Σελίδες

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γιατί δεν θα κλάψω



Κενά και παραλείψεις που διαρκούσαν δεκαετίες και αφορούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καταγράφει η έκθεση των ορκωτών ελεγκτών λογιστών για τα πόθεν έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Η έρευνα των ορκωτών έγινε βάση τις δηλώσεις του Στ. Ψυχάρη και σε συνδυασμό με την έκθεση της ALPHA BANK σχετικά με τον δανεισμό του.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που δημοσιεύει η HuffPost Greece, για το πόθεν έσχες του Σταύρου Ψυχάρη περιλαμβάνει:
1) Δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006. Υπάρχουν δηλώσεις μόνο για τα έτη χρήσης 2001 και από το 2007 έως το 2014.
2) Δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών. Ο Στ. Ψυχάρης παρουσίασε μόνο την δήλωση φορολογίας και τα τραπεζικά παραστατικά για τις καταθέσεις των ετών 2013-2014.
3) Δεν υπάρχουν α) παραστατικά βεβαιώσεων των μετοχών, β) παραστατικά αγοράς, αποκτήσεων και πώλησης των μετοχών, γ) συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων.
4) Δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της ΣΠ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τη ΔΟΛ Α.Ε.
5) Δεν υπάρχουν…
6) Δεν υπάρχουν…

Με λίγα λόγια ο κος Ψυχάρης… δεν υπάρχει!
Όποιος ενδιαφέρεται να δει τι άλλο δεν υπάρχει στα φορολογικά του κου Ψυχάρη, μπορεί να ενημερωθεί από [εδώ], απ’ όπου έγινε και το copy/paste του πιο πάνω κειμένου.

"Δεν υπάρχεις", όπως λέει και η νεολαία, κε Ψυχάρη μου. 
Είσαι -Η- περίπτωση!
Έχεις (είχες τότε) το μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα, είσαι μεγαλομέτοχος του μεγαλύτερου (εκείνα τα χρόνια) τηλεοπτικού Σταθμού, οι επιχειρήσεις σου είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, αγοράζεις/πουλάς μετοχές, παίρνεις δάνεια και από φορολογικά … εσύ πέταγες … χαρταετό! Γραμμένους μας είχες.
Πέντε ολόκληρα χρόνια και δεν έκανες καν φορολογική δήλωση. Πέντε χρόνια - που περιλαμβάνουν 3 κυβερνήσεις Πασόκ και 2 ΝΔ – εσύ αλώνιζες. Σ'ωραίος!!

Εμ βέβαια, εσύ ήσουν το κράτος. Ποιος έλληνας δεν έχει πει έστω και μια φορά ότι “ο Ψυχάρης ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις”;

Γύρευε τι είχες να κρύψεις και δεν πέρασες από τα γκισέ της εφορίας. Γιατί για ξεχασιάρη δεν σε κόβω. Άσε που έχεις στρατιές νομικών και λογιστάδων για να προλαβαίνουν και να σε γλιτώνουν από τα ζόρικα.
Μα επί 5 χρόνια να ξεχνούν όλοι να σου θυμίσουν να συμπληρώσεις φορολογική δήλωση; Και καλά, αυτοί είναι άχρηστοι και τσάμπα τους πληρώνεις. Αλλά εσύ; Εσύ βρε Σταύρο μου; Μα να μην έχεις παρακολουθήσει ούτε ένα δελτίο ειδήσεων των συμπαθέστατων δημοσιογράφων του καναλιού σου, να μην έχεις διαβάσει ούτε ένα φύλλο των εφημερίδων σου που συνέχεια ανακοίνωναν πότε τελειώνει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τις επιχειρήσεις;

Τι είπες δεν άκουσα; Οι λογιστές έκαναν την δουλειά τους και εσύ τους σταμάταγες;; Αυτοί στο υπενθύμιζαν αλλά εσύ τους έλεγες να κάνουν την πάπια;;

Σταύρο εσύ; Μα ποιος μπήκε στη γραμμή;

Κάποιοι "κακοί" φωνάζουν ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ το Mega εδώ και τώρα! Και άργησε!
Κάποιοι "καλοί" φωνάζουν ότι πρέπει να παραμείνει για να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Το αφήγημα έχει και συνέχεια: σε μια δημοκρατία χρειάζονται όλες οι φωνές, ακόμη και οι ακραίες. Είναι προτιμότερη η πλήρης ελευθεροτυπία από τη φίμωση.

Το τελευταίο απαιτεί εξηγήσεις. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει ‘ελευθεροτυπία’. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε αν πρέπει να υπάρχουν όρια, και ποιος τα βάζει.
Η λέξη ‘όρια’ σε καμιά (μα σε καμία!) περίπτωση δεν σημαίνει τα όρια που θέλουν τα εκάστοτε πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μένει απερίσπαστος και χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση στην άσκηση του λειτουργήματός του. Τι συμβαίνει όμως όταν ο ίδιος ο δημοσιογράφος καλύπτει την αλήθεια; Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί το βήμα που του δίνεται για να καλύψει τις ανομίες της επιχείρησης στην οποία εργάζεται, όταν συνειδητά παραπλανεί επειδή έχει προσωπικό όφελος;

Δημοσιογραφία λέγεται ή αλισβερίσι;
Ενημέρωση λέγεται ή παραπλάνηση;
Ελευθεροτυπία λέγεται ή ασυδοσία;

Ο λαός, σε ένα αξιοσέβαστο πλέον (σε σχέση με το παρελθόν) ποσοστό του, σας έχει γυρίσει τις πλάτες. Δεν σας βλέπει, δεν σας ακούει, δεν σας διαβάζει.
  
 

Τα στοιχεία είναι από αρχές Μαρτίου εκάστου έτους και είναι από [εδώ].

Σημ: Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" του Αλαφούζου για αδιευκρίνιστο λόγο δεν εμφανίζεται στις μετρήσεις από το 2013 έως και σήμερα. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2016 μετακόμισε από το πρακτορείο "ΕΥΡΩΠΗ" στο πρακτορείο "ΑΡΓΟΣ" αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για τις πωλήσεις. 

Και συνεχίζουμε στα περί του ΔΟΛ. 
Ποιος ξέχασε γελοία άρθρα όπως αυτό


όπου ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν σε μια συνάντηση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ;;;
Υπήρξε και η συγγνώμη γι’ αυτήν την σάχλα, αλλά έμειναν στην ιστορία οι λεπτομέρειες της συνάντησης και κυρίως …το κλίμα!

Ποιος ξέχασε την …σύλληψη του Αλέξη Τσίπρα σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

(Λεπτομέρεια: Για τον Αλέξη Κούγια επρόκειτο.) 

Ποιος ξέχασε το αποκάτω ανεκδιήγητο παπαγαλάκι όταν κατέθετε το καταστάλαγμα της ...σοφίας του;


Ποιος ξέχασε τις οιμωγές των μεγκαλοδημοσιογράφων υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; Ποιος ξέχασε τις στρατιές άσχετων (αλλά αναγνωρίσιμων στο γυαλί) που έκαναν παρέλαση εκείνες τις ημέρες από τα πάνελ του, να μας μιλούν για τις 7 πληγές του Φαραώ που θα πέσουν στα κεφάλια μας αν ψηφίσουμε ΟΧΙ; Ποιος ξέχασε την από κάτω γελοιότητα;


Δημοσιογραφία επιπέδου χωματερής!
Θέλετε κι άλλη; Αποτυπώθηκε στην Kontra news σε πρωτοσέλιδό της (28/4/2014).


Πρετεντέρης: Κοροϊδεύαμε τον κόσμο
Σπυράκη: Το ξέραμε και το κρύβαμε.

Σοβαρά τώρα, αυτή η δημοσιογραφία θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει; Θέλουμε να συνεχίσουμε να την πληρώνουμε; Γιατί ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!
Και αν συνεχίσει να υπάρχει, ποιο ακριβώς μήνυμα εκπέμπεται; Μήπως ότι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή; Μήπως ότι αυτού του επιπέδου τη δημοσιογραφία αξίζουμε; Ή μήπως ότι το κάθε λαμόγιο θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα δημοσιογραφικά του δεκανίκια για να κρατάει από το λαιμό την όποια κυβέρνηση;

Στο πλευρό του Mega τάχθηκε και ο κομιστής/ εκβιαστής/νταβατζής που αναρωτιέται: Μα είναι ποτέ δυνατόν να κλείσει;


Τι να σου ρε Θέμο. Ανατρίχιασα! Ότι και καλά τώρα όλοι εσείς οι ψυχοπονιάρηδες σκεφτόσαστε τους εκατοντάδες απολυμένους!
Το ότι κάνετε πάρτι επειδή μειώνονται οι "παίκτες" και η διαφημιστική πίτα μεγαλώνει, δεν περιμένουμε να το πείτε και να το γράψετε. Τουλάχιστον κρατείστε ουδέτερη στάση γιατί μας φέρνετε αναγούλες!

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μη μπλέκουμε τα μπούτια μας, όπως τουλάχιστον προσπαθούν να μας τα μπλέξουν τύποι σαν τον πρώην διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στο aixmi.gr δημοσίευσε ένα άρθρο που απευθύνεται σε σανοφάγους. 

Απίθανος κανιβαλισμός με υπερδόση κωλοπαιδαρισμού έχει κατακλύσει τα social media με στόχο το Mega. Σαν να περίμεναν με αγωνία να υπάρξουν κακά νέα για τον σταθμό, ώστε να μπορέσουν να ξεράσουν χολή και μίσος. Έτσι εισπράττω εγώ την αντίδραση πολλών -πάρα πολλών, δυστυχώς.
Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι όλοι αυτοί επιχειρούν να ταυτίσουν τους εργαζόμενους με τους ιδιοκτήτες και τους δυο τρεις προβεβλημένους δημοσιογράφους. Λυσσάνε με την ιδέα ότι θα βρεθούν στο δρόμο και οι 520 εργαζόμενοι (ρεπόρτερς, παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί, διοικητικοί, μακιγιέζ, τηλεφωνήτριες).” 

Όποιος δεν έχει εντερικές διαταραχές μπορεί να διαβάσει ολόκληρο το άρθρο [εδώ].

Ίσως ο πρώην διευθυντής ειδήσεων ψεμάτων του Mega να είναι πραγματικά ηλίθιος και να μην καταλαβαίνει ότι η συσσωρευμένη απέχθεια πολλών εξ ημών για το νταβατζοκάναλο δεν έχει να κάνει με τους τεχνικούς, τους διοικητικούς, τις μακιγιέζ, τις τηλεφωνήτριες και τις κομμώτριες. Αν ανατρέξει σε δελτία ειδήσεων ψεμάτων του σταθμού τα οποία συν-διαμόρφωνε (αν δεν επέβαλλε!) θα διαπιστώσει ότι “ο απίθανος κανιβαλισμός με την υπερδόση κωλοπαιδαρισμού” που προσάπτει σε όσους αηδίασαν είναι και φυσιολογικός και καθυστερημένος.
Για να μη νομίσει ότι πείθει κανέναν με τα μυξοκλάματα για τις τύχες 520 ανθρώπων, καλό θα είναι να παρουσιάσει ένα άρθρο του όπου διερρήγνυε τα ιμάτια του, ή έστω περνούσε στενάχωρα, όταν έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν 2.500 άνθρωποι. Συνάδελφοί του! Ή μήπως αυτοί έπαψαν να είναι άνθρωποι και συνάδελφοι επειδή δούλευαν στον δημόσιο φορέα;

Άκου κύριε Παναγιωτόπουλε. Η ουσία είναι ότι το νταβατζοκάναλο χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής που δεν έχει ο Ψυχάρης στο κεφάλι του και μας θυμίζει κάτι ανάμεσα σε γκόλουμ και γκρέμλιν.


Το Mega δεν διώκεται (κακώς βέβαια!) και δεν κλείνει (αν κλείσει) για καμία προπαγάνδα, για καμία χειραγώγηση, για κανένα ηθελημένο ψέμα του, για καμία εσκεμμένη παραπληροφόρηση, για καμία κατατρομοκράτηση. Αν κλείσει, θα κλείσει επειδή χρωστάει. Όλοι εσείς οι νεοφιλελέδες, οι μενουμευρώπηδες, οι αντικρατιστές, δεν είστε υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, της  οικονομίας της αγοράς, της απαλλαγμένης από κρατισμό και "πατερούληδες";
Τώρα τι ζητάτε; Να γίνουμε σοβιετία μήπως; Παπαπα!!!

Εύχομαι ολόψυχα να αποδείξει ο κος Ψυχάρης ότι επί 5 χρόνια δεν υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις από απλή αμέλεια – την ώρα που έβαζε τους παπαγάλους του να μου πηδάνε τον εγκέφαλο ότι ζούσα πάνω από τις δυνάμεις μου – λες και γνωριζόμαστε! Ελπίζω ότι θα βρει τώρα τα (κάπου χαμένα) παραστατικά που απαιτούνται και θα τις υποβάλλει έστω και καθυστερημένα. Ελπίζω έστω ότι θα πληρώσει τα πρόστιμα, όπως ο κος Μπόμπολας πλήρωσε το 1,8 εκατ., για να μη μπει στην ψειρού.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν έχουν να συνεισφέρουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι υπόλοιποι μέτοχοι του νταβατζοκάναλου. Ούτε αυτοί υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις;   

Δεν καταλαβαίνω (αστειεύομαι) γιατί πριν λίγες ημέρες η "Τηλέτυπος Α.Ε.", στην οποία ανήκει το Mega, έκανε (=αποπειράθηκε να κάνει) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα αποτελέσματα ήσαν περισσότερο από τραγικά.


Ερασιτεχνική ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται σε τοπικό επίπεδο θα συγκέντρωνε περισσότερα.

Έχουμε λοιπόν τους μεγαλομετόχους Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη, Μπόμπολα, Ρέστη και κάτι τράπεζες από πίσω, που αρνούνται να συνεισφέρουν στο μαγαζί ΤΟΥΣ, αλλά κατά τα λοιπά αυτό το μαγαζί που συντηρείται αποκλειστικά από θαλασσοδάνεια θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.
Με τα λεφτά των κορόιδων. Όπως τόσα χρόνια.
Γιατί;
Γιατί …ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις!

Μάλλον το πανηγυράκι έλαβε τέλος.
Μάλλον έφτασε η ώρα να τα μαζεύετε και να γυρίζετε σπίτια σας. Με την ευχή βέβαια να μην σας βάλουν σε κανα πτωχευτικό κώδικα – αυτή την ύψιστη ανηθικότητα που εκμεταλλεύτηκαν στο παρελθόν όλοι οι απατεώνες – βγείτε αγνές παρθένες, και επιστρέψετε λίγο αργότερα με νέο όνομα, νέα σύνθεση και χωρίς χρέη.

Υστερόγραφο προς φίλους: επειδή μου αρέσει να σας κάνω να γελάτε, πάρτε ένα υιό Ψυχάρη που μερικοί τον έστειλαν στη Βουλή για να κάνει αυτά!


13 σχόλια:

  1. Πωπω τι μας θύμισες! Εντάξει, η σύλληψη του Αλέξη όλα τα λεφτά!
    Πέτρο μου, αν έχει δει την ταινία "Όλα είναι δρόμος", ίσως να θυμάσαι τη σκηνή με τον Αρμένη έξω απ' το Βιετνάμ "Ηλία ρίχτο!"
    (https://www.youtube.com/watch?v=8saMzMeUoI0)
    Νομίζω πως περιγράφει απόλυτα το κοινό αίσθημα (το προσωπικό μου πάντως σίγουρα).
    Όσο για τους εργαζόμενους, θα νιώσω το ίδιο λυπημένη όπως για τους χιλιάδες απολυμένους εργαζόμενους του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα, που έχουν αφανιστεί τα τελευταία χρόνια, απ' την πολιτική όσων έγλυφε όλα αυτά τα χρόνια ο Ψυχάρης. Τα δικά του χρέη & θαλασσοδάνεια, πληρώνουμε όλοι μας άλλωστε.
    Όπως έλεγε άλλωστε κι ο φίλος του Κυριάκος όταν υπέγραφε τις απολύσεις στο δημόσιο "δεν τις κάνω με κέφι, αλλά πρέπει να γίνουν οι απολύσεις. Πέρασα δύσκολα βράδια..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές οι δεξιές κουνιαμπέλες σαν τον Κούλη έχουν πει τα πάντα.
      Ήσαν υπέρ του μνημονίου όταν το εφάρμοζαν, τώρα στην αντιπολίτευση βρίσκουν ότι περιέχει αντιλαϊκά μέτρα. Ήσαν υπέρ των απολύσεων και της αυτορρύθμισης της αγοράς (ηλίθιος δικός τους όρος), τώρα που φαίνεται πως λιγοστεύουν τα παπαγαλάκια τους τάσσονται με τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους.
      Σανό και πάλι σανό σε μια χούφτα αμετανόητων που τους αρέσει το δούλεμα.
      Ο εντελώς αστείος Ψυχάρης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τους εργαζόμενους για να του διαγράψει τα θαλασσοδάνεια ο Τσίπρας. Ό,τι έκανε και ο Λαμπράκης στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στον Ανδρέα.
      Εύχομαι να μη του περάσει!
      Ο μοναδικός λόγος που θέλω να μείνει ο (απίστευτος και χειρότερος όλων κωλοτούμπας) Τσίπρας είναι για να μπει μια τάξη στο μπουρδ… ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να τιμωρηθούν οι ένοχοι της διαπλοκής. Να κλείσουν όσοι δεν αντέχουν, να μείνουν οι υγιείς επιχειρήσεις. Όπως το επέβαλλαν παντού. Δεν καταλαβαίνω Μαρία γιατί μέμφονται τους Έλληνες (όλους ανεξαιρέτως) λέγοντας πως ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους, αλλά αυτοί μπορούν να συνεχίσουν αυτόν τον εμπαιγμό που αποκαλούν ‘δημοσιογραφία’ με τα λεφτά άλλων.
      Έχουν χάσει προ πολλού (και με δική τους ευθύνη) την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν θα στεναχωρηθώ λοιπόν για τις θέσεις εργασίας τους, όπως με χιλιάδες άλλες.

      Την ταινία δεν την έχω δει. Την προγραμμάτισα ήδη και σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Και να ήθελα Πέτρο, δεν μπορώ να ξεχάσω τίποτα απ' όσα αναφέρεις. Ένα μόνο θέλω να πω, πέρα από το "μπράβο" για την ανάρτηση αυτή. Λυπάμαι, λυπάμαι ειλικρινά, που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενημερώνονται (παραπλανιούνται) από τέτοιους αλήτες και ελπίζω κάποια στιγμή να πάρουν ό,τι πραγματικά τους αξίζει και από τη Δικαιοσύνη και από το κοινό...
    Καλό σου βράδυ, φίλε μου
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σανό αρέσει σε πολλούς Μαρίνα. Είναι κύριο χαρακτηριστικό του βλάκα να μην παραδέχεται τη βλακεία που τον δέρνει και να θέλει να περνιέται για έξυπνος. Δες ας πούμε τις «φωλιές» που έχουν φτιάξει τα χρυσαυγίτικα βλαμμένα σε μπλογκς και φβ αναρτώντας αηδίες για να μαζεύουν σχόλια και λάικ.
      Οι μενουμεβρώπηδες!!
      Εδώ που τα λέμε αυτή ακριβώς η εβρόπη τους ταιριάζει. Της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού, του φασισμού!
      Εμείς είμαστε οι «παράταιροι» στην εβρόπη που διαμόρφωσαν και θέλουν να ζήσουν.

      Διαγραφή
  3. Τοποθέτηση ποταμός Πέτρο...! τόσο συγκροτημένη, τόσο αναλυτική, τόσο σαφής. Δεν έχω να προσθέσω λέξη. Παρά να προσμένω τις εξελίξεις και τις πραγματικές προθέσεις στην ανακατανομή της πίτας στο χώρο των ΜΜΕ.
    Καλό βράδυ φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων περιμένω.
      Αν και σε αυτό υποχωρήσουν, αν καταπιούν αμάσητο και αυτό το αγγούρι (όπως όλα ανεξαιρέτως του κουαρτέτου) τότε είναι για κλωτσιές. Πολλές.

      Διαγραφή
  4. Για να δουμε ... λυπαμαι φυσικα για τις απολυσεις αλλα δεν γινεται να συνεχιστει αυτο το πανηγυρι... ωστοσο κρατω μικρο καλαθι... οταν δηλωνουν οι ιδιοι οι δημοσιογραφοι οτι κοροιδευαν επιτηδες το κοινο κι ειναι ακομα στο απυροβλητο...απλοι δημοσιπγραφοι λεμε.... τοτε πως να πιστεψω οτι θα αγγιξουν το μεγαλο κεφαλι;;;
    Φοβαμαι μην ειναι αλλη μια φουσκα που θα σκασει στα μουτρα μας και θα πληρωσουμε και το λογαριασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι και αυτό μια ακόμα φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ, αν φορτώσουν και αυτά τα βάρη στις δικές μας πλάτες, τότε αυτοί είναι για φτύσιμο και εμείς που θα τους χαριστούμε (και σε αυτούς!) είμαστε για κρέμασμα.

      Διαγραφή
  5. Πέτρο, κανονικά θα έπρεπε να ζητάμε από τον Ψυχάρη αποζημίωση, κάθε φορά που είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε τα "ατοπήματα" του, αλλά και κάθε φορά που αποφασίζει σύσσωμη η οικογένεια να φωτογραφηθεί. Ας μας αφήσει όμως εμάς χωρίς αποζημίωση κι ας "αποζημιώσει" το κράτος, που, εξαιτίας τής "αφηρημάδας" του, έχει καταργήσει το νόμο. Όσην ώρα σε διάβαζα, είχα έναν τρόμο, τώρα θα συναντήσω την μούρη τής Σπυράκη, μέχρι που την συνάντησα. Την Σπυράκη (άλλη ξεχασιάρα από κει!), η οποία δούλευε για λογαριασμό τού mega και τής ΝΔ ταυτοχρόνως. Το πρωί "δημοσιογράφος"/πολική ανταποκρίτρια και καλά τής ΝΔ και το βράδυ πόρ...υποψήφια βουλευτής τής ΝΔ. Τα συνδύαζε εξίσου εμετικά και τα δυο, ώσπου την κέρδισε η πΩλιτική και ο Σαμαράς (εμετός ξανά). Ναι, τότε που γνώριζε, αλλά δεν μίλαγε.. Μίλησε το παπαγαλάκι, όταν είχε πια εξασφαλίσει μια έδρα στην Ευρωβουλή! Τόσο μυαλό που ΔΕΝ έχει το εκλογικό σώμα.. Περιμένω να δω όλα αυτά τα καθάρματα να πληρώνουν, αν υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο.. Αφού γλίτωσαν την κρεμάλα, που ήταν η μόνη που τους έπρεπε/πρέπει. Στο μεταξύ, όχι ότι θα σταματήσουν ποτέ τα ίδια "κρούσματα", αλλά λέμε. Υ.Γ Τους απλούς εργαζόμενους τού (κάθε) καναλιού, τους νοιάζομαι κι εγώ, αλλά για τα εντεταλμένα τομάρια εύχομαι να υπάρξει θεία δίκη (κάποιοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ, "πολιτική ανταποκρίτρια" εννοώ! Ποιος με κόλλησε; Χαχα :)

      Διαγραφή
    2. Από τον Ψυχάρη ζήτα ό,τι θες, από εμένα μη ζητάς λεφτά γιατί δεν υπάρχει μία!
      Πατσαβουροδημοσιογραφία χωρίς Σπυράκη γίνεται; Φυσικά και όχι.
      Πάντως «γάτα» η κυρά Μάρω ε; Εξαργύρωσε τη σιωπή της με κανα 10χίλιαρο το μήνα (δικά μας λεφτά) στο ευρωμπουρδέλο (γιατί Βουλή δεν το λες).
      Ψάξε να βρεις άρθρα για τους κοπρίτες της «Ακρόπολης» που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ συνέλαβαν και θα πάθεις πλάκα. Μιλάμε για ΤΟΝ εμετό. Κάτι γελοίοι τύποι, νονοί της νύχτας (κουτσαβάκια δηλαδή), που με απειλές και συμβόλαια θανάτου απειλούσαν και έπαιρναν ΚΡΑΤΙΚΗ διαφήμιση. Εκατομμύρια!!! Πακτωλός χρημάτων σε κωλοφυλλάδες που δεν τις διάβαζαν ούτε 200 νοματαίοι την ημέρα. Κάτι σαν σχολική εφημερίδα φαντάσου.
      Δες παλαιότερα φύλλα αυτής της πατσαβούρας με ύμνους προς Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ. Δημοσιογραφία «με το κομμάτι».
      «Δώσε τόσα και θα γράψω αυτά.»*
      Ψάξε να βρεις πόσα ΚΡΑΤΙΚΑ (=δικά μας) χρήματα έχει πάρει ο Τράγκας για την ΧΩΡΑ, μια πατσαβουροφυλλάδα με μηδενική αναγνωσιμότητα. Είναι μετά να μη λιβανίζει την (εκάστοτε) κυβέρνηση;
      Εμείς συντηρούσαμε Πέτρα μου όλον αυτόν τον οχετό παραδημοσιογραφίας. Είχαμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουμε ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ την σαβουροδημοσιογραφία τους. Δεν αγοράζαμε τις φυλλάδες τους αλλά και πάλι ζούσαν από δικά μας λεφτά.
      Ποιος θα κυνηγήσει όλους αυτούς; Μιλάμε για πολύ σαπίλα και δεν ξέρω πόσες δεκαετίες θα χρειαστούν για να φύγει από πάνω μας.

      * Παλιότερα είχαμε «παρεξηγηθεί» για τις απόψεις μου περί υπόγειων συναλλαγών ΚΑΙ της τωρινής κυβέρνησης με εκδοτικά συγκροτήματα. Πριν βιαστείς να απαντήσεις ότι μπήκαν φυλακή, σκέψου ότι μια υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ αποκάλυψε το κύκλωμα. Όχι η κυβέρνηση. Πήγαινε τώρα να ψάξεις παλαιότερα άρθρα αυτής της σαβουροφυλλάδας, τον καιρό που έπαιρνε κρατική διαφήμιση και θα δεις ότι έχω δίκιο.

      Διαγραφή
  6. Για χρόνια ολόκληρα κατασκεύαζε ειδήσεις και απόψεις και πολιτισμό από ψέματα, συμφέροντα και βλακεία. Αλλά ήταν οδηγός, Πέτρο! Δεν αντέκρουα επιχειρήματα, αλλά την άποψη αυτού του εργοστασίου στις συζητήσεις!
    Και αλήθεια, ποιος πίστευε ότι πλήρωνε;;; Μιλάμε για μια εποχή που κι ο δικηγοράκος της γειτονιάς περηφανευόταν για το πόσα έκρυψε από την εφορία, όχι για τις υποθέσεις που κέρδισε!
    Αηδία!
    Αλλά προχωράμε ελπίζοντας... πως θα βαρεθούμε να είμαστε πρόβατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν η εποχή (προσωπικά δεν νομίζω ότι έχει παρέλθει) που επιτυχημένος νομικός και φοροτεχνικός θεωρείτο αυτός που κορόϊδευε το σύστημα και με παραθυράκια του νόμου κατάφερνε να κάνει το αφεντικό του να φοροδιαφεύγει. Ατιμώρητα!
      Η ουσία είναι να πάψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να τους βλέπουμε, να τους ακούμε, να τους αγοράζουμε. Έχουν γεμίσει τις βρωμοφυλλάδες τους με βιβλία, κουπόνια, cd και μέσα από "το τυράκι" περνούν στο απαίδευτο πόπολο τα ψέματα που θέλουν.
      Φαντάσου, λέει, να έρθει η ημέρα που κανένας μας (λέμε τώρα) δεν θα τους έχει ανάγκη για ενημέρωση. Μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον όσοι μας αράδιαζαν ψέματα και ζούσαν εις βάρος της κοινωνίας.

      Διαγραφή