Σελίδες

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Λογική ...Μάνου !



Ο πολιτικός στην εποχή μας αποτελεί είδος μιας ιδιαίτερης συνωμοταξίας του ζωικού βασιλείου. Στη κατηγορία αυτή, της οποίας η συγγένεια με τον άνθρωπο ερευνάται από τους επιστήμονες, θα συναντήσουμε από αμοιβάδες έως ασπόνδυλα. 

Η πρώτη κατηγορία μας είναι ιδιαίτερα γνωστή για την παντελή έλλειψη εγκεφάλου και εγκεφαλικής λειτουργίας. Με μια μικρή προσπάθεια θα μπορέσουμε να εντάξουμε αρκετές δεκάδες «ελλήνων» πολιτικών στη κατηγορία αυτή. Είναι αυτοί που λένε «ναι» σε όλα, ψηφίζουν τα πάντα, δεν έχουν άποψη - και δεν κουράζονται να σχηματίσουν, κινούνται και πολιτεύονται εξυπηρετώντας τα συμφέροντα άλλων, παρουσιάζονται στη Βουλή μόνο στην πρώτη συνεδρίαση και μια φορά το μήνα για το μισθό, ζουν παρασιτικά εις βάρος άλλων οργανισμών. Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια «πολλά είδη αμοιβάδας αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο. Μερικά παρασιτούν στο παχύ έντερο». Εκεί θα οφείλεται και το γεγονός ότι άμα τη εμφανίσει τους στο γυαλί νιώθεις να σου συστρέφεται το έντερο.

Στη δεύτερη κατηγορία, συναντούμε τα ασπόνδυλα. Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με όλη την κατηγορία των ασπόνδυλων, αλλά με αυτά από τα οποία προέρχονται οι έλληνες πολιτικοί, όπως τα μαλακια (τονίζετε όπου θέλετε), τα σαλιγκάρια και τους γαιοσκώληκες. Με αυτά τα δεδομένα μπορείτε να φέρετε στη μνήμη σας επίσης δεκάδες «έλληνες» πολιτικούς που εντάσσονται στις πιο πάνω υποκατηγορίες. Είναι αυτοί που φωνάζουν χωρίς να λένε τίποτα, είναι αυτοί που για να αναρριχηθούν έχουν μάθει μόνο να έρπονται αφήνοντας σάλια, είναι αυτοί που έμαθαν να κινούνται υπόγεια, σκάβοντας το έδαφος κάτω από τα πόδια των άλλων. Σύμφωνα πάντα με τη Βικιπαίδεια «Τα ασπόνδυλα είναι θηρευτές, και συντηρούνται με την κατανάλωση άλλων οργανισμών». Δηλαδή των πολιτών!

Σταματάει εδώ το Animal Planet για να σας αποκαλύψω που μου ’ρθαν όλα αυτά. Τις σκέψεις λοιπόν αυτές έκανα διαβάζοντας τα όσα είπε ο Στέφανος Μάνος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. 

Να τι δήλωσε: «Για να εξυγιανθεί το Δημόσιο θα χρειαστεί να φύγουν σταδιακά 400.000 άνθρωποι, για τους οποίους το κράτος πρέπει να φροντίσει να διευκολύνει αυτή την αποχώρηση πληρώνοντας τους για τρία χρόνια το 70% των τακτικών αποδοχών τους».

Αυτός ο άνθρωπος κατέρχεται στον πολιτικό στίβο και διεκδικεί τη ψήφο σας (τη δική μου αποκλείεται). Για να δούμε λοιπόν τι μας (ξανα)λέει ο Μάνος, αφού ανατρέξουμε στα επίσημα στοιχεία:

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή των Δ.Υ. (Απρίλιος 2012) αυτοί ανέρχονται στις 636.000 περίπου οι μόνιμοι, 50.000 περίπου εργάζονται με σύμβαση έργου και άλλες 20.000 «με ποικίλες εργασιακές σχέσεις». 

Ο εν λόγω νέο-νέο-νεοφιλελεύθερος κομπλεξικός «κύριος» Μάνος που έχει διατελέσει (τρομάρα μας) και υπουργός Οικονομίας επί δράκουλα, κάθισε άραγε να μετρήσει το «κέρδος» από την απόλυση 400.000 ανθρώπων; Αποζημιώνοντας – σύμφωνα με τη δική του πρόταση – τους απολυθέντες Δ.Υ με το 70% των αποδοχών τους για 3 χρόνια (τους πληρώνεις επί 3 χρόνια για να κάθονται), θεωρητικά «κερδίζουμε» το υπόλοιπο 30%. 

Επειδή δεν μπορώ να διανοηθώ (δεν ξέρω αν μπορεί αυτός) μια χώρα χωρίς δασκάλους, νοσοκόμες, γιατρούς, στρατό, αστυνομικούς και πυροσβέστες να υποθέσω ότι κατά τη λογική του Μάνου οι απολυθέντες θα αντικατασταθούν από αντίστοιχους του ιδιωτικού τομέα. Συνεπώς οι υπηρεσίες θα παρέχονται, αλλά δεν θα χρεώνονται στις κρατικές δαπάνες. Καλά ως εδώ; 
Για να ρωτήσω τώρα: Αγνοεί ο «κύριος» Μάνος ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει πως με την απόλυση (ή εφεδρεία ή όπως αλλιώς θέλει να τη βαφτίσει) 400.000 εργαζομένων, αντίστοιχα δεν θα καταβάλλονται οι εργοδοτικές εισφορές; Σε αυτή τη περίπτωση, από πού θα αντλούν πόρους τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αν όχι από τις εισφορές των εργαζομένων, για να πληρώνουν τις συντάξεις, τις δαπάνες για την Υγεία (φάρμακα, νοσήλια) και τις συσσωρευμένες μέχρι σήμερα οφειλές τους; Μήπως από τον κρατικό προϋπολογισμό; Αρνούμαι να δεχτώ πως υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Τον θεωρώ επικίνδυνο, όχι ηλίθιο. Άρα από πού; Προφανώς από πουθενά! Εκτός κι αν δεχτούμε ως …λύση, ότι θα «παγώσουν» για πάντα οι οφειλές των Ταμείων και θα πάψουν να καταβάλλονται οι συντάξεις.

Η πολιτική του κ. Μάνου εντάσσεται σε μια γενικότερη «λογική», αυτής των ασπόνδυλων: πες τη μεγαλύτερη μαλακία, για να κάνεις μεγαλύτερη εντύπωση. Το θέμα πιασάρικο, ο κόσμος έχει τα δικά του προβλήματα και δεν θα κάτσει να αναλύει το καθετί.

Κατ’ εμέ, έχει σημασία ποιος μιλάει κι όχι τόσο το τι λέει. Και για να υποδεικνύει τρόπους που κατά τη γνώμη του θα βοηθήσουν στη μείωση του χρέους και των ελλειμμάτων, πρέπει να έχει αποδείξει ότι έχει εγκέφαλο και τον χρησιμοποιεί. Ο κ. Μάνος λοιπόν που έχει απαντήσεις και λύσεις για όλα δεν κάθισε ποτέ να απαντήσει το πώς κατάφερε επί των ημερών του να γίνει ελλειμματική η επιχείρηση «Αλλατίνη Α.Ε.», ώστε να αναγκαστεί να την πουλήσει. Ιδιωτική ήταν η «Αλλατίνη Α.Ε», - μιας και είναι ακραιφνής υποστηρικτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας - και την διέλυσε. Οι νέοι αγοραστές «ανέβασαν» την επιχείρηση και έπαψε να είναι προβληματική. Το πρόβλημα λοιπόν δεν ήταν στην επιχείρηση και τα προϊόντα της αλλά στον προβληματικό εγκέφαλο του Μάνου.

Και κάτι τελευταίο. Σε ότι με αφορά δεν δέχομαι υποδείξεις από έναν άνθρωπο που έχει να δουλέψει από τα 37 του χρόνια και ο οποίος επί μια 35ετία (άλλα τόσα δηλαδή) είναι κρατικοδίαιτος.



Υ.Γ: Η δική μου γνώμη είναι να φύγουν από το δημόσιο όσοι δεν δουλεύουν (και είναι πολλοί), οι συνδικαλιστές (οι οποίοι επίσης δεν δουλεύουν), όσοι μπήκαν με μέσο και να δοθεί κίνητρο σε όσους βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης. Ο δημόσιος τομέας θα «απαλλαγεί» από πολύ κόσμο (κυρίως παράσιτα) και δεν θα χρειαστεί να δολοφονήσουμε άλλες 400.000 ανθρώπους για να φτάσουμε τα 2 εκατ. ανέργους και να ικανοποιήσουμε τα ζωώδη ένστικτα του κου Μάνου που στα 73 του βλέπει το τέλος να έρχεται και ψάχνει συνοδοιπόρους για τον άλλο κόσμο…

4 σχόλια:

  1. Στο μεταξύ ας μην ξεχνάμε και ότι με 400.000 λιγότερους δημ. υπαλλήλους, δηλαδή με 60% περίπου λιγ΄τοερο προσωπικό, η παραγωγικότητα του δημοσίου τομέα θα πληγεί αναλόγως.
    Κι επειδή οι 400.000 δεν είναι στις ΔΕΚΟ, για να πεις ότι τις ιδιωτικοποιείς, θα πρέπει να μειώσεις το προσωπικο σε νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες, υπουργεία κλπ.
    Οπότε η παραγωγικότητά του σίγουρα θα χει μεγάλο πλήγμα.
    Σε συνδυασμό με την ανεργία μεγάλου μέρους των 400.000 απολυμένων (διότι αν ήταν να απορροφηθούν όλοι από τις ιδιωτικές που θα αντικαθιστούσαν το δημόσιο, τότε πάει να πει ότι ήταν χρήσιμοι και στο δημόσιο και επομένως γιατί να απολυθούν;) το πλήγμα στην Οικονομία είναι προφανές ακόμα και σε μας που δεν ε΄χουμε σπουδάσει οικονομικά.
    Τότε η ύφεση θα σπάσει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ...
    Τα οποία ΄τωρα ακουμπάει!

    Οι νεοφιλελεύθεροι είναι πιο λαικιστές απ όλους στο βάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αντιπαραγωγικότητα του δημοσίου τομέα είναι πανθομολογούμενη. Δικαίως ή αδίκως, δεν είναι της παρούσης. Αν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μετριέται η παραγωγικότητα στη νοσοκόμα, τον αντισυνταγματάρχη ή τη νηπιαγωγό! Για να συμπληρώσουν όμως οι θιασώτες της …ελεύθερης αγοράς τα «επιχειρήματά» τους, αναμασούν μονίμως την καραμέλα περί διογκωμένου δημοσίου. Ακόμη και σήμερα που έχει αποδειχθεί από στατιστικές της Eurostat και επίσημα στοιχεία των κρατών μελών της Ε.Ε, ότι η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους μικρότερους αριθμούς Δ.Υ. , κάτω ακόμη και από το Μ.Ο. της Ε.Ε.
      Αλλά, είπαμε, η βλακεία και το ψέμα πουλιόνται ευκολότερα.

      Η «ουσία» λοιπόν κατά Μάνο και των θιασωτών της αρλουμπολογίας του, είναι αφού απολυθούν οι υπάλληλοι των 700-800€ (για τέτοια νούμερα μιλάμε) να προσληφθούν με τις μισές αποδοχές από τον ιδιώτη. Ο οποίος ιδιώτης θα προτιμήσει τους απολυμένους και με πείρα υπαλλήλους, παρά να κάτσει να εκπαιδεύσει (και ποιος να το κάνει) νέους.

      Είναι δεδομένο ότι ο Δ.Υ. φανερώνει όλα του τα εισοδήματα που προέρχονται από το μισθό του, πληρώνοντας τις αντίστοιχες εισφορές.
      Με το δεδομένο ότι (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ο ιδιώτης φοροδιαφεύγει ασύστολα, διατηρεί παράνομη και αδήλωτη εργασία, δεν αποζημιώνει τον υπάλληλο με αυτά που προβλέπονται από τη σύμβαση, τον βάζει και υπογράφει για 100 και του δίνει 50, δεν αποδίδει ΦΠΑ κλπ κλπ, κάτσε να δεις τι θα εισπράττει το κράτος.

      Διαγραφή
  2. Προφανώς υπονοεί - δεν ειμαι σίγουρος αν το είπε ξεκάθαρα - οτι όπου θα υπάρξει έλλειψη προσωπικού μετά την απόλυση ουσιαστικά 400 χιλ. ΔΥ, θα μπαίνει ενας ιδιώτης και θα αναλαμβάνει και ολα καλά, με μισθούς 400 € και πιθανόν και με κάποια κρατική επιδότηση.
    Πονάει κεφάλι-κόψει.
    Αδυναμία τόσων κυβερνήσεων να συμμαζέψουν το Δημόσιο αρχίζοντας πρώτα φυσικά απο τους κηφήνες, τους no-show υπαλλήλους που τους χτυπάει άλλος την κάρτα ( όπου υπάρχει κάρτα ), τους μονίμως "ασθενείς", τους λουφαδόρους και τους επιδοματάκηδες.
    Αδυναμία να ελέγξουν σωστά τις προμήθειες του Δημοσίου, τις πληρωμές, τα ενοίκια, τα ακίνητα που μένουν αναξιοποίητα και κάποτε ισως περάσουν σε ιδιώτες για μια μπουκιά ψωμί.
    Αδυναμία να βάλουν την Εκκλησία να πληρώσει, αδυναμία πάταξης της εισφοροδιαφυγής, χάϊδεμα των μεγαλοεκδοτών και των βαγγέλαρων ... ατιμωρησία μπαχαλάκηδων, κλπ κλπ
    ... και μετά φταίνει οι ΔΥ. Ολοι. Αποκεφαλίστε τους.
    ετσι θα μαζευτούν... κεφάλαια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τον Πάγκακο, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από «αργόμισθους Δ.Υ. και φοροφυγάδες». Να υποθέσω λοιπόν ότι οι εργατικοί Δ.Υ. και οι έντιμοι επιχειρηματίες ψήφισαν ΠΑΣΟΚ;
      Ε, τότε έτσι θα δικαιολογούνται τα χαμηλά ποσοστά του. Ψηφίστηκε από τους λίγους εναπομείναντες εργατικούς και έντιμους!!!

      Πέρα από τη πλάκα, οι άνθρωποι είναι τραγικοί. Και πάνω απ’ όλα φταίει η δική τους κρατικοδίαιτη αντίληψη που τους έμαθε να τρώνε επί δεκαετίες με χρυσά κουτάλια και να μην αισθάνονται φόβο και ντροπή για όσα λένε.

      Αντί οι διάφοροι Μάνοι της πολιτικής να έχουν κάποια φρέσκια ιδέα για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό, το μόνο που προτείνουν είναι η φτωχοποίηση και άλλων ελλήνων.
      Κι εμείς ψάχνουμε πως φτάσαμε ως εδώ.
      Με τέτοια μυαλά που κουβαλάνε αυτοί που μας κυβέρνησαν και λίγα έχουμε πάθει…

      Διαγραφή