναι ρεαλιστικά αυτά που λες και πού σου κάνουν άσκημη πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ρε Τζόνυ αυτός ο λαός σηκώνει ακόμη πολύ δούλεμα. Φαίνεται πως τόσα χρόνια συνήθισε το κουτόχορτο και δεν λέει να αλλάξει φαί! Είμαι απόλυτα βέβαιος πως αν όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε καθόλου τηλεόραση, εφημερίδα, ραδιόφωνο, τα αποτελέσματα της κάλπης θα ήταν πολύ πολύ διαφορετικά.
      Αν υπήρχε κράτος δικαίου και ο καθένας τιμωρείτο για τα εγκλήματά του, ο Μπένυ θα ήταν χωμένος στο πιο βαθύ και ανήλιαγο μπουντρούμι δεμένος και φιμωμένος. Το πόσα εγκλήματα έγιναν στη χώρα βασιζόμενα στις δικές του νομοθετικές …ιδέες, δεν λέγεται!

      Διαγραφή
  11. Όταν ανασκαλεύεις τους βόθρους βρωμάει το τόπος και
    έχει γεμίσει βόθρους αυτός ο τόπος …
    Αν βρεις έστω κι έναν …ΕΝΑΝ μόνο ΙΔΕΟΛΟΓΟ … παρακαλώ
    να μου τον πεις κι εμένα…

    Έναν άνθρωπο με ευθιξία αναζητώ, να ξέρει τι σημαίνει Τιμιότητα, Αξιοπρέπεια, Υπευθυνότητα.
    Αλλά και πάλι θα μου πεις… αν υπήρχε ένας τέτοιος
    με την πολιτική θα ανακατευόταν ;

    Καλημέρα Πέτρο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ιδεολόγοι Λεβίνα μου δεν ασχολούνται με την πολιτική. Ίσως να υπάρχουν μόνο κάποιοι ονειροπόλοι μέσα στο ΚΚΕ. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην ηγεσία του που –κατά τη γνώμη μου - βρωμάει και ζέχνει.
      Διάβασα σήμερα μια από τις πολλές τρίχες που έχει πει ο αρχηγός Σταύρος: "και αυτοί που θέλουν να μείνουμε στο μνημόνιο είναι λαϊκιστές, αλλά επίσης λαϊκιστές είναι και αυτοί που λένε να βγούμε από το μνημόνιο".
      Αν κατάλαβες κάτι σε παρακαλώ να μου στείλεις τη μετάφραση.
      Όπως αντιλαμβάνεσαι, μόλις ο σύντροφος Σταύρος γίνει πρωθυπουργός θα σκίσει το μνημόνιο αλλά καλού κακού θα κρατήσει και μια φωτοτυπία…
      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
    2. Έλα Πέτρο μου...
      και μέσα και έξω
      και να πουλάμε τσαμπουκά για εσωτερική και μόνο κατανάλωση
      και να στρώνουμε χαλί για κάθε φυλή που θα υψώσει το μαστίγιο...
      Κάτι σαν τον θρασύδειλο σύζυγο που κάνει μπλε μαρέν την σύζυγο και τα παιδιά και εκτός οικίας είναι ένας απλός οσφυοκάμπτης!

      Αυτό που έγινε με την Σουλειμάν Σαμπιχά μου έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε ότι έχει να κάνει με αυτούς ΟΛΟΥΣ … μηδενός πια εξαιρουμένου.

      Υγ. Γιατί τα παιδιά της Θράκης, της Ξάνθης είναι υποχρεωμένα να μαθαίνουν και Τούρκικα στο σχολείο τους;
      Ζουν στην Ελλάδα ή όχι; Αν θέλουν οι γονείς τους να τα μάθουν Τούρκικα ας πληρώσουν φροντιστήρια.
      Τα Ελληνόπουλα στην Τουρκία διδάσκονται Ελληνικά; Στην Ίμβρο από τα πολλά Ελληνικά εξαφάνισαν τον γηγενή πληθυσμό των Ελλήνων;

      Διαγραφή
    3. Λεβίνα ανοίγεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα. Ο πολιτική (κυρίως η εξωτερική) στην Ελλάδα επί πολλές δεκαετίες τώρα είναι τίγκα στην οσφυοκαμψία.
      Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους που δεν μας έσφαξαν στο γόνατο οι Τούρκοι στα Ίμια, ευχαριστούμε τους Γερμανούς που δουλεύουν για εμάς, ευχαριστούμε το ΔΝΤ που μας δανείζει, ευχαριστούμε την ΕΕ που μας ανέχεται…
      Μα πιο πολύ πρέπει να ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που δεν μας έχει πάρει ακόμη στο κυνήγι να μας πετάξει στη θάλασσα.

      Όποιος αισθάνεται σλαβομακεδόνας και όχι έλληνας και ονειρεύεται επαναχάραξη των συνόρων, ας ψάξει να βρει αλλού πατρίδα. Επίσης, όποιος αισθάνεται πως έχει τουρκική συνείδηση και όχι ελληνική, όποιος ανάγει το θρησκευτικό ζήτημα σε πολιτικό, όποιος μέσα από τον ισλαμικό του φανατισμό προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του περί απόσχισης και προσάρτησης με την Τουρκία παίζει πολύ ύπουλα και επικίνδυνα παιχνίδια.
      Δεν είναι δυνατόν να απολαμβάνεις τα όποια καλά έχει η ελληνική δημοκρατία αλλά να αρνείσαι το Σύνταγμα (ουσιαστικά αυτό κάνουν) και να θες να καταλύσεις το κράτος.

      Το χειρότερο είναι που οι μουσουλμάνοι της Θράκης μπαίνουν στα ΑΕΙ με πάρα πάρα πολύ μικρότερες βαθμολογίες από τα υπόλοιπα ελληνόπουλα, με μοναδικό κριτήριο …το θρήσκευμα.
      Κάπως έτσι οι πωλητικοί μας εννοούν την ισονομία και την εξωτερική μας πολιτική.

      Διαγραφή
  12. Ελπίζω να έχω ίντερνετ και να ξαναέρθω!
    Φιλιά ως τότε :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μου πεις που είναι το καφάο να έρθω με τα κατσαβίδια μου.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι εσύ θα κάνεις καλύτερη δουλειά! Κουράστηκα να ακούω κάτι κυρίες στο τηλέφωνο να μου λένε ότι θα το σημειώσουμε ως βλάβη! Πριν λίγη ώρα τσακώθηκα μα μία από δαύτες! Κι έτσι δεν μπορώ να νευριάσω άλλο με ποτάμια , πωλητικούς κι άλλα τινά!
      Φιλιά πολλά !!!!

      Τι ώρες να σε περιμένω με τα κατσαβίδια σου;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Από το 2008 έχω Forthnet. Μη νομίζεις ότι και εκεί σχετικά με την εξυπηρέτηση τα πράγματα είναι καλύτερα. Κάτι κοριτσάκια έχουν βάλει που παίζουν συνέχεια την ίδια κασέτα: "δεν ξέρουμε κύριε, κάνουμε ότι μας λένε από τα κεντρικά".
      Περιμένω να επανεκλέξετε για δήμαρχο το γνωστό αρχιλαμόγιο και τότε θα έρθω με τα κατσαβίδια μου. Έχω να σφίξω πολλές βίδες...

      Διαγραφή
    4. Ποιο από ΟΛΑ;
      Όλα αρχιλαμόγια είναι εδώ!!!!!

      Διαγραφή
    5. Είπα "...να επανεκλέξετε".
      Αν όλοι οι πρώην δήμαρχοι είναι λαμόγια, αλλάξτε πόλη και αφήστε τους μόνους.

      Διαγραφή
  13. Έξοχη ιδέα! Βρε πως δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα; Μια απορία μόνο: ποιος θα πληρώνει το λογαριασμό του τηλεφώνου Ελλάδα-Γερμανία κάθε μέρα και το φροντιστήριο των Γερμανικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η πανέξυπνη ιδέα του κυρίου καθηγητή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τα τελευταία 24ωρα. Εσείς που βλέπετε τηλεόραση (εγώ το έχω κόψει) πήρε το μάτι σας πουθενά τον κύριο καθηγητή; Τον κάλεσε κανένας δημοσιοβλάκας να τον ρωτήσει πότε την έφαγε την πετριά και γιατί δεν έσκυψε;
      Τον λογαριασμό του τηλεφώνου θα τον πληρώνει ο Γερμανός. Για μας δεν λένε ότι δουλεύει;

      Διαγραφή
  14. Εγώ πάλι πιστεύω ότι και το ποτάμι είναι δεκανίκι της κυβέρνησης για ν'αποπροσανατολίσει τους ψηφοφόρους της αριστεράς και του Σύριζα.
    Ο,τι και να πει δεν με πείθει σε 2μήνες δεν γίνεται κανείς πολιτικός!

    Ευτυχώς για μας σαν οικογένειες τα πήγαμε μια χαρά στα οικονομικά μας οι ρεμούλες των κυβερνώντων κάνανε τα οικονομικά μπάχαλο και τα πληρώνουμε ακόμα εμείς οι ταλαίπωροι!

    Καλή 1 Μαγιά να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πως να διαψεύσουμε τώρα τον κύριο καθηγητή που έχει κάνει πανελλαδική έρευνα και γνωρίζει καλύτερα από εμάς πως είμαστε άχρηστοι να διαχειριστούμε τα οικονομικά του σπιτιού μας;

      Ας ξυπνήσουν τα κουτορνίθια και ας βάλουν το ελάχιστο που κουβαλάνε στο κούφιο τους να δουλέψει και να αναρωτηθούν το εξής απλό: παρότι ο αρχηγός Σταύρος υποτίθεται τα βάζει με τα 2 κόμματα εξουσίας και επιρρίπτει σε αυτά τις μεγαλύτερες ευθύνες για την κρίση, γιατί κανένα από τα δύο δεν κάθεται να του απαντήσει;;; Μήπως επειδή από αυτούς δεν κόβει ψήφους;;;

      Καλή Πρωτομαγιά και, επιτέλους, καλή Άνοιξη. Άντε γιατί κάτι οι βροχές, κάτι η σκόνη, έχουμε ξεχάσει το γαλανό του ουρανού.

      Διαγραφή
  15. Οι κενολόγοι του "Ποταμιού", μ' ένα απολιτίκ περιτύλιγμα, ζητούν την ψήφο του λαού... Φοβάμαι ότι, ενώ είναι πολύ επικίνδυνοι για το λαό, θα τσιμπήσουν ψήφους, καθώς οι πολλοί δεν κάθονται να το ψάξουν πολύ το "πράγμα" και το μιντιακό κατεστημένο τους "πάει με χίλια"!... Ποιος διαβάζει τι γράφει ο κάθε Τσακυράκης, αυτό που "περνάει" είναι η εικόνα του Σταύρου με το σακίδιό του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αφορμή την άποψη του itzikas θέλω να ξαναπώ οτι το θέμα "απολιτίκ" θα ήθελα πολύ να το συζητήσουμε κάπου κάπως και εκτενώς.
      Παράδειγμα, ενας υποψήφιος που δηλώνει ανεξάρτητος, είναι απολιτίκ ;
      Είναι κρυφο-εξαρτημένος απο κόμμα ;
      Τι ειναι "απολιτίκ" ; Μήπως να λέγαμε "ακομματίκ" ;
      Καλό Μήνα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Γιάννη, χαζοβιόληδες θα υπάρχουν πάντα. Προβατάκια στη σειρά που δεν ενδιαφέρονται να μάθουν ούτε τι πρεσβεύει αυτός που διεκδικεί την ψήφο τους, ούτε τι συμφέροντα εξυπηρετεί, ούτε αν έχει να τους προσφέρει λύσεις και ποιές.
      Αυτό που μετράει (κατά την αγελαία τους άποψη) είναι να είναι άφθαρτος, να έχει καλή σκηνική παρουσία, να τα "χώνει" στους άλλους και να φροντίζει να μην παίρνει θέση για τίποτα. Να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Να μην τα βάζει ούτε με τους δεξιούς ψηφοφόρους, ούτε με τους κεντρώους, ούτε με τους αριστερούς. Να μαζεύει δεξιά και αριστερά ψηφαλάκια αποκλειστικά λόγω της φάτσας του και του σπρωξίματος των ΜΜΕ.

      Ακόμη και ο Βεργής, αν είχε σπρωχτεί τόσο, θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός.

      Διαγραφή
    3. Όντως Τζονάκο, πρόκειται για μεγάλη κουβέντα.
      Προσωπικά θέλω να γνωρίζω τις πολιτικές θέσεις όποιου διεκδικεί την ψήφο μου. Αυτά τα θολά και τα ακομμάτιστα ας τα αφήσουν. Δικαίωμα να το κάνουν έχουν μόνο όσοι κατεβαίνουν υποψήφιοι χωρίς καμία κομματική ομπρέλα και στήριξη (υπάρχουν;).
      «Παίδες με ξέρετε, είμαι εγώ αυτός που έχω το φούρνο στη γωνία, ψηφίστε με».

      Δεν μπορώ να καταλάβω τις αρλούμπες π.χ. του Αρούλη ή του Κακλαμάνη που παριστάνουν τους ακομμάτιστους. Που και καλά τα χώνουν στις κυβερνήσεις που πέρασαν, οι οποίες (υποτίθεται) δεν βοήθησαν με κονδύλια και έργα για να γίνει η Αθήνα ανθρώπινη, λες και αυτοί δεν ήσαν μέλη αυτών των κυβερνήσεων και του κοινοβουλίου.

      Προχθές διάβασα ότι αυτή η Σαμπιχά που αποκλείστηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να κατέβαινε και με τη ΝΔ!!!
      Τις προάλλες είδα τον Παϊτέρη (σοβαρή πολιτική προσωπικότητα) να μας θυμίζει ότι αρχικά είχε κατέβει υποψήφιος με το ΔΗΚΚΙ, ύστερα με το ΠΑΣΟΚ και κατόπιν με τη ΝΔ. Θυμάμαι και την άλλη σημαντική πολιτική προσωπικότητα την Άρια Αγάτσα που το 2009 είχε εκλεγεί με τον ΓΑΠ και το 2012 πολιτεύτηκε με τον Σαμαρά.
      Αυτός ο αχταρμάς εμένα προσωπικά μου τη δίνει. Όταν είσαι εντελώς ασόβαρο άτομο και οι πολιτικές σου απόψεις (αν έχεις τέτοιες) αλλάζουν σαν το ανεμούριο, κάτσε σπίτι σου και βγάζε λόγους στα παιδιά σου.

      Ανεξάρτητος, ΝΑΙ, αλλά όχι όταν σε έχει χέσει πια το κόμμα (βλ. Κακλαμάνης και Τζιτζικώστας) να παριστάνεις την παρθένα και να λειτουργείς ως ανάχωμα για να μην απομακρυνθούν τα πρόβατα από το μαντρί.

      Διαγραφή
    4. Ουφ, ας την κάνουμε άλλη φορά αυτη την κουβέντα, αρχικά κράτα εδω οτι
      - υπάρχουν ανεξάρτητοι,
      - το οτι κάποιον τον έφτυσε το κόμμα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνει οτι ο υποψήφιος και το πρώην κόμμα του δεν συμφωνούσαν, άρα πιθανόνα μην είναι ενα "ανάχωμα" αλλά επίσης πιθανό να γουστάρει ο υποψήφιος να πολιτεύεται νεπειδή αυτο του εχει γίνει συνήθεια και λατρεία.
      - Σαμπιχάδες Παϊτέρηδες και Αγάτσες, δύο διαφορετικές όψεις δυο διαφορετικών νομισμάτων ίσης αξίας στην πολιτική αγορά. (Ειδικά η Αγάτσα ειναι για φτύσιμο, γόνος διάσημης οικογένειας της Θήβας δικηγόρων με πολιτικό παρελθόν, στην ΕΡΤ να εκφωνεί αθλητικές ειδήσεις για 5 λεπτά, πρώνη αθλήτρια που εκμεταλλεύτηκε συγκυρίες και βολεμα για να επιβιώνει πολιτικά χωρίς την ανάγκη να εκφωνεί εναν εστω υποφερτό πολιτικό λόγο και άποψη).
      Ο Αρούλης δεν θα έπειθε ούτε τη μάνα του οτι δεν ειναι κομματικά εξαρτώμενος. Το ίδιο και κάτι συνδικαλιστές πασόκοι που κρύφτηκαν στο Συριζα με "αγωνιστικό" προσωπείο.
      Κι επειδή περι Ποταμιού ο λόγος, να πω οτι δε θυμάμαι τωρα δα ουτε μισή πολιτική πρόταση με προεκτάσεις, βάθος και ρεαλισμό, δεν ξερω γιατί, ίσως επειδή προτιμο΄΄υσα πάντα ανθρώπους που παράγουν πολιτική όπως παλιότερα ο Πάγκαλος (μη βαράτε) ή ο Ανδρουλάκης ή ο Νίκος Δήμου και άλλοι δημοσιογράφοι και "σοφοί" που απέχουν απο την πολιτική και μιλούν οταν κατι εχουν να πού και να παράγουν σκέψη.

      Διαγραφή
    5. Οκ Τζόνυ, όποτε θες ανοίγουμε αυτή την κουβέντα. Θα συμπληρώσω μόνο δυο πράγματα.
      1ο: Αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αρούλης, Νικήτας, Τζιτζικώστας δεν θα με πείσουν ποτέ ότι σηκώνουν παντιέρα και γίναν στα καλά καθούμενα υπερκομματικοί ή ανεξάρτητοι.
      2ο: Αυτό με την "συνήθεια και την λατρεία" δεν θα το καταλάβω ποτέ μου. Ρε Τζόνυ, όλοι αυτοί άλλη δουλειά δεν έμαθαν να κάνουν; Τόσο μεγάλο αφροδισιακό είναι η εξουσία και το να παρλαπιπιάζεις το λαό; Πότε δηλαδή θα καταλάβουν ότι πρέπει να τα μαζεύουν και να αφήνουν το δρόμο σε άλλους;
      Αυτά προς το παρόν.
      Καλό μήνα να έχεις.

      Διαγραφή