Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Γιατί ρε Πύρρο; Εμένα με ρώτησες;



Χθες το απογευματάκι βοηθούσα την κόρη μου στα μαθήματά της (Ε’ Δημοτικού). Στο μάθημα της Γλώσσας είχαν μάθει για τον ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη και η άσκηση είχε ως θέμα να βρουν τα παιδιά φωτογραφίες και σχόλια-δηλώσεις-συνεντεύξεις από κάποιον άλλον ολυμπιονίκη. Το μυαλό μου πήγε στον Πύρρο Δήμα.
Σταμάτησα λοιπόν την ενασχόλησή μου με την ανάγνωση της επικαιρότητας στο διαδίκτυο και έψαξα να βρω στο Google φωτογραφίες και δηλώσεις του ολυμπιονίκη μας. Τι το’θελα;

Ανακάλυψα για μια ακόμη φορά τι σημαίνει “μυαλό έλληνα”! Διάβασα και τις 60 σελίδες που διέθετε το Google για τον Πύρρο (x10 παραπομπές η σελίδα). Η συντριπτική πλειοψηφία των άρθρων ήσαν από Απρίλιο έως Μάιο 2012 και αφορούσαν την υποψηφιότητα του Πύρρου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Σα να μην υπήρχε ο Πύρρος πριν από 2 μήνες. Σα να βγήκε από την αφάνεια από τη στιγμή που ο Βενιζέλος τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο. Προφανώς η πολιτική του Google είναι να σβήνονται τα παλαιότερα άρθρα, λόγω χωρητικότητας. Με τα χίλια ζόρια - και αφού διάβασα πολλές δεκάδες άρθρα - κατάφερα να βρω τις τέσσερεις δηλώσεις του Πύρρου Δήμα που απαιτούσε η άσκηση. Σε όλες τις υπόλοιπες μιλούσαν άλλοι γι’ αυτόν. Αυτά λοιπόν που μπορεί να διαβάσει ο καθένας στο internet είναι από σχόλια και αναφορές για την απόφαση του Πύρρου, έως σαχλαμάρες και ύβρεις.

Αναρωτιέμαι, ένα παιδάκι που θα αναζητήσει πληροφορίες για τον έλληνα ολυμπιονίκη, πρέπει να πέσει πάνω στο υβρεολόγιο και τα ασυνάρτητα του κάθε πικραμένου; Υποχρεούται να διαβάσει την “πίκρα” και την “απογοήτευση” του καθενός που “άλλα περίμενε” από τον Πύρρο και …διαψεύστηκε;
Το “συμπέρασμα” που συνάγεται από τους …πικραμένους, είναι πως τα “σύμβολα” ανήκουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και δεν “έχουν το δικαίωμα να διαψεύδουν τις προσδοκίες του”.
Ο Πύρρος Δήμας λοιπόν ως “σύμβολο” δεν έχει το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής. Οφείλει να μην ανήκει σε κανένα κόμμα – και αν ακόμη ανήκει δεν έχει δικαίωμα να το εκφράζει – οφείλει να απέχει από τα κοινά, οφείλει να κρατά ίσες αποστάσεις.

Μια γεύση από ατάκες σε σχόλια και Facebook:
Σατανικό σχέδιο για να πάρει τις ψήφους των Βορειοηπειρωτών”.
Όσες φλόγες κι αν ανάψεις η ξεφτίλα σου δεν ξεπλένεται”.
Αποφάσισε να ξεφτιλιστεί ο Πύρρος Δήμας”.
Λίγο μετά την πρώτη σου επιτυχία (το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο) με το οποίο μας έκανε όλους περήφανους, έμαθα ότι παντρεύεσαι. Κι αντί να χαρώ λυπήθηκα όταν πληροφορήθηκα ότι παντρευόσουν όχι με θρησκευτικό αλλά με Πολιτικό γάμο”.
(αυτός δεν άντεξε ούτε να βλέπει τον Πύρρο να κάνει πολιτικό γάμο. Καλά σου λέει ρε Πύρρο! Αυτόν ξέχασες να τον ρωτήσεις!)
Τις μεγαλύτερες ασυναρτησίες (sic) θα τις βρείτε εδώ.

Αλλά η πιο αρλούμπα δήλωση έγινε από το Βενιζέλο, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πύρρου: “Ο Πύρρος Δήμας συμβολίζει την άρση του βάρους από τις πλάτες του λαού”. Τόμπολα!!!
Τότε ρε Βαγγέλη να βάλουμε στη Βουλή και τον Κάχι Καχιασβίλι, τον Βαλέριο Λεωνίδη και τα άλλα παιδιά, για να αρθεί το βάρος ταχύτερα!

Κάπως έτσι αποφάσισε ο Βενιζέλος και όλοι εμείς οι υπόλοιποι να μιλάμε εξ ονόματος του Πύρρου, τη στιγμή που αυτός κυριολεκτικά έχει κρυφτεί και δεν βγαίνει να μιλήσει, γνωρίζοντας πως ότι – μα ότι – και να πει θα βρεθούν οι «πρόθυμοι» να το παραφράσουν, να το ξεχειλώσουν, να το παρεξηγήσουν, να του επιτεθούν!

Ο ένας διαφωνεί, ο άλλος συμφωνεί, ο τρίτος (ο πιο έξυπνος!) συμφωνεί φτάνει ο Πύρρος να πήγαινε στο δικό του κόμμα. Φαντάζομαι πως θα είχε περάσει στα «ψιλά» των ειδήσεων αν ο Πύρρος ήταν υποψήφιος με τους Οικολόγους-Πράσινους, ή ακόμη και με το ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι που ο Πύρρος εντάχθηκε σε ένα “καθεστωτικό κόμμα, ένα από τα δύο που ευθύνεται για τη σημερινή κατάντια”. Σύμφωνα με αυτή τη λογική ο κάθε Πύρρος πρέπει να μη συμμετάσχει ποτέ στα κοινά, δεν πρέπει ποτέ να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις στα κόμματα, πρέπει να εκλέγονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, παιδιά πρώην βουλευτών (που το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ακριβώς αυτό), παραθυροδικηγόροι, τηλεμαϊντανοί, δημοσιογράφοι, μοντέλα κλπ.

Το «λιοντάρι από τη Χιμάρα», «ο γίγαντας με την καρδιά μικρού παιδιού», «ο πρεσβευτής της ελληνικής ψυχής», σε μια μέρα έγινε γατάκι, ξεβρακώθηκε, ξεφτιλίστηκε.
Γιατί έχουμε μάθει να κάνουμε τα πάντα σαλάτα μέσα στη κεφάλα μας;
Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως δεν μας πέφτει λόγος για τις αποφάσεις των άλλων; Πότε θα σταματήσουμε να αυτοαναγορευόμαστε σε κριτές των πάντων και “τιμητές” της ηθικής; Είναι υποχρεωμένος ο κάθε Πύρρος να απολογείται σε 10 εκατομμύρια έλληνες για το τι έχει καταλάβει ο καθένας από αυτούς; Για την εικόνα του, που ο καθένας μας έχει πλάσει μέσα στο δικό του κεφάλι;

Πιστεύει έστω και ένας πως η υποψηφιότητα Πύρρου έδωσε «ώθηση» στο ΠΑΣΟΚ; Πως αυτοί που είχαν αποφασίσει να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν γνώμη λόγω του Πύρρου Δήμα; Φαντάσου να έπαιρνε και σταυρό προτίμησης τι θα ’λεγαν!
Ποτέ δεν διαμαρτυρηθήκαμε για τα λαμόγια που στείλαμε στη Βουλή. Και όποτε το κάναμε ήταν κατόπιν εορτής και αφού μας ξέσκισαν στο κλέψιμο. Με τον Πύρρο μας έπιασε ο πόνος; Σ’ αυτόν καταλάβαμε την …προδοσία;

Έχει κανείς αμφιβολία πως αν στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν 100 σαν τον Πύρρο Δήμα δεν θα είχαμε φτάσει στο σημερινό χάλι; Μέχρι προχθές κανένας δεν αμφισβητούσε το ήθος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα του Πύρρου; Έκανε ο Πύρρος κάτι τόσο ακραίο για να αλλάξει εντελώς η εκτίμηση που τρέφαμε στο πρόσωπό του; Η απόφαση του Βενιζέλου μας άλλαξε τη γνώμη;
Αν ο Πύρρος παραμείνει (αβέβαιο) στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, μπει στη Βουλή και αρχίσει τους βεντετισμούς, ψηφίζει αντεργατικούς νόμους και γίνει κομματόσκυλο, εδώ είμαστε να του τα χώσουμε.

Ως τότε ας πάψουμε να παριστάνουμε τους διορατικούς και τους ξερόλες.
Ο δήθεν ξερολισμός μας, μέχρι σήμερα, δεν μας απέτρεψε απ’ τα χειρότερα…

ΥΓ: Τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ θα έγραφα, οποιοδήποτε κι αν ήταν το κόμμα που επέλεγε ο Πύρρος. Εξαιρούνται οι νεοναζί, αλλά κάτι τέτοιο αποκλείεται να ήταν επιλογή του.

11 σχόλια:

  1. Θα ειχε πλάκα να αυτοπροτεινόταν στους νεοναζί να δούμε τι θα έκαναν!
    Είμαι σίγουρος ότι θα τα έπαριναν πίσω όλα τα περί "Αλβανού" κλπ και θα έκαναν τούμπες απ τη χαρά τους.

    Μόνο σε ένα σημείο θα διαφωνήσω με το κείμενο.
    Τιμητές των πάντων είναι θεμιτό να είμαστε.
    Κρίνουμε και κρινόμαστε.

    Ως προς τα υπόλοιπα τώρα, φυσικά και δε χαίρομαι για οποινδήποτε βλέπω σε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή.
    Και κάποια πρόσωπα που τα εκτιμώ δε μου άρεσε που τα είδα να ξανακατεβαίνουν με το ΠΑΣΟΚ.

    Επομένως όπως ήταν φυσικό δεν ενθουσιάστηκα με την επιλογή του Δήμα να κατεβεί με το ΠΑΣΟΚ.

    Η θεωρία όμως ότι "τα σύμβολα δεν πρέπει να ασχολούνται μ' αυτά" με βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετο.

    Ίσα ΄σια που τα σύμβολα είναι οι πρώτοι που πρέπει να ασχολούνται.
    Το ίδιο ισχύει και για εθνικά σύμβολα αγώνων (Γλέζος, Μίκης) και για τους σπουδαιότερους αθλητές (Δήμας), καλλιτέχνες (Ξαρχάκος, Καζάκος, Κονιόρδου) κλπ.
    Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ανακατεύονται με τα κοινά.
    Και ιδιαίτερα οι αξιότεροι εχουν και την υποχρέωση να ασχολούνται.
    Υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία που τους αναγνωρίζει ως αξιότερους.

    Προσωπικά ο Δήμας απομυθοποιήθηκε πλήρως μέσα μου όταν μπήκε και η σφραγίδα του ντοπαρίσματος, όταν συνελήφθη όλη η εθνική ομάδα αρσης βαρών ντοπαρισμένη από τον Ιακώβου.
    Όχι ότι δεν το υποψιαζόμουν πριν, όχι οτι δεν το καταλάβαινα, αλλά ήθελα να πιστεύω πως αυτοί για τους οποίους πανηγυρίζαμε ήταν καθαροί και τίμιοι.
    Όσο θυμάμαι τον Σαμπάνη να ορκίζεται στα παιδιά του ο γελοίος ότι δεν ντοπαρίστηκε... ανατριχιάζω!

    Επομένως πλέον αμφιβάλω αν αυτοί οι ανθρωποι μπορούν να είναι και να λειτουργούν ως πρότυπα.
    Καλύτερα ας ψάξουμε αλλού.
    Όπως στην εθνική μπάσκετ ή του euro 2004.

    Κι ας κατέβαινε με όποιον ήθελε ο Νικοπολίδης κι ας πήγε στον Ολυμπιακό κι ας έγινε κηπουρός, θα τον δεχόμουν και θα τον σεβόμουν πλέον περισσότερο ως πανελλήνιο αθλητικό σύμβολο σε σχέση με τουςαρσιβαρίστες της ντόπας.

    Ναι, το ξέρω ότι ξέφυγα απ το θέμα, αλλά γράφω όπως σκέφτομαι. Ασυνάρτητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν,
      Θα διαφωνήσω με τη διαφωνία σου (και να ξέρεις ότι μου αρέσει να διαφωνώ με όσους έχω σε εκτίμηση) :-)
      Για να είμαστε τιμητές και κριτές των πάντων πρέπει να ψαχτούμε πρώτα μέσα μας, ποιοι είμαστε δηλαδή εμείς που κρίνουμε τους άλλους. Δεν θεωρώ ότι ο κάθε αγράμματος (όχι με την εγκυκλοπαιδική έννοια του όρου), ο κάθε ξεκούραστος που τα βρήκε όλα στη ζωή του έτοιμα, το κάθε κοματικοδίαιτο κατακάθι, ο κάθε άεργος αριστερο-δεξιός μπαχαλάκιας και λοιποί της ίδιας συνομοταξίας έχουν το δικαίωμα της κρίσης.
      Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν το δικαίωμα της άποψης, που για να το αποκτήσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ικανότητα της σκέψης. Δεν μπορώ να δεχτώ τις απόψεις όσων δεν έχουν μάθει να σκέφτονται και καθοδηγούνται είτε από κόμματα, είτε από ταπεινά ένστικτα, είτε από τη βλακεία τους.

      Θέλεις τη δική μου άποψη; Ούτε εγώ συμφωνώ με την απόφαση του Πύρρου. Ε, και; Πρέπει να βγω στα κάγκελα και να το φωνάξω; Γιατί χιλιάδες συμπολίτες μας αυτό ακριβώς έκαναν!
      Ποιος είμαι εγώ για να κρίνω έναν άνθρωπο που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν, πάλεψε πάρα πολύ στη ζωή του, είχε να αντιμετωπίσει το ρατσισμό, την απόρριψη, τις ύβρεις και τη χλεύη, και κατάφερε όντας αυτοδημιούργητος να φτάσει τόσο ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό; Μιλάμε για τον άνθρωπο που απέκτησε την παγκόσμια αναγνώριση και κατάφερε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό να αποτινάξει από τα κεφάλια των …ελλήνων που …ξέρουν να κρίνουν, τις ρατσιστικές αντιλήψεις! Όλα αυτά τα θεωρώ τεράστια επιτεύγματα, δεν είμαστε συνηθισμένοι να τα συναντάμε συχνά (ούτε σπάνια μπορώ να σου πω) και δεν ακυρώνονται με την απόφαση του να μπει στη Βουλή μέσα από το ψηφοδέλτιο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κόμματος!!!
      Πριν από λίγα χρόνια με το ίδιο κόμμα πολιτεύτηκε και η Πατουλίδου. Θυμάσαι να έγινε όλο αυτό το πανηγύρι;

      Επειδή λες ότι «ο Δήμας απομυθοποιήθηκε πλήρως μέσα μου όταν μπήκε και η σφραγίδα του ντοπαρίσματος» θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες. Μιλάμε για τον Πύρρο, όχι για όλη την υπόλοιπη ελληνική ομάδα! Αν ο Πύρρος είχε ανακατευτεί με αυτά τα σκατά θα το είχαμε μάθει. Το ότι ίσως γνώριζε τι συνέβαινε γύρω του είναι άλλης τάξης συζήτηση.
      Τα πάντα Μαζεστίξ είναι μέσα στο μυαλό και έχω διδαχθεί πια να μη δημιουργώ μέσα στο μυαλό μύθους. Παραφράζοντας λίγο το μοτο του φίλου Τζονάκου (με το οποίο συμφωνώ απόλυτα) θα σου πω: είμαι υπεύθυνος γι’ αυτό που είμαι, όχι γι’ αυτό που εσύ καταλαβαίνεις!
      Την καλημέρα μου.

      Διαγραφή
    2. Επειδή ακριβώς συμφωνώ ότι ο Δήμας προσέφερε όλα αυτά που προείπες στην Ελλάδα, γι' αυτό και με ξενέρωσε αυτή η ιστορία με το ντοπάρισμα.
      Τώρα αν περιμέναμε αποδείξεις για να μιλήσουμε για βρωμιές στην Ελλάδα, τότε δε θα μιλάγαμε για βρωμιές αφού ποτέ τίποτα δεν αποδεικνύεται.
      Αν κρίνουμε έτσι, τότε και οι Κεντέρης-Θάνου είναι αθώοι αφού εν τέλει δεν αποδείχτηκε τίποτα. Μόνο αποχρώσες ενδείξεις έχουμε.
      Η εθνική ομάδα άρσης βαρών πιάστηκε ντοπαρισμένη λίγο μετά την αποχώρηση του Δήμα από τον αθλητισμό.
      Πιάστηκαν όλοι (κι όταν λέμε όλοι... εννοούμε όλοι!) οι αθλητές ντοπαρισμένοι και τη ντόπα τους την έδινε ο Ιακώβου.
      Αν τώρα όλοι γύρω του παίρναν ντόπες κι ο προπονητής τις πάσαρε και, παρ' όλα αυτά, όταν πέρναγαν οι σύριγγες από μπροστά του κάνανε παράκαμψη και πήγαιναν στον επόμενο, τότε μπορούμε επίσης να δεχθούμε πως:
      οι μίζες για το Βατοπαίδι κάνανε έναν ωραιότατο κύκλο στο τραπέζι του Μαξίμου, παίρναν το κατιτίς τους Εφραίμ, Ρουσσόπουλος, Βουλγαράκης, Αγγέλου, Μπασιάκος και Δούκας, κάνανε (οι μίζες) μια παράκαμψη περνώντας τον Καραμανλή, γιατί είναι τίμιος, και συνεχίζαν την πορεία τους.
      Έτσι και οι μίζες του Κόκκαλη κανανε τη βόλτα τους από Τσουκάτο, Μαντέλη, Λαλιώτη κλπ, έκαναν κι αυτές μιας παράκαμψη περνώντας τον Σημίτη (γιατί κι αυτός είναι τίμιος) και συνέχιζαν το δρόμο τους.
      Ομοίως και ο Τσίπρας όταν τον ρώτησαν αν έχει κάνει ποτέ χασίς, είπε ότι έχει βρεθεί σε παρέες που ο μπάφος γύριζε αλλά τον παρέκπαμπτε γιατί αυτός δεν ήθελε...
      :-)

      Διαγραφή
    3. Η εθνική ομάδα βρέθηκε ντοπαρισμένη κατόπιν εξετάσεων των μελών της. Δεν απαγγέλθηκε κατηγορία σε όλους, παρά μόνο σε όσους βρέθηκαν με απαγορευμένες ουσίες στο αίμα.
      Ο Πύρρος εξετάστηκε; Υπάρχει περίπτωση να τον ξέχασαν ή να αρνήθηκε να δώσει αίμα; Βοήθησέ με αν δεν θυμάμαι καλά. Πραγματικά δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο.

      Υποθέτω πως σε παρόμοια περίπτωση δεν θα γινόταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών στη θέση του Ιακώβου, ίσως να έχανε τη θέση του ως αξιωματικός του ελληνικού στρατού και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα τον ήθελε ο Μπένυ με τίποτα στο ψηφοδέλτιο.

      Αυτό που λέω είναι πως (μέχρι σήμερα) δεν έχουμε αποδείξεις. Και πιστεύω ότι για την απαγγελία κατηγορίας χρειάζονται απλές ενδείξεις αλλά για τη στοιχειοθέτηση ενοχής χρειάζονται αποδείξεις.

      Διαγραφή
    4. Ο Δήμας είχε μόλις αποχωρήσει από τον αθλητισμό όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
      Επομένως δεν μπορούσαν να γίνουν εξετάσεις.

      Για να κλείσεις μέσα κάποιον χρειάζεσαι αποδείξεις, για να τον ακτακρίνεις αρκούν και οι αποχρώσες ενδείξεις, κατά τη γνώμη μου.

      Διότι με αυτή τη λογική δεν υπάρχει διαπλοκη και διαφθορά στην Ελλάδα, αφού ποτέ δεν εχει αποδειχτεί τίποτα.

      Και για τον Ακη μέχρι πριν μερικούς μήνες μόνο ενδείξεις υπήρχαν, αλλά όλοι τον λέγαμε κλέφτη βάσει αυτών.
      Έστω και χωρίς αποδείξεις.

      Διαγραφή
    5. Ίσως να έχεις δίκιο και να μη θέλω να το πιστέψω. Την απάντηση την ξέρει μόνο ο Πύρρος (ίσως και μερικοί ακόμη της Εθνικής) και θα την πάρει μαζί του.
      Απλά δεν θέλω να παραδεχτώ ότι όλοι μα όλοι που παίρνουν μετάλλια και κάνουν απίστευτες επιδόσεις είναι ντοπαρισμένοι. Κάποιος άλλος θα πει: κι αυτοί που σπάνε τα παγκόσμια ρεκόρ το ένα πίσω απ' το άλλο και τους παίρνουν δείγμα και βρίσκονται καθαροί, απλά παίρνουν ουσίες που προς το παρόν δεν είναι απαγορευμένες ή προς το παρόν δεν ανιχνεύονται. Καταλαβαίνεις ότι μια τέτοια συζήτηση δεν έχει τέλος!
      Πάντως, όπως και να'χει, πραγματικά χαίρομαι - και το εννοώ - που ανταλάσσουμε απόψεις. Το βρίσκω πραγματικά εποικοδομητικό και χρήσιμο για όλους...!

      Διαγραφή
    6. Επανέρχομαι για να διευκρινίσω ότι δεν πιστεύω πως όλοι οι πρωταθλητές είναι ντοπαρισμένοι.

      Και φυσικά το νόημα όλης της μπλογκο-υπόθεσης είναι να ανταλάσσουμε απόψεις και δη διαφορετικές.
      Έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να διαφωνούμε και κάπου.
      Ε... δεν είμαστε δα και στον Περισσό!

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
    7. Tha me sygxwresete gia ta greeklish ma epidi grafw apo kinhto ine dyskolo na allajo ti glossa... Aplos ithela na po pos o pyrros apoxwrhse to 2004 enw to skandalo egine to 2008. Ektote exwi agwnistei enadia sto doping apo to posto tou proedrou tis ellinikis omospondias arsis varwn to opoio anelave amisthi kai tou pagosmiou presvi adidoping. Epishs ehi symazepsei tis terasties spatales tis omospondias kai katafere mesa se 2 xronia apo eleima na dhmiourghsei pleonasma me ta ligosta xrhmata pou tou dinode apo thn genikh grammateia athlitismou. Euxaristw poly

      Διαγραφή
    8. Είναι γενική πιστεύω η παραδοχή ότι καλοί και κακοί υπάρχουν σε κάθε πολιτικό σχηματισμό. Περιμένω λοιπόν από τον Πύρρο να δείξει κάτι διαφορετικό μέσα στη Βουλή απ' αυτά που μας έχουν συνηθίσει ως τώρα. Κι όπως γράφω και πιο κάτω αν γίνει "μια από τα ίδια" ο κάδος είναι ανοικτός και τον περιμένει.

      (Δεν συνηθίζω να απαντώ σε greeklish αλλά κατανοώ το θέμα με το κινητό και σε ευχαριστώ για το σχόλιο)

      Διαγραφή
  2. Πέτρο εχω κάνει έξοδο αλλα θα συνδεθώ πάλι να αφήσω σχόλιο.
    Επειδη ειμαι ενας απο όσους ψιλο-έκραξαν την επιλογή Πύρρου Δήμα, χωρίς ωστόσο να συνεχίζω να κράζω σαν κάποιους μίζερους, νομίζω οτι οφείλω εδω μιά εξήγηση, επειδή στο λίγο που σε e-ξέρω, εκτιμάω τις απόψεις σου και την ματιά σου στα πράγματα.
    Λοιπόν εμένα με πείραξε το οτι ο Μπένι δεν πήρε το θάρρος να βάλει στο Επικρατείας οποιονδήποτε άλλον, εναν άγνωστο σοβαρό ομως άνθρωπο, αλλα πήρε επιλογή κάποιον διάσημο. Ηταν σαν να μου έλεγε "ψήφισε με επειδή σε μενα ήρθε το ίνδαλμά σου".
    Αυτο με χάλασε και οχι τόσο το οτι ο κάθε Πύρρος Δήμας αισθάνεται οτι θα μπορούσε να κάνει ενα βήμα στην πολιτική μέσα απο κάποιον [κομματικό] χώρο.
    Κανείς λογικός δεν προεξοφλεί οτι θα αποτύχει ο Πύρρος.
    Ομως η λογική του Μπένι είναι διαφορετική :
    Σου δίνω ινδάλματα, [και οχι κηπουρούς] δώσε ψήφο, αντι να πει "οκ τα σκατώσαμε, πάμε να το πάρουμε αλλιώς"
    Το λάθος ειναι του Μπένι και του Πασοκ, όχι τόσο του Πύρρου.

    Αν αύριο κατέβει ο Βλάσης Μάρας με τη ΝΔ_ κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς με τον Καμμένο, τα ίδια θα πώ, έχοντας υπ' όψη το δείγμα γραφής του Φασούλα ( θετικό ), Σοφία Σακοράφα ( θετικότατο) του Γιάννη Ιωαννίδη ( ... ) και του Ανατολάκη ( ασταναπάν ).
    Ο Κεντέρης δεν θα επιλεγόταν επειδή εχει τη στάμπα οτι δεν ... ξέρει μηχανάκι. Η Θάνου επίσης.

    Γενικά θεωρώ οτι αν κάποιος αθλητής διάσημος ή ηθοποιός ρε παιδί μου, τραγουδιστής, κατέβει για πολιτικός, πρέπει να το σκέφτεται τριπλά για να μην καταλήξει καραγκιόζης και σαφώς πρέπει πρώτα να εχει δώσει δείγμα γραφής, να τον δούμε, να μας δει, να τεστάρει και τον εαυτό του, μπορεί ; αν δει οτι δεν μπορεί, ας μη τονε πλερώνουμε επειδή αν δεν μπεί αυτός, θα μπεί άλλος να τρώει βουλευτικές αποζημιώσεις και ασυλίες. Να μπεί στη Βουλή, αν είναι να δουλέψει πραγματικά κι όχι γι άλλους λόγους.

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα tzonako
      Ο ΒΒ σε μια από τις γνωστές πολιτικές του πιρουέτες προσπάθησε να αναδείξει «το νέο που έρχεται», «τη στροφή προς την Ελλάδα που αγωνίζεται», «το ξεκίνημα με δημιουργικούς ανθρώπους» και άλλα τέτοια ηχηρά και ανούσια. Δεν με έπεισε, όπως φαντάζομαι και κανέναν, εκτός ίσως από τους πρόθυμους να πειστούν. Το πρόβλημα, όπως είπες, είναι του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ, όχι του Πύρρου. Ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πείσουν ότι άλλαξαν, όχι ο Πύρρος ότι δεν χάλασε!

      Ξέρεις τι με διαολίζει περισσότερο; Το ότι στη πολιτική έχουν μπει ψεύτες και υποκριτές, απατεώνες, παλιάνθρωποι και λαμόγια, εργατοπατέρες, φοιτητοπατέρες και τσανακογλείφτες, ψυχανώμαλοι και παιδεραστές, τηλεπερσόνες και φασιστοειδή και ΔΕΝ έγινε όλος αυτός ο χαμός. Κάνω λάθος που απορώ γιατί ξεσηκώθηκαν όλοι κατά του Πύρρου;

      Αν κρίνουμε ότι ο Πύρρος θα γίνει μία από τα ίδια, θα μπει μέσα στο σύστημα και θα απορροφηθεί, τότε με ποιο σκεπτικό ψηφίζουμε και όλους τους υπόλοιπους; Υπάρχει απάντηση; Αυτοί δεν …κινδυνεύουν από «απορρόφηση»;

      Δεν υπήρξα ποτέ θιασώτης της άποψης ότι πρέπει να μπαίνουν στη Βουλή οι διάσημοι και αναγνωρίσιμοι. Ήμουν και είμαι όμως της άποψης ότι επιβάλλεται να μας εκπροσωπούν άνθρωποι που έχουν διακριθεί στο τομέα τους και το δείγμα γραφής τους έχει θετικό πρόσημο.

      Επαναλαμβάνω: αν ο Πύρρος γίνει καθεστωτικό γαϊδούρι, σαν χιλιάδες άλλα που έχουμε γνωρίσει, θα φάει το κράξιμο της ζωής του. Η εκτίμηση που του έχουμε δεν είναι δεδομένη και πρέπει καθημερινά να την κερδίζει με τις πράξεις του.
      Αν δεν τα καταφέρει, να ξέρει πως ο κάδος είναι πάντα ανοικτός και τον περιμένει…

      Διαγραφή