Σελίδες

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο14


Δέκα σημαντικές και ασήμαντες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση: 

Στη θέση Νο10:
Το Δημόσιο πλήρωνε ενοίκια 500.000 ευρώ για κτίριο που δεν χρησιμοποίησε.
Μισό εκατομμύριο ευρώ πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο για ενοίκια σε κτίριο στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν στέγασε τελικά καμία υπηρεσία του. Μέχρι το 1999 εκεί στεγαζόταν το παλιό νοσοκομείο Άγιος Παύλος ωστόσο το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις του στον Φοίνικα. Το δημόσιο όμως δεν σταμάτησε να καταβάλει τα ενοίκια για το κτίριο, με τη δικαιολογία ότι θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.
Αν και το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, από το 2005, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, η ευθύνη της καταβολής του ενοικίου πέρασε στη διοίκηση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος. Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, καθώς εντοπίστηκε νερό στα θεμέλιά του και σταμάτησαν οι εργασίες. Ωστόσο η καταβολή των ενοικίων συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι και το 2009, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή των χρημάτων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα την τελευταία πενταετία δαπανήθηκαν περίπου 500.000 ευρώ σε ενοίκια από το Δημόσιο και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου.

Λεφτά για πέταμα πάντως υπήρχαν.
Για να μη «ψάχνετε» και χάνουμε χρόνο, υπεύθυνοι είναι οι διορισμένες διοικήσεις του νοσοκομείου και όσοι τις διόρισαν. Για να σας δω…!
 

Στη θέση Νο9:
Χάκερ «έσπασαν» το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
Χάκερ χτύπησαν το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης την Παρασκευή 6 Απριλίου, προκαλώντας e-ταλαιπωρία σε χιλιάδες γιατρούς και ασφαλισμένους. Ειδικότερα, στις 6 Απριλίου το σύστημα μπλόκαρε, καθώς «φορτώθηκε» με 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές. Μετά από αυτό οι υπολογιστές των γιατρών “πάγωσαν”, αφού το σύστημα υπέστη ζημιά προκαλώντας την ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ρε λεβέντες, δε χακάρετε την ΕΚΤ και το ΔΝΤ;
Άμα θέλετε να κάνετε πλάκα, κάντε σ’ αυτούς τους κερατάδες, για να γελάσουμε κι εμείς.


Στη θέση Νο8:
Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Κύπελλο του Σπύρου Λούη.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι απέκτησε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s το ιστορικό Ασημένιο Κύπελλο του Σπύρου Λούη.
Όπως έγινε γνωστό, το Κύπελλο κατακυρώθηκε στο Ίδρυμα έναντι 450 χιλ. λιρών (544 χιλ. ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140 χιλ. ευρώ. Σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα γνωστοποιεί ότι θα μοιραστεί το Κύπελλο με τον Ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015.

Το Υπουργείο «Πολιτισμού» (δες διακίνησης υπόγειου χρήματος) αρχικά απεφάνθη ότι «μπορεί να είναι αντίγραφο και όχι το πραγματικό», ενώ μετά το γέλιο που έπεσε, το γύρισε στο «δεν αποτελεί έργο Εθνικής Κληρονομιάς».
Ώρες-ώρες αναπολώ τον Καραμανλή το νεότερο που ήθελε να καλύπτει το ΙΚΑ τις πλαστικές στήθους.
O tempora  o mores!


Στη θέση Νο7:
Το μνημόνιο οδηγεί τους Ιρλανδούς πίσω στον IRA !
Έρευνα για τους Irish Times καταγράφει ενίσχυση του Σιν Φέιν, πολιτικού σκέλους του IRA, το οποίο είναι πλέον το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης. Εν όψει και του δημοψηφίσματος για το δημοσιονομικό σύμφωνο στις 31 Μαΐου το κόμμα των Εργατικών που στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν υποστεί μεγάλη φθορά, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 25% της εκλογικής δύναμης.
Αναλυτικά, στην τελική εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα θα έπαιρναν:
• Φάιν Γκέιλ 25% (-4% σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο)
• Σιν Φέιν 15% (+2%)
• Φιάνα Φέιλ 11% (-1%)
• Εργατικοί 10% (-5%)
• Πράσινοι 1% (αμετάβλητοι)
• Ανεξάρτητοι 13% (+2%)
• Αναποφάσιστοι 25% (+6%)

Λευτεριά στον Κουφοντίνα ρεεεε!


Στη θέση Νο6:
Συνελήφθη για χρέη ο πρώην «καφετζής» της Βουλής.
Για χρέη προς το Δημόσιο συνελήφθη 49χρονος, πρώην ιδιοκτήτης του καφενείου και του εστιατορίου της Βουλής. Το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει : «Συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου ένας 49χρονος Έλληνας επιχειρηματίας για οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 316.472,16 ευρώ».

Έβλεπε τι γινόταν γύρω του, είπε να αρπάξει κι αυτός κάτι.
Είδες τι παθαίνεις με τις κακές συναναστροφές;


Στη θέση Νο5:
Απόφαση-δικαίωση για τα θύματα της «ΗΛΙΟΣ».
Δικαίωση για τη μνήμη των 121 θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους της «Ήλιος», που είχε  συντριβεί τον Αύγουστο του 2005 στο Γραμματικό, αποτελεί η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ύστερα από διαδικασία πέντε μηνών ομόφωνα κήρυξε ενόχους τους κατηγορουμένους χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό και τους τιμώρησε με συνολική ποινή φυλάκισης 123 ετών, τον καθένα, με εκτιτέα τα 10 χρόνια.

Ποτέ κανένα θύμα δεν «δικαιώθηκε» από την καταδίκη των ενόχων. Αυτοί που έφυγαν δεν θα επιστρέψουν και οι συγγενείς βλέπουν με πίκρα τις ποινές να εξαγοράζονται.


Στη θέση Νο4:
218 δις έχει ξοδέψει η Ελλάδα για εξοπλισμούς από το 1974!!
Παρέμβαση γύρω από το ζήτημα των εξοπλιστικών/αμυντικών δαπανών στην Ελλάδα έκανε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με αφορμή την παγκόσμια μέρα μείωσης των εξοπλισμών.
Στην ομιλία του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ανέφερε πως η χώρα από τη μεταπολίτευση ως σήμερα έχει ξοδέψει συνολικά 218 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές και εξοπλιστικές δαπάνες συνεισφέροντας έτσι στη διόγκωση του δημοσίου χρέους.
Από τα εξοπλιστικά προγράμματα επωφελήθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές, ρωσικές και αμερικάνικες πολεμικές βιομηχανίες.

Δεν γνωρίζω αν οι αριθμοί είναι ακριβείς, γιατί είναι η πρώτη φορά που δίνονται στη δημοσιότητα παρόμοια στοιχεία και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- διασταύρωσή τους. 
Είχα γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση πως θα ήταν πολύ σημαντικό να μας δώσει κάποιος πωλητικός ή δημοσιογράφος τα νούμερα για τους εξοπλισμούς της χώρας μας τα τελευταία 30 χρόνια. Για να δούμε αν μαζί τα φάγαμε και, κυρίως, για να μάθουμε πόσα από τα δισεκατομμύρια που μας έστελνε η Ευρώπη ως …“βοήθεια”, της τα επιστρέφαμε στο ακέραιο και με τόκο!


Στη θέση Νο3:
Οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε!
Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει πως το 50% των Ελλήνων αδυνατεί να αγοράσει τρόφιμα. Η Ελλάδα κατακτά άλλη μία αρνητική πρωτιά, ξεπερνώντας ακόμη και τη Βουλγαρία στην αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών.
Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια του πληθυσμού που ζει πλέον στα όρια της φτώχειας. Το 45% των ερωτηθέντων αποκαλύπτει πως το μόνιμο άγχος του είναι οι συνεχείς λογαριασμοί, το 73% παραδέχεται ότι καθυστερεί την αποπληρωμή των λογαριασμών του, ενώ το 63% παραδέχεται ότι δυσκολεύεται να καλύψει τις δαπάνες περίθαλψης των ίδιων και των συγγενών του.

Στο μεταξύ ο Βενιζέλος υπόσχεται πως αν νικήσει (;) στις εκλογές θα ενισχύσει τα χαμηλά εισοδήματα και δεν θα επιβάλλει νέους φόρους (απλά θα αυξήσει τους ήδη υπάρχοντες), ο Σαμαράς ζητάει αυτοδυναμία και να του λύσουμε τα χέρια γιατί ξέρει το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει με …ισοδύναμα μέτρα (Ωχ, Παναγία μου), οι λοιποί το ίδιο θλιβεροί ζητάνε άρνηση του χρέους και επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου. 
Στο μεταξύ, κόσμος πάει κι έρχεται στα κόμματα, ανίερες συμμαχίες, κωλοτούμπες και τσάμπα μάγκες.


Στη θέση Νο2:
Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Το κατώφλι των φυλακών του Κορυδαλλού πέρασε την Τρίτη 17 Απριλίου ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο πρώην υπουργός, βαρύνεται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μετά την 8ωρη απολογία του, οι δικαστικοί λειτουργοί έκριναν ότι η βαρύτητα του αδικήματος είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενώ έκριναν τον πρώην υπουργό ύποπτο φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσω off shore των οποίων ήταν αφανής ιδιοκτήτης, νομιμοποίησε παράνομες αμοιβές που έλαβε ως υπουργός για συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων.

Ο πολιτικός που «μεσουράνησε» επί τρεις τουλάχιστον 10ετίες φαίνεται πως έκανε την αρχή. Ευχή όλων είναι να τον ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι απατεώνες, ανεξαρτήτως κόμματος και να τερματιστεί επιτέλους ο φαύλος κύκλος της μίζας και της διαπλοκής.


Στη θέση Νο1:
Ο Δημήτρης Μητροπάνος δεν είναι πια μαζί μας.
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μητροπάνος. Μας άφησε σε μια εποχή πολύ δύσκολη, όπου ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη τις φωνές των γνήσιων εκφραστών του.
Η παρέα στην αντίπερα όχθη όλο και μεγαλώνει. Κι εμείς στην από δω συνεχίζουμε και παραμένουμε πάντα γελαστοί και γελασμένοι.

10 σχόλια:

  1. Για το κύπελλο του Λούη, πριφανώς το ελληνικό κράτος θεωρεί κειμήλιο το βραβείο της Παπαρίζουν στη Γιουροβίζιον και προτιμά αυτό στην εθνική συλλογή του.


    Όσο για τους εξοπλισμούς, το χειρότερο δεν είναι ότι έχουμε πληρώσει τόσα και τόσα δισ. ευρώ γι αυτούς, αλλά ότι παρόλο που τα χουμε πληρώσει, αυτοί οι εξοπλισμοί... δεν υπάρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι καλά να λέμε που δεν το αγόρασε καμιά Μέρκελ για να πίνει το τσάι της ή κανας Σαρκοζύ για να κατουράει το νεογέννητο.
    Όσο για τους εξοπλισμούς δεν έχεις δίκιο. Απλά για λόγους ασφάλειας τους φυλάμε στα διαμερίσματα του Άκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10.Δεν πρέπει να ειναι η μόνη περίπτωση κατασπατάλησης χρημάτων.
    Θα υπάρχουν πολλές ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις.
    9. Χα-χα, ρεζίλι τωνε σκυλιώνε.
    8. Καλά που το πήρε ο Νιάρχος. Στο Υπ.Πο. δε ξέρουν τι τους γίνεται.
    7.-
    6. Χώστε τονε μέσα τον καφετζή για τα καλά. Και δήμευση περιουσίας.
    5. Τραγική ιστορία, την ημέρα εκείνη τη θυμάμαι πολύ καλά.
    4. Εξοπλισμοί, το μεγάλο φαγοπότι πολλών σε βάρος μας.
    3. Αμα ο Μπένι κι ο Τόνι_ έχουν να φάνε,πώς θα πιστέψουν οτι κάποιοι μαλάκες ( αυτοί που τους ψηφίζουν ) δεν έχουν ; Αφου τρώνε αυτοί και το συνάφι τους, οι άλλοι απλά ειναι άτυχοι.
    2. Αυτον τον ηλίθιο δεν τονε κατάλαβα ποτέ, δεν τον χώνεψα ποτέ και να που δικαιώνομαι, αλλα θέλω να φέρει πίσω τα κλεμμένα. Δε με νοιάζει αν τα χει η κόρη του δε ξερω ποιός, τα θέλουμε πίσω και με τόκους κι αυτός να μείνει μεσα παρέα με βαρυποινίτες ως το τέλος.
    1. Ουτε αυτον τον συμπάθησα, σόρρι. Στο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προβληματίστηκα για το αν θα έγραφα τις υπόλοιπες 9 "σημαντικότερες" ειδήσεις, για μένα μόνο η απώλεια του Δ. Μητροπάνου είχε σημασία την εβδομάδα που πέρασε.
    Ίσως δεν είμαι αντικειμενικός στη κρίση μου, τον Μητροπάνο τον λάτρευα από μικρό παιδί. Ήταν - και είναι - στα δικά μου τα μάτια ο σημαντικότερος τραγουδιστής, καλύτερος και από Στέλιο, Στράτο κλπ. Μπορεί σε κάποιος αυτό να ακούγεται ως "ιεροσυλία", αλλά πρόκειται για καθαρά προσωπική άποψη.
    Πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του με κέρδισε για το χαμηλό του προφίλ. Δεν είχε βεντετισμούς, απλός λαϊκός άνθρωπος μέχρι το τέλος. Κομμουνιστής από μικρός, αλλά ποτέ δεν αναμίχθηκε με την πολιτική. Πολλοί άλλοι στη θέση του θα είχαν εξαργυρώσει αυτή τη δημοτικότητα.
    Και μη νομίζεις tzonako, δεν έχουν απομείνει και πολλοί πια που να αξίζουν το σεβασμό μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέτρο καλημέρα,
    δε θέλω να ειμαι ασεβής κι αγενής,
    απλά δεν τον συμπάθησα, ωστόσο σέβομαι την πορεία του σαν καλλιτέχνης.
    Πέρασε δύσκολα σε σχέση με πολλούς και βασανίστηκε απο καρκίνο.
    Λυπάμαι να σε στενοχώρησα, ούτε ο Καζαντζίδης με ξετρέλλαινε, ουτε ο Θ.Αγγελόπουλος που τόσα γράφτηκαν με το χαμό του.
    Με λύπησαν πολύ άλλες απώλειες όπως του Θ.Βέγγου, παλιότερα του Ν.Ξυλούρη και του Μ.Λοϊζου. Οπως θα με λυπήσει περισσότερο η απώλεια του Πελέ κι οχι του Μαραντόνα, του Κώστα Βουτσά και οχι τόσο του Μπάρκουλη κλπ κλπ.
    Οταν χάνεται άνθρωπος πάντα λυπάσαι, δεν εισαι αναίσθητος.
    Είτε ειναι γιατρός είτε οικοδόμος, είτε ειναι σταρ είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε tzonako που με στενοχώρησες.

      Αν μη τι άλλο υπάρχει αμοιβαίος αλληλοσεβασμός και η πλήρης ελευθερία να εκφράζουμε τις προσωπικές μας απόψεις, χωρίς γαρνιτούρες και σάλτσες μήπως δυσαρεστήσουμε τον άλλον!
      Απολύτως σεβαστή η άποψή σου και καλοδεχούμενη. Αυτό έλειπε!!!

      Οι 3 που ανέφερες υπήρξαν πραγματικά ογκόλιθοι στο χώρο τους και πραγματικά αξεπέραστοι.

      Ο Μαραντόνα δεν μου άρεσε ποτέ, όχι λόγω ταλέντου το οποίο είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά λόγω χαρακτήρα.
      Τον Πελέ τον θαύμαζα μέχρι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ...14χρονο αγόρι.
      Και από τον ΠΑΟ έχουν περάσει μερικοί πολύ καλοί παίκτες, αλλά τσόγλανοι, και προσωπικά ποτέ δεν τους συμπάθησα.

      Θα μου πεις, "καλά ρε φίλε, τον παπά παριστάνεις;"
      Απλά πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος είναι μια ολότητα, δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα καλά από τα κακά του στοιχεία ανάλογα την περίσταση και πως για να τον κρίνω πρέπει να γνωρίζω όσο γίνεται περισσότερες πτυχές του χαρακτήρα του.

      Δεν είμαι εγώ ο δικαστής, ο κριτής, ο σοφός και ο δίκαιος, απλά λέω τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  6. Ούτε εγώ υπήρξα θαυαμστής του Μητροπάνου, αν και είχε μερικά σπουδαία τραγούδια.
    Αλλά δε μου άρεσε ο τρόπος ερμηνείας του.
    Κι επειδή ασχολούμαι από μικρός με τη μουσική, έχω αποφανθεί κι εγώ και άλλοι καλύτεροι γνώστες από μένα, ότι ο Μητροπάνος φάλτσαρε συνεχώς, δεν πάταγε σωστά στις νότες και ήταν αρκετά άρρυθμος για τραγουδιστής.

    Παρόλα αυτά επρόκειτο για αξιοπρεπέστατο άνθρωπο, του οποίου η ποιότητα δε φαίνεται μόνο από το προσγειωμένο προφίλ του, αλλά κυρίως από τις επιλογές που έκανε στην πορεία του.
    Δεν έκανε ποιοτικές εκπτώσεις ποτέ και συνειδητά συνεργάστηκε μόνο με ανθρώπους που είχαν πραγματικά σπουδαίο ταλέντο και υψηλή αισθητική (Τόκας, Κραουνάκης, Μικρούτσικος, Αλκαίος, Νικολακοπούλου, Γράψας κλπ)


    ΥΓ.: Πάντως μεταξύ Πελέ και Μαραντόνα επιλέγω Ντιέγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ ιδιαίτερα με τη μουσική, ούτε γνώσεις έχω, στο φτωχό μου το αυτί όμως μου άρεσε πολύ ο τρόπος που ερμήνευε τα τραγούδια του.
      Όσο για το «φάλτσος» τι να πω; Δεν έτυχε να το ακούσω ποτέ και μου κάνει εντύπωση πως τόσοι πολλοί μεγάλοι και καταξιωμένοι συνθέτες του εμπιστεύονταν τα τραγούδια τους!
      ΥΓ: Τα είπα και στον tzonako πιο πάνω, μεταξύ Πελέ και Μαραντόνα επιλέγω …Σαραβάκο !!!

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω ότι αυτό το ιδιαίτερο φάλτσο του ήταν η ιδιαίτερη ερμηνεία που ήθελαν να δώσουν στα τραγούδια τους.
      και μάλλον τους άρεσε αυτή η ιδιαίτερη ερμηνεία του Μητροπάνου, όπως και στους περισσότερους.

      Εγώ , ντροπή μου αλλά, προτιμώ Νταλάρα απ αυτή τη σκηνή!
      Τα παλιά του εννοείται με Λοίζο, Κουγιουμτζή κυρίως.
      Τον σιχαίνομαι ως άνθρωπο, αλλά έχει ο πούστης φοβερή δισκογραφία...


      Και φυσικά αλλάζω την ψήφο μου και τη δίνω στο Σαραβάκο!

      Διαγραφή
    3. Για τον Νταλάρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Φωνάρα αλλά και υπερόπτης-αλαζόνας (όλους τους κρίνω, ε;).
      Αν και τελευταία φαίνεται να διορθώνεται αφού αντέχει τη γιούχα και τα νεράτζια (κακώς του τα έριξαν, το θεωρώ ξεφτίλα τους).

      Ο Σαραβάκος σαν ταλέντο δεν έχει καμία σχέση με Πελέ και Μαραντόνα, αλλά εμένα με έκανε πολλές φορές να χαρώ. Και αυτό κρατάω.
      Είπαμε, δεν είμαι αντικειμενικός κριτής, βαράτε με...!

      Διαγραφή