Σελίδες

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μηνιάτικο #9: Δεκέμβριος 2015



Στις 6 Δεκεμβρίου ψηφίστηκε ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα, με 153 "ναι", 145 "όχι" και δύο απουσίες. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να υπερασπιστεί τις συντάξεις. “Είναι δυνατόν να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για το ασφαλιστικό χωρίς νέες περικοπές στις συντάξεις…” είπε και υπογράμμισε ότι η απαιτούμενη παρέμβαση δεν ξεπερνά τα 600 εκ. ευρώ το 2016.

Όταν ο κος πρωθυπουργός της πλάκας λέει ότι θα υπερασπιστεί τις συντάξεις, δεν εννοεί τα περίπου 400 εκατ. που θα μαζέψει από τις επικουρικές που πετσοκόβει, ούτε τα 172 εκατ. που θα περικόψει από τις συντάξεις του Δημοσίου, ούτε τα 516 εκατ. από τα λοιπά Ασφαλιστικά Ταμεία.
Παρακαλείστε οι συνταξιούχοι που δεν έχετε σκοπό να πεθάνετε για να εξοικονομήσει λεφτά το κράτος και να τα στείλει στον σκατόψυχο με το καρότσι, όταν πληρώνεστε τη σύνταξη να βάζετε στην αριστερή τσέπη ένα μικρό ποσό και στη δεξιά το μεγαλύτερο. Περπατώντας προς το σπίτι θα επαναλαμβάνετε από μέσα σας: “Στη δεξιά δεν είναι δικά μου … στη δεξιά δεν είναι δικά μου … στη δεξιά δεν είναι δικά μου …”
Πάμε στοίχημα ότι έτσι δεν θα σας κόψουν τη σύνταξη;;;


Στις 8 Δεκεμβρίου ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας μπορεί να χάσει το δικαστήριο.
“Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε νομικά στην διεκδίκηση της επιστροφής των Ελγινείων Μαρμάρων, γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντίστοιχο δικαστήριο και σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδυνεύσει η ελληνική προσπάθεια”, είπε ο κ. Μπαλτάς, προς έκπληξη των βουλευτών που ήταν εκείνη την ώρα παρόντες στη συνεδρίαση! Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τερματίζεται η συνεργασία της κυβέρνησης με το βρετανικό δικηγορικό γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί  η Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ.
Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Πολιτισμού επί ΝΔ, Κώστα Τασούλα, η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να παραλάβει τη γνωμοδότηση που είχε συντάξει το εν λόγω δικηγορικό γραφείο.
“Η άποψη ότι δεν πάμε στα δικαστήρια γιατί θα χάσουμε είναι απαράδεκτη όχι μόνο γατί ενισχύει την επιχειρηματολογία της αντίδικης πλευράς αλλά και γιατί προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πάρα πολλά επιχειρήματα”, δήλωσε ο κ. Τασούλας.

Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις …"λεπτομέρειες", το πρόσεξες εκείνο το “…Ελγινείων Μαρμάρων”; Ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας σου αποκαλεί τα γλυπτά του Παρθενώνα «Μάρμαρα» του κλέφτη Έλγιν.
Έχω αρχίσει και σιγουρεύομαι ότι πριμοδοτούν συνειδητά τα χρυσαυγίδια!!!

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα αντίληψη που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, δεν έχει κανένα νόημα η διεκδίκηση του δίκιου σου όταν η απέναντι πλευρά έχει ισχυρές συμμαχίες ή παριστάνει τον κουφό.
Πιστεύω να κατάλαβες τι ακριβώς κάνουν όταν λένε ότι διαπραγματεύονται με το κουαρτέτο των “Θεσμών”.
Το πήρες το μήνυμα ή μεθαύριο θα ξαναβγείς στο δρόμο απαιτώντας τερματισμό της λιτότητας, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία; Κάτσε παιδάκι μου στο σπίτι σου. Οι φωνές δεν έχουν πια κανένα νόημα. Στο λένε ξεκάθαρα πλέον και οι "αγωνιστές" της "Αριστεράς".
Και που ‘σαι, κοίτα να συνηθίσεις στην ήττα. Από δω και πέρα μόνο τέτοιες θα έχεις!

ΥΓ: [Εδώ] μπορείς να διαβάσεις την άχρηστη πληροφορία της ημέρας:
Με επιτυχία στέφθηκε η ελληνική πρωτοβουλία σχετικά με την Απόφαση «Επιστροφή ή Απόδοση Πολιτιστικών Αγαθών στις χώρες προέλευσης», η οποία περιλαμβάνει και ρητή αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς χθες (σημ: 9/12/2015) υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η αποδοχή της ήταν ευρύτατη από συνολικά 74 κράτη, μεταξύ των οποίων πολλά από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικός αριθμός κρατών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αρκετά αραβικά και αφρικανικά κράτη.”


Στις 9 Δεκεμβρίου επικράτησε αλαλούμ μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την επαναφορά του μέτρου της συλλογής αποδείξεων για το 2015. Σύμφωνα όμως με νέα ανακοίνωση το υπουργείο γνωστοποίησε ότι τελικά δεν θα ισχύσει το μέτρο της συλλογής χάρτινων αποδείξεων για το «κτίσιμο» του αφορολόγητου του 10%. Μόλις τρεις ώρες πριν είχε γνωστοποιηθεί ότι το σύστημα που ίσχυε το 2014 θα εφαρμοστεί και το 2015. Συγκεκριμένα, ένα μήνα πριν από τη λήξη του έτους το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωνε ότι όσοι φορολογούμενοι δεν φρόντισαν να μαζεύουν αποδείξεις, αν και ο νόμος δεν το προέβλεπε, κινδύνευαν με πρόστιμο 22%.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική φορολόγηση: “Δεν θα φέρουμε καινούργιους φόρους. Το τι είναι να κάνουμε στα φορολογικά, το έχουμε ψηφίσει στον νόμο 4336, τελεία και παύλα.”

Όταν 21 ημέρες πριν εκπνεύσει η χρονιά δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τον τρόπο φορολόγησης των πολιτών, καταλαβαίνεις ότι ο σκατόψυχος με το καρότσι δεν τους έχει ως τώρα διατάξει τι να κάνουν. Γι’ αυτό και ψάχνονται, μη τους παρεξηγείς.
Πάντως ο Τρύφων ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Οι φόροι έχουν γίνει νόμος του κράτους από τις 14 Αυγούστου 2015, πριν δηλαδή προκηρυχτούν οι εκλογές. Σε ένα ΦΕΚ 108 σελίδων κάτσε και διάβασε το αγγούρι την αγγουριά που θα φας. Ενδεικτικά:

 

Σε μια πλήρως αποστραγγισμένη οικονομικά και όχι μόνο κοινωνία, από πού περίμενες να μαζέψουν 3,5% του ΑΕΠ ο Αλεξιάδης και ο Τσίπρας;;; Μα από τον ΦΠΑ Σου και τη σύνταξή Σου!


Στις 14 Δεκεμβρίου πέρασαν και επισήμως σε γερμανικά χέρια τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας αφού υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος αξιοποίησης τους μεταξύ του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και της κοινοπραξίας FRAPORT AG- SLENTEL Ltd.
Η σύμβαση προβλέπει την παραχώρηση της χρήσης, διαχείρισης, ανάπτυξης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης, καθώς και των χώρων εμπορικής ή άλλης χρήσης που βρίσκονται μέσα στα 14 αεροδρόμια για 40 χρόνια. Το ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα ανέρχεται στα 22,9 εκατομμύρια ευρώ.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν δήλωσε: “Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα αποτελούσαν και παραμένουν κεντρικό ενδιαφέρον της γερμανικής κυβέρνησης. Βρισκόμαστε τώρα στην φάση των δεύτερων «οροσήμων» της πρώτης δόσης, για τα οποία γίνεται διαπραγμάτευση τώρα και οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν για την γερμανική κυβέρνηση πάντα σημαντικές και εξακολουθούν να είναι".

Συμπέρασμα: ο σκατόψυχος με το καρότσι ενδιαφέρεται τα μέγιστα για τις ιδιωτικοποιήσεις-χάρισμα της περιουσίας του ελληνικού λαού στη γ@μημένη κυβέρνησή του.

Με πάνω από 22 εκατομμύρια αφίξεις το 2014 στα 14 αυτά αεροδρόμια, με πανθομολογούμενη αύξηση επιβατών το 2015 - σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί κάθε τρεις και λίγο η κυβέρνηση - και ίσως με εκτίναξη των αφίξεων το 2016 (αν συνυπολογίσουμε το ρωσικό εμπάργκο κατά της Τουρκίας –και- στον τουριστικό τομέα), όπως καταλαβαίνεις παίρνοντας 22,9 εκατομμύρια/χρόνο ουσιαστικά παίρνουμε 1 ευρώ ανά επιβάτη.
Αριστούργημα!
Γερά Τσίπρα!! Πήδα μας κι άλλο!!! Αντέχουμε!!!!
Τουλάχιστον όσοι σε ψήφισαν τον Σεπτέμβρη.


Στις 17 Δεκεμβρίου αποσύρθηκε από τη Βουλή το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» που είχε καταθέσει 3 ημέρες πριν η κυβέρνηση, έπειτα από σοβαρές ενστάσεις που εκφράσθηκαν από το Euroworking Group, αλλά και τις σφοδρές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση.

Ο Τσίπρας που υπέγραψε στο τρίτο μνημόνιο ότι κανένα νομοσχέδιο δεν θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή πριν ενημερωθούν και το εγκρίνουν πρώτα οι «Θεσμοί», από την ώρα που έβαλε την υπογραφή του πρωταγωνιστεί στο εργάκι “Πάμε να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους ή τους χαζοέλληνες ή όποιον προλάβουμε πρώτον.”
Αφού εκπορνεύτηκε για (στην κυριολεξία) φραγκοδίφραγκα, σήμερα παριστάνει την παρθένα για να τον λυπηθεί η Ιστορία. Φέρνει νομοσχέδια του κώλου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα απορριφθούν από τους ευρωκερατάδες, για να λέει μετά ότι δεν φταίει αυτός για ό,τι συμβαίνει, αφού …το πάλεψε.
Όσο βρίσκει ηλίθιους που το πιστεύουν αυτό, καλά κάνει. Να δούμε τι θα κάνει όταν εκλείψουν οι ηλίθιοι και ψάχνει να βρει την ανεμόσκαλα.


Στις 17 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των εκπομπών της Volkswagen, με την εντολή να διερευνήσει τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών να εφαρμόσουν τη νομοθεσία της ΕΕ.
Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν με 354 ψήφους υπέρ και 229 κατά για τη σύσταση της επιτροπής. Από τις ελληνικές ομάδες της Ευρωβουλής μόνο η ΝΔ καταψήφισε την πρόταση. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Κύρτσος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης ψήφισαν κατά της εξεταστικής επιτροπής ενώ Μαρία Σπυράκη και Μανώλης Κεφαλογιάννης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι η γραμμή (!!!) του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου και ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ήταν κατά της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Ρε δεν θα είστε καλά που τα δεξιά γίδια θα βγουν από το μαντρί της μαμάς Γερμανίας. Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι η γερμανική γλίτσα Μάρτιν Σουλτς, ο Μάνφρεντ Βέμπερ (μια άλλη γερμανική κουράδα) είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - τσιράκια αμφότεροι της φακλάνας του Βερολίνου. Θέλετε δηλαδή να τηλεφωνήσει η φακλάνα στον Βαγγέλα ότι θα κόψει την επιχορήγηση;
Να ’μαστε και λογικοί.


Στις 22 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όλα τα πολιτικά κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής) κατέληξαν  στο συμπέρασμα ότι ορθώς ο σημερινός Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών το 2012 υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens. Ο κος Στουρνάρας χαρακτήρισε τον συμβιβασμό επωφελή για τη χώρα μας, ενώ ευχαρίστησε δημόσια τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο που επικρότησε τους χειρισμούς του.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ποσό που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν ήταν παράλογο, αφού ξεπερνούσε αυτά που εισέπραξαν άλλες χώρες, ενώ αμφισβήτησε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για ζημία ύψους 2 δις. ευρώ από τη Siemens το οποίο προέκυψε ως μίζα 10% επί των συμβάσεων. «
Επιχειρηματολογώντας για το όφελος της χώρας μας από τη σύμβαση, ο διοικητής της ΤτΕ, είπε ότι διεγράφησαν οφειλές δημοσίων επιχειρήσεων προς τη Siemens, η εταιρία έχει δώσει 90 εκατομμύρια σε υποτροφίες στο ΙΚΥ και scanners στην υγεία, ενώ έχει εκπληρώσει την επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα που προβλεπόταν λέγοντας ότι ανακεφαλαιοποίησε τη Siemens Ελλάδας με 157 εκατομμύρια ευρώ.

Από εσένα στούρνο δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Το δικό μου δυστύχημα είναι ότι περίμενα κάτι άλλο από τους αριστερούς του κώλου που ψήφισα τον Γενάρη.
Είναι αξιοπρόσεκτο πάντως ότι έκρινες ως λανθασμένο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Άλλωστε πόση αλήθεια μπορεί να έχει ένα πόρισμα δεκάδων ανθρώπων που έψαχναν επί μήνες αφού εσένα σε κούρδισαν οι γαμωγερμανοί (σού έδωσαν και το κατιτίς) και σου έβαλαν να παίξεις την κασέτα.
Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να θυμηθούμε ότι η γερμανική γαμωεταιρεία έκλεινε δουλειές σε όλο τον κόσμο αποκλειστικά δίνοντας μίζες.
Να θυμίσουμε ότι η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θεώρησε την υπόθεση των «μαύρων ταμείων της ΖΗΜΕΝΣ» ως την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στην ιστορία των παγκόσμιων αγορών.
Και επειδή ο στούρνος αλλά και η επιτροπή διαφάνειας βρώμας της Βουλής (διαφάνεια και μέσα ο χοντροΜπένυ! Γίνεται;;;) βλακωδώς νομίζουν ότι όλοι μας "ενημερωνόμαστε" από τα μιζοκάναλα, ας θυμηθούμε αυτά που λέγαμε πριν 3 ακριβώς χρόνια.

Αντιγράφω:

Την ώρα που η ΜΙΖΕΝΣ καταδικαζόταν να καταβάλλει 1,2 δισ. ευρώ στο αμερικανικό δημόσιο για υπόγειο χρήμα ύψους 1,3 δισ. ευρώ (δηλαδή σχεδόν το σύνολο της μίζας), στη χώρα μου για ποσό που εκτιμήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ,  η ΜΙΖΕΝΣ κλήθηκε να καταβάλλει:
- 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 
- 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων,
- 100 εκατ. ευρώ ως …επένδυση στη Siemens Ελλάς και
- 70 εκατ. ευρώ για …ενδεχόμενη (!) κατασκευή εργοστασίου

Αν στούρνο επιμένεις ότι αυτά που πήρε η Ελλάδα ξεπερνούν αυτά που εισέπραξαν άλλες χώρες, τότε ρε κερατά γνωρίζεις πολύ σκατά αριθμητική και πρέπει να είχες χοντρό βύσμα για να πάρεις τη θέση που είχες πριν και αυτή που έχεις σήμερα.

 

Στις 23 Δεκεμβρίου ακούστηκαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και το ΚΕΠΕΑ Ορίζοντες είπαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Τήνο, την Αστυπάλαια, τη Μύκονο, την Πελοπόννησο στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης ευχήθηκε στα παιδιά και τους προσέφερε κεράσματα και δώρα.
Αργότερα, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το 12ο Γυμνάσιο Αχαρνών στο Ολυμπιακό χωριό, όπου ευχήθηκε στους μαθητές και τους προσέφερε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επισκευάστηκαν και αναβαθμίστηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Χθες, η Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας όπου παρακολούθησε τη γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές και τους μοίρασε δώρα.
Τα δώρα αυτά, όπως και όλα τα δώρα που θα μοιράσει κατά τις επισκέψεις της σε σχολεία και ιδρύματα της Αττικής η Περιφερειάρχης, δεν επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, καθώς αγοράστηκαν με την αποζημίωση που κατέβαλε στην Περιφερειάρχη Αττικής, ο πρώην υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ύστερα από την καταδίκη του, το Σεπτέμβριο φέτος, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της.  [εδώ]

Όπως είχε πει και ένας μεγάλος προφήτης ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
Και ευτυχώς κάποιες (λίγες) φορές η Δικαιοσύνη έχει αυτιά και μάτια ανοιχτά και πράττει το καθήκον της.
Ντινόπουλε χαλάλι. Είναι η μοναδική φορά που τα λεφτά που πληρώθηκες από τον ελληνικό λαό έπιασαν τόπο!


Στις 23 Δεκεμβρίου (χαράματα) ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σύμφωνο συμβίωσης με 194 ψήφους υπέρ και 55 ψήφους κατά, ενώ υπήρχαν και 51 απόντες. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, την Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι ενώ η ΝΔ όπως και οι ΑΝΕΛ διχάστηκαν. Κάθετα αρνητική ήταν η Χρυσή Αυγή όπως και το ΚΚΕ. 

Η είδηση δεν είναι εδώ. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μια επικοινωνιακή στρακαστρούκα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ για να δείξει ότι κάτι έχει μείνει απ’ όσα (πολλά) έλεγε και έταζε προεκλογικά σε όλους.
Η είδηση είναι ότι σε ένα νόμο που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως είθισται, έχωσαν και άσχετες διατάξεις. Όταν κάθισε η σκόνη είπα να διαβάσω το Νόμο 4356/2015 (ΦΕΚ 181Α/24-12-2015) “Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις” για να μάθω ποιες είναι οι  ποινικές και άλλες διατάξεις. Μετά το Πρώτο κεφάλαιο (14 άρθρα) που αφορά το Σύμφωνο συμβίωσης και το Δεύτερο (5 άρθρα) που αφορά το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία φτάνουμε στο Τρίτο "Τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα". Στο άρθρο 27…


η κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις και για τους μη …συνεργάσιμους (τραπεζικός όρος) ορίζει ποινές φυλάκισης από 1-3 έτη. Ευτυχώς όμως που μας κυβερνάει ο Τσίπρας γιατί αν ήταν ο Σαμαράς θα μας κρέμαγαν στο τσιγκέλι και θα μας πλάκωναν με τον βούρδουλα!
Τον αριστερό μας πρωθυπουργό βγήκε να τον συγχαρεί ο 4ος στις προτιμήσεις των νεοδημοκρατών γιδ… ψηφοφόρων.
Σημ: Είναι 4ος επειδή οι υποψήφιοι ήταν τέσσερεις. Αν ήταν πέντε … μπορούσε και χειρότερα.


Ε, αφού συμφωνεί το μουρλό, εμείς πάμε πάσο!


Με τούτα και με εκείνα εξέπνευσε η χρονιά και μαζί της πολύς κόσμος.
Για τη νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε, εύχομαι υγεία και ευτυχία σε κάθε καλό άνθρωπο, ενώ για τους κακούς εύχομαι κακό ψόφο.
Στους τελευταίους συγκαταλέγονται οι κακοί πολιτικοί, οι κακοί δικαστές, οι κακοί δημοσιογράφοι, οι κακοί μεγαλοπαπάδες, οι κακοί συνδικαλιστές, οι κακοί επιχειρηματίες και όλοι οι τραπεζίτες.
Εύχομαι ο καλός Θεός να μας δίνει δευτερόλεπτα και να τους κόβει δεκαετίες.
Εύχομαι να έρθει η μέρα που θα ξυπνήσουμε. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ

24 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά αγωνιστική
    Χαρά Υγεία Προκοπή και με πολλά χαμόγελα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαμόγελο δεν μου λείπει. Μαζί με τα "άει σιχτίρ" πάντα υπάρχει χώρος και για χαμόγελο.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  2. είναι το χειρότερο είδος που υπήρξε ποτέ σ' αυτόν τον τόπο. πριν ξεπουλήσουν, ξεπουλήθηκαν οι ίδιοι. πήλιοι γούσηδες και εφιάλτες. και είναι πολλοί. είναι και άλλοι που περιμένουν τη σειρά τους. και να το φωνάζουμε κάθε μέρα πάλι τίποτε δεν πρόκειται να γίνει. το ξέρουν γι' αυτό τα κάνουν. αδυνατώ να καταλάβω τι είναι τελικά αυτό που μας κρατάει. αν είναι ο φόβος τότε ίσως υπάρχει ελπίδα. κάποτε θα βρεθούμε αντιμέτωποι. μην είναι κάτι άλλο που δεν έχει γιατρειά.

    Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι είναι ο φόβος για το άγνωστο. Από κοντά μπορείς να προσθέσεις ότι είμαστε και βουτυρόπαιδα, από αυτά που τα βρήκαν έτοιμα (μιλώ για την πλειοψηφία) και δεν χρειάστηκε να δώσουν μάχες για τα αυτονόητα: στέγη, εργασία, τροφή, κοινωνικά δικαιώματα, δημοκρατία.
      Να είσαι καλά.
      Καλή Χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή
  3. Η χρονιά άλλαξε Πέτρο (κι είναι και δίσεκτη!), όλα τα άλλα είναι ίδια, έτσι όπως είχαν προδιαγραφεί εδώ και πέντε (έξι τώρα πια) χρόνια. Πολύ λίγα έως καθόλου θα μπορούσαν να γίνουν σε μια χώρα χρεοκοπημένη και ξεπουλημένη προ πολλού. Είπαμε, τα μικρά καλάθια είναι σαφώς πολύ πιο χρήσιμα από τα -γεμάτα ανυπόστατες προσδοκίες- καλάθια. Καλή χρονιά με υγεία προπαντός, και καλή μας δύναμη...

    Υ.Γ Με αυτό θα διαφωνήσω κάθετα: "έχω αρχίσει και σιγουρεύομαι ότι πριμοδοτούν συνειδητά τα χρυσαυγίδια!". Το βρίσκω υπερβολικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Καθίσαμε στα αυγά μας και περιμένουμε το μοιραίο, δίχως καν σκέψη για μεγάλες ρήξεις. Παραδοθήκαμε χωρίς αγώνα επειδή (επέτρεψέ μου) χάψαμε την παραμύθα πωλητικών και μουμουέ ότι τίποτα δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε.
      Εγώ σε αυτό διαφωνώ κάθετα. Είμαστε Έλληνες (και δεν το αναφέρω με εθνικιστική χροιά όπως οι χιμπατζήδες). Αυτός ο λαός έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα αντέχει και πως όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες επαναστατεί και τα βάζει με πολύ ισχυρότερους.
      Πες μου λοιπόν τι είναι αυτό που οδήγησε τους προγόνους σου να κονταροχτυπηθούν στα ίσια με γίγαντες.
      Να σου πω εγώ; Η αγάπη για την πατρίδα τους. Η αγάπη για την ελευθερία. Η αγάπη για τη δημοκρατία. Έννοιες που εμείς λίγο έως πολύ τις έχουμε χ#σμένες γιατί πιστέψαμε ότι θα μας παραχωρηθούν χωρίς αγώνα.
      Αμ δε!
      "Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" είχε πει ο Ανδρέας Κάλβος και φυσικά δεν το είπε απλά για να το αναπαράγουμε εμείς ως τσιτάτο.

      ΥΓ: Μπορείς να βρίσκεις υπερβολικό ότι επιθυμείς. Τουλάχιστον έχουμε κερδίσει το να διαφωνούμε και να το κουβεντιάζουμε. Θα σε παρακαλέσω μόνο να το κρατήσεις κάπου αυτό και μετά από λίγους μήνες να το ξανακουβεντιάσουμε.

      Διαγραφή
  4. Μου αρεσει η προσηλωση και η συνεπεια σου! Η πρωτοχρονια πρωτοχρονια κι η στηλη στηλη!
    Δε θα σχολιασω τα καθεκαστα γιατι μαυρισα που τα διαβασα...καλλιστα θα μπορουσες να αλλαξεις τιτλο στη στηλη και να το κανεις 'το χρονικο μιας προδοσιας'... ειδικα με τα αεροδρομια κοψοχρονια τα πηρα!!!
    Καλη χρονια ολο δυναμη και φυσικα χιουμορ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καλές συνήθειες δεν κόβονται. Τις κακές προσπαθώ να κόψω. Ήδη έκανα την αρχή με το τσιγάρο (πριν πολλά χρόνια) και τώρα τελευταία έκοψα την κακή συνήθεια να πιστεύω όσα ακούω από πωλητικούς αγύρτες. Πλέον σε αυτά που λένε ότι θα πράξουν προσθέτω μπροστά ένα "Δεν" και έτσι είμαι σίγουρος τι μας περιμένει.
      Αυταπάτες λοιπόν, ΤΕΛΟΣ!

      Καλή Χρονιά Χριστινάκι γεμάτη υγεία. Και κανά Τζόκερ δηλαδή καλό θα ήταν. :))

      Διαγραφή
  5. Πέτρο, η παρεούλα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λοιπές "αριστερές" δυνάμεις είναι ότι πιο ΒΡΩΜΙΚΟ και ΛΕΡΩΜΕΝΟ εκφράστηκε τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.
    Μην βιαστούν ορισμένοι να ...αγανακτήσουν.
    Η ΝΔ είναι το κόμμα της Αστικής τάξης, δεν το έκρυψε. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα εκτρώματα που έπαιξαν με την "αριστερά" ως γνήσια τέκνα των σκουληκιών της σοδιαλδημοκρατίας και του ιστορικού της ρόλου στην προδοσία.
    Τα άλλα θα τα δούμε στην πορεία.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω σε όλα. Κυρίως με τα εισαγωγικά στη λέξη "αριστερές".
      Η γνώμη μου είναι (αιρετική αν θες) ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ό,τι πιο αριστερό υπήρξε/μπορούσε.
      Εξηγούμαι: στην Ελλάδα που έμαθε μια ζωή να είναι κάτω από μπότα πολλών αφεντάδων, ντόπιων και κυρίως ξένων, αυτά τα 2 κόμματα εφήρμοσαν (ή προσπάθησαν να εφαρμόσουν) όσο πιο αριστερά τους έπαιρνε. Γιατί μη κοροϊδεύομαστε, μιλάμε για έναν λαό που διαχρονικά ζέχνει συντηρητίκλα από χιλιάδες μίλια.
      Τούτος ο λαός, στην πλειοψηφία του απαίδευτος, μόλις λύσει κάποιο του πρόβλημα αγανακτεί για κάποιο άλλο. Θέλει ένα κράτος Μαμά να τον φροντίζει, χωρίς ο ίδιος να προσφέρει τίποτα περισσότερο από κακά.
      Μιλάω πάντα για την πλειοψηφία.
      Μιλάμε για πολίτες όπου ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, που θεωρεί νόμο του κράτους τα δικά του δικαιώματα, ενώ έχει γραμμένα τα δικαιώματα του διπλανού. Η απεργία του ενός (νομοτελειακά) θα "βλάψει" τον άλλον, οπότε στρεφόμαστε όλοι εναντίον όλων.
      Έναν τέτοιον λαό πες μου ποιο κόμμα μπορεί να τον ενώσει;
      Κανένα!!
      Η δεξιά μούχλα τα κατάφερε να κοροϊδεύει επί δεκαετίες απλά επειδή οι ψηφοφόροι της δεν ενδιαφέρονται για ανθρώπινα/κοινωνικά/εργασιακά δικαιώματα αλλά μόνο για τη μάσα.
      Έτσι και έχουν εξασφαλισμένη τη δική τους μάσα, δεν πάνε να απαυτωθούνε και η Δημοκρατία και το Σύνταγμα και η Δικαιοσύνη και ό,τι άλλο θες!
      Μεγάλη κουβέντα ανοίξαμε Γιάννη.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

      Διαγραφή
  6. Τελευταία ο μπουμπούκος πανηγυρίζει με πολλά και αυτό είναι σίγουρα δείγμα πως και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε!

    Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη κι ευτυχία!
    Και μακάρι να καλυτερέψουν πολλά αυτή τη νέα χρονιά (τσουπ ξύπνησε η ελπίδα) αν και χλωμό το κόβω (τσουπ ξανακοιμήθηκε)...ελπίδα με αλτσχάιμερ μας άφησε η χρονιά που πέρασε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα "...τσουπ" με στείλανε!! :)))
      Όταν βλέπω τα χαζογελάκια και τις χαιρετούρες αυτής της οβίδας με τον Τσίπρα ή με άλλους "δημοκράτες" με πιάνουν εντερικές διαταραχές. Κατά τα άλλα στα διαπλεκόμενα υποτίθεται ότι κονταροχτυπιούνται και έχουν μεγάλες πολιτικές αποστάσεις. Μπλιάχ!
      Πως καταφέρνουν να γίνονται τόσο πολύ γυμνοσάλιαγκες, δεν ξέρω. Ακόμη και οι κατινάρες της γειτονιάς περισσότερη αξιοπρέπεια διαθέτουν.
      Ο Αλτσχάιμερ πρέπει να είναι ο Άγιος των πωλητικών αφού τον εορτάζουν όλο τον χρόνο.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Μαράκι.

      Διαγραφή
  7. Καλή χρονιά και κάθε ευτυχία να την συνοδεύει
    παρά τα όσα μας περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή Χρονιά Φλώρα.
      Δεν χάνω την αισιοδοξία μου.
      Μερικούς πωλητικούς θέλω να χάσω.

      Διαγραφή
  8. Κάπου είχα διαβάσει ότι οι αριστεροί ξεπουλιούνται πιο γρήγορα και πιο φθηνά και αυτή η αριστερά τείνει να το επιβεβαιώσει. Εμένα αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι ότι με τη μνημονιακή τους στροφή έχουν νομιμοποιήσει όλους τους προηγούμενους που αντί να κρυφτούν σε κανένα λαγούμι, βγαίνουν και κουνάνε και το δάχτυλο, σα να μην ευθύνονται αυτοί για τίποτα, σα να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Όσο για το παράλληλο πρόγραμμα, από όσο πρόλαβα να διαβάσω, ένα μεγάλο μέρος του αφορά σε ρουσφέτια του τύπου "πως θα βολέψουμε περισσότερο κόσμο στο δημόσιο προς δημιουργία ενός νέου δικού μας κομματικού στρατού". Μα να μην έχουν αφήσει τίποτα από το πάλαι πότε ΠΑΣΟΚ;
    Καλή χρονιά, Πέτρο, κι άλλο κακό να μη μας βρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου τη δίνει ο τρόπος που κορόιδεψαν τον κόσμο και τον έδεσαν στο άρμα τους.
      Εκμεταλλευόμενοι το (αδιαμφισβήτητο) γεγονός ότι οι υπόλοιποι αρχηγοί/κόμματα είναι επιεικώς για κλωτσιές, έγιναν οι χειρότεροι των μνημονιακών. Σε αυτό όμως έχει ευθύνες αυτός ο λαός που επιμένει να σκέφτεται με τη λογική τού λιγότερα χειρότερου, αυτή δηλαδή που μας έφαγε επί δεκαετίες.
      Περισσότερο μου τη δίνει -και αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα αυτής της ντεμέκ αριστεράς- ότι απέδειξε στην πράξη πως ούτε ένα δημοψήφισμα ευρείας πλειοψηφίας μπορεί να αποτρέψει το προδιαγραμμένο έγκλημα.
      Για ποιο λόγο θα ξαναζητηθεί ποτέ δημοψήφισμα; Και για ποιο λόγο θα ξανακατέβει αυτός ο λαός να ψηφίσει, γνωρίζοντας ότι η ψήφος του θα διαστρεβλωθεί ώστε να αρέσει;
      Ξεφτίλισαν ακόμη και αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του λαού.

      Η νομιμοποίηση των εγκλημάτων των προηγούμενων αλητών ήταν προαπαιτούμενο. Διαφορετικά ο Τσίπρας δεν θα ξαναέβλεπε εξουσία. Οι εκλογές του Σεπτέμβρη -για όποιον δεν κατάλαβε- ήταν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, το απαλλακτικό βούλευμα για όλα τα πωλητικά καθάρματα και για όλα τα εγκλήματα που προηγήθηκαν.
      Τα εγκλήματα του Τσίπρα θα αθωώσουν οι επόμενοι και πάει λέγοντας.
      Μετά από τόση μιζέρια να σου ευχηθώ κι εγώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  9. Με το κάπου συμφωνώντας και κάπου διαφωνώντας με το μακροσκελές κείμενό σου εύχομαι για όλους μας μια καλύτερη χρονιά από τη προηγούμενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να συζητάμε τις διαφωνίες μας.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ εύχομαι.

      Διαγραφή
  10. Να σου πω Καλή Χρονιά Πέτρο πρώτα και να σου πω , χαίρομαι που έμεινες πιστός στη στήλη που ενώ τα γνωρίζουμε όταν τα διαβάζουμε μαζεμένα τότε μουντζωνόμαστε που τολμήσαμε να ελπίσουμε ότι η ΄΄πρώτη φορά αριστερά΄΄ θα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης κυριολεκτικά της ζωής και της Ιστορίας
    !!!Να έχεις υγεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά δεν ξέρω αν δεν ήσαν αυτοί και ήσαν κάποιοι άλλοι, οι προηγούμενοι ή κάποιοι νεόφερτοι, αν θα είχε αλλάξει κάτι.
      Δεν με ενδιαφέρει όμως. Τους ψήφισα (τον Γενάρη) με την συγκεκριμένη πολιτική που κόμιζαν. Και ποτέ δεν θα καταλάβω το πως ένας ψηφοφόρος τους ενέκρινε την πολιτική τους πρόταση τον Ιανουάριο και τους εμπιστεύτηκε την ψήφο του και ο ίδιος άνθρωπος (εκατοντάδες χιλιάδες δηλαδή) ενέκρινε και υπεψήφισε τον Σεπτέμβρη την ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική πολιτική τους πρόταση!!!
      Φόβος; Χαζομάρα; Σχιζοφρένεια;
      Το "2η ευκαιρία" δεν μου λέει τίποτα. Όταν ένας πολιτικός σε πούλησε και τον εμπιστεύεσαι ξανά, είναι βέβαιο ότι θα σε ξαναπουλήσει. Το δικαίωμα τού το δίνεις εσύ, νομιμοποιώντας με την ψήφο σου τις όποιες ΜΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ επιλογές του.

      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛ.

      Διαγραφή
  11. Το πήρα το μηνιάτικο και δεν ξέρω πού να το πρωτοξοδέψω. Να πάρω λίγο από βουνά ή να το βάλω αμανάτι μέχρι τις επόμενες εκλογές ν' αυγατίσει κιόλας;
    Πέτρο νιώθω ως εδώ το δίκαιο θυμό σου κι επειδή η περίοδος το επιβάλλει, μόνο με ευχές μπορώ να απαντήσω. Να είσαι καλά, να διατηρήσεις τη μαχητικότητα και το πείσμα σου και να έχετε όλοι στην οικογένειά σου υγεία και ψυχικές αντοχές!
    Σ' ευχαριστώ για όσα μοιραστήκαμε τη χρονιά που έφυγε. Τα ζόρικα, τα συγκινητικά, τα ανθρώπινα και τα χαρούμενα.
    Υ.Γ. Στο μηνιάτικο του Γενάρη, εύχομαι να υπάρχουν και καλές ειδήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μιζεριάζω από χούι. Δεν θέλω να κάνουν βλακείες για να έχω να γράφω. Σε αυτή τη στήλη ούτως ή άλλως καταγράφονται όσα μου έκαναν εντύπωση, καλά και άσχημα.
      Το ότι τα άσχημα είναι περισσότερα, ειδικά μετά την μνημονιακότατη κωλοτούμπα Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι θέμα που πρέπει να το λύσουν μόνοι τους.
      Εγώ με την ασήμαντη πένα μου δηλώνω παρών να τους τα χώνω όποτε κάνουν ηλιθιότητες και να τους επαινώ όποτε καταλαβαίνουν ότι ο λαός τους ψήφισε επειδή τους έχει αυτός ανάγκη, όχι ο Σόιμπλε για να περνάει τα πούστικα σχέδιά του.

      Διαγραφή
  12. Έκανα την καρδιά μου πέτρα, έβαλα κι άλλο κρασάκι ( ότι είχα φάει...δεν το έπινα νηστική ντάξει;) και κάθισα αναπαυτικά να σε διαβάσω, με τον Μαξ στα πόδια μου. Ο οποίος είμαι σίγουρη θα αναρωτιόταν γιατί μιλούσα μόνη μου! Και τι έλεγα!
    Έβριζα !
    Για ελγίνεια ( τρομάρα τους) για το φορολογικό, για την απραξία μας, για την πρώτη φορά αριστερά, για όλα!
    Και τι άλλαξε που έβριζα; Τίποτα!
    Απορώ με το κουράγιο σου να τα μαζεύεις όλα τούτα!

    Πέτρο ... θα έρθει ποτέ η μέρα που θα αλλάξει κάτι σε τούτη τη χώρα προς το καλύτερο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μότο μου είναι: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
      Διαβάζω (πολύ) και συλλέγω θετικά και αρνητικά. Σίγουρα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, όλα αυτά δεν τα διαβάζετε πρώτη φορά. Μένουν όμως εδώ μέσα μαζεμένα (μέχρι να μου κλείσουν το μπλογκ δηλαδή) για να θυμόμαστε τι και πότε.
      Επειδή οι πωλητικοί μας έχουν κάνει διατριβή στο Αλστχάιμερ και την πώληση κουτόχορτου, λέω να μη τους κάνω το χατίρι.
      Φιλιά στο Μαξ.

      Η μέρα που θα αλλάξουν ΠΟΛΛΑ σε αυτή τη χώρα, είναι η ημέρα που οι περισσότεροι θα πάψουμε να σκεφτόμαστε "μέσα στο κουτί".

      Διαγραφή