Σελίδες

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Μεταναστευτικό: Αλήθειες και ψέματα






Ξεκίνησα να γράφω το παρακάτω κείμενο και στο δρόμο προέκυψε μια διένεξη σε άλλο μπλογκ. Θα τα πούμε γι’ αυτήν αργότερα.
Πάμε πρώτα να δούμε το προσφυγικό ζήτημα και τα διάφορα σενάρια συνομωσιοβλακείας που εξυφαίνονται γύρω του.

Το ένα σενάριο λέει ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες βλάπτουν τον τουρισμό της Ελλάδας. Διότι εμείς οι αίλινναις βάζουμε τα φράγκα πάνω απ’ όλα. Όχι όλοι, κάποιοι σίγουρα. Και χωρίς να ντρέπονται.
Να είναι άραγε αλήθεια οι σάχλες για τον τουρισμό; Πάμε να δούμε.


Αυξήθηκαν οι επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιανουάριο, μάς λέει η Ναυτεμπορική [εδώ]. Σύμφωνα με το απαράδεκτο αυτό σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ: “Το 1,8 εκατ. έφθασε ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών στα ελληνικά αεροδρόμια τον Ιανουάριο του 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, όταν είχαν διακινηθεί 1,6 εκατομμύρια επιβάτες.”
Ψέματα και προπαγάνδα χωρίς όριο. Τέτοιοι είναι!


Αμ η καθεστωτική Καθημερινή; Εκεί φίλοι μου τα πράγματα χειροτερεύουν. Τα μίσθαρνα όργανα του Τσίπρα, συνέταιρου του Αλαφούζου, βάλθηκαν να μας μουρλάνουν. Διαβάστε τις ανεκδιήγητες σαχλαμάρες που γράφουν [εδώ]:

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Ιανουάριο στο «Ελ. Βενιζέλος» 
Εξακολουθεί να «πετά» σε επίπεδα ρεκόρ ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο οποίος κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ επιβατικής κίνησης τον Ιανουάριο. Εχοντας σημειώσει την καλύτερη επίδοση από κάθε άλλη χρονιά, με αύξηση της κίνησης κατά 19% στο σύνολο του 2015, ο Ιανουάριος του 2016 επιβεβαιώνει τη σταθερή ανοδική πορεία του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 12% και έφτασε τα 1,1 εκατ. επιβάτες, έναντι 976.388 επιβατών τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σημειώνεται ότι η φετινή επίδοση του Ιανουαρίου αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου. Οι επιβάτες εσωτερικού άγγιξαν τους 438.000, αυξημένοι κατά 16,5%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού τούς 654.000, καταγράφοντας άνοδο 9,1%. Μάλιστα, τόσο οι Ελληνες όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση σε παρόμοια επίπεδα, της τάξης του 12%, διατηρώντας και το 2016 την ανοδική πορεία τους.

Ένα άλλο σενάριο-αφήγημα των ημερών που αναπαράγεται άκριτα, είναι ότι και ο ελληνισμός έχει προσφυγιά, οι Έλληνες επίσης αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον από τις εστίες τους το '22 και όπως οι παλαιότεροι καλοδέχτηκαν τότε τους πρόσφυγες πρέπει να το πράξουμε και σήμερα.

Τρίχες φίλοι μου. Ποιοι καλοδέχτηκαν και έδειξαν ανθρωπιά στον Έλληνα πρόσφυγα;;;

Αυτά δεν ισχύουν για όλους. Είπαμε, εδώ υπάρχει η Ελλάδα και η Κωλάδα!
Μισάνθρωποι (έως μαλάκες) υπήρχαν σε όλες τις εποχές.
Μπορούμε να βρούμε πολλές πηγές για τον τρόπο που αντιμετώπισαν ορισμένοι «Έλληνες» (του κώλου) τους Έλληνες του Πόντου, το ’22.

Για παράδειγμα μπορούμε να διαβάσουμε [εδώ] κάποια αποσπάσματα.
Θυμάται ο Μάρκος Βαμβακάρης στην αυτοβιογραφία του:
«Και οι ντόπιοι δεν τους έβλεπαν με καλό μάτι. Αλλά τους βρίζανε. Χίλια δυό. Φύγετε από δω ρε! Πηγαίνετε παρά πέρα. Δεν τους κοιτάζανε. Δεν είχαν την αγάπη να πουν για στάσου, συγγενείς μας είναι, Έλληνες πραγματικοί. Να τους αγκαλιάσουμε. Δεν έγινε αυτό το πράμα, εγώ δηλαδή τι είδα. Μπορεί αλλού. Ήθελαν να τους κλέψουνε οι κλεφταράδες που ήταν εδώ πέρα. Ν’ αρπάξουν ό,τι είχαν. Να τους κλέψουνε, να τους γελάσουνε. Απατεώνες».

Ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος:
«Δεν άκουγε κανείς εκείνες τις μέρες τίποτα άλλο από τα στόματα όλων αυτών παρά κατάρες στο Βενιζέλο και βλαστήμιες: ‘’Αχ αυτοί οι τουρκοσπορίτες Έλληνες της Μικράς Ασίας μας πήραν στο λαιμό τους. Μακάρι να τους σφάξει όλους ο Κεμάλ και να μη μείνει ούτε ποδάρι από δαύτους’’…»

Αποτέλεσμα όλης αυτής της …"αγάπης" είναι χιλιάδες Έλληνες που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή να στοιβαχτούν στις παρυφές των πόλεων, σε υποβαθμισμένες κυρίως περιοχές τους, σε σπίτια-κοτέτσια. Οι άνθρωποι αυτοί το ξεπέρασαν. Δεν ήρθαν στην Ελλάδα ούτε από επιλογή, ούτε από τυχοδιωκτισμό. Πανέξυπνοι και εργατικοί όπως ήσαν, κατάφεραν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, παρά τον κατατρεγμό από τους συνήθεις ηλίθιους.

Η διαχρονική σαχλαμάρα που αναπαράγεται από κάθε έμμισθο κάφρο δημοσιογράφο και πιπιλίζεται στο στόμα κάθε άσχετου, είναι: “γιατί να έρθουν στην Ευρώπη και να μη πάνε στις όμορες χώρες, όπου ταυτίζονται και λόγω θρησκείας.” Όσοι το αναμασάνε προφανώς δεν γνωρίζουν λέξη για τις αιρέσεις του Ισλάμ και ειδικά για το σχίσμα μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών, τη θρησκευτική διαμάχη η οποία χωρίζει τα δύο στρατόπεδα επί αιώνες και που συχνά εξελίσσεται σε θρησκευτικό "εμφύλιο πόλεμο".  

Πέρα από όλα αυτά, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, το 2010: “Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. Μια ήπειρος με 1,3 έως 1,5 γεννήσεις ανά μητέρα -και αυτό στις περισσότερες χώρες- δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. Μια ήπειρος με γηράσκοντα πληθυσμό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστες.”
Αυτά ως απάντηση στο “ποιος τους κάλεσε να έρθουν στην Ευρώπη;”

Μέχρι χτες αυτή η Ευρώπη ήθελε τους μετανάστες επειδή έδινε τα ρέστα της για φτηνά εργατικά χέρια (το λες και ανθρώπινη εκμετάλλευση).


Από την ώρα που "μπούκωσε" από κόσμο αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, να απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από την Σένγκεν και διεθνή αποκλεισμό και να πιέζει την Τουρκία για επαναπατρισμό προσφύγων και μεταναστών.

Σημείωση: Στην χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η Τουρκία -με όλο το θράσος που την διακατέχει αιώνες τώρα- ζήτησε 3 δισ. ευρώ προκειμένου να ελέγξει τους διακινητές προσφύγων (που θησαυρίζουν). Αν δεν τα λάβει (λέμε τώρα…) έχει σκοπό να τους αφήσει ανεξέλεγκτους να μετακινούν με σαπιοκάραβα και φουσκωτά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο από τα τουρκικά παράλια. Πιέζεται η Ελλάδα να ελέγξει τα θαλάσσια σύνορά της (μερικές χιλιάδες μίλια) αλλά αντίστοιχα δεν πιέζεται η Τουρκία να πράξει το ίδιο ακριβώς στην ίδια συνοριογραμμή!

Η Ελλάδα λοιπόν που φταίει μονίμως και σε όλα φταίει και γι’ αυτό. Άσε που σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσίπρας είναι αυτός που πουλάει όπλα στον ISIS και συντηρεί τις μαζικές εκκαθαρίσεις.
Το γεγονός ότι η Ευρώπη μέχρι χτες ήθελε (προσκαλούσε) τους πρόσφυγες/μετανάστες, το αφήνουμε στην άκρη.
Το γεγονός ότι μέχρι χτες οι πρόσφυγες/μετανάστες μετακινούνταν στις χώρες της επιλογής τους, επιλέγοντας κυρίως χώρες πολυπολιτισμικές, με πολύ καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μεγάλες πιθανότητες εύρεσης εργασίας και ένταξης, ούτε φαίνεται να το λαμβάνουμε υπόψη.
Το γεγονός ότι αυτή η Ευρώπη βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, παρουσιάζεται ως ελληνικό πρόβλημα από τους χαζοβιόληδες εξωτερικού και εσωτερικού.


Ερώτηση: Υπήρχε έως και σήμερα ένα οργανωμένο σχέδιο που να είχε εκπονήσει η Ε.Ε, το οποίο να ορίζει ότι «τόσους θα δεχτεί η Α χώρα, τόσους η Β, τόσους η Γ…» κλπ; Όχι βέβαια! Βλέποντας και κάνοντας βάδιζαν όλοι, όχι μόνο η Ελλάδα. Απόδειξη ότι έως πολύ πρόσφατα οι πρόσφυγες/μετανάστες κινούνταν και μετακινούνταν ελεύθερα σε όποια χώρα αυτοί επέλεγαν, αφού τα σύνορα ήσαν πλήρως ανοιχτά από όλες ανεξαιρέτως τις χώρες, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα hotspot στην Ελλάδα, χωρίς να τίθεται καμία απειλή περί αποκλεισμού μας από την Σένγκεν.
Το ξεχάσαμε;
Μήπως ξεχάσαμε τις selfie’s της Μέρκελ;


 
Αυτά ως εισαγωγή. Πάμε τώρα στη διένεξη που είπαμε στην αρχή.

Διάβασα ένα σχόλιο στο μπλογκ της φίλης Πέτρας και είπα να ασχοληθώ με τον τύπο που μου κούρασε τα μάτια. Αποφάσισα να απαντήσω σε όσα σχολίασε στον δικό μου χώρο για 2 λόγους:
1) επειδή η απάντηση που του αξίζει ούτε μπορεί να χωρέσει σε ένα σχόλιο, ούτε μπορώ να καταχραστώ ξένο χώρο,
2) επειδή οι πίνακες που θα ακολουθήσουν, επίσης δεν αποτυπώνονται σε σχολιασμό.

Πάμε να δούμε ένα προς ένα αυτά που επικαλείται για να δούμε πόσο δίκιο έχει:


Α. ΠΟΛΕΜΟΙ
Αναρωτιέται αν πρώτη φορά συμβαίνουν πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν και γενικότερα στον κόσμο. 
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ που διαβάζουμε στο site της ActionAid [εδώ]: “Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων προσφύγων που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω της σύγκρουσης στη χώρα έφτασε τα 4.000.000. Πρόκειται για τη χειρότερη προσφυγική κρίση από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σύγκρουση εισέρχεται πλέον στο 5o έτος της. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις και περισσότεροι από 12.200.000 άνθρωποι εξακολουθούν να χρειάζονται βοήθεια ώστε να διασωθούν.”
“Αυτός ο πόλεμος είναι καταστροφικός για όλους στη Συρία. Οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους χωρίς τίποτα, μόνο με τα ρούχα στην πλάτη τους.
Ο πόλεμος έχει καταστρέψει την οικονομία της χώρας, ενώ υπολογίζεται ότι το 57% των ανθρώπων είναι άνεργοι, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στον κόσμο.”

 

“Η Τουρκία, η Ιορδανία και ο Λίβανος έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων. Στο Λίβανο, οι Σύριοι πρόσφυγες ανέρχονται στο 1/4 του συνολικού πληθυσμού!”

Στο μυαλό του «φίλου» σχολιαστή κυκλοφορεί η υπεραπλουστευμένη "λογική": «Πρώτη φορά συμβαίνουν πόλεμοι;» 
Απάντηση: κατηγορηματικά ΟΧΙ!
Πόλεμοι γίνονται από καταβολής κόσμου και θα συνεχίσουν μέχρι αυτός ο πλανήτης να σβήσει. Και; Μπορούν οι πόλεμοι του παρελθόντος να μας διδάξουν κάτι για τους πολέμους του μέλλοντος - πέραν του ότι ο ρατσισμός που ξεχειλίζει από τα αυτιά ορισμένων δεν θα σταματήσει ποτέ; Η μοναδική κοινή συνισταμένη όλων μα όλων των πολέμων είναι ακριβώς αυτή: το μίσος!

Β. ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΣΣΔ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επόμενο «επιχείρημα» είναι ότι ο αφγανο-σοβιετικός πόλεμος διήρκησε μια δεκαετία (1979-1989) και δεν είδαμε ούτε έναν Αφγανό στην Αθήνα. Άρα το πρόβλημα παύει να είναι πρόβλημα όταν δεν το βλέπεις, όταν δεν βρίσκεται μπροστά στην πόρτα σου να σου χαλάει τη μέρα.


Επιχειρήματα από τα lidl:
- Φτώχεια υπάρχει αλλά να την πάτε πιο πέρα να μη την βλέπω.
- Να πάνε όπου θέλουν οι βρωμιάρηδες με τους μπόγους, φτάνει να μη πατήσουν στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε χριστιανοί.
- Κάλλιστα αποδεχόμαστε τα κομμένα κεφάλια αρκεί να μη ματώνουν τα δικά μας πεζοδρόμια.
κ.α.
Σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες [εδώ]


Μέχρι τα μέσα της 10ετίας του ‘90, 3.400.000 Αφγανοί είχαν εγκαταλείψει την χώρα. Συνεπώς το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, αλλά αφού δεν τους είδαμε στην Αθήνα δεν μας αφορά! Ε;
Εξαιρετική άποψη!

Άλλες πληροφορίες βρίσκουμε [εδώ]



Γ. ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ
Επόμενο «επιχείρημα» είναι ο εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο που δεν έστειλε εδώ μετανάστες ή έστω έστειλε λίγους. Με λίγα λόγια η ‘λογική’ είναι ότι κάθε σύρραξη οπουδήποτε στην Μέση Ανατολή (ή στην Ασία, την Β. Αφρική κλπ) θα πρέπει να έστελνε στην Ελλάδα μετανάστες. Αφού αυτό δεν συνέβη κατά το παρελθόν (στη σημερινή του έκταση) άρα… Άρα σήμερα κάτι συμβαίνει.
Είναι που κάθε εποχή είναι ίδια με όλες τις προηγούμενες και αναγνωρίζουμε παντού και πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά!!!
Όπως είδαμε και πιο πάνω, σήμερα ο ένας στους τέσσερεις κατοίκους του Λιβάνου είναι πρόσφυγας. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν αυτό συνέβαινε εδώ!


Δ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ (77 χώρες ως τώρα)
Επόμενο «επιχείρημα» είναι ότι έχουν έρθει άνθρωποι από 77 χώρες, στην πλειοψηφία τους άντρες. Να είναι έτσι; Όταν λέμε από 77 χώρες τι ακριβώς εννοούμε; Πιο φραγκοδίφραγκα;
Τα σύνορα έκλεισαν σχεδόν όλες οι χώρες της Ευρώπης από την αρχή του χρόνου. Μέχρι τότε τους δέχονταν όλους, ανεξαρτήτως προέλευσης, φύλλου, ηλικίας ή θρησκείας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που πέρασαν από την Ελλάδα και όχι μόνο, έγιναν δεκτοί στις χώρες της Ε.Ε.
Πάμε να δούμε τι έγινε από την αρχή του 2016 όπου έκλεισαν τα σύνορα και χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες εγκλωβίστηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες [εδώ], τον Ιανουάριο 2016, το 91% των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ), ενώ τον Φεβρουάριο το ποσοστό ανεβαίνει στο 93%. Τον μήνα Φεβρουάριο το 40% των ανθρώπων που κατέφθασαν στην Ελλάδα ήσαν παιδιά, το 38% άνδρες και το 22% γυναίκες. 

[κλικ] για μεγέθυνση

Βομβαρδισμένοι μας έρχονται, όχι τουρίστες!

Τέλος, τη σάχλα περί συντάξεων των 200 ευρώ που επικαλείται την αφήνω ασχολίαστη. Το θέμα της ανάρτησης είναι το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Οι συντάξεις για τις οποίες κόπτεται αφορούν άλλο κεφάλαιο και δεν είναι της παρούσης. Αλλά μου θύμισε τον αστείο Λεβέντη ο οποίος προσήλθε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που είχε ως θέμα αποκλειστικά το μεταναστευτικό και δήλωσε ότι αν δεν συζητηθεί η οικουμενική θα αποχωρήσει.

Καθένας με τον πόνο του!


*****

Επίλογος


Στο σχόλιό μου στο μπλογκ της Πέτρας συμφώνησα απόλυτα με αυτό που έγραψε “…όποιος δεν θέλει καθόλου να βοηθήσει, ας πιάσει μιά γωνίτσα κι ας μην κάνει απολύτως τίποτα, αρκεί να μην εμποδίζει τους υπόλοιπους.”
Ο εν λόγω σχολιαστής διαφώνησε (δικαίωμά του). Η πατάτα (για να μη το πω αλλιώς) είναι ότι προσπάθησε να ταυτίσει το συγκεκριμένο απόσπασμα με την ύψιστη μαλακία του ύψιστου ακροδεξιού ηλίθιου: «Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».
(Σημ: στο εν λόγω ακροδεξιό απολειφάδι για την συγκεκριμένη του ατάκα, του έχω έτσι κι αλλιώς ετοιμάσει ‘στόλισμα’ σε επόμενη ανάρτηση). 

Σε ενημερώνω "καλέ μου φίλε" σχολιαστή ότι η Πέτρα έχει απόλυτο δίκιο. Αν κάποιος πρέπει να ‘πεθάνει’ σίγουρα δεν είναι η Πέτρα, γιατί σίγουρα δεν ανήκει στην μειοψηφία. Μειοψηφία είστε όλοι εσείς, οι μισάνθρωποι, που κάνετε τα αδύνατα δυνατά (πάντα αυτό κάνατε) για να κρατήσετε την Ελλάδα στον πάτο. Στα μέτρα σας. Στο μπόι σας.

Ξέρεις τι μου θυμίζετε; Μου θυμίζετε τον κάβουρα που προσπαθεί να βγει από τον κουβά και οι άλλοι τον πιάνουν και τον τραβούν προς τα κάτω.


Αντί να τον αφήσουν να ανέβει να σωθεί για να τραβήξει κι αυτούς προς την ελευθερία, δεν αντέχουν να βλέπουν κάποιον να ξεχωρίζει και τον τραβάνε στον πάτο μαζί τους.

Ρεζουμέ: Πρέπει εσύ και οι όμοιοί σου να καταλάβετε ότι αποτελείτε την παραφωνία, την μειοψηφία. Και αφού όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει… στο καλό και να μη μας γράφετε.


ΥΓ: Δεν είχα καμία πρόθεση να ειρωνευτώ κανέναν. Απάντησα σε έναν είρωνα όπως του πρέπει.


19 σχόλια:

  1. “…όποιος δεν θέλει καθόλου να βοηθήσει, ας πιάσει μιά γωνίτσα κι ας μην κάνει απολύτως τίποτα, αρκεί να μην εμποδίζει τους υπόλοιπους.”

    Αυτό ακριβώς όμως...σα déjà vu, το ξαναγράφω, ή μάλλον το ξανακάνω κόπι πέιστ, αφού αυτή είναι και η ουσία.
    Τα πράγματα είναι δύσκολα και γνωρίζοντας από συγγενικό μου πρόσωπο που είχε συγγενείς στη Συρία, τον αγώνα τους και την αγωνία των υπολοίπων να τους βρουν, απλά σιωπώ και σέβομαι όλους όσους υποφέρουν!
    Και όχι ακόμα δεν τους βρήκαν όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σιωπώ, μην το πάρεις κυριολεκτικά, απλά αποφεύγω να απαντάω σε όσους μου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι..
      Έχουμε καταλάβει, πως δε βλέπουμε ταινία, πως άνθρωποι (άνθρωποι), υποφέρουν?...και δεν απευθύνω σε σένα την ερώτηση, εννοείται, αλλά σε όσους βρίσκουν τις "συνωμοσίες" που οργάνωσαν τα μωρά που πνίγονται!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικά βρε Μαρία, δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα ορισμένων (όπως αυτού του τύπου) να μπουν μπροστά και να αδειάσουν τον εγκεφαλικό τους εμετό. Πιστεύουν ότι όσοι συνδράμουν τους πρόσφυγες κάνουν κακό που; Στους ίδιους; Στην οικονομία; Στη χώρα; Στην ευρωπαϊκή της πορεία;
      Τρέχα γύρευε!
      Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθούν να σαμποτάρουν, να χλευάσουν, να αποδομήσουν, να ακυρώσουν τους αγώνες των εθελοντών. Δεν καταλαβαίνω ποια στο διάολο εσωτερική ορμή τους ωθεί να βγάζουν ολοένα τη σκατοψυχιά τους.
      Ποιος τους ρώτησε στο κάτω κάτω; Ποιος ενδιαφέρεται να διαβάζει ασυναρτησίες από ανισόρροπους;
      Μου αρέσει που για ξεκάρφωμα πετάνε και μερικά «δεν είμαι ρατσιστής», «δεν είμαι χρυσαυγίτης». Καλά παλικάρι μου, άσε να το κρίνουν οι άλλοι. Χρυσαυγίτης δεν είναι μόνο ο ψηφοφόρος. Ο ναζισμός δεν εκφράζεται μοναχά στην κάλπη. Ανιχνεύεται παντού και κύρια στην καθημερινή τριβή με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  2. Επειδή όλες οι αναρτήσεις σου είναι εμπεριστατωμένες, με επιχειρήματα, στοιχεία και αριθμούς, τελευταία σε διαβάζω χωρίς να σχολιάζω. Τι να προσθέσω;

    (Συγγνώμη αν είμαι χαζή, αλλά στο σχόλιο-δευτερολογία-απάντηση σ' εσένα, στο blog της Πέτρας, προφανώς, αυτό που ήθελε να πει ο ποιητής -πολύ χοντρικά- είναι ότι στην Ελλάδα έχει... συρρεύσει ο ISIS;! "Πάμε πάλι", δηλαδή... να το ξαναπάρουμε από την αρχή, "μαθήματα Ιστορίας"...)

    Καλημέρα κι από εδώ, Πέτρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που ήθελε να πει ο ποιητής ήταν κάτι κοκοκο.
      Αυτό κατάλαβα.

      Ξαναγράφω αυτό που έγραψα και αλλού: Ανταλλάσω έναν πρόσφυγα με έναν χρυσαυγίτη που έχω διπλό. Δέχομαι προσφορές.
      Αν φύγουν τα χρυσαυγά και οι ρατσιστές από αυτή τη χώρα και μείνουν οι πρόσφυγες, πολύ καλύτερα θα είμαστε.

      Διαγραφή
  3. Τώρα πήρα είδηση όλα αυτά τα όμορφα που διαδραματίστηκαν στο μπλογκ της Πέτρας ... δεν θα σου πω τίποτα Πέτρο μου !
    Ο λόγος σου έχει αρκετή φωνή να ακουστεί ! Ευγε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς υπάρχουν και οι παραφωνίες.
      Δεν θα ασχολιόμουν, απλά δεν θέλω τα λίγα μπλόγκς που επισκέπτομαι να μολύνονται με ασυναρτησίες. Υπάρχουν τόσα σάιτ ούγκανων που μπορεί ο κάθε πικραμένος να πει τον πόνο του.

      Διαγραφή
  4. Το μεταναστευτικό με τρομάζει,γνωρίζοντας την τωρινή οικονομική κατάσταση της χώρας.Που θα βρούν καταφύγιο τόσες χιλιάδες ψυχές??
    Πιστεύω οι πολιτικοί μας συμφώνησαν σ'ενα Ευρωπαικό σχέδιο χωρίς να έχουν ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος.
    Και δεν πιστεύω ότι με τη χρηματική βοήθεια της Ε.Ε θα λυθεί το ζήτημα.Οσα λεφτά και αν πέσουν η μιζέρια η εξαθλίωση χωρίς δουλειά δεν θα φύγουν για χρόνια.
    Δεν νομίζω να μας έκοπτε το δημογραφικό στην παρούσα φάση!

    Πάω να δω τι διαδραματίστηκε στην Πέτρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεταναστευτικό μας τρομάζει όλους και κυρίως αυτούς που πλήττονται. Τους ίδιους τους μετανάστες.
      Αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν από σπίτια κουφάρια και διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα με μια ελπίδα: καλύτερη ζωή ή έστω ζωή. Φεύγουν χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, ούτε καν αν θα ξημερώσει αύριο γι’ αυτούς. Το μόνο που σκέφτονται είναι να σώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.
      Αυτό θα έκανε και ο καθένας μας στη θέση τους. Θα φεύγαμε και όπου μας βγάλει.
      Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άθλια. Αυτό το γνωρίζουν και οι ίδιοι και θα έχεις προσέξει ότι παρότι είμαστε η μοναδική χώρα που τους φέρεται ανθρώπινα, εντούτοις θέλουν να φύγουν γνωρίζοντας ότι εδώ δεν υπάρχει μέλλον.
      Σχέδιο ευρωπαϊκό δεν υπήρχε και αν υπήρχε μας τέλειωσε. Απέτυχε. Τα σχέδια που κάνουν στα Ευρώπας είναι μόνο οικονομικά, μόνο για να δολοφονούν λαούς και να κονομάνε.

      Διαγραφή
  5. Ακομα και να θποθεσουμε οτι οντως υπαρχει σχεδιο... ακομα κι αν οι ανθρωποι αυτοι εκδιωκονται απο τα σπιτια τους επιτηδες ωστε να εξυπηρετηθουν καποια συμφεροντα... το γεγονος παραμενει οτι εκδιωκονται και αρα ειναι κι αυτοι - οι περισσοτεροι εστω- ΘΥΜΑΤΑ! και δεν μπορεις να γυρισεις την πλατη σε θυματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως δεν μπορεί κάποιος να γυρίσει την πλάτη σε θύματα; Αν έχει φάει πολύ ξύλο μικρός και χάζεψε, μια χαρά τους γυρνάει την πλάτη.
      Και δεν θα φταίει αυτός!

      Διαγραφή
  6. Μια αντίστοιχη διαδικτυακή διένεξη είχα κι εγώ τις προάλλες σε μια κλειστή ομάδα όπου συμμετέχω στο φβ! Εκεί που λέγαμε κάποιοι να συγκεντρώσουμε είδη για τους πρόσφυγες, πετάγεται κάποιος και αρχίζει τα γνωστά: Και τι κάνετε για τους άστεγους; και του αριθμώ μια σειρά από δράσεις που γίνονται για άστεγους και άπορους και τον προτρέπω αν ενδιαφέρεται να βοηθήσει. Απάντηση καμία! Μετά άρχισε ότι έχουν έρθει από 77 χώρες, το οποίο ισχύει, με τη διαφορά ότι με εξαίρεση τη Συρία, το Ιράκ και τα Αφγανιστάν, οι εισελθόντες από άλλες χώρες ήταν σε μονοψήφια ή διψήφια νούμερα (σε σύνολο 850.000)! Και μετά το παραμύθι ότι είναι όλοι άνδρες και ανεβάζει και μια σχετική φωτογραφία, οπότε του παραθέτω ένα link με στοιχεία από ΟΗΕ κλπ και του ζητάω να πει πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία που ανέβασε και σε ποιο μέρος. Η απάντηση; Διέγραψε όλες τις σχετικές του αναρτήσεις και αποχώρησε από την ομάδα!Το εξέλαβα ως μια μικρή νίκη! Και πραγματικά πιστεύω ότι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, δεν πρέπει να αφήνουμε να αιωρούνται αμφιβολίες και να μένουν αναπάντητες εξωφρενικές κατηγορίες.
    Αν μου επιτρέπεις μόνο μια φιλική συμβουλή. Όταν έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τέτοια άτομα (εκτός του δικού σου μπλογκ όπου φυσικά εσύ δίνεις το ρυθμό και μπορείς να εκφράζεσαι όπως γουστάρεις), καλό είναι να αποφεύγεις αιχμηρές εκφράσεις του τύπου "ξεστραβώσου". Τους δίνεις πάτημα να το παίξουν θιγμένοι. Το καλύτερο είναι να τους σφάζεις με το βαμβάκι κι έχεις τα εφόδια γι' αυτό.
    Από την άλλη, εξαιτίας του περιστατικού στο χωριό μου, δε σου κρύβω ότι προβληματίζομαι πολύ για τη βίαιη προσαρμογή που επιβάλλεται στην κοινωνία στα δεδομένα που έχουν πια διαμορφωθεί στην προσφυγική κρίση. Κάτι σχετικό σχολίασε και ο Άσωτος Γιος στην ανάρτηση της Πέτρας. Νομίζω ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές και οι ανοχές μας τους επόμενους μήνες. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την ανιδιοτελή προσφορά των απλών πολιτών. Είναι θέμα του κράτους πως θα διαχειριστεί την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνέχεια ήταν άκρως αναμενόμενη. Θα την έκανε γυριστή όπως την έκανε και στον δικό σου χώρο ο άλλος τύπος με τα ίδια σαθρά επιχειρήματα: 77 χώρες, μόνο άντρες κλπ.
      Όταν παρέθεσες στοιχεία εξαφανίστηκε.
      Αυτό κάνουν. Αραδιάζουν σαχλαμάρες για όσους/όσες τσιμπήσουν. Περαιτέρω δεν ασχολούνται γιατί δεν ξέρουν και γιατί δεν τους παίρνει.
      Κοίτα Σοφία, στους εριστικούς δεν απαντάω προσφέροντας λουλούδια. Και δεν μπαίνω ποτέ να σχολιάσω κάτω από σχόλιο άλλου, εκτός και αν με θίξει ο ίδιος, όπως έκανε κάποτε ένας άλλος ηλίθιος στο μπλογκ της Αριστέας.
      Και να σου πω και κάτι; Κουράστηκα, αηδίασα, σιχάθηκα από την τόση σκατοψυχιά. Δεν εννοούν να μαζεύονται στις παρέες τους και να λένε ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ τους κατέβει, αλλά θέλουν να μολύνουν και άλλους χώρους.
      Έχεις αναρωτηθεί το γιατί;

      Διαγραφή
  7. Πέτρο, παραβιάζω την απόφασή μου να μην ασχολούμαι καν με δαύτους, σεβόμενη την άποψή σου και θαυμάζοντας για άλλη μια φορά το κουράγιο σου να δώσεις τεκμηριωμένες απόψεις και ιστορικά στοιχεία. Δεν παρακολούθησα (και ούτε σκοπεύω να το κάνω) την πέτρα του σκανδάλου στης Πέτρας την ανάρτηση. Κι ίσως γινόμαστε κι εμείς οι ίδιοι κουραστικοί, με τις υπεραναλύσεις και τις ατέρμονες συζητήσεις.
    Γίνεται πόλεμος. Τελεία και παύλα. Παίρνουμε θέσεις και ακροβολιζόμαστε εκεί που θεωρεί ο καθένας ότι είναι η θέση του. Θα κριθούμε σε βάθος χρόνου. Απ' την ιστορία αλλά και απ' την προσωπική μας συνείδηση (όσοι διαθέτουν).
    Προσωπικά δεν ανησυχώ για τον τουρισμό. Αλλά για το πώς θα συνυπάρξουμε ειρηνικά και χωρίς να φάει ο ένας τον άλλο. Γιατί το ξέρουμε καλά πως τα σύνορα δεν ανοίγουν και οι άνθρωποι εκεί πάνω αργοπεθαίνουν απ' τις κακουχίες και τις αρρώστιες. Και κάποιοι εξ ημών, συνεχίζουν να ξεχνουδίζουν τον αφαλό τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε κι εγώ παρακολουθώ τα τρόλια του διαδικτύου. Δυστυχώς έπεσε το μάτι μου πάνω στο σχόλιο και θεώρησα ότι έχριζε απάντησης. Ίσως μάταια γιατί μυαλό δεν βάζουν και σπαταλάω την ώρα μου. Αφήνοντάς τους όμως να αλωνίζουν χωρίς απαντήσεις νομίζουν ότι λένε εξυπνάδες.
      Κρατώ αυτό που είπες: «Παίρνουμε θέσεις και ακροβολιζόμαστε εκεί που θεωρεί ο καθένας ότι είναι η θέση του.»
      Άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι στα λαγούμια…

      Γνωρίζω την προσφορά σου γιατί έτυχε να γνωρίσω εσένα. Και σκέφτομαι πως πραγματικά αποτελεί ύβρη για έναν άνθρωπο της προσφοράς να ακούει ότι υπάρχει τόση κακία γύρω του.

      Διαγραφή
  8. Ένα είναι το σίγουρο: σε διαβάζουν κι όσοι λένε ότι δεν σε διαβάζουν, αλλά για σχόλιο, ούτε λόγος. Η αβάσταχτη ελαφρότητα τού είναι (και του φαίνεσθαι..) Συνέχισε εσύ να γράφεις και τίποτα δεν πάει χαμένο, εκτός από τους πραγματικά χαμένους, εξαιτίας τής άρνησης τής πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνουμε αυτό που λέει η καρδιά μας και αφήνουμε τους απέναντι να κάνουν τη "δουλειά" τους.
      Όπως το είπες "τίποτε δεν πάει χαμένο". Όλα εδώ μένουν και όλα εδώ πληρώνονται.

      Διαγραφή
  9. Σε Συγχαίρω Πέτρο για τις θέσεις και τις απόψεις σου, Αλλά και την περίσσια υπομονή σου ν´ απαντάς σε κουφιοκεφαλάκηδες.
    Λόγω διαφόρων προβλημάτων μου, δεν παρακολούθησα τα θέματα στα αγαπημένα μου blogs αυτόν το καιρό κι έχω χάσει αρκετά. Όμως Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και με τη σκέψη της Μαρίας Κανελάκη. Σημασία έχει να σταθεί ο καθένας μας κοντά σε αυτά που νιώθει και πιστεύει. Πολύ σημαντικές όλες οι πληροφορίες με πιλνακες ή μη, που μας έδωσες κι εκτιμώ το χρόνο και τον κόπο σου, μα και την καλοσύνη σου να τις μοιράζεσαι μαζί μας!
    Υ. Γ. Διάβασα και τις προηγούμενες αναρτήσεις σου, που είχα χάσει και μ' εντυπωσίασε η λεπτομερή αναφορά σε όλα όσα αναφέρεσαι, το καυστικό χιούμορ σου και η ειλικρίνεια σου! Πολλά εξ' αυτών δεν ήξερα και σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση!
    Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ψέμα αποδομείται με αδιάσειστα στοιχεία, αρκεί κάποιος να διαθέτει ανοιχτό μυαλό και να ξεκολλάει από τις λάσπες του ρατσισμού που ποτίζει μέσα του.
      Καλή εβδομάδα Κατερίνα.

      Διαγραφή