Σελίδες

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Porte Paparole




Σφοδρή επίθεση εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος,

Ενημερώνοντας την επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα κωλύματα μετεγκατάστασης του Υπουργείου Υγείας στο κτίριο του κέντρου τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι, ο Λοβέρδος...
το απέδωσε στη γραφειοκρατία, αλλά και σε διατάξεις του Συντάγματος. 

Ακολούθως, ο κος Λοβέρδος εκτίμησε πως «χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει» και πως «όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται». 

Αφορμή για τις αναφορές του υπουργού Υγείας, αποτέλεσαν οι νομοτεχνικές αντιρρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επί της συμπληρωματικής σύμβασης αλλαγής χρήσης του Κέντρου Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το υπουργείο Υγείας.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, είπε ότι είναι εντάξει η σύμβαση αλλά ότι η συμπληρωματική έχει προβλήματα. Έχουμε λόγους να καταγγείλουμε την σύμβαση, ο ανάδοχος έχει οικονομικά προβλήματα, η αλλαγή όμως είναι ένα «πιάσε το αυγό και κούρεψέ το». Είμαι σε αυτό το σταυροδρόμι, θα προσαρμοστώ στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θα καταστήσω όσο μπορώ πιο έγκυρη την συμπληρωματική σύμβαση για να μην χρειαστεί να τις καταγγείλω - και αν το καταφέρω έχει καλώς. Αν όχι, θα πάω πίσω θα χάσουμε χρήματα, θα εγκαταλείψουμε το κέντρο επιχειρήσεων» ανέφερε ο κος Λοβέρδος.

«Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες - η γραφειοκρατία είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος» συνέχισε ο υπουργός Υγείας.

«Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκ. υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκ. πολιτών, με την βεβαιότητα ότι «τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος» και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς. Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση (...) Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ' την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα..» ανέφερε ο κος Λοβέρδος…
 Από το 24GR


Κυρ Λοβέρδε,
μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι, θα συμπλήρωνα εγώ!

Τι έγινε Αντρίκο μας; Βλέπεται το (οριστικό) τέλος που έρχεται και συναγωνίζεστε εκεί στη κυβέρνηση ποιος θα πετάξει τη μεγαλύτερη μαλακία για να γράψει ιστορία; Έχεις την εντύπωση ότι με τέτοιες παπάρες τη γράφεις; Και εγώ που είχα την εντύπωση ότι η ιστορία γράφεται με αγώνες για τη δημοκρατία, με υπεράσπιση του λαϊκού συμφέροντος, με προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, με απονομή δικαιοσύνης, με άδολη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Αλλά τι τα θες τι τα γυρεύεις “σύντροφε” Ανδρέα (κρίμα τ’ όνομα).

Από την ώρα που έφυγαν από κοντά μας ένας Γιώργος Γεννηματάς, μία Μελίνα Μερκούρη, ένας Αναστάσιος Πεπονής, ένας Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, αλλά πολύ περισσότερο ένας Ανδρέας Παπανδρέου, μείνατε κάτι απολειφάδια ψευτοκουλτουριάρηδες σαλονάτοι γιάπηδες να παριστάνετε τους “συντρόφους”.
Να καπηλεύεστε τα όνειρα, τις ιδέες, τις αξίες και τα οράματα όλων αυτών.
Αλλά, πολύ χειρότερα, να εξαπατάτε έναν ολόκληρο λαό που σας πίστεψε και σας ακολούθησε.
Αυτό το λαό που καθημερινά τον φτύνετε κατάμουτρα με τις αποφάσεις σας και τις χοντρομαλακίες που εκστομίζετε!

Το ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ταλαιπωρούν τα υπόλοιπα δέκα εκατομμύρια!
Και γαμώ τα συμπεράσματα φίλτατε Λοβέρδε ! Από σήμερα απέκτησες μερικές δεκάδες χιλιάδες (κόπανους) ψηφοφόρους που στο πρόσωπο σου πλέον αναγνωρίζουν το νέο Ρομπέν των Βλακών, ο οποίος προτίθεται να τους σώσει από τα δεινά που τους μαστίζουν, να κατατροπώσει τους κακούς και τους φαύλους και να αποδώσει δικαιοσύνη εις τους αιώνας. Αμήν.

Το ένα εκατομμύριο υπάλληλοι λοιπόν μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν. Και ο ελληνικός λαός αυτούς πρέπει να έχει εχθρούς. Όχι τη διαπλοκή που σας έχτισε τις βίλες, όχι τη διαφθορά που κάνατε τρόπο ζωής σας, όχι την πολυνομία που εσείς ψηφίζετε, όχι τη γραφειοκρατία που εσείς θεσπίζετε και συντηρείτε, όχι την αναξιοκρατία που εσείς εισαγάγατε και διαιωνίζετε, όχι το συνδικαλισμό που εσείς κομματικοποιήσατε και τον εξευτελίσατε, όχι το ρουσφέτι που εσείς προωθήσατε και εσάς βολεύει.
Όταν θα έρθει η ώρα του πολέμου, εσύ οχυρώσου στη πλατεία Συντάγματος να μοιράζεις φισεκλίκια.

Στο μόνο που θα συμφωνήσουμε είναι ότι δεν είσαι “porte parole”.
Καλύτερα Αντρίκο σου ταιριάζει το Porte Paparole.
Και εις ανώτερα λοιπόν…

4 σχόλια:

  1. Τι;;;
    "Η ιστορία γράφεται με αγώνες για τη δημοκρατία, με υπεράσπιση του λαϊκού συμφέροντος, με προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, με απονομή δικαιοσύνης, με άδολη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο" ;;;

    Μην τα ξαναπείς αυτά τα πράγματα, δεν είναι πια τρέντυ στο ΠΑΣΟΚ.

    Αυτά ήταν για κάτι τυχάρπαστους σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Γεννηματά, τη Μερκούρη, το Γιαννόπουλο, τον Τσοβόλα κλπ.
    Αυτά ήταν για το ΠΑΣΟΚ των ζιβάγκο, των ουζερί και των ζειμπεκικων.

    Στο σύγχρονο ΠΑΣΟΚ των Βρυξελλών, των γκαλερί, των φιλανθρωπικών γκαλά και του Ζαν Μισέλ Ζαρ, οι λέξεις "λαός, δημοκρατία, λαική εξουσία" κλπ όχι απλώς απαγορεύονται διά ροπάλου, αλλά τιμωρείται ο εκστομιστής τους ως ένοχος εσχάτης λαοφιλίας, αφού άπασες οι λέξεις που περιέχουν παράγωγα του λήμματος "λαός" θεωρούνται απότοκο του γραφειοκρατικού λαικισμού και του... σοβιετικού μας κράτους.
    Μέχρι και η λέξη "λεωφορείο"...

    Ας εκσυγχρονιστούμε λιγάκι εμείς οι γραφικοί και ας βροντοφωνάξουμε άολοι μαζί "Ανήκομεν εις την Δύσιν" και ως άλλοι Μαυρογιαλούροι... "Θα σας εξαφανίσομεν!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμπτωματικά σήμερα είχα μια κουβέντα με Καθηγητή Νευρολογίας, Διευθυντή Νευρολογική Κλινικής Δημόσιου Νοσοκομείου.
    Στην ερώτησή μου για το πώς κρίνει τα λεγόμενα του Λοβέρδου μου απάντησε ότι τα αποδίδει στο μεγάλο στρες που βιώνει και την έντονη πίεση των τελευταίων μηνών από την τρόϊκα.
    Βέβαια, συνέχισε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τσουβαλιάζει ένα εκατομμύριο υπαλλήλους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να αναγνωρίζει την εντιμότητα και την παραγωγικότητα, έστω και ορισμένων.
    Η απάντησή μου ήταν ότι και ο ελληνικός λαός βιώνει το ίδιο στρες και αισθάνεται την ίδια πίεση, στην πολύ χειρότερή τους έκδοση, μιας και κλήθηκε (όπως πάντα) να αναλάβει το κόστος, οικονομικό και κοινωνικό.
    Η διαφορά του λαού από τον υπουργό είναι ότι ο λαός βάζει πλάτη, χωρίς να περιφέρεται στα κανάλια και να λέει μαλακίες …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καθηγητής νομίζω πως έλεγε λίγο αρλούμπες...
    Ο ένας στρεσσάρεται με διψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ το μήνα στο λογαρισασμό του.
    Και ο λαός στρεσσάρεται με 600 ευρώ το μήνα.
    Ποιανού τα μαλλιά θα ασπρίσουν πρώτα;
    Ρητορικό το ερώτημα.
    Σε ποιανού τη θέση θα προτιμούσα να είμαι;
    Και πάλι ρητορικό το ερώτημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθηγητής μου απάντησε ως επιστήμονας.
    Αν είχε το Λοβέρδο στο κρεβάτι και τον εξέταζε, θα του έγραφε φάρμακα και θα του πρότεινε να μη περιφέρεται λέγοντας μαλακίες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή