Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012



Τις τελευταίες ημέρες δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με τα πολιτικά και τις εκλογές. Κάτι οι ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους της blogόσφαιρας - αλλά και έξω από αυτήν, κάτι ότι μάθαμε πια τις θέσεις των κομμάτων που κατεβαίνουν στις εκλογές - τι λέει δηλαδή ο κάθε πολιτικός σχηματισμός (το τι εννοεί είναι άλλη συζήτηση), κάτι η άνοιξη που μου άλλαξε τη διάθεση - τα πολιτικά ανέκαθεν μου θύμιζαν βαρυχειμωνιά, σταμάτησα προσωρινά την ενασχόληση μου με τις θλιβερές φάτσες τους.

Τελευταία το’χω ρίξει σε μη πολιτικές ειδήσεις και στο …lifestyle. Έμαθα λοιπόν για το φυτό που εξαφανίζει τα κουνούπια, έμαθα ότι η Beyonce είναι η ομορφότερη γυναίκα για φέτος, έμαθα για το εμβόλιο κατά του καπνίσματος, έμαθα για τους αυτόματους πωλητές που πουλάνε ζωντανά καβούρια (!!!), αλλά και για την ελληνική λέξη που βρέθηκε στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη (!!!!!!!!! Λιακόπουλε ζεις, εσύ μας οδηγείς).

Επειδή όμως κατά πως λένε πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, δεν άντεξα στο πειρασμό. Μπήκα στο site politicsgr.net και διάβασα εξαιρετικά άρθρα και αναλύσεις των πωλητικών μας.

Η μια είδηση καλύτερη απ’ την άλλη. Τόση βλακεία συγκεντρωμένη - και μάλιστα διακομματική - ομολογώ δεν συναντάς εύκολα. Πρέπει να κάνουν διαγωνισμό αρλούμπας, δεν εξηγείται αλλιώς.
Είπα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τούτες τις παπάρες. Διαβάστε τις όλες έχοντας στο μυαλό σας κάθε φορά ποιος τις λέει:


Πρ. Παυλόπουλος: Η ΝΔ θωράκισε τη χώρα
Απ. Ανδρεουλάκος: Η ΝΔ συνιστά εγγύηση για το μέλλον
Ευ. Βενιζέλος: Ο πολίτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι στις εκλογές δεν κρίνεται η τύχη του ΠΑΣΟΚ αλλά της χώρας
Κ. Σκανδαλίδης: Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η πολιτική υπέρβαση του μνημονίου
Α. Σαμαράς στο Λαύριο: Μέσα σε τρία χρόνια θα ρίξω την ανεργία στο μισό…
Γ. Μαγκριώτης: Το πρόγραμμα του Ευ. Βενιζέλου θα διορθώσει τις αδικίες
Θ. Πλεύρης: Δεν είμαστε υπέρ του …έξαλλου αντιμνημονίου
Χρ. Παπουτσής: Κάνουν λάθος όσοι ταυτίζουν το μνημόνιο με το ΠΑΣΟΚ
Χρ. Πρωτόπαπας: Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει Χάρρυ Πότερ…
Ο Α. Λοβέρδος κρούει τον κώδωνα κινδύνου: Ο τιμωρών τιμωρείται…
Δ. Αβραμόπουλος: Είναι δυσκίνητα τα ντιμπέιτ…
Π. Κουκουλόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο γιατί έμαθε από την κρίση
Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο για οποιαδήποτε κυβέρνηση…
Άδωνις Γεωργιάδης: Να αποπασοκοποιηθεί η χώρα…
Γ. Καρατζαφέρης: Πήρα τον Βορίδη όταν κυκλοφορούσε με τσεκούρια…
Γ. Παπαθανασίου: Έχουμε αυτομαστιγωθεί στην αυτοκριτική!..
Ν. Νικολόπουλος: Στις δημοκρατίες οι λαοί μπορούν και να αυτοκτονούν!..
Αλέκα Παπαρήγα: Όχι μόνο δεν θα πάρουμε τα σπίτια του κόσμου αλλά θα τα εκσυγχρονίσουμε κιόλας…
Π. Οικονόμου: Παρανοϊκή απόφαση η επανάληψη εκλογών
Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι αναπόφευκτη η επανάληψη των εκλογών. Αναπόφευκτη είναι η ανάγκη να διδαχτούμε και να σοβαρευτούμε
Άρης Σπηλιωτόπουλος: Θα βρούμε τα λεφτά ιδιωτικοποιώντας τον ΟΣΕ…
Π. Καμμένος: Δεν συνεργάζομαι με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ούτε νεκρός…
Κ. Σκανδαλίδης: Ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να βγάλει την χώρα στο ξέφωτο


Ναι, όλοι αυτοί διεκδικούν ξανά σταυρό προτίμησης. Και έχουν και την απαίτηση κάθε φορά που εμφανίζονται στο γυαλί, όταν ξεκινάει η εκπομπή να αναφέρεται από τους δημοσιογράφους η εκλογική τους περιφέρεια, αλλά και να την υπενθυμίζουν όταν τελειώνει. Μήπως οι ψηφοφόροι δεν τους ξέρουν, μήπως τους ξέχασαν! Αν είχαν φιλότιμο θα ‘πρεπε να κρύβονται, όχι να ζητάνε διαφήμιση. Αλλά ποιος το ‘χασε…

Είναι κοινή πλέον η διαπίστωση πως η συντριπτική πλειοψηφία των πωλητικών απέχει εκατομμύρια έτη φωτός από την πραγματικότητα, όπως τη βιώνει στη καθημερινή του ζωή ο Έλληνας πολίτης.
Έχω πια σιγουρευτεί (δεν κάνω πλάκα) πως δεν μας δουλεύουν, πως πραγματικά αισθάνονται ότι έχουν επιτελέσει το καθήκον τους. Ο τρόπος που συμπεριφέρονται, ο τρόπος που μιλούν, οι αισχρές ατάκες του στυλ “δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα” (Huan Antonio Komanetsi-Samara), ή το καλυτερότερο (by Benitto) “οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες”, ακριβώς αυτό δηλώνουν: δεν έχουν καταλάβει το κακό που μας έχουν κάνει και εξακολουθούν στον ίδιο άθλιο δρόμο που χάραξαν αυτοί και τα αφεντικά τους.

Πόσο θράσος πρέπει να διαθέτουν όλοι αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο, που το συνυπέγραψαν με ικανοποίηση (δε ξέρω αν έφτασαν και σε οργασμό εκείνη τη στιγμή) όταν μας λένε ότι αυτοί είναι που θα μας βγάλουν από αυτό; Βλέπουν ότι ο κόσμος στράφηκε προς την Αριστερά και άρχισαν να χρησιμοποιούν τα δικά της συνθήματα. Τσάμπα κόπος!

Φέτος δεν θα ’χουμε debate. Ο ένας ήθελε 2+1, ο άλλος 1+1, ο τρίτος 2-1*5:12 τετραγωνική ρίζα του 20. Συνεννοήθηκαν να διαφωνήσουν για να μην πραγματοποιηθούν ποτέ. Τα επιτελεία τους και οι ιματζμέικερς τούς απέτρεψαν από την κοινή εμφάνιση-φιάσκο. Δεν θα ’πρεπε με τίποτα να παρουσιαστούν μαζί γιατί θα έπρεπε να παρουσιάσουν τις διαφορές τους. Ποιές διαφορές; Στο μόνο που διαφωνούν είναι το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες έμειναν πριν τις εκλογές. Οι αδιόρθωτοι πωλητικοί μας περιμένουν σαν τους γύπες πάνω από τη μισοπεθαμένη Ελλάδα για να εφορμήσουν ξανά και ξανά. Θα τους δώσουμε την ευκαιρία; Τα κούφια λόγια, οι ψεύτικες υποσχέσεις τους, τα ρουσφέτια, η εθελοτυφλία μας, μάς οδήγησαν στο να τους ψηφίζουμε επί χρόνια. Τώρα θα κάνουμε τα ίδια;

Λύσσαξαν ντόπιοι και ξένοι πουστ#δες να ουρλιάζουν πως οι έλληνες πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα την παραμονή στην ευρωζώνη, να ψηφίσουν «σταθερότητα», να μη ψηφίσουν «ακυβερνησία» (προσωπικά δε με χαλάει καθόλου, το λέει και το blog). Αυτό που μένει είναι να μας βάλουν και το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο στη τσέπη, αλλά παλαιά!

Έχω ελπίδες. Οι δημοσκοπήσεις - όχι οι ψεύτικες που ανακοινώνονται, αλλά αυτές που κάνω εγώ - μου δίνουν την εντύπωση πως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτή τη φορά φαίνεται πως η συσσωρευμένη οργή του εκλογικού σώματος θα εκφραστεί και στη κάλπη. Κοντός ψαλμός!

Πρέπει να αντιληφθούμε πως την κρίση δεν τη δημιούργησαν οι πωλητικοί μας, αλλά εμείς οι ίδιοι. Αν αυτοί είναι οι φυσικοί αυτουργοί για το έγκλημα, οι ηθικοί αυτουργοί είμαστε εμείς.

Εμείς δημιουργήσαμε την κρίση, εμείς θα δώσουμε τη λύση.
Στο χέρι μας είναι.
Φτάνει να ρίξουμε το σωστό στη κάλπη… 


2 σχόλια:

  1. Νομίζω πως γίνεσαι κακός.
    Τα παιδιά προσπάθησαν αλλά δεν τους "βγήκε".

    Όπως έλεγε και το αμίμητο σλόγκαν νομαρχιακών:
    "εδώ χρειάζεται Τζαννετάκος"!
    (δείχνοντας το τζιπ να περνά διπλα απ το φιατάκι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους φαντάζεσαι και τους δύο στην αντιπολίτευση να κοιτάει ο ένας τον άλλον και να αναρωτιούνται τι πήγε στραβά;
      Τους φαντάζεσαι να στηλιτεύουν τη στάση της κυβέρνησης που μας έβγαλε από το μνημόνιο και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το ευρώ και την ευρωπαϊκή σταθερότητα;
      Τους φαντάζεσαι να τους καλούν σε εκπομπές και να πρέπει να στηρίζουν το ΔΝΤ και τη Μέρκελ;

      (Είδες που μπορώ να γίνω και χειρότερος;)

      Διαγραφή