Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

«Γερμανία, ένας παράδεισος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος»!



Ποιος να το περίμενε, αλήθεια; Η χώρα που εγκαλεί τους εταίρους της για διαφθορά και αδιαφάνεια στην οικονομία και το φορολογικό σύστημα, αποδεικνύεται εξαιρετικά φιλόξενη για τα προϊόντα του εγκλήματος...

Του Γιώργου Παυλόπουλου

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε σήμερα από τη Γερμανία να συμμορφωθεί πλήρως με τους νόμους της Ε.Ε. αναφορικά με το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου (...) Η Γερμανία έχει αποτύχει να αποτρέψει την κατάχρηση του χρηματοοικονομικού της συστήματος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας (...) Εάν η Γερμανία δεν ανταποκριθεί ικανοποιητικά μέσα στους επόμενους δύο μήνες, τότε η Επιτροπή ενδέχεται να παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Όλα αυτά αποτελούν μέρος της αιτιολογημένης έκθεσης που εξέδωσε η Κομισιόν για τη Γερμανία στις 27 Ιανουαρίου - ένας πραγματικός «κόλαφος» για την ισχυρότερη χώρα της Ευρώπης, η οποία παρουσιάζεται στους εταίρους της ως τιμητής και εγγυητής της νομιμότητας και της διαφάνειας στην οικονομία. Για όσους, μάλιστα, πιστεύουν ότι έχει αλλάξει κάτι στους δέκα μήνες που έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα, αρκεί το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της χώρας.

Υπό τον τίτλο «Γερμανία, ο παράδεισος για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος», η Handelsblatt εξαπολύει μύδρους: «Ό,τι είναι η Ελβετία και το Λίχτενσταϊν για τους φοροφυγάδες, το αντιπροσωπεύει η Γερμανία για όσους ξεπλένουν μαύρο χρήμα: έναν παράδεισο. Η εξαιρετικά υψηλή κυκλοφορία χρήματος, η ρευστότητα στην αγορά, το θωρακισμένο νομικά χρηματοπιστωτικό σύστημα και ο μικρός βαθμός διαφθοράς, δημιουργούν ένα πλαίσιο που έλκει Ιταλούς, Ρώσους, Λιβανέζους και, ασφαλώς, Γερμανούς εγκληματίες οι οποίοι επιθυμούν να καθαρίσουν το βρόμικο χρήμα τους», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο ΟΟΣΑ
Αλλά και ο ΟΟΣΑ βάζει κάκιστο βαθμό στην Γερμανία - με την ειδική υπηρεσία που ασχολείται με την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου να τη χαρακτηρίζει ως «μη συμμορφούμενη προς τις υποδείξεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του διεθνούς οργανισμού, το μαύρο χρήμα που ξεπλένεται ετησίως στη Γερμανία κυμαίνεται από 43-57 δισ. ευρώ - ενώ το σύνολο της «σκιώδους οικονομίας» (δηλαδή, των δραστηριοτήτων που έχουν τζίρο ο οποίος δεν φορολογείται ούτε κατ' ελάχιστο) ξεπερνά το 13,5% του ΑΕΠ της και αγγίζει το μισό τρισ. ευρώ ετησίως! Κι αυτό, σε μία χώρα η οποία καταγγέλλει άλλες (ανάμεσά τους και την Ελλάδα) ότι δεν διαθέτουν αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα...

Ακόμη και το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ -που, για ευνόητους λόγους, δίνει μεγάλη σημασία στην αντιμετώπιση της διακίνησης μαύρου χρήματος, καθώς θεωρεί ότι συνδέεται άμεσα με τη διεθνή τρομοκρατία- στις εκθέσεις του χαρακτηρίζει τη Γερμανία ως «χώρα με εξέχουσα σημασία στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και θεωρεί ότι το Βερολίνο δεν έχει εκπονήσει καμία ολοκληρωμένη στρατηγική σε αυτό το μέτωπο.

Καταγγελίες
Κάποιες φορές, βεβαίως, γίνονται ορισμένες ενέργειες, κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες. Μια τέτοια αφορά την Deutsche Bank, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς (BaFin), εξαιτίας των πολυετών και επικερδών σχέσεων που έχει αναπτύξει με την οικογένεια Ταΐμπ - η οποία, εδώ και 30 χρόνια, ελέγχει απολύτως την κυβέρνηση του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Μαλαισίας, του Σαραβάκ. Εκεί δηλαδή όπου, σύμφωνα με αρκετούς, συντελείται «το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έγκλημα της εποχής μας», με την καταστροφή του τεράστιου και πολύτιμου βροχώδους δάσους...
  • 43-57 δισ. ευρώ είναι το μαύρο χρήμα που ξεπλένεται ετησίως στη Γερμανία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΟΣΑ.
  • 13,5% του ΑΕΠ φτάνει και ξεπερνά ο τζίρος της «σκιώδους οικονομίας» στη Γερμανία.
  • 500 δισ. εκτιμάται ότι είναι το ύψος της «σκιώδους οικονομίας», (δηλαδή, των δραστηριοτήτων που έχουν τζίρο ο οποίος δεν φορολογείται ούτε κατ' ελάχιστο).
  • 30 χρόνια διαρκεί η «ειδική σχέση» της Deutsche Bank με μια πανίσχυρη οικογένεια της Μαλαισίας, η οποία «ξεπλένει» συστηματικά μαύρο χρήμα.
Διαφθορά
Η Siemens και το «φακελάκι»
Το «φακελάκι» είναι ίσως η μοναδική ελληνική λέξη την οποία γνωρίζουν όλοι οι Γερμανοί - ή τουλάχιστον, εκείνοι που έχουν διαβάσει στα γερμανικά ΜΜΕ έστω και ένα ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα. Μόνο που, όπως λέει ο σοφός λαός, συχνά «άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη». Διότι όσοι επικαλούνται το «φακελάκι» για να αποδείξουν πόσο διεφθαρμένη είναι η Ελλάδα, ξεχνούν τα κατορθώματα της δικής τους Siemens, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε, μόνο, ότι το 2008 είχε έρθει στην επιφάνεια ένα τεράστιο και παγκοσμίων διαστάσεων κύκλωμα «λαδώματος» που είχε στήσει η Siemens, προκειμένου να εξασφαλίζει επικερδή συμβόλαια. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο καταδικάστηκε από αμερικανικό δικαστήριο στο τέλος του ίδιου έτους και υποχρεώθηκε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,6 δισ. δολαρίων! Πάντως, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι υπάρχει μια διαφορά με τις... καθυστερημένες χώρες: στη Γερμανία οι μίζες δίνονται από τις επιχειρήσεις και όχι από τους πολίτες.
Πηγή: imerisia.gr


Για κοίτα βρε παιδί μου. Κι εγώ που άκουγα τους Έλληνες πολιτικούς και παρακολουθούσα τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, είχα μείνει με την εντύπωση ότι οι όροι …μίζα, φακελάκι, διαφθορά, λάδωμα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι καθαρά ελληνικοί.

«Αυτά δεν γίνονται πουθενά αλλού…» μας λένε οι 300 και όσοι 300 πέρασαν πριν απ’ αυτούς, κουνώντας μας το δάκτυλο.
«Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας υπάρχει τέτοιας έκτασης διαφθορά και ατιμωρησία…» φωνάζουν κλαίγοντας στο γυαλί και σκουπίζοντας τις μύξες τους.
«Σε άλλες χώρες λειτουργεί η δικαιοσύνη και θα είχαν μπει όλοι φυλακή…» διαμαρτύρονται και το ίδιο βράδυ τραπεζώνουν ανώτατους εισαγγελείς και δικαστές.

Για να μας δημιουργήσουν ενοχικά σύνδρομα, μονίμως προτάσσουν τις αδυναμίες της φυλής μας, αντιδιαστέλλοντας τα "προτερήματα" των υπολοίπων. Κι έτσι δημιουργείται η εντύπωση ενός κόσμου "ηθικού και αγγελικά πλασμένου" που ζει εκτός συνόρων, και ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την ελληνική κόλαση. Και όταν μας έχουν ανάγκη (προεκλογικά δηλαδή), τότε κάνουν λόγο για σύμπνοια, συστράτευση, δημοκρατικά ιδεώδη, αδούλωτο ελληνικό πνεύμα, εμπιστοσύνη στο φρόνημα του λαού και δεκάδες άλλα που δεν πιστεύουν.

Το δούλεμα πάει σύννεφο.

2 σχόλια:

  1. Ειναι εξαιρετικά απογοητευτικό το γεγονός οτι χιλιάδες έλληνες ( με μικρό ε ) θαύμαζαν απο παλιά την γερμανική υπεροχή, ποιότητα, πιστότητα.
    Αποτέλεσμα, χιλιάδες μερσεντές και μπεμβέδες και χίλια δυό άλλα αξεσουάρ "υπεροχής"...
    Ψεγάδι, ουδέν τολμούσε κανείς να βρεί στον ανώτερο λαό που έχασε τον πόλεμο αλλα αντί να γονατίσει, κατάφερε να γονατίσει όλους τους άλλους.
    Καιρός να μπούν τα πράγματα στη θέση τους.
    Δεν υπάρχει τέλειος λαός,τέλειος άνθρωπος, τέλειες εταιρείες και αθώες συναλλαγές, αυτο το ξέρουμε, αλλα δεν μπορεί τν ώρα που επιβάλλει σε άλλους λαούς τι να κάνουν και πώς, εκείνοι να ειναι λαδιάρηδες απο πίσω.
    Εχει άραγε ενας έλληνας πολιτικός, ευρωβουλευτής, κάτι, τα @@ να τους τα ψάλλει ;
    Η θα περιμένουμε πάλι απο τον Γάλλο Cohn-Bendit να βάλει τις φωνές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ηττημένη Γερμανία στηρίχτηκε με δισεκατομμύρια δολάρια (δανεικά κι αγύριστα, κυρίως από τις ΗΠΑ) για να καταφέρει να ορθοποδήσει. Εκτός αυτού, ο πόλεμος που διεξήγαγε τροφοδοτήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τη λεηλασία των αποθεματικών και του χρυσού που πλιατσικολογούσε από τις τράπεζες των κατακτημένων χωρών και τα δάνεια που τους επέβαλλαν να συνάψουν για δικό τους όφελος.
    Τίποτα από τα παραπάνω δεν διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία για να μην εκτρέφεται η …μισαλλοδοξία. Σαν να μην αποτελούν ιστορία, σαν να μην έγιναν ποτέ. Αντιθέτως οι άσπονδοι «φίλοι» μας Γερμανοί, που δεν καταλαβαίνουν από μισαλλοδοξίες, τα τελευταία 2 χρόνια αρθρογραφούν ακατάπαυστα χυδαιολογώντας εις βάρος των Ελλήνων. Μέχρι και τηλεοπτικές εκπομπές αφιερώνουν για μας κατεξευτελίζουν και να χασκογελάνε όλα τα αμόρφωτα χάπατα. Οι εγγλέζικες λούγκρες πρόσφατα δημιούργησαν το τηλεοπτικό ριάλιτι «Go Greek for a week» για να σπάσουν πλάκα. Οι Γάλλοι, οι Βέλγοι, οι Ολλανδοί, οι Πολωνοί, οι Τσέχοι, οι Σλοβάκοι, οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και σύσσωμες οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχουν ταχθεί με την πλευρά των Γερμανών. Άφησαν στην άκρη την ιστορία, ξέχασαν τις καταστροφές που υπέστησαν, ξέχασαν τα ανθρώπινα θύματα και αποφάσισαν να στραφούν εναντίον της χώρας που συνετέλεσε αποφασιστικά στην έκβαση του Β’ΠΠ. Το πιθανότερο είναι όλοι αυτοί σήμερα να μιλούσαν γερμανικά. Αν πάμε πιο πίσω ίσως να μιλούσαν και τούρκικα.

    Το δυστύχημα είναι που έχει κατακλειστεί το διαδίκτυο με «διανοούμενους» χοντρομαλάκες αριστερίζουσας (=φασίζουσας) ψευτοδιανόησης που καλλιεργούν και αναπαράγουν τη θολοκουλτούρα της φάπας και όποτε κάποιος προσπαθεί να μιλήσει για πίστη, ιδανικά, δημοκρατικά ιδεώδη, ιστορία, αγώνες, θυσίες κλπ, του την πέφτουν, με ότι παπάρα τους κατέβει στη κεφάλα. Θα μιλήσουν για ακροδεξιούς, για αγράμματους, για άρρωστους, για στρατόκαυλους για… για… για…
    Βλέπεις σ’ αυτή τη χώρα θα πρέπει να είσαι ή «αριστερός» ή φασίστας !!!
    Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Κι εγώ τώρα πρέπει να διαλέξω τι πρέπει να είμαι;;;

    Όσο αφορά για τους φιλέλληνες τύπου Cohn-Bendit θα σου πω ότι κατά τη γνώμη μου πρέπει να τους τιμούμε περισσότερο από πάρα πολλούς έλληνες (με μικρό ε) και να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά να ακούμε αυτά που λένε. Έχει αποδειχτεί άλλωστε στη μακραίωνη ιστορία ότι όλοι αυτοί υποστηρίζουν την Ελλάδα χωρίς να διεκδικούν τίποτα. Αγαπούν την Ελλάδα, γνωρίζοντας τα ελαττώματά της και αναγνωρίζοντας την αξία της και την προσφορά της.

    Καλή σου μέρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή