Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Το δίδυμο της συμφοράς


Στου κασίδη το κεφάλι μαθαίνουν όλοι κομμωτική.

Κάπως έτσι μπορεί κάποιος να αποδώσει την νέα επιτυχία Ρέππα – Βενιζέλου. Οι δύο εν λόγω μεγαλοσχήμονες του τίποτα δεν σταματούν πουθενά. Έχουν βάλει ως στόχο της (όχι από οικονομικής άποψης) μίζερης ζωής τους μέχρι να ξεκουμπιστούν να μας απαυτώσουν ολοκληρωτικά.

Έτσι, μετά τις τεράστιες επιτυχίες που έχουν σημειώσει έως τα τώρα στα υπουργεία που «προΐστανται», όπως απογραφή Δ.Υ., ενιαίο μισθολόγιο, εφεδρεία στο Δημόσιο κλπ για τον πρώτο, καταπολέμηση της διαφθοράς στις υπηρεσίες του Υπουργείου του, είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών, πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, μείωση της γραφειοκρατίας, τόνωση της επιχειρηματικότητας, διαπραγματεύσεις με τους δανειστές κλπ από τον δεύτερο, αποφάσισαν να διευρύνουν κι άλλο τους ορίζοντές τους.

(
Που λέει ο λόγος “προΐστανται”, στην ουσία βολοδέρνουν απλά στα γραφεία τους και στας Ευρώπας ίσα για να εισπράττουν μισθούς και εκτός έδρας. Τη δουλειά την κάνει η τρόικα, αυτοί τυπικά υπογράφουν και δεν έχουν ούτε καν τη τσίπα με τέτοιο καπέλωμα να παραιτηθούν και να πάνε σπίτι τους).

Με κοινή τους απόφαση (βλ. σκέτη υπογραφή) αυτές οι δύο υπουργάρες και αφού έχουν εξαντλήσει τον Έλληνα ιδιώτη-παράσιτο που τον έβαλαν στο δημόσιο από παντού για να ελέγχει-εποπτεύει τις αμαρτίες του δημοσίου, στράφηκαν και σε ιδιωτικές εταιρείες-παράσιτα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση (και με αδιευκρίνιστο μέχρις στιγμής τίμημα) «Γάλλοι εμπειρογνώμονες θα προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης».
Παραβλέπω το γεγονός ότι ο όρος «προσφορά» δεν παραπέμπει σε αμειβόμενες υπηρεσίες, για να πάω παρακάτω.

Δηλώσεις Βενιζέλου επί του θέματος δεν βρήκα. Αυτός ασχολείται με το PSI(στίρι) και δεν έχει χρόνο. Γι’ αυτό θα αρκεστούμε στις δηλώσεις του έτερου Καπαδόκη με την απαράμιλλη λογοδιάρροια.

Τάδε έφη Ρέππας: «κεντρική πολιτική, είναι ο πυρήνας της πολιτικής για τη μεταρρύθμιση στο κράτος».
Πως είπατε; Ναι, αυτό!

Και συνεχίζει:
«…η αξιολόγηση αυτή, δεν αφορά μόνο κάθε έναν εργαζόμενο χωριστά, αλλά και μία υπηρεσιακή μονάδα, η οποία αξιολογείται με βάση το σε ποιο βαθμό πέτυχε τους στόχους που έχει θέσει, άρα και δι' αυτού του έμμεσου τρόπου αξιολογείται ο υπάλληλος που εργάζεται σε αυτήν την υπηρεσία ως μέλος μιας ομάδας».
Δηλαδή, αν ο υπάλληλος δεν είναι τενεκές, αλλά η Υπηρεσία του κριθεί (σημ: από τη γαλλική ιδιωτική εταιρεία) ότι δεν αποδίδει το έργο για το οποίο συστήθηκε και εντέλει δεν αποσκοπεί σε τίποτα η ύπαρξή της, αυτομάτως κρίνεται και αυτός άχρηστος και πάει σπίτι του;
Όμορφα !
Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Η εν λόγω γαλλική ιδιωτική εταιρεία θα ασχοληθεί και με το τσίρκο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τους κλόουν υπουργούς της; Και εσείς κρατικοδίαιτοι είστε, του χειρίστου μάλιστα είδους και εντελώς αποτυχημένοι. Κάνατε ότι χειρότερο μπορούσατε για να μας φθάσετε στο σημερινό αδιέξοδο. Συνεχίσατε, προς το νεοφιλελεύθερο-καταστροφικότερο, την πολιτική της δεξιάς συμμορίας Καραμανλή του ακαταλληλότερου. Δεν κατορθώσατε να σταματήσετε την κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας. Αντίθετα, το μόνο που κάνατε ήταν να επιταχύνετε για να μας οδηγήσετε γρηγορότερα και ασφαλέστερα στο βάθος της χαράδρας. Ακόμη και σήμερα ούτε και εσείς γνωρίζετε που βρίσκεται το σημείο πρόσκρουσης.
Όλα αυτά δεν απαιτούν ιδιαίτερες οικονομικές ή πολιτικές ικανότητες. Το να είσαι προδότης αρκεί.

Παρακάτω:
«Η αξιολόγηση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ και ενδεχομένως να προσφέρουν τεχνική βοήθεια, κατά περίπτωση, και ιδιωτικοί φορείς».
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ σου απάντησε ήδη. Το καταστατικό του ΑΣΕΠ ορίζει πως σκοπός του φορέα είναι η αξιολόγηση του προς πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού, μέσα από την υφιστάμενη νομοθεσία. Σκοπός του φορέα δεν είναι η απόλυση του. Φαντάσου λοιπόν ένα ΑΣΕΠ που πριν από 5-10 χρόνια προσέλαβε υπάλληλο, σήμερα αποφασίζει να τον απολύσει. Με λίγα λόγια το ΑΣΕΠ …αυτοαναιρείται!
Κε Ρέππα, μπορώ να αντιληφθώ τι εννοούμε όταν λέμε αξιολόγηση υπαλλήλου εφορίας, τελωνείου, πολεοδομίας. Λόγω της βλακείας του εγκεφάλου μου όμως αδυνατώ να καταλάβω με ποια κριτήρια θα αξιολογείται η εργατικότητα και η προσφορά ενός πυροσβέστη, ενός μητροπολίτη, ενός πιλότου της Π.Α., ενός οδηγού του ΕΚΑΒ, ενός μικροβιολόγου του ΕΣΥ και πολλών άλλων. Μπορείς να μου το εξηγήσεις εσύ;

Και ο Ρέππας κορυφώνει (στα μούτρα μας):
«…δεν υπάρχει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρξουν απολύσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης».
Ρε παιδιά, ας με βοηθήσει κάποιος που κατάλαβε. Αν δεν το ‘παθα ακόμη το εγκεφαλικό, το βλέπω να ‘ρχεται …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου