Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι ...υπεράνω!



Τα σύννεφα φαίνεται πως αραίωσαν κι άρχισε μια ολόκληρη Ελλάδα να πέφτει από εκεί μέσα.  

Εξαρθρώθηκε το κύκλωμα τοκογλυφίας της Θεσσαλονίκης, ή, μάλλον, ένα παρακλάδι της. Θεωρώ τουλάχιστον ουτοπικό να πιστεύουμε ότι με τις 53 συλλήψεις καθάρισε η κόπρα. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως αν δεν τους κατέδωσαν οι «πελάτες», στη προσπάθεια να απαλλαγούν από τους δυσβάστακτους τόκους, να σώσουν τις περιουσίες τους, να γλιτώσουν τις αυτοκτονίες, μάλλον πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από άλλη, εξίσου εγκληματική οργάνωση. Αυτό που θεωρώ εντελώς απίθανο είναι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να οδηγήθηκαν στην εξάρθρωση της σπείρας κατόπιν δικών τους ερευνών.

Οι εμπλεκόμενοι, μέσα από δικογραφία 15.000 σελίδων, κατηγορούνται για τοκογλυφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατάχρηση εξουσίας, οπλοκατοχή, εκβίαση. Στο μαφιόζικο κύκλωμα συναντάς κάθε καρυδιάς καρύδι: εφοριακούς, τραπεζικούς, αστυνομικούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους.

Το κύκλωμα δρούσε επί μια 15ετία. Σαν κάθε εγκληματική οργάνωση που σέβεται τον εαυτό της είχε οργάνωση, αρχηγούς, υπαρχηγούς, μέλη, ήταν δε διαιρεμένη σε 4 ομάδες οι οποίες λειτουργούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, αλλά και συνεργαζόντουσαν.
Η δράση της ήταν κύρια η παροχή «προστασίας» σε καταστηματάρχες της Βόρειας Ελλάδας και η τοκογλυφία. Τα ποσά που απεκόμιζαν από εκβιασμούς και τοκογλυφία τα ξέπλεναν μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ (παλιό το κόλπο).

Η παρακολούθηση ξεκίνησε πριν από 9 μήνες. Και έβγαλε …λαβράκια.
Από τους συλληφθέντες, αρχηγός φέρεται ο Μ. Καραμπέρης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος του ΛΑΟΣ! (Το όνομα του έχει εμπλακεί και στο σκάνδαλο Βατοπεδίου). Σώωωωπα!!!
Ακολουθεί ο δημοσιογράφος Γ. Φερέτης,  πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας! Άντε!!!
Και έπεται ο  Χρ.  Παπαχατζής, ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης,  γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και  είναι τέως  πρόεδρος του συλλόγου εφοριακών Θεσσαλονίκης. Δεν το πιστεύω!!!

Απορώ με αυτούς που απορούν, πως γίνεται τέτοιου είδους καθάρματα να έχουν παρεισφρήσει σε κομματικούς σχηματισμούς. Μα και πως αλλιώς θα εξασφάλιζαν την απαραίτητη κάλυψη και το ακαταδίωκτο;
Προτείνω σε όλους τους αιθεροβάμονες, αν θέλουν και στο μέλλον να εξαρθρώσουν εγκληματικές οργανώσεις, να αρχίσουν το ψάξιμο από τα κόμματα. Θα βρουν μπουμπούκια.

Διαβάζω πηχυαίους τίτλους που δεν διαθέτουν ίχνος πρωτοτυπίας:
Πολίτες υπεράνω υποψίας…
Έκπληξη προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη…
Εμβρόντητη η κοινή γνώμη…
Διακομματική μαφία…

Καλά, για σοβαρευτείτε! Δηλαδή τι περιμένατε; Μήπως περιμένατε τα μέλη της σπείρας που έσπερνε πανικό και θάνατο να είναι τίποτα πρεζόνια; τίποτα άστεγοι περιθωριακοί τύποι; τίποτα άνεργοι οικοδόμοι; κανας αδιόριστος του ΑΣΕΠ;

Αν ήταν τέτοιοι θα τους είχατε βρει από την πρώτη μέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις προφανέστατα και θα μιλάμε πάντα για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και …πως τους είπαμε; … Α, ναι: υπεράνω πάσης υποψίας!!!

5 σχόλια:

  1. Τα... μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!
    Ό,τι έγραφα πριν από λίγο.
    Υπεράνω πάσης υποψίας οι δημοσιογράφοι, οι δικηγόροι, οι μπάτσοι, οι πολιτευτές ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ...
    Πάλι καλά που δε βγήκαν και οι συνήθεις γριές να δηλώσουν στις ειδήσεις ότι "ήταν πολύ ήσυχοι στη γειτονιά, πάντα έλεγαν καλημέρα, πλήρωναν τα κοινόχρηστα και δεν είχαν δημιουργήσει ποτε πρόβλημα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια φορά ψώνιζα μαρούλια και μου χαμογέλασε.
      Τις προάλλες βγήκα από το κομμωτήριο και μου είπε "με γεια το μαλλί".
      Αποκλείεται να είναι αυτός σας λέω!

      Διαγραφή
  2. Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες ! Ελεος.
    Πρέπει να εχει πολύ περισσότερο βάθος το πράγμα και να εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι.
    Λες γι αυτο να αποφάσισαν να ελαφρώσουν τις φυλακές τις προάλλες ;
    Μα τι λεω, ο Φερέτης ειναι ελεύθερος αφού έδωσε 200. χιλ. ευρω εγγύηση ! ειχε ο φουκαράς 200 χιλιάρικα για ώρα ανάγκης, ψιλοπράματα.
    Πόσοι ακόμα θα πιαστούν, πόσοι θα μπούν και θα μείνουν φυλακή και πόσοι θα πληρώσουν ειναι το θέμα.
    Αν ειναι να τους πιάνουν και μετά να τους αφήνουν, χέσε μέσα, δε γίνεται τίποτα. Κι αν ειναι και στελέχη κομμάτων, άσε, θα πέφτει πολλή συναλλαγή στο παρασκήνιο.
    Είμαστε για γέλια και για κλάμματα φίλε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μια ώρα ανάγκης πάντα σου βρίσκονται 200 χιλιάρικα. Τι δηλαδή, εσύ δεν τα’χεις;

      Εγώ δεν θα προλάβω τις δίκες, ίσως τα παιδιά μου στα βαθιά τους γεράματα. Και επειδή τους πεθαμένους δεν τους βάζουν φυλακή, ούτε και οι κατηγορούμενοι θα ζήσουν για να το δουν. Προβλέπω επίσης σε καμιά 15αριά μέρες οι προσωρινά έγκλειστοι να κάνουν και αίτηση αποφυλάκισης, περιμένοντας τακτική δικάσιμο (από τις Ολλανδικές Αντίλλες ή τα νησιά Κέιμαν, όπου θα καταφύγουν κι εμείς θα τους ψάχνουμε).

      Αυτές τις μέρες κανονίζεται ποιους πολιτικούς θα καρφώσουν και για ποιους θα κρατήσουν τη ρουφιανιά γι’ αργότερα. Καθάρματα είναι, όχι ηλίθιοι !

      Διαγραφή