Σελίδες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Έλληνας βουλευτής: Tο καλύτερο « επάγγελμα» της Ευρώπης



Στην Ελλάδα της δημοσιονομικής ισοπέδωσης, οι Έλληνες βουλευτές εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα «χρυσά» προνόμια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2012, η μείωση του καθαρού ποσού που θα λάβει κάθε βουλευτής στο χέρι σε σχέση με το 2011 ανέρχεται σε μόλις 500 ευρώ το πολύ!
Συγκεκριμένα, από τα 6.500 ευρώ καθαρά που κατά μέσο όρο λάμβανε κάθε βουλευτής το περασμένο έτος, την νέα χρονιά το ποσό θα διαμορφωθεί στα 6.000 ευρώ.
Μάλιστα, στο παραπάνω ποσό έχει υπολογιστεί και η παρακράτηση μιας βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία αν και έχει πριν από αρκετούς μήνες (...αποφασισθεί) ακόμα δεν έχει παρακρατηθεί.

Την στιγμή δηλαδή οι επιστημονικές προβλέψεις μιλούν για πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους, οι οποίοι προέρχονται αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα και οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται δραματικές περικοπές που φτάνουν έως και 50%, οι βουλευτές συμμετέχουν στην οικονομική εξυγίανση των δημόσιων ταμείων μειώνοντας τον μισθό τους κατά 7.8%!
Βέβαια, υπάρχει και αντίλογος. Οι ίδιοι οι βουλευτές δηλαδή που λένε ότι «δεν βγαίνουν» καθώς οι δαπάνες για συντήρηση 2 γραφείων, ταξίδια και λοιπές εκδηλώσεις ξεπερνούν το προβλεπόμενο ποσό.
Η απάντηση όμως είναι απλή και βγαίνει αυθόρμητα από κάθε πολίτη : «άλλο να μην μπορεί να πληρώσεις τις έξτρα εκδηλώσεις και τα σουαρέ και άλλο να αντιμετωπίζεις βιοποριστικό πρόβλημα».
Να σημειωθεί ότι πέραν των χρημάτων που λαμβάνει κάθε βουλευτής στο χέρι, υπάρχουν και αρκετά κονδύλια που καταβάλλονται προκειμένου να πληρωθούν «κρυφά» βουλευτικά προνόμια.

Αναλυτικά, για το 2012 προβλέπονται:
- Αντιμισθία συνεργατών βουλευτών 12.786.600 ευρώ
Πρόκειται για τον έναν επιστημονικό συνεργάτη που δικαιούται να έχει κάθε βουλευτής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος όμως πληρώνεται απ ευθείας από το ταμείο της βουλής. Επιπροσθέτως, κάθε βουλευτής έχει και 2 μετακλητούς υπαλλήλους οι οποίοι πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους, όμως, οι υπερωρίες πληρώνονται και αυτές από την βουλή.

- Δαπάνες χρηματοδοτικής μίσθωσης 3.800.000 ευρώ
Ως γνωστόν, οι βουλευτές δικαιούνται ένα αυτοκίνητο το οποίο τους το παρέχει η Βουλή.

- Λοιπές μισθώσεις 3.800.000 ευρώ
Ο συγκεκριμένος κωδικός έχει να κάνει με την διαμονή των βουλευτών περιφέρειας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η Βουλή έχει συμφωνίες με 3-4 μεγάλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας προκειμένου να φιλοξενούνται οι εθνοπατέρες.

- Δαπάνες κινητής τηλεφωνίας 650.000 ευρώ
Δωρεάν συσκευή και κυρίως «τσάμπα» τηλέφωνα για τους βουλευτές. Ποιος πληρώνει; Ο έλληνας φορολογούμενος.

Πηγή: newsbomb.gr

7 σχόλια:

  1. Είναι το μεγαλύτερο σφάλμα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Οχι οτι εκείνη το δημιούργησε αυτο το τέρας, αλλα άφησε και εκείνη να καλοθρέφεται.
    Καμμία κυβέρνηση δεν έκανε κατι γι αυτό. Κατι ουσιαστικό εννοώ.
    Εξαθλίωση των πολιτών, θες αναγκαία, οκ αναγκαία, αν και υπερβολική, αλλα οι βουλευτές και οι συν αυτών παρατρεχάμενοι και λοιποί παραμένουν υψηλά αμειβόμενοι απο εμάς τους ίδιους που ψηφίσαμε να εκλεγούν.
    Αν αυτο δεν ειναι τουλάχιστον παραλογισμός, τότε τι είναι ;
    Αν αμέσως με την εκλογή της το 2009 η κυβέρνηση είχε περικόψει δραστικά τις αμοιβές Βουλής, θα είχε ακομα μεγαλύτερη ανοχή απο τον κόσμο, απο όση της έδιναν οι 10 μονάδες διαφορά με τις οποίες εξελέγη.
    Και δεν αναφέρεις και την βουλευτική σύνταξη αλλα κυρίως ενα ακόμα πράγμα, την βουλευτική ΑΣΥΛΙΑ !
    Ειμαι κατά της βίας, αλλα ωρες ωρες φουντώνω τόσο με αυτο το αίσχος που γίνομαι σαν όσους θέλουν "να καεί, να κεί, το μπ.... η Βουλή".
    Αυτο το αίσχος, η Ιστορία πρέπει να γράψει με μεγάλα μαύρα γράμματα και να το διδάσκουν στα σχολεία ως μέγιστη ντροπή της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ tzonako
    Τα σφάλματα, ορισμένα εκ των οποίων εγκληματικά, της κυβέρνησης Παπανδρέου και προσωπικά του ίδιου είναι εκατοντάδες. Ίσως κάποια στιγμή να αφιερώσω ξεχωριστή ανάρτηση, με τη βεβαιότητα πάντα ότι πάρα πολλά θα μου ξεφύγουν. Προσωπικά δεν είχα καμία ψευδαίσθηση ότι θα τα βάλει με το σύστημα. Ούτε καν πίστεψα τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί τιμωρίας των ενόχων. Ακούγεται ηττοπαθές, αλλά δυστυχώς είναι η θλιβερή ελληνική πραγματικότητα. Το μεγαλύτερο, κατά τη γνώμη μου, λάθος του δεν είναι ούτε τα (ουκ έστι αριθμός) μνημόνια, ούτε η για ακόμη φορά άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών, ούτε η διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ούτε ο διπλασιασμός των ανέργων, ούτε η ανικανότητα εισροής ξένων κεφαλαίων μέσω επενδύσεων, ούτε η μη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που χάθηκαν και χάνονται, ούτε η ατιμωρησία των ενόχων, ούτε …ούτε …ούτε, χιλιάδες ούτε!
    Το μεγαλύτερο λάθος του, αυτό που θα γράψει με μαύρα γράμματα η Ιστορία, είναι που ηθελημένα διαπόμπευσε έναν ολόκληρο λαό στα μάτια της ανθρωπότητας. Μέχρι πριν 2 χρόνια υπήρχαν ανά τον κόσμο ορισμένες χιλιάδες φιλέλληνες και σήμερα αποκτήσαμε δισεκατομμύρια μισέλληνες. Δεν υπάρχει λαός που να μη χρωστάει. Εκατοντάδες εκατομμύρια λαού χρωστούν απείρως περισσότερα από τον ελληνικό. Αμερικάνοι, Γερμανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ιάπωνες, Ιταλοί… Κανείς από αυτούς δεν αισθάνεται ενοχές γι’ αυτό. Κανένας ηγέτης του δεν τον παρουσίασε ως τεμπέλη και διεφθαρμένο.
    Είχα και έχω απαίτηση από οποιονδήποτε Έλληνα (ή “Έλληνα”) πρωθυπουργό να με υπερασπίζεται, ή τουλάχιστον να μη με φτύνει κατάμουτρα.
    Αυτό ο Παπανδρέου θα το πληρώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 650.000 ευρώ για κινητά...

    Ροζ τηλέφωνα να παίρνουνε, δε βγαίνει το ποσό!

    Αν και δεν είναι το μείζον, νομίζω πως σημειολογικά έχει σημασία το πώς βλέπει η άρχουσα τάξη τη διανομή του κόστους των θυσιών για την κρίση.

    Είτε έχεις 10 εκ. ευρώ στην τράπεζα είτε 100 ευρώ, κρίνεσαι με το ίδιο (στην καλύτερη περίπτωση) κριτήριο.
    Με τη διαφορά πως μια περικοπή στον δεύτερο (με τα 100 ευρώ) μπορεί να του στερήσει τη δυνατότητα να έχει το μεσημεριανό του φαγητό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος σου είπε ότι ο καθένας τους έχει 1 κινητό; Διάβασε εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=155756
    Τα πάντα φίλε Μαζεστίξ έχουν σημασία. Τα 100 ευρώ το μήνα που χάνει ο συνταξιούχος έχουν απείρως μεγαλύτερη αξία και σημασία από τα 6000 (12Χ500) που πρόκειται (;) να “χάσουν” τα κοπρόσκυλα το χρόνο. Και που όπως διάβασες ακόμη τα παίρνουν, αφού περικοπή δεν έγινε.
    Ο συνταξιούχος έχει δουλέψει και έχει υποστεί κρατήσεις για να παίρνει αυτά τα 100 ευρώ! Άσε που δεν μπορεί να συμμετέχει σε …επιτροπές (του κώλου) για να τσοντάρει στο εισόδημα. Τα λεφτά που παίρνουν οι κοπρίτες είναι εντελώς καθαρά. Νοίκι δεν πληρώνουν, ούτε τηλέφωνο, ούτε τέλη κυκλοφορίας, το αυτοκίνητο και ο οδηγός είναι τσάμπα, οι γλύφτες του γραφείου επίσης, ταξίδια, εκτός έδρας και….. Τρέχα γύρευε τι ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης διαβάστε κι αυτό:
    http://www.koutipandoras.gr/?p=12199
    Επειδή το γέλιο μας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριβώς.
    Πολλοί εμμένουν στην βουλευτική αποζημίωση.
    Το κυρίως πρόβλημα με αυτούς είναι όμως τα έξοδα που τους καλύπτει ο προυπολογισμός, όπως αυτά που αναφέρεις.

    Για μένα δεν έχουν τόσο οικονομικό ενδιαφέρον, αφού αυτά τα ποσά είναισ ταγόνα στον ωκεανό του ελλείμματος και του χρέους.
    Το ζήτημα είναι κυρίως συμβολικό και σημειολογικό.
    Οι άνθρωποι που ψηφίζουν την φτωχοποίηση των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν να απολαμβάνουν μεγάλα προνόμια, τα οποία κόβουν αδιακρίτως από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

    Συμβολικά δεν είναι απλό "φάουλ".
    Είναι "αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή" που λένε και στο μπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασφαλώς και η βουλευτική αποζημίωση είναι σταγόνα στον ωκεανό του ελλείμματος και του χρέους. Όπως σταγόνα στον ωκεανό είναι και οι επικουρικές συντάξεις που τις πετσοκόβουν με άνεση και θράσος από ανθρώπους που πλήρωσαν επί 40-50 χρόνια για να τις δικαιούνται.
    Όπως το λες, σημειολογικό είναι το θέμα.
    Το εξοργιστικό είναι πως ούτε συμβολικές κινήσεις δεν δέχονται να κάνουν. Ακόμη κι αν η Τρόϊκα τους ζητήσει περικοπές στις δικές τους αποδοχές ή στην Προεδρία της "Δημοκρατίας", δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ. Πριν βγουν από τα γραφεία θα έχουν μειώσει κι άλλο μισθούς και συντάξεις και θα τα έχουν βρει από αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή