Σελίδες

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Απολαυστικές ομιλίες Βενιζέλου και Σαμαρά.


Οι αρχηγοί των δύο τέως μεγάλων κομμάτων απευθύνθηκαν στους ιθαγενείς:

«Οι εκλογές αυτές κρίνουν την τύχη του έθνους, την τύχη της επόμενης γενιάς».
«Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στη Βουλή με βάδισμα χήνας οι οπαδοί του ναζισμού».
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να διαπραγματευτεί με τους χειρότερους όρους και το πέτυχε. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε σκληρά μέτρα επειδή το θέλαμε;»
Δεσμευόμαστε:
«Θα φέρουμε πίσω τις καταθέσεις που έφυγαν στο εξωτερικό».
«Τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα μπορεί να κάνει επενδύσεις σε υποδομές και σε κάθε μορφή ενέργειας».
«Στόχος δεν είναι η εκποίηση αλλά η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου».
«Αντικατάσταση του ειδικού τέλους ακινήτων, για το οποίο δεν κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι κανενός».
«Σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης».
«Μειώνονται οι συντελεστές ΦΠΑ».
«Θα προχωρήσουμε σε σταδιακές μειώσεις τις φορολογίας και σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».
«Χρειάζεται ολοκληρωμένο φορολογικό σύστημα».
«Δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, θα υπάρξει σταδιακή αφαίρεση εκτάκτων φόρων».
«Στόχος μας είναι να θωρακιστεί η Ελλάδα, σε τρία το αργότερο χρόνια η Ελλάδα να είναι ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης».
«Όσοι πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο μετά τις εκλογές κάνουν μεγάλο λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. Δεν καίγεται να μπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση».
«Προτείνουμε συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Προβλέπει αποδέσμευση από το μνημόνιο σε τρία χρόνια».

Διαβάσατε μερικά χαρακτηριστικά (ψεμάτων και βλακείας) αποσπάσματα της ομιλίας Βενιζέλου στην Πάτρα.

Ακολουθούν άλλα, επίσης χαρακτηριστικά αποσπάσματα σάχλας και ασυναρτησίας, του έτερου σωτήρα Αντωνίου - Σφουγγαράκη, Κομανέτση, Κωλοτούμπα - Σαμαρά από την ίδια πόλη. Πάσα ομοιότητα με τα προηγούμενα είναι εντελώς συμπτωματική.

«Πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε! Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι».
«Ακόμα θα αλλάξουν οι νόμοι και οι κανόνες ώστε να συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται όσοι φοράνε κουκούλες, καίνε και καταστρέφουν περιουσίες».
«Ο πολίτης θα νιώσει ξανά ασφαλής. Θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Που σήμερα έχουν γίνει γκέτο παράνομων. Θα δώσουμε ασφάλεια στην ύπαιθρο».
«Θα καταργήσουμε το χαράτσι και θα το αντικαταστήσουμε με έναν ενιαίο φόρο Ακίνητης Περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ».
«Θα συμπιέσουμε τις τιμές από το χωράφι στο ράφι».
«Η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σχέδιο, και χρειάζεται συνέπεια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε συνέπεια. Εμείς αντίθετα αποδείχθηκε ότι είχαμε σχέδιο».
«Αν η Νέα Δημοκρατία έρθει στην εξουσία θα ψάξει τα πόθεν έσχες όλων όσων διατέλεσαν υπουργοί».
 «Λένε κάποιοι: Έτσι κι αλλιώς, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, αναγκαστικά θα κυβερνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Έτσι λένε… Απαντώ: Κάνουν λάθος».
«Να ξέρετε πως, όσοι πουλάνε κούφιο πατριωτισμό, όσοι χαιρετάνε ναζιστικά, δεν αγαπούν την πατρίδα - «ψαρεύουν στα θολά νερά». Όσοι φορούν ναζιστικά σύμβολα, όσοι θαυμάζουν τους ναζί, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Δεν είναι πατριώτες. Είναι εχθροί της Πατρίδας».
«Με τη νέα Συνταγματική αναθεώρηση που προτείνουμε, η Βουλή θα είναι χώρος προσφοράς των άξιων, όχι χώρος βολέματος των καπάτσων».
«Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο περισσότερα θα αλλάξω».


Το παραλήρημα και των δυο συνεχίστηκε και με άλλα ακατάληπτα, αλλά φτάνει ως εδώ. Πονέσανε τα μάτια, βουίζουν και τ’ αυτιά μου.

Ακόμη και η κόρη μου που είναι 10 χρονών θα σας ρωτούσε τι είναι αυτό που σας κράταγε και δεν έχετε μέχρι τώρα υλοποιήσει όλα τα παραπάνω. Απαντήστε της εσείς γιατί εγώ την ντρέπομαι.

Στο μόνο που θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σας είναι η έστω και ευκαιριακή (εύχομαι) άνοδος του νεοφασισμού στη χώρα. Αναλογιστείτε όμως εσείς τα συνεταιράκια ΠΑΣΟΚ και ΝουΔού, μήπως αυτή η ακροδεξιά στροφή είναι απότοκος της δικής σας πολιτικής! Μήπως ο λαός σιχάθηκε τις παρλαπίπες σας και τα εγκληματικά σας λάθη και νομίζει πως θα τον σώσει ο φασισμός! Πολλοί είναι αυτοί που, θες επειδή μπαΐλντισαν, θες επειδή θέλουν να σας «τιμωρήσουν», θες επειδή έχουν τη μαλακία στο αίμα, θα ρίξουν μαύρο στη κάλπη, δηλαδή άκρα δεξιά. Μετά θα τρέχουν να ζητάνε συγγνώμες από φίλους και καθρέφτη, αλλά προς το παρόν πιστεύουν ότι το «ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται» είναι η λύση.

Σχεδόν κανένας τους δεν έχει διαβάσει το «πρόγραμμα» των φασιστών, αλλά ούτε και τον νοιάζει. Πιστεύει στα Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια, έξω οι μετανάστες, Γουδή και κρέμασμα των ενόχων. Και μέχρι τώρα φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις πως έχουν καταφέρει να πείσουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος με τις αγριοφωνάρες τους. Είπαμε, ο άδειος τενεκές κάνει πιο πολύ θόρυβο!

Ο κόσμος κάνει ουρές στα συσσίτια, τα παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία, οι αυτοκτονίες είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο (σε μια χώρα που είχε έναν από τους χαμηλότερους δείκτες στον κόσμο), τα γεροντάκια ζητάνε να βγάζουν τα ΑΤΜ και τα κέρματα, η νεολαία μας μεταναστεύει την ώρα που εσείς δημιουργείτε κέντρα φιλοξενίας για τους παράνομους μετανάστες (ζήτω το Δουβλίνο 2, να το χαίρεστε) και εσείς έχετε πάρει σβάρνα τα κωλοκάναλα των αφεντικών σας να μας πείσετε πόσο πιο γρήγορα θα στρώσει η κατάσταση αν ψηφίσουμε εσάς κι όχι τους άλλους.

Σας προκαλώ, βγείτε στο δρόμο χωρίς αστυνομική συνοδεία και θα εισπράξετε την απάντηση. Απευθυνθείτε σαν ίσοι προς ίσους στους Έλληνες πολίτες για να διαπιστώσετε την άποψη που έχουν για τη «σωτηρία» που τους προσφέρατε. Μια βδομάδα στο νοσοκομείο την έχετε στο τσεπάκι.

Με κουράσατε! Ανοίγω την τηλεόραση και κάνω ζάπινγκ στα γρήγορα να βρω κανα ντοκιμαντέρ. Μέχρι να το πετύχω πέφτω πάνω στις ίδιες και τις ίδιες θλιβερές φάτσες σας. Να επαναλαμβάνετε την ίδια κασέτα, να αναμασάτε την ίδια χιλιομασημένη τσίχλα. Για ξεκάρφωμα, στα πλαίσια της …ανανέωσης (=ανακύκλωσης, όπως τα σκουπίδια) βάζετε στο ψηφοδέλτιο και καμιά εμφανίσιμη γκόμενα, καμιά ανερχόμενη δικηγόρο από «τα σπλάχνα του κόμματος», καμία σταρλετίτσα του σινεμά,  κάτι ξοφλημένα πρώην μανεκέν, κάτι «δημοσιογράφους» της κακιάς ώρας που εξαργύρωσαν την αφοσίωση στο κόμμα και τον πρόεδρο. 
Τράτζικ, που λέει και η όμορφη!

Τα κόμματα έχουν ξεπέσει στα νύχια τυχάρπαστων. Ευκαιριακοί πολιτικάντηδες που ήρθαν όχι για να προσφέρουν (τι είναι αυτό;) αλλά για να αρπάξουν και να ισοπεδώσουν!
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (που προσωπικά θεωρώ άθλια την πολιτική τους, αλλά απέπνεαν έναν σεβασμό) με πολλά από τα απροσάρμοστα της σημερινής ΝΔ όπως ο Σταϊκούρας, ή ο Νικολόπουλος;
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς με τον ανεκδιήγητο Μπεγλίτη κι εκείνη την ποντικομαμή τον Μόσιαλο;
Τι σχέση μπορεί να έχει ο Άρης Βελουχιώτης και ο Νίκος Ζαχαριάδης με τους απίστευτους Μαΐλη και Μεντρέκα;

Παρόλ’ αυτά δεν το βάζουν κάτω και διεκδικούν τη ψήφο μου. Μου λένε πως «διδάχθηκαν», πως έκαναν την «αυτοκριτική» τους, πως «άλλαξαν», πως «γνωρίζουν το πρόβλημα και τη λύση του», πως θα διορθώσουν «τα λάθη δεκαετιών», να τους δώσω τη δύναμη «να τα αλλάξουν όλα».

Αν μπορούσα θα σας έβγαζα το εισιτήριο να πάτε στο διάολο.
Χωρίς επιστροφή.

6 σχόλια:

  1. Σήμερα είχα μια συζήτηση με ένα φίλο...μου λέει ότι κακώς δεν πήγα στην πορεία το πρωί. Του λέω ότι ότι είναι να κάνω θα το κάνω στην κάλπη και μου λέει, αν είναι δυνατόν, ότι θα ψηφίσει πασοκ γιατί ξέρει πόσο χάλια είναι η διακυβέρνηση τους και δεν θέλει να το ρισκάρει να βγει ένα κόμμα που μπορεί να τα κάνει ακόμα πιο χάλια. Και του λέω τότε γιατί πήγες στην πορεία;;;;;;;;;;
    Παράνοια!!!Ζουν τελικά ανάμεσά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου έχω κι εγώ μια παρόμοια ιστορία καθημερινής τρέλας.
      Μετά τις εκλογές του 2007 όπου έγινε και πάλι πρωθυπουργός ο ακαταλληλότερος όλων των εποχών, γνωστός μού ανέφερε το διάλογο που είχε με φίλο του νεοδημοκράτη. Ο φίλος του λοιπόν του είπε πως ο ελληνικός λαός είναι μαλάκας που τον ξαναψήφισε, και πως περίμενε να τον στείλει στον αγύριστο επειδή δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, άλωσε το κράτος με ρουσφετολογικές προσλήψεις, κατέστρεψε τη χώρα κι ένα σωρό άλλα.
      Στην ερώτηση του γνωστού μου «εσύ τον ψήφισες;» η απάντηση του …«εξοργισμένου» ήταν: «εγώ είμαι νεοδημοκράτης, το χέρι μου δεν πάει να ψηφίσω τίποτα άλλο, είχα όμως την ελπίδα να μην τον ψηφίσουν οι υπόλοιποι…»!!!
      Θα συμφωνήσω λοιπόν, οι παρανοϊκοί ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας…
      Καλό σου μήνα

      Διαγραφή
  2. Όντως "ζουν ανάμεσά μας" που λέει κι ο προφήτης Λιακόπουλος!
    χαχαχα

    Τελικά μόλις κατάλαβα τι είναι τα Ελλοχίμ και τα Νεφελίμ!

    Έλλοχίμ είναι αυτοί που πρόκειται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να φάνε μπούφλες απ' το σόι και την παρέα τους, αν πάρει το ΠΑΣΟΚ το ποσοστό που στοχεύει.
    Και Νεφελιμ είναι αυτοί που πρόκειται να ψηφίσουν ΝΔ, διότι πρέπει να 'χει πυκνή νέφωση το μυαλό ενός νοήμονος (?) ανθρώπου για να ψηφίσει Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή