Σελίδες

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται



Παρακολουθούσα το χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή. Στο διαδίκτυο οι πληροφορίες ήσαν ελάχιστες και όπου κι αν διάβασα επαναλαμβάνονταν τα ίδια πράγματα.
Τελικά, δεν έγινα σοφότερος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, έμαθα όμως πολλά ωραία πράγματα σχετικά με τους απεργούς των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι/απεργοί/απολυμένοι (εργάζονται εκ περιτροπής μια φορά την εβδομάδα) των ναυπηγείων “εισέβαλλαν” στο Πεντάγωνο και χάλασαν την αισθητική του στρατηγού, του Δένδια, του Λυκουρέντζου (!) και δε ξέρω ‘γω ποιού άλλου. Ο στρατηγός βγήκε στα σκαλιά, ζήτησε από τους απεργούς να αποχωρήσουν, είχε μια μικρή συνομιλία με τον βουλευτή Κουρουπλή και μόλις πήρε χαμπάρι τις κάμερες και τα ΜΑΤ που κατέφθασαν τού ανέβηκε η αδρεναλίνη και ο τσαμπουκάς και απευθυνόμενος στο πλήθος είπε πως είναι σπίτι του (!!!!!!!!) και να του αδειάσουν το στρατόπεδο (το σπίτι του).

Δεν πιστεύω στρατηγέ μου όταν φύγεις από τη θέση σου (το σπίτι σου) να μιμηθείς το Βαγγέλα και να πάρεις μαζί σου κανα τανκ! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι οι απελπισμένοι απεργοί που τους πλάκωσαν στο ματσούκι (με τα γκλοπ ανάποδα). Λεπτομέρειες θα μου πεις. Του ’πεσε του Ματατζή και δεν το έπιασε καλά μετά. Όπως και με τα χημικά που ξεχνάνε να κοιτάξουν τις ημερομηνίες λήξης.


Κατά Δένδια και της άλλης ποντικομαμής του Λυκουρέντζου, πρόκειται για πρωτοφανείς σκηνές βίας τις οποίες η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί και θα πατάξει.

Παπάρες Δένδια:Είμαι βαθύτατα λυπημένος, γιατί τα άκρα στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Σε περίοδο βαθιάς κρίσης, δείχνουν ότι δεν σέβονται τίποτα. Βρίσκονται βουλευτές που ενισχύουν αυτά τα άκρα και την κατάλυση κάθε θεσμού κάθε ιερού κάθε οσίου. Η κοινωνία πρέπει να δείξει αυτοσυγκράτηση”.

Να λυπάσαι για τα μούτρα σου. Λόγω καράφλας τα μυαλά σου πήραν αέρα ή έτσι ήσουν πάντα; Αν δεν το ‘μαθες πρόκειται για εργαζόμενους των ναυπηγείων που έχουν μείνει (έχετε αφήσει) έξι μήνες απλήρωτους και όχι για μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή του ΠΑΜΕ ή τίποτα μαστουρωμένους των Εξαρχείων. Αν τα δικά σου παιδιά έμεναν νηστικά θα είχες κατεβάσει τα ΜΑΤ ζητώντας τα …“δεδουλευμένα” σου. Αυτοί δεν έχουν ΜΑΤ και κατεβάζουν το δίκιο τους.

Παπάρες Λυκουρέντζου:Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία να προπηλακίζονται υπουργοί, υφυπουργοί και διοικητές και η δημοκρατία να είναι παράλυτη, θα εφαρμόζεται η νομιμότητα σε κάθε περίπτωση”.

Παράλυτα είναι όλα τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Σε μια κοινωνία που καταρρέει, σε μια κοινωνία που καταρακώνεται η αξιοπρέπεια και το αυτονόητο δικαίωμα του εργαζόμενου να διεκδικεί τα χρήματα που έχει δουλέψει θα μας μιλήσεις για νομιμότητα; Πότε ρε μάγκα μου καταλύεται η δημοκρατία; Όταν καταλαμβάνονται τα γραφεία σας και προπηλακίζεται η πούστικη συμμορία σας και όχι όταν πεινάνε οι συμπολίτες σου; Κόψε το υφάκι γιατί δε γελάμε. Ίσα ίσα που μας καριολιάζεις περισσότερο. Κοίτα να βάλεις τάξη (αστειεύομαι) στο υπουργείο που σου δώσανε και άσε τις κουραδομαγκιές.

…οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι πρωτοφανείς και απαράδεκτες
…απερίγραπτη κατάσταση
…ο στρατηγός κάλεσε τους εισβολείς να αποχωρήσουν
…τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους
…τα όσα πρωτοφανή και απαράδεκτα έλαβαν χώρα
Τις παραπάνω παπάρες τις εκστομίζει δημοσιογράφος (του κώλου) στο παρακάτω βίντεο


Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν με κλούβες 106 εργαζόμενοι. Οι 15 θα περάσουν σήμερα αυτόφωρο για …εισβολή και φθορά ξένης περιουσίας (Ναι!!! το υπουργείο Άμυνας δεν είναι περιουσία του ελληνικού λαού, είναι ξένη), ενώ 91 για διατάραξη της κοινής ησυχίας (ενόχλησαν την ησυχία του στρατηγού ή παραπονέθηκαν οι γείτονες απ’ τα γύρω σπίτια;).

Να χαρώ εγώ αντανακλαστικά. Όταν θέλει αυτή η πουτάνα η Πολιτεία για πότε «αποδίδει δικαιοσύνη», ε! Στη περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ ακόμα ψάχνουν να βρουν αν υπάρχουν ευθύνες. Που τις ξέρουν και οι κότες δηλαδή, αλλά οι εισαγγελικοί λειτουργοί προσκρούουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες.
Οπότε;
Οπότε κάτσε να ματσουκώσουμε καμιά εκατοστή πεινασμένους και να τους πάμε με χειροπέδες μπουλουκηδόν στο Αυτόφωρο (η χαρά της κάμερας) για να δείξουμε πως η Πολιτεία επαγρυπνεί και λειτουργεί. Δε γ@μιέστε!

Οι μόνοι που αισθάνονται ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία είναι οι νεοναζί και οι μαλάκες που τους ακολουθούν. Επειδή μπορούν να κάνουν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα ό,τι θέλουν.
Για όσους “νοικοκυραίους” έχουν πειστεί ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία, εξαιρετικά αφιερωμένος ο Σφακιανάκης.



Βάλαμε ένα λύκο να φυλάει τα πρόβατα
σ' ένα άσπρο σπίτι να μη λέμε ονόματα
κάποια προβατάκια πολεμούν μονάχα τους
πολεμούν τον λύκο που μπήκε στο κοπάδι τους.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα.

Ήταν μια αρκούδα που το λύκο φύλαγε,
φύλαγε το λύκο που τη παραφύλαγε.
Λύκε η αρκούδα δεν είναι ακίνδυνη
τώρα πληγωμένη είναι επικίνδυνη.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα.

Πρόβατα ξυπνάτε η σειρά μας έρχεται
κι εσείς τσομπανάκια βρε άιντε να κουρεύεστε
πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα
λύκοι δεν θα υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν πρόβατα.

6 σχόλια:

  1. Ότι η σειρά μας έρχεται είναι το μόνο σίγουρο.
    Σωστός κι ο Σφακιανάκης: "λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα".
    Ή αλλιώς "κανείς δε σε καβαλάει, αν εσύ πρώτα δε σκύψεις".

    Αλήθεια ποιος και με ποιο τρόπο θα επιβάλει και τη νομιμότητα να πληρώνονται οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους;
    Ή μήπως αυτό δεν είναι στα πλαίσια της νομιμότητας και του ευνομούμενου κράτους;


    ΥΓ.: "Δεν πιστεύω στρατηγέ μου όταν φύγεις από τη θέση σου (το σπίτι σου) να μιμηθείς το Βαγγέλα και να πάρεις μαζί σου κανα τανκ"!

    χαχααχχαχαχχα
    καλό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πλαίσια της νομιμότητας απλά δεν υπάρχουν.
    Τα ανοιγοκλείνουν κάθε φορά που θέλουν να νομιμοποιήσουν μια χυδαιότητα ή να απονομιμοποιήσουν το αυτονόητο.
    Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πετράκι
    Μόνος έμεινες με τον Majestic. ή μήπως πρόκειται για το ίδιο άτομο;
    Ακόμα και το Κωστάκι Τσαγκαράκι. ο λεγόμενος Λογοπλόκος, σε παράτησε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ναι. Έχω φτιάξει καμιά δεκαριά λογαριασμούς και μπλογκς για να απαντάω σ' αυτά που λέω.
      Βγάλε τη κουκούλα.

      Διαγραφή
  4. “Ξυπνήστε πρόβατα επί σφαγή” ή όπως το τραγούδησε ο Πάνος Τζαβέλας στο θαυμάσιο τραγούδι του «Ο κυρ Παντελής»: «Ξυπνήστε, ρε, ξυπνήστε»!....
    “… Ό, τι κι αν κάνετε/ ποτέ αρκετό δε θα ‘ναι. Η κατάστασή σας είναι άσκημη/ κι ακόμα πιο άσκημη θα γίνει. Δεν πάει άλλο έτσι πια./ Αλλά διέξοδος ποια είναι;… Μάθε λοιπόν: είτε εσύ φταις, είτε όχι αν δεν μπορείς άλλο να συνεχίσεις ν’ αγωνίζεσαι, θ’ αφανιστείς…” (Μπ. Μπρεχτ)…

    -Δες εδώ μια παλιά μου ανάρτηση: “Υπερασπίζοντας το λύκο από τα πρόβατα” (Χ. Μ. Εντσενσμπέργκερ): http://itzikas.wordpress.com/2012/03/31/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%B9/

    ΑπάντησηΔιαγραφή