Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αναζητείται αξιοπρέπεια !



Η κατάθλιψη των τελευταίων μηνών δεν μου δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθώ με κανα θέμα της προκοπής. Ασχολούμαι συνέχεια σ’ αυτό το ιστολόγιο με την πολιτική, παρότι έπαψε να με ενδιαφέρει και μάλιστα οριστικά. Και πώς να ξεφύγεις; Ιδιαίτερα τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα υπήρξαν καταλυτικά και πρόκειται να επηρεάσουν τις ζωές μας για πολλά ακόμη χρόνια. Σε ορισμένα δε σημεία, για πάντα.

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Από τη μη καταβολή της 6ης δόσης που συζητείται από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα; Από τη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου και το ταυτόχρονο «εθελοντικό κούρεμα» των ομολόγων; Από την αναγγελία του δημοψηφίσματος που αρχικά εμφανίστηκαν όλοι οι υπουργοί και τα στελέχη να το στηρίζουν αλλά στη συνέχεια ένας ένας την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια; Από τις μαγκιές της γερμανίδας ανέραστης φακλάνας και του γάλλου πυγμαίου κουραδόμαγκα που μας απείλησαν με έξοδο από την ευρωζώνη; Από την απόσυρση της πρότασης δημοψηφίσματος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που ενώ κανονικά θα έπρεπε να παραδεχθεί την ήττα που υπέστη (ενδοκομματικά, αλλά κυρίως από τους εταίρους), το παρουσίασε περίπου ως …κατόρθωμα; Από την παραίτηση του Πρωθυπουργού και την πτώση της κυβέρνησης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά απ’ ότι θυμάμαι και απ’ ότι διαβάζω; Από την τοποθέτηση στον πρωθυπουργικό θώκο ενός ανθρώπου των τραπεζών ο οποίος καλείται όχι να διαχειριστεί τη μιζέρια μας αλλά να καθησυχάσει  τους δανειστές πως δεν θα χάσουν τα δανεικά; Από τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας / ευθύνης / συνεννόησης / συστράτευσης / σωτηρίας που αποφασίστηκε ερήμην μας; Από τη κυβέρνηση Φρανκεστάιν που δημιουργήθηκε από (υποτίθεται) ετερόκλητους συμμάχους; 

Και τι να πεις τώρα στον Ελληνικό λαό και σε όσους σε στήριξαν κ. Παπανδρέου; Ότι από τα 4 χρόνια που εκλέχτηκες αποφάσισες (ή αποφάσισαν) να κυβερνήσεις τα 2 και στη συνέχεια να μας προτείνεις συγκυβέρνηση με δεξιά και ακροδεξιά; Ότι κατάφερες σε 2 μόλις χρόνια να εμφανίσεις την (αμετανόητη, μη το ξεχνάμε) δεξιά, ως …λύση; Και από κοντά τσόνταρες και το φασισταριό, τον κολαούζο – κωλοτούμπα – όπου φυσάει ο άνεμος πάμε - της πολυκατοικίας.
Μάλλον δεν άκουσες καλά το σύνθημα. Το ορθό είναι: Λαός-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Όχι ΛΆΟΣ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία! Ο Καρατζαφέρης από πού μας προέκυψε;


Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εδώ, υπάρχουν και φωνές εκτός Ελλάδας που κάνουν αυτό που δεν κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί. Δείχνουν την αλληλεγγύη τους και μας στηρίζουν.



Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό μέσα από την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας που επιβάλλονται και των εκβιαστικών διλημμάτων που θέτουν οι κυρίαρχες δυνάμεις της Ε.Ε., με πρώτη τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, εξέφρασαν χθες με δηλώσεις τους ηγετικά στελέχη της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke). Αναλυτικά ο συμπρόεδρος του Die Linke Γκεζίνε Λοτζ τόνισε: "Η Ελλάδα είναι ο κρίσιμος παράγοντας για τα χρηματιστήρια. Η τύχη της Ελλάδας δεν αποφασίζεται από τον ελληνικό λαό. Δυστυχώς, οι Βρυξέλλες και οι μεγάλες επιχειρήσεις ορίζουν την ατζέντα: αυτό αποτελεί δραματικό σήμα αποσύνθεσης της δημοκρατίας. Το ευρώ δεν θα διασωθεί με τις πολιτικές λιτότητας. Έχει τύχη μόνο αν αφοπλίσουμε απόλυτα τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η γερμανική Αριστερά είναι αλληλέγγυα με τους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και άλλων χωρών, που αντιτίθενται στη διανομή του πλούτου 'από κάτω προς τα πάνω»".
Από τη μεριά της η Σάρα Βάγκενκνεχτ, βουλευτής του Die Linke στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, στάθηκε στον προχθεσινό εκβιασμό, όπως τον χαρακτήρισε, της Μέρκελ προς τον ελληνικό λαό "με ένα δημοψήφισμα επιλογής ανάμεσα στην πανούκλα και τη χολέρα: Αν ο ελληνικός λαός επέλεγε το 'Ναι' στο δημοψήφισμα, το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς θα καταστρεφόταν από τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Αν ο ελληνικός λαός επέλεγε να υπερασπιστεί την κυριαρχία του με το 'Όχι', η Γερμανία θα έκανε το παν για να αποκλείσει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη".

Υ.Γ. Εξαιρετικά αφιερωμένο το παρακάτω βιντεάκι στους "Έλληνες" πολιτικούς.
(στο 3:52 μιλάει η Σάρα Βάγκενκνεχτ. Αξίζει πραγματικά τον κόπο !)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου