Σελίδες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αμερόληπτη δημοσιογραφία για να γελάμε


Πέρσι τον Αύγουστο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε κατατάξει τον Α. Τσίπρα στους 10 πιο επικίνδυνους πολιτικούς της Ευρώπης. Ο λόγος ήταν η άρνηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιοδήποτε (φιλομνημονιακό) κυβερνητικό σχήμα, γεγονός για το οποίο του αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός ως «ο πιο επικίνδυνος άντρας της Ευρώπης». Συμφωνώ και επαυξάνω! Στην γερμανική Ευρώπη που οραματίζεται ο γερμανός αλήτης και η ολλανδική πατσαβούρα σίγουρα ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος! 

Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα βρισκόταν ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ. Ο λόγος; Επειδή σε συνέντευξή του στη Bild είχε δηλώσει πως «Η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στο 2012. Η Αθήνα πρέπει να γίνει μέσο παραδειγματισμού και για άλλες χώρες, ότι αυτή η ευρωζώνη μπορεί να δείξει τα δόντια της. Οι Γερμανοί δεν μπορούν πλέον να είναι οι ταμίες της Ελλάδας. Ο καθένας κάποια στιγμή φεύγει από την μαμά του - οι Έλληνες έμειναν πάρα πολύ».

Ο πρώτος είναι επικίνδυνος επειδή προτείνει ως μοναδική λύση την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο δεύτερος επειδή δεν αποδέχεται τα σχέδια του Βερολίνου που μέχρι και σήμερα μας οδηγούν από τη μια πατάτα στην επόμενη παπαριά!

Συμπέρασμα: Επικίνδυνοι για την ευρωζώνη είναι όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που πηδάνε ασάλιωτα τους λαούς του νότου, εφαρμόζοντας χυδαίες αντιλαϊκές και φιλοτραπεζικές πολιτικές που εδώ και τρία χρόνια αποδείχτηκαν στη πράξη ατελέσφορες και καταστροφικές.

Στο τάφο της Μέρκελ και του μαλάκα υπουργού της θα σταλούν πολύ περισσότερα ζευγάρια @@@ απ’ όσα στο τάφο της Θάτσερ.

Δεν υπήρξα ποτέ οπαδός του Τσίπρα και ποσώς με ενδιαφέρει αν και πότε πάρει τα κλειδιά από το στούρνο. Η εξουσία ως αυτοσκοπός πρέπει σε κάθε νοήμονα άνθρωπο να δημιουργεί αποστροφή. Αλλά μόνο και μόνο η εικόνα του στούρνου – κλειδοκράτορα μου προκαλεί έντονες στομαχικές διαταραχές. Και σίγουρα, σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος από το στούρνο στο τιμόνι της οικονομίας θα είναι για το καλύτερο του τόπου!
 
Στο πλευρό των πουσταράδων εξωτερικού τέθηκαν για μια ακόμη φορά οι μαλάκες εσωτερικού. Κάθε συνέντευξη Τσίπρα περνάει από την κυβερνητική κρησάρα της αρλούμπας. Ο Κεδίκογλου ο μυριστής έχει γράψει καμιά 50ριά χαρτιά με μαλακίες και τις ανασύρει από το συρτάρι κάθε φορά που θα μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι με συγκεκριμένη σειρά. Τυχαία τραβάει μια και μας τη διαβάζει. Το ίδιο κάνει και ο Φώτης ο αριστερός και η Φώφη -κρίμα το όνομα- Γεννηματά.
Στο πλευρό τους φυσικά τίθενται πάντοτε και οι πίθηκοι της χ.α. Μα θα μου πεις «δηλαδή η ΝΔ, Πασόκ και Δημάρ συμπλέουν με τους φασίστες;». Κατά την ίδια ακριβώς λογική που ο Τσίπρας «τα βρήκε» με τον Καμμένο θα σου απαντούσα!

Ο Σύριζα στο δρόμο που έχει διαλέξει να ακολουθήσει είναι μόνος του και βάλλεται από όλους. Πρέπει να προσέχει τι λέει, πρέπει να αιτιολογεί τις θέσεις του, πρέπει να απολογείται για τα πάντα, πρέπει να εξηγεί τα πάντα, να αποκλείει κατηγορηματικά πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες ή να δεσμεύεται ρητά γι’ αυτές. Σε κάθε συνέντευξη του αρχηγού του, αλλά και κάθε βουλευτή του, στελέχους του, πολιτευτή του, ή συνεργαζόμενου με το κόμμα, οφείλουν κάποια πράγματα (δηλαδή όλα) να γίνονται σαφή και μη αποδεχόμενα δεύτερης ανάγνωσης.

Είναι πολλές οι συνιστώσες του κόμματος, όπως μας πληροφόρησε ο κυβερνητικός παπαγάλος και δεν υπάρχει κοινή γραμμή σε κανένα θέμα. Εν αντιθέσει – θα συμπλήρωνα εγώ - με το τρίο της κυβερνητικής συμφοράς που ξεκίνησε ως πολιτική Βαβέλ, μετεξελίχθηκε σε “αναγκαστική” κοινή πορεία για τη …“σωτηρία της πατρίδας”, μεταλλάχθηκε σε ταύτιση απόψεων σε ζητήματα “μείζονος σημασίας” και κατέληξε σε κοινό κρεβάτι με αλλαξοκ#λιές και π@ρτούζες ακατάλληλες για όλους.

Μήπως να δούμε τι δεσμευόταν προεκλογικά να κάνει ο Σαμαράς, το ‘χαψε ο ελληνικός λαός και τον έστειλε έστω και με καραμπόλες στη θέση του πρωθυπουργού;

Τα παρακάτω είναι κάποια από τα περίφημα 18 μέτρα που υποσχέθηκε και προέρχονται από το site της Καθημερινής. Μη κάνεις τον κόπο να βρεις το λινκ, η ανάρτηση έχει κατέβει, ποιος ξέρει γιατί! Έλα όμως που το είχα κοπιάρει από τότε που διάβασα αυτές τις πίπες!!!

- Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.
- Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια.
- Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συμβάσεις εργασίας.
- Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.
- Δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές, όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων, όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, όχι άλλη φορολόγηση.
- Αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.
- Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλούτο.

Όποιος δεν βαρέθηκε να διαβάσει τις παραπάνω αρλούμπες θα διαπίστωσε ότι τα μέτρα Σαμαρά έγιναν σκετσάκια για επιθεώρηση από επαρχιακό μπουλούκι!

Όμως…

Όμως η Αριστερά πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι υπόσχεται, διότι δεν απευθύνεται μόνο στους έλληνες ψηφοφόρους. Την ακούνε και οι αγορές και οι αλήτες του γιούρογκρουπ που όποια ώρα θέλουν μας πετάνε έξω από το (λατρεμένο μας) ευρώ. Αν δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα είναι λόγω των κοινών μας αγώνων για μια ενωμένη Ευρώπη και όχι επειδή τα κονομάνε χοντρά.

Και ενώ κανείς δημοσιοψεύτης δεν ρώτησε ποτέ κανέναν από το κυβερνητικό τρίο-χλαπάτσα να μας πει τι σχέση έχουν οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις με την ακολουθούμενη πολιτική, στο Σύριζα και τον Τσίπρα πέφτουν μονίμως τα φώτα της …αμερόληπτης δημοσιογραφίας!

Ολίγον από αμερόληπτη δημοσιογραφία:
Θα διαπραγματευτείτε με την τρόικα για χαλάρωση των όρων του μνημονίου ή θα συνεχίσετε να εφαρμόζεται τα (από άλλους) υπεσχημένα;
Θα ακυρώσετε την (πέρα ως πέρα αποικιοκρατική) δανειακή σύμβαση που διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο, υπογράφηκε μόνο από έναν υπουργό (Παπακωνσταντίνου), χωρίς να συζητηθεί από τη Βουλή και έχει δέσει πισθάγκωνα τη χώρα για τους επόμενους αιώνες;
Θα μας βγάλετε από το (λατρεμένο μας) ευρώ και θα μας γυρίσετε στη δραχμή;
Κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις των πολιτών;
Θα κρατικοποιήσετε τις τράπεζες;
Θα φορολογήσετε το μεγάλο κεφάλαιο;
Θα απολύστε δημοσίους υπαλλήλους;
Θα καταργήσετε το χαράτσι της ΔΕΗ, ή όποιο όνομα έχει τότε;
Θα επαναφέρετε τον κατώτατο μισθό στα προ του μνημονίου επίπεδα;
Θα φέρετε τις πολυπόθητες επενδύσεις ώστε να βρουν δουλειά οι νέοι άνθρωποι που αναγκάζονται να μεταναστεύουν;
Τι θα κάνετε με το ένα εκατομμύριο νέους ανέργους;
Τι θα κάνετε για να πάψουν να αυτοκτονούν οι Έλληνες;
Τι θα κάνετε με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
Τι θα κάνετε με τους μετανάστες;

Σε αυτά και δεκάδες άλλα πρέπει να υπάρχει σαφές σχέδιο και όχι είπα-ξείπα. Διεκδικείς τη ψήφο του λαού ο οποίος κουράστηκε από τις κούφιες υποσχέσεις και τα ψευδοδιλλήματα.
Τ’ ακούς Τσίπρα;;;


Οι φίλοι αυτού του ιστολογίου που με τιμούν με την παρουσία τους και το σχολιασμό τους, κατάλαβαν ήδη. Για όσους δεν κατάλαβαν και πολλά (και αναφέρομαι σε κάτι τρόλια που γεμίζουν με περιττώματα τα ξένα ιστολόγια) τους έχω για δωράκι το παρακάτω βίντεο με τον ηγέτη τους.


 
ΥΓ: Έχω μια έμφυτη τάση να συμπαραστέκομαι, ίσως αθέλητα, σε όποιον βάλλεται. Με αυτό ως δεδομένο κρίνω όχι μόνο άδικη αλλά και πούστικη την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του αρχηγού του από τη πλειοψηφία του πωλητικού κόσμου και της ...δημοσιογραφίας.
Μόλις προχθές «συνέλαβα» τον εαυτό μου να υποστηρίζει τον Βενιζέλο στην επίθεση που δέχτηκε από τον Κλασιδιάρη! Είμαι καλά γιατρέ μου;


12 σχόλια:

  1. Απορώ γιατί κάθεσαι και γράφεις μια ώρα και δεν κοπανάς κατευθείαν το βίντεο με αυτόν τον απίθανο τύπο...
    Αυτόν λοιπόν, τον ψήφισαν οι Έλληνες, γιατί τους ενέπνεε εμπιστοσύνη..
    Έχω όμως μια ένσταση: πιστεύεις πως δεν μπορεί να υπάρξει χειρότερος υπουργός οικονομικών από τον στούρνο; Λάθος. Στην Ελλάδα, πάντα υπάρχει ο χειρότερος και στο τέλος καταφέρνει και γίνεται και ο.."καταλληλότερος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από αυτό το «αν θέλετε και άλλα μέτρα, τότε πάρτε τα κλειδιά του υπουργείου Οικονομικών και δώστε τα στον Τσίπρα» που φέρεται να είπε ο στούρνος στη τρόικα, μου περνάει από το μυαλό μήπως ετοιμάζεται να την κάνει. Όχι επειδή διαφωνεί επί της ουσίας, μάλλον άρχισε να φοβάται. Κανείς μας δεν ξέρει τι μπορεί να του ζήτησαν. Ίσως ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα της Εθνικής Τράπεζας; Ίσως μισθό 200 ευρώ; Ίσως διπλασιασμό του τιμολογίου της ΔΕΗ;

      Αφεντικό είναι ο Σόιμπλε. Και η Ελλάδα θα λήξει όταν βαρέσει αυτός σιωπητήριο. Οι εγχώριοι υπουργοί είναι το θεαθήναι και για να αυτοκοροϊδευόμαστε ότι υπάρχει ακόμη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση που αποφασίζει…

      Διαγραφή
  2. Χειροκρότημα, υπόκλιση, φεύγω...
    Αφού συνυπογράψω και συνταχθώ απόλυτα με το υστερόγραφό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε διάβασα κι εχτές κι ήρθα επαναληπτικά σήμερα για να σε διαβάσουν κι άλλοι στη δουλειά!
    Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της Μαρίας!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το συμπέρασμα είναι πως όταν πρόκειται για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιτρέπεται το δόγμα "ε, λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα", ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται το ευρώ-προς-ευρώ κοστολογημένο πρόγραμμα.

    Για να μην πάθουν ψυχολογικά οι αγορές.
    Οι.. αγορές βεβαίως-βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως όλοι γνωρίζουν, οι αγορές συνταράσσονται από τις δηλώσεις Τσακαλώτου και όχι από τα σχέδια Σόιμπλε. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα κρέμεται από τα χείλη του Λαφαζάνη που ανεβοκατεβάζει χρηματιστήρια για την πλάκα του.
      Εμείς οι έλληνες πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Διαφορετικά βλέπω τον Διαμαντόπουλο πρόεδρο στη Deutsche Bank και τον Στρατούλη πλανητάρχη.

      Πολύ χαίρομαι αυτή την υπέροχη τριχρωματική στρουμφοπαρέα που βλέπει τον Τσίπρα για Δρακουμέλ.

      Διαγραφή
  5. Αυτό που μου τη δίνει εμένα είναι ότι ο Σύριζα μπαίνει στο τρυπάκι και απαντάει σε κάθε παπαριά που θα πει ο κάθε Κεδίκογλου και μάλιστα με τον ίδιο τόνο και στο ίδιο ύφος. Αποτέλεσμα; Στη συνείδηση του μέσου πολίτη, που μέχρι πέρσι νόμιζε ότι ο Μαρξ και ο Στάλιν κάνανε μαζί φαντάροι -τόση σχέση έχει με τη αριστερά, την ιδεολογία της και την ιστορία της-, καταγράφεται ως "μια απ' τα ίδια". Ανταλλάσσουν πάσες προς τέρψιν του ποδοσφαιρόφιλου υπνωτισμένου κοινού, αλλά γκολ δε βλέπω για να τους ξυπνήσει!
    Αν διαβάσεις σκέτες τις δηλώσεις που κάνουν κατά καιρούς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας, χωρίς να ξέρεις ποιος τις είπε, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια δήλωση ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ποια στο ΚΚΕ, ποια στους ΑΝΕΛ και ποια στη ΧΑ. Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το τι μπορεί και κυρίως για το τι θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως αν θέλει να κάνει τη διαφορά και δεδομένου ότι του την πέφτουν από παντού, πρέπει να εκμεταλλευτεί τις πάσες που του δίνουν, για να περάσει το δικό του διακριτό πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Στις ειρωνείες και το λαϊκισμό απαντάς με ορθολογικά επιχειρήματα (για να εκπαιδεύσεις σταδιακά και τον κόσμο να σκέφτεται ορθολογικά), αλλιώς μπαίνεις κι εσύ στο ίδιο καζάνι.

    Σοφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σοφία
      Θα συμφωνήσω ότι είναι εντελώς ηλίθια η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει στις αρλούμπες του κυβερνητικού σαχλαμαράκια. Ίσως θεωρεί ότι δεν πρέπει να αφήνει τίποτα αναπάντητο για να μην θεωρηθεί ως σιωπή ενοχής. Το μόνο που καταφέρνει, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, είναι να διαιωνίζει τη σαχλαμάρα. Θα μπορούσε κάλλιστα να βγάλει μια ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να του απαντήσει ποτέ στο μέλλον γιατί δεν τον θεωρεί σοβαρό άτομο.
      Προσωπικά, μπορώ να ξεχωρίσω τις ανακοινώσεις των ΑΝ.ΕΛ από της χ.α και του ΚΚΕ από του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ με τίποτα να ξεχωρίσω αυτές των 3 κυβερνητικών κομμάτων που μας δουλεύουν πρίμο σεγόντο.
      Τις αμφιβολίες μου για το αν μπορεί και θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχα διατυπώσει παλαιότερα:
      http://akivernitos.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html
      Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνιακό πρόβλημα και πολλές, αντικρουόμενες μεταξύ τους, απόψεις. Αν υπήρχε μία και ενιαία γραμμή δεν θα χρειαζόταν να απαντά και να απολογείται συνεχώς και για όλα.
      Οι κυβερνητικοί το έχουν καταλάβει και επειδή τα έχουν κάνει οι ίδιοι σκ@τά ψάχνουν να βρουν και να κρατηθούν από τις όποιες αδυναμίες του αντιπάλου.

      Διαγραφή
  6. Γεια σου, Πέτρο… Συμφωνώ μ’ όσα γράφεις… Μόνο θέλω να προσθέσω για τη φάρα των δημοσιογράφων, αυτών των «τρωκτικών», των μετρ της παραπληροφόρησης, το παρακάτω τσουχτερό που έγραψε ένας επιφανής Αμερικανός δημοσιογράφος, ο John Swinton (1829-1901)… "ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ":
    "Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί... Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους περισσότερους έλληνες δημοσιογράφους μπορώ να τους φανταστώ ως σκέτες πόρνες.
      Και μάλιστα από τις πολύ φτηνές.

      Διαγραφή