Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Ελλάδα δανείζεται ή δανείζει;



Μα το ντέρμπυ είναι στημένο
κι από πριν ξεπουλημένο
και συ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ

Όποιος καθίσει και ψάξει στο διαδίκτυο θα ανακαλύψει πολλά ωραία πράγματα. Θα διαβάσει ας πούμε ξένες εφημερίδες – υγιείς οργανισμούς – που επιβιώνουν με βάση το προϊόν τους. Στη χώρα μας θα τα διαβάσει από δεύτερο χέρι, αργότερα, ή ποτέ. 
Λέγοντας “προϊόν” εννοούμε τη φερεγγυότητα, τη μαχητικότητα, την ανεξαρτησία, την αναζήτηση της αλήθειας, την ειδησεογραφία, το ρεπορτάζ.
Φυσικά και δεν εννοούμε τον κρατικοδίαιτο παρασιτισμό, αυτόν δηλαδή που ευδοκιμεί στην Ελλάδα.
Φυσικά και δεν εννοούμε δημοσιογραφικούς οργανισμούς που επιβιώνουν αποκλειστικά και μόνο από τις κρατικές διαφημίσεις, τα ένθετα “εργασίας”, ή τις αγοραπωλησίες των μικρών αγγελιών.
Φυσικά και δεν εννοούμε δημοσιογράφους που λένε πολλά για πράγματα που αγνοούν παντελώς, ή κρατούν το στόμα τους κλειστό για πράγματα που γνωρίζουν πολύ καλά, με ιδιοτέλεια, ανάλογα το προσωπικό τους συμφέρον, ή του μέσου που εργάζονται.
Φυσικά και δεν εννοούμε τα CD και τα DVD, τις εγκυκλοπαίδειες, τους πίνακες ζωγραφικής (!), τις βαλίτσες και  τα νεσεσέρ (!!!) που έχουν για δώρο ...μια εφημερίδα!

Στην Ελλάδα οι πάρα-πάρα πολλές εφημερίδες, δυσανάλογα πολλές με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, μπορούν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες:

Στη πρώτη κατηγορία ανήκουν αυτές που μηρυκάζουν την (εκάστοτε) κυβερνητική προπαγάνδα. Έτσι, εφημερίδες που σήμερα κατακεραυνώνουν τον (όποιο) Πρωθυπουργό, τους υπουργούς και όλο το κυβερνητικό κόμμα, που ψηφίζουν νομοσχέδια για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και απολύσεις υπαλλήλων, αύριο που θα είναι άλλο το κυβερνών κόμμα (και θα τρώνε περισσότερο) όλα τα παραπάνω θα “κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, στα πλαίσια της μείωσης του χρέους, του εξορθολογισμού του προσωπικού, της αύξησης της παραγωγικότητας και της περιστολής των δαπανών…”. Ναι, αμέ!

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτές που θα είναι μονίμως απέναντι από την εκάστοτε εξουσία. Όχι απαραίτητα επειδή διαφωνούν πάντοτε με τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές (άλλωστε κάθε κυβέρνηση - έστω και από λάθος - θα κάνει και 2-3 σωστές κινήσεις), απλά επειδή πρέπει να ικανοποιήσουν το αναγνωστικό τους κοινό, το οποίο αρέσκεται στη κακομοιριά και τη μιζέρια. Πολλοί είναι αυτοί που αγοράζουν εφημερίδα, όχι για πληροφόρηση (τι είναι αυτό;) αλλά για χασομέρι. Απλά και μόνο για ανατροφοδοτήσουν την “επαναστατική” τους κριτική που εξαντλείται εντός καφενείου, ανάμεσα σε πρέφα και μεζέ με τσίπουρο.

(Όπως γίνεται πάντοτε, υπάρχουν και οι ελάχιστες εξαιρέσεις σοβαρών δημοσιογράφων και εφημερίδων, απλά για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα).

Την ίδια είδηση μπορείς να τη διαβάσεις σε δύο εφημερίδες, δοσμένη με διαμετρικά αντίθετη λογική. Πρόκειται για λογική δημοσιογράφου που σου παρουσιάζει την είδηση όπως θέλει, στραπατσάρωντάς την μέσα από τα δικά του κομματικά γυαλιά, τους δικούς του παραμορφωτικούς καθρέφτες, σαν αυτούς που κάνουν τη χοντρή να μοιάζει με σπουργίτι και το σαπιοκοιλιά να μοιάζει τουλάχιστον του σούπερμαν!

Διαβάζοντας στο διαδίκτυο έπεσα τυχαία εδώ.

Το εν λόγω άρθρο αναφέρεται στην υποχρέωση Σαμαρά να συνυπογράψει και να δεσμευτεί στις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Οι εταίροι μας Μέρκελ και Σαρκοζί για να συναινέσουν στη χορήγηση του δανείου απαίτησαν  ως αντάλλαγμα η Ελλάδα να προχωρήσει στην αγορά όπλων και οπλικών συστημάτων (φρεγάτες, άρματα μάχης Leopard, μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale κ.α.) από Γερμανία και Γαλλία.

Αυτά τα αφιερώνω στους πανηλίθιους που κατακλύζουν το διαδίκτυο με ασυναρτησίες του τύπου “δουλεύουν οι άλλοι για εμάς”, “ζούμε με δανεικά”, “φορολογούν τον ευρωπαίο πολίτη για να παρέχεται σε εμάς πλαστή ευημερία” και λοιπές αρλούμπες.

Αναρωτιέμαι, πόσο αθεράπευτα άρρωστος πρέπει να είναι αυτός που πιστεύει ότι όλα αυτά έγιναν για τη σωτηρία της Ελλάδας;

Πόσο διανοητικά καθυστερημένος πρέπει να είναι αυτός που πιστεύει ότι φορολογείται ο Γερμανός, ή ο Γάλλος για να σωθούμε εμείς από την καταστροφή, «μπαίνοντας μέσα», βάζοντας και από τη τσέπη του, χωρίς οικονομικό όφελος, αποκλειστικά και μόνο από “ευρωπαϊκή” αλληλεγγύη;

Πόσο επικίνδυνα ηλίθιος πρέπει να είναι αυτός που πιστεύει ότι η κωλυσιεργία μηνών στην οποία επιδόθηκαν Μέρκελ και Σαρκοζί, ήταν για να συμφωνηθεί το επιτυχέστερο μοντέλο διάσωσης της οικονομίας της Ελλάδας και όχι για να φροντίσουν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες και ιδιώτες να ξεφορτωθούν όσο περισσότερο μπορούσαν τα τοξικά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου;

Πόσο μαλάκας πρέπει να είναι αυτός που εξακολουθεί να λιβανίζει την οικονομική ευμάρεια (εν πολλοίς πλαστή) συγκεκριμένων χωρών, όταν δεν εννοεί να καταλάβει πως σε μια εποχή που περικόπτονται τα πάντα στον ελληνικό λαό και καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός, δεν είναι δυνατόν να φουσκώνουμε κι άλλο τις τσέπες Γερμανών και Γάλλων.

Το 58% των ελληνικών εξοπλισμών της Ελλάδας για το 2010, πήγε στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα αποτελεί τον καλύτερο πελάτη οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
Με βάση το ΑΕΠ της η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό σε όλη την Ε.Ε.! 
Το 2007 για αμυντικές δαπάνες δαπανήσαμε 6,24 δισ. ευρώ και το 2010 (δηλαδή εν μέσω κρίσης και βαθιάς οικονομικής ύφεσης) 7,1 δισ. ευρώ!!!

Προχθές η Γερμανία διέθεσε έντοκα γραμμάτια αξίας 3,9 δισ. ευρώ με …αρνητικό επιτόκιο 0,0122%!!! Θεωρώντας οι επενδυτές ότι πρόκειται για σίγουρη “επένδυση”, προτίμησαν να αγοράσουν τα έντοκα της Γερμανίας και ας χάσουν μέρος του κεφαλαίου τους.

Αυτή είναι η Γερμανία που μας δανείζει με 4,5% επιτόκιο και εμείς πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε και ευχαριστώ.

Οι ξερόλες έχουν έτοιμες τις απαντήσεις: «ας ήμασταν κι εμείς ικανοί να παράγουμε οπλικά συστήματα για να μην αγοράζουμε» θα πουν. Τρίχες κατσαρές. Όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ μας υποχρέωσαν να παράγουμε λιγότερο γάλα, εσπεριδοειδή, λάδι, καπνά κλπ κλπ και τα υπόλοιπα μας υποχρέωσαν να τα εισάγουμε από δαύτους. Αεροπλάνα θα μας άφηναν να κατασκευάζουμε;

Με δοσίλογους πολιτικούς και κοιμισμένο λαό αυτά δεν γίνονται ποτέ!

6 σχόλια:

  1. Όταν τα χώνεις, δε δείχνεις έλεος!
    Συμφωνώ σε όλα.

    Να προσθέσω ότι σημερα το πρωί άκουσα στο ραδιόφωνο από τον Καζάκη να λέει ότι στον προυπολογισμό υπάρχουν σε όλους τους τομείς μειώσεις δαπανων, εκτός από τις δαπάνες 1)για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ που αυξάνονται κατά 22% και 2)για τα εξοπλιστικά προγράμματα που παίρνουμε κάτι αμφιλεγόμενα γαλλογερμανικής κατασκευής euro-fihgter...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δαπάνες για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ αυξάνονται κατά 22%;;;
    Μα οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν είχαν ζητήσει πάγωμα της συμμετοχής της Ελλάδας στο κοινοτικό ταμείο μέχρι να αποφευχθεί η χρεωκοπία;
    Τι έγινε βρε Μαζεστίξ; Την αποφύγαμε και δεν το πήρα χαμπάρι;
    Αλλά είπαμε: λεφτά για συντάξεις και νεφροπαθείς δεν έχουμε. Λεφτά για υποβρύχια και παιδόφιλους υπάρχουν.
    Σταματάω γιατί είμαι λαϊκιστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α εγώ δεν ξέρω.
    Ο Καζάκης το είπε.
    Έχει την ευθύνη της ορθότητας της πληροφορίας.

    Και γιατί είσαι λαικιστής;
    Όποιος αρθρώνει τις λέξεις "λαός,, φτωχός, πείνα, αρρώστια, νεφροπαθείς, συντάξεις" κλπ είναι λαικιστής;

    Αυτά βλέπουμε γύρω μας, αυτά λέμε.

    Άμα ζούσαμε σε ταινία του Δαλιανίδη, θα βλέπαμε γύρω μας κότερα, ξανθιές κορμάρες και κυριακάτικα πάρτυ...
    Αλλά δυστυχώς ζούμε αλλού.
    Μάλλον σε ταινία του Φώσκολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, εσύ που ζεις; Εκεί στο γαλατικό χωριό δεν έφθασαν ακόμη τα νέα; Τι διάολο, τα αγριογούρουνα έφαγαν τον ταχυδρόμο;

    Όταν μιλάς για μισθό, παιδεία, κοινωνικό κράτος, φτώχεια, ανεργία και χιλιάδες άλλα λυπητερά ΕΙΣΑΙ λαϊκιστής!

    Μίλα λοιπόν για off shore, ελβετικές τράπεζες, μίζα, αναθέσεις και άλλα ευχάριστα και μη μας ανακατεύεις το στομάχι!

    Ακούς εκεί ...λαός!

    Αηδίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ δεν έφτασε ο πολιτισμός.
    Εδώ έχει λαό ακόμα.
    Τις off-shore τις έχουν οι Ρωμαίοι.
    Και για κάθε Αλέζια θα υπάρχει και μια Σεργκόβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταταχτείτε μας έλεγαν, ανακαταταχτείτε μας έλεγαν. :-(

    Μα τον Τουτάτη και μα τον Μπέλενο, για off shore ούτε κουβέντα!!!

    Είμαστε τρελοί εμείς οι Ρωμαίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή