Σελίδες

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το Ζάππειο 3 παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς.



Βάλτε ποτό και απολαύστε Αντώνη Σαμαρά. Τα σχόλια στο τέλος.

"Όχι περικοπή στον 13ο και 14ο μισθό, όχι άλλη αύξηση φόρων, όχι ξανά οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις" δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, παρουσιάζοντας το οικονομικό του σχέδιο στο Ζάππειο ενώ υποσχέθηκε μέτρα ανακούφισης των δανειοληπτών. "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα για να διασώσουμε τη δημοκρατία μας. Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα. Και το μοντέλο παραγωγής και το σύστημα διακυβέρνησης, είπε ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε ότι μετά την σημερινή παρουσίαση του οικονομικού σχεδίου διακυβέρνησής του, την Πέμπτη θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τους άλλους τομείς.

«Μέχρι τώρα ξοδεύαμε δανεικά και χρεώναμε τα παιδιά μας, παράγαμε όλο και λιγότερα και καταναλώναμε όλο και περισσότερα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η δημοκρατία μας έχει πρόβλημα, τα δικαιώματα των πολλών καταπατώνται από τα προνόμια των λίγων, οι κομματικοί στρατοί παλεύουν εναντίον του ιδιωτικού τομέα, οι συντεχνίες συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά. Η Ελλάδα έχει πλούτο, ο φυσικός πλούτος, ο ορυκτός τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και το δαιμόνιο του Έλληνα αν τα αξιοποιήσουμε στις διεθνείς αγορές θα έχουμε ανάπτυξη" ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη αποτυχία της μεταπολίτευσης είναι ότι οδήγησε στην χρεοκοπία μία χώρα με τεράστιο πλούτο» για να προσθέσει: «εμείς πιστεύουμε στην Ελλάδα και στον πλούτο της».

Δεσμεύτηκε ότι στις πρώτες έξι εβδομάδες θα προχωρήσει σε τέσσερα σημαντικά νομοσχέδια: το πρώτο για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, το δεύτερο για το φορολογικό νομοσχέδιο, το τρίτο για την περικοπή των δαπανών και την περιστολή της δημόσιας σπατάλης και τέταρτο το πολυνομοσχέδιο για την Ανάπτυξη, με θεσμικές παρεμβάσεις απαραίτητες για να ξεκολλήσει η οικονομία από το τέλμα της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς.

Αποδεχόμαστε τον στόχο της περικοπής του ελλείμματος και της μείωσης του χρέους, αποδεχόμαστε τις βασικές πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: "Πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο ανάκαμψη και να διορθωθούν οι αδικίες, για να υπάρξει κοινωνική συνοχή. Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα, κάτι που το έχουν αποδεχθεί και οι εταίροι μας. Τα ισοδύναμα μέτρα γι' αυτά που είπαμε είναι 550 εκατομμύρια ευρώ και ενδεικτικά μπορούν να βρεθούν από αύξηση του φόρου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και από τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ. Εξετάσαμε δαπάνες του δημοσίου που μπορούν να κοπούν χωρίς να θιγούν οι μισθοί και η ποιότητα των υπηρεσιών. Μία τέτοια περικοπή φθάνει αμέσως τα 400 εκατομμύρια ευρώ".

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε μέτρα για τους δανειολήπτες, τονίζοντας ότι «η δόση των δανείων δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους. Όσοι έχουν μεγάλο πρόβλημα για μία τριετία θα πληρώνουν μόνο τόκους, είναι μέτρο που θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά και αντέχουν οι τράπεζες». Επίσης, για τους ομολογιούχους που έχασαν τα χρήματά τους από το "κούρεμα" των ομολόγων είπε ότι «πρέπει να αποζημιωθούν, υπάρχει τρόπος να γίνει κυρίως με φορολογικές ελαφρύνσεις μελλοντικών χρόνων». Αναφέρθηκε όμως και στο «που θα βρεθούν τα 11,5 δισ. που είναι τα μέτρα του Ιουνίου; Η απάντηση είναι από την περικοπή της δημόσιας σπατάλης. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπές 18 δισ. Και με την ανάπτυξη της οικονομίας, για κάθε 1% που μειώνεται η ύφεση το έλλειμμα μειώνεται κατά ένα δισ. ευρώ».

Ειδική αναφορά έκανε στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ που θα δοθούν προς ιδιωτικοποίηση, τα δίκτυα και οι υποδομές θα μείνουν στα χέρια του δημοσίου αλλά οι λειτουργίες θα ιδιωτικοποιηθούν. «Αν δεν ιδιωτικοποιήσουμε τώρα την "ΤΡΕΝΟΣΕ" σύντομα θα απαξιωθεί τελείως. Οι επενδύσεις στους σιδηροδρόμους θα επιφέρουν γενικότερη ανάπτυξη. Ότι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί θα ιδιωτικοποιηθεί και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Ρώσους, Γάλλους κλπ. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό» τόνισε.

Μίλησε όμως και για το πώς θα προχωρήσει η ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατόν. Πρώτον, με τα κοινοτικά κονδύλια 14,5 δισ. του ΕΣΠΑ που πρέπει να απορροφηθούν τα επόμενα τρία χρόνια. Δεύτερον, εξασφαλίζοντας ρευστότητα στην αγορά. Από την επανακαφαλαιοποίηση των τραπεζών θα προκύψουν περιθώρια και θα υπάρχει ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τρίτον, με την επιστροφή στις επιχειρήσεις των χρημάτων που χρωστά το δημόσιο ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Θα προχωρήσουμε σε συμβάσεις- παραχωρήσεις, όπως τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμιά μας και θα αναπτύξουμε ειδικά προγράμματα για την ανεργία των νέων με ευρωπαϊκά κονδύλια που υπάρχουν, είπε ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στην φορολογική πολιτική, έκανε λόγο «για χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων εφόσον χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή» και εξήγγειλε «μείωση των φορολογικών συντελεστών των νομικών προσώπων στο 15%, φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων, καθιέρωση τριών επιπέδων ΦΠΑ 19%, 9%, 5% και στο τέλος θα υπάρξει και μείωση στην φορολογία στα φυσικά πρόσωπα».

Γενικά, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος είπε ότι θα μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας, θα μειωθεί η επαφή του εφόρου με τον φορολογούμενο και θα αυξηθούν οι ποινές για τους φοροφυγάδες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι «θα αντικαταστήσουμε το "χαράτσι" με ένα νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Το νέο ΕΤΑΚ θα είναι πιο δίκαιο πιο αποτελεσματικό. Θα υπάρξει οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων, οι αντικειμενικές αξίες δεν θα αυξηθούν».

Υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία ξεκινώντας από την κυβέρνηση. «Ξεκινάμε με 15 υπουργεία στην αρχή, για να φθάσουμε στα δέκα υπουργεία στο τέλος της τετραετίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα γίνει συνένωση υπηρεσιών του δημοσίου που σήμερα είναι πολλές και κατακερματισμένες.

Ειδικό κεφάλαιο στο πρόγραμμά του, είναι η μείωση της γραφειοκρατίας που εμποδίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Δεσμεύτηκε για "Φαστ Τρακ" για όλες τις σημαντικές επενδύσεις και ειδική υπηρεσία απεμπλοκής επενδύσεων, συμψηφισμό των οφειλών από και προς το Δημόσιο και σύσταση γενικής γραμματείας εξωστρέφειας. Εξήγγειλε ακόμη προγράμματα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και για προγράμματα καθετοποίησης και εξαγωγής προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και ενεργειακή επεξεργασία των απορριμμάτων. Επίσης, προγράμματα αύξησης του τουρισμού και της παραθεριστικής κατοικίας καθώς και αναπτυξιακό πρόγραμμα διαχείρισης των υδάτινων πόρων και επιμελητηριακή πολιτική για τις εξαγωγές.

«Θα αποενοχοποιήσουμε την επιχειρηματικότητα, ο επιχειρηματίας είναι φίλος του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος του ΝΔ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι για να υλοποιηθεί η πολιτική του χρειάζεται η ομπρέλα της Ευρώπης και διατυπώνοντας τον στόχο του για ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το πως φθάσαμε στο μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αλλάξει όσα χρειάζεται με τους θεματοφύλακες του κρατισμού. 

Πηγή:express.gr 


Ασφαλώς και δεν έχω καμία πρόθεση να αναπαράγω τα ασυνάρτητα του Χουάν Αντόνιο Θαμαρά. Ο μοναδικός λόγος που το κάνω είναι ότι μετά από μερικούς μήνες όσα εξήγγειλε από το Ζάππειο ΙΙΙ θα χαθούν από το διαδίκτυο, άρθρα και βίντεο, και άντε να θυμάσαι -και να τους θυμίζεις- όλα αυτά που θα έχουν ξεχάσει.

Ζάππειο 3 λοιπόν. Ή αλλιώς Ζάππειο σε συνέχειες. Κάτι σαν το “Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες” ένα πράμα.
Στο 2ο ριμέικ του πασίγνωστου και «επιτυχημένου» (για να έχει τόσες συνέχειες, καλό θα ήταν) Ζάππειο Ι, ο Σαμαράς άφησε κατά μέρος την “επαναδιαπραγμάτευση” του Ζάππειο Ι και την “επανεκκίνηση” του Ζάππειο ΙΙ και μας εξήγγειλε τα “ισοδύναμα μέτρα”.
Για να τα δούμε λοιπόν.
Προσωπικά θα εστιάσω σε όσα έχω υπογραμμίσει. Όποιος έκανε το λάθος σαν κι εμένα, να διαβάσει όλο το κείμενο, μπορεί να βρει κι άλλα …ενδιαφέροντα! Πρωτίστως όμως καλά να πάθει που το διάβασε ολόκληρο.

Οι κομματικοί στρατοί παλεύουν εναντίον του ιδιωτικού τομέα, οι συντεχνίες συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά.
Όταν αναφέρεσαι σε κομματικούς στρατούς, τους αναγνωρίζεις μονόπαντα; Γιατί δεν έχεις το θάρρος να μιλήσεις και για τη ΔΑΚΕ και την ΟΝΝΕΔ που εγκαθιστά τους δικούς σας κομματικούς εγκάθετους κάθε φορά που παίρνετε τη διακυβέρνηση; Μήπως έχεις σκοπό αυτά τα κομματόσκυλα να τα στείλεις στο σπίτι τους; Αυτοί το ξέρουν Αντωνάκη μας;
Όταν αναφέρεσαι σε συντεχνίες που συντρίβουν εκείνους που προσπαθούν να ζήσουν από την αγορά, εννοείς τις συντεχνίες (που αναμφισβήτητα υπάρχουν) του δημοσίου; Γιατί εγώ κάλλιστα μπορώ να σου αναφέρω και τις συντεχνίες των ταξί (του Θύμιου του κολλητού σου), που επί χρόνια ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό και τους τουρίστες, των φαρμακοποιών που επί χρόνια ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους (δηλαδή όλους μας), των δικηγόρων που κλείνουν τα δικαστήρια και οι υποθέσεις στοιβάζονται, των αγροτών που επί χρόνια κλείνουν εθνικές οδούς, γέφυρες και διόδια για να περάσει το δικό τους, τους φορτηγατζήδες που κάνουν επίσης το ίδιο αλλά όχι ταυτόχρονα με τους αγρότες για να ‘χουμε να λέμε και πάει λέγοντας. Για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι οι παραπάνω επαγγελματικές τάξεις δεν είναι του δημοσίου, αλληλοταλαιπωρούνται και ταλαιπωρούν κι όλους τους υπόλοιπους, αλλά χέρι δεν τους βάλατε.

Ο φυσικός πλούτος, ο ορυκτός τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και το δαιμόνιο του Έλληνα αν τα αξιοποιήσουμε στις διεθνείς αγορές θα έχουμε ανάπτυξη.
Όταν λες στις «διεθνείς αγορές» τι ακριβώς εννοείς. Έχεις κάνει κάποια …προπώληση ορυκτού πλούτου και μας το φέρνεις λάου-λάου; Μήπως έχει συζητήσει και το τίμημα; Άσε τα σάπια Αντωνάκη και ο λαός ξύπνησε (εκτός από τους ψηφοφόρους σου).

Θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις και τα πολυτεκνικά επιδόματα. Πώς; Με ισοδύναμα μέτρα, κάτι που το έχουν αποδεχθεί και οι εταίροι μας.
Περισσότερες πληροφορίες έχεις; Για ποιες συντάξεις μιλάμε και για ποια αποκατάσταση; Μήπως των 250 ευρώ θα τις πας στα 260 για να μιλήσεις για κοινωνικό κράτος. Και αφού τα έχουν αποδεχθεί οι εταίροι ΣΟΥ (όχι μας) γιατί άραγε δεν έχουν εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα. Περιμένεις την έγκριση και από άλλους; Πάλι μας πετάς σάπια.

550 εκατομμύρια ευρώ ενδεικτικά μπορούν να βρεθούν από αύξηση του φόρου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και από τη μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.
Αν θυμάμαι καλά τον ΟΠΑΠ τον βάλατε για πώληση. Έχετε σκοπό να αυξήσετε το φόρο στα κέρδη τώρα που θα τον πουλήσετε; Και γιατί δεν αυξάνατε το φόρο όσο ο ΟΠΑΠ ήταν δημόσιος Οργανισμός; Σιγά μην απαντήσεις!
Η μείωση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, χωρίς περικοπές στους μισθούς όπως λες παρακάτω, θα επιτευχθεί με δύο τρόπους: ο ένας είναι με αύξηση στα τιμολόγια, ο άλλος είναι με πώλησή τους. Πες μου τώρα εσύ αν έχεις καμιά άλλη μαγική συνταγή, που κανένας οικονομολόγος σε ολόκληρο τον κόσμο δεν έχει μέχρι τώρα σκεφτεί.

Η δόση των δανείων δεν μπορεί να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους.
Αρλούμπες! Πριν από 2 εβδομάδες ξεχασιάρη Αντωνάκη, η τρόικα ζήτησε την άρση της προστασίας των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των στεγαστικών δανείων. Τα φιλαράκια/αφεντικά σου ζήτησαν να ξεπαγώσουν οι κατασχέσεις σπιτιών, να ανατραπεί η απόφαση που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων μέχρι 200.000 ευρώ, αλλά και της πρώτης κατοικίας ανεξαρτήτως ποσού, μέχρι το τέλος του 2012. Άλλη φορά λοιπόν όταν πρόκειται να ανακοινώσεις παρόμοιες σαχλαμάρες να κλείνεστε στη Συγγρού και να μη καλείς ούτε κάμερες. Οι άτιμες σε γράφουν. Κι εμείς το ίδιο!

Περικοπή της δημόσιας σπατάλης. Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για περικοπές 18 δισ.
Ήμουνα νιος και γέρασα. Η μοναδική κυβέρνηση που έκανε περικοπή της δημόσιας σπατάλης ήταν του Γ. Παπανδρέου κι εσύ και τα τσιράκια σου τον λοιδορήσατε. Βέβαια, καλός ήταν κι αυτός. Δεν έκανε περικοπή μοναχά της σπατάλης, αλλά περιέκοψε και ολόκληρο σχεδόν το κοινωνικό κράτος. Εσύ τώρα, από πού στο διάολο θα βρεις ακόμη 18 δισ; Πίτσες μπλε!

Ότι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί θα ιδιωτικοποιηθεί.
Το καλύτερο σύνθημα. Να το διαβάσουμε ακόμη μια φορά για να μας μείνει: “Ότι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί θα ιδιωτικοποιηθεί”. Ο Αντωνάκης ξεπουλά, για περάστε…!
Ερώτηση: οι βουλευτές μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν; Δημόσιοι υπάλληλοι είναι κι αυτοί και μάλιστα οι χειρότεροι του είδους.

Με την επιστροφή στις επιχειρήσεις των χρημάτων που χρωστά το δημόσιο ύψους 6,5 δισ. ευρώ.
Άλλα 6,5 δισ. θα βρεθούν λοιπόν. Τελικά αυτά τα «ισοδύναμα μέτρα» είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, ή το μαγικό καπέλο του ταχυδακτυλουργού που βάζει μαντήλια και βγάζει κουνέλια.
Ρε Αντωνάκη θα μας τρελάνεις; Παρακάτω κάνεις λόγο για “συμψηφισμό των οφειλών από και προς το Δημόσιο”. Πάρ’το αλλιώς, ή πάρε κανα χάπι.

Συμβάσεις-παραχωρήσεις, όπως τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμιά μας.
Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια έχουν κέρδη. Αν δεν έχουν γιατί να τα νοικιάσει ο Κινέζος ή ο Γερμανός; Έχεις υπολογίσει τα ετήσια κέρδη τους για να κοστολογήσεις και το ενοίκιο, ή στη προσπάθειά σου να φανερώσεις έσοδα θα τα πάρει κι αυτά ο διάολος;

Χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων εφόσον χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή.
Εφόσον χτυπήσεις τη φοροδιαφυγή θα μειώσεις τους φόρους. Σε διαφορετική περίπτωση (που είναι και πιο σίγουρη) θα χτυπήσεις εμάς και θα βγεις να μας πεις ότι «οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου δεν μπόρεσαν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή γιατί έχουν αλωθεί από το ΠΑΣΟΚ». Άλλη μια τρίχα, πιο κατσαρή από τις προηγούμενες.

Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων.
Πράγματι, πολύ καλό. Η χαρά του φοροκλέφτη επιχειρηματία και του μιζαδόρου πωλητικού. Κάτι τέτοιες κυβερνήσεις περιμένει ο κάθε απατεώνας για να ξεπλύνει το μαύρο και αδήλωτο χρήμα και να αμνηστευτεί για οποιοδήποτε έγκλημα. Στο μεταξύ αυτοί δεν είναι ηλίθιοι σαν τους ψηφοφόρους σας και δεν σας έχουν καθόλου εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να επαναπατριστούν οι καταθέσεις τους που να χτυπάς τον αποτέτοιο σου κάτω. Και φυσικά αυτό το γνωρίζεις, απλά είπες να πεις κάτι για μπούγιο.
Ερώτηση (όλο ερωτήσεις είμαι): Γιατί πριν από λίγους μήνες οι βολευτές του κόμματός σου δεν υπέγραψαν εξουσιοδότηση για άνοιγμα τυχόν τραπεζικών τους λογαριασμών στην Ελβετία; Θα μπορούσες κάλλιστα να επιβάλλεις κομματική πειθαρχία, αλλά δεν το έκανες γιατί θα σε έκαιγαν με πετρέλαιο Αντωνάκη. Κοίτα λοιπόν να τακτοποιήσεις τα του οίκου (ανοχής) σου και άσε τις μαγκιές.

Θα αντικαταστήσουμε το "χαράτσι" με ένα νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα.
Αυτό λοιπόν είναι το «ισοδύναμο» μέτρο για να καταργήσεις το χαράτσι, που και καλά ήσουν αντίθετος; Να βάλεις νέο φόρο στα ακίνητα; Γιατί οι ηλίθιοι Έλληνες όταν σε άκουσαν προς μηνός να το εξαγγέλλεις, νόμισαν πως το ισοδύναμο μέτρο σήμαινε φορολόγηση του κεφαλαίου, ή της Εκκλησίας, ή των offshore, ή κυνήγι του λαθρεμπορίου, ή κατάσχεση περιουσιών των εχόντων που φοροδιαφεύγουν. Πάντως όχι νέο φόρο. Κάτσε να δεις που η τρόικα θα σε αφήσει να βάλεις το νέο φόρο και μετά που «δεν θα βγαίνουν» τα νούμερα θα σου ζητήσει να ξαναβάλεις και το χαράτσι.

Ο επιχειρηματίας είναι φίλος του ελληνικού λαού.
Σαν διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρείας μου ακούγεται.
Αντωνάκη, μπορεί να είναι δικοί σου φίλοι, να σε βοηθούν στη προεκλογική σου δαπάνη (και θα έρθει η ώρα να τους το ξεπληρώσεις) αλλά δεν είναι δικοί μας φίλοι, τουλάχιστον όλοι. Πάρα πολλοί από αυτούς φοροδιαφεύγουν, δουλεύουν με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, δεν αποδίδουν ΦΠΑ, δεν αποδίδουν εισφορές στο ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ, δεν πληρώνουν μισθούς και επιδόματα, απολύουν χωρίς αιτία (και αποζημίωση), δουλεύουν με μαύρη και αδήλωτη εργασία. Υπάρχουν και οι άλλοι, οι σωστοί επιχειρηματίες που δεν κάνουν τίποτα από τα παραπάνω, αλλά είναι λιγότεροι.
Καλά κάνεις εσύ και έχεις όλους τους επιχειρηματίες φίλους, εγώ πάντως τους δικούς μου τους διαλέγω με άλλα κριτήρια.

Για να υλοποιηθεί η πολιτική του χρειάζεται η ομπρέλα της Ευρώπης.
Τώρα μάλιστα! Μέχρι σήμερα μας αφήνουν να βρεχόμαστε επειδή δεν είσαι εσύ στο «τιμόνι». Από αύριο που θα γίνεις πρωθυπουργός (έτσι νομίζεις) θα πέσουν όλοι καταπάνω μας για να μας σώσουν.

Θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το πως φθάσαμε στο μνημόνιο.
Το 1 ή και το 2; Γιατί στο Νο2 συνυπέγραψες Αντωνάκη μας, το θυμάσαι; Εσύ δεν ήσουν που μίλαγες για λάθος συνταγή στο 1ο μνημόνιο; Για φάρμακο που είναι χειρότερο κι απ’ την αρρώστια; Το 2ο που είναι πολύ χειρότερο το υπέγραψες όμως, μπήκες και στη συγκυβέρνηση και συναποφάσιζες. Θα πας λοιπόν στο Ειδικό Δικαστήριο, όπως μας προειδοποίησε εκείνος ο …μπιπ… Χαρακόπουλος τον Παπανδρέου; Και τι θα πεις στους τύπους με τα γουνάκια; Ότι ήταν έγκλημα το μνημόνιο του Παπανδρέου και δεν είναι έγκλημα που το συνέχισες εσύ;
 

ΥΓ: Νέες πληροφορίες από τη Συγγρού αναφέρουν ότι τα Ζάππειο 1, 2 και 3 θα κυκλοφορήσουν σε DVD, σε πολυτελή κασετίνα, με φωτογραφίες του προέδρου, ιδιόχειρες σημειώσεις, αυτόγραφο και δυο κουτιά Lexotanil για δώρο.

7 σχόλια:

  1. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά τα Ζάππεια 1, 2 και 3 θα κυκλοφορήσουν σε εγκυκλοπαίδεια 3 δερματόδετων τόμων, από τις εκδόσεις "Άδωνης Γεωργιάδης". Κατα προτεραιότητα θα διατεθούν στις πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες των σχολών μπακαλοοικονομικών και πολιτικάντικων επιστημών και μετά στο υπόλοιπο κοινό. Όταν τα αποθέματα εξαντληθούν, θα επανακυκλοφορήσουν σε DVD σε πολυτελή κασετίνα. Τόσο στην πρωτη όσο και στη δεύτερη εκδοχή της κυκλοφορίας τους (σε μορφή εγκυκλοπαίδειας 3 τόμων ή σε μορφή DVD) θα συνοδεύονται με τις φωτογραφίες του σημερινού αλλά και του χθεσινού προέδρου (ίσως λένε πληροφορίες και του αυριανού προέδρου, αυτό δεν είναι σίγουρο μέχρι στιγμή αλλά είναι υπό σκέψη), ιδιόχειρες σημειώσεις και αυτόγραφο μόνο του σημερινού προέδρου καθώς και η χαρτοπετσέτα με τις σημειώσεις του Παπαθανασίου που έδωσε στη Λαγκάντ αλλά και συνταγή Lexotanil των 200 mg για 3 χρόνια που θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν μόνο από το φαρμακείο του κ. Κώστα Λουράντου. Η ΝΔ και ο πρόδρος Σαμαράς ευχαριστούν τον εκδότη Άδωνη και τον φαρμακοποιό Κώστα για την εθελοντική προσφορά τους στα Ζάππειά μας.

    ΥΓ Με την απόκτηση ενώς εκ των παραπάνω πακέτων (εγκυκλοπαίδειας ή DVD και λοιπών), μπαίνετε απευθείας στην κλήρωση για την εντελώς δωρεάν απόκτηση των επόμενων 3 πακέτων των Ζαππείων 4, 5 και 6 που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 3 χρόνια (αν υπάρχουμε)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα, σωστός!

    Στην collector's edition θα υπάρχουν και σε memory stick οι προϋπολογισμοί αλογοκλέφτη (συλλεκτικά κομμάτια), τα στατιστικά που έστελνε στη eurostat, οι δηλώσεις Σαμαρά για έλλειμμα 4-4,5% το 2009 και οι δηλώσεις κουρασμένου πως ακόμη κι αν χάσει τις εκλογές θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κόμματος. Από το τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερή προσφορά Πέτρο! Εγώ ήδη υπέβαλα ηλεκτρονικά την αίτησή μου στη Συγγρού για να προλάβω να πάρω εγκαίρως το πακέτο πριν εξαντληθεί, αλλά και να μπω στην κλήρωση για το επόμενο πακέτο! Είδα και έπαθα να πάρω σειρά! Πέντε μέρες από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί προσπαθούσα, μάταιος κόπος....όμως δεν το έβαλα κάτω...και τελικά τα κατάφερα!Έχω το νούμερο - 1 111 1111 1111, αλλά ο ίδιος ο Αντώνης ο αρχηγός(ναι καλέ, αυτός απάντησε τελικά στα μηνύματά μου) μού έδωσε το λόγο της πολιτικής του τιμής ότι ο πακέτο είναι σα να το έχω ήδη στα χέρια μου! Πέτρο μου είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου! Δε με πιστεύεις? Να μη σώσω να δω τον Αντώνη μας πρωθυπουργό αν σου λέω ψέμματα!!!! Σου προτείνω να το πάρεις κι εσύ το πακέτο...Α! ξέχασα να σου πω και ΤΙ άλλα περιέχει το πακέτο, το παρτρέτο του Σιμπιλίδη σε γκραβούρα, τη βιογραφία του μοναχού Εφραίμ και μια κουκούλα τρομοκράτη κατεβασμένη από τον ίδιο τον πρόεδρο Αντώνη!

      Διαγραφή
    2. Έστειλα ήδη τον πατέρα μου να περιμένει έξω από τη Συγγρού από τις 4 τα χαράματα. Του είπα μόλις συναντήσει τον Μεσσία Σαμαρά να πέσει στα πόδια του να τον παρακαλέσει. Του είπα πως αν συναντήσει κανέναν άλλον να μη πέσει στα τέσσερα γιατί σε αυτό το δρόμο μπορεί να παρεξηγηθεί και να'χουμε άλλα.

      ΥΓ: Μπορείς να μου εξασφαλίσεις ένα γνήσιο αντίγραφο της χαρτοπετσέτας Παπαθανασίου προς Λαγκάρντ; Κυκλοφορούν πολλές μαϊμού σε χαρτομάντηλα και κ#λόχαρτα που σε ξεγελούν και χάνεις λεφτά...

      Διαγραφή
    3. Φυσικά Πέτρο μου και θα σου εξασφαλίσω ένα γνήσιο αντίγραφο! Μόλις πάρω στα χέρια μου το πακέτο, θα το ανοίξω και θα βγάλω πρώτη τη χαρτοπετσέτα, θα τη βάλω σε φάκελλο και θα σου τη στείλνω συστημμένη για να είμαι σίγουρος ότι θα την παραλάβεις εσύ ο ίδιος...μην τυχών και πέσει σε άλλα χέρια και κλαπεί! Θέλω διέυθυνσή σου λοιπόν και φυσικά Τ.Κ. Α! και μια παράκληση παρακαλώ! τέτοιο σπάνιο αριστούργημα θα σου στείλω εγώ που να ξέρεις θα στερηθώ με πόνο ψυχής, εσύ πάλι μου υπόσχεσαι σε αντάλλαγμα να μου στείλεις ένα...τετράφυλλο τριφύλλι????

      ΥΓ Πέτρο πες στον πατέρα σου να πέσει στα τέσσερα αν δει τον αρχηγό Αντώνη, αν δει τον μεγαλομεγάλο Μιχελάκη να πέσει στα τρία, αν τέλος δει τον παμέγιστο Φαήλο να σταθεί στο ένα σαν πελαργός, αν δει τους υπόλοιπους να κάνει την πάπια, μόνο έτσι θα πιάσει το κόλπο, είναι καρατσεκαρισμένο αυτό που σου λέω, μην το ξεχάσεις γιατί το'χασες το κορμί πατριώτη...α! συγγνώμη από άλλη διαφήμιση είναι αυτό!!! Το έχασες το πακέτο φίλε μου, ήθελα να πω!!! Καλή τύχη! καλή επιτυχία!!! Περιμένω με αγωνία νέα σου, εύχομαι να είσαι και σύ τυχερός σαν και μένα!!!!!

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω να χάσω και αυτή την ευκαιρία.
      Άλλωστε ήδη ο Σπίλμπεργκ αγόρασε τα δικαιώματα για τα 3 Ζάππεια και για τις συνέχειες που θα ακολουθήσουν και πρόκειται να τα επανακυκλοφορήσει στη σειρά "ταινίες επιστημονικής φαντασίας". Έχω φίλους στην Αμερική, θα μου στείλουν ένα πακέτο!

      ΥΓ: Τετράφυλλο τριφύλλι μπορείς να προμηθευτείς από τα γρφαεία της ΝΔ. Έχουν στην εξώπορτα μπάλες σανό για ψηφοφόρους και αν ψάξεις λίγο μπορείς εύκολα να βρεις...

      Διαγραφή
  3. Έστω και για να ..."αντικρούσεις' ειρωνικά το πρόγραμμα του Αντώνη του Σαμαρά, ασχολήθηκες με τις θέσεις του. Καλό αυτό!!
    Χρησιμοποιείς ειρωνεία, γιατι, προφανώς, δεν βρίσκεις κάτι αξιόλογο να αντικρούσεις.
    Αλλά πολιτική είναι άλλο πράγμα, άγνωστο σε σένα.
    Εσύ μόνο από σανό ξέρεις. "Κουκιά τρως, κουκιά μολογάς", που λέει ο σοφός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή