Σελίδες

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ρέστα δεν έχει



Η Εβδομάδα των Παθών του Χριστού μάς τέλειωσε για φέτος.
Γυρίσαμε στις δουλειές μας - όσοι κωλόφαρδοι έχουμε ακόμα, ενώ με τις σόδες χωνέψαμε και το αρνί - όσοι υπερτυχεροί έχουμε ακόμα λεφτά και το αγοράζουμε (μη φανταστείς, εμείς ένα αρνί το μοιραστήκαμε 4 οικογένειες). Η δική μας Εβδομάδα των Παθών κρατάει πολύ περισσότερο. Προχθές με απόντα τον τέως σωτήρα σβήσαμε 4 κεράκια. Και συνεχίζουμε.

Η κυβερνησάρα μας όμως δεν κάνει διακοπές. Την ώρα που εμείς ανεβάζουμε χοληστερίνη αυτή μένει ξάγρυπνη. Ακόμη και τις άγιες μέρες το μόνο που της τριβελίζει το καύκαλο είναι ποια νέα πουστιά θα βρει να μας πασάρει.

Προειδοποίησις: Το εργάκι που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για όλους.

Στο νόμο 4223 “Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις” που ψήφισαν την τελευταία μέρα του 2013 (ΦΕΚ 287Α/31-12-2013) αναφέρεται ο τρόπος φορολόγησης των ακινήτων:






Μετά από 4 μήνες έρχονται οι ίδιες μουτσούνες και καταθέτουν νέα τροπολογία που διορθώνει τις …αδικίες. Κάποιος εκεί μέσα σκέφτηκε: "άσε να περάσει η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, έχουμε και άλλες αργίες μπροστά μας να τους αλλάξουμε τα φώτα." 

Μόλις χθες κατέθεσαν τροπολογία-λαιμητόμο για όποιον μαλάκα είχε την ηλίθια ιδέα να φτιάξει σπίτι. Τα χρόνια που εσύ ή ο πατέρας σου κάνατε όνειρα, τα χρόνια που τρώγατε αποξηραμένα σκατοπαξίμαδα και μαζεύατε λεφτά για να το φτιάξετε, αυτοί γέλαγαν και σας άνοιγαν το λάκκο.

 
Ολόκληρη την τροπολογία μπορείς να την βρεις εδώ.
Πάμε τώρα στις σελίδες 5-6:


Τι μας λέει εδώ ο στούρνος και ο θταικούγαθ; Ότι αν το ακίνητο αξίζει π.χ. 100 χιλιάρικα και εσύ για φόρο κληρονομιάς χρωστάς π.χ. 10, ρέστα δεν έχει. Αν δεν έχεις να πληρώσεις η γαμωκυβέρνηση σου δίνει τη …δυνατότητα (!!!) με αίτησή σου (εδώ βαράμε το κεφάλι μας στον τοίχο) να τους παραχωρήσεις (βλ. χαρίσεις) το ακίνητο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει να λαβαίνεις τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ του φόρου κληρονομιάς και της αξίας του ακινήτου.
Μη περιμένεις να πάρεις δίφραγκο μιας και σαν μαλάκας που είσαι πήγες και υπέγραψες αίτηση για να στο πάρουν τσάμπα!
Επειδή δεν πρόκειται να βρεις αγοραστή θα το χαρίσεις στο κράτος (βλ. ΤΑΙΠΕΔ = γερμανική – ολλανδική - γαλλική τράπεζα) και κάτσε μετά να βαράς την κεφάλα σου που δεν τα ‘φαγες και τα μάζευες για να τους τα δώσεις μαζεμένα.

Σε λίγες μέρες έχουμε εκλογές. Τρέξε να πάρεις το πλεόνασμα βλακείας σου κι ύστερα κάτσε και σκέψου πόσο περισσότερο μαλάκας μπορείς να γίνεις.
Μπα! Δεν νομίζω! Εσύ που εξακολουθείς να τους πιστεύεις, το έχεις ήδη τερματίσει αγόρι μου…



23 σχόλια:

  1. Που να ναι ο ίσκιος σου Θεέ να ρθω να γονατίσωωωωω!!!!!!!!!
    Ελεος έχει και η μαλακία τα όριά της!
    Ξύπνα ρε Ελληνα γαμώ το φελέκι μου!!!!!
    Ξύπνααααα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Ελλάδα είσαι πλέον απόλυτα βέβαιος/η πως η μαλακία ούτε είχε ποτέ όρια ούτε θα αποκτήσει.
      Καλημέρα Έλενα.

      Διαγραφή
  2. Ο Αριστοτέλης στο πλάι, τα είπε πριν χιλιάδες χρόνια.
    Πέτρο καλώς όρισες πίσω! Συνέχισε να μας κρατάς ενήμερους κι ανήμερους σε παρακαλώ. Να πάμε μπριζωμένοι και συνειδητοποιημένοι σ' αυτές τις ρημαδοκάλπες.
    Δεν την ήξερα τη συγκεκριμένη τροπολογία. Πάω να χτυπήσω ένα ρακόμελο, για να μη χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.
    Στην υγειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθισα να διαβάσω τα σχόλια και ταυτόχρονα άνοιξα την τηλεόραση. Έπεσα στην εκπομπή των παπαγάλων του μέγκα Χασαπόπουλου-Αναγνωστάκη. Συμπτωματικά το θέμα εκείνης της στιγμής ήταν ακριβώς αυτή η ντροπολογία. Καλεσμένος ο Κουτρουμάνης, ο γνωστός αλήτης που διέλυσε την εργασία στην Ελλάδα, σήμερα δεν είναι καν βουλευτής και περιδιαβαίνει τα κωλοκάναλα γλείφοντας τα αφεντικά του μπας και ξαναγίνει.
      Ξέρεις τι είπε; "Αυτός που κληρονομεί 20 σπίτια μπορεί να δώσει το ένα για να πληρώσει το φόρο κληρονομιάς".
      Ρε Μαρία, πόσο ξύλο θέλουν;;;

      Διαγραφή
  3. κάποτε πίστευα πως όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος... κάποτε πίστευα πως κάθε πηγάδι έχει κι ένα πάτο...

    το μέγεθος της βρωμιάς τους δεν σταματάει πουθενά! το διάβασα και το ξαναδιάβασα και δεν μπορώ να το πιστέψω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα μια μικρή ελπίδα (αθεράπευτα ηλίθιος) πως κάτι μπορεί να γίνει την τελευταία στιγμή και να μην ψηφιστεί.
      Τελικά ψηφίστηκε.
      Ίσως επειδή τα πωλητικά μας καθάρματα δεν έχουν άλλα ακίνητα να κληρονομήσουν και γι' αυτό έκαναν στροφή ψάχνοντας να αποκτήσουν και άλλα μέσω των κατασχέσεων και των δημοπρασιών.
      Πείτε με τώρα συνομοσιολόγο...

      Διαγραφή
  4. Θα αθτειεύεθαι βέβαια! Κάνει τέτοια κακά πράγματα ο θταικούγαθ;;;;; Γιατί για τον θτουρνάρα κάτι είχα υποπθιαθτεί! Ωχ! Με έπιαθε πάλι το γνωθτό θύνδρομο: θα μάθω θκι!!! Ποιεθ εκλογέθ μάγκα μου; Να 'ναι καλά ο μαλάκαθ (ο λαόθ) που θα κθαναπθηφίθει Αντώνη, μη θου πω πωθ περιμένει κθανά μέχρι και τουθ...Καραμανλή και Παπανδρέου με ανοιχτέθ αγκάλεθ (έτθι κι αλλιώθ, τα πόδια δεν τα κλείνει ουδεπόποτε...) Να 'θαι καλά αφεντικό, που επανέφερεθ το "θου" θτη μονότονη δωή μου...οαααααααφ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μόνη μου ελπίδα είναι το άδωνι να αφήσει το υγείας και να αναλάβει το οικονομικών.
      Όσο εγώ μιλάω εσείς παραγγέλνετε...

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Πέτρο.

    Είσαι προβοκάτορας και δε θες να δεις την ανάπτυξη, την αλλαγή του τοπίου και γενικά τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Στέκεσαι στα μικρά και δε μας λες τίποτα για το έργο που παράγουν.

    Θες δηλαδή να μας πεις ότι ο Σαμ και ο Μπεν είναι ψεύτες ή ότι μας έχουν ξεπουλήσει;

    Θες δηλαδή να μας πεις ότι έχει και άλλο πάτο το βαρέλι; Ο Σαμ μας είπε ότι τον πιάσαμε… (τον πάτο) και τώρα ανεβαίνουμε, εσύ δηλαδή, τι παριστάνεις τώρα; (που έλεγε και ο ΠΑΣΟΚοπαππούς στον άλλο).

    Ντροπή βρε Πέτρο, ντροπή…

    Χαχαχα, άντε γεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Είμαι πολύ στεναχωρημένος μ' αυτό που έκανα. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα με κατεβάσουν για ευρωβουλευτή.
      Γαμώτη...

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα, Πέτρο!... Πολύ καλό το εμπεριστατωμένο κείμενό σου!
    Ελπίζω στις επερχόμενες εκλογές οι μαλάκες να είναι πολλοί λιγότεροι απ' όσους βάζουν λίγο το μυαλό τους να δουλέψει, για να καταλάβουν σε τι βάραθρο μας έριξαν οι αρχιμαλάκες που μας κυβερνούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη. Τα ίδια ελπίζω κι εγώ. Θέλω να δω πότε θα σταματήσει σε αυτή τη χώρα ο μαζοχισμός και θα καταλάβουμε ότι μπορούμε να ζούμε και χωρίς να μας βιάζουν.

      Διαγραφή
  7. Δε φτάνει που το καλό μας ράτος μας απαλλάσσει από το βάρος της ιδιοκτησίας (άρα και της συντήρησης) ενός σπιτιού, εμείς διαμαρτυρόμαστε κι από πάνω!
    Νομίζω πως σε πείραξε το αρνί!
    Εγώ θα πρότεινα να παίρνουν το σπίτι και από όποιον πληρώσει κανονικά το φόρο.
    Ο Στουρνάρας υπήρξε τροτσκιστής, και ως τέτοιος πιστεύει πως η ιδιοκτησία είναι κλοπή.
    Υπάρχει και ιδεολογία. Όχι αστεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα να δεις τι γίνεται:
      Ας υποθέσουμε ότι χρωστάς 1.000€ για το χαράτσι της ΔΕΗ, 2.000€ στην εφορία που δεν έχεις να τα δώσεις και 10.000€ στην τράπεζα για το σπίτι σου που αν δεν πληρώσεις στο βγάζουν στο σφυρί.
      Είσαι πολύ κωλόφαρδος γιατί πεθαίνει ένας μπάρμπας και σου γράφει το δικό του ακίνητο που κάνει 100 χιλιάρικα. Δεν έχεις όμως να πληρώσεις το φόρο κληρονομιάς για να το κάνεις δικό σου.

      Οπότε τι γίνεται τώρα;
      Σου λέει το γαμωκράτος "αφού δεν έχεις λεφτά για το φόρο παραχώρησέ το σε μένα και το ζήτημα θεωρείται λήξαν"!!! Ρέστα όμως δεν θα πάρεις!!!
      Εσύ που νόμισες πως είσαι κωλόφαρδος και με το ακίνητο του μπάρμπα μπορούσες να πληρώσεις τα χαράτσια, την εφορία για τα προηγούμενα, να ξοφλήσεις την τράπεζα για το δικό σου σπίτι, να βάλεις και κάτι στην άκρη την έχεις πατήσει παλικάρι μου! Ο νόμος τους λέει ότι σου κατάσχουν το ακίνητο.

      Αν το ακίνητο του μπάρμπα έχει αξία ενός εκατομμυρίου και ο φόρος κληρονομιάς είναι καμιά 200 χιλιάρικα, που θα τα βρεις να τους τα δώσεις; Οπότε υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση και στο παίρνουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΣΑΜΠΑ χωρίς να κουνήσουν το μικρό τους δαχτυλάκι.
      Αν αυτό δεν είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τότε τι είναι;;;

      Αρνί δεν έφαγα, κάτι κοκορέτσια τσάκισα και μπόλικο κρασί.

      Διαγραφή
    2. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι αποδεικνύουν πως δεν είναι ηλίθιοι...

      Διαγραφή
    3. Φυσικά! Οι ηλίθιοι ενίοτε έχουν φιλότιμο.

      Διαγραφή
  8. Κρατάω την φωτογραφία με τη μούτζα...
    Τρομάρα μας!!!

    "Τα ρέστα μου... αμ δεν τα βλέπω!!!"

    Φιλιά, ρε Πέτρο (αυτά δεν φορολογούνται... ακόμα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέω, που λες, στον άνδρα μου χθες γι' αυτό το νέο μέτρο και τι με ρωτάει αυθόρμητα;
    "Ρέστα δεν έχει;"
    Αλήθεια, περιμένουν ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα κάνουν από μόνοι τους αίτηση για να τους πάρουν το σπίτι; πόσα ακίνητα δηλαδή κληρονομεί συνήθως ο μέσος Έλληνας; και πρόσεξε! η διάταξη αναφέρεται σε "αξιόλογο" ακίνητο! Όποιος πιστεύει ότι θα σκοτώσει το ξερικό χωράφι του παππού του στην Άνω Λεστινίτσα και θα καθαρίσει, μάλλον γελιέται! Η Εφορία θα αποφασίζει ποιο ακίνητο θα σου πάρει!
    Καλή μας χώνεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και δεν έχει ρέστα. Τους χαρίζεις το ακίνητο υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση για να μην έχουν μετά τρέξιμο στα δικαστήρια. Ο δικαστής θα σου πει πως εσύ από μόνος σου το παραχώρησες, κατά συνέπεια δεν γίνεται να έχεις μετά καμία αξίωση.
      Τα υπόλοιπα χρέη σου προς την εφορία, τη ΔΕΗ, το ΦΠΑ που χρωστάς, ή οτιδήποτε άλλο, δεν μπορούν να συμψηφιστούν με την ...παραχώρηση αυτού του ακινήτου. Συνεπώς κάθε ακίνητο που θα κληρονομείς απλά θα τους το χαρίζεις αφού δεν πρόκειται ποτέ να έχεις τη δυνατότητα να πληρώνεις τους φόρους κληρονομιάς.
      Σε απλά ελληνικά: όσοι από δω και μετά πεθαίνουν και κληροδοτούν στην επόμενη γενιά τα ακίνητά τους, ουσιαστικά τα στέλνουν στη Μέρκελ.
      Είναι κάποιος που δεν κατάλαβε κάτι;
      Α, μη το ξεχάσω: αν αυτή η πουστιά δεν αλλάξει, όλες οι επόμενες κυβερνήσεις θα παίρνουν την περιουσία σου και θα σου λένε: "εμείς απλά το νόμο εφαρμόζουμε".
      Με τις υγείες μας.

      Διαγραφή
  10. Τελικά τα έτσουξα πολύ! Δεν μπορώ να κάνω σοβαρό σχόλιο! Έσβηνα, έγραφα, έσβηνα!
    Να σου θυμίσω ότι κάτι καλό θα σου κάνω τον Μάιο και να με συγχωρέσεις;
    χοχοχοχοοχοχοχοχοχοχοχοχο :))))))
    Φιλί!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α ρε μούντζες που χρειάζονται ...παντού!
    Ναι ήρθα και σε διάβασα! Ξανά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή