Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Βρώμικα χέρια


Δεν είχα πρόθεση να γράψω για την απόπειρα μαζικής δολοφονίας μεταναστών από τους φονιάδες της Νέας Μανωλάδας. Αυτές τις μέρες συζήτησα πολύ και διάβασα πολλά για το θέμα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και ιστολόγια. Κατά τη γνώμη μου είχε αναλυθεί επαρκώς το θέμα και καλυφθεί από κάθε του πλευρά. Εννοείται πως τα πιο σημαντικά τα διάβασα, όπως πάντα, από bloggers και είχα αρκεστεί απλά στο σχολιασμό.

Λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονική επίθεση τα 3 καθάρματα-πιστολέρο συνελήφθησαν. Πάνω που είχε αρχίσει να καταλαγιάζει η οργή κάθε νοήμονα πολίτη (οι ρατσιστές-φασίστες-μαλάκες θα εξαιρούνται πάντα) μιας και δεν πρόλαβαν να εξαφανιστούν οι 3 μαφιόζοι και θα οδηγούνταν στη δικαιοσύνη, ήρθαν οι δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης να μας διαολίσει όλους.

Μας είπε πως οι αλλοδαποί εργάτες δεν ήσαν απλήρωτοι επί 6 μήνες, αλλά μόλις λίγες ημέρες, πως οι επιστάτες έχουν μαζί τους γεμάτα όπλα για να διώχνουν …πουλιά, πως δεν υπήρξε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά εκφοβισμού, πως υπήρξε αυτοάμυνα από την πλευρά τους και άλλες τρίχες του ιδίου μήκους κύματος.

Δεν είμαι ειδικός του FBI, ούτε και καταλαβαίνω τα δικηγορικά κολπάκια που πάνε να βγάλουν το μαύρο άσπρο. Απλά, ρε συνήγορε, μού γεννούνται μερικές απορίες. Δεν θα μου τις λύσεις εσύ, πάντως σίγουρα με παρόμοιες πίπες δεν θα τουμπάρεις την έδρα:

* Αν πήγαν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα μηνών ή ημερών όπως υποστηρίζεις, γιατί δεν βρέθηκε στο δόμο τους το αφεντικό της επιχείρησης αλλά 3 επιστάτες και μάλιστα οπλισμένοι;
* Αν δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν αλλά να εκφοβίσουν γιατί τα σκάγια βρήκαν τους εργάτες στην κοιλιά και στο στήθος; Γιατί δεν πυροβόλησαν στον αέρα;

Το θέμα μου δεν είναι ο συνήγορος υπεράσπισης. Όσο κλισέ-γελοίο και αν ακούγεται “αυτός κάνει τη δουλειά του”. Δεν ξέρω βέβαια πόσο σοβαρή μπορείς να τη χαρακτηρίσεις αυτή τη …δουλειά, όταν υπάρχουν τραυματίες στα νοσοκομεία και από καθαρή τύχη δεν υπάρχουν και νεκροί! Τέλος πάντων, έχουμε συνηθίσει να ακούμε αρλούμπες από δικηγόρους που υπερασπίζονται δολοφόνους και κατάντησε να μη μας ξενίζει. Αυτοί πληρώνονται για ακολουθούν μια συγκεκριμένη υπερασπιστική γραμμή.

Μα να ήταν μόνο οι δικηγόροι!

Αντιγράφω από εδώ:

"Κόκκαλο" ο Ευαγγελάτος με σχόλιο του Πορτοσάλτε: «Να μποϊκοτάρουμε τις φράουλες της Μανωλάδας, γιατί οι μετανάστες τις μαζεύουν με βρώμικα χέρια» !

Συνέβη στην εκπομπή του Ευαγγελάτου:
Έναν πρωτότυπο προβληματισμό για το μποϊκοτάζ στη φράουλα Μανωλάδας ανέπτυξε ο Άρης Πορτοσάλτε στο χθεσινό δελτίο του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ. «Η φράουλα είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, λίγο το ξεπλένουμε και το τρώμε κατευθείαν. Αυτό το ευαίσθητο προϊόν το πιάνουν με το χέρι τους… με συγχωρείτε αλλά αν είναι, έτσι να το κόψουμε αυτό το φρούτο. Αν ένας άνθρωπος κάνει την ανάγκη του στην ύπαιθρο και ζει σ’ αυτό το πράγμα… τι ηπατίτιδα… τι αρρώστιες σέρνονται. Αυτοί οι άνθρωποι εξετάζονται;
Έχουν κάποιο ιστορικό; Πιάνουν ένα ευαίσθητο προϊόν με το χέρι τους, από τις εφτά το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι… πώς, δεν καταλαβαίνω… πρέπει να πλένουν τα χέρια τους.
Να ‘χουν κανά σαπούνι…»

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν έδωσε συνέχεια στον προβληματισμό του συναδέλφου του, ενώ ένας άλλος φραουλοπαραγωγός είπε ότι οι φράουλες της Μανωλάδας είναι κατά 99% πιστοποιημένες, δηλαδή έχουν περάσει από ανάλυση για φυτοφάρμακα και μικροβιολογική ανάλυση.


Αυτόν τον βασιλιά της ασυναρτησίας ποιος θα τον μαζέψει; Από αυτόν τον γελοίο που εμφανίζεται σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας να αδειάζει τον οχετό του ποιος θα μας προστατέψει; Την παραμικρή νύξη να είχε κάνει για …βρώμικα χέρια ο οιοσδήποτε, από βουλευτής μέχρι ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας, θα είχε στιγματιστεί από το σύνολο του λαού. Επειδή είναι “δημοσιογράφος” (του κώλου) μπορεί να λέει όποια μαλακία του ‘ρχεται πρώτη; Γιατί δεν τον συλλαμβάνεται να τον κλείσετε σε δημόσιο ψυχιατρείο να τον ψάξουν οι γιατροί;

Επειδή ήδη νιώθω έναν κόμπο στο στομάχι θα το κλείσω εδώ. Προτιμώ αυτή τη στιγμή να κάνω μια περιήγηση σε φιλικά ιστολόγια για να χαλαρώσω. Δεν τον έχω τον Πορδοσάλτε εδώ μπροστά μου να του απαντήσω όπως του χρειάζεται και δεν μου φταίει τίποτα το πληκτρολόγιο.

Μια συμβουλή θα δώσω στον Σκάϊ (που αναλαμβάνει δράσεις). Κάντε ένα γκάλοπ στη κοινή γνώμη με ερώτημα: ποιος έχει τα πιο βρώμικα χέρια; Οι μετανάστες ή ο Πορδοσάλτε;

14 σχόλια:

  1. Ήταν μαθηματικώς βέβαιο πως θα προσγειωνόμουν (μετά τον χαβαλέ-Φάνη εννοώ, όχι πως δεν είμαι σ' αυτόν τον κόσμο να ακούω τις φρικαλεότητες που γίνονται..)
    Ακόμα δεν έχει ξεχαστεί κι ούτε που πρόκειται, ο Κούγιας ο ιερόσυλος να διασύρει την μνήμη του 15χρονου Αλέξη, λέγοντας πως σύχναζε στην περιοχή, άρα είχε κακές παρέες, άρα ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΤΕ ΤΟΝ!
    Δικηγόροι του κ@λου-Δημοσιογραφίσκοι του κ@λου=Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειρότερο δεν αφορά αυτούς αλλά εμένα.
      Σταμάτησαν όλα αυτά να μου προξενούν έστω και εντύπωση.
      Δείγμα ότι με έχει ήδη ρουφήξει ο βάλτος.
      Καταλαβαίνεις τώρα γιατί πολλές φορές το ρίχνω στη σαχλαμάρα;

      Διαγραφή
    2. Ως εδώ καλά το πήγαινες!
      Τώρα τι θες; Να δικαιολογήσεις τη σαχλαμάρα; Γίνεται;;;
      Ακυβέρνητε, πέρα από την σαχλαμάρα(σου), εγώ ένα έχω να σου πω και με ξέρεις, πόσο..σοφή είμαι..!
      "Χιούμορ είναι η τέχνη να κρύβουμε τις πληγές μας" και μην τολμήσεις να μου το κλέψεις, γιατί...ΔΕΝ είναι δικό μου!!!
      Χαχαχα! Καλημέρα με μια ημερομηνία επάνω στο κεφάλι μας, που απλά μας θυμίζει, πόσο εύκολα ξεχνάμε ως λαός...

      Διαγραφή
    3. Εδώ υπάρχει διεθνής ημέρα του μαξιλαροπόλεμου!
      Να μην εορτάζουμε κι εμείς τη μέρα του αυνανισμού;
      Χρόνια λίγα λοιπόν στους απανταχού φασίστες.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα! Εγώ εξακολουθώ να φρικάρω!
    Δεν μπορείς να φανταστείς τη χαρά μου όταν για 2 μόρια κάποτε έχασα τη Νομική (που ήθελαν οι δικοί μου!) Δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω καλή σε αυτή δουλειά! Δικαστικός Λειτουργός σου λένε μετά! απαπα παιδί μου! Προτίμησα το Κοινωνική Λειτουργός !

    ΥΓ: Έχω γνωρίσει από κοντά φραουλοπαραγωγό της Μανωλάδας πρν κάτι χρόνια ! Σκέψη, μυαλό, ηθική... όλα μηδέν

    Καλή Κυριακή εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν ανήθικοι άνθρωποι, όχι ανήθικες κατηγορίες επαγγελμάτων. Θα μπορούσες κάλλιστα να ήσουν νομικός σύμβουλος σε επιχειρήσεις και να μην ασκούσες "μάχιμη" δικηγορία.

      Τέλος πάντων ουδέν "κακόν" αμιγές καλού.
      Ο κλάδος που επέλεξες μάλλον σε βοήθησε εσωτερικά και γλίτωσες το κολύμπι μέσα στη βρώμα.

      Χωρίς να γνωρίζω πρόσωπα και κρίνοντας μόνο από τις καταστάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, έχω την εντύπωση πως αυτό το χάλι της εκμετάλλευσης στη Μανωλάδα ήταν κοινή πρακτική για όλους. Όποιος δεν το ανεχόταν μάλλον είχε πρόβλημα από τους υπόλοιπους.
      Κι εγώ έχω γνωρίσει χειρουργό που δεν χρηματιζόταν, αλλά μετά από μακροχρόνιο κυνήγι από το σινάφι του έγινε κι αυτός φακελάκιας.

      Δεν ξέρω αν υπάρχει φάρμακο για μια τόσο άρρωστη κοινωνία.

      Ότι κάνουμε ο καθένας από μόνος του. Όταν ανακατευτούμε στο πλήθος κινδυνεύουμε να λερωθούμε. Ας παλέψουμε για τις δικές μας αξίες και ας μη προδώσουμε τα πιστεύω μας. Αν υπάρχουν καλοί (ακόμα) θα ξεχωρίσουν.
      Για τους περισσότερους δεν τρέφω καμιά ελπίδα.
      Καλή υπόλοιπη μέρα

      Διαγραφή
  3. Ο συνήγορος υπεράσπισης μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να δικαιολογήσει τους πελάτες του. Το θέμα είναι αν θα υπάρξει δικαστής που θα δεχτεί αυτές τις παπαριές για σοβαρά επιχειρήματα και θα τους απαλλάξει για αυτοάμυνα ώστε να συνεχίσουν το...θεάρεστο έργο τους (πολύ το φοβάμαι). Κι επειδή δεν ξέρω πόσο θα αργήσει η δίκη, ας έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά.

    Όσο για τον ΣΚΑΪ, σε αυτόν έχω κάνει μποϊκοτάζ εδώ και πολύ καιρό (και όχι μόνο). Την ώρα των ειδήσεων ειδικά, ακούω μουσική. Μη συγχύζεστε λοιπόν...απλά κλείστε την τηλεόραση και μην αναμεταδίδετε τις μπούρδες.

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η άποψη μου αγαπητή Σοφία είναι πως δεν μπορεί ο συνήγορος να λέει ό,τι θέλει. Υποτίθεται πως έχει ορκιστεί να μάχεται για την αλήθεια και όχι για τα φράγκα, και μάλιστα τα ματωμένα.

      Θα επιθυμούσα εκτός από τους μάρτυρες να ορκίζονται και οι δικηγόροι να πούνε την αλήθεια, ή έστω να μη τη συγκαλύπτουν με ψέματα. Μη ξεχνάς ότι τους ψευδομάρτυρες τους εφευρίσκουν οι δικηγόροι και στη συνέχεια τους καθοδηγούν!

      Στο Σκάι δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ ειδήσεις. Καμιά φορά στο ζάπινγκ στέκομαι λίγο για να "πάρω κλίμα". Ομολογώ πως οι αναγούλες δεν μου επιτρέπουν να τους δω σχεδόν καθόλου.

      Κρίνω σκόπιμο να ανοίγουμε τα παράθυρα. Μπορεί εκτός από οξυγόνο να μπουν μύγες και σκόνη. Στο χέρι μας είναι να καθαρίσουμε το μαγάρισμα. Οι μαλακίες του κάθε Σκάϊ δεν μπορούν να λερώσουν όποιον έχει μάθει να σκέφτεται και να χρησιμοποιεί έστω και στοιχειωδώς το μυαλό του.

      Αυτός ο ανθυποκαραγκιόζης αύριο θα είναι βουλευτής της χ.α. "Καλό" είναι να γνωρίζουμε το ποιόν (ή το πύον) του καθενός.

      Διαγραφή
  4. Μωρέ δεν θέλω να σχολιάσω τον Πορτοκάτι...
    Αναγκάστηκα να διαβάσω το σχόλιο του, από σεβασμό στο χώρο σου και πιο πολύ για να απολαύσω τα δικά σου σχόλια.
    Χτες πάντως στην τοπική λαϊκή αγορά της περιοχής μου, οι φράουλες είχαν μείνει όλες απούλητες. Στο τέλος, τις βάλανε σε εξευτελιστική τιμή για να τις "σπρώξουν"... Ματαίως...
    Παντού άκουγα συζητήσεις περί μποϋκοτάζ στις φράουλες. Ξέρεις, τα πηγαδάκια της λαϊκής, είναι απ' τα έγκυρα βαρόμετρα της κοινής γνώμης. Και προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται απ' τη νοοτροπία "προβάτου". Να έχει άποψη, να την εκφράζει και αυτό να μεταδίδεται.
    Ίσως κάτι να γίνει ρε Πέτρο. Σιγά αλλά σταθερά.
    Τα σέβη μου για το κείμενό σου!
    Καλή βδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως είναι παροδικό. Σε αυτή τη χώρα ένα πράγμα έχουμε μάθει πολύ καλά: να ξεχνάμε εύκολα!
      Θα τους αλλάξουν συσκευασία, θα γράψουν ότι είναι εισαγωγής, κάτι θα σκεφτούν. Θα περάσει και ο χρόνος και ξανά μανά τα ίδια!
      Και αυτό θα αποδείξει το προφανές: ότι έχουμε δύναμη στα χέρια μας, αλλά είμαστε ηλίθιοι!

      Διάβαζα χτες ότι μέχρι και οι Ολλανδοί έχουν ζητήσει να παρθούν μέτρα για τις οικονομίες του νότου, ειδικά για τη χώρα μας, γιατί διαπίστωσαν ότι μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των ελλήνων έπεσε η ζήτηση και στα δικά τους προϊόντα.
      Σώωωωπα!!!

      Έπρεπε από χρόνια να έχουμε μποϋκοτάρει τα ξένα προϊόντα από τις χώρες που δεχόμαστε επίθεση και τα ντόπια από κακές επιχειρήσεις, αυτές που απολύουν το προσωπικό, ή μεταφέρονται σε άλλες χώρες.
      Για παράδειγμα, προσωπικά έπαψα οριστικά να αγοράζω οποιοδήποτε προϊόν της ΦΑΓΕ από τη στιγμή που μεταφέρθηκε φορολογικά στο Λουξεμβούργο, για ευνοϊκότερη φορολόγηση. Το ίδιο έκανα και με την Coca Cola που έκλεισε τα εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα και τα μετέφερε (νομίζω) στα Σκόπια.

      Τι έκανα; Τίποτα. Σταγόνα στον ωκεανό. Αν το κάνουμε όμως όλοι θα τους τσούξει ο κ#λος!!!

      Διαγραφή
  5. Μην περιμένεις να επιβεβαιωθείς ότι το κάνουν πολλοί ή λίγοι. Συνέχισε να το κάνεις και σ' άλλες γραμμές προϊόντων. Η αλλαγή της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς, ποτέ δεν θα προβληθεί, για ευνόητους λόγους. Η δυσπιστία μας (αν αυτό που κάνουμε έχει αξία), είναι που τρέφει τη μηχανή τους.
    Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε ατομικό επίπεδο ο καθένας. Μεταδίδεται να'σαι σίγουρος γι αυτό. Κι ας μη βγει πουθενά. Το κάνουμε από προσωπικό χρέος ο καθένας, όχι για να πάρουμε τα εύσημα. Αλλιώς, ας μην αναρωτιόμαστε διαρκώς μεταξύ μας "Μα γιατί δεν κάνουμε κάτι;"

    (Κυκλοφορούν λίστες με προϊόντα ξένων εταιρειών, και τα αντίστοιχα ελληνικά που πρέπει να αγοράζουμε. Θα τις έχεις δει, είμαι σίγουρη. Και μπορεί για μας να μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό, αλλά για τις καθημερινές μετρήσεις των πολυεθνικών που χάνουν μερίδιο αγοράς, είναι όλοι οι ωκεανοί καταπάνω τους. Τσεκαρισμένο αυτό Πετράν!...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν περιμένω να το κάνει κανείς άλλος και δεν το θεωρώ ως προαπαιτούμενο.
      Δεν ψάχνω για …συνοδοιπόρους ή …συναγωνιστές. Κάνω αυτό που πιστεύω.

      Η ‘επανάσταση’ ξεκινάει πρώτα από μέσα μας. Κάποιος είχε πει ότι «ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα».

      Σήμερα έγραψα ένα σχόλιο στο μπλογκ του Ευάγγελου, αν θες διάβασέ το.
      Οι «κοινοί αγώνες» πολλές φορές προδόθηκαν, σχεδόν πάντα καπελώθηκαν και όλοι κατέληξαν σε πανηγυρικές ήττες. Και δεν αναφέρομαι στους αγώνες των προγόνων μας, μα στα χάλια των απογόνων τους.

      Διαγραφή
  6. Μα δεν το μαθατε;οι σφαιρες εξοστρακιστηκαν!Γιατι κατηγορειτε αδικα αθωους πιστολερο;Και ο Πορδοσαλτε δικιο εχει! Καθαρα χερια εχει μονο ο Μιχαλολιακος και τα παλικαρια του.Αμ πως; ΒΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα φυσικά Βάσω. Τα παλικάρια έριχναν στον αέρα και τα βόλια εξοστρακίστηκαν στα σύννεφα.
      Όσο για τα χρυσαυγά μας το εξήγησε ο κλασιδιάρης: "οι 3 επιστάτες ψηφίζουν Πασόκ".
      Τώρα που ενημερώθηκα πάω ήσυχος να κοιμηθώ.

      Διαγραφή