Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τροϊκός Πόλεμος συνεχίζεται...



15 μέτρα απαίτησε η τρόϊκα από την κυβέρνηση

1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.

3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης.

5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.

6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.

7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.

8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015.

9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.

10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.

11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.

12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.

13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.

14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.

15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Η εντύπωση που έχω είναι ότι η τρόϊκα μας κάνει πλάκα. Και σε μας και στην κυβέρνηση. Όχι ότι αυτές οι σκατόφατσες έχουν χιούμορ, το αντίθετο θα έλεγα. Από τη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στο τόπο μας, κουραστήκαμε να τους βλέπουμε να περιφέρονται σαν ουρανοκατέβατοι Μεσσίες που το μόνο που κομίζουν είναι καταστροφή και όλεθρος.

Βρε ανεκδιήγητοι μαλάκες, έχετε καταλάβει τι μέτρα προτείνετε - για την ακρίβεια διατάζετε - να παρθούν;

Το 1, το 2, το 4, το 5, το 7, το 8, το 10, το 11, το 13 και το 14 αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέους φόρους σε αυτούς που ξεζουμίσατε, εφεδρείες, απολύσεις, ανεργία, νέα φτώχεια και νέα δυστυχία! Από τα 15 μέτρα, τα 10 στοχοποιούν τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο. Πουθενά δεν αναφέρετε για πάταξη της φοροδιαφυγής. Πουθενά για διαφυγόντα κέρδη από το λαθρεμπόριο. Πουθενά για αύξηση φορολογίας σε βιομήχανους, εφοπλιστές, στο μεγάλο κεφάλαιο και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Πουθενά για φορολόγηση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, παρόλο που πληροφορηθήκατε ότι πρόσφατα εξαιρέθηκε. Πουθενά για τις ανείσπρακτες οφειλές των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Νομίζετε βρε χοντρομαλάκες ότι με αυτά τα μέτρα θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία; Δημιουργώντας στρατιές ανέργων, πετσοκόβοντας με το μπαλτά κάθε εργασιακό δικαίωμα που αποκτήθηκε με αίμα, εξαθλιώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους και οικογενειάρχες, αφαιρώντας δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά, ποιο τρόπο έχετε να μας υποδείξετε για να βγούμε από το τούνελ;

Που θα βρει χρήματα ο ελληνικός λαός να πληρώσει τα χαράτσια που κάθε φορά επιβάλλετε; Φωτοτυπίες θα βγάλει; Από τη μια του έχετε πετσοκόψει το εισόδημα και από την άλλη του ανεβάζετε συνεχώς τη φορολογία!
Ασφαλώς και γνωρίζετε ότι αυτή η πολιτική είναι ατελέσφορη.
Ασφαλώς και γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που υποτίθεται «θέλετε» να αποφύγουμε.

Αλήτες είστε, όχι ηλίθιοι.

Γνωρίζετε πολύ καλά κατά που κατευθύνεται το καράβι. Όπως το γνωρίζουν και οι υπόλοιπες χώρες που έπεσαν στα νύχια σας. Ούτε μια δεν διασώθηκε. Αυτές που διασώθηκαν είναι όσες σας έστειλαν στο διάολο. Κάτι που πρέπει να κάνουμε κι εμείς όσο ταχύτερα γίνεται.

Μας έχετε πρήξει ότι είμαστε σπάταλοι, ότι καταναλώνουμε δίχως να παράγουμε, ότι δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα, ότι είμαστε τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες.

Για να τα δούμε ένα προς ένα:

Σπάταλοι: είμαστε ο λαός με το χαμηλότερο μέσο όρο αμοιβών στην ευρωζώνη. Είμαστε ο λαός που γνωρίζει από αποταμίευση. Αν σήμερα δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, κατά το μεγαλύτερο μέρος οφείλεται στις καταθέσεις των μικρών και μεγάλων καταθετών. Είμαστε ο λαός με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο αυτός που ξημεροβραδιάζεται στα σκυλάδικα, στα μπαράκια, στις λέσχες και στα καζίνα. Ελληνικός λαός (η τεράστια πλειοψηφία του) είναι αυτός που αγωνίζεται μια ζωή για να τα φέρει βόλτα, να ζήσει με αξιοπρέπεια την οικογένειά του, που κανονίζει τη ζωή του σύμφωνα με τη τσέπη του και που πάει διακοπές στα χωριά και σε φίλους γιατί είναι φτηνά.

Καταναλώνουμε δίχως να παράγουμε: το μεγάλο σας άλλοθι και συνάμα η μεγαλύτερή σας απάτη. Όταν (ανάθεμα την ώρα) μπήκαμε στην ΕΟΚ, νομίσαμε ως ευκολόπιστος και μαλάκας λαός ότι γίναμε Ευρωπαίοι σαν τα μούτρα σας. Ότι θα άρχιζε μεμιάς η βαριά βιομηχανία, ότι έπρεπε να παρατήσουμε τη πλούσια γη που μας έτρεφε επί αιώνες, ότι έπρεπε να τρέξουμε όλοι στις μεγάλες πόλεις, ότι έπρεπε να χρεωθούμε για να πάρουμε αυτοκίνητο, ότι έπρεπε να βάλουμε χρέη στις τράπεζες για να ζήσουμε τη ζωή που μας ΔΕΝ μας έταζαν αλλά εμείς την φανταζόμασταν. Μας αναγκάσατε να σταματήσουμε συγκεκριμένες καλλιέργειες, βάλατε πλαφόν στην παραγωγή κρασιού, γάλακτος κ.α., ενώ ταυτόχρονα μας υποχρεώσατε να εισάγουμε από εσάς τις υπόλοιπες ποσότητες, προτιμούσατε να επιδοτείτε τα φρούτα και λαχανικά που πετιούνται στις χωματερές από το να βγαίνουν στην κατανάλωση και να «σπάνε» τις τιμές που εσείς καθορίζατε!

Δανειζόμαστε ανεξέλεγκτα: Μήπως να σας θυμίσω τα χρέη των υπολοίπων χωρών;
Αν η χώρα μου που βρίσκεται στη 19η θέση είναι ο κακός μαθητής, τότε οι ΗΠΑ, η Μεγ. Βρετανία, η Γερμανία κι ένα σωρό άλλες έπρεπε να είχαν αποβληθεί από τα σχολεία δια παντός!
Αλλά αλλού είναι το θέμα: αντί να αραδιάζεται τις μαλακίες σας και να μας κουνάτε επιδεικτικά το δάχτυλο (βοήθειά σας), καθίσατε να σκεφτείτε πως στο διάολο εξηγείται το ελληνικό χρέος; Αν είχατε κάνει τον κόπο να βασανίσετε λιγάκι τους πανέξυπνους εγκεφάλους σας, θα είχατε καταλήξει και σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Θα είχατε φερ' ειπείν αναγνωρίσει το γεγονός ότι όταν η Ελλάδα μπήκε στη ρημαδοΕΟΚ σας, από υποδομές ήταν 100 χρόνια πίσω. Οι Έλληνες μετά τον Β’ΠΠ έμαθαν (τους έμαθαν τα δοτά σας τσιράκια, οι κυβερνήσεις μαριονέτες και οι βασιλικοί σας καραγκιόζηδες) να ζουν φτωχά, να κάνουν δουλειές του ποδαριού, χωρίς ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, ίσα για το ξεροκόμματο. Οι φίλοι σας οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους είχαν καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά τους. Είχαν διαλύσει τις όποιες υποδομές, είχαν λεηλατήσει το χρυσό από τα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος, είχαν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Οι Έλληνες πολέμησαν, όχι μόνο για την λευτεριά της πατρίδας τους, αλλά και για τη δική σας ηλίθιοι. Εκατοντάδες χιλιάδες πέθαναν στα χαρακώματα και στην Αντίσταση και έμειναν πίσω μόνο γέροι, γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτά τα γεγονότα, για μια τόσο μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, έπαιξαν καθοριστικότατη σημασία. Δεν διαθέταμε ποτέ τη βαριά βιομηχανία, ώστε με τις εξαγωγές μας να καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε. Ελιές, καρπούζι και φέτα ήταν τα προϊόντα μας (ακόμη και σήμερα τα ίδια εξάγουμε!).
Τι έγινε λοιπόν, τα μάθατε; Οι δικές σας κατασκευαστικές εταιρείες – γαλλικές, γερμανικές, αγγλικές, ολλανδικές – τα τελευταία 30 χρόνια πήραν τα έργα και έφτιαξαν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, γέφυρες, Μετρό και πολλά άλλα.
Τα πολλά φράγκα τα μοιραστήκατε λοιπόν εσείς. Κάποια από αυτά δόθηκαν και στους Έλληνες εργάτες που δούλεψαν στις κατασκευές. Ίσα για να δικαιολογείται ο Πάγκαλος στο «μαζί τα φάγαμε».

Επίσης αν ρωτούσατε μπορεί να μαθαίνατε ότι η πατρίδα μου έχει στα ανατολικά της μια μόνιμη απειλή, που λέγεται Τουρκία. Παρόμοια προβλήματα εσείς δεν έχετε. Γι’ αυτό και πολλές ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν μόνο μισθοφορικό στρατό, όχι τόσο για αμυντικούς σκοπούς, αλλά για πολεμικές επιχειρήσεις όποτε διατάζει το ΝΑΤΟ και το αφεντικό του οι ΗΠΑ. Η τουρκική απειλή μας υποχρεώνει να δανειζόμαστε συνεχώς από εσάς, με επιτόκια που εσείς επιβάλλετε, για να αγοράζουμε τα δικά σας όπλα, άρματα μάχης, υποβρύχια, φρεγάτες, αεροπλάνα, ελικόπτερα. Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσες δικές σας θέσεις εργασίας συντηρεί η διαρκώς δανειζόμενη Ελλάδα;

Μήπως φροντίσατε να μάθετε ποιος ευνοήθηκε από την (στα χαρτιά) «ευρωπαϊκή ενοποίηση»; Δεν θα την έλεγα «ολοκλήρωση» γιατί ο όρος παραπέμπει αλλού. Μήπως μάθατε από τότε που καταργήθηκαν οι δασμοί πόσο αυξήθηκαν οι εξαγωγές των χωρών σας και αντίστοιχα οι δικές μας εισαγωγές;
Σκατομάθατε τον Έλληνα, όχι γιατί τον λυπηθήκατε αλλά για να χοντροκονομήσετε.
Πριν από 30 χρόνια υπήρχε μια τηλεόραση στη γειτονιά, τώρα υπάρχουν 4 σε κάθε σπίτι.
Ήταν όνειρο ζωής να αποκτήσεις αυτοκίνητο, τώρα το αλλάζεις κάθε 3-5 χρόνια.
Θεωρείτο ουτοπία να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, τώρα το αεροπλάνο κατάντησε αστική συγκοινωνία.
Με τη δική μας κατανάλωση και πάλι εσείς βγήκατε κερδισμένοι. Εμείς μόνο χαμένοι βγήκαμε.

Τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες: έχει γίνει πολύς λόγος για την περιβόητη τεμπελιά των Ελλήνων. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Πολλοί είναι αυτοί, μέχρι και η Eurostat, που σας απέδειξε ότι οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες από όλους τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Ότι έχουν επίσης και τις λιγότερες αργίες. Ότι είναι οι πλέον χαμηλόμισθοι στην Ευρωζώνη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε – και είναι το μόνο για το οποίο έχετε δίκιο – είναι η χαμηλή μας παραγωγικότητα. Αυτό όμως δεν οφείλεται στην «τεμπελιά» μας, αλλά στην έλλειψη υποδομών, στην έλλειψη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, στην έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών του κράτους και στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία της.

Θα ‘θελα μονάχα να σας αναλύσω τι σημαίνει η άγνωστη για σας λέξη «καλοπέραση».

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες κάνουμε ταξίδια για να γνωρίσουμε τον τόπο μας. Ξοδεύουμε ένα μέρος των χρημάτων μας στην ελληνική ύπαιθρο και τα νησιά μας. Έχουμε τόσες απίστευτες φυσικές ομορφιές που μαγεύεσαι όταν τις ανακαλύπτεις. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε τα εκατομμύρια των συμπατριωτών σας που τις επισκέφθηκαν.

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε φιλότιμο. Τι είναι τώρα αυτό ε; Η δική μας καλοπέραση σημαίνει να βοηθάμε και το γείτονα ή τον άγνωστο στην ανάγκη του. Τα ρούχα που δεν φοράμε πια, τα παιχνίδια των παιδιών μας, σεντόνια, κουβέρτες και οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε το δωρίζουμε σε φτωχές οικογένειες, είτε άμεσα, είτε μέσω της Εκκλησίας. Δεν τα πουλάμε, ούτε τα ανταλλάσσουμε σε υπαίθρια παζάρια όπως κάνετε εσείς. Είμαστε κακοί επιχειρηματίες, είναι αλήθεια!

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε ταβερνάκια. Βγαίνουμε με την παρέα μας, τρώμε τα φρέσκα ψάρια μας που ψαρεύτηκαν στις δικές μας θάλασσες και πίνουμε τα δικά μας κρασιά. Τα εισαγόμενα τα αγοράζουμε για να τα πάμε δώρο σε γιορτές συγγενών και φίλων. Κι αυτοί που τους τα πήγαμε τα πάνε σε άλλους, μέχρι να καταντήσουν συλλεκτικά, λόγω παλαιότητας.

Ξέρετε, εμείς οι Έλληνες αγοράζουμε 2 και 3 κιλά λεμόνια στη λαϊκή ή στο μπακάλικο. Δεν τα παίρνουμε ένα-ένα. Επίσης το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο, όχι σε ατομικές φέτες σε σελοφάν. Και αν δεν μας αρέσει το πετάμε, δεν το τρώμε επειδή το πληρώσαμε.

Ξέρετε εμείς οι Έλληνες έχουμε καφενεία. Πάμε εκεί για την παρέα, το ταβλάκι, τη πρέφα, το ούζο με το μεζεδάκι. Και χαλάμε τα περισσότερα σε κεράσματα. Δεν κλειδωνόμαστε στα σπίτια αμέσως μόλις σχολάσουμε από τη δουλειά για να τα φυλάμε σε θυρίδες.

Μπορώ να σας αραδιάσω δεκάδες ακόμη παραδείγματα για να σας αποδείξω τι σημαίνει για τους Έλληνες το «να περνάς καλά». Δεν έχει όμως νόημα. Το πιθανότερο είναι να μη καταλάβατε απολύτως τίποτα από όσα σας έγραψα και να τα θεωρείτε εξωγήινα. Εσείς έχετε πειστεί ότι η ζωή πρέπει να είναι μόνο δουλειά μέχρι τα 70 σας χρόνια, να αποδίδετε φόρους στο κράτος και στους ισχυρούς μέχρι να πεθάνετε, να σας αρκεί μια βόλτα στο πάρκο με το σκύλο για να έρθετε κοντά στη φύση, να βάζετε 5 λουκέτα στα σπίτια σας και πανάκριβους συναγερμούς για να προστατέψετε τη μιζέρια σας, να θεωρείτε ότι επειδή ζείτε σε «πλούσιο» κράτος μπορείτε να οικτίρετε τα φτωχότερα.

Η Ελλάδα πέρασε μέσα από πολύ χειρότερες καταστάσεις και επιβίωσε. 
Το ίδιο θα κάνει και τώρα.
Να φοβάστε τους Έλληνες όταν ενωθούν…



6 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Πολύ σωστός σε όσα έγραψες.
    Αλλά και σε όσα ακόμη δεν έγραψες (φαντάζομαι είχες και πολλά ακόμη να γράψεις).
    Τι να καταλάβουν αυτά τα ρομποτάκια του "σπίτι-δουλειά, δουλειά-σπίτι" τι σημαίνει να ζεις.
    Από εκδίκηση γελούν χαιρέκακα τώρα που ίσως δε θα μπορούμε να απολαμβάνουμε πολλά από αυτά.
    Αλλά δεν πρόκειται να τα χάσουμε όλα αυτά.
    Δε θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη, που λέει κι ο ανώνυμος ποιητής...

    Η ***ένη Κυβέρνηση που βγάλαμε -τρομάρα μας- αποτελείται από αισχρούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών, από μισάνθρωπα ρομποτάκια προγραμματισμένα να εκτελούν εντολές, ακόμη κι αν αυτές οι εντολές είναι προφανέστατα δολοφονικές για το λαό του οποίου τις τύχες έχουν στα χέρια, με μια υπογραφή.

    Το χειρότερο είναι ότι τις απόψεις περί "καλοπέρασης" ενστερνίζονται και πολλοί συμπολίτες μας.
    Πλήθος κομπλεξικών, ανέραστων κι αγέλαστων ανθρωπακιών ηδονίζονται μόνο με την ιδέα ότι οι υπόλοιποι δε θα χουμε πια την ίδια ζωή με πριν.
    Έτσι δε θα αισθάνονται ότι είναι κατώτεροι, στο περιθώριο.
    Κάθε αγάμητο ανθρωπάκι θέλει να γίνουμε μια απρόσωπη κι αγέλαστη κοινωνία, που δε θα δουλεύουμε για να ζούμε αλλά θα ζούμε για να δουλεύουμε.
    Κάθε στραβογαμημένη κότα ενίσταται γιατί "τρώγαμε περισσότερα απ' όσα είχαμε".
    Αν τη ρώταγες πριν 5 χρόνια, θα στο έλεγε σαν μέγα προσόν της φυλής μας.
    Τώρα έτσι της είπαν τα πουλημένα τομάρια της Κυβέρνησης, της Βουλής, του ΣΕΒ και των ΜΜΕ.. κι έτσι παπαγαλίζει.

    Νομίζουν ότι έτσι θα βρουν επιτέλους την ηδονή που αναζητούν στη ζωή τους.
    Ματαιοπονούν όμως.
    Γιατί της κοντής... ***ής, της φταίνε οι τρίχες.
    Αλλά όταν ξυρίσει τις τρίχες, πάλι κοντή θα μείνει.

    ΥΓ.: Ζητώ συγνώμη για το λεξιλόγιο, αν θες μπορείς να το σβήσεις. Δεν παρεξηγώ.
    Αλλά έτσι τα νιωσα, έτσι τα γραψα.
    Και για να δείξω ότι είμαι και ευγενική ψυχή... πού και πού έβαζα και μπιπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικαιούνται να χαίρονται με τις ανθρωποθυσίες μόνο οι διαπλεκόμενοι με την εξουσία, το μεγάλο κεφάλαιο και τα εκτελεστικά τους όργανα (πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι). Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στο απυρόβλητο.
    Οι υπόλοιποι – και αναφέρομαι στον απλό λαό – που εγκρίνουν και αποδέχονται αυτές τις μεθοδεύσεις είναι απλά πανηλίθιοι.
    Χαίρονται και ζητωκραυγάζουν όταν βλέπουν συνανθρώπους τους να τους ξεσκίζουν τα σκυλόψαρα. Αγνοούν ότι η επόμενη κλωτσιά θα είναι στο δικό τους κώλο. Και επειδή δεν θα έχει μείνει κανένας στην ακτή για να τους σώσει, θα τραβάνε τα μαλλιά τους για να μη πάνε στον πάτο.
    Φρόντισε όλο αυτό το διαπλεκόμενο σκυλολόι να μας χωρίσει σε ομάδες. Μας γάνωσε τον εγκέφαλο μεθοδικά και επισταμένα ότι εχθρός της κάθε ομάδας είναι η άλλη. Μας έριξαν στην αρένα και μας παράτησαν να αλληλοφαγωθούμε. Στις φυλές των κανιβάλων όμως όταν το φαγητό τελειώσει κάθε κανίβαλος βλέπει το διπλανό του για μεζέ. Θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.

    Υ.Γ.: Μπορείς να εκφράζεσαι όπως θέλεις. Η δίκαιη αγανάκτηση δεν μπορεί να περιχαρακώνεται σε καθωσπρεπισμούς. Όποιος πολιτικός ή κλακαδόρος του πιστεύει ότι θίγεται, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον βιαστή μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως προς το θέμα της ατασκευής της εχθρότητας μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, δες αυτή την αφίσα.
    http://2.bp.blogspot.com/-YCP9Mv4GSVs/Tnj-LuxbNPI/AAAAAAAAJVQ/36kUS5nF8ic/s1600/320439_171273869618689_100002082300731_359199_1355982837_n.jpg

    Πολύ πετυχημένη πιστεύω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την είδα πριν από λίγες ημέρες.
    Την εκτύπωσα από την πρώτη στιγμή και τώρα βρίσκεται ανηρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων του γραφείου μου.
    Αν τα πήγαινα καλά με το photoshop θα είχα δημιουργήσει κι εγώ μια με υπαλλήλους να τους πατάνε ελέφαντες ή να τους ξεσκίζουν τα πιράνχας. Ο λαός διψάει για αίμα Μαζεστίξ, μη το ξεχνάς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω πάντως την εντύπωση ότι σιγά-σιγά αρχίζουν και καταλαβαίνουν οι περισσότεροι την άδικη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων συνολικά.
    Γιατί καταλαβαίνουν σιγά σιγά ότι οι δημόσιοι στήριζαν τον ιδιωτικό τομέα κι απ τη στιγμή που ξεπαστρεύουν τους δημόσιους, το πρόβλημα σοτν ιδιωτικό διογκώνεται.
    Μέχρι πριν κάνα δυο χρόνια, θυμάμαι συνεχείς κραυγές τν ιδιωτικών για τους δημοσίους.
    Τώρα βλέπω μια στροφή απ τη μεριά τους.
    Τουλάχιστον δεν κραυγάζουν για αρχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η δική μου εντύπωση φίλε Μαζεστίξ είναι η εντελώς αντίθετη από τη δική σου.
    Καθημερινά συναντώ τη διάχυτη βλακεία των «ειδημόνων» που όχι μόνο γνωρίζουν την αιτία όλων των κακών (δημόσιοι υπάλληλοι), αλλά είναι και πεπεισμένοι ότι η μοναδική (!!!!!!!!!!) λύση εξόδου από την κρίση είναι η απόλυση 200 – 300 – 500 χιλιάδων ή όλων τους.

    Επιθυμούν ιδιωτική παιδεία, ιδιωτική αστυνομία, ιδιωτική δικαιοσύνη, ιδιωτική υγεία, ιδιωτικές τράπεζες, ιδιωτικές ΔΕΚΟ, ιδιωτικούς Δήμους, ιδιωτική Εκκλησία, ιδιωτικό στρατό και πάει λέγοντας.

    Φίλος που δουλεύει σε νοσοκομείο μου έλεγε ότι προχθές πήγε ένας παπάρας (συγγνώμη, δεν βρίσκω καλύτερο χαρακτηρισμό) και χωρίς ΚΑΜΙΑ αφορμή μόλις έφθασε μπροστά του άρχισε να γκαρίζει «να σας διώξουν όλους ρε! που σας πληρώνουμε παλιοτεμπέληδες! να τα κάνει όλα ιδιωτικά ρε! …». Όταν ο φίλος τον ρώτησε « μα κύριε, και τώρα υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία, γιατί δεν πάτε;», ο παπάρας έμεινε με το στόμα ανοιχτό να χάσκει. Απάντηση φυσικά δεν πήρε.

    Όπως έλεγε και μια ψυχή «Όσα πιο λίγα ξέρει κανείς, τόσο πιο πολύ θέλει να τα πει».

    Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει πλήρης ταύτιση όλων αυτών των ηλιθίων με τα κυβερνητικά γαϊδούρια (Πάγκαλος, Λοβέρδος). Ασχέτως κομματικής προτίμησης όταν ακούν παρόμοιες παπάρες αισθάνονται ότι έφθασε η ώρα της λύτρωσης και της δικαίωσης.

    Υ.Γ. Με πολύ επιεικείς υπολογισμούς αναμένεται η «εξοικονόμηση» ενός δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, από περικοπές μισθών στο δημόσιο. Το έχω πει και το έχω γράψει πάρα πολλές φορές. Καθίστε να δούμε ποιος θα κλάψει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή