Σελίδες

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι κυριότερες ειδήσεις Νο2


Η ειδησεογραφία της εβδομάδας που πέρασε σε αντίστροφη μέτρηση:

Στη θέση Νο10:
Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέος κατέφυγε στην Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζητώντας την αποφυλάκισή του.
Κοίτα βρε φίλε μου πως εννοούν μερικοί τα “ανθρώπινα δικαιώματα”!
Σε λάθος όργανο κατέφυγες κύριε τέως. Καλύτερα να απευθυνθείς στην Ύπατη Αρμοστεία Ποδοσφαιρικής Παράγκας.


Στη θέση Νο9:
Οι αγρότες επιστρέφουν στους δρόμους από τη Δευτέρα.
Άντε ντε! Είπα κι εγώ, θα μας στήσετε φέτος στο ραντεβού; Κι εμείς τι θα απογίνουμε χωρίς Μπούτα και Κοκκινούλη; Τι θα κάνουμε χωρίς τις απευθείας συνδέσεις με τον Αλμυρό, τις Μικροθήβες και τα διόδια των Μαλγάρων;


Στη θέση Νο8:
Σωκράτης Ξυνίδης: “Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος αν παραιτηθεί ο Παπανδρέου”.
Όχι ρε Σωκράτη, μη μας το κάνεις αυτό. Έχει ανέβει όλη η πολυκατοικία στη ταράτσα και απειλεί πως θα πέσει. Ξανασκέψου το. Θα σώσεις ζωές!


Στη θέση Νο7:
Κ. Σημίτης: “Πολιτικά μοιραίο λάθος το μνημόνιο”.
Καλή θα ήταν και η αυτοκριτική κε Σημίτη. Έχεις κάνει και συ μοιραία πολιτικά λάθη. Πού’ντο πού’ντο το δαχτυλίδι…;


Στη θέση Νο6:
Γ. Μιχελάκης: “Οι επισημάνσεις Προβόπουλου και Σημίτη δικαιώνουν τη ΝΔ”.
Απορία δική μου: αυτός τι παίρνει; Αυτό κατάλαβε από τα λόγια τους; Έχω την εντύπωση, και συνέντευξη της Τζούλιας να διάβαζε …θα καταλάβαινε το ίδιο.


Στη θέση Νο5:
Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" (ναι, αυτό που έγραψε για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή του ανιψιού και άλλες πίπες)  οι ΗΠΑ επεξεργάζονται σενάριο σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ να υιοθετηθεί το δολάριο ως εθνικό της νόμισμα.
Να υποψιαστώ πως γινόμαστε (και τυπικά) η 53η πολιτεία των ΗΠΑ;
Ο κύβος ερρίφθη. Η νέα δραχμή θα είναι το …παλιό δολάριο !


Στη θέση Νο4:
Έφοδος στα γραφεία της Standard & Poor's στο Μιλάνο από Ιταλούς καραμπινιέρους, παρουσία εισαγγελέα.
Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος (Guardia di Finanza) κατάσχεσε υπολογιστές, σκληρούς δίσκους και έγγραφα των τριών αναλυτών του οίκου που εργάζονται στο Μιλάνο, με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν την αγορά με «ανακριβείς, αναληθείς ή αβάσιμες κρίσεις που αφορούν την αξιοπιστία του οικονομικού και τραπεζικού συστήματος της χώρας».
Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός Μόντι ούτε καν είχε ενημερωθεί !!!
Εδώ στην Ελλάδα ακούει κανείς;;; Που αυτοί οι Οίκοι Ανοχής μας πήραν τα παντελόνια, τα σώβρακα, τις δουλειές μας, τα σπίτια, τις οικονομίες μας, τώρα ζητάνε μάτια και νεφρά!


Στη θέση Νο3:
Τα νομοσχέδια SOPA και PIPA συζητούνται στο Κογκρέσο/Γερουσία των ΗΠΑ, στα πλαίσια της καταπολέμησης της διαδικτυακής πειρατείας και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.
Πολύς λόγος έγινε τη βδομάδα που πέρασε για τα μαλακονομοσχέδια SOPA και PIPA. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το φόβο της καταψήφισης (είχε εναντιωθεί και ο Λευκός Οίκος) μπήκαν στο συρτάρι. Μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη μετά τη παγκόσμια κατακραυγή, αλλά κύρια λόγω των σφοδρών αντιδράσεων από διαδικτυακούς κολοσσούς όπως Google, Wikipedia, Facebook, Wordpress και άλλων. Το πιθανότερο είναι να ήθελαν οι εμπνευστές τους να μετρήσουν αντιδράσεις και οι εταιρείες να δείξουν τα δόντια τους. Ίδωμεν…
(Υ.Γ. Πραγματικά πιστεύουν οι εμπνευστές των νομοσχεδίων πως τα 100 δις. $ το χρόνο που λένε πως χάνουν οι εταιρείες, αν δεν υπήρχε η «πειρατεία» θα τα μάζευαν;)


Στη θέση Νο2:
Αποκαλύφθηκε μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτή την όμορφη παρέα συναντάς δικηγόρους, εφοριακούς, δημοσιογράφους, τραπεζικούς, μέχρι και …υπάλληλο ΠΑΕ! Όλοι υπεράνω πάσης υποψίας, στελέχη κομμάτων, «επώνυμοι», θεοσεβείς και ευυπόληπτοι. 
Μου φαίνεται θα αρχίσω να χάνω πάσα ιδέα για τους …επώνυμους.
(Υ.Γ.: Τα σύννεφα της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι από κόντρα-πλακέ. Να μη πέφτουμε τόσο εύκολα…)


Στη θέση Νο1:
Ο εισαγγελέας Πεπόνης διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου για τη διόγκωση του ελλείμματος.
Μάλιστα! Κι εγώ μαζί σου κ. Πεπόνη. Μήπως όμως θα πρέπει να εξετάσεις και τις ποινικές ευθύνες Καραμανλή του ακαταλληλότερου και Αλογογκούφη του χειρότερου για το …μαγείρεμα του ελλείμματος.
Τι λες;
Αυτά τα δυο δεν συνδέονται;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου