Σελίδες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λι(η)στών συνέχεια

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης κατέθεσαν αίτημα στον υπουργό οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας του την εκ νέου αποστολή της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" (ή  "Φαλτσιάνι"). Φαίνεται πως δεν έχουν πειστεί με τα στοιχεία που περιέχονται στην περιώνυμη λίστα, την οποία παρέδωσε ο τέως (και χειρότερος) υπουργός οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά, μετά από 16 ολόκληρους μήνες (!!!!!) που είχε στην κατοχή του - στο σπίτι του δηλαδή.

Στην επιστολή αναφέρεται: "…επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση".

Στην αίτησή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν επίσης το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που συνόδευε το CD, καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο. 


Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Έχουμε παρέμβαση των δύο - καθ’ ύλην αρμόδιων - ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών, οι οποίοι λένε στον νυν υπουργό να ζητήσει από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την εκ νέου αποστολή της λίστας, ούτως ώστε να προβούν σε εξακρίβωση της γνησιότητας του καταλόγου που παραδόθηκε σε στικάκι από το Βενιζέλο.
Αναφέρονται δηλαδή ευθέως στο ενδεχόμενο αλλοίωσης του περιεχομένου της λίστας. Και μόνο η διατύπωση αυτού του “ενδεχόμενου” αρκεί για να καταδείξει τις πολιτικές ευθύνες (και ξεφτίλες).

Ή το παιχνίδι χοντραίνει, ή πρόκειται για ξεκάρφωμα.

Θέλω να πιστεύω ότι ισχύει το πρώτο. Και από τη μέχρι τώρα πορεία αυτών των δύο εισαγγελέων μπορώ να υποθέσω πως θα χυθεί φως στην υπόθεση. Νομίζω πως οι Πεπόνης και Μουζακίτης θα επιτελέσουν το καθήκον τους και θα τιμήσουν τους όρκους τους. Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη για την κατάληξη που θα έχει στη Βουλή (και) αυτή η υπόθεση. Ακόμη και αν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον Βενιζέλο ή άλλους πωλητικούς, θα τα φάει η μαρμάγκα που λέγεται βουλευτική αλητεία ασυλία.

Ο πρόεδρος Βενιζέλος, απ’ όσα μας είπε ως τώρα, χρησιμοποίησε τα λεγόμενα του Διώτη αλλά και τη δική του επιστημονική κατάρτιση, για να δικαιολογήσει την αποσιώπηση του περιεχομένου της λίστας. Έκανε λόγο για προϊόν υποκλοπής και συνεπώς - κατά τη γνώμη του(ς) - μη αξιοποιήσιμο.
Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίστα χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου και της Γαλλίας από το αρμόδιο υπουργείο της οποίας ζητούμε την εκ νέου συνδρομή, φαίνεται πως δεν πτοεί το σύντροφο Βαγγέλη.
Μέσα στα πολλά ασυνάρτητα που τελευταία περιφέρεται και λέει, έδειξε να αναρωτιέται το λόγο για τον οποίο ο προκάτοχός του δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, παρότι είχε τη λίστα στα χέρια του επί 6 μήνες.
Αν σύντροφε Βαγγέλη το θέμα είναι “χρονικό” μπορώ να σε ρωτήσω τι έκανες εσύ που την είχες επί 16 μήνες (Ιούνιος 2011-Σεπτέμβριος 2012);

Σου ’χω κι άλλη ερώτηση: οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς δεν έχουν διαβάσει τους νόμους που επικαλείσαι εσύ και ο Διώτης; Προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες από τη στιγμή που παρέδωσαν τη λίστα στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω; Πρόσεξε τι θα πεις γιατί τώρα άρχισαν να ξεσκονίζουν και σένα.
Κι αν δεν το κατάλαβες να στο πω εγώ: δεν σου έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη! Ο έλεγχος που θα κάνουν από δω και πέρα δεν αφορά τα ονόματα και τα ποσά της λίστας, αλλά στρέφονται απευθείας στο πρόσωπό σου και σε κάθε άλλον από του οποίου τα χέρια πέρασε. Όπως καταλαβαίνεις (;) το ερώτημα τώρα πια δεν είναι αν πρέπει να αξιοποιηθεί η λίστα, αλλά αν αλλοιώθηκε.
Ακριβέστερα: αν την αλλοίωσες! Γκέγκε;;;

Σήμερα έχουν κληθεί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να καταθέσουν για την υπόθεση, αρχικά ο Βενιζέλος στη 13:30 και στις 16:00 ο κ. Σαχινίδης. Ο Παπακωνσταντίνου θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες μιας και απουσιάζει στο εξωτερικό.

ΥΓ: Σύντροφε Βαγγέλη, λες αυτή τη φορά να σου κάτσει βαρύ το πεπόνη;

2 σχόλια:

  1. "Η αυτοψία" θα δείξει... Αν οι δυο εισαγγελείς- ανακριτές σταθούν στο ύψος τους τούτες τις πολύ δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος μας θα μπορούμε να μιλάμε για τους "Ντι Πιέτρο" της Ελλάδας... Θυμίζω ότι ο Ιταλός δικαστής Ντι Πιέτρο, και τώρα ηγέτης πολιτικού κόμματος, ήταν αυτός που ηγήθηκε της επιχείρησης "Καθαρά χέρια" στην Ιταλία που είχε σαν συνέπεια τη διάλυση του Σοσιαλιστικού κόμματος και του Χριστιανοδημοκρατικού στην Ιταλία και ο ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Κράξι να πεθάνει στην εξορία, στην Αλγερία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νεότερα είναι ότι οι Διώτης και Καπελέρης κλήθηκαν να καταθέσουν ως ...κατηγορούμενοι!!!
      Λες να θυσιαστούν ως Ιφιγένειες; Τουλάχιστον τον Διώτη δεν τον έχω για τόσο βλάκα.
      Το δυστύχημα είναι πως οι πωλητικοί μονίμως την γλιτώνουν. Αν ακόμη και στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν διωχθούν πολιτικά τομάρια τότε δεν θα διωχθούν ποτέ.
      Κάτι τέτοιες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ τρύπες του συστήματος εκμεταλλεύεται το φασισταριό και κάνει παιχνίδι. Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως από χθες (Χυτήριο) συνεπικουρούνται, ανοιχτά πλέον, από τις σκοταδιστικές παραθρησκευτικές οργανώσεις των αποχαυνωμένων.

      Διαγραφή