Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η Δ.Ε.Η. που έγινε ...Δ.Ο.Υ. !



Ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Το ντου να γίνει σε αυτούς που έχουν τα 600 δις στις τράπεζες της Ελβετίας και φοροδιαφεύγουν και όχι στην τσέπη του ελληνικού λαού.
Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα .. να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε θυμίζουμε:




 Χρέη Δημόσιου στη ΔΕΗ:

· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                            46,63 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ                          9,41 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ                7,10 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ                                 14,50 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ                                 4,41 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                 1ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ                                          2,30 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                            3,80 ΕΚ.
· ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                        2,20 ΕΚ.


· ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 135 ΕΚ.


Σε όσους πήραν την απόφαση του νέου έκτακτου φόρου και την είσπραξη του την συνδυάζουν με την διακοπή ρεύματος εάν και εφόσον ο καταναλωτής δεν πληρώσει άραγε σκέφτηκαν ότι 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας σα να είναι μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής εξαιτίας αυτών των πολιτικών;
Σκέφτηκαν ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά εξαιτίας των πολιτικών τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο;
Αυτοί άραγε θα μπορούσαν να ζήσουν μια ώρα (όχι μια μέρα) χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ
Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΙΦΗΣ
Η ΔΕΗ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ


 

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!
Πριν ακόμα εφαρμοστεί το χαράτσι στα ακίνητα και πριν ακόμα νιώσουμε για τα καλά στο πετσί μας τα νέα ταξικά μνημονιακά μέτρα, χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται χωρίς ρεύμα.
Για αυτούς ούτε καν η δυνατότητα πληρωμής της ΔΕΗ με δόσεις, μετά από διακανονισμό, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει από το να βυθιστεί το σπίτι τους στο σκοτάδι. Και αυτό γιατί η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα (επισήμως 19,1%) πίσω από τη Δυτική Μακεδονία (22,1%).
Παρόλα αυτά ελπίδα υπάρχει εκεί όπου συνεχίζει να ζει ακόμα η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και φυσικά να ζει ως υλική πρακτική και όχι ως θεωρητική επίκληση σε κείμενα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ουσιαστικής και έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης παρατηρείται ήδη στη Βέροια, όπου μια ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα ανοίγοντας τη "χελώνα" εν αγνοία του ιδιοκτήτη/ενοίκου.
Πάνω στην "πειραγμένη" χελώνα κολλιέται ένα αυτοκόλλητο που γράφει: «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – Κοινωνική αλληλεγγύη – συνδέουμε το ρεύμα».
Το σίγουρο είναι πως τέτοιες πρακτικές θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν η κυβέρνηση θα επιχειρήσει παρανόμως, να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν θα πληρώσουν το ηλεκτροχαράτσι, στην "καρδιά" μάλιστα του χειμώνα!



Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη στην εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό κυβέρνηση. Για να σιγουρευτώ πως δεν κάνω λάθος, διάβασα για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα της Ελλάδος.  Στο άρθρο 1 § 3 αναφέρεται: “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα”.
Ναι, δεν έκανα λάθος, καλά θυμόμουν. Δεν σας κρύβω πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, το Σύνταγμα της Ελλάδος το έχω κυριολεκτικά ξεψαχνίσει. Το διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα για να συνειδητοποιήσω ποια είναι τα δικαιώματα μου ως Έλληνας πολίτης. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πολλά από αυτά έχουν πάει για βρούβες…
Το αστείο είναι που οι “εξουσίες” είναι με μικρό το αρχικό γράμμα ενώ ο “Λαός” με κεφαλαίο ! Τι να εννοούν άραγε;

Διαπίστωση 1η: 
Ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ είναι το ίδιο το κράτος. Να υποθέσω ότι κινδυνεύει το Υπουργείο Οικονομικών ή τα υπόλοιπα Υπουργεία να ξεμείνουν από ηλεκτρικό ρεύμα;  Προφανώς και όχι! Όπως επίσης δεν πρόκειται να πληρώσει το χαράτσι για την ακίνητη περιουσία κανένα δημόσιο κτίριο, ή κτίριο που στεγάζει Δημόσια Υπηρεσία, αφού με νόμο εξαιρέθηκαν.
Είπαμε, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.
Με ποιο σκεπτικό λοιπόν κ. Βενιζέλε θα κοπεί η δική μου παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν πληρώσω το χαράτσι που μου ετοιμάζεις; Επειδή δεν κατοικώ σε κυβερνητικό κτίριο; Το “έκτακτο” χαράτσι που μας είπες ότι θα ίσχυε για φέτος και το χρόνου, στη συνέχεια μας είπες ότι θα επιβληθεί για τα επόμενα 4 χρόνια και στη συνέχεια κατέληξες ότι θα ισχύει για πάντα!
Νταβατζιλίκι του κράτους στο ίδιο μου το σπίτι. Ούτε στην Κούβα να ήμουνα!
Λοιπόν σου ‘χω μια πρόταση: να καταργήσεις τις εφορίες και να κάνεις τη ΔΕΗ φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Φαντάσου το κέρδος ε; Θα γλιτώσεις μισθούς, δώρα, επιδόματα, μπόνους, εφάπαξ, ενοίκια, γραφική ύλη, συνεργεία καθαρισμού, χαρτί υγείας, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και τόσα άλλα. Να εισπράττεις μέσω ΔΕΗ τα τέλη κυκλοφορίας, το ΦΠΑ, τις περαιώσεις, τις κλήσεις από τροχαίες παραβάσεις, κι ότι άλλο σου κατέβει. Υπό την απειλή …συσκότισης θα γίνουμε όλοι νομοταγείς.

Διαπίστωση 2η: 
Σε περιόδους κρίσης το μυαλό του Έλληνα μπαίνει σε λειτουργία. Μπορεί να κοιμάται για πολλά χρόνια, μπορεί για άλλα τόσα να επικρατεί η ατομικότητα και ο ωχαδερφισμός, όταν όμως σκουρήνουν τα πράγματα μηχανεύεται μεθόδους απεμπλοκής.
Πολύ μεγάλη η δύναμη του Ελληνικού Λαού όταν είναι ενωμένος.
Έφτασε η ώρα να το διαπιστώσετε...

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Να ξαναγίνουμε φτωχοί.



Έλαβα σήμερα το παρακάτω e-mail. Πρόκειται για μια επιστολή του κ. Γιάννη Ξανθούλη και την απάντηση που δόθηκε από την κ. Ελευθερία Τσακιροπούλου.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι δημοσιεύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι.
Αξίζει πραγματικά τον κόπο να διαβαστούν και οι δύο απόψεις.
Άλλωστε, σ’ αυτόν τον τόπο, πάντοτε υπήρχαν δύο Ελλάδες…


Του Γιάννη Ξανθούλη

Να ξαναγίνουμε φτωχοί. Όπως ήμασταν πάντα. Όπως οι ήρωες των παλιών αναγνωστικών που οι γιαγιάδες έμοιαζαν με γιαγιάδες κι όχι με συνταξιούχες πόρνες. Όπου οι μπαμπάδες επέστρεφαν το μεσημέρι για να καθίσει ΟΛΗ η ελληνική οικογένεια στο τραπέζι και να φάει το σεμνό φαγητό - όσπρια πεντανόστιμα και ζαρζαβατικά με μαύρο ψωμί μοσχοβολιστό - ενώ η γάτα και ο σκύλος περίμεναν στωικά να 'ρθει η σειρά τους ... 

Να ξαναγίνουμε φτωχοί όπως ήμασταν πριν σαράντα και πενήντα χρόνια. Τότε που ονειρευόμασταν εν μέσω γκρι, μπλε και μπεζ χρωμάτων, τότε που καμιά Ελληνίδα δεν φιλοδοξούσε να γίνει ψευδοξανθιά, τότε που η λάσπη κολλούσε συμπαθητικά στα παπούτσια μας και οι αυθεντικοί ζήτουλες βρίσκονταν έξω απ' τις εκκλησιές περιμένοντας το τέλος της λειτουργίας και του μνημόσυνου.



Να ξαναγίνουμε φτωχοί πλην τίμιοι, χωρίς κινδύνους να ξεστρατίσουν οι αρχιμανδρίτες προς την ψηφιακή παιδοφιλία. Να βρούμε ξανά τις σωστές μας κλίμακες χωρίς αγωνία παρκαρίσματος και παχυσαρκίας. Να ξαναβρούμε τη γεύση του «μπατιρόσπορου», των ελαχιστοποιημένων αναγκών, να ανακαλύψουμε εκ νέου τον ποδαρόδρομο και το συγκινητικό μοντέλο της «γυναίκας της Πίνδου». Μόνο με τέτοιες ηρωικές διαδρομές ενδεχομένως να ακυρώσουμε το κόμπλεξ μας έναντι του Μπραντ Πιτ και της Ναόμι Κάμπελ.



Να ξαναβρούμε -γιατί όχι- και τους παλιούς καλούς εχθρούς (κυρίως από τα βόρεια) που σήμερα τους έχουμε σκλάβους στα παβιγιόν μας. Να ξετρελαθούμε από την επικοινωνιακή μας υστερία με τα σιχαμένα κινητά τηλέφωνα που κατάργησαν κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. Να σκάψουμε στις αυλές -όσοι έχουν αυλές- και να κάνουμε παραδοσιακούς ασβεστόλακκους για να ασπρίζουμε τα δέντρα έτσι για καλαισθησία και υγεία. Να βρούμε πάλι τη σημασία του χώματος καταργώντας το καυσαέριο του επάρατου τρέχοντος πολιτισμού. Να εφεύρουμε τις παλιές νοσοκόμες που σέρνονταν από σπίτι σε σπίτι ρίχνοντας ενέσεις πενικιλίνης στα οπίσθια ολόκληρου του Έθνους.


Να προσδιορίσουμε ξανά την ντροπή και τον «σεβασμό» προσέχοντας το βλακώδες λεξιλόγιο των τέκνων μας. Επιτέλους, όποιο τέρας βρίζει ή χρησιμοποιεί την πάνδημη και πολυμορφική λέξη «ΜΑΛΑΚΑΣ» πάνω από εκατό φορές την ημέρα να το μπουκώνουμε με «κόκκινο πιπέρι εξόχως καυτερό», όπως τον καιρό της εξαίρετης φτώχειας μας.



Να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα κουλά μας χέρια σε δουλειές που σήμερα δίνουμε του κόσμου τα λεφτά, όπως μεταποίηση ρούχων, αλλαγές γιακάδων στα πουκάμισα, καρικώματα στις κάλτσες, υδραυλικές και σχετικές εργασίες. Να απαγορευτεί διά ροπάλου το γκαζόν που για μας τους πρώην φτωχούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Στη θέση του να φυτευτούν λαχανικά ή και οπωροφόρα για να μην καλοσυνηθίζουμε την κάστα των μανάβηδων. Κάποτε ο μαϊντανός, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ήταν τα βασικά καλλωπιστικά των κήπων μας.



Να επανακτήσουμε το κύρος μας, χρησιμοποιώντας βέργες κι ό,τι τέλος πάντων απαιτούσε ο βασικός σωφρονιστικός κώδικας τα χρόνια της περήφανης ανέχειας ... Σταματήστε τις ψυχολογίες και τις παραφιλολογίες για τα «τραύματα» των παιδιών. Μόνο λύσεις γήινες και πρακτικές - χωρίς ενστάσεις από τον Ρομπέν της ευαισθησίας, τον ΣΥΡΙΖΑ - θα αποκαταστήσουν την τρέλα και το χάος που υπαινίσσονται οι στατιστικές.



Να θυμηθούν οι Νεοέλληνες πως προέρχονται απ' τον Μεγαλέξανδρο, από τον Μιλτιάδη, τον Αριστείδη και προφανώς απ' τον... Αλκιβιάδη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βάλουν σε ενέργεια τον «δίκαιο θυμό» αν συμπέσουν με ληστές τραπεζών, περιπτέρων, σούπερ μάρκετ καικοσμηματοπωλείων. Κανένας δισταγμός. Τα παλιά χρόνια για ψύλλου πήδημα σε μπαγλάρωναν. Θυμήσου και κόψ' τους τα χέρια ή και τα αχαμνά. Επιτέλους ας σταματήσουμε την ευρωπαϊκή μας ψυχοπάθεια...



ΠΟΤΕ κανένας Έλληνας δεν έγινε σωστός Ευρωπαίος. Ούτε καν ο Αβραμόπουλος ούτε καν ο Σημίτης και άλλοι τέτοιοι που μου διαφεύγουν. Απ' τον καιρό που σταματήσαμε να θυμώνουμε σωστά, την πατήσαμε. Σταματήστε το «ντόπινγκ» με το τσουλαριό των λαϊκών ασματομουλάρων. ΠΟΣΟΥΣ ΠΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΧΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ, κύριοι καναλάρχες της πλάκας; Δεν είναι καιρός να ξεβρωμίσει ο τόπος απ' τους εκφραστές του τραγουδιστικού Κάμα Σούτρα; ΠΟΙΟΣ θα μαζέψει τις ελιές στα περιβόλια όταν ο κάθε πικραμένος ονειρεύεται να γίνει αφίσα στη Συγγρού; Ποιος θα καθαρίσει τη Συγγρού απ' το αίσχος της καψουρικής ταπετσαρίας, κύριοι δήμαρχοι; Οι τραβεστί; Οι καημένες οι τραβεστί έχουν άλλες υποχρεώσεις...



Μη φοβάστε τη φτώχεια. Η πατρίδα μας είναι ευλογημένη έστω κι αν δεν παράγει λαμαρίνες αυτοκινήτων ή καλής ποιότητας νάρκες και όπλα για τριτοκοσμικούς. Θυμηθείτε την ευλογία του ελαιόλαδου, της κορινθιακής σταφίδας, του χαλβά Φαρσάλων, των εσπεριδοειδών, της σαρδέλας και των λατρεμένων ραδικιών. Λάδι, χόρτα, ελίτσες, λίγο τυρί και ψωμί ζεστό, να φρεσκάρουμε στο μνημονικό μας το παλιό αναγνωστικό του Δημοτικού. Το ξέρω πως είναι ζόρι να κόψουμε το σούσι απότομα, όμως ήρθε ο καιρός να αναβιώσουμε την όπερα της πεντάρας, της δεκάρας και των άλλων χρηστικών μας αξεσουάρ. Μια δοκιμή νομίζω πως θα μας πείσει...



ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ και ο θεός των μικρών πραγμάτων μαζί μας.





 Μια απάντηση στον Ξανθούλη...


 Της Eλευθερίας Τσακιροπούλου



Να ξαναγίνετε φτωχοί χωρίς εμένα.  Η δική μου γιαγιά ήρθε από απέναντι μόνο με το φουστάνι που φόραγε και κατάφερε δουλεύοντας σκληρά να μεγαλώσει τα παιδιά της, να προκόψει (έτσι το λέγαμε τότε) να δει τα εγγόνια της να σπουδάζουν χωρίς να χρειάζονται ακριβοπληρωμένα φροντιστήρια και μια φορά το χρόνο γριά πια να επιφυλλάσει στον εαυτό της τη μέγιστη πολυτέλεια ενός ζευγαριού παπουτσίων από τον Σκλιά.



Εμένα δεν μου άρεσε η λάσπη που κολλούσε στα παπούτσια  μου. Μου άρεσαν οι πικροδάφνες στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η μυρωδιά στα Αναφιώτικα, οι νερατζιές στη Πανεπιστημίου, η θέα της Ακρόπολης από τη Πατησίων. Μου άρεσε να διαβάζω στο Θέτρο του Διονύσου Σοφοκλή, Αισχύλο και Ευριπίδη, να βλέπω παραστάσεις στο υπόγειο του Κουν και στο Ηρώδειο.  Μου άρεσε ο Χατζηδάκης και ο Τσαρούχης.  Αυτά ήταν η πατρίδα μου και αυτά με έκαναν να την ονειρεύομαι χωρίς λασπόδρομους, ζήτουλες και ψευδοξανθιές.



Τίμια ήμουν ανέκαθεν και το ίδιο έμαθα και στο παιδί μου.  Δουλεύω από την ημέρα που τελείωσα το λύκειο. Δούλευα και σπούδαζα χωρίς φοιτητική άδεια γιατί ο τότε διευθυντής μου έλεγε το αμίμητο «Δεσποινίς μου πρέπει να διαλέξετε ή φοιτήτρια θα είστε ή εργαζόμενη».  Και διάλεξα και τα δύο. Και τα κατάφερα και στα δύο. Και παράλληλα έμαθα και τρεις ξένες γλώσσες. Και πλήρωνα και πληρώνω σκληρούς φόρους, χωρίς ποτέ  μα ποτέ να έχω κρύψει ούτε δραχμή των εισοδημάτων μου.



Ναι λοιπόν δουλεύω 10 ώρες την ημέρα επί 24 συναπτά έτη και κάποια στιγμή τα κατάφερα και έβγαλα λεφτά.  Πρέπει να ντρέπομαι;  Ούτε επιδοτήσεις για ανύπαρκτες καλλιέργειες πήρα ποτέ, ούτε καμιά απευθείας ανάθεση,  ούτε σε επιτροπή ή Δ.Σ. ή οργανισμό του δημοσίου ήμουν μέλος, ούτε προαγωγή πήρα μετά από τηλέφωνο πολιτικού προσώπου.  Ότι έκανα το έκανα μόνη μου. Και τα Μanolo που φοράω μόνη μου τα πήρα.  Και κάθε φορά που ανεβαίνω πάνω τους θυμάμαι τη γιαγιά μου και τη χαρά της όταν έφερνε στο σπίτι το περίφημο κουτί από το salon sklia και τη περηφάνεια της όταν τα φόραγε  και μας έλεγε τι πέρασε στη ζωή της και πως τα κατάφερε να «προκόψει».



Και δεν θέλω να ξαναβρώ παλιούς εχθρούς, θέλω μόνο νέους φίλους και συμμάχους για να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μιας δίκαιης, αξιοκρατικής και προοδευτικής κοινωνίας.  Δεν θέλω καμιά νοσοκόμα να «συρθεί» στο σπίτι μου όταν αρρωστήσω. Θέλω να υπάρχει ένα σύστημα υγείας που θα με περιθάλψει.  Αυτό πληρώνω άλλωστε με το μισό του εισοδήματός μου. Δεν πληρώνω για να τρώνε τα λαμόγια των νοσοκομείων και οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Και δεν θέλω να ράβω μόνη μου τα ρούχα μου, γιατί δεν προλαβαίνω και γιατί δεν καταλαβαίνω το λόγο που πρέπει να σπρώξω στην ανεργία μια μοδίστρα. Και δεν θέλω στη βεράντα μου να φυτέψω ζαρζαβατικά (στο ρετιρέ του ο κος Ξανθούλης ας το κάνει), μου αρέσουν οι γαζίες μου και οι μυρτιές μου και οι δάφνες μου.  Και μου αρέσει και ο μανάβης της γειτονιάς μου.  Και μάλιστα πολύ.  Γιατί αντί να δώσει το ιδιόκτητο μαγαζί γωνία που έχει στο κέντρο της Αθήνας για να γίνει Everest ή Γερμανός, έχει το πείσμα, το κουράγιο και τη τρέλα να επιμένει να πουλάει τη πραμάτεια του υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής.



Και φυσικά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βέργες για να σωφρονίσω τη κόρη μου. Η κόρη μου με κάνει περήφανη και μου δίνει τη δυνατότητα να ονειρεύομαι μια καλύτερη πατρίδα.



Μια πατρίδα που οι αγρότες της δεν τρώνε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις στα μπουζουκομάγαζα, οι πολιτικοί της είναι και ηθικοί και νόμιμοι, η άρχουσα τάξη της δεν αποτελείται από λαμόγια και απατεώνες, ψευτοκουλτουριάδες και δήθεν διανοούμενους που συναναστρέφονται με κλέφτες πολιτικούς.



Μια πατρίδα με ανθρώπους σα τη γιαγιά μου και τη κόρη μου, εμένα και τους φίλους μου και όλους αυτούς που δεν συμμετείχαν στο πάρτυ.  Ε λοιπόν όχι δεν ήμασταν εκεί όταν τρώγανε, όταν έχτιζαν βίλλες ή αγόραζαν καγιέν. Ούτε τώρα είμαστε με αυτούς που κρύβουν τις πισίνες τους, φυγαδεύουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και αγοράζουν ακίνητα όσο-όσο στο Λονδίνο.



Και ναι προερχόμαστε από το Μεγαλέξανδρο, το Μιλτιάδη, τον Αριστείδη, τον Αλκιβιάδη.  Αλλά και από τον Πλάτωνα και τον Επίκουρο.  Το Σοφοκλή και τον Αριστοφάνη.  Και ελπίζω να μην ξαναζήσουμε στην Ελλάδα εποχές που σε μπαγλάρωναν για ψύλλου πήδημα.



Και ναι μου αρέσει το ελαιόλαδο, η κορινθιακή σταφίδα, ο χαλβάς Φαρσάλων, τα εσπεριδοειδή, οι σαρδέλες και τα ραδίκια.  Η φτώχεια όμως όχι.  Δεν θα πάρω.

Να δοκιμάσετε χωρίς εμένα!

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η τσάμπα μαγκιά των Γερμανών !



Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία...

 
Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της.

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.

Παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/  και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες) του HEC, που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να...μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα – άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).*

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών. 

Επικοινωνία: Δρ. Kώσταs Τζάνος,             27520 59607      
Ευάγγελος Ρήγος,             6939250584      

Hellenic Electronic Center (HEC)
(Ελληνικό Ηλεκτρονικό
Κέντρο)
P.O.Box 33
Τ.Κ 20003. Greece

Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες)


* Το πρωτότυπο εδώ και η μετάφραση εδώ.

Σχόλιο δικό μου: Στη φωτογραφία βλέπουμε ελληνόπουλα της κατοχής. Τις εποχές που οι φίλοι μας Γερμανοί μας είχαν υπό αυστηρή δίαιτα, απαλλαγμένη από λιπαρά, τοξίνες και άλλες βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες. Για το λόγο αυτό απαγορευόταν το κρέας, το ψάρι, το ψωμί, το λάδι και λοιπά παχυντικά. Επιτρεπόταν όμως να καταναλώνεις άφθονες ποσότητες αέρα κοπανιστού, μέχρι τελικής πτώσης. Και για να σιγουρευτούν ότι φεύγοντας αυτοί εμείς δεν θα παχύνουμε, φρόντισαν να αδειάσουν και τα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος. Γι' αυτό και επιμένουν να μη μας επιστρέψουν τα κλεμμένα.  Αρκετά κιλά πήραμε...

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Εφεδρικό Μίσος !


Υπάρχουν εργαζόμενοι που θριαμβολογούν επειδή σύντομα 4.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν. Υπάρχουν νοήμονες ενήλικες που μισούν το "Δημόσιο" σαν αυτό να ήταν μία ενιαία και αδιαίρετη οντότητα η ύπαρξη της οποίας είναι κάτι κατεξοχήν κακό.

Υπάρχουν πολίτες που στη λίστα των οργανισμών που μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία επικεντρώνονται σε 2-3 οργανισμούς -φαινομενικά τουλάχιστον- άνευ αντικειμένου, παραβλέποντας παράλληλα ότι στη λίστα με τους 151 οργανισμούς οι 3 μεγάλες κατηγορίες που θίγονται και απαξιώνονται είναι η έρευνα, ο πολιτισμός και η ψυχική υγεία.

Πόσο βολικό είναι να μισείς, πόσο βολικό είναι να μη νοιάζεσαι, να μη συμπονάς, να αξιώνεις περισσότερο το χρήμα από τον άνθρωπο.

Ούτε αόρατη θέλω να γίνω για μια μέρα, ούτε Θεός, που λέγαμε παιδιά. Θέλω μια μέρα να σκέφτομαι και να νιώθω σαν αυτούς τους ανθρώπους.

Να γελάω σαρδόνια όταν ο υπάλληλος βγαίνει σε εργασιακή εφεδρεία χωρίς προοπτική να βρει δουλειά μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής ύφεσης, όταν κρύβεται από το διαχειριστή γιατί δεν έχει να πληρώσει τα κοινόχρηστα, όταν πέφτει μπρούμυτα βουλιάζοντας στο μαξιλάρι μέρα μεσημέρι με ντάλα κατάθλιψη. Τι ανάγκη έχει ο κόσμος τους ανάξιους;

Να πάρω όλα τα ΑΜΕΑ, με τα μπαστουνάκια των τυφλών, με τα ψυχοφάρμακα των αυτιστικών, τη νοηματική των κωφάλαλων, που εξυπηρετούνταν στις δομές ψυχικής υγείας και πρόνοιας, να τα φορτώσω στα καροτσάκια τους, στα πούλμαν με τα σπαστικά και να τα σπρώξω στον Καιάδα. Τι ανάγκη έχει ο κόσμος τους αναξιοπαθούντες;

Να σαρκάσω τον κάθε επιστήμονα, τον κάθε διδάκτορα, τον καθένα που διέθεσε τα νιάτα του σε σπουδές για να παράγει έρευνα στο φαληρισμένο Ελλαδιστάν καθώς θα τον βλέπω να κυκλώνει αγγελίες για ντελίβερυ και πλασιέ στη χρυσή ευκαιρία. Τι ανάγκη έχουμε τόσους επιστήμονες;

Να πετάξω αυγά στον κάθε φιλόμουσο, φιλότεχνο και καλλιτέχνη γιατί ήμαστε μια χώρα με υπερπαραγωγή τέχνης και πολιτισμού και τι στο διάολο χρειάζονται τόσα θέατρα, τόσα ποιήματα, τόση λογοτεχνία τη στιγμή που υπάρχει το Mall, τα Starbuck's και η τηλεόραση με το ψηφιακό σήμα;

Αλλά δε γίνεται. Δεν έχω μέσα μου τόσο εφεδρικό μίσος.

Γιατί στο δικό μου εργασιακό χώρο, μέρα τη μέρα, σφυρηλατείται η ανθρωπιά μας. Το τυφλό τσιγγανάκι, το ορφανό αγοράκι, το κακοποιημένο κοριτσάκι, οι γονείς με το βαρύ αυτιστικό, το αδελφάκι με τη λευχαιμία, το παιδί που δε θα γυρίσει ποτέ σπίτι του. 


Πάντα υπάρχει ένας λόγος να είσαι ανάλγητος. Εγώ δε ξέρω κανέναν.

Στη δική μου οικογένεια δεν έτυχε να με μεγαλώσουν με μίσος για τον γείτονα, γιατί είναι τεμπέλης, γιατί είναι κάφρος, γιατί είναι βολεμένος δημόσιος υπάλληλος. Πάντα υπάρχει ένας λόγος να μισείς. Εγώ δε ξέρω κανέναν.
Εγώ δεν ξέρω κανέναν σαν αυτούς τους ανθρώπους. Ξέρω πολλούς σαν εμένα. Ευτυχώς.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τροϊκός Πόλεμος συνεχίζεται...



15 μέτρα απαίτησε η τρόϊκα από την κυβέρνηση

1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.

3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.

5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.

6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.

7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.

8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015.

9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.

10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.

11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.

12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.

13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.

14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.

15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι η τρόϊκα μας κάνει πλάκα. Και σε μας και στην κυβέρνηση. Όχι ότι αυτές οι σκατόφατσες έχουν χιούμορ, το αντίθετο θα έλεγα. Από τη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στο τόπο μας, κουραστήκαμε να τους βλέπουμε να περιφέρονται σαν ουρανοκατέβατοι Μεσσίες που το μόνο που κομίζουν είναι καταστροφή και όλεθρος.

Βρε ανεκδιήγητοι μαλάκες, έχετε καταλάβει τι μέτρα προτείνετε - για την ακρίβεια διατάζετε - να παρθούν;

Το 1, το 2, το 4, το 5, το 7, το 8, το 10, το 11, το 13 και το 14 αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέους φόρους σε αυτούς που ξεζουμίσατε, εφεδρείες, απολύσεις, ανεργία, νέα φτώχεια και νέα δυστυχία! Από τα 15 μέτρα, τα 10 στοχοποιούν τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο. Πουθενά δεν αναφέρετε για πάταξη της φοροδιαφυγής. Πουθενά για διαφυγόντα κέρδη από το λαθρεμπόριο. Πουθενά για αύξηση φορολογίας σε βιομήχανους, εφοπλιστές, στο μεγάλο κεφάλαιο και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Πουθενά για φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, παρόλο που πληροφορηθήκατε ότι πρόσφατα εξαιρέθηκε. Πουθενά για τις ανείσπρακτες οφειλές των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Νομίζετε βρε χοντρομαλάκες ότι με αυτά τα μέτρα θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία; Δημιουργώντας στρατιές ανέργων, πετσοκόβοντας με το μπαλτά κάθε εργασιακό δικαίωμα που αποκτήθηκε με αίμα, εξαθλιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους και οικογενειάρχες, αφαιρώντας δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά, ποιο τρόπο έχετε να μας υποδείξετε για να βγούμε από το τούνελ;

Που θα βρει χρήματα ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα χαράτσια που κάθε φορά επιβάλλετε; Φωτοτυπίες θα βγάλει; Από τη μια του έχετε πετσοκόψει το εισόδημα και από την άλλη του ανεβάζετε συνεχώς τη φορολογία!
Ασφαλώς και γνωρίζετε ότι αυτή η πολιτική είναι ατελέσφορη.
Ασφαλώς και γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που υποτίθεται «θέλετε» να αποφύγουμε.

Αλήτες είστε, όχι ηλίθιοι.

Γνωρίζετε πολύ καλά κατά που κατευθύνεται το καράβι. Όπως το γνωρίζουν και οι υπόλοιπες χώρες που έπεσαν στα νύχια σας. Ούτε μια δεν διασώθηκε. Αυτές που διασώθηκαν είναι όσες σας έστειλαν στο διάολο. Κάτι που πρέπει να κάνουμε κι εμείς όσο ταχύτερα γίνεται.

Μας έχετε πρήξει ότι είμαστε σπάταλοι, ότι καταναλώνουμε δίχως να παράγουμε, ότι δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα, ότι είμαστε τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες.

Για να τα δούμε ένα προς ένα:

Σπάταλοι: είμαστε ο λαός με το χαμηλότερο μέσο όρο αμοιβών στην ευρωζώνη. Είμαστε ο λαός που γνωρίζει από αποταμίευση. Αν σήμερα δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, κατά το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στις καταθέσεις των μικρών και μεγάλων καταθετών. Είμαστε ο λαός με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο αυτός που ξημεροβραδιάζεται στα σκυλάδικα, στα μπαράκια, στις λέσχες και στα καζίνα. Ελληνικός λαός (η τεράστια πλειοψηφία του) είναι αυτός που αγωνίζεται μια ζωή για να τα φέρει βόλτα, να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένειά του, που κανονίζει τη ζωή του σύμφωνα με τη τσέπη του και που πάει διακοπές στα χωριά και σε φίλους γιατί είναι φτηνά.

Καταναλώνουμε δίχως να παράγουμε: το μεγάλο σας άλλοθι και συνάμα η μεγαλύτερή σας απάτη. Όταν (ανάθεμα την ώρα) μπήκαμε στην ΕΟΚ, νομίσαμε ως ευκολόπιστος και μαλάκας λαός ότι γίναμε Ευρωπαίοι σαν τα μούτρα σας. Ότι θα άρχιζε μεμιάς η βαριά βιομηχανία, ότι έπρεπε να παρατήσουμε τη πλούσια γη που μας έτρεφε επί αιώνες, ότι έπρεπε να τρέξουμε όλοι στις μεγάλες πόλεις, ότι έπρεπε να χρεωθούμε για να πάρουμε αυτοκίνητο, ότι έπρεπε να βάλουμε χρέη στις τράπεζες για να ζήσουμε τη ζωή που μας ΔΕΝ μας έταζαν αλλά εμείς την φανταζόμασταν. Μας αναγκάσατε να σταματήσουμε συγκεκριμένες καλλιέργειες, βάλατε πλαφόν στην παραγωγή κρασιού, γάλακτος κ.α., ενώ ταυτόχρονα μας υποχρεώσατε να εισάγουμε από εσάς τις υπόλοιπες ποσότητες, προτιμούσατε να επιδοτείτε τα φρούτα και λαχανικά που πετιούνται στις χωματερές από το να βγαίνουν στην κατανάλωση και να «σπάνε» τις τιμές που εσείς καθορίζατε!

Δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα: Μήπως να σας θυμίσω τα χρέη των υπολοίπων χωρών;
Αν η χώρα μου που βρίσκεται στη 19η θέση είναι ο κακός μαθητής, τότε οι ΗΠΑ, η Μεγ. Βρετανία, η Γερμανία κι ένα σωρό άλλες έπρεπε να είχαν αποβληθεί από τα σχολεία δια παντός!
Αλλά αλλού είναι το θέμα: αντί να αραδιάζεται τις μαλακίες σας και να μας κουνάτε επιδεικτικά το δάχτυλο (βοήθειά σας), καθίσατε να σκεφτείτε πως στο διάολο εξηγείται το ελληνικό χρέος; Αν είχατε κάνει τον κόπο να βασανίσετε λιγάκι τους πανέξυπνους εγκεφάλους σας, θα είχατε καταλήξει και σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Θα είχατε φερ' ειπείν αναγνωρίσει το γεγονός ότι όταν η Ελλάδα μπήκε στη ρημαδοΕΟΚ σας, από υποδομές ήταν 100 χρόνια πίσω. Οι Έλληνες μετά τον Β’ΠΠ έμαθαν (τους έμαθαν τα δοτά σας τσιράκια, οι κυβερνήσεις μαριονέτες και οι βασιλικοί σας καραγκιόζηδες) να ζουν φτωχά, να κάνουν δουλειές του ποδαριού, χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, ίσα για το ξεροκόμματο. Οι φίλοι σας οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους είχαν καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά τους. Είχαν διαλύσει τις όποιες υποδομές, είχαν λεηλατήσει το χρυσό από τα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος, είχαν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Οι Έλληνες πολέμησαν, όχι μόνο για την λευτεριά της πατρίδας τους, αλλά και για τη δική σας ηλίθιοι. Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν στα χαρακώματα και στην Αντίσταση και έμειναν πίσω μόνο γέροι, γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτά τα γεγονότα, για μια τόσο μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, έπαιξαν καθοριστικότατη σημασία. Δεν διαθέταμε ποτέ τη βαριά βιομηχανία, ώστε με τις εξαγωγές μας να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε. Ελιές, καρπούζι και φέτα ήταν τα προϊόντα μας (ακόμη και σήμερα τα ίδια εξάγουμε!).
Τι έγινε λοιπόν, τα μάθατε; Οι δικές σας κατασκευαστικές εταιρείες – γαλλικές, γερμανικές, αγγλικές, ολλανδικές – τα τελευταία 30 χρόνια πήραν τα έργα και έφτιαξαν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, γέφυρες, Μετρό και πολλά άλλα.
Τα πολλά φράγκα τα μοιραστήκατε λοιπόν εσείς. Κάποια από αυτά δόθηκαν και στους Έλληνες εργάτες που δούλεψαν στις κατασκευές. Ίσα για να δικαιολογείται ο Πάγκαλος στο «μαζί τα φάγαμε».

Επίσης αν ρωτούσατε μπορεί να μαθαίνατε ότι η πατρίδα μου έχει στα ανατολικά της μια μόνιμη απειλή, που λέγεται Τουρκία. Παρόμοια προβλήματα εσείς δεν έχετε. Γι’ αυτό και πολλές ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν μόνο μισθοφορικό στρατό, όχι τόσο για αμυντικούς σκοπούς, αλλά για πολεμικές επιχειρήσεις όποτε διατάζει το ΝΑΤΟ και το αφεντικό του οι ΗΠΑ. Η τουρκική απειλή μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε συνεχώς από εσάς, με επιτόκια που εσείς επιβάλλετε, για να αγοράζουμε τα δικά σας όπλα, άρματα μάχης, υποβρύχια, φρεγάτες, αεροπλάνα, ελικόπτερα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες δικές σας θέσεις εργασίας συντηρεί η διαρκώς δανειζόμενη Ελλάδα;

Μήπως φροντίσατε να μάθετε ποιος ευνοήθηκε από την (στα χαρτιά) «ευρωπαϊκή ενοποίηση»; Δεν θα την έλεγα «ολοκλήρωση» γιατί ο όρος παραπέμπει αλλού. Μήπως μάθατε από τότε που καταργήθηκαν οι δασμοί πόσο αυξήθηκαν οι εξαγωγές των χωρών σας και αντίστοιχα οι δικές μας εισαγωγές;
Σκατομάθατε τον Έλληνα, όχι γιατί τον λυπηθήκατε αλλά για να χοντροκονομήσετε.
Πριν από 30 χρόνια υπήρχε μια τηλεόραση στη γειτονιά, τώρα υπάρχουν 4 σε κάθε σπίτι.
Ήταν όνειρο ζωής να αποκτήσεις αυτοκίνητο, τώρα το αλλάζεις κάθε 3-5 χρόνια.
Θεωρείτο ουτοπία να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, τώρα το αεροπλάνο κατάντησε αστική συγκοινωνία.
Με τη δική μας κατανάλωση και πάλι εσείς βγήκατε κερδισμένοι. Εμείς μόνο χαμένοι βγήκαμε.

Τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες: έχει γίνει πολύς λόγος για την περιβόητη τεμπελιά των Ελλήνων. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Πολλοί είναι αυτοί, μέχρι και η Eurostat, που σας απέδειξε ότι οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Ότι έχουν επίσης και τις λιγότερες αργίες. Ότι είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι στην Ευρωζώνη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε – και είναι το μόνο για το οποίο έχετε δίκιο – είναι η χαμηλή μας παραγωγικότητα. Αυτό όμως δεν οφείλεται στην «τεμπελιά» μας, αλλά στην έλλειψη υποδομών, στην έλλειψη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, στην έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών του κράτους και στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία της.

Θα ‘θελα μονάχα να σας αναλύσω τι σημαίνει η άγνωστη για σας λέξη «καλοπέραση».

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες κάνουμε ταξίδια για να γνωρίσουμε τον τόπο μας. Ξοδεύουμε ένα μέρος των χρημάτων μας στην ελληνική ύπαιθρο και τα νησιά μας. Έχουμε τόσες απίστευτες φυσικές ομορφιές που μαγεύεσαι όταν τις ανακαλύπτεις. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τα εκατομμύρια των συμπατριωτών σας που τις επισκέφθηκαν.

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο. Τι είναι τώρα αυτό ε; Η δική μας καλοπέραση σημαίνει να βοηθάμε και το γείτονα ή τον άγνωστο στην ανάγκη του. Τα ρούχα που δεν φοράμε πια, τα παιχνίδια των παιδιών μας, σεντόνια, κουβέρτες και οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε το δωρίζουμε σε φτωχές οικογένειες, είτε άμεσα, είτε μέσω της Εκκλησίας. Δεν τα πουλάμε, ούτε τα ανταλλάσσουμε σε υπαίθρια παζάρια όπως κάνετε εσείς. Είμαστε κακοί επιχειρηματίες, είναι αλήθεια!

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε ταβερνάκια. Βγαίνουμε με την παρέα μας, τρώμε τα φρέσκα ψάρια μας που ψαρεύτηκαν στις δικές μας θάλασσες και πίνουμε τα δικά μας κρασιά. Τα εισαγόμενα τα αγοράζουμε για να τα πάμε δώρο σε γιορτές συγγενών και φίλων. Κι αυτοί που τους τα πήγαμε τα πάνε σε άλλους, μέχρι να καταντήσουν συλλεκτικά, λόγω παλαιότητας.

Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες αγοράζουμε 2 και 3 κιλά λεμόνια στη λαϊκή ή στο μπακάλικο. Δεν τα παίρνουμε ένα-ένα. Επίσης το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο, όχι σε ατομικές φέτες σε σελοφάν. Και αν δεν μας αρέσει το πετάμε, δεν το τρώμε επειδή το πληρώσαμε.

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε καφενεία. Πάμε εκεί για την παρέα, το ταβλάκι, τη πρέφα, το ούζο με το μεζεδάκι. Και χαλάμε τα περισσότερα σε κεράσματα. Δεν κλειδωνόμαστε στα σπίτια αμέσως μόλις σχολάσουμε από τη δουλειά για να τα φυλάμε σε θυρίδες.

Μπορώ να σας αραδιάσω δεκάδες ακόμη παραδείγματα για να σας αποδείξω τι σημαίνει για τους Έλληνες το «να περνάς καλά». Δεν έχει όμως νόημα. Το πιθανότερο είναι να μη καταλάβατε απολύτως τίποτα από όσα σας έγραψα και να τα θεωρείτε εξωγήινα. Εσείς έχετε πειστεί ότι η ζωή πρέπει να είναι μόνο δουλειά μέχρι τα 70 σας χρόνια, να αποδίδετε φόρους στο κράτος και στους ισχυρούς μέχρι να πεθάνετε, να σας αρκεί μια βόλτα στο πάρκο με το σκύλο για να έρθετε κοντά στη φύση, να βάζετε 5 λουκέτα στα σπίτια σας και πανάκριβους συναγερμούς για να προστατέψετε τη μιζέρια σας, να θεωρείτε ότι επειδή ζείτε σε «πλούσιο» κράτος μπορείτε να οικτίρετε τα φτωχότερα.

Η Ελλάδα πέρασε μέσα από πολύ χειρότερες καταστάσεις και επιβίωσε. 
Το ίδιο θα κάνει και τώρα.
Να φοβάστε τους Έλληνες όταν ενωθούν…