Σελίδες

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η Άνοδος και η Πτώση.


 

Ο Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» - ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη καθομιλουμένη. Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ η υπερασπιστική του γραμμή εστιάζεται στο ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Τρίχες κατσαρές δηλαδή, απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, αφού ο νόμος ορίζει ότι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι διαρκές έγκλημα και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του. Ουσιαστικά πάντως παραδέχεται το έγκλημα και προσπαθεί με νομικίστικους τρόπους να τη σκαπουλάρει.

Αρχικά να χαιρετήσω την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Έστω και πολύ καθυστερημένα η αρχή έγινε και το πρώτο πολιτικό λαμόγιο είναι στη στενή. Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες είναι ακόμη απ’ έξω, αλλά τουλάχιστον ο ελληνικός λαός (και οι πωλητικοί του) διαπιστώνουν ότι τελικά δεν είναι αδύνατον, όπως μας είχαν γανώσει τον εγκέφαλο, να διωχθούν ποινικά και να προφυλακιστούν τα καθάρματα. Ας το γνωρίζουν λοιπόν και οι υπόλοιποι κλέφτες ότι μόλις τελειώσουν με τις βουλευτικές τους ασυλίες (η κορυφαία τους ξεφτίλα) θα αντιμετωπίσουν το νόμο, που όλοι μας ελπίζουμε να είναι γι’ αυτούς όσο γίνεται πιο σκληρός, στα όρια της εκδίκησης.

Δευτερευόντως να σου αναφέρω κύριε Τσοχατζόπουλε ότι δεν με απασχολεί καθόλου ούτε η ηλικία σου, ούτε η παραγραφή των εγκλημάτων σου που μας διατυμπανίζεις, ούτε το αν πρόκειται για προεκλογικό τρυκ, ούτε αν γίνεις το εξιλαστήριο θύμα. Δικό σου το πρόβλημα. Για το δικό σου καλό, κοίτα να συνεργαστείς και να δώσεις τα ονόματα των υπολοίπων …gay που τα άρπαξαν, σε αυτή ή σε άλλες υποθέσεις, μπας και επιτύχεις εύνοια των δικαστών και μείωση της ποινής.

Όλα αυτά τα χρόνια που πολιτεύτηκες απήλαυσες την εμπιστοσύνη εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που σε τίμησαν με την ψήφο τους. Ανέβηκες πολύ ψηλά και διοίκησες αυτή τη χώρα από πολλούς υπουργικούς θώκους. Συναναστράφηκες με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ελίτ των πολιτικών και επιχειρηματιών.
Και κάπου εκεί έγινε το μεγάλο μπαμ.
Κάποια στιγμή σου ‘στριψε η βίδα, πήρες στροφές ανάποδες, θεώρησες πως τούτος ο λαός έχει γεννηθεί για να τρώει κουτόχορτο, στηρίχτηκες στη βουλευτική ασυλία, έβλεπες την ατιμωρησία των υπολοίπων και πέρασες στο έγκλημα.

Μπήκες στη πολιτική ξεβράκωτος και βγήκες από αυτή πάμπλουτος. Έζησες μια ζωή χλιδάτη, που όχι μόνο δεν δικαιολογείται από τα νόμιμα αποκτηθέντα έσοδά σου, αλλά φρόντιζες και να προκαλείς. Σκορπούσες το μαύρο χρήμα χωρίς αιδώ, φόβο και μέτρο. Αγόραζες το ένα ακίνητο μετά το άλλο, στις πιο ακριβές οδούς, σε αυτές που διαμένουν επιχειρηματίες, εφοπλιστές και κληρονόμοι δυναστειών. Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Δεινοκράτους.  Όλα μέσω off shore εταιριών. Δεν κρατούσες ούτε τα προσχήματα. Τέτοια ξετσιπωσιά. Που τελικά - ευτυχώς - θα πληρώσεις.

Στο κελί που σου έδωσαν μέχρι πρόσφατα διέμενε ο άλλος “επώνυμος” του real estate, ο Εφραίμ. Φαίνεται πως το συγκεκριμένο κελί αφορά αγοραπωλησίες ακινήτων από διακίνηση μαύρου χρήματος. Όμως, ακόμη κι αν είναι μόνο για Vips (πουστιά κι αυτή ε;) δεν παύει να είναι κελί.

Όλοι ξέρουμε (κι εσύ καλύτερα από εμάς) ότι δεν πρόκειται να μείνεις εκεί για πολύ. Θα ζητήσεις να βγεις με καμιά πεντακοσαρού για εγγύηση κι αν αυτό δεν πιάσει θα σε βγάλουν με “ανήκεστο” βλάβη της υγείας σου. 
Τι λες, μάντεψα σωστά;
Για όσο διάστημα όμως μείνεις έγκλειστος κάτσε να συλλογιστείς τα λάθη σου. Και για να σε βοηθήσω: λάθος δεν είναι που δεν κρύφτηκες, λάθος είναι που μας έκλεψες !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου