Σελίδες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Κι εγώ που θα παρκάρω;



Άκουγα σήμερα σε μεσημεριανή ραδιοφωνική εκπομπή για το πρώην κτίριο της καπνοβιομηχανίας “Γ. Α. ΚΕΡΑΝΗΣ ΑΕ”  και δεν πίστευα στα αυτιά μου. 

Πολύ γρήγορα συνήλθα. Ελάχιστες στιγμές αργότερα συνειδητοποίησα ότι στη χώρα της ξεχαρβάλωσης των πάντων, όλα είναι πιθανά και το ρήμα «αποκλείεται» απλά δεν υπάρχει.
Έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο και διαπίστωσα ότι το θέμα της ραδιοφωνικής εκπομπής βασίστηκε στο χθεσινό δημοσίευμα των «Νέων». Στο συγκεκριμένο κτίριο λοιπόν που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Θηβών, έπειτα από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, αναμένεται άμεσα (;) να μεταστεγαστεί το υπουργείο Οικονομικών με τους 2.300 υπαλλήλους του !

Μια μικρή αναδρομή:
Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 15.766,59 τ.μ. και έχει δομημένη επιφάνεια 32.766,59 τ.μ. Αγοράστηκε πριν από 13 χρόνια αντί του ποσού των 11,9 δισ. δραχμών (35 εκατ ευρώ). Ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε ανακοινώσει ότι σε 18 μήνες το κτίριο θα ανακατασκευαζόταν προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες του υπουργείου. Η ανακατασκευή του κτιρίου, για να γίνει λειτουργικό, στοίχισε 50 εκατ. ευρώ. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ! Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Γιατί;

Το 1998 οι υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ αντέδρασαν (!!!) στην προαναγγελία μεταφοράς των υπηρεσιών του Υπουργείου στο συγκεκριμένο κτίριο. Το Υπουργείο δεν μεταφέρθηκε.

Το 2004 ήρθε η σειρά των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού να αντιδράσουν. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μεταφέρθηκε.

Το Μάρτιο του 2011 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, δήλωσε στη Βουλή ότι εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς των υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο κτίριο της πρώην καπνοβιομηχανίας. Ούτε και αυτό το Υπουργείο μεταφέρθηκε.

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των υπηρεσιών του Υπουργείου στο οποίο εργάζονται και …τους πέρασε. Αμ πως!

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών που αντιδρούν σήμερα, έχουν τους λόγους τους. Θαυμάστε τους: ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών, Τάσος Ντούμας, δήλωσε ότι «η βασικότερη ένστασή μας έχει να κάνει με τις συγκοινωνίες. Δεν υπάρχει κανένα συγκοινωνιακό μέσο που να εξυπηρετεί, οι δε θέσεις στάθμευσης στο κτίριο είναι περίπου 500 και οι υπάλληλοι που θα μεταφερθούν 2.300. Πώς θα πηγαίνουμε στη δουλειά μας και πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες;».

Μάλιστα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε θέσεις πάρκιν στους εργαζόμενους, ειδεμή  μεταφορά δεν έχει! Τα ενοίκια που πληρώνει σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών για να στεγάζει τις υπηρεσίες του ανέρχονται στα 7 εκατ. ευρώ το μήνα. Ευτελές ποσό αν αναλογιστούμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα βρίσκουν να παρκάρουν!


Υ.Γ. Είμαι κι εγώ εργαζόμενος. Δεν είμαι διοίκηση κανενός υπαλλήλου, δεν υπήρξα ποτέ αφεντικό κανενός εργαζόμενου. Η θέση μου επομένως θα έπρεπε να είναι στο πλευρό των εργαζομένων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Υπερασπίζομαι τους εργαζόμενους. Όχι τους μαλάκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου