Σελίδες

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο16

Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Απεργία πείνας άρχισε η Βίκυ Σταμάτη.
Απεργία πείνας άρχισε στις φυλακές Κορυδαλλού η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Σταμάτη, που βρίσκεται προφυλακισμένη από την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα το συνήγορό της, η ενέργειά της εντάσσεται στο πλαίσιο έντονης διαμαρτυρίας για την κράτησή της.

Δεν πειράζει κα Βίκυ. Μετά τη μεγάλη μάσα, καλό σου κάνει η δίαιτα.


Στη θέση Νο9:
Καμία εξαίρεση στο ασφαλιστικό.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ματίας Μόρς μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές παρεμβαίνει με επιστολή τους στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εργασίας και ζητά να μην εξαιρεθεί κανένας κλάδος υγείας, κανενός ταμείου, από την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ. Η επιστολή, που είναι γραμμένη σε απαξιωτικό ύφος, ελέγχει τους υπουργούς Λοβέρδο και Κουτρουμάνη γιατί δεν τον ενημέρωσαν για τις εξαιρέσεις του νόμου. Στη συνέχεια απαιτεί να ενημερωθεί για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, για να καταργηθούν τα συγκεκριμένα άρθρα του νόμου και την ένταξη όλων των Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ μέχρι τον Ιούνιο.

Η απόλυτη ξεφτίλα, το απόλυτο ξεβράκωμα. Τους φέρατε καλά καλά και τώρα έχετε την εντύπωση ότι θα σας επιτρέψουν να υλοποιήσετε αυτά που σχεδιάζετε; Ό,τι και να κάνετε θα τους ρωτάτε. Ακόμη και για να κατουρήσετε θα παίρνετε την άδεια της τρόικας.
Πουλημένοι χοντρομαλάκες.


Στη θέση Νο8:
Ρεκόρ φοροδιαφυγής το 2012.
Όπως προκύπτει από ελέγχους του ΣΔΟΕ, μία στις δύο επιχειρήσεις στην Αττική φοροδιαφεύγει, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ. Η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη στην περιφέρεια, αφού στα Ιόνια Νησιά το 71% των επιχειρήσεων φοροδιαφεύγει και στο Νότιο Αιγαίο το 65%.
Προεξέχουσα περίπτωση αποτελεί η Ζάκυνθος, όπου ιδιώτες και επιχειρηματίες απέκρυπταν επί σειρά ετών, έως και χιλιάδες τ.μ. ιδιοκτησίας. Ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Μποζίκης μετά από έρευνες και με την βοήθεια αεροφωτογραφιών προχώρησε σε λεπτομερή καταγραφή των ιδιοκτησιών και διαπιστώθηκε ότι ενώ το συνολικό εμβαδόν που είχε δηλωθεί ήταν 2,8 εκατομμύρια τ.μ. το πραγματικό έφτανε τα 6,2 εκατομμύρια τ.μ. Ακόμη, 15.000 κτίρια ηλεκτρολοδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ (!!!) με ρεύμα που έπαιρναν από γείτονες. Από το όργιο των κλοπών υπολογίζεται ότι ο Δήμος έχανε από τέλη, πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φοροδιαφυγή θεωρείται ότι υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ.

Ρεκόρ φοροδιαφυγής λοιπόν και είμαστε ακόμη στο πρώτο 4μηνο!
Μην κάνετε απολύτως τίποτα για να την χτυπήσετε. Η παλιά συνταγή της περικοπής μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ είναι δοκιμασμένη και αποδίδει.


Στη θέση Νο7:
Τέλος στα σήματα τελών κυκλοφορίας!
Προσπαθώντας να εξοικονομήσει μερικά εκατομμύρια ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταργήσει όχι μόνο τα ειδοποιητήρια που στέλνει κάθε χρόνο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά ακόμη και τα αυτοκόλλητα σήματα, που επικολλούνται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.
Μόνο για τις τράπεζες το διαχειριστικό κόστος υπολογίζεται σε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δαπάνη που καλύπτεται το δημόσιο.
Με το νέο σύστημα το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει πως το δημόσιο θα εξοικονομεί περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Αντί να στέλνεται η ειδοποίηση σε 4,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, φέτος το υπουργείο Οικονομικών θα καλέσει με μια ανακοίνωση όλους τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν μόνοι τους στις τράπεζες για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για το 2013.

Μαλακίας το ανάγνωσμα! Προσπαθεί το Υπ.Οικ. να μας πείσει ότι «ξοδεύει» 30 εκατ. το χρόνο (για εμάς το κάνει;), τη στιγμή που η δαπάνη αυτή έχει συνυπολογιστεί στην τιμή του σήματος τελών κυκλοφορίας και πληρώνεται από τους κατόχους των Ι.Χ. αυτοκινήτων!
Σε ένα ευνομούμενο και πραγματικά δίκαιο κράτος, η μη αποστολή ειδοποιητηρίου και η έκδοση αυτοκόλλητου σήματος (δηλαδή η μείωση του κόστους), καθώς και οι κερδισμένες εργατώρες στα γκισέ των τραπεζών, θα σήμαινε μείωση της τιμής των τελών κυκλοφορίας.
Στο ληστρικό αυτό κράτος κάθε ξεπάτωμα σε φορολογούμενο σημαίνει για τους ιθύνοντες «μείωση λειτουργικής δαπάνης».
Στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα ο έλληνας φορολογούμενος είναι συνώνυμο του μαλάκας.


Στη θέση Νο6:
Νέα υπόθεση δωροδοκίας στο υπουργείου Ανάπτυξης.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης κατηγορούμενοι ότι ζητούσαν χρήματα από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ναύπλιο, προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική οικονομική ενίσχυση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.
Σύμφωνα με την καταγγελία του επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι τον εκβίαζαν, ζητώντας του ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση της ξενοδοχειακής του μονάδας και μετά από "παζάρια" το ποσό κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.
Πρόκειται για έναν 58χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα προγραμματισμού και ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Εναντίον τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για εκβιασμό σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία.

Βρε Αννούλα, πριν από 1,5 μήνα δεν ξήλωσες καμιά εκατοστή υπαλλήλους του Υπουργείου Ανάπτυξης; Τούτοι δω τι είναι; Παλιοί που ξέμειναν να τελειώσουν τα μερεμέτια ή καινούριοι που πρόλαβαν να δικτυωθούν;
Λερναία Ύδρα τα λαμόγια στο δημόσιο. Παρά τις πρόσφατες συλλήψεις αυτοί δεν κωλώνουν. Που στο διάολο αντλούν τόσο θράσος;


Στη θέση Νο5:
Αποζημίωση 300.000 ευρώ για την υπόθεση της ζαρντινιέρας.
Χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου για την υπόθεση της ζαρντινιέρας.
Το δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο επίσης είχε προσδιορίσει το ύψος της αποζημίωσης στο ίδιο χρηματικό ποσό, κρίνοντας ότι πρέπει ν' αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που προκάλεσαν στο νεαρό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006.
Ο Αυγουστίνος Δημητρίου με την αγωγή που είχε καταθέσει διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ο άτυχος φοιτητής εισέπραξε 300.000 € από το ελληνικό δημόσιο, από εμάς δηλαδή. Για να δούμε τώρα τι έπαθαν οι …ήρωες αστυνομικοί αυτής της ιστορίας (Πηγή: Βικιπαίδεια): 
Ο τότε διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τέθηκε σε 15ήμερη αργία από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. Αργότερα πήρε προαγωγή στη θέση του Διευθυντή Αστυνομίας Κιλκίς!!!
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ επέβαλε αργία 6 μηνών με απόλυση σε αρχιφύλακα, αργία 4 μηνών με πρόσκαιρη παύση σε αστυνομικό Β', και αργία δύο και τριών μηνών σε τρεις αστυφύλακες.
Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ επέβαλε ποινή εξάμηνης αργίας σε έναν αρχιφύλακα, 4μηνης σε έναν αστυφύλακα και πρόστιμο χιλίων ευρώ σε έναν αστυνόμο. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κρίθηκαν αθώοι!!!
Εντέλει, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τους 8 εμπλεκόμενους αστυνομικούς σε ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες.
Η απόφαση του δικαστηρίου σχολιάστηκε αρνητικά από τον ημερήσιο τύπο και τα κόμματα καθώς θεωρήθηκε ότι οι ποινές ήταν δυσανάλογα μικρές με τη σοβαρότητα της πράξης.


Στη θέση Νο4:
Παρέμβαση Σόιμπλε για τις εκλογές στην Ελλάδα.
Σαφές μήνυμα στην Ελλάδα ότι θα πρέπει να «υποστεί τις συνέπειες», σε περίπτωση που η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών, έστειλε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας στην Κολωνία, τόνισε ότι η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οικειοθελής, ενώ επισήμανε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία δεν θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αντίκτυπο στην πολιτική του Βερολίνου.

Παπάρα Σόιμπλε σου ’χω νέα. Οι Έλληνες σε αυτές τις εκλογές αποφάσισαν να μη ψηφίσουν ούτε Μέρκελ, ούτε Σαρκοζί, ούτε Λαγκάρντ, ούτε Ρομπάϊ, ούτε Μπαρόζο, ούτε Γιούνκερ, ούτε τις λούγκρες Γιαν Κις Ντε Γιάγκερ και Βεστερβέλε. Τούτη τη φορά δείχνει να επιλέγουν Έλληνες.
Σου ‘χω κι άλλο νέο όμως! Μαθαίνω ότι το συνεταιράκι σας ο γάλλος κοντοστούπης ξεκουμπίζεται. Όταν ξεκουμπιστεί η φακλάνα και μαζί της κι εσύ, λες να παραμείνει η ίδια εγκληματική πολιτική στην ευρωζώνη;


Στη θέση Νο3:
Γ. Παπανδρέου: «Ήμασταν το πειραματόζωο»!
«Ήμασταν το πειραματόζωο» δηλώνει στο περιοδικό Time ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ανατρέχοντας στα όσα μεσολάβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, στην ανάμειξη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στα πολιτικά πράγματα της χώρας, στα γεγονότα που οδήγησαν στην παραίτησή του, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ευρωζώνη που έπρεπε να αποδεχθεί επώδυνα μέτρα λιτότητας ως αντάλλαγμα για τα δάνεια διάσωσης.
«Δεν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ήμασταν το πειραματόζωο» λέει χαρακτηριστικά.
«Τα μέτρα λιτότητας συνέθλιψαν την ελληνική οικονομία, η οποία διανύει την πέμπτη χρονιά ύφεσης. Το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε από το 9% το 2009 στο 21% σήμερα. Αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά αυτοκτονιών. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν. Ορισμένοι από τους οικονομικά ασθενέστερους Έλληνες βρέθηκαν ξαφνικά άστεγοι και ζουν από τα συσσίτια» σχολιάζει η αρθρογράφος του Τime.

Τι είναι αυτά που λες ρε Γιώργο; Οι σαμαροβενιζέλοι επιμένουν πως μας σώσατε από το γκρεμό.
Για συνεννοηθείτε εκεί μέσα.
Λίγος συντονισμός βρε παιδιά!


Στη θέση Νο2:
Πόρνη μετέδιδε τον ιό του AIDS.
Επί ποδός βρίσκεται το υπουργείο Υγείας μετά το περιστατικό με την 22χρονη πόρνη που βρέθηκε θετική στον ιό του AIDS και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα γίνουν έλεγχοι σε όλους τους οίκους ανοχής που βρίσκονται στο Κέντρο της Αθήνας.
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Είχα προειδοποιήσει στους πιο υψηλούς τόνους ότι το AIDS αυξάνεται δραματικά στη χώρα μας και ότι ένα μέρος του προβλήματος προκύπτει από τη λαθρομετανάστευση και την αδήλωτη πορνεία» ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον δικτυακό τόπο Iatropedia.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τους οίκους ανοχής και τους «Έλληνες οικογενειάρχες πηγαίνουν στους οίκους ανοχής μεταφέροντας έτσι τη νόσο στα σπίτια τους».
«Δε θα υπάρξει οίκος ανοχής τα επόμενα 24ωρα που να μην έχει ελεγχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

O Lover-δος λοιπόν …επιβεβαιώθηκε!
Χαχαχα!
Ο υπουργός των …διαπιστώσεων, 4 μέρες πριν τις εκλογές μας λέει πως μας είχε …προειδοποιήσει (!) στο παρελθόν για το AIDS και την αδήλωτη πορνεία.
Μέσα σε 2 μόλις μέρες εντοπίστηκαν ακόμη 16 ιερόδουλες θετικές στο HIV. Τι άλλαξε την τελευταία βδομάδα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου έκαναν εντατικούς ελέγχους, δηλαδή τη δουλειά τους; Το ότι ασχολήθηκαν τα κανάλια. Πρώτη μούρη λοιπόν η υπουργάρα να μας παρουσιάζει το τεράααααστιο έργο του! Πως τα καταφέρνετε κάθε φορά ρε κερατάδες και το καθετί το μετατρέπετε ότι συνέβη «κατόπιν δικών σας ενεργειών»;
Αντρίκο, μη ξεχάσεις να ελέγξεις και το κυνοβούλιο. Θα βρεις πολλές αδήλωτες πόρνες που σπέρνουν το θάνατο.


Στη θέση Νο1:
Και στο Νο1 τι άλλο; Οι εκλογές.
Περιμένω το βράδυ την παρέα, έχω ετοιμάσει μεζέδες, μπυρίτσες και ανέκδοτα. Θα κάτσω αναπαυτικά στη καναπεδάρα μου και θα αγναντεύω το χάρτη …εμπριμέ! Το τι χρωματική πανδαισία μας περιμένει δεν περιγράφεται. Αναμενόμενες ερωτήσεις:
«Ρε συ, αυτό το μπορντό τίνος είναι; ΚΚΕ μ-λ ή ΔΗΜ.ΑΡ»;
«Το άλλο το λαχανί πρέπει να είναι της Λούκα».
«Νομίζω εκείνο το μπλε με ανταύγειες είναι του Καμμένου».
«Εκείνο το σκατί του βούρκου μάλλον του Μιχαλοχίτλερ».
«Αυτό όμως για το οποίο είμαι σίγουρος είναι εκείνο το μαύρο…»

Καλό βόλι

6 σχόλια:

  1. Φίλε Πέτρο καλημέρα!
    Νομίζω ότι η αποψινή βραδιά απαιτεί καλή παρέα και μπόλικο κρασάκι... διότι είτε θα πιούμε για να γιορτάσουμε μια νίκη του λαού μας, είτε απλά για να ξεχάσουμε και να πάμε για ύπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Μόλις γύρισα από τη δουλειά, πάω να ψηφίσω και το μεσημέρι θα ξαναπάω για δουλειά.
      Δεν έχω πολλές ελπίδες για το αν θα καλυτερέψει η ζωή μου από αύριο.
      Αυτό που θέλω είναι να μη ξαναδώ αυτές τις άθλιες φάτσες σε υπουργικά έδρανα, να αποφασίσουν ξανά για μένα και τα παιδιά μου.
      Και το ακόμη καλύτερο να τους δω με χειροπέδες...

      Διαγραφή
  2. Ακυβέρνητε πάς γυρεύοντας να παραμείνεις ακυβέρνητος επι πολλά χρόνια ακόμα. Ουτε εναν της προκοπής δε βρίσκεις να μας κυβερνήσει. Αλλα μεταξύ μας, ούτε εγω βρίσκω κάτι καλό.
    Στο Νο.8 θέλω να θυμίσω οτι ο κ.Μποζίκης της Ζακύνθου, έπρεπε να έχιε εκπέσει του αξιώματός του μετά την εκλογή του λόγω παραβάσεων του Καλλικράτη. Ειναι κατι που το γνωερίζω και όποιος εχει απορίες άλλες ας γράψει εναμέηλ στον δημοσιογράφο κ. Ζούλα.
    Τα Επτάνησα αλλα και η Κρήτη και η Μύκονος και άλλα τουριστικά παραδεισένια μέρη, ανέκαθεν είχαν τα ρεκόρ φοροδιαφυγής. Αυτο ηταν γνωστό εδω και χρόνια.

    Στο Νο.7 φυσικά και ΔΕΝ μείωσαν την τιμή των τελών κυκλοφορίας και να δείς που θα τα αυξήσουν κιόλας. Τιμωρία επειδή έχουμε αυτοκίνητο.

    Στο Νο.9, οταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και βρίσκω κατάλληλους (έστω καταλληλότερους από τους προηγούμενους) να κυβερνήσουν τη χώρα.
      Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση. Ο καθένας θα γράφει τις απόψεις του επί ώρες. Το είχα κάνει κάποτε σχολιάζοντας σε άλλο ιστολόγιο, μου την έπεσαν δυο κουκούδια, φτάσαμε τα 50 σχόλια και κλείδωσε ο σχολιασμός!
      Για τη φοροδιαφυγή στα νησιά: θυμάμαι επί δράκουλα, καλοκαίρι ΄90 ή ΄91 πήγε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ (ή όπως το έλεγαν τότε) στη Μύκονο. Μέσα σε 1 εβδομάδα έκοψαν πρόστιμα ύψους 22 δισεκ. δραχμών! Από τότε; Έρεβος! Οι τοπικές εφορίες υπάρχουν μόνο για να εισπράττουν ΦΠΑ και από ελέγχους, βράστα.

      Η ακυβερνησία με βολεύει. Έχω το brand name και σ' αυτή τη περίπτωση αναλαμβάνω τα ηνία της χώρας.
      Τη βάψατε...!

      Διαγραφή
  3. Σε όλα μέσα είσαι Πέτροοο!!!
    Για να δούμε απόψε τι θα αποδείξουμε; θα φανούμε γι' αλλη μια φορά μ@λ@@@ς όπως λες ή θα κάνουμε στροφή και θα δείξουμε ...δόντια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω ότι τα κόμματα έμειναν πίσω κι εμείς προχωρήσαμε.
      Αυτοί που θα ψηφίσουν και πάλι τα ίδια, αφού δεν άλλαξαν τώρα δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ.
      Με κλινικές περιπτώσεις δεν ασχολούμαστε.
      Και αυτό αφορά τους πάντες, από την άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά.
      Πρέπει να μάθουμε να ψηφίζουμε όχι φάτσες, όχι παχιά λόγια, όχι λαμόγια που βολεύονται και βολεύουν, αλλά ανθρώπους με όραμα. Τα κούφια λόγια ας τα αφήσουμε στους κουφούς που έχουν όλοι οι κομματικοί στρατοί κι ας κοιτάξουμε το μέλλον. Το δικό μας, των παιδιών μας, της Ελλάδας.
      Αυτοί οι σιχαμένοι απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι για το καλύτερο. Ας στείλουμε λοιπόν σε όλους αυτούς το μήνυμα πως αλλάξαμε. Αλλιώς αυτοί δεν θα αλλάξουν ποτέ.

      Διαγραφή