Σελίδες

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η Τυποεκδοτική στο άρθρο 99


Το ΚΚΕ (κόμμα του λαού, σύμφωνα με τους ίδιους) ως ιδιοκτήτης της Τυποεκδοτικής προχώρησε σε "αναγκαστική μείωση των εργαζομένων, μέσω συνταξιοδότησης ή με απολύσεις".

Σύμφωνα με το ΚΚΕ υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην ένταξη της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 από εκείνη άλλων εκδοτικών επιχειρήσεων. Το άρθρο 99, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, "χρησιμοποιείται από καπιταλιστικές επιχειρήσεις ως εργαλείο εκβιασμού κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους και το Δημόσιο"! Και συνεχίζει αναφέροντας πως "η προσφυγή της Τυποεκδοτικής εξυπηρετεί μόνο τη ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες και προμηθευτές…"

Συμπερασματικά:
α) οι εργαζόμενοι της Τυποεκδοτικής απολύονται …αναγκαστικά! Όταν άλλες επιχειρήσεις απολύουν εργάτες και υπαλλήλους δεν το κάνουν από ανάγκη αλλά καθαρά από σαδιστική διάθεση. 

β) το άρθρο 99 χρησιμοποιείται από καπιταλιστές για να εκβιαστούν οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο. Από το ΚΚΕ χρησιμοποιείται για να περνάει η ώρα.

γ) Η Τυποεκδοτική προσέφυγε για να ρυθμίσει οφειλές σε τράπεζες και προμηθευτές. Οι οφειλές προς εργαζόμενους ρυθμίστηκαν με απόλυση.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, ας θυμηθούμε ένα από τα γνωστά συνθήματα που χρησιμοποιεί ο Περισσός για να κοροϊδεύει το κόσμο: Η ανθρωπότητα θα ευτυχήσει μόνον όταν ο τελευταίος εργάτης κρεμαστεί με τα άντερα του προτελευταίου …

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα αυτό μου θύμισε ένα αστείο...Ένα απόγευμα ο βασιλιάς έκανε τον περίπατό του στους κήπους όταν βλέπει ξαφνικά το γελωτοποιό χαϊδεύει τα οπίσθια της βασίλισσας. Έξω φρενών ο βασιλίας τον πλησιάζει απειλητικά, τον αρπάζει από το λαιμό και του λέει: «Πώς τόλμησες να κάνεις κάτι τέτοιο, και μάλιστα μπροστά στα μάτια μου! Θα σε στείλω στην γκιλοτίνα γι’ αυτό που έκανες! Δεν θα τη γλιτώσεις! «Ω, βασιλιά μου!», απαντά τότε χαμογελώντας ο γελωτοποιός, «νόμιζα ότι ήσασταν εσείς!»…Όταν η δικαιολογία είναι… χειρότερη από την πράξη!
    Σόρρυ αν του χαλάω το θέμα αλλά μου φάνηκε τόσο αστεία η ανακοίνωση που δεν μπόρεσα να κρατηθώ...
    καλό βράδυ καλέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως η ιστορία της Μαρίας συμπληρώνει την ανάρτηση και ταιριάζει γάντι με το κόμμα του λαού, πανάθεμά το.
    Που δεν τολμά ψιλικατζίδικο να απολύσει Κνίτη και του την πέφτουν πενήντα οικοδόμοι το άλλο πρωί.
    Ενώ στην Τυποεκδοτικήκαι το 902...σούζα όλοι!

    Για να είμαι σαφής, αναγνωρίζω ότι βρισκόμαστε σε Καπιταλιστικό κράτος με καπιταλιστικό σύστημα, οπότε δεν μπορεί μια επιείρηση -ό,τι απόψεις κι αν έχουν οι ιδιοκτήτες- να λειτουργεί σοσιαλιστικά.
    Αλλά δε μπορέι ρε πούστη μου, να μην το αναγνωρίζει ΠΟΤΕ αυτό το ΚΚΕ και σε καμία περίπτωση!
    Άλλο όταν κάνει -καλώς- κίνηση το ΠΑΜΕ ενάντια στις απολύσεις στην πολυεθνική Praktiker ή στη Χαλυβουργία και άλλο να την πέφτει σε κάθε κακομοίρη που χει μια εταιρεία και τολμήσει να πει "δε βγαίνω ρε παιδιά, πρέπει να απολυθεί κάποιος για να συνεχίσει να υπάρχει η εταιρεία".

    Δηλαδή, αυτοί σκάβουν το λάκκο τους με το να μην κατανοούν ποτέ κανέναν επιχειρηματία και να τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι ανεξαρτήτως συνθηκών, μεγέθους επιχείρησης, προθέσεων και εργασιακών συνθηκών.

    Ο λαός λέει "ήθελές τα κι έπαθές τα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Μαρία Νι
    @ Μαζεστίξ

    Αυτό με το οποίο δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τίποτα, είναι το γεγονός πως όλοι μας όλοι τους παρόμοιου είδους ανακοινώσεις τις αποδέχονται με τεράστια ανακούφιση. Δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσεις δηλώσεις βουλευτή, εκπροσώπου, στελέχους, ή να βγει ανακοίνωση του ΠΑΜΕ ή να δημοσιευθεί άρθρο στο Ριζοσπάστη αν δεν έχει περάσει από τη κρησάρα του κόμματος. Θα σβήνουν και θα γράφουν συνέχεια μέχρι να καταλήξουν στο κοινό ανακοινωθέν.

    Κάτι μου λέει μάλιστα πως πρώτα καταλήγουν στο κείμενο της ανακοίνωσης και μετά απολύουν.

    Δεν με ενδιαφέρει η ανακοίνωση της ηγεσίας, (όπως και κανενός άλλου κόμματος) αλλά θεωρώ τουλάχιστον γελοίο το ότι υπάρχει ΠΑΝΤΑ μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ανακοίνωση όσον αφορά το κόμμα και τις μαλ..κίες του. Στα υπόλοιπα κόμματα εκφράζονται και προσωπικές απόψεις, που ενέχουν και τον κίνδυνο της διαγραφής. Αυτοί έχουν πιεί το νερό της μουγκαμάρας.

    Έχετε δει ποτέ να πλησιάσει δημοσιογράφος κάποιον από δαύτους για να του αποσπάσει δηλώσεις, πριν βγει η ανακοίνωση από τον Περισσό; Ακόμη και να συμβεί θα αντικρύσει τη πλάτη του. Πάντοτε ήταν χέστες (αναφέρομαι στους σημερινούς «αριστερούς», όχι στους νεκρούς αγωνιστές) και ανθρωπάκια κατώτεροι των περιστάσεων.

    Είναι -υποτίθεται- στο πλευρό των εργαζομένων, φθάνει να μην είναι δικοί τους. Αλυχτούν σα κοπρόσκυλα από τηλεοράσεως για τις απολύσεις εργαζομένων λέγοντας «τη κρίση να την πληρώσουν τα αφεντικά». Τώρα, πως γίνεται στη δική τους περίπτωση να μην θεωρούν τον εαυτό τους αφεντικό, μόνο οι ίδιοι και οι ψηφοφόροι τους το ξέρουν.

    Σας παραθέτω αυτούσια την παρακάτω ανακοίνωση. Τα συμπεράσματα δικά σας.

    "Για τους εργαζόμενους, το άρθρο 99 σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας."
    (Από ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τον Νοέμβριο του 2010 για την υπαγωγή των Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ στο άρθρο 99)

    ΑπάντησηΔιαγραφή